Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ !!!!!

 


''Δικιά σας η πατρίδα, μα τίποτα δικό σας μέσα σ' αυτήνε: χωράφια και παλάτια, καράβια και χρήμα, Θεοί κ' εξουσία, σκέψη και θέληση - όλα ξένα! Λιγοστοί σας έχετε τόσο μέρος, όσο να τρυπώνετε ζωντανοί και να θάβεστε ζωντανοί, και τόση λεφτεριά, όσο να κάνετε τη φυσική σας ανάγκη στη ρεματιά, όταν δε σας βλέπει ο χωροφύλακας...
Κι όταν βυθίζετε το μάτι σας πέρα στο γαλάζιο πέλαγος, όπου πάνε κι έρχονται καΐκια και φρεγάδες κουβαλώντας από το στόμα του Νείλου κι απ' τον Κιμμέριο Βόσπορο κι από τις Ηράκλειες Στήλες σιτάρι, χάλκωμα, μετάξι και γυναίκες, περηφανεύεστε, πως είναι δικά σας, γιατί 'ναι «εθνικά!».
Και κανένας δε συλλογάται, πως όλα τ' αγαθά μαζεύονται σε λίγα χέρια. Ατζέμηδες, Μοραΐτες, Θηβαίοι και Κορθιανοί σας σκοτώνουνε μια φορά οι ξένοι, με τα χέρια τ' αδερφικά σας σφίγγουνε το καρύδι του λαρυγγιού σ' όλη σας τη ζωή και σας δολοφονούνε κάθε μέρα.
Οχι μονάχα τίποτα δικό σας γύρα, μα κι όλος ο εαυτός σας κ' η ψυχή σας είναι δικά τους...''

(«Η αληθινή απολογία του Σωκράτη»). Κ ΒΑΡΝΑΛΗΣ
Φωτο Marios Lolos






7 σχόλια:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2750-tameio-anakampsis-poios-kerdizei-poios-plironei Το Ταξικό ναυάγιο Αραβανής απο την Λευκάδα θα τετραγωνίσει τον κύκλο και θα κάνει τον Καπιταλισμό ...ανθρώπινο.... μαζί με τους Τροτσκιστές του ΝΑΡ και τον εγκάθετο των Εφοπλιστών στην ΠΕΝΕΝ Νταλακογεώργο. ....ΖΗΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://cubaniagriega.blogspot.com/2021/08/blog-post.html Οι λαοί της Τουρκίας της Ελλάδας και όλου του καπιταλιστικού κόσμου πληρώνουν τις συνέπειες ενός εγκληματικού δολοφονικού συστήματος που μοναδικό σκοπό έχει το κέρδος ανεξάρτητα αριστερών η δεξιών κυβερνήσεων. Τις ίδιες συνέπειες θα πληρώνει όλο και περισσότερο Ο Κουβανικός λαός όσο προχωράει η ανατροπή του σοσιαλισμού απο την οπορτουνιστική αντεπανάσταση με την σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού μετά το 2008... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηταν λάθος η αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης και από το ΚΚΕ!
    Καταρχήν αυτό το "τώρα να διατεθούν τα μέσα για την πυρόσβεση και θα λογαριαστούμε μετά" ήταν προφανέστατα λάθος. Μετά την αποχώρησιν από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...
    Τον Λαό δεν απειλούσε μόνο η φωτιά (που κι αυτήν ο Καπιταλισμός την έβαλε μέσω της "ανθρωπογενούς" κλιματικής αλλαγής και καταστροφής του Περιβάλλοντος...), αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισής της από την κυρίαρχη τάξη. Που υποτάχτηκε ασφαλώς στις τρέχουσες αλλά και μακροπρόθεσμες σκοπιμότητές της.
    Έριξε τις περιουσίες των ανθρώπων (μικροαστών κυρίως ...) στην πυρά για να υποστηρίξει το προσωπείο ενός κυβερνητικού ψευτοανθρωπισμού ("Προέχουν οι ανθρώπινες ζωές") σε σχέση με τον τΣύριζα και τους νεκρούς στο Μάτι, για μικροπολιτική δηλαδή. Γιατί νεκρούς τελικά έχουμε και τώρα - απλά οφείλονται κυρίως σε έμμεσες συνέπειες και όχι σε άμεση καύση, και κυρίως δεν αναφέρονται από τα εξαγορασμένα ΜΜΕ.
    Μακροπρόσθεσμα, οι καμμένες περιουσίες θα ανοίξουν νέες δουλίτσες- καταστροφή κεφαλαίων είναι, μόνο κακό στον Καπιταλισμό δεν κάνουν αυτά....
    Επρεπε από την αρχή δηλαδή το Κόμμα να απορρίψει την άποψη της "θεομηνίας", και να την αντιμετωπίσει σαν μιαν ακόμη επίθεση της α/τ και του Καπιταλισμού. Συνολικά, μαζί δηλαδή και με τους τρόπους αντιμετώπισής της, που ήταν, ως αναμενόμενο ....κατασταλτικoί, με περιπολικά!
    Και ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης είναι μόνο η "ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ"!
    Δεν έπρεπε να γίνουν οι εκκενώσεις, (που σε τέτοιαν έκταση θυμίζουν ...Βαν Φλήτ!), παρά να πέσει το σύνθημα να απομακρυνθούν οι "άμαχοι" και στα μέτωπα να παραμείνουν οι μάχιμοι, να υπερασπίσουν τα σπίτια τους και τα χωριά τους, σε συνεργασία με τους πυροσβέστες, όταν υπήρχαν.
    Ηδη οι πρώτοι απολογισμοί, που μαθαίνω, μου λένε πως ό,τι σώθηκε, σώθηκε χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων, που "έγραψαν" τα sms του 112 και έμειναν εκεί να παλαίψουν. Αν ήταν οργανωμένοι και με καθοδήγηση έμπειρη σε τέτοιες καταστάσεις, τα αποτελέσματα θα ήταν, πιστεύω, εντυπωσιακά.
    Αυτές οι εμπειρίες πρέπει να μελετηθούν και να αξιοποιηθούν μελλοντικά, γιατί θα μας βρούν κι άλλες συφορές με τον Καπιταλισμό, που έχουμε μπλέξει....
    Και κάτι πρέπει να γίνει, σε ιδεολογικό-προπαγανδιστικό επίπεδο με την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, που παρουσιάζεται αόριστα σαν "Κλιματική Αλλαγή", και ακόμη πιο αταξικά σαν γενικά "ανθρωπογενής"! Πρέπει να τονιστεί ότι αυτές οι "εφτά πληγές του Φαραώ" στην πραγματικότητα είναι πληγές της Καπιταλιστικής Ανάπτυξης και μάλλον "απανθρωπογενής"! Αυτό είναι ένα μέτωπο πάλης, που θάπρεπε να έχει ανοίξει εδώ και εκατό χρόνια, όταν ξεκίνησε ο καταναλωτικός εξυπνακισμός, το "Λαϊκό Αυτοκίνητο" (VolksWagen...), τους αυτοκινητοδρόμους, την διαφήμιση, τις συσκευασίες και τα προϊόντα μιας χρήσης, κλπ., που δυστυχώς έχει ριζώσει, όχι μόνο στις κοιλιές των μικροαστών αλλά και στις ψυχές των εργατών.
    Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ.
    Kι αυτό πρέπει να το πούμε τώρα και όχι σε κάποιο υποθετικό "μετά", που δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.facebook.com/ernesto.leones1/posts/3273579342863098

      Διαγραφή
    2. Πάντα άψογος Σεχτάρ δεν έχω να συμπληρώσω τίποτα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Και, από ό,τι πληροφορήθηκα (Στρατάρχης!), έκανε και κινητοποίηση το Κόμμα, για να συνδράμει την Λαϊκή Πρωτοβουλία! Δεν γνωρίζω σε τι έκταση - πρέπει να υπάρξει απολογισμός και αποκρυστάλλωση εμπειρίας.
      Γιατί τα παπαγαλάκια προβάλουν τους "δικούς τους": Είτε κάτι φασιστάκια, είτε κάποιους υποθετικούς ...."...άπλυτους με σκουλαρίκια"!

      Διαγραφή
    4. Σε σχέση και με την τελευταία παράγραφο δείτε κι αυτό το πολύ αξιόλογο κατά τη γνώμη μου, παραβλέποντας την πολιτική ελλειμματικότητά του:
      https://kosmodromio.gr/2021/08/13/%ce%ba%ce%bb%ce%af%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b9%ce%bc%cf%89%cf%81%ce%af%ce%b1/
      Πράγματι, θα πρέπει πολλοί να σκεφτούμε "έξω από το κουτί" για πολλά πράγματα, κι αυτό είναι ένα σπουδαίο και θαρραλέο μήνυμα. Κι αν προέρχεται και από χώρο έξω από το ΚΚΕ (δεν γνωρίζω την ακριβή πολιτική ταυτότητα, αν υπάρχει τετοια, του συγγραφέα), τότε είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικό μήνυμα.

      Διαγραφή