Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Ηταν κάποτε μια ασφαλιση που την λέγαμε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

 


Τα ...κάλαντα για το νέο έτος!
Η επίθεση στις ζωές μας ξεκινάει από τις πιο ευάλωτες ομάδες, τη σημερινή νεολαία, που ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει την σημασία της κοινωνικής ασφάλισης καθώς και της συλλογικότητας και της κοινωνικότητας στην αντιμετώπιση της.
Οι νέοι δεν αρρωσταίνουν εύκολα, και θεωρούν ότι τα γηρατειά και η σύνταξη "δεν είναι του παρόντος"! Αυτά τα αφήνουν "για μετά". Αλλά "μετά" θα είναι πια πολύ αργά...
ΑΥΤΟ εκμεταλλεύονται οι αλήτες, που κυβερνούν για λογαριασμό της χρεωκοπημένης κεφαλαιοκρατίας, και ξεκινούν από αυτούς την ολοκλήρωση της κατεδάφισης του Ασφαλιστικού, που ξεκίνησε στην πραγματικότητα το μακρυνό πια 1985, από τον Παπατζή Β' ("Ανδρέα", επώνυμο Παπανδρέου), πήρε θεωρητικό σχήμα το 1989 με το περίφημο "Κοινό Πόρισμα" της ΓΣΕΕ (=Yes EE) και άρχισε να εφαρμόζεται, αρχικά με τον Νόμο 2084/92 του Σούρλα και συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα, με έναν κυκεώνα, νομοθετημάτων 😊"Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση" βαφτίζεται κάθε τόσο) από όλων των ειδών τις "λαοπρόβλητες κυβερνήσεις", έναν κυκεώνα επιστρατευμένων (με το αζημίωτο...) "σοφών" ακαδημαικων
Ολο αυτό κρατάει σαράντα(!) χρόνια και όμως ακόμη είναι ...στην αρχή(!) γιατί το τέλος του δεν μπορεί παρά να είναι η πλήρης και ολοκληρωτική εξαφάνιση της κάθε είδους ασφάλισης, και η επιστροφή της κοινωνίας σε συνθήκες Ζούγκλας!
Διαβάστε το σημερινό:
Συντάξεις – Αλλάζει εκ βάθρων το επικουρικό σύστημα
Οι εισφορές των νέων δεν θα χρησιμοποιούνται για την πληρωμή της επικουρικής σύνταξης των σημερινών συνταξιούχων.

Κάθε γραμμή αυτού του εμέσματος είναι ένα ψέμα και μια ολοκληρωτική αντιστροφή της πραγματικότητας!
Αλλά δεν κωλώνουν, τα λένε εκμεταλλευόμενοι την μονοκρατορία της κατευθυνόμενης από τα ..."ελεύθερα" και ..."πολυφωνικά" ΜΜΕ, που επί σαράντα χρόνια ψέλνουν με εντυπωσιακή πειθαρχία το ίδιο μονότονο τροπάριο, κάνοντας πλύση εγκεφάλου σε "ψεκασμένους" αλλά και "αψέκαστους"!
Δυστυχώς, και το εργατικό κίνημα ήταν και παραμένει τόσο διαβρωμένο, που μέχρι σήμερα δεν έχει αντιτάξει μιαν ολομέτωπη ιδεολογική αντεπίθεση σε ένα πεδίο, που εξ αντικειμένου είναι προνομιακό και ο αντίπαλος είναι ουσιαστικά λογικά και θεωρητικά ξεβράκωτος.
Σήμερα είναι οι νέοι και οι επικουρικές, αύριο θα ακολουθήσουν οι γέροι και οι κύριες συντάξεις, μέχρι να μην μείνει τίποτε!
Θα φτάσουμε, μέχρι κι αυτό το επίδομα κοινωνικής ελεημοσύνης, τα 380 € να το θεωρούμε "κατάκτηση", γιατί θα αφαιρεθεί ακόμη κι αυτό!
Είμαστε, άραγε, άξιοι της μοίρας μας;

Σεχτάρ ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ 



6 σχόλια:

  1. Ας δούμε και τι έγινε αλλού, όπου εφαρμόστηκαν οι ίδιες "επιτυχημένες" συνταγές:
    Nobel Economist and 100 Experts Condemn Corporate Action against Argentina and Bolivia after Rollback of Failed Pension Privatization
    δηλαδή:
    "Ο Νομπελίστας Οικονομολόγος και 100 Εμπειρογνώμονες καταδικάζουν εταιρικές προσφυγές εναντίον της Αργεντινής και της Βολιβίας μετά την ανάκληση των αποτυχημένων συνταξιοδοτικών ιδιωτικοποιήσεων".
    Αστοί οικονομολόγοι, ανάμεσά τους και ο Γκάλμπραίηθ ο νεώτερος, καταγγέλλουν αυτές τις αγυρτείες και προειδοποιούν έθνη και λαούς να μην τις υιοθετήσουν....
    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 29 Μαρ 2021 (IPS) - Ο βραβευμένος με Νόμπελ Joseph Stiglitz, οι Juan Somavia, Jeffrey Sachs, Jose Antonio Ocampo και περισσότεροι από 100 εμπειρογνώμονες υψηλού επιπέδου έχουν εκδώσει μια δήλωση που διαμαρτύρονται για τις προσφυγές ασφαλιστικών εταιρειών κατά της Αργεντινής και της Βολιβίας, για την ανάκληση των αποτυχημένων ιδιωτικοποιήσεων συντάξεων σε κλειστές συνεδρίες του Διεθνούς Κέντρου για την επίλυση επενδυτικών διαφορών (ICSID) της Παγκόσμιας Τράπεζας. Εάν η Αργεντινή και η Βολιβία χάσουν τις αγωγές, αυτό σημαίνει ότι οι φτωχοί πολίτες και οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι θα πρέπει να αποζημιώσουν πλούσιους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς.

    Διαβάστε την επιστολή τους:

    «Εμείς οι υπογεγραμμένοι - οικονομολόγοι, ειδικοί κοινωνικής ασφάλισης και ανάπτυξης - καταδικάζουμε έντονα και αντιτιθέμεθα στις αγωγές:
    • Metlife Insurance εναντίον Αργεντινής
    • BBVA Bank εναντίον Βολιβίας
    • NN Insurance International εναντίον Αργεντινής
    Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες κάνουν μήνυση στην Αργεντινή και τη Βολιβία για απώλεια πιθανών κερδών ως αποτέλεσμα της ανάκλησης της ιδιωτικοποίησης των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.
    Οι χρηματοοικονομικές εταιρείες άρχισαν να διαχειρίζονται τις συντάξεις των Αργεντινών το 1993 και των Βολιβίων το 1996. Η Αργεντινή και η Βολιβία είναι μεταξύ 30 μόνο χωρών (των 192 του κόσμου) που πειραματίστηκαν με την ιδιωτικοποίηση των συνταξιοδοτικών τους συστημάτων. Σήμερα, η πλειονότητα αυτών των χωρών ανακαλεί την ιδιωτικοποίηση των συντάξεων. Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση της Αργεντινής επέστρεψε σε δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα το 2008 και στη Βολιβία το 2009.
    Το συνταξιοδοτικό συμβόλαιο δεν αφορά την εξασφάλιση κερδών για ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Τα συνταξιοδοτικά συστήματα υπάρχουν για να παρέχουν εισοδηματική ασφάλεια σε γήρατα - για να διασφαλίζουν ότι οι ηλικιωμένοι συνταξιοδοτούνται με επαρκείς συντάξεις
    Είναι καθήκον των κυβερνήσεων της Αργεντινής και της Βολιβίας να διασφαλίσουν καλύτερα την ευημερία των πολιτών τους. Το 2008-09, αυτό περιλάμβανε την αποκατάσταση ενός δημόσιου συνταξιοδοτικού συστήματος. Δεν ενήργησαν μόνοι τους. Άλλες κυβερνήσεις ανέστρεψαν επίσης την ιδιωτικοποίηση των συνταξιοδοτικών συστημάτων λόγω των καταδειγμένων ανεπαρκειών / αστοχιών στο ιδιωτικό συνταξιοδοτικό σύστημα:

    • Τα ποσοστά κάλυψης μειώθηκαν ή απαξιώθηκαν στα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά συστήματα1
    • Οι συνταξιοδοτικές παροχές επιδεινώθηκαν, καθιστώντας τις ιδιωτικές συντάξεις εξαιρετικά μη δημοφιλείς2
    • Η φτώχεια γήρατος επιδεινώθηκε λόγω των χαμηλών συντάξεων.
    • Η ανισότητα των φύλων και των εσόδων αυξήθηκε.3
    • Τα ιδιωτικά συστήματα ήταν ακριβά: Το υψηλό μεταβατικό κόστος της ιδιωτικοποίησης δημιούργησε μεγάλες
    δημοσιονομικές πιέσεις4
    • Οι ιδιωτικοί διαχειριστές συντάξεων είχαν υψηλά διοικητικά έξοδα και απέσπασαν υπερβολικά κέρδη μέσω αυτών
    των έκτακτων διοικητικών τελών5
    • Οι οικονομικοί και δημογραφικοί κίνδυνοι μεταφέρθηκαν στους ασφαλισμένους. Οι συνταξιούχοι υπέστησαν απώλεια
    παροχών όταν εμφανίστηκαν αυτοί οι κίνδυνοι, όπως κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
    • Ο κοινωνικός διάλογος επιδεινώθηκε σοβαρά.
    (1/2)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (2/2)
    Οι κυβερνήσεις της Αργεντινής και της Βολιβίας έλαβαν νόμιμες αποφάσεις προς το συμφέρον των πολιτών τους που πρέπει να γίνουν σεβαστές, ως μέρος της κυριαρχίας μιας χώρας. Είναι κρίσιμο το ότι η διαιτησία της επενδυτικής συνθήκης επιτρέπει στις εταιρείες να ξεκινήσουν διευθέτηση διαφορών εναντίον κυβερνήσεων –και τελικά ανθρώπων– προκειμένου να συνεχίσουν να κερδίζουν.
    Αντιτασσόμαστε επίσης στην έλλειψη διαφάνειας της διαδικασίας στο Διεθνές Κέντρο Διεθνούς Διακανονισμού Διαφορών για Επενδύσεις (ICSID) της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ενώ οι εταιρείες μπορεί να υποστηρίξουν ότι απαιτούνται διαδικαστικές προστασίες, αυτές οι περιπτώσεις επηρεάζουν τη ζωή εκατομμυρίων Αργεντινών και Βολιβίων. Πρέπει να είναι ανοιχτά και διαφανή.
    Εάν η Αργεντινή και η Βολιβία χάσουν τις διαμάχες, αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες τους - έκτακτοι άνθρωποι που είχαν υποστεί χαμηλές συντάξεις λόγω της ιδιωτικοποίησης - θα πρέπει τώρα να πληρώσουν εκατομμύρια δολάρια σε πλούσιους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
    Αυτές οι νομικές υποθέσεις θα πρέπει να χρησιμεύσουν ως προειδοποίηση για την πλειονότητα των χωρών του κόσμου που δεν έχουν ιδιωτικοποιήσει τις υποχρεωτικές συντάξεις, αλλά μπορεί να έχουν πιέσεις για να το κάνουν: Εκτός από τη μείωση των συντάξεων, τη φτώχεια μεγαλύτερης ηλικίας και το υψηλό φορολογικό κόστος, θα υποστείτε και αγωγές από τους ιδιωτικούς ασφαλιστικούς διαχειριστές. Ελπίζουμε ότι άλλες χώρες αποτρέπονται από την ιδιωτικοποίηση των συντάξεων από αυτήν την εταιρική επίθεση στο δικαίωμα της κυβέρνησης να θέσει πολιτική για την προώθηση της ευημερίας των πολιτών τους, μια επίθεση που έγινε για την αναζήτηση κέρδους και εις βάρος των φτωχών πολιτών και των ηλικιωμένων συνταξιούχων.
    ------------------------------------------------------------
    1 Στην Αργεντινή, τα ποσοστά κάλυψης για τους άνδρες μειώθηκαν από 46% (το 1993, πριν από τη μεταρρύθμιση) σε 35% (το 2002) και για τις γυναίκες σε μόνο 31%. στη Βολιβία, σταμάτησαν.
    Στη Βολιβία, μετά την ιδιωτικοποίηση, το ποσοστό αντικατάστασης (Σημ. Η. Τ.: «Ποσοστό αναπλήρωσης» το λέμε εδώ στην Ελλάδα) μειώθηκε στο 20% του μέσου μισθού κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής. Αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από τα διεθνή πρότυπα της ΔΟΕ.
    3 Στη Βολιβία, το ποσοστό των ηλικιωμένων γυναικών που έλαβαν σύνταξη συνεισφοράς μειώθηκε από 23,7% το 1995 σε 12,8% το 2007 ως αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης.
    4 Στην Αργεντινή, οι αρχικές εκτιμήσεις έβαλαν το κόστος στο 0,2% του ΑΕΠ. Αργότερα η Παγκόσμια Τράπεζα αύξησε την εκτίμηση κόστους στο 3,6% του ΑΕΠ, 18 φορές την αρχική εκτίμηση. στη Βολιβία, το πραγματικό κόστος μετάβασης της μεταρρύθμισης ήταν 2,5 φορές το αρχικό.
    5 Στην Αργεντινή, το διοικητικό κόστος αυξήθηκε από 6,6% των συνεισφορών το 1990 πριν από την ιδιωτικοποίηση σε 50,8% το 2002. στη Βολιβία, από 8,6% το 1992 σε 18,1% το 2002 μετά την ιδιωτικοποίηση.

    Αυτή η επιστολή έχει υπογραφεί από περισσότερους από 100 οικονομολόγους υψηλού επιπέδου και εμπειρογνώμονες κοινωνικής ασφάλισης / ανάπτυξης. Δείτε την πλήρη λίστα των υπογραφόντων εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://prin.gr/2021/12/apantisi-902-gr-gia-chile/ Τα Τροτσκιστικά εξαπτέρυγα της ...πασοκάρας... σε Αντικομουνιστικό παραλήρημα απόγνωσης νομίζουν οι φουκαράδες να ξεπλύνουν τα εγκλήματα της αριστερής κυβέρνησης για να συνεχίσει τη σφαγή του λαού. Ο Χάγιος φωτογραφήθηκε το 2012 με Τσίπρα και Γλέζο και στο δημοψήφισμα Τσίρκο του 2015 ψήφισαν ΝΑΙ σε Αριστερό μνημόνιο μαζί με Εθνικιστές Φασίστες και τμήματα της Αστικής τάξης προσπαθώντας να εγκλωβίσουν το λαό στον Καπιταλισμό. Το ΚΚΕ απο το 1997 συμμετέχει στις διεθνείς συναντ΄σεις για την ανασυγκρότηση και Μπολσεβικοποίηση του Δ.Κ.Κ και τσάκισμα των φορέων όλων των οπορτουνιστικών απόψεων. Αλλες σχέσεις έχουμε με τα Κ.Κ Τουρκίας Μεξικού Ε.Κ Ουκρανίας και άλλες με τα ...Κ.Κ Κίνας Βιετνάμ Πορτογαλίας κ.α. Οτι και να κάνουν οι Σοσιαλφασίστες του ΝΑΡ οι Κομμουνιστές είμαστε εδώ έχοντας αποκαταστήσει πλήρως τα Μπολσεβίκικα χαρακτηριστικά του Κόμματος. Απο το 1996 έχουμε καταργήσει την εγκληματική θεωρία ...πολιτικών μετώπων και σταδίων.... με την Κοινωνική συμμαχία στην οποία καλούμε όλους σε συμπόρευση με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Διεκδικούμε προσωρινά μέτρα ανακούφισης βάζοντας στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση της πρόταση εξουσίας για ανατροπή του καπιταλισμού με δικτατορία του προλεταριάτου. Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται και ταυτόχρονα θα τσακίσουμε όλους τους φορείς των οπορτουνιστικών απόψεων. Χαιρετισμούς... στον εγκάθετο την των εφοπλιστών στην ΠΕΝΕΝ Τζανεττακιστή Νταλακογεώργο που 32 χρόνια μετά βρίσκεται αγκαλιά με τους ...αντιτζανεττακιστές... παραμυθάδες του ΝΑΡ. Καλή χώνεψη... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. https://www.imerodromos.gr/pandimia-ektos-elegchoy-egklimatikes-kyvernitikes-eythynes-40-460-nea-kroysmata-76-akoma-nekroi-627-oi-diasolinomenoi/ Το ξέπλυμα των εγκλημάτων της ...πασοκάρας... δεν πιάνει. Οτι γίνεται εδώ με την κακιά ...δεξιά... ακριβώς το ίδιο γίνεται σε ΤΣΕΧΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΙΣΠΑΝΙΑ με αριστερές κυβερνήσεις που συμμετέχουν και ...Κ.Κ. Ντροπή να πουλάτε οπορτουνιστικό χόρτο στο λαό. Είναι ο Καπιταλισμός ΗΛΙΘΙΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Στρατάρχη και αναγνώστες, Καλή Χρονιά και αγωνιστική και το 2022!

      Διαγραφή