Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ

 


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Στόχευση η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

INTIME NEWS

Με το γνωστό κάλπικο αφήγημα των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών που τάχα θωρακίζουν την άμυνα της χώρας προσπάθησε να καμουφλάρει ο Κυρ. Μητσοτάκης τις πραγματικές στοχεύσεις της σύμβασης αγοράς νέων φρεγατών και αεροσκαφών, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ταυτόχρονα, έκανε για άλλη μια φορά καθαρή τη στοίχιση της ντόπιας αστικής τάξης στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς κόντρα σε Ρωσία και άλλα κέντρα, με σοβαρότατους κινδύνους για τον λαό.

Πολύ σύντομα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, οι «μάσκες έπεσαν» και αναδείχθηκαν οι πραγματικοί στόχοι των τέτοιων αγορών, που μόνο την άμυνα της χώρας δεν αφορούν, αλλά την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, της Β. Αφρικής και της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με Ρωσία και Κίνα. Φάνηκε επίσης ο στόχος της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης στις περιοχές αυτές, προκειμένου να αποκομίσουν μεγαλύτερο μερίδιο από την αιματοβαμμένη λεία.

Ενδεικτικά, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συγκυρία που έρχεται αυτή η σύμβαση, εννοώντας την εύφλεκτη κατάσταση ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία, υπερτονίζοντας τη συνεισφορά που θα έχουν τα νέα αυτά οπλικά συστήματα τόσο στην «ευρωπαϊκή αμυντική αυτονομία» όσο και στο «ΝΑΤΟικό ενδιαφέρον για τη Μεσόγειο», επιβεβαιώνοντας κυνικά τη βαθιά εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά πολεμοκάπηλα σχέδια. Μάλιστα, πήρε σαφή θέση στην εξελισσόμενη αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσίας, λέγοντας ότι «σωστά όλοι στο ΝΑΤΟ μιλούν για κοινό μέτωπο απέναντι στη Μόσχα».

Στη δικομματική κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος υπηρετεί πιστότερα τους στόχους γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ντόπιας αστικής τάξης και τις μπίζνες της, έψεξε την αξιωματική αντιπολίτευση, που δεν ψήφισε τη συμφωνία μερικής οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο, τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη Γαλλία κ.λπ.

Για να θολώσει, εξάλλου, τα νερά, ως προς τον χαρακτήρα και τους κινδύνους των τέτοιων συμφωνιών, κατέφυγε σε ειρωνείες, για να ισχυριστεί ότι δεν θα πάνε Ελληνες στρατιώτες στην Υποσαχάρια Αφρική, όταν η Συμφωνία με τη Γαλλία στο άρθρο 18 προβλέπει, ακριβώς και συγκεκριμένα, μια τέτοια ανάπτυξη ειδικά για τη ζώνη του Σαχέλ ή και αλλού.

Ακόμα, ενέταξε τις συμφωνίες με τους Γάλλους στην προσπάθεια «για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης», που σημαίνει ενίσχυση των ευρωενωσιακών δυνατοτήτων για πόλεμο, ώστε να υπερασπίζονται τις θέσεις των επιχειρηματικών τους ομίλων όπου Γης. «Με τέτοιου είδους συμφωνίες που αποδεικνύουν ότι τα ευρωπαϊκά κράτη ενδεχομένως στην αρχή θα είναι ένα υποσύνολο των μελών της ΕΕ, μπορούν να συνεργάζονται αμυντικά έτσι ώστε να μπορούν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της ΕΕ, όταν η Ευρώπη κρίνει μόνη της ότι θέλει ή πρέπει να παρέμβει κάπου όπου το ΝΑΤΟ ή ο ΟΗΕ δεν θέλουν ή δεν μπορούν να παρέμβουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα στον ανταγωνισμό με την Τουρκία ισχυρίστηκε ότι το αμερικανικό Κογκρέσο «επιλέγει την Ελλάδα ως τον στρατηγικό αξιόπιστο εταίρο στην Ανατολική Μεσόγειο», για τον ρόλο του ευρωατλαντικού χωροφύλακα στην περιοχή, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται. Την ίδια ώρα χαρακτήριζε «αντίφαση» να απειλείται η Ελλάδα από την Τουρκία, η οποία εξοπλίζεται με ρωσικά οπλικά συστήματα, αποκρύβοντας βέβαια τον βρώμικο ρόλο του ΝΑΤΟ που δίνει «φτερά» στις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης, προκειμένου να κρατήσει τη γείτονα αγκιστρωμένη στο «ευρωατλαντικό» στρατόπεδο, στόχος άλλωστε που τον έχει περιγράψει πολλάκις ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ενώ σχολιάζοντας υποτίθεται τις «ενστάσεις» του ΣΥΡΙΖΑ για την Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ που ο ίδιος ως κυβέρνηση προετοίμασε, μίλησε για «εθνική παραφωνία σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα», «απόντες από το μέτωπο της εθνικής συστράτευσης», ζητώντας π.χ. στήριξη στο γεγονός ότι «οι Αμερικανοί έχουν μία ισχυρή παρουσία στην Αλεξανδρούπολη», παρουσιάζοντάς την ως «πλεονέκτημα για τη χώρα» κοκ.

Αναφορές που φυσικά καμία σχέση δεν είχαν με το βροντερό «παρών» που έδωσε ξανά χτες μέσω του προέδρου του ο ΣΥΡΙΖΑ στο σχεδιασμό της εμπλοκής με ενστάσεις περί των «ανταλλαγμάτων» που έχει λαμβάνει η αστική τάξη, αλλά ξεκάθαρα απευθύνονταν στο εργατικό - λαϊκό κίνημα για να σημάνει «σιωπητήριο»

Σχετικά, τέλος, με το κόστος αγοράς των γαλλικών φρεγατών και των αεροσκαφών «Rafale», «διαφήμισε» ότι αγοράστηκαν από το ελληνικό κράτος σε ευνοϊκές τιμές, την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά «στενάζουν» από την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, και οι δημοσιονομικοί «κόφτες» τσεκουρώνουν τις λαϊκές ανάγκες για να εξασφαλίζονται πακέτα στους ομίλους και τα «χρυσά μετάλλια» στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Στείλτε Ελληνες στρατιώτες σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους αλλά... με ταμπέλα ΝΑΤΟ - ΕΕ!

Eurokinissi

Στείλτε Ελληνες στρατιώτες σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους αλλά... με ταμπέλα ΝΑΤΟ - ΕΕ! Αυτά και άλλα παρόμοια παρουσίασε ως «διαχωριστική γραμμή» με τη ΝΔ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του στη Βουλή, δηλώνοντας και από τη θέση της αντιπολίτευσης ένα βροντερό «παρών» στις ΝΑΤΟικές βρωμοδουλειές και στην εμπλοκή της χώρας σε αυτές.

«Η γεωγραφία και η Ιστορία μας επιβάλλουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να ενεργοποιούνται εκτός Ελλάδας αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών στους οποίους ανήκουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, και στο ίδιο πνεύμα έφτασε να λέει απευθυνόμενος στην κυβέρνηση πως «για εμάς, για την προοδευτική παράταξη του τόπου, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας αντικατοπτρίζεται στη Συμφωνία των Πρεσπών. Για εσάς, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας αντικατοπτρίζεται στην επ' αόριστον παραχώρηση της Αλεξανδρούπολης στους Αμερικάνους. Για εσάς εξωτερική πολιτική είναι μια αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ στην οποία δώσατε γην και ύδωρ (...) να φεύγουν ξένα αεροσκάφη για να επιχειρούν εκτός Ελλάδος. Για εμάς είναι η συμφωνία με την οποία τα ελληνικά "F-16" και "Rafale" επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας».

Αυτά από τον ίδιο που ως πρωθυπουργός εγκαινίασε τον «στρατηγικό διάλογο» με τις ΗΠΑ και τις συμφωνίες με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ, για να έρθει η σημερινή κυβέρνηση να βάλει τις τελικές τζίφρες στην επικίνδυνη για τον λαό Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις, προωθώντας τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή, αυτά που υπηρέτησε και υπηρετεί και η ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ψήφισε η κυβέρνηση του και υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Αλλωστε έβγαλε μάτι η αποστροφή του - κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν εξασφάλισε «επαρκή ανταλλάγματα» για την αστική τάξη - πως «ναι, ήταν πάγια θέση μας η αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης, όχι όμως να ενταχθεί στις αμερικανικές επιχειρήσεις και να έχουμε κάθε μέρα δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας (...) και μάλιστα χωρίς ανταλλάγματα»!

Σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστικά, σημείωσε ότι «κανείς δεν αμφιβάλλει για τη σημασία της ενίσχυσης της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας», παρουσιάζοντας ως τέτοια την προμήθεια των «Belharra», που «εμείς προτεραιοποιήσαμε και διαπραγματευτήκαμε», αλλά ότι τάχα δεν δίνει «λευκή επιταγή για αμυντικές δαπάνες εκτός των προβλεπόμενων θεσμικών διαδικασιών, χωρίς διαφάνεια», παρουσιάζοντας ως τέτοια την προμήθεια των 6 «Rafale». Ενώ παρουσίασε πως το κόμμα του λέει «να προχωρήσουμε λελογισμένα σε αναγκαίους εξοπλισμούς προκειμένου να προχωρήσουμε σε κοινωνικές δαπάνες, λελογισμένα και τα δύο». «Ηχηρή» ήταν δηλαδή και εδώ η προσπάθεια να αποσιωπήσει ότι οι εξοπλισμοί αυτοί εντάσσονται στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, στις δεσμεύσεις και την προσπάθεια της αστικής τάξης να «αναβαθμιστεί» σε αυτούς, γι' αυτό και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, ξεζουμίζοντας από τον λαό πάνω από 4 δισ. κάθε χρόνο.





απο τον "Ρ"


46 σχόλια:

  1. ....Το λάθος του βρίσκεται στο τελευταίο υστερόγραφο του δημοσιεύματος: “Ακόμα ψάχνουμε τις τοποθετήσεις των -κατά τα άλλα λαλίστατων- καθηγητών, στελεχών διάφορων οπορτουνιστικών ομάδων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, Σύλλογος “Κορδάτος”, Εργατικός Αγώνας κ.ά.) που “σκίζουν τα ρούχα τους ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό”, αλλά για την ανάμειξη της πρεσβείας στο Πανεπιστήμιο όπου διδάσκουν ποιούν την νήσσαν (κοινώς κάνουν την πάπια…)»”.

    Τι σημαίνει αυτή η φράση; Θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι δυνάμεις αυτές ήξεραν για την έλευση του πρέσβη και τον κάλυψαν. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι αδιαφόρησαν λόγω κάλπικου αντιιμπεριαλισμού.

    Βεβαιώνουμε λοιπόν τους συναγωνιστές του ΚΚΕ ότι, όπως και εκείνοι, έτσι και ο Σύλλογός μας εκ των υστέρων έμαθε για τον Αμερικανό πρέσβη (όπως προφανώς και οι υπόλοιπες αναφερόμενες στο δημοσίευμα δυνάμεις της Αριστεράς). Το πληροφορήθηκε μάλιστα από το συγκεκριμένο δημοσίευμα του 902.gr. Να σημειώσουμε ότι εκ των πραγμάτων και το ΚΚΕ δεν μπορούσε παρά να αιφνιδιαστεί. Γι’ αυτό το ΚΚΕ δεν έλαβε καμιά πρωτοβουλία είτε αυτοτελώς, είτε μέσω των συλλόγων φοιτητών, καθηγητών, διοικητικών του Παντείου (όπως ακριβώς, και για τους ίδιους λόγους, και εκείνοι τους οποίους συκοφαντεί).

    Τέτοιες διχαστικές αναφορές δεν βοηθούν στην ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Αντίθετα, αντικειμενικά το υπονομεύουν. Η κακεντρέχεια και η συκοφαντία δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Συμπόρευση δεν γίνεται με λάσπη και χοντροκομμένα ψέματα. Οι καιροί δεν επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες αδερφοφαγώματος. Απαιτούν αγωνιστική ενότητα του λαού.https://www.kordatos.org/to-lathos-tou-kke/............................... Δεν υπάρχει κανένα λάθος στο υστερόγραφο της ανακοίνωσης του ΚΚΕ. Τα λέει απόλυτα σωστά. Δεν είμαστε ...συναγωνιστές ούτε ...αδέρφια με τους φορείς των οπορτουνιστικών απόψεων που βρίσκονται πάντα στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Ο Αγώνας για το τσάκισμα τους θα συνεχιστεί χωρίς έλεος σαν 5η φάλαγγα. Αντίθετα η πρόσκληση για συμπόρευση με τους κομμουνιστές στην κοινωνική συμμαχία ισχύει για όλους χωρίς να χρειάζεται να είναι κάποιος κομμουνιστής. Μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Παλεύουμε ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΙΑ κ.α χωρίς καμία αυταπάτη πως όσο υπάρχει καπιταλισμός θα υπάρχει πόλεμος και αυτό βάζουμε στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση ώστε σε περίπτωση που γίνει να αντιμετωπίσουμε ντόπια και ξένη αστική τάξη σαν εισβολέα με έξοδο απο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και νίκη της εργατικής λαικής εξουσίας. Την δεκαετία του 40 με την γραμμή των φορέων των οπορτουνιστικών απόψεων για πολιτικά μέτωπα και στάδια δεν διεκδίκησε την εξουσία ο λαός τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και οδηγήθηκε στην σφαγή. Τσάκισμα λοιπόν και δίνουμε πάντα το χέρι σε απλούς ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στην 5η Φάλαγγα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.imerodromos.gr/apokalypsi-to-emporio-vrefon-toy-metemfyliakoy-kratoys-i-freideriki-kai-o-esmos-tis-ethnikofrosynis/ Τίποτα απο όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν το ΚΚΕ είχε στρατηγικό στόχο το Σοσιαλισμό και εργαλείο του αγώνα το ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που θα διεκδικούσε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό. Η Εγκληματική θεωρία πολιτικών μετώπων και σταδίων προκάλεσε όλες αυτές τις καταστροφές που πολύ σωστά περιγράφεται Κύριε Μπογιόπουλε. Είναι ο Καπιταλισμός ηλίθιε σε όλες του τις εκφάνσεις.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.imerodromos.gr/kke-organomenos-laikos-agonas-kata-tis-emplokis-stoys-imperialistikoys-schediasmoys/ Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη για έξοδο απο την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ με εργατική λαική εξουσία. Οι οπορτουνιστές του ημερόδρομου στο τίτλο ...ξέχασαν... το τελευταίο. ...ΛΟΓΙΚΟ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....Το πρόβλημα, το μεγάλο, το χοντρό το πρόβλημα αρχίζει πραγματικά για ένα αριστερό και μάλιστα ... "κομμουνιστικό κόμμα", από τη στιγμή που η ηγεσία του διαλέγει να ... τιμήσει την επανάσταση του 21 από κοινού με την Αγγελοπούλου, τη Σακελλαροπούλου, το Μπακογιάννη και τον Τασούλα της Βουλής. Εδώ όντως υπάρχει χοντρό, πολύ χοντρό πρόβλημα και δεν κρύβεται με τίποτα.

    Από μιαν άλλη πλευρά όμως, για σκέψου το και σύ, αγαπητή Κόντρα, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Εννοώ, όταν από κάτι τέτοιες επιλογές μιας τέτοιας ηγεσίας σκίζονται- κουρελιάζονται όλα τα χάρτινα προσωπεία ορισμένων κυρίων και κυριών, επαγγελματιών της συνήθους ρεφορμιστικής πολιτικής που όμως... θέλουν να παραστήσουν στα γεράματα τους πιο πούρους επαναστάτες... Όταν με επιλογές τέτοιες αποδεικνύονται αέρας κοπανιστός όλα τα στομφώδη μεγάλα λόγια μιας τέτοιας ηγετικής ομάδας, και έτσι αναδεικνύεται το πραγματικό διαχρονικό της ποιόν, αυτό που δεν μπορεί κανένας αριστερίστικος σεχταρισμός των άχαρων γηρατειών της να το κρύψει!

    Έ, δεν είναι και για πέταμα το πολιτικό αποτέλεσμα μιας τέτοιας αποκάλυψης! Σάρκα από τη σάρκα του συστήματος αποκαλύπτεται από μόνη της η ηγεσία εκείνη που συνεορτάζει το 21 με τους πολιτικούς επιγόνους των ...τουρκοκοτζαμπάσηδων εκείνου του καιρού, με τους αιώνιους υποτελείς των ...μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων κάθε εποχής!

    Από αυτή την άποψη, αγαπητή μας Κόντρα, πέτυχες διάνα με το παραπάνω σχόλιό σου. Γιατί σίγουρα η επιλογή αυτή, αυτής ειδικά της ηγετικής ομάδας στην οποία αναφέρεσαι, πρέπει λογικά να αφυπνίσει πλέον κάμποσες συνειδήσεις συντρόφων μας, εγκλωβισμένες ακόμη στη γραμμή εκείνων εκεί των συνεορταζόντων την ... επανάσταση του 21 μαζί με τους ... θεσμούς της εξάρτησης και του ραγιαδισμού, μαζί με τους πασάδες, αγάδες, προεστούς, πολιτικάντηδες, δεσποτάδες και λοιπούς εκμεταλλευτές των καιρών μας.

    Από αυτή την άποψη, μπράβο στην εφημερίδα Κόντρα για τη μεγάλη πολιτική αλήθεια που ανέδειξε. Παρόλο που οι ίδιοι οι κρινόμενοι από την εφημερίδα πολιτικοί ηγέτες έκαναν για μία ακόμη φορά το παν ώστε να ξεσκεπαστούν από μόνοι τους.http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/02/21.html..................... Η Πρόσκληση για συμπόρευση με τους Κομμουνιστές στη κοινωνική συμμαχία ισχύει πάντα και για το Νίκο απο το Βόλο. Δεν έχει καμία σημασία που δεν είναι Κομμουνιστής μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Διεκδικούμε προσωρινά μέτρα ανακούφισης και όλα τα υπόλοιπα θα λυθούν στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση που σίγουρα δεν φοβάται. Οι Κομμουνιστές δίνουμε πάντα τον χέρι να σηκωθούν σε ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στον οπορτουνισμό όπως ο Νίκος. Καλορίζικος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νίκος από το Βόλο
    19 Φεβρουαρίου 2022 - 10:04 π.μ.

    Τι παρατηρούμε, λοιπόν, αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, ότι προκύπτει μέσα από τα υβριστικά παραληρήματα μερικών φανατικών οπαδών της ηγεσίας του λεγόμενου "ΚΚΕ του Περισσού", απέναντι στη συνεπή Μ-Λ κριτική που ασκείται προς την ηγεσία τους; Παρατηρούμε απλώς την ιδεολογικοπολιτικη κατάπτωση, την έλλειψη λογικών επιχειρημάτων και τον τυφλό οπαδικό φανατισμό, τύπου θεούσων ή χιλιαστών, που έχει διασπείρει μέσα στον κόσμο "της" αυτή η ηγεσία κι οι κατά τόπους βραχίονές της. Καμία απολύτως σχέση δεν έχουν, και ούτε μπορεί να έχουν, οι φανατικοί αυτοί άνθρωποι με το μαρξισμό και τη διαλεκτική σκέψη. Οι βρισιές, λοιπόν, οι χυδαιότητες, οι εξυπνακισμοί των παροδικών εντυπώσεων, πράγματα άλλωστε συνηθισμένα στο διαδίκτυο, είναι τα μόνα "όπλα" που απομένουν σε τυφλωμένους φανατικούς δογματιστές, που φαντασιώνονται ότι είναι και κομμουνιστές, επειδή μπορεί να έχουν ακόμη στην τσέπη ένα παλιό κομματικό βιβλιάριο με έμβλημα το σφυροδρέπανο. Τη στιγμή μάλιστα που και οι ίδιοι το διαισθάνονται ότι δεν μπορούν να βρουν λογικά επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μιας απερίγραπτης κομματικής ηγεσίας και μιας ολότελα καταστροφικής πολιτικής γραμμής. Μιας γραμμής που ωρύεται με κούφια μεγάλα λόγια και που έχει αναγάγει το σεχταρισμό και τον ύστερο αριστερισμό,τη γεροντική αυτή αρρώστια του σάπιου ρεβιζιονισμού, σε ... επαναστατική γραμμή, ενώ στην πραγματικότητα η σεχταριστική-ρεβιζιονιστική αυτή ηγεσία κόπτεται αποκλειστικά για ψήφους στις εκλογές και για έδρες στη βουλή, ενώ κόπτεται για την κρατική ενίσχυση και το μερίδιο της στην κρατική διαφήμιση (αν δεν ξανάρχισε κιόλας με τίποτα άλλες ταμπέλες τις διαβόητες κομματικές εκείνες επιχειρήσεις του παρελθόντος, τύπου Τυποεκδοτικής, που αν και τύπωναν ακόμη τα πιο μαύρα κι άραχλα έντυπα του συστήματος,χρεωκόπησαν και ως καπιταλιστικές επιχειρήσεις...), ενώ κόπτεται όπως πάντα για καλές σχέσεις, κοινοβουλευτικής θεσμικής μορφής με όλο το σκληρό πυρήνα του άθλιου αστικού καθεστώτος. Του καθεστώτος της εξάρτησης, της υποτέλειας και της εκμετάλλευσης, παρόλο που η ηγεσία αυτή δεν αναγνωρίζει πια την εξάρτηση και την υποτέλεια, κάνοντας την άρχουσα τάξη να χαίρεται αφάνταστα γι'αυτό το ξέπλυμα των ανομηματων της... Για νά μήν ξεχνάει ποτέ αυτός ο πυρήνας του συστήματος, για να μη λησμονεί π.χ. η κάθε κυρία Αγγελοπούλου των επιτροπών για το φαγοπότι 2004 και 2021, ότι εδώ, πέρα από ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν κι άλλες χρήσιμες, εν υπνώσει ή εν εγρηγόρσει, εφεδρείες του αστικού συστήματος, απαραίτητες για άλλες, πολύ πιο κρίσιμες στιγμές. Ο Δεκέμβρης του 2008 και το 2010-2015 ήταν τέτοιες στιγμές ή μάλλον εμπεριείχαν πολλές τέτοιες στιγμές...Αυτό ακριβώς το πράγμα είναι ο ρεβιζιονισμός, οποίο κουρελόπανο κι όποια αποκριάτικη μάσκα κι αν φορέσει. Αναλλοίωτος μένει στην ουσία του και έτσι αναγκαστικά ξεσκεπάζεται. Αν λοιπόν αυτοί που τώρα βρίζουν τους κομμουνιστές μαρξιστές-λενινιστές, δεν ήταν τυφλωμένοι οπαδοί, τύπου γηπέδου ή εκκλησίας, αν είχαν κάνει τον κόπο να μελετήσουν πέντε πράγματα, πέραν από τας γραφάς και τας ιστορικάς δοκιμάς της αξιοτίμου κυρίας Αλέκας Παπαρήγα, και αν είχαν κάνει τον κόπο να βάλουν το μυαλό τους, το δικό τους το μυαλό, να σκεφτεί ψύχραιμα και λογικά, τότε οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι,αντί να μας βρίζουν, θα είχαν συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν χειρότεροι αντικομμουνιστές, δηλαδή πιο ύπουλοι και καταστροφικοί για την υπόθεση της εργατικής τάξης, από τους μασκαρεμένους- αναπαλαιωμένους κομματικούς τους ηγέτες, γεννήματα και θρεμματα των γνωστών ρεβιζιονιστικών μηχανισμών των τελευταίων 65 χρόνων. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/02/21.html........ Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της ζημιά που προκαλεί ο οπορτουνισμός σε απλούς ανθρώπους που τους φέρνει σε σημείο να παραμιλάνε. Ελα Νίκο θα σε βοηθήσουμε μη διστάζεις δεν πειράζει που δεν είσαι Κομμουνιστής. Σε περιμένουμε στην κοινωνική συμμαχία. Κάνε το βήμα ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.kordatos.org/oi-thriamvoi-ths-astikis-taksis/ Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν διεκδίκησε την εξουσία σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό και οδήγησαν τον λαό δεμένο χειροπόδαρα στη σφαγή σε φυλακές εξορίες εκτελέσεις. Για αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ οι Μανιαδάκηδες δεν βγάζουν άχνα. Οι Κομμουνιστές το απαντήσαμε.https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11036664 Τα κόλπα των Μανιαδάκηδων δεν πιάνουν... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.imerodromos.gr/oykrania-orgio-dytikis-propagandas-o-antapokritis-sti-moscha-dimitis-liatsos-mila-ston-niko-mpogiopoylo2/ Η Προπαγάνδα του Ρώσικου Ιμπεριαλισμού απο το φερέφωνο Λιάτσος προσπαθούν να κρύψουν τα εγκλήματα τους πίσω απο των συναδέλφους τους σε ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε και στο τέλος μας λέει πως δεν έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991... Τους βόλευε να έχουν τις ...κόκκινες σημαίες να κυματίζουν και απο κάτω να έχουν ΑΝΟΙΧΤΑ καπιταλισμό. Κούράγιο παιδιά έτσι είναι η ζωή... Οποιος είναι Μπολσεβίκος δεν πουλάει μεταβατικές Μπούρδες και σταδιακές παπάτζες Κύριε Μπογιόπουλε ούτε διαλέγει Ιμπεριαλιστή... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το 2014 το τμήμα της Ουκρανικής αστικής τάξης με τον Γιανουκόβιτς αποφάσισε να πάει με Ρώσικο και Κινέζικο Ιμπεριαλισμό. Δυστυχώς συμμετείχε σε αυτή τη κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού και το ...Κ.Κ κάτω απο Ιμπεριαλιστική σημαία. Το υπόλοιπο τμήμα της αστικής τάξης ήθελε να πάει με τους Ιμπεριαλιστές Ρωσίας Κίνας. Το αποτέλεσμα ήταν να το πληρώσει με το αίμα του ο λαός όπως και σήμερα. Μόνο η ένωση κομμουνιστών Ουκρανίας πήρε την σωστή θέση σύμφωνα με τον Μαρξισμό Λενινισμό τιμώντας τις κόκκινες σημαίες που οι άλλοι κουρέλιασαν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/history/2877-i-anatheorisi-tis-prosfatis-istorias-tou-kke-gia-ti-dikaiologisi-tis-simerinis-politikis-tou-meros-proto Τα νέα είναι εξαιρετικά για το ΚΚΕ που δικαιώνεται απόλυτα σε όλα. Ο Αραβανής και όλα τα υπόλοιπα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι οι Μανιαδάκηδες σε απόγνωση με το δοκίμιο που έρχεται. Εχοντας χάσει το παιχνίδι προσπαθούν να παίξουν με το συναίσθημα αλλά άδικος κόπος για αυτούς. Μέσα στην απόγνωση του ο Αραβανής μας λέει πως ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπολσεβίκους πήρε την εξουσία με γραμμή κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός απλά σήμερα αυτό είναι δύσκολο δήθεν να γίνει. Τον ευχαριστούμε που κατα λάθος είπε την αλήθεια τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν. Το πρόβλημα σε όλη την ιστορία του ΚΚΕ και του Δ.Κ.Κ ήταν η εγκληματική θεωρία πολιτικών μετώπων και σταδίων για αυτό και ο Σοσιαλισμός καταστράφηκε παγκόσμια. Το ΚΚΕ σώθηκε και διόρθωσε την πορεία του πετώντας τους έξω με λυτρωτικά αποτελέσματα. Ενημερώνουμε λοιπόν τον Αραβανή όλα θα γίνουν όπως τα ξεκινήσαμε το 1991 και μετά με γραμμή κοινωνική συμμαχία ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ θα απεγκλωβίσουμε τον λαό απο τον οπορτουνισμό τσακίζοντας αυτόν και όλους τους φορείς τους και εργάτες αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες σε ταξική βάση θα προχωρήσουμε μπροστά για την ανατροπή της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Εγκλωβισμένοι στον Καπιταλισμό όπως τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 λόγω ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ λαοκρατία ευρωκομουνισμός δεν θα βρεθούμε ξανά. Θα τους τσακίσει ο λαός και θα νικήσουμε. Καλή χώνεψη... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. .... Γίνεται ακριβώς το ίδιο με τους προηγούμενους τόμους του Δοκιμίου στους οποίους ολόκληρη η ιστορία του κόμματος από τα μέσα της δεκαετίας του ’30 και εντεύθεν, αλλά και του Κομμουνιστικού κινήματος από το 3ο συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς και ύστερα απορρίπτονται. Η πρόληψη των αντιδράσεων απαιτεί την ανάλογη προετοιμασία, το ανάλογο μασάζ, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα οι κομμουνιστές.https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/history/2877-i-anatheorisi-tis-prosfatis-istorias-tou-kke-gia-ti-dikaiologisi-tis-simerinis-politikis-tou-meros-proto....... Ενημερώνουμε τον Αραβανή πως η Κ.Δ πέρασε με τον Οπορτουνισμό το 1935 όπως και το ΚΚΕ. Οι απατεωνιές δεν πιάνουν.https://www.komep.gr/m-article/I-STRATIGIKI-TOY-KKE-ME-GG-TIS-KE-TON-NIKO-ZAXARIADI-1931-1956/ Καλή χώνεψη να έχει.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. .....Κι εμείς; Εμείς με ποιον ήμαστε;

    Με κανέναν εν πρώτοις. Πρόκειται για ενδοϊμπεριαλιστική διαμάχη μεταξύ βουβαλιών και όταν τα βουβάλια τσακώνονται στην λίμνη την πληρώνουν τα βατράχια σου λέει ο λαός.

    Ναι αλλά ακριβέστερα;

    Απέναντι βρέθηκαν ένα κρατικοκαπιταλιστικό κράτος με διακριτό ιστορικό φορτίο, και ο δυτικός πούρος νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός των ΗΠΑ και των «δυτικών» συμμάχων.

    Οι αναμεταξύ τους αντιθέσεις είναι υπαρκτές, οξυνόμενες και επικίνδυνες.

    Και ο κίνδυνος του πολέμου είναι υπαρκτός και είναι κοντά.

    Γι αυτό εξάλλου και όποια πολιτική πράξη και πολιτική θέση συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας που απομακρύνει τον πόλεμο δεν μπορεί παρά να βρίσκει την υποστήριξη μας, απ’ όπου αυτή κι αν προέρχεται.

    Και η στάση της ρώσικης κυβέρνησης, συγκυριακά και συγκεκριμένα – σε καμιά περίπτωση μόνιμα και στρατηγικά, ή χειρότερα με ψευδαισθήσεις για το ρόλο της καπιταλιστικής Ρωσίας – είναι προς ώρας στάση αποτροπής του πολέμου.

    Αλλά το συγκεκριμένο είναι συγκεκριμένο και απαραίτητο, απαραίτητο και αναγκαίο που εν προκειμένω (άρνηση της Νατοϊκής περικύκλωσης της Ρωσίας ) μπορεί να αποδειχτεί και ωφέλιμο για την ειρήνη του κόσμου.https://iskra.gr/%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%84%ce%af%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%8c%cf%80%cf%89%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd/.... Ο οπορτουνιστικός συρφετός όπως πάντα διαλέγει ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο. Πάντα στην υπηρεσία του καπιταλισμού για να μπορεί να εγκλωβίζει το λαό με την εγκληματική θεωρία πολιτικών μετώπων και σταδίων που αποτελεί το καλύτερο εργαλείο του. Οπορτουνιστική 5η φάλαγγα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. .....Δεύτερη αναλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ είχε καταδικάσει το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας ως σεχταριστικό αγώνα. Δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που να περιέχει τη θέση αυτή. Και σε αυτή την περίπτωση στελέχη που μεταγενέστερα αποχώρησαν από το κόμμα είχαν μια τέτοια άποψη: καταδίκης του δημοκρατικού στρατού και του εμφυλίου πολέμου που επέβαλε η αστική τάξη. Πρόκειται για στάση που εκδηλώθηκε στα πλαίσια των θέσεων που ανέπτυξαν τα εν λόγω στελέχη, για το ότι η χώρα έπρεπε να ακολουθήσει από το τέλος της κατοχής ειρηνική κοινοβουλευτική πορεία στην Ελλάδα. Θα μπορούσε ενδεχομένως να αναφέρει ότι στην περίοδο μετά τον εμφύλιο ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας δεν προβλήθηκε όπως και όσο έπρεπε και η ανάδειξη του αγώνα του Δ.Σ.Ε άργησε να γίνει. Αυτό σε ένα ορισμένο βαθμό είναι ορθό και έγινε για λόγους αντικειμενικούς. Η αναφορά μιας τέτοιας θέσης, όμως, δεν βολεύει την αρθρογράφο για να εξάγει τα συμπεράσματα της και έτσι κατασκευάζει μια πιο βολική.https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/history/2877-i-anatheorisi-tis-prosfatis-istorias-tou-kke-gia-ti-dikaiologisi-tis-simerinis-politikis-tou-meros-proto........ Είναι όπως ακριβώς τα λέει η σ.ΜΠΕΛΛΟΥ όσοι έχουμε ζήσει το ΚΚΕ πριν το 1991 το γνωρίζουμε όσα οπορτουνιστικά παραμύθια και να πει ο Κάουτσκι Αραβανής. Ο Αγώνας του ΔΣΕ μέχρι το 1991 ήταν χαρακτηρισμένος σαν ...τυχοδιωκτισμός...... Επίσης η αναφορά του ότι τον ...εμφύλιο... τον επέβαλε η αστική τάξη είναι όλα τα λεφτά... Αθελα του παραδέχεται πως το ΚΚΕ δεν ειχε στόχο την εξουσία και τα ...στάδια κατέστρεψαν τα πάντα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ....... Η πορεία του ΕΑΜ δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της αρθρογράφου. Υπήρχαν οργανώσεις και όργανα του ΕΑΜ που λειτουργούσαν, ενώ παράλληλα λειτουργούσαν οι οργανώσεις και τα όργανα του ΚΚΕ εκπληρώνοντας τον πρωτοπόρο καθοδηγητικό ρόλο τους. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/history/2877-i-anatheorisi-tis-prosfatis-istorias-tou-kke-gia-ti-dikaiologisi-tis-simerinis-politikis-tou-meros-proto....................7. Η δύναμη του Κόμματος βρίσκεται πρώτα απ' όλα στην ιδεολογικοπολιτική του ποιότητα, στην ικανότητά του να δρα ως κόμμα επαναστατικό. Αρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό ήταν και το οργανωτικό πρόβλημα: Η οργανωτική χαλαρότητα στο Κόμμα, σε συνδυασμό με ορισμένη διάχυση του ΚΚΕ στις γραμμές του ΕΑΜ, η ορμητική μαζικοποίηση του Κόμματος και η σχετικά εύκολη στρατολογία, δίχως την ανάλογη ιδεολογικοπολιτική προετοιμασία και την απαιτούμενη εσωκομματική ζωή, είχαν ως αποτέλεσμα η κομματική - κομμουνιστική συνείδηση λίγο να διαφέρει από την ΕΑΜική.

    Η διάκριση των οργάνων του ΚΚΕ από αυτά του ΕΑΜ ήταν ελάχιστα ορατή και η όποια αυτοτέλεια του Κόμματος περιοριζόταν στον κεντρικό καθοδηγητικό πυρήνα και σε καθοδηγητικά όργανα μεγάλων Οργανώσεων. Επομένως η κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση, προετοιμασία και ετοιμότητα των κομματικών δυνάμεων ήταν πολύ κατώτερη σε σχέση με τις ανάγκες και απαιτήσεις της ταξικής πάλης.

    Η ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική ανεπάρκεια του Κόμματος ήταν συνυφασμένη με τη διαπαιδαγώγηση στην πάλη μόνο για την ελευθερία και ανεξαρτησία και όχι στην ταξική πάλη για τη νίκη στο πεδίο της εξουσίας. Αυτό ερχόταν σε αντίθεση με τον βασικό σκοπό ύπαρξης του ΚΚΕ, ως ιδεολογικής - πολιτικής πρωτοπορίας της εργατικής τάξης: Την πάλη για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, με την κατάκτηση της εξουσίας για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

    Το ΚΚΕ καθοδηγεί την εργατική τάξη στην κατάκτηση και υπεράσπιση της εξουσίας της, ως μόνης ικανής να εκφράσει και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των λαϊκών τμημάτων των μεσαίων στρωμάτων, διεκδικώντας σε αυτήν τη βάση τη συμπόρευσή τους. Με αυτήν την έννοια το ΚΚΕ είναι το κόμμα που αγωνίζεται και για τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, όσο κυριαρχεί η καπιταλιστική ιδιοκτησία. Επιδιώκει να συμμαχήσει η εργατική τάξη με ένα υπολογίσιμο τμήμα τους και ένα άλλο να το ουδετεροποιήσει.

    Ομως, αυτά τα στρώματα δεν είναι φορείς ενός νέου τρόπου παραγωγής, που θα αντικαταστήσει τον καπιταλιστικό. Τον τελευταίο είναι αντικειμενικά αναγκαίο να αντικαταστήσει ο κομμουνισμός, που καταργεί κάθε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά και κάθε μορφή ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής.

    Τα λαϊκά μεσαία στρώματα είναι υποχρεωμένα να επιλέξουν: 'Η θα διαβιώνουν σε τεντωμένο σχοινί και πολλοί θα συνθλίβονται μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα ή θα ακολουθήσουν την εργατική τάξη και το Κόμμα της στη σχεδιασμένη ένταξή τους στην άμεσα κοινωνική παραγωγή.

    Επιβεβαιώνεται τόσο από τη σχετική αρνητική εμπειρία του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα όσο και από την αντίστοιχη θετική στην προεπαναστατική Ρωσία, ότι η σημασία του εργατικού χαρακτήρα του ΚΚ είναι ακόμα πιο καθοριστική στις περιπτώσεις των χωρών όπου είναι πολυάριθμο το αγροτικό και μικροαστικό στοιχείο. Η εκτεταμένη ύπαρξή του, ακόμα και στην περίπτωση που είναι πλειοψηφικό τμήμα της κοινωνίας, δεν πρέπει να αλλάζει τον εργατικό χαρακτήρα του Κόμματος........ Καλή χώνεψη Γεράσιμε.... https://gkagkarin.blogspot.com/2021/11/ko.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ....https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/history/2877-i-anatheorisi-tis-prosfatis-istorias-tou-kke-gia-ti-dikaiologisi-tis-simerinis-politikis-tou-meros-protoΗ αρθρογράφος στέκει ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το ΚΚΕ εσωτερικού προέρχονταν από το ΚΚΕ και διατηρούσε τον τίτλο του με προσθήκη του εσ. Και πάλι αυτό δεν ήταν το κύριο πρόβλημα. Το βασικό πρόβλημα που αναδεικνύεται είναι ότι το ΚΚΕ δεν μπορούσε να χαράξει μια σταθερή και ορθή πολιτική απέναντι στον ρεφορμισμό και στις μικροαστικές δυνάμεις. Ενδεικτική περίπτωση αλλοπρόσαλλης χωρίς σταθερές αρχές πολιτικής είναι η αντιμετώπιση του ΚΚΕ εσ. Μετά το 1968 το ΚΚΕ αναγόρευσε το ΚΚΕ εσ. ως τον κυριότερο αντίπαλό του -σε βαθμό μεγαλύτερο και από τα αστικά κόμματα. Ως ένα βαθμό και για ένα διάστημα αυτό ήταν ορθό διότι έπρεπε να ξεκαθαρίσει στο λαό ποιος είναι ποιος, ποιο είναι το κομμουνιστικό κόμμα και ποια είναι μια ρεφορμιστική δύναμη, η οποία οδηγεί στο συμβιβασμό με βάση τη λογική του μικρότερου κακού (ΕΑΔΕ). Το πρόβλημα αυτό λύθηκε ως το 1981 με τρόπο ριζικό. Αντί σταδιακά από τότε να διαμορφωθεί μια σχέση πιο ισορροπημένη με το κόμμα αυτό -στο βαθμό που επέτρεπαν τα δεδομένα και με παράλληλη διατήρηση ισχυρού πολιτικού και ιδεολογικού μετώπου απέναντί του- η αντιμετώπιση του αυτή διατηρήθηκε σχεδόν ως το τέλος της δεκαετίας του 80. Τότε έγινε μια στροφή 180 μοιρών, διαμορφώθηκε το κοινό πόρισμα που έφτανε μέχρι το σοσιαλισμό και δημιουργήθηκε ο Συνασπισμός της αριστεράς και της προόδου. Θα πρέπει να αναδεικνύουμε τις πραγματικές αιτίες και αυτές είναι οι πολιτικές ανεπάρκειες και όχι οργανωτικά ή άλλα μέτρα και αδυναμίες. Όσο για το επιχείρημα ότι το ΚΚΕ εσ. ήταν διάσπαση του ΚΚΕ και έπρεπε απαραιτήτως να είναι αντίπαλος, θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση αυτή δεν είναι πολιτική, αλλά ψυχολογική- συναισθηματική. Κριτήριο πρέπει να είναι οι θέσεις, η τακτική και η ταυτότητά του φορέα. Εξάλλου, οι μενσεβίκοι με τους μπολσεβίκους προήλθαν από το ίδιο κόμμα και συγκατοικούσαν στο κόμμα αυτό παρότι ήταν διαφορετικά κόμματα για 9 ολόκληρα χρόνια............ Η Αυτοτέλεια του ΚΚΕ είναι αδύνατο να υπάρχει όταν βρίσκεται μέσα σε συνασπισμό πολιτικών κομμάτων και ο λόγος είναι απλός. Τα πολιτικά κόμματα τα φτιάχνει ο καπιταλισμός ώστε μεταμφιεσμένος με οπορτουνιστική προβιά να βρίσκεται μέσα στις γραμμές του Κ.Κ και τότε δεν υπάρχει κανένας τρόπος αντιμετώπισης της οπορτουνιστικής 5ης φάλαγγας της οποίας εκπρόσωπος είναι ο Αραβανής και η συμμορία του. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σπουδαίο συμπέρασμα βγαίνει απο την εμπειρία με ...ΕΑΜ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.... και πάνω σε αυτή την βάση ξεκίνησε η πορεία αποκατάστασης των Μπολσεβίκικων χαρακτηριστικών του ΚΚΕ πριν 31 χρόνια. Με σταθμό το 15ο συνέδριο του 1996 που καταργήσαμε την εγκληματική θεωρία των ...σταδίων.... ξεκίνησε βήμα βήμα το ξήλωμα της Κεντρίστικης οπορτουνιστικής 5ης φάλαγγας Αραβανή Πετρόπουλο Καλαματιανό και σία... για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος. Αν δεν τα είχαμε καταφέρει το 2012 θα μας είχαν ρίξει στον οπορτουνιστικό τους βόθρο μαζί με τον σύριζα. Οπως ακριβώς έγινε την περίοδο 1968 1991. Η Αντικομουνιστική λύσσα τους φωτίζει την σπουδαία δουλειά που έγινε απο τους Κομμουνιστές με επικεφαλής την ηγεσία μας. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας αφήνοντας τον Κάουτσκι Αραβανή να Σκούζει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ....Τέλος, δεν είναι τυχαίο ότι η αποκάλυψη του ντοκουμέντου έρχεται πάνω στην έναρξη της Διάσκεψης του Μονάχου για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Το μεγαλύτερο φόρουμ για την ευρωπαϊκή ασφάλεια τις τελευταίες δεκαετίες. Θυμίζουμε ότι το 2007, σε αυτή ακριβώς τη Διάσκεψη κλήθηκε και μίλησε ο Πούτιν. Στην ομιλία του ανάδειχνε τα συμφέροντα της χώρας του και την ανάγκη μιας συλλογικής προσέγγισης για την ευρωπαϊκή ασφάλεια. Τότε δεν εισακούστηκε. Τώρα η Ευρώπη βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας γενικευμένης σύρραξης. Ορισμένες ευρωπαϊκές κρατικές και μη δομές με δυνατότητα αυτόνομης ανάλυσης της κατάστασης, θεωρούν ότι κάποιοι επιθυμούν να παρασύρουν τη Ρωσία και να πολεμήσουν μαζί της στο ευρωπαϊκό θέατρο, όμως με ξένα χέρια! «Χρήσιμοι ηλίθιοι» βρίσκονται. Στην Ουκρανία, την Πολωνία, τη Βαλτική κ.α. Επ´ αυτού η Αθήνα έχει θέση;https://iskra.gr/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%bb%ce%b9%ce%ac%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%82-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82/....... ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε βοήθησαν τους Ρώσους καπιταλιστές μέχρι το 1991 να καταστρέψουν την ΕΣΣΔ και τον Σοσιαλισμό όταν φορούσαν οπορτουνιστική προβιά και βρίσκονταν μέσα στο ...ΚΚΣΕ... Σήμερα κλαίει ο Ρώσικος Ιμπεριαλισμός και το φερέφωνο τους πως τους ....εξαπάτησαν χοχοχοχο Οποιος είναι με τους δυτικούς Ιμπεριαλιστές είναι χρήσιμος ηλίθιος. Οποιος είναι τους Ρώσους Ιμπεριαλιστές όπως ο κύριος Λιάτσος τι ακριβώς είναι...ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οφφ-τόπικ, αλλά τρομερά επείγον.
    Απόψε ο Πούτ(αν)ιν διακήρυξε τα "δικαιώματα" των (Νεο)ρώσων ιμπεριαληστών επάνω στους λαούς της Ουκρανίας, που τους άρπαξαν οι δυτικοί ιμπεριαληστές!
    Και βέβαια, τα δικαιώματα τα θεμελίωσε πάνω στον αντικομμουνισμό.
    "Εδώ ο γνήσιος αντικομμουνισμός"!
    Kαι τώρα;
    Πόλεμος;
    "Κι εμείς, με ποιόν θα πάμε;", αναρωτιούνται τα όπου γης οπορτούνια.
    Διότι, βεβαίως, οι κομμουνιστές, ούτε ισαποστάκηδες, ούτε πουθενάδες είναι.
    Ας τα πάρουμε από την αρχή.
    Θα γίνει πόλεμος; Είναι πράγματι υπαρκτός ο κίνδυνος, η πρόκειται για τους γνωστούς αστικούς θεατρινισμούς και επικοινωνιακά παιχνίδια για διαμόρφωση ευνοϊκών συσχετισμών σε ένα κλασσικό ιμπεριαλιστικό σκυλοφάγωμα; Για να απαντήσει κανείς πρέπει να ανατρέξει στα ιστορικά δεδομένα/εμπειρίες των δύο προηγουμένων παγκοσμίων ιμπεριαλιστικών συρράξεων. Τότε είχαν διαμορφωθεί συνθήκες οικονομικής κρίσης τέτοιας έκτασης και βάθους, μαζί με τα παράγωγα κοινωνικοπολιτικά και "γεωπολιτικά" ροβλήματα, που μόνο με μια τεράστια καταστροφή κεφαλαίων μπορούσε να αναγεννηθεί το σύστημα. Οι δυό πόλεμοι, στην πραγματικότητα ήταν ένας σε δυό φάσεις, που απείχαν είκοσι χρόνια. Ο Β'ΠΠ έλυσε τις εκκρεμότητες μεταξύ των ιμπεριαλιστών, που άφησε ο πρώτος, αλλά με ένα τρομερό τίμημα: Την ιστορική εμφάνιση του Σοσιαλιστικού Στρατοπέδου σαν σοβαρής πλέον απειλής, που κατέβασε το "Φάντασμα" από τον ουρανό στη γή. Ο Καπιταλισμός υποχρεώθηκε σε ιστορική στρατιωτική αναδίπλωση και οικονομικό εκσυγχρονισμό, για να αντιμετωπίσει τον θανάσιμο κίνδυνο. Παρατηρούμε, πως περάσαν πενήντα χρόνια, μέχρι να κατανικηθεί το "τέρας" και σήμερα είμαστε στα εβδομήντα, χωρίς πόλεμο τέτοιας έκτασης, σαν αυτόν, που ζήσαν οι πατεράδες/παππούδες μας. Ο Καπιταλισμός, υπό την πίεση των αναγκών, βρήκε νέους τρόπους να καταστρέφει κεφάλαια και να αναγεννάται, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή του. Γι αυτό και νίκησε προσωρινά το εργατικό κίνημα.
    Θα πεί κανείς, πως, ναι, αλλά πια τώρα δεν υπάρχει το "τέρας" και άρα μπορούμε να επανέλθουμε στα παλιά-καλά μας συστήματα αφού τα κίνητρα, η αναδιανομή των αγορών και οι αλλαγές των ενδοϊμπεριαλιστικών συσχετισμών έμειναν αναλλοίωτα, όπως ήταν επόμενο άλλωστε.
    (1/1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. (2/2)
    Θάλεγα, πως αυτός ακριβώς ο συλλογισμός μας δίνει και την απάντηση στο αρχικό ερώτημα. Τι είναι εκείνο, που άλλαξε τα δεδομένα: Το "τέρας", η "Η Αυτοκρατορία του Κακού" δηλαδή η οργανωμένη παρέμβαση του παγκόσμιου εργατικού κινήματος.
    Και σήμερα, μόνο αυτό μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα για την Ανθρωπότητα. Αλλιώς, να ποντάρει κανείς σε ιμπεριαλιστικό "ορθολογισμό" είναι τόσο μάταιο, όσο και η προσμονή του καουτσκικού "Υπεριμπεριαλισμού". Ολα μπορούν να συμβούν, αν βγάλει κανείς από την εξίσωση το "Φάντασμα", που σήμερα, ακριβώς χάρη σε ότι προηγήθηκε, δεν μπορεί πια κανείς ιμπεριαλιστής να το υποτιμήσει. Και το βλέπουμε καθημερινά από την ένταση της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας των ΜΜ"Ε" μέχρι τις υστερίες του κάθε "Αδωνι".
    Συνεπώς, μόνο η αυτόνομη εμφάνιση και πορεία του εργατικού κινήματος, όσα χάλια και να έχει προσωρινά, μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα, όπως μια μαζική καταστροφή παγκόσμιας έκτασης. Οσο το εργατικό/κομμουνιστικό κίνημα προτάσσει την συνεκτικότητά και την ετοιμότητα-αποφασιστικότητά του να επωφεληθεί από μια παγκόσμια ιμπεριαλιστική σύρραξη, όπως ακριβώς έγινε και στο παρελθόν, θα λειτουργεί αποτρεπτικά για τον Ιμπεριαλισμό και θα βαθαίνει τις εσωτερικές αντιφάσεις του. Από την άλλη, ακόμη και αν πράγματι οι ιμπεριαλιστές τρελλαθήκανε και έχουν χάσει και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ακόμη και τότε, είναι ένας λόγος παραπάνω οι εργάτες και οι Λαοί να ετοιμάζονται για την επομένη μέρα, όποια κι αν είναι αυτή.
    Αντί να προβληματίζονται "με ποιόν θα πάμε" η δήθεν "ποιόν θα υποστηρίξουμε για να φαγωθούν καλύτερα" (η ..."αριστερή", "προχώ" εκδοχή!), oι εργάτες/κομμουνιστές πρωταρχικό χρέος έχουν να αναζητούν τη δική τους, αυτόνομη και ανεξάρτητη από τις ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες, στάση και προοπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. https://iskra.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%b5%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1/ Δεν αρέσει η ανακοίνωση του ΚΚΕ για το αντικομουνιστικό διάγγελμα του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού στο φερέφωνο τους Λαφαζάνη. Τον ευχαριστούμε για αυτό. Αν συμφωνούσε θα υπήρχε πρόβλημα. Συνεχίζουμε στη γραμμή κοινωνική συμμαχία ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ των Μπολσεβίκων που με ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ το 1917 ανέτρεψαν την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ που εκπροσωπούσε το Ρώσικο Ιμπεριαλισμό. Καλή χώνεψη να έχουν... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. https://prin.gr/2022/02/nar-ukraine/ Ο Πούτιν χτες στο διάγγελμα του έκανε αντικομουνιστική επίθεση στους Μπολσεβίκους ΛΕΝΙΝ και ΣΤΑΛΙΝ. Οι Αντικομουνιστές Τροτσκιστές του ΝΑΡ έκαναν πως παρεξηγήθηκαν διαχωρίζοντας των ΛΕΝΙΝ απο το ΣΤΑΛΙΝ. Οι οπορτουνιστικές τους παπάτζες δεν περνάνε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νίκος από το Βόλο
    22 Φεβρουαρίου 2022 - 7:36 π.μ.

    1.Δεν κρίνει καθόλου αντικειμενικά το παρελθόν, εκείνος ο οποίος διαστρεβλώνει την ιστορία, για να δικαιολογήσει τη δική του σημερινή πολιτική τακτική. Αυτό ακριβώς κάνει η Παπαρήγα σήμερα, αποκηρύσσοντας ουσιαστικά τον αντιφασιστικό μετωπικό αγώνα του ΕΑΜ Το αντιφασιστικό μέτωπο, το ΕΑΜ ήταν στον καιρό του απόλυτα αναγκαίο. Και το κομμουνιστικό μας κόμμα και κίνημα έπραξε τότε το καθήκον του. Κι αν μπορούσε πάνω στον αγώνα η ηγεσία του ΚΚΕ να αποφύγει τους άσκοπους συμβιβασμούς με τους απόντες από αυτόν, αν σωστά προσανατολιζόταν στα δεδομένα του 1944, που η κοινωνική επανάσταση είχε ήδη αρχίσει, σίγουρα θα είχε νικήσει και πολιτικά, όπως έγινε στην Αλβανία, τη Γιουγκοσλαβία, την Κίνα, την Κορέα, το Βιετνάμ κλπ. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/02/blog-post_734.html............ Ποτέ και πουθενά δεν δικαιώθηκε η οπορτουνιστική γραμμή των πολιτικών μετώπων και σταδίων γιατί απο την φύση τους έχουν μέσα τον ταξικό αντίπαλο μεταμφιεσμένο. Στην αν.Ευρώπη ήταν ο κόκκινος στρατός που έδωσε τη δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουν Σοσιαλισμό. Αν δεν ήταν εκεί η οπορτουνιστική αντεπανάσταση θα είχε πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. Λούφαξε σαμπόταρε την γρήγορη εδραίωση του Σοσιαλισμού και περίμενε την 5η Μάρτη του 1953 στην ΕΣΣΔ με τον ...θάνατο.... του ΣΤΑΛΙΝ. Χρειαζόταν ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ που θα διεκδικούσε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ..... Χτες μόλις ο πρώην σύντροφός τους, ο Γεράσιμος Αραβανής ξεσκέπασε μέσα από τον Εργατικό Αγώνα και την "αντιοπορτουνιστική" σήμερα κυρία Μπέλλου, που είναι το άλτερ εγκο της Παπαρήγα στο σεχταρισμό, για το ... ζήλο με τον οποίο στα 1990, στη διαβόητη ευρεία ολομέλεια, η κυρία αυτή απαιτούσε να ...αλλάξει αμέσως η θέση του Περισσού για έξοδο της χώρας από την ΕΟΚ! Αυτός ο αέρας φύσαγε τότε στο ρεβιζιονιστικό κόμμα... Η ομάδα Παπαρήγα ουσιαστικά είναι ομάδα συμφεροντολόγων, χωρίς αρχές. Αυτό απέδειξε όλος ο βίος και η πολιτεία τής. Και το σεχταρισμό της το σημερινό στα ζητήματα πολιτικής τακτικής τον επέβαλε εκεί μέσα, στο κόμμα της, με τα πιο πλάγια μέσα, με την ... αθόρυβη διολίσθηση. Πριν καλά-καλά το συνειδητοποιήσουν πολλοί από αυτούς, πού πήγαινε η βαλίτσα με τα ναι μεν αλλά... Γι'αυτό μόνο η μορφή κι όχι η ουσία του ρεβιζιονισμού έχει αλλάξει εκεί μέσα, αγαπητέ μου φίλε. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/02/blog-post_734.html ....... Τίποτα απολύτως δεν αποκάλυψε ο Μανιαδάκης Αραβανής. Αυτό που αποκαλύφθηκε είναι τα ζόρια της Αστικής τάξης να φτιάξει νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα η μόνιμη προσπάθεια της να διεισδύσει στο Κ.Κ με οπορτουνιστική προβιά και τι θα είχε συμβει αν οι κομμουνιστές δεν είχαμε καταργήσει την εγκληματική θεωρία των σταδίν στο 15ο συνέδριο το 1996. Οι χαφιέδες του Μανιαδάκη το 2012 θα μας είχαν ρίξει στο βόθρο με τα οπορτουνιστικά ΣΚΑΤΑ του σύριζα. Οπως καταλαβαίνεις ο Αραβανής ξεφτιλίστηκε Ας Πρόσεχε.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 2. Στην εποχή μας το πολιτικό Μέτωπο δεν θα ήταν απλώς Δημοκρατικό-Αντιφασιστικό στο ξεκίνημά του, όπως το 1940. Θα ήταν εξαρχής αντιιμπεριαλιστικό δημοκρατικό. Θα ήταν κατά βάση το μέτωπο των πραγματικά αριστερών δυνάμεων αυτού του τόπου, που πέραν από άλλες ιδεολογικές διαφορές,(π.χ. σχετικά με το αν έφταναν όλες ως το σοσιαλισμό ή σχετικά με τη μορφή του σοσιαλισμού) θα συνένωναν τις λαϊκές δυνάμεις, τάξεις και στρώματα του λαού που αντιπαλεύουν την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τα μνημόνια, για να τραβήξουν με το μέρος τους στη μάχη αυτή τα εκατομμύρια των ανθρώπων του λαού μας που γυρεύουν διέξοδο. Σε ένα τέτοιο μέτωπο δυνάμεων μπορεί πραγματικά να ηγεμονεύσει μόνο μια αληθινή κομμουνιστική πρωτοπορεία, που καθοδηγείται από επαναστατική επιστημονική κοσμοθεωρία: από το μαρξισμό-λενινισμό. Ένα ΚΚ που βλέπει στο δρόμο της λαϊκής δημοκρατίας την επαναστατική εξουσία της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και άλλων εργαζομένων συμμάχων ως το πρώτο απαραίτητο βήμα για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας και του σοσιαλισμού. Μέσα από τέτοια διαδικασία μπορεί να αναδειχτεί και να γιγαντωθεί το κομμουνιστικό κόμμα που αξίζει τον τίτλο του σε μια χώρα σαν τη δική μας.http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/02/blog-post_734.html Ακριβώς το αντίθετο. Μέσα σε αυτή την διαδικασία καταστρέφεται το Κ.Κ και κλείνει τελείως ο δρόμος για τον Σοσιαλισμό. Τον δρόμο αυτό τον ανοίγει μόνο η κοινωνική συμμαχία Εργατών αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών που μπορεί νασυμμετέχει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι κομμουνιστής με μοναδικό κριτήριο το ταξικό σε Αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή πορεία διεκδικώντας προσωρινά μέτρα ανακούφισης και στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση θα εδραιώνεται η πρόταση εξουσίας των κομμουνιστών για έξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού. Αυτή είναι η μόνη γραμμή που δικαιώθηκε στη ζωή και καμία άλλη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. https://gkagkarin.blogspot.com/2022/02/blog-post_949.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ......Τρεις μέρες πριν είχε ξεκινήσει η δεύτερη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του, που οδήγησε στην εκτέλεσή τους 40 μέρες αργότερα. Αυτό θυμίζει και το βασικό λόγο για τον οποίο η ελληνική αστική τάξη επιδίωξε την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Έχοντας δει «τον χάρο με τα μάτια του» ο αστικός κόσμος κατά τη δεκαετία του 1940 με την παλλαϊκή συσπείρωση γύρω από το ΕΑΜ και τον αγώνα του ΔΣΕ, στηρίχτηκε στην ιμπεριαλιστική επέμβαση για να σωθεί. Πρώτα των Βρετανών στα Δεκεμβριανά και στη συνέχεια των ΗΠΑ με το Δόγμα Τρούμαν το 1947, με το οποίο Ελλάδα και Τουρκία μετατρέπονται σε προκεχωρημένα φυλάκια ενάντια στο σοσιαλιστικό στρατόπεδο στα πλαίσια του Ψυχρού Πολέμου. Ο εμφύλιος πόλεμος δε θα κερδιζόταν χωρίς τον εξοπλισμό, τους πόρους, την πολιτική καθοδήγηση και υποστήριξη των ΗΠΑ και αυτό ο αστικός κόσμος δεν το ξεχνούσε. Αυτό υπογράμμιζε το περίφημο «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας!» του Π. Κανελλόπουλου προς τον Βαν Φλιτ όταν ήρθε να οργανώσει το επιτελείο του «εθνικού στρατού». Γι αυτό επιζήτησε τη μονιμοποίηση της ανισομερούς, αλλά ζωτικής σημασίας, συμμαχικής σχέσης με τις ΗΠΑ και τους ιμπεριαλιστικές μέσα από την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Για να ξεπεράσει μάλιστα τους δισταγμούς των δυτικών για την ελληνική συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, μια άλλη κυβέρνηση του Κέντρου υπό τον Σοφοκλή Βενιζέλο αποφάσισε τον Σεπτέμβρη του 1950 να στείλει εκστρατευτικό σώμα στον Πόλεμο της Κορέας για να πολεμήσει στο πλάι των ΗΠΑ.https://prin.gr/2022/02/70-xronia-nato/......... Ο Καπιταλισμός σώθηκε στη χώρα μας την δεκαετία του 1940 γιατί η Κ.Δ και το ΚΚΕ πέρασαν με τον οπορτουνισμό το 1935 αλλάζοντας την νικηφόρα γραμμή του ΛΕΝΙΝ και των Μπολσεβίκων κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός με το καλύτερο εργαλείο του Καπιταλισμού τα πολιτικά μέτωπα και στάδια με αποτέλεσμα να εγκλωβίσουν το λαό και να μη διεκδικήσει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες με το συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό οδηγώντας τον στη σφαγή. Αυτός είναι ο λόγος της ήττας αφιερωμένος στους Τροτσκιστές ...αντιτζανεττακιστές... του ΝΑΡ που βρίσκονται αγκαλιασμένοι με τον εγκάθετο των εφοπλιστών στην ΠΕΝΕΝΤζανεττακιστή Νταλακογεώργο και τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι τους Μανιαδάκηδες. Καλή τους χώνεψη... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η ψευτοαριστερά φανερώνει το ρωσόδουλο πρόσωπό της στο Ουκρανικό. Ο Πούτιν προχωράει στην ολοκλήρωση του ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ και της ΚΑΤΟΧΗΣ της Ουκρανίας που ξεκίνησε με το πραξικόπημά του το 2014. Δεν υπάρχει καμία ειρηνευτική δύναμη αλλά ΞΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ακριβώς όπως και σε Αμπχαζία-Οσετία όπως και σε πολλές περιπτώσεις του ΟΗΕ.

    Είναι πραγματικά ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΣ ο ρόλος της ρωσόδουλης ψευτοαριστεράς η οποία αναγνωρίζει ανοιχτά τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ-ΚΑΤΟΧΗ μίας χώρας από μία ιμπεριαλιστική υπερδύναμη. Όταν ο φασίστας αμφισβητεί την ίδια την εθνική υπόσταση μίας γειτονικής χώρας (το ίδιο κάνει και για τις υπόλοιπες χώρες) αυτό είναι τρανή απόδειξη ότι ο στόχος του είναι η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ των πρώην ανατολικών χωρών εξού και η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ταύτιση της ΕΣΣΔ με την...Μεγάλη Ρωσία μιλάμε για ΕΞΑΛΛΟ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟ κάτι που δεν σας απασχολεί ιδιαίτερα. Γιατί άραγε;

    Μάταια προσπαθείτε να μας πείσετε ότι είστε απέναντι σε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Τα γεγονότα δεν αλλάζουν, η ιστορία έγραψε ότι "κομμουνιστικό" κόμμα (το μοναδικό στην Ευρώπη μιλάμε για τέρμα ρωσόδουλο) ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ και την ΚΑΤΟΧΗ μίας χώρας από ένα ιμπεριαλιστικό κράτος το 2014 μαζί με ναζιφασίστες. Άλλωστε κουβέντα δεν λέτε για την ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ούτε φωνάζετε ΕΞΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ούτε καν σαν επιμέρους αίτημα αν όχι σαν το κυριότερο (που κανονικά έτσι θα έπρεπε)

    Να θυμίσω επίσης ότι ο Περισσός διατηρεί ακόμα “αδελφικές” σχέσεις με το ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΚΡΟ το οποίο είναι πιο εθνικιστικό και σοβινιστικό και από το ίδιο το ρωσικό καθεστώς:

    https://www.iefimerida.gr/kosmos/rosia-anagnorisi-os-anexartita-krati-ntonetsk-loyhansk

    Με αυτά τα ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΑ παλιοτόμαρα έχει “αδελφικές” σχέσεις το κόμμα σας. Ευτυχώς που οι Ρώσοι σύντροφοί σας πίεσαν αρκετά το ρωσικό καθεστώς ώστε να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε το 2014. Η "διεθνιστική" συμβολή των "κομμουνιστών" σας απαίτησαν από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό να τελειώσει το φασιστικό έργο που άρχισε το 2014 και τα...κατάφεραν. Μην ξεχάσει ο Κουτσούμπας να τους δώσει συγχαρητήρια γι'αυτή την νίκη του...ρωσικού προλεταριάτου στην επόμενη Διεθνή Συνάντηση όπου θα συνυπογράψουν κοινή διακήρυξη για το...σοσιαλισμό.

    ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΑΞΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ" ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!!!

    Electro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αριστες "αδερφικες " σχεσεις με το ΚΚΡΟ εννοεις οτι συμμετεχει στις συναντησεις των κομμουνιστικων κομματων ,οπως και το ΚΕΚΡ ? Παρακρουση εχεις παθει ρε ? ΄Η εισαι κοινος προβοκατορας ?ΤΟ 85 οι απατεωνες του ΠΑΣΟΚ φωναζαν ΟΥΤΕ ΝΑΤΟ ΟΥΤΕ ΒΑΡΣΟΒΙΑ εθνικη ανεξαρτησια οντας με τα μπουνια στο ΝΑΤΟ και τσιρακια του ...ΖΗΛΕΥΕΙΣ ??

      Διαγραφή
    2. Να κόψεις την ...μεσημαριανή σου προκαλεί τύφλωση ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝ ΑΥΤΑ ?
      blob:https://www.facebook.com/a409e85c-d4f7-477d-af1c-aeff21a0b0d6
      blob:https://www.facebook.com/d577a8d7-f7e7-4757-810b-c0878fa62272

      Διαγραφή
    4. Στρατάρχη, τα λινκ, που έδωσες δεν λειτουργούν σε μένα. Τί λέγαν;

      Διαγραφή
  27. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/02/blog-post_915.html Αυτό είναι το καθήκον των φορέων όλων των οπορτουνιστικών απόψεων για να ξεπλύνουν τον καπιταλισμό που βρίσκεται στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια. Καθήκον των Κομμουνιστών είναι να ακολουθήσουν το δρόμο των Μπολσεβίκων με ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ και με γραμμή κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο να αντιμετωπίσουν ντόπια και ξένη αστική τάξη σαν εισβολέα με έξοδο απο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και νίκη της εργατικής λαικής εξουσίας και δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτό κάνουν οι κομμουνιστές. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 23/02/1943

    Ιδρύεται η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΕΠΟΝ). Η θρυλική ΕΠΟΝ, με την καθοριστική συμβολή της ΟΚΝΕ και με σημαία το «Πολεμάμε και τραγουδάμε», συσπείρωσε πάνω από 600.000 περήφανα νιάτα που την περίοδο της Κατοχής εντάχθηκαν στις γραμμές της, πρόσφερε πάνω από 32.000 ως αντάρτες μαχητές στον αγώνα και πάνω από 1.300 παιδιά της έπεσαν στα πεδία των μαχών.

    Στην ιδρυτική συνδιάσκεψη της ΕΠΟΝ που έλαβε χώρα στην Αθήνα μετείχαν οι εξής οργανώσεις νέων: η «Αγροτική Νεολαία Ελλάδος», η «Ενιαία Εθνικοαπελευθερωτική Εργατοϋπαλληλική Νεολαία», η «Ενιαία Μαθητική Νεολαία», η «Ένωση Νέων Αγωνιστών Ρούμελης», ο «Θεσσαλικός Ιερός Λόχος», η «Λαϊκή Επαναστατική Νεολαία», η «Λεύτερη Νέα», η «Ομοσπονδία Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδος» (ΟΚΝΕ), η «Σοσιαλιστική Επαναστατική Πρωτοπορία Ελλάδος», και η «Φιλική Εταιρεία Νέων»................... Χρειαζόταν Κ.Δ στα χέρια των Μπολσεβίκων και μετά το 1935 που θα εφάρμοζε τον ΕΛΙΓΜΟ των Λαικών Μετώπων με την Λενινιστική γραμμή κοινωνική συμμαχία Σοσιαλφασισμός για να αποσπάσουμε λαό και Νεολαία απο τον οπορτουνισμό και να ενωθεί σε ταξική βάση με ΕΑΜ και ΕΠΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωρίς να διαλυθεί η ΟΚΝΕ το 1943 θα έκαναν όσους ελιγμούς χρειαζόταν και στο τελείωμα του Ιμπεριαλιστικού πολέμου στην χώρα μας τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα διεκδικούσε την εξουσία σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό. Ετσι θα είχαν αποσπαστεί απο τον καπιταλισμό πολύ περισσότερες χώρες απο αυτές που αποσπάστηκαν χάρη στο κόκκινο στρατό και θα μπαίναμε στη νέα περίοδο μετά το 1945 με πολύ καλύτερο συσχετισμό. Η Διάχυση του ΚΚΕ μέσα στο ...ΕΑΜ... και στην συνέχεια στην ...ΕΔΑ.... και η απουσία της ΚΝΕ για 25 χρόνια είχαν καταστροφικά αποτελέσματα στο να μπορεί να σηκώνει κεφάλι η οπορτουνιστική 5η φάλαγγα. Αυτά μέχρι το 1991.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φωτεινο μονοπατι
    22 Φεβρουαρίου 2022 - 9:29 π.μ.

    Ε! Λοιπον κατι δεν παει καλα εκει στον Περισσό!
    Ειναι ανακοινωση αυτη που εβγαλε???? Και θελω να ρωτησω το εξης:Απο το 2014 δεν εχει μαθει τιποτα απο τις φρικαλεοτητες και τα εγκληματα του ουκρανικου στρατου που πλαισιωνεται απο φιλοναζιστικες οργανωσεις οπως (δεξιος τομεας-αυτοαμυνα μεινταν-μπαντερας-σβομποντας-ταγματα αζοφ)
    Τους κουμουνιστες του μποροντμπα τους εχουν ολους φυλακη.
    Και τι μας λεει??? Οτι ο Πουτιν δεν επρεπε να προστατεψει τις 2 λαικες δημοκρατιες. Αλλα τι να πεις. Οταν τα γεγονοτα δεν συμφωνουν μεταξυ τους τοσο το χειροτερο για 'φτα!!! http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/02/blog-post_573.html............ Στο διάγγελμά του ο Πούτιν της Ιμπεριαλιστικής Ρωσίας κατηγόρησε τους Μπολσεβίκους ΛΕΝΙΝ και ΣΤΑΛΙΝ προσπαθώντας να τους σπιλώσει. Μας είπε κακώς έγινε η επανάσταση το 1917 για τις δίκες της Μόσχας και τα ...εγκλήματα.... του ΣΤΑΛΙΝ κ.α. ...Αντε στο καλό... Φερέφωνο του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού. Εκτός απο ...τύφλωση προκαλεί και πρόβλημα στα ...αυτιά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ..... Το βαθύτερο θεμέλιο των τραγικών εξελίξεων στην τιμή του ρεύματος είναι ακριβώς το γεγονός ότι το ρεύμα αντί για κοινωνικό αγαθό έχει γίνει εμπόρευμα, και μάλιστα χρηματιστηριακό, σύμφωνα με τις επιταγές του κεφαλαίου, τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και την ευγενή χορηγία των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Η ενέργεια πρέπει να φύγει ολοκληρωτικά από την σφαίρα της εμπορευματικής παραγωγής και να γίνει ξανά δημόσιο αγαθό. Αυτό σημαίνει αγώνα για εθνικοποίηση του ενεργειακού τομέα (εθνικοποίηση της ΔΕΗ και όλων των ιδιωτικών μονάδων) χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Μόνο ένας εθνικοποιημένος τομέας ενέργειας μπορεί να εξασφαλίσει φτηνό ρεύμα για όλους, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες τεχνολογίες με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες και την περιβαλλοντική ισορροπία.

    Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει πλήρη απειθαρχία στις ντιρεκτίβες και την πολιτική της ΕΕ, την ίδια την ΕΕ και μια πορεία ρήξης και αποδέσμευσης από αυτή. Αυτός ο πολιτικός στόχος, που ανακύπτει τελικά σε κάθε μικρό ή μεγάλο θέμα, δεν είναι «για το μέλλον» αλλά για το τώρα.https://prin.gr/2022/02/electricity/........... Οπορτουνιστικές τρίχες για μεταξωτές κορδέλες των Τροτσκιστών του ΝΑΡ για τον εγκλωβισμό του λαού στο καπιταλισμό. Ελεύθερη αγορά και καπιταλισμός με το ρεύμα εμπόρευμα υπάρχει και όταν ιδιοκτήτης της ΔΕΗ είναι το κράτος δηλαδή ο συλλογικός καπιταλιστής. Το ίδιο ισχύει και όταν επιστρέψουμε στον εθνικό καπιταλισμό που υπηρετούνται διαφορετικά συμφέροντα. Κοινωνικό αγαθό θα γίνει μόνο όταν φύγουμε απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Οι πασοκιές δεν περνάνε... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. john
    22 Φεβρουαρίου 2022 - 5:31 μ.μ.

    Όλα πάνε καλά εκεί στον Περισσο. Αρκεί να έχει κάποιος το κουράγιο να το δει. Χρόνια τώρα δεν είναι παρά ένα γραφικό μαγαζάκι που πουλάει ιστορία του χθες φουμαρα του σήμερα και εβραιικη σωτηριολογια του μέλλοντος. Δυστυχως μπορεί και εγκλωβιζει ακόμη στα σκοταδια του σημαντικό αριθμό συνειδητων αγωνιστών που λείπουν ετσι από το αριστερό κινημα. Καλή Επανασταση. http://tsak-giorgis.blogspot.com/2022/02/blog-post_573.html... Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια στο ΚΚΕ είναι τίτλος τιμής για τους Κομμουνιστές οι οποίοι δεν ανήκουμε σε κανένα οπορτουνιστικό κίνημα. Την είδαμε την αριστερή κυβέρνηση 4.5 χρόνια να σφάζει το λαό μαζί με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και τους Φασίστες στο ...Καστελόριζο. Οποτε θέλεις σε περιμένουμε στη κοινωνική συμμαχία να μας ...απεγκλωβίσεις... μέσω της ιδεολογικής πάλης και ζύμωσης. Οι Κομμουνιστές έχουμε τα κότσια.. Εσύ σίγουρα όχι... διαφορετικά σε περιμένουμε θα σου μείνει αξέχαστο... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ....Με την ίδια έννοια, μιλώντας με βάση την ελληνική εμπειρία, οι συμφωνίες του Λιβάνου και της Βάρκιζας δεν έγιναν εξαιτίας του μεταβατικού προγράμματος του ΚΚΕ (το οποίο ήταν το πρόγραμμα του ΕΑΜ για εθνική απελευθέρωση και λαοκρατία). Αντίθετα, αποτελούσαν εγκατάλειψή του, όπως με πολύ ξεκάθαρο τρόπο είχε υπογραμμίσει ο Χαρίλαος Φλωράκης[6]. https://www.kordatos.org/ti-den-eftaikse-kk-portogalias/.............. Τιμάει δήθεν τους πεθαμένους για να θάψει τους ζωντανούς προσπαθώντας να ξεπλύνει το ξεβράκωμα του ...Κ.Κ Πορτογαλίας και την συμμετοχή τους σε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού. Ο ΛΕΝΙΝ έφτιαξε το κόμμα των Μπολσεβίκων το 1903 σε ανοιχτή σύγκρουση με τους φορείς όλων των οπορτουνιστικών απόψεων. Είχαν πάντα Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό και τακτική την κοινωνική συμμαχία ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ κάνοντας όσους ελιγμούς χρειαζόταν με τις θέσεις του Απρίλη είπαν τελειώσαμε με την Φεουδαρχία έχουμε καπιταλισμό δεν μπήκαν ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβέρνηση Κερένσκι και την ανέτρεψαν. Την δεκαετία του 1940 το ΚΚΕ δεν είχε την Λενινιστική γραμμή που ανέφερα και με τα πολιτικά μέτωπα και στάδια βρισκόταν εγκλωβισμένο στο Καπιταλισμό με αποτέλεσμα τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 να μη διεκδικήσει την εξουσία σε επαναστατικές συνθήκες με το συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό. Καλή χώνεψη Κύριε Καλτσώνη... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ - 75 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Απόσπασμα από το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, τόμος Β1

    1. Αν και η Κατοχή βρήκε το ΚΚΕ με ελάχιστες κομματικές δυνάμεις και αποδιοργανωμένο, το Κόμμα μπόρεσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ανασυγκροτηθεί και να δημιουργήσει νέες Κομματικές Οργανώσεις στην εργατική τάξη, στη φτωχή αγροτιά, στα λαϊκά στρώματα των αυτοαπασχολούμενων και στη σπουδάζουσα νεολαία. Πρωτοστάτησε και ηγήθηκε στο μαζικό πολιτικό και στον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων, προσφέροντας αιματηρές θυσίες.

    Αυτή η ανιδιοτελής στάση του, σε συνδυασμό με τον ρόλο του σοβιετικού λαού και στρατού, ιδιαίτερα μετά από τη νίκη του στο Στάλινγκραντ, έδωσε στο ΚΚΕ κύρος και επιρροή, το κατέστησε πολιτικά και οργανωτικά τη δύναμη με την ισχυρότερη επιρροή στις λαϊκές δυνάμεις στην Ελλάδα.

    Στην ανάδειξη του ΚΚΕ σε κόμμα αυτής της πολιτικής εμβέλειας συντέλεσαν οι συνθήκες πρωτοφανούς ταξικής εκμετάλλευσης (σε λίγες χώρες παρατηρήθηκαν στον ίδιο βαθμό, π.χ., οι μαζικοί θάνατοι από την πείνα), βαθιάς πολιτικής κρίσης και διάσπασης της αστικής τάξης και των κομμάτων της, αλλά και διάλυσης του αστικού στρατού μέσα στη χώρα.

    Στη λαϊκή συνείδηση επιδρούσε καταλυτικά το γεγονός ότι ένα τμήμα των αστικών πολιτικών δυνάμεων είχε φύγει στο εξωτερικό, ενώ ένα άλλο, πέρα από εκείνο που συνεργάστηκε με τους κατακτητές, κήρυξε την αποχή από την αντίσταση στους κατακτητές, βυσσοδομώντας ταυτόχρονα κατά του ΚΚΕ και του ΕΑΜ.

    Και αυτά, την ίδια ώρα που χιλιάδες άνθρωποι, ακόμα και μωρά, δολοφονούνταν από τα στρατεύματα κατοχής, ενώ μαζικά οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες έδιναν και τη ζωή τους για να σωθεί ο λαός από την πείνα και για να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην τριπλή κατοχή. Επιπλέον, ως ιδιαίτερα ευνοϊκός παράγοντας για τη μεγάλη ανάπτυξη του ΚΚΕ και του ΕΑΜ πρέπει να εκτιμηθεί η απουσία παραδοσιακά μαζικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στην Ελλάδα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 2. Στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα δεν μπόρεσε να διαμορφώσει επαναστατική στρατηγική για την έξοδο από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με στόχο την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας (και άρα να εξοπλίσει και να καθοδηγήσει τις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις). Δεν μπόρεσε να συνδυάσει με επιτυχία την πάλη για την υπεράσπιση της ΕΣΣΔ με την πάλη για την εργατική εξουσία σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης.

    Σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η εργατική τάξη κατέκτησε την εξουσία μετά από τον πόλεμο λόγω της καθοριστικής συμβολής της ΕΣΣΔ στην απελευθέρωση και στην πάλη των ΚΚ με τις εγχώριες αντεπαναστατικές δυνάμεις που ακολούθησε και στο πλαίσιο των πρώτων μεταπολεμικών κυβερνήσεων.

    Κομμουνιστικά Κόμματα καπιταλιστικών χωρών διακήρυσσαν γενικά την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, όμως δεν έθεταν στα Προγράμματά τους τον στόχο της εργατικής εξουσίας ως άμεσο στρατηγικό. Αντίθετα, έθεταν άλλους ενδιάμεσους κυβερνητικούς στόχους («αντιφασιστικών», «δημοκρατικών κυβερνήσεων»), που εξ αντικειμένου δεν εξυπηρετούσαν τη στρατηγική συγκέντρωσης και οργάνωσης δυνάμεων για τη γενική, πλήρη σύγκρουση και ρήξη με την αστική εξουσία σε συνθήκες γενικής οικονομικής και πολιτικής κρίσης στη χώρα τους.

    Η Ιστορία απέδειξε ότι τέτοιες κυβερνήσεις, με τη συμμετοχή ή στήριξη ΚΚ, πουθενά δεν λειτούργησαν ως καταλύτες στη συγκέντρωση των επαναστατικών δυνάμεων, στην ωρίμανση των παραγόντων για να έρθει στην ημερήσια διάταξη η επαναστατική εξέγερση.

    Αντίθετα, τροφοδότησαν οπορτουνιστικές παρεκκλίσεις που τελικά διάβρωσαν το Κομμουνιστικό Κίνημα και στη μεταπολεμική περίοδο. Ετσι, δεν διαμορφώθηκαν προϋποθέσεις για την ταξική χειραφέτηση των κινημάτων, διαδικασία που προετοιμάζει και διευρύνει την επαναστατική πρωτοβουλία και τους δεσμούς τους με τις λαϊκές μάζες.

    Σε τελική ανάλυση, αυτή η στρατηγική δεν ωφέλησε ούτε τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ και στις άλλες χώρες από την άποψη του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων.

    Οπωσδήποτε η κρατική πολιτική ενός ΚΚ εξουσίας έχει να επιλύσει ειδικά προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις, που δεν έχει μπροστά του ένα ΚΚ εκτός εξουσίας, όπως, για παράδειγμα, στην εξωτερική πολιτική, όπου μπορεί να υποχρεωθεί και σε κάποιον συγκυριακό συμβιβασμό με τμήματα του αντιπάλου σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Αυτό δεν δικαιολογεί μια συγκυριακή κρατική επιλογή, σε διπλωματικό ή άλλο επίπεδο, να ανάγεται σε αρχή και από αυτήν την άποψη να προκαλεί ιδεολογική σύγχυση στο διεθνές επαναστατικό κίνημα. Αυτό αφορά την ιδεολογικοποίηση του αντιφασιστικού μετώπου και την αιτιολόγηση της αυτοδιάλυσης της Κομμουνιστικής Διεθνούς.


    Ως βασικό συμπέρασμα προκύπτει ότι η σημαντικότερη συμβολή κάθε ΚΚ στην υπεράσπιση του σοσιαλισμού διεθνώς είναι να παλέψει στη χώρα του για την ανατροπή του καπιταλισμού, για την επαναστατική εργατική εξουσία με στόχο την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 3. Το καίριο και καθοριστικό ζήτημα, για το οποίο κρίνεται η ηγεσία του ΚΚΕ την περίοδο της Κατοχής, είναι η πολιτική (στρατηγική) που ακολούθησε σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα.

    Στην 11η Ολομέλεια της ΚΕ ο Γ. Σιάντος υποστήριξε στην εισήγηση, όπως έχει ήδη αναφερθεί, ότι η πολιτική του ΚΚΕ στην Κατοχή ήταν σωστή, «γιατί εσφαλμένη πολιτική ήταν αδύνατο να δημιουργήσει τέτοια κινήματα».

    Χρειάζεται ιδιαίτερη μελέτη για κάθε χώρα, ωστόσο είναι αναμφισβήτητο ότι στην Ευρώπη, τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στις κατεχόμενες χώρες, ή τα αντιφασιστικά στις μη κατεχόμενες, πήραν μεγάλες διαστάσεις μόνο σε μια σειρά από αυτές (Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία, Γαλλία, Ιταλία, Αλβανία κ.α.), ενώ δεν πήραν ανάλογες διαστάσεις σε σημαντικά κράτη του καπιταλισμού, όπως η Σουηδία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Δανία, η Αυστρία, η Ολλανδία κ.ά., παρά το γεγονός ότι η στρατηγική των ΚΚ ήταν παντού ίδια με του ΚΚΕ, ενώ το εθνικοαπελευθερωτικό πλαίσιο προσέλκυε στις γραμμές και λαϊκές μάζες που οι πολιτικές επιδιώξεις τους δεν έβγαιναν έξω από αυτό.

    Τελικά, το στοιχείο της μαζικότητας του εργατικού και λαϊκού κινήματος δεν μπορεί να εκτιμηθεί βραχυπρόθεσμα και αποσπασμένα από τα ποιοτικά του στοιχεία, δηλαδή τους στόχους για τους οποίους αυτό το κίνημα μαχόταν. Το θεμελιακό ζήτημα, που αποτελεί και το πραγματικό κριτήριο της επιτυχίας ή μη της πολιτικής του ΚΚΕ σε κάθε περίοδο, είναι ακριβώς το κατά πόσο η πολιτική του συσπειρώνει τις απαραίτητες δυνάμεις για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 4. Η στρατηγική του ΚΚΕ αρχικά στηρίχτηκε στη λαθεμένη ανάλυση του Κόμματος, αναφορικά με τη σχετική καθυστέρηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, στην αντίληψη ότι η εθνική ανεξαρτησία (απαλλαγή της Ελλάδας από την ξένη εξάρτηση) αποτελούσε προϋπόθεση για την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, την ωρίμανση των υλικών προϋποθέσεων για το πέρασμα στον σοσιαλισμό.

    Θεωρούσε ως ενδοτισμό μέρους των αστικών πολιτικών δυνάμεων και της βασιλείας τη διαχρονική συμμαχία της αστικής τάξης με την Αγγλία, την πολιτική προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και συμμετοχής σε μια ευρύτερη αγορά.

    Εκτιμούσε ότι οι ξένες επενδύσεις ήταν αποτέλεσμα της εξάρτησης της χώρας, και μάλιστα παράγοντας καθυστέρησης στην ανάπτυξη του καπιταλισμού. Χαρακτήριζε ως υποτέλεια τη στάση της αστικής τάξης και όχι ως στρατηγική συμμαχιών της σε συνθήκες ανισόμετρης ανάπτυξης του καπιταλισμού. Εξαιτίας όλων των παραπάνω και στη συνέχεια και της στρατηγικής του αντιφασιστικού μετώπου, η ταξική αντίθεση κεφαλαίου - εργασίας υποτάχτηκε στην «εθνική ενότητα».

    Το ΚΚΕ δεν αντιμετώπισε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ως κρίκο για την κατάκτηση της εργατικής εξουσίας, αλλά αποσυνέδεσε την πάλη ενάντια στους κατακτητές από την πάλη για την ανατροπή της αστικής εξουσίας. Ανεξάρτητα από την ονομασία που έδινε στο λεγόμενο «μεταβατικό στάδιο» προς τον σοσιαλισμό (λαϊκή δημοκρατία ή λαοκρατία) ή στη λεγόμενη μεταβατική κυβέρνηση (αντιφασιστική, δημοκρατική), εξ αντικειμένου εγκλώβιζε τη λαϊκή πάλη σε μια μορφή της αστικής εξουσίας, έστω της κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας.


    Στην περίοδο 1941 - 1944 υπήρξε ξένη κατοχή, αναστολή της εθνοκρατικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Το ζήτημα της ανεξαρτησίας αφορούσε και την εργατιά - αγροτιά, αλλά και την αστική τάξη και το Παλάτι, από τη σκοπιά της θέσης που είχαν στη νομή της αστικής εξουσίας.

    Η δράση κατά της ξένης κατοχής ήταν συνυφασμένη με το ταξικό συμφέρον κάθε κοινωνικής δύναμης. Ο απελευθερωτικός αγώνας ή θα συνδεόταν με τον αγώνα κατάκτησης - εδραίωσης της εργατικής εξουσίας και των συμμάχων της, οπότε θα καταργούνταν γενικά οι σχέσεις ανισοτιμίας και εξάρτησης, ή θα οδηγούσε στην εδραίωση της αστικής εξουσίας με νέους, καλύτερους ή χειρότερους όρους, όσον αφορά τη θέση της χώρας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.

    Ο πόλεμος του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ με τα Τάγματα Ασφαλείας ήταν πόλεμος ταξικός. Η εθνικοαπελευθερωτική χροιά που προσλάμβανε, εξαιτίας της κοινής δράσης των ταγματασφαλιτών με τη γερμανική διοίκηση, δεν ακύρωνε τα ταξικά χαρακτηριστικά του. Τον ίδιο ταξικό χαρακτήρα είχε και η ένοπλη σύγκρουση με τις μη γερμανόφιλες αστικές δυνάμεις, τον ΕΔΕΣ, την ΕΚΚΑ κ.ά.

    Ωστόσο, όσες φορές το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει τις τελευταίες ένοπλα (ΕΔΕΣ, ΕΚΚΑ κ.ά.), το έκανε με κεντρικό άξονα τις παρασπονδίες τους στον αντικατοχικό αγώνα. Δεν τις αντιμετώπισε ως αντίπαλες ταξικές δυνάμεις με τη στήριξη της Βρετανίας.

    Το ΚΚΕ, και στη συνέχεια οι λαϊκές δυνάμεις, δεν ήταν προετοιμασμένο για ν' αξιοποιήσει την επαναστατική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην Ελλάδα τις μέρες της Απελευθέρωσης. Παρά το γεγονός ότι ο λαός ήταν οπλισμένος, έγινε ουρά των εξελίξεων που το άρμα τους έσυραν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 5. Αυτή η στρατηγική δεν αποτελούσε ιδιαίτερο φαινόμενο στο ΚΚΕ αλλά ήταν πρόβλημα του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, που οι αιτίες του απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση στο πλαίσιο μελέτης της Ιστορίας του. Μπορούμε όμως να επισημάνουμε ότι σχετίζεται και με το γεγονός ότι το μεταβατικό μεταρρυθμιστικό Πρόγραμμα, βασικό πολιτικό πρόγραμμα της σοσιαλδημοκρατίας, επιβίωνε και στη στρατηγική της ΚΔ με τον έναν ή άλλον τρόπο ως στάδιο προετοιμασίας της επαναστατικής κατάκτησης της εξουσίας για τον σοσιαλισμό.

    Ετσι κι αλλιώς, η «μεταβατική κυβέρνηση» οδηγούσε στην αντίληψη της αναγκαιότητας κατάκτησης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και αυτή με τη σειρά της στη συμπόρευση με κάποιες αστικές πολιτικές δυνάμεις, που θεωρούνταν ως σταθερά προσηλωμένες στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.

    Επιβεβαιώθηκε κυρίως ότι ανάμεσα στον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό δεν υπάρχει ούτε ενδιάμεση πολιτική εξουσία ούτε «ειρηνικό» πέρασμα από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό, αλλά ούτε «φιλολαϊκή» διαχείριση του καπιταλισμού. Η πάλη των τάξεων είναι αντικειμενική, κι αυτή είναι που, σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης, θα οδηγήσει σε σοσιαλιστική επανάσταση μόνο με τη συνειδητή δράση της ιδεολογικής - πολιτικής εργατικής πρωτοπορίας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

    Η άποψη ότι η συμμετοχή του ΚΚ σε κυβέρνηση συνεργασίας αποτελεί σκαλοπάτι για να προχωρήσει το κίνημα σε πιο προωθημένους στόχους καταρρίφθηκε δραματικά, μετά από τον Λίβανο, ειδικά μετά από τον Δεκέμβρη 1944. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 6. Εχουν διατυπωθεί πολλές ερμηνείες σχετικά με κρίσιμα ζητήματα: Την υπαγωγή του ΕΛΑΣ στο Στρατηγείο Μέσης Ανατολής και τις Συμφωνίες του Λιβάνου και της Καζέρτας. Μεταξύ των αιτιών έχει γίνει λόγος περί ανικανότητας του κομματικού ηγετικού πυρήνα, έλλειψης πολιτικής διορατικότητας, αρνητικού επηρεασμού της ηγεσίας του Κόμματος από συμμαχικές δυνάμεις στο ΕΑΜ κ.ά.

    Οσο και αν αυτά αποτυπώνουν τη μία ή την άλλη πλευρά σε ένα σύνολο παραγόντων που οδήγησαν σε καθοριστικά λαθεμένες επιλογές, δεν προσεγγίζουν την κύρια αιτία: Την έλλειψη ανάλογης προγραμματικής ετοιμότητας και προσανατολισμού από την πλευρά της κομμουνιστικής ηγεσίας, αλλά και τη μη απόκτησή της σε συνθήκες μάχης, σε συνδυασμό με την ικανότητα σωστής εκτίμησης του συσχετισμού των δυνάμεων και έγκαιρης προσαρμογής ή και διόρθωσης της γραμμής πάλης. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι μια σειρά από εξελίξεις στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα επέδρασαν αρνητικά στην πολιτική του ΚΚΕ (στρατηγική της ΚΔ και στη συνέχεια αυτοδιάλυσή της, συμμετοχή σε αστικές κυβερνήσεις των ΚΚ Γαλλίας και Ιταλίας στη διάρκεια του πολέμου κ.ά.), δίχως να αναιρούνται οι ευθύνες της τότε ΚΕ του ΚΚΕ.

    Για παράδειγμα, η υπαγωγή του ΕΛΑΣ στο Βρετανικό Στρατηγείο Μέσης Ανατολής δεν αποτελούσε υπόδειξη της Σοβιετικής Ενωσης. Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν έδειξε την απαιτούμενη επάρκεια ώστε να υπερβεί τις όποιες αρνητικές εκδηλώσεις στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα.

    Υπήρχε υποτίμηση στο γεγονός ότι το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ βρισκόταν στο ίδιο χαράκωμα με σημαντικά βαλκανικά κινήματα (Γιουγκοσλαβίας, Βουλγαρίας, Αλβανίας), αλλά και με το στρατιωτικό κίνημα της Μέσης Ανατολής, ενώ εκλαμβανόταν χωρίς ευελιξία η συμμαχία της Σοβιετικής Ενωσης με τη Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της αντιαξονικής σύμπραξης (Χάρτης του Ατλαντικού, αποφάσεις της διάσκεψης στην Τεχεράνη κ.ά.). Ταυτόχρονα, υπήρχε υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της Βρετανίας, εκφρασμένη στη σταθερή άποψη ότι «δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την Αγγλία», καθώς και υποτίμηση των δυνατοτήτων του λαϊκού κινήματος.

    Είναι διαφορετικό ζήτημα να ηττηθεί η επανάσταση εξαιτίας του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων και τελείως άλλο ζήτημα να μη σχεδιαστεί και πραγματοποιηθεί σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης.

    Στην ανάλυση που γινόταν συνυπήρχε και το γεγονός ότι η Μ. Βρετανία ήταν σύμμαχος στον αντιφασιστικό αγώνα και δεν θεωρούνταν ο πιο επικίνδυνος και ισχυρός ταξικός εχθρός, που συμμάχησε με την ΕΣΣΔ συγκυριακά. Γεννιούνταν, λοιπόν, και αυταπάτες σχετικά με τις προθέσεις της βρετανικής πολιτικής να συντρίψει το ΕΑΜικό κίνημα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 7. Η δύναμη του Κόμματος βρίσκεται πρώτα απ' όλα στην ιδεολογικοπολιτική του ποιότητα, στην ικανότητά του να δρα ως κόμμα επαναστατικό. Αρρηκτα συνδεδεμένο με αυτό ήταν και το οργανωτικό πρόβλημα: Η οργανωτική χαλαρότητα στο Κόμμα, σε συνδυασμό με ορισμένη διάχυση του ΚΚΕ στις γραμμές του ΕΑΜ, η ορμητική μαζικοποίηση του Κόμματος και η σχετικά εύκολη στρατολογία, δίχως την ανάλογη ιδεολογικοπολιτική προετοιμασία και την απαιτούμενη εσωκομματική ζωή, είχαν ως αποτέλεσμα η κομματική - κομμουνιστική συνείδηση λίγο να διαφέρει από την ΕΑΜική.

    Η διάκριση των οργάνων του ΚΚΕ από αυτά του ΕΑΜ ήταν ελάχιστα ορατή και η όποια αυτοτέλεια του Κόμματος περιοριζόταν στον κεντρικό καθοδηγητικό πυρήνα και σε καθοδηγητικά όργανα μεγάλων Οργανώσεων. Επομένως η κομμουνιστική διαπαιδαγώγηση, προετοιμασία και ετοιμότητα των κομματικών δυνάμεων ήταν πολύ κατώτερη σε σχέση με τις ανάγκες και απαιτήσεις της ταξικής πάλης.

    Η ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική ανεπάρκεια του Κόμματος ήταν συνυφασμένη με τη διαπαιδαγώγηση στην πάλη μόνο για την ελευθερία και ανεξαρτησία και όχι στην ταξική πάλη για τη νίκη στο πεδίο της εξουσίας. Αυτό ερχόταν σε αντίθεση με τον βασικό σκοπό ύπαρξης του ΚΚΕ, ως ιδεολογικής - πολιτικής πρωτοπορίας της εργατικής τάξης: Την πάλη για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, με την κατάκτηση της εξουσίας για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

    Το ΚΚΕ καθοδηγεί την εργατική τάξη στην κατάκτηση και υπεράσπιση της εξουσίας της, ως μόνης ικανής να εκφράσει και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των λαϊκών τμημάτων των μεσαίων στρωμάτων, διεκδικώντας σε αυτήν τη βάση τη συμπόρευσή τους. Με αυτήν την έννοια το ΚΚΕ είναι το κόμμα που αγωνίζεται και για τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, όσο κυριαρχεί η καπιταλιστική ιδιοκτησία. Επιδιώκει να συμμαχήσει η εργατική τάξη με ένα υπολογίσιμο τμήμα τους και ένα άλλο να το ουδετεροποιήσει.

    Ομως, αυτά τα στρώματα δεν είναι φορείς ενός νέου τρόπου παραγωγής, που θα αντικαταστήσει τον καπιταλιστικό. Τον τελευταίο είναι αντικειμενικά αναγκαίο να αντικαταστήσει ο κομμουνισμός, που καταργεί κάθε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά και κάθε μορφή ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής.

    Τα λαϊκά μεσαία στρώματα είναι υποχρεωμένα να επιλέξουν: 'Η θα διαβιώνουν σε τεντωμένο σχοινί και πολλοί θα συνθλίβονται μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα ή θα ακολουθήσουν την εργατική τάξη και το Κόμμα της στη σχεδιασμένη ένταξή τους στην άμεσα κοινωνική παραγωγή.

    Επιβεβαιώνεται τόσο από τη σχετική αρνητική εμπειρία του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα όσο και από την αντίστοιχη θετική στην προεπαναστατική Ρωσία, ότι η σημασία του εργατικού χαρακτήρα του ΚΚ είναι ακόμα πιο καθοριστική στις περιπτώσεις των χωρών όπου είναι πολυάριθμο το αγροτικό και μικροαστικό στοιχείο. Η εκτεταμένη ύπαρξή του, ακόμα και στην περίπτωση που είναι πλειοψηφικό τμήμα της κοινωνίας, δεν πρέπει να αλλάζει τον εργατικό χαρακτήρα του Κόμματος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. https://gkagkarin.blogspot.com/2021/11/ko.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. https://www.imerodromos.gr/i-idrysi-tis-thrylikis-epon/ Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν διεκδίκησε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό οδηγώντας το λαό στη σφαγή...... 25 χρόνια χωρίς ΚΝΕ με καταστροφικά αποτελέσματα τι έχετε να πείτε κύριοι του ..ημερόδρομου... Ευτυχώς για το λαό οι Κομμουνιστές τα απαντήσαμε και τα δύο μετά το 1991... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/epikairotita/2879-i-apofasi-tou-ste-gia-to-nero Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί νίκη για το λαό. Αποτελεί νίκη επιχειρηματικών συμφερόντων που θίγονται με το να μπούνε και άλλοι καπιταλιστές στην επιχείρηση αυτό υπηρετεί η δικαστική απόφαση και οι Μανιαδάκηδες του Αντικομουνιστικού αγώνα. Επίσης καπιταλισμός έχουμε και όταν γυρίσουν σε κάποια φάση στο συλλογικό καπιταλιστή. Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο όταν κοινωνικοποιηθούν τα βασικά συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής με ξήλωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Ας ΣΚΟΥΖΟΥΝ όσο θέλουν οι χαφιέδες του Μανιαδάκη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή