Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Πανέτοιμοι για την ΚΟΡΥΦΑΙΑ μπίζνα

 


 
 
ΔΕΝΔΡΟΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ
Γιατί δασολόγοι & γεωπόνοι λένε «όχι».
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Viral έχουν γίνει τις τελευταίες ώρες στα social media οι τοποθετήσεις ειδικών περί πρωτοβουλιών δεντροφύτευσης.
Οι κοινοποιήσεις και τα σχόλια «δίνουν και παίρνουν» καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν ανακοινωθεί πρωτοβουλίες συλλογικές ή μεμονωμένες, αλλά και σχετικά ψηφίσματα για το θέμα.
Ενδεικτική, είναι η τοποθέτηση ενός δασολόγου:

Θα παραθέσω κάποιες απόψεις παρακάτω οι οποίες έχουν προκύψει από τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου ως Δασολόγος.

Πρώτον : μετά από μια καταστροφή- πυρκαγιά αφήνουμε το οικοσύστημα να επανέλθει μόνο του με μοναδική παρέμβαση τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν άμεσα (κορμοδεματα).
Αυτό γίνεται για να προστατευθεί το έδαφος και να μην απομακρυνθεί με τις βροχές του φθινοπώρου και γίνεται σε όλη την έκταση της καμένης έκτασης και όχι στα κατάντη πλάγιων είτε σε απότομες κλίσεις και ρέματα ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΥ.
Η αναδάσωση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα καθότι το ριζικό σύστημα των νεαρών φυταριων δεν είναι ικανό να συγκρατήσει το έδαφος για μια πενταετία.

Δεύτερον : ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Η φυσική αναγέννηση του δάσους θα αρχίσει να φαίνεται την επόμενη χρονιά (Απρίλιο – Μάιο).
Τότε και μόνο τότε κρίνεται εάν υπάρχει ανάγκη αναδάσωσης και όχι δεντροφύτευσης.
Θα τολμήσω να κάνω μια πρόβλεψη. ΟΧΙ μόνο δεν θα χρειαστεί αναδάσωση, αλλά θα χρειαστεί αραίωση σε μια πενταετία γιατί τα πεύκα θα έχουν αναγεννηθεί τόσο πυκνά που θα είναι σαν ζούγκλα.

Τρίτον : χρησιμοποίηση γηγενών ειδών στην αναδάσωση.
Τα είδη που ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιηθούν στην αναδάσωση εάν κριθεί απαραίτητη σε κάποιες περιοχές τότε είναι γηγενή είδη της Ελληνικής χλωρίδας και να αποτελούν είδη της συγκεκριμένης ζώνης βλάστησης. Η χρησιμοποίηση ξενικών ειδών είναι καταστροφικό για το οικοσύστημα και σε βάθος χρόνου μόνο προβλήματα μπορεί να φέρουν. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στην Ελλάδα π.χ. Αλεξανδρούπολη (Θαλάσσια Πεύκη).
Λοιπόν, οποίος γνωρίζει τόσο από την βλάστηση της Ελλάδας όσο και από τις ζημιές που έχουν προκαλέσει η εισαγωγή ξενικών ειδών στα φυσικά οικοσυστήματα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να χρησιμοποίησει άλλα είδη πλην των γηγενών.

Τέταρτον : (άσχετο με τις αναδασωσεις) και τελευταίο. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ της δασοπυροσβεσης στην Δασική υπηρεσία. ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ.
————————

Σε μία άλλη ανάρτηση που «κυκλοφορεί» στο διαδίκτυο αναφέρονται τα εξής:

Με όλο τον σεβασμό στην ανησυχία και την καλή πρόθεση πολλών να βοηθήσουν μέσω της αναδάσωσης, γράφω κάποιες πληροφορίες που τις σπουδάσαμε!
«Στις άρτι καμμένες εκτάσεις δεν μπαίνουν δια ροπάλου οι εξής δύο:
1) οι αναδασωτές και
2) τα κατσίκια
Συγγνώμη που θα σας το χαλάσω με τις «δεντροφυτεύσεις» που μερικοί σπεύδουν να οργανώνουν με φορείς, κατά μόνας ή με την παρέα τους, αλλά σκεφτείτε πως δεν κάηκαν δέντρα, αλλά οικοσυστήματα. Η διαφορά είναι μεγάλη! Στη γεωπονική μάθαμε ότι το δάσος δεν είναι δέντρα γύρω-γύρω. Είναι ζώα, είναι πουλιά, είναι φυτά, έντομα, μύκητες -οι φυσικοί νεκροφάγοι και σαπροφάγοι καθαριστές του. Δεν τον χρειάζεται τον άνθρωπο το δάσος. Τα πιο πολλά του δάσους μυστικά, σου είναι αθέατα και άγνωστα.
Το δάσος δε σε θέλει.
Εσύ το θες.
Τα οικοσυστήματα έχουν όλα τα βασίλεια της Ζωής, συνεργαζόμενα.
Η δεντροφύτευση από την άλλη, είναι η απλούστερη αρχιτεκτονική τοπίου, ενδείκνυται για χέρσα εδάφη και μόνο! Κανένα δάσος δεν το φύτευσαν άνθρωποι. Η ίδια η παρουσία του ανθρώπου υποβιβάζει το δάσος, όσο πιο κοντά πάει ο άνθρωπος στο δάσος, τόσο αυτό υποφέρει.
Τα δενδρύλλια φυτεύονται άκριτα κατευθείαν από τα φυτώρια. Τα υποκείμενα είναι θνησιγενή, δεν θα βγάλουν ούτε δυο (2) σαιζόν.
Οι άσχετοι εκτός που θα ποδοπατήσουν κάθε προσπάθεια ζωής στο έδαφος, που ακριβώς θα τα φυτέψουν;
Θα ξεπατώσουν τα παλιά;
Νομίζετε πως κάηκε και η ρίζα;
Όχι βέβαια ! Σε ένα μήνα το πολύ, θα είναι γεμάτο ανοιχτά μάτια, έτοιμα να βλαστήσουν από του χρόνου. Δεν έχετε ιδέα πως θα είναι του χρόνου αν το αφήσουμε ήσυχο. Θα βγουν λαίμαργα, θα βγουν καταπράσινα, σε 10 χρόνια θα είναι πάλι αυτό που ήταν. Οι κοιμώμενοι οφθαλμοί των δέντρων, με τη φωτιά αναζωογονούν το δάσος. Τα παρθένα δάση των βροχών, οι ζούγκλες, αυτοαναφλέγονται μια στα 100 χρόνια για να επωφεληθούν από αυτή την αναζωογόνηση. Το δέντρο ξαναγεννιέται από το εσωτερικό του.
Αυτό διότι η εφεδρεία του δέντρου σε οφθαλμούς θα ξαναπετάξει πράσινο σε ελάχιστο χρόνο. Έτσι σε 3-4 χρόνια θα έχει ανακάμψει το όποιο οικοσύστημα, ΜΟΝΟ όμως αν μείνει απολύτως απείραχτο και να μην είναι προσβάσιμο από τον άνθρωπο.
Με το άλλοθι των δεντροφυτεύσεων, οι περιοχές θα αποχαρακτηριστούν (μπαμ μπαμ - σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις του νόμου). Οι ανεμογεννήτριες είναι στο αμπαλάζ τους και σας περιμένουν… Άρα, αν μπορούσε να κάνει κάτι μια κυβέρνηση είναι να απαιτήσει να μην πατήσει πόδι ανθρώπου, αλλ’ ούτε και κοπάδια στα καμμένα για τα επόμενα 50 χρόνια !
Οπότε, ας είμαστε επιφυλακτικοί στο ψήφισμα που τρέχει στο διαδίκτυο. Ίσως εν αγνοία μας διευκολύνουμε όσους έχουν συμφέροντα με τους εμπρησμούς.

Δ.Ν.(δασολόγος)






14 σχόλια:

  1. Εχει δίκηο ο δασολόγος, όπως και η Ρ.Κ., της προηγούμενης αναδημοσίευσης από το "Αλτ".
    Και, με την ευκαιρία, θα ήθελα να καταθέσω κάποιες γενικότερες σκέψεις.
    Εχουμε ένα σύστημα οργάνωσης της παραγωγής, Καπιταλισμός, που "ρετάρει" σε όλα του τα επίπεδα. Και οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ετών (δεκαετιών) δικό του δημιούργημα είναι, όπως και η αποδιοργάνωση του δημόσιου τομέα και της πρόληψης/καταστολής των φυσικών καταστροφών.
    Τώρα, η διεθνής παραφιλολογία των κωλοΠΕΤΣΟμένων (και διεθνώς) ΜΜΕ, τσαμπουνάει κατά κόρον τα θολά περί "Κλιματικής Αλλαγής", κάτι τάχατες σαν ...θεομηνία(!), που λέγανε παληά οι παγανιστές και οι θρήσκοι γενικώς. Για να κρύψει πως πρόκειται για "Περιβαλλοντική Καταστροφή".
    Οι πιο "προχώ" παραδέχονται και πως έχει "ανθρωπογενή" αίτια, πάλι για να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο: Τον Καπιταλισμό, την "Αναπτυξη", που προκαλεί η διαχείριση τεράστιων κοινωνικών κεφαλαίων από "εξ ορισμού" κοινωνικά ανεύθυνα άτομα, τους "ιδιώτες", που η ύπαρξή τους έχει θεοποιηθεί, και που προσβλέπουν μόνο στο κέρδος και την διόγκωση του δικού τους ατομικού κεφαλαίου. Και είναι απόλυτα λογικό αυτό, αν θεωρήσουμε την "ελεύθερη οικονομία" σαν δεδομένη και μη ..."ανθρωπογενή"! Η γιγάντωση του Χρηματοπιστωτικού Τομέα της καπιταλιστικής οικονομίας γιγάντωσε και το πρόβλημα, γιατί ακριβώς επέτρεψε την συγκέντρωση/συγκεντροποίηση και άρα την κινητοποίηση τεράστιων κεφαλαίων και έτσι την πραγματοποίηση των τεράστιων καταστροφών, που τώρα μας αφήνουν ενεούς.
    Και, περίπου, μας λένε πάλι ότι ...."μαζί τα φάγαμε"!
    Αν και εγώ πιστεύω, πως οι απαρχές αυτού του προβλήματος πάνε πολύ πιο πίσω, στην ίδια την κατεύθυνση της καπιταλιστικής "ανάπτυξης", που λόγω της "Αγοράς" μοιραία προκάλεσε τον Καταναλωτισμό αλλά και τον Ανταγωνισμό. Και τα δύο διαθέτουν τεράστια κεφάλαια για κοινωνικά παράλογες χρήσεις, που εξαντλούν τους φυσικούς πόρους. Ας σκεφτούμε τα "προϊόντα μιας χρήσης", τις συσκευασίες, την διαφήμιση που κύρια τον Ανταγωνισμό εξυπηρετεί και όχι "την ...ενημέρωση του κοινού", όπως διατείνονται οι απολογητές της "αγοράς" κλπ.
    Αραγε όλη αυτή η τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία, που καταναλώνει τεράστια κεφάλαια για να κάνει τη ζωή μας αβίωτη στις πόλεις και να καταστρέφει γεωργική γη για αυτοκινητοδρόμους, με τις τεράστιες σπατάλες σε πλαστικά, λάστιχα, ασφάλτους-πετρέλαια και παράγωγα, τώρα και σπάνιες γαίες κλπ., πόσο πράγματι εξυπηρέτησε την πραγματική πρόοδο;!
    Και τι θετικό προσέφερε στην ίδια την ψυχοσύνθεση του σύγχρονου ανθρώπου-οδηγού, θεριεύοντας τον ατομισμό του; Εχετε παρατηρήσει, πως όταν οδηγούμε έχουμε την τάση να θεωρούμε τους πάντες έξω από το τιμόνι μας ..."μαλάκες";!
    Με λίγα λόγια, το ιδιωτικό αυτοκίνητο μας έχει κάνει όλους μας αλληλοκατηγορούμενους ...μαλάκες, καθ' ομολογίαν υμών των ιδίων!
    Είναι περίεργο άραγε, που το "Λαϊκό Αυτοκίνητο" αναπτύχθηκε στην κοιτίδα του αχαλίνωτου καπιταλισμού, την Αμερική, και στην Ευρώπη υιοθετήθηκε με ζέση από τον Φασισμό με την ονομασία "Volks-Wagen";
    Τέτοιες σκέψεις με κατατρύχουν ακόμη από παιδί, όταν κυριολεκτικά με απορία-απογοήτευση είχα πληροφορηθεί το '64 την περίφημη Σύμβαση Συνεργασίας, ανάμεσα στην FIAT και την ΕΣΣΔ, για την "ανάπτυξη" και της Σοσιαλιστικής Οικονομίας στους ίδιους αδιέξοδους δρόμους....
    Και αφήνω τα προφανή, εξοπλισμούς, πολέμους κλπ.
    Σήμερα πληρώνονται όλα.
    Και όλα δείχνουν, πως είμαστε ακόμη στην αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχολιο ...ενα αρθρο απο μονο του Σεχταρ
      ΒΑΛΕ ΤΙΤΛΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΑΜΕ

      Διαγραφή
    2. ...Τέτοιες σκέψεις με κατατρύχουν ακόμη από παιδί, όταν κυριολεκτικά με απορία-απογοήτευση είχα πληροφορηθεί το '64 την περίφημη Σύμβαση Συνεργασίας, ανάμεσα στην FIAT και την ΕΣΣΔ, για την "ανάπτυξη" και της Σοσιαλιστικής Οικονομίας στους ίδιους αδιέξοδους δρόμους....
      Και αφήνω τα προφανή, εξοπλισμούς, πολέμους κλπ...... ΧΑΧΑ Αυτά είναι ήσουν απο μικρός ...σεχταριστής... δεν εξηγείται αλλιώς. Λοιπόν κάνε εμπλουτισμό βάλε και τίτλο να είναι οκ. Με την υπογραφή μου σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Σημερα εμαθα οτι τον Σταλιν τον αναπληρωνε ο Μπερια μετα που πεθανε και παρεμενε πιστος στον δρομο που χαραξε ο Σηφης, αλλα με ενα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ το 53 τελη βαλαν τον Χρουτσωφ

      Διαγραφή
    4. Εχω διαβάσει πως τον Μπέρια τον εκτέλεσε ο Χρουστσώφ με τα ίδια του τα χέρια, με περίστροφο. Αλλά πάνε πολλά χρόνια, και δεν είμαι πια και σίγουρος για την αξιοπιστία της πληροφορίας, που δεν θυμάμαι την πηγή της.
      ----------------------------------------------
      Το σχόλιο το θέλετε άρθρο, αλλά έτσι ...σοβαρεύει το πράμα και μου βάζετε δύσκολα. Εχουν γίνει κανά δυο πολύ καλές αναρτήσεις στον "Ρ" (θυμάμαι του Λιονή στον προηγούμενο σ/κυριακάτικο), που θα ήθελα επίσης να σχολιάσω και ενδεχόμενα να υποστηρίξω με πρόσθετα επιχειρήματα. Επίσης είδα κάτι πολύ καλό σχετικό σήμερα (χθες) στου Gkagkarin.
      Το θέμα έχει πολλές πτυχές και έχει μέχρι σήμερα υποτιμηθεί από το παγκόσμιο κομ. κίνημα, για λόγους, που μάλλον σχετίζονται με τα "μεταβατικά στάδια" και τον συνακόλουθο κονφορμισμό με τον τρέχοντα χαρακτήρα της "ανάπτυξης", που, σαν ...."μεταβατικός" κι αυτός, έπαιρνε συχωροχάρτι από τους συνεπείς κομμουνιστές η γινόταν και ...σημαία(!) από τους συνεπείς ....οπορτουνιστές!
      Είχε ανάψει και σιγόκαιγε η φωτιά στα μπατζάκια μας, κι εμείς ....τραγουδάγαμε, πούλεγε κι ο Θουκυδίδης....

      Διαγραφή
    5. ΟΥΥΥΥΥΥΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Το ξαναβάζω κι εδώ σαν συμπλήρωμα του αρχικού σχολίου μου, γιατί σχετίζεται και με όσα γράφω κι εγώ εδώ, παραβλέποντας την πολιτική ασάφεια η ελλειμματικότητά του:
      https://kosmodromio.gr/2021/08/13/%ce%ba%ce%bb%ce%af%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b9%ce%bc%cf%89%cf%81%ce%af%ce%b1/
      Πράγματι, θα πρέπει πολλοί να σκεφτούμε "έξω από το κουτί" για πολλά πράγματα, κι αυτό είναι ένα σπουδαίο και θαρραλέο μήνυμα. Κι αν προέρχεται και από χώρο έξω από το ΚΚΕ (δεν γνωρίζω την ακριβή πολιτική ταυτότητα, αν υπάρχει τετοια, του συγγραφέα), τότε είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικό μήνυμα.

      Διαγραφή
  2. ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ Το οπορτουνιστικό χόρτο στον λαό πάει σύννεφο. Καπιταλισμός ...με ανθρώπινο πρόσωπο..... Οι Σοσιαλφασίστες σπάνε τα κοντέρ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://guernicaeu.wordpress.com/2021/08/14/%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%ad%ce%bb%ce%b1-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%b6%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b2%ce%ac/ Η παπάτζα πάει σύννεφο σερβίροντας οπορτουνιστικό χόρτο. ...σοσιαλισμός.... με τα μέσα παραγωγής στους καπιταλιστές. ...τετραγώνισαν τον κύκλο.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 15/08/1951

    Ιδρύεται η Ενιαία Δημοκρατική Νεολαία Ελλάδας (ΕΔΝΕ), η νεολαία της ΕΔΑ........ Η ΟΚΝΕ διαλύθηκε το 1943 γιατί ...δεν χρειαζόταν. 15/08/1964

    Η Σοβιετική κυβέρνηση απαντά σε έκκληση του Μακαρίου ότι δεν θα μείνει αδιάφορη σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Κύπρου...... Ο Αντικομουνιστής Μιχάλης Μούσκος του Τσίρκου των ...αδεσμεύτων που το 1948 στην Μακρόνησο τα βρήκε ...όλα εντάξει.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αποχαρακτηρισμός αρχείων

    Η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας έδωσε στη δημοσιότητα το αρχείο του στρατηγού Νικολάι Βλάσικ, που ήταν επικεφαλής ασφαλείας του Ιωσήφ Στάλιν την περίοδο 1931 - 1952. Τα απομνημονεύματα του Βλάσικ, που είναι αφιερωμένα στη ζωή του κοντά στον ηγέτη της ΕΣΣΔ, δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα».

    Στις σημειώσεις του ο Βλάσικ αφηγείται ότι έλαβε την εντολή οργάνωσης της φρουράς του Ειδικού Τμήματος της Πανρωσικής Εκτακτης Επιτροπής και του Κρεμλίνου, καθώς και της προσωπικής φρουράς του Στάλιν, μετά από βομβιστική επίθεση που έγινε το 1927 στο κτίριο του φρουραρχείου στη Μόσχα. Σύμφωνα με τα λόγια του, μέχρι τότε για την ασφάλεια του Ιωσήφ Στάλιν ήταν υπεύθυνος μόνο ένας φρουρός, ο Λιθουανός Ιβάν Γιούσις.

    Στα απομνημονεύματα γίνεται αναφορά στις στενές φιλικές σχέσεις του Ι. Στάλιν με τον επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης του μπολσεβίκικου κόμματος στο Λένινγκραντ, Σεργκέι Κίροφ. Οπως υπογραμμίζει ο Στάλιν, τον αγαπούσε «με κάποιο συγκινητικό και τρυφερό τρόπο». Κάθε φορά που βρισκόταν στη Μόσχα ο Κίροφ διέμενε στο διαμέρισμα του Στάλιν. Η δολοφονία του Κίροφ το 1934 συγκλόνισε τον Στάλιν. Οπως σημείωσε ο Βλάσικ, ο ίδιος είδε το πόσο υπέφερε ο Στάλιν στο Λένινγκραντ στην κηδεία του Κίροφ. Επίσης, αναφέρεται σε απόπειρα δολοφονίας κατά του Ι. Στάλιν το καλοκαίρι του 1935, όταν βρισκόταν στο εξοχικό του στα νότια της ΕΣΣΔ.

    Στις σημειώσεις του ο Βλάσικ εκφράζει τη γνώμη πως οι δολοφονίες του Κίροφ, του στελέχους των σοβιετικών αρχών ασφαλείας Βιατσεσλάφ Μενζίνσκι, το 1934, του στελέχους του μπολσεβίκικου κόμματος Βαλεριάν Κούιμπισεφ, το 1935, και του συγγραφέα Μαξίμ Γκόρκι, το 1936, καθώς και οι απόπειρες δολοφονίας κατά του Στάλιν και του Μόλοτοφ, οργανώθηκαν από το τροτσκιστικό μπλοκ κι ήταν κρίκοι μιας αλυσίδας. «Τα εγκλήματα αυτά έγινε κατορθωτό να αποκαλυφθούν κι έτσι να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος από τους εχθρούς της σοβιετικής εξουσίας», διαπιστώνει ο στρατηγός.https://gkagkarin.blogspot.com/2020/12/blog-post_1.html....... Η Πληροφορία του Σεχτάρ για την δολοφονία του Μπέρια απο τον ...χρουτσόφ... πρέπει να υπάρχει στο βιβλίο του Λ.ΜΑΡΤΕΝΣ μία άλλη ματιά στον ΣΤΑΛΙΝ. Ιούνη του 1953 πρέπει να δολοφονήθηκε λίγο μετά τον ...θάνατο.... του Γεωργιανού ...Θεού με το Μουστάκι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.imerodromos.gr/apo-332-dimarchoys-mono-enas-antedrase-gia-tin-ekmetalleysi-ton-dason-apo-idiotes-o-peletidis/ Ο Πελετίδης είναι Κομμουνιστής δήμαρχος επικεφαλής της εργατικής λαικής αντιπολίτευσης στην Πάτρα και διαφώνησε με θέσεις εργατικού λαικού κράτους με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και δικτατορία του προλεταριάτου. Δεν διαφώνησε με τις ιδιωτικοποιήσεις στηρίζοντας το κράτος που είναι ο συλλογικός καπιταλιστής. Δεν τσιμπάμε.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/diethni/2755-afganistan-neo-vietnam χαχαχα Εμφανίστηκε το ταξικό ναυάγιο ο Μανιαδάκης Καλαματιανός να μας σερβίρει τις οπορτουνιστικές του παπάτζες για τους κακούς ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και τους ...καλούς... Ιμπεριαλιστές Ρωσίας Κίνας Ιραν που θα είναι σύμμαχοι στον ....αντιιμπεριαλιστικό.. αγώνα. Ευχαριστούμε τον Μανιαδάκη αλλά δεν θα πάρουμε. Αυτά ψόφησαν το 1991... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.902.gr/eidisi/kosmos/268524/kina-kai-rosia-tha-ithelan-poly-na-mename-pagideymenoi-sto-afganistan ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή