Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

O KAKOΣ ΤΟΥΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

 


Ο χιονιάς είχε προβλεφθεί εδώ και μέρες. Παρά τις «συνεχείς συσκέψεις» ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα προβλήματα με εκείνα του περασμένου Φεβρουαρίου με την κακοκαιρία «Μήδεια», το «στοίχημα» που δόθηκε από την Πολιτική Προστασία για να παραμείνουν ανοιχτές οι εθνικές οδοί, χάθηκε πανηγυρικά.

Χιλιάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους ακόμα και σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου, εγκαταλειμμένοι στο έλεος του χιονιού και του ψύχους, καταγγέλλοντας πως δεν βλέπουν πουθενά εκχιονιστικά μηχανήματα για να καθαρίσουν τον δρόμο. Πολλοί εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα τους έχοντας μετά από 5 και 8 ώρες μείνει από βενζίνη.


Η κατάσταση στην έξοδο προς την εθνική οδό είναι χαοτική. Νταλίκες έχουν διπλώσει κι έχουν φράξει τον δρόμο, δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων.

Έκλεισε η λεωφόρος Κατεχάκη, μεγάλα προβλήματα στη μεταφορά προς το αεροδρόμιο και προς τα νοσοκομεία ανθρώπων που κινδυνεύει η ζωή τους. Έκκληση προς το υπουργείο Υγείας της ΠΟΕΔΔΗΝ για τις μετακινήσεις υγειονομικών προς και από τα νοσοκομεία. Έκκληση για τα αυτονόητα!

Στη Λιβαδειά τρένο παραμένει ακινητοποιημένο αφού έσπασε ο χιονοδιώκτης με αποτέλεσμα να γίνει βραχυκύκλωμα στην αμαξοστοιχία και να παραμείνουν οι επιβάτες χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα που υπάρχουν με την ηλεκτροδότηση σε Εύβοια και Αττική, καθώς οι δύο περιοχές εξακολουθούν να πλήττονται από τον χιονιά και η διαχειρίστρια εταιρεία, όπως και ο κρατικός μηχανισμός, πιάστηκε ξανά αδιάβαστη.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Επαναλαμβάνεται τραγελαφικά και άκρως επικίνδυνα κάθε χρόνο, καθώς φυσιολογικές χιονοπτώσεις βαφτίζονται «ακραία» και «πρωτόγνωρα» καιρικά φαινόμενα, με στόχο να καλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις για τις λαϊκές ανάγκες του κρατικού μηχανισμού και της πολιτικής προστασίας οι οποίες όμως αποκαλύπτονται περίτρανα.

Όχι, δεν είναι σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας. Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κρατικής αδιαφορίας. Ξανά.

Η φύση έκανε πάντα τη δουλειά της όμορφα κι απέριττα καθώς, τα πάντα εν σοφία εποίησε.

Δεν κάνει κακοκαιρία, φτώχεια και κρατική ολιγωρία κάνει!

Ρούλα Καραγιάννη απο το ΑΛΤ


9 σχόλια:

  1. ...https://www.imerodromos.gr/syggnomi-kyriako/Με λίγα λόγια: Ο πρωθυπουργός μας είναι απογοητευμένος από όλους και όλα και κάτι πρέπει να κάνουμε. Είναι απογοητευμένος από τον λαό, τον καιρό, την κυβέρνηση του, ακόμα και από τον καπιταλισμό (λίγο). Οφείλουμε εμείς να του ζητήσουμε μια συγγνώμη, με την οικειότητα και τη ζεστασιά που δίνει να αποκαλούμε τον άλλον με το μικρό του όνομα, για να συνεχίσει να ασχολείται μαζί μας.

    Ας μας επιτρέψει: Συγγνώμη, Κυριάκο......... Μην είσαστε τόσο πολύ ενάντια στον Καπιταλισμό Κύριε Χολεβα θα πάθετε τίποτα... Προσέξτε θα σπάσετε κανένα πόδι...https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7353108 ΚΟΥΡΑΓΙΟ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι νεοφιλελεύθερες "κλανιές" συνεχίζονται:

    Ο Μάνος...
    ...κι αυτό το γκομενάκι...
    Οπως καταλάβατε σκίστηκε το καλσόν και φάνηκε ο κώλος της μαϊμούς!
    Και τρέχουν οι διάφοροι να σώσουν το σύστημα επιστρατεύοντας ό,τι μπορεί ο καθένας να φανταστεί.
    Αλλά το πρόβλημα, που για άλλη μια φορά αποκαλύφτηκε, είναι πολύ πιο βαθύ.
    Δεν τελειώνει ούτε στις αρλούμπες του Μάνου και της γκομενίτσας, ούτε στη διοίκηση της Αττικής Οδού, ούτε και στην ανικανότητα του ανέμελου "Πρωθυπουργού" μας.
    Θα τα ξαναπούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.imerodromos.gr/n-androylakis-nai-stin-protasi-momfis-ochi-stis-ekloges-aythentiko-pasok-toy-alla-leo-alla-ennoo-ki-alla-kano/ Σύμφωνα με τους οπορτουνιστές του ημερόδρομου το ΚΚΕ που θα ψηφίσει κστά της κυβέρνησης στην πρόταση μομφής όπως έκανε και όταν κυβέρνηση ήταν ο σύριζα θα πρέπει να ζητάει αστικές εκλογές για να έρθει ο σύριζα. Κρατηθείτε ...παιδιά... η ξεφτίλα σας ξεχειλίζει στο ξέπλυμα του καπιταλισμού. Πιο οπορτουνιστής πεθαίνεις... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://iskra.gr/%cf%80%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1/ Δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση που να μπορεί να κάνει το παραμικρό υπέρ του λαού όσο τα μέσα παραγωγής είναι καπιταλιστική ιδιοκτησία. Αυτή είναι η γραμμή του ΚΚΕ αυτή παλεύει ο Κομμουνιστής δήμαρχος Πελετίδης στην Πάτρα σαν επικεφαλής της εργατικής λαικής αντιπολίτευσης στην ιδεολογική πάλη. Καλωσορίζουμε λοιπόν τον Νταλακογεώργο χωρίς να πειράζει που δεν ήταν ποτέ Κομμουνιστής. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν υπάρχει μία ιδιαιτερότητα στην προμελετημένη καταστροφή με τον χιονιά έναντι των προηγούμενων προμελετημένων καταστροφών με δεκάδες ή εκατοντάδες νεκρούς (βλ. πχ Ηλεία, Μάνδρα, Μάτι) και αξίζει την προσοχή μας είναι ότι για πρώτη φορά πληγώθηκε σε ζωντανή μετάδοση το μεγάλο κεφάλαιο, με το ξεφτιλίκι της Αττικής Οδού πρωτίστως και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δευτερευόντως. Αν σε όλες τις προηγούμενες καταστροφές οι καπιταλιστές και οι λακέδες τους κρύβονταν πίσω από το αστικό κράτος τους, τώρα και στις δύο (2) περιπτώσεις το "άχρηστο' κράτος τους, έλειπε από τις οθόνες μας και με τους καπιταλιστές σε πρώτο πλάνο σε απόλυτο φιάσκο.

    Για αυτό μετά το πρώτο σοκ του συστήματος, Μεγαλοαστοί, πολιτικό τους προσωπικό και οι λακέδες τους έχουν βγει παγανιά με τον να βγάλουν ξανά σε πρώτο πλάνο το "αναποτελεσματικό" τους κράτος

    π.χ Πώς το κράτος πάει να κρυφτεί πίσω από τον ιδιωτικό τομέα

    «Πηγή: https://www.athensvoice.gr/politics/743508-pos-kratos-paei-na-kryftei-piso-apo-ton-idiotiko-tomea»

    Η ουσία και ο τρόμος τους βρίσκεται σε αυτή τη φράση του απολογητή

    "Σ’ αυτό το χιονο-φιάσκο πήγε περίπατο και η αξιοπιστία της μεγάλης ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στο πρόσωπο της Αττικής Οδού"

    «Πηγή: https://www.athensvoice.gr/politics/743419-otan-hioni-katarrakonei-tin-kratiki-axiopistia»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ......Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) συστάθηκε το 1950 και ανδρώθηκε με το υστέρημα του Ελληνικού Λαού ως επιχείρηση κοινής ωφέλειας με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη φθηνότερη δυνατή τιμή (χωρίς διακρίσεις) στους αγροτικούς και αστικούς πληθυσμούς.

    ΟΛΕΣ αυτές τις 10ετίες η ΔΕΗ λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και της χώρας και κατάφερνε να είναι μια επιχείρηση κερδοφόρα. ΤΙ συνέβη, λοιπόν, κι αυτή η τεράστια και με κέρδη Δημόσια Επιχείρηση χρεοκόπησε και τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος κατέληξαν να γίνουν ο εφιάλτης των λαϊκών νοικοκυριών;

    Στα 1999 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Σημίτη) συστάθηκε η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) με σκοπό τον έλεγχο της τιμολογιακής και των άλλων πολιτικών του κλάδου και τη σταδιακή απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι σύμφωνη με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ελεύθερου ανταγωνισμού και κατάργησης των μονοπωλιακών αγορών. Για τον λαό δεν απομένει άλλο, παρά να αποτινάξει από πάνω του τη νάρκη στην οποία τον έχουν βυθίσει τα κόμματα εξουσίας και να οργανώσει αγώνες μαζικούς, ενωτικούς και αποτελεσματικούς, για να ανατραπούν τα σχέδιά τους.

    Άλλος δρόμος δεν υπάρχειhttps://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/arthra-analysis/2865-i-dei-pou-mas-kaiei-poioi-ti-xreokopisan-kai-tin-poylisan......... Κουραφέξαλα απο τα κεντρίστικα οπορτουνιστικά βαρίδια του Κάουτσκι τους Μανιαδάκηδες. Σε διατεταγμένη υπηρεσία υπέρ του καπιταλισμού με διαστρέβλωση ιστορικών περιόδων και γεγονότων. Την δεκαετία του 50 με διαφορετικό διεθνή συσχετισμό οι καπιταλιστές πέταγαν ορισμ΄ενα ψίχουλα παραπάνω για την ενσωμάτωση συνειδήσεων και την ανάπτυξη υποδομών που πάντα τις κάνει ο συλλογικός καπιταλιστής το αστικό κράτος. Καπιταλιστικό κέρδος και φτηνό ρεύμα δεν υπήρξε ποτέ και ούτε πρόκειται να υπάρχει όσα όνειρα και να βλέπουνε οι οπορτουνιστές. Μετά την ολοκλήρωση της ανατροπής του Σοσιαλισμού το 1991 απο την οπορτουνιστική αντεπανάσταση οι καπιταλιστές παίρνουν πίσω τα ψίχουλα που μοίρασαν. Η Λύση για τον λαό βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής ξή΄λωμα του καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου μέσα στην κοινωνική συμμαχία. Στην πορεία αυτού του αγώνα ο λαός θα αποσπά προσωρινά μέτρα ανακούφισης. Ολα τά άλλα είναι τρίχες για μεταξωτές κορδέλες. Οι Κομμουνιστές και οι ταξικές δυνάμεις σε αυτή την γραμμή παλεύουμε σε ανοιχτή σύγκρουση με όλο τον οπορτουνιστικό συρφετό. ΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΑΞΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ....Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν συνταχθεί με την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκαν στην Ολομέλεια χθες και αναμένεται να λάβουν τον λόγο την Κυριακή.https://www.avgi.gr/politiki/406648_deyteri-mera-syzitisis-pyra-syssomis-tis-antipoliteysis-kata-tis-kybernisis............ Αρε γλέντια με τους Σοσιαλφασίστες. Οι Κομμουνιστές όχι μόνο δεν είμαστε με τον οπορτουνιστικό συρφετό αλλά βρισκόμαστε σε ανοιχτή σύγκρουση με όλες του τις εκφάνσεις γιατί αποτελεί το καλύτερο εργαλείο του Καπιταλισμού. Στο αστικό κοινοβούλιο συμμετέχουμε με θέσεις εργατικής λαικής αντιπολίτευσης όσο οι καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Κοινωνική Συμμαχία Σοσιαλφασισμός και δεν κάνουμε βήμα πίσω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή