Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΚΟΥΒΑ : Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

 


Είναι χτισμένη στη θέση μιας παλιάς ναυτικής ακαδημίας και έχει θέα τη θάλασσα. Αποτελείται από 28 κτίρια με 80 αίθουσες διδασκαλίας, 37 εργαστήρια, 5 αμφιθέατρα, κοιτώνες, θεραπευτήριο και ένα σωρό άλλες εγκαταστάσεις.
Οι φοιτητές της, πέρα του ότι λαμβάνουν εδώ υψηλή επιστημονική κατάρτιση, μαθαίνουν παράλληλα την σημασία των όρων 'δεοντολογία', 'ανθρωπισμός' και 'αλληλεγγύη'. Ταυτίζονται πλήρως με τις έννοιες αυτές και προετοιμάζονται έτσι με σκοπό να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις προκλήσεις του σήμερα στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο.
Συνήθως, όσοι από τις φτωχές χώρες έρχονται να σπουδάσουν εδώ με υποτροφίες, προέρχονται από μικρά κοινωνικά στρώματα και έχουν την πρόθεση μόλις αποφοιτήσουν να επιστρέψουν σε αυτές για να κάνουν την πρακτική τους και να εργαστούν στις φτωχές κοινότητες των χωρών τους.
Η δημιουργία της Σχολής συνελήφθη ως ιδέα από τον ίδιο τον Φιντέλ ως μέρος της ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας της Κούβας (γνωστή ως "Ολοκληρωμένο Σχέδιο Υγείας για την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική") με αφορμή την καταστροφή που είχε προκληθεί από τον τυφώνα Georges και τον τυφώνα Mitch το 1998, οι οποίοι επηρέασαν πολλές χώρες της Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής στο πέρασμα τους, συμπεριλαμβανομένης της Κούβας.
Σε όλες αυτές τις χώρες, πάνω από 11.000 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τις προκύπτουσες πλημμύρες και κατολισθήσεις. Ως απάντηση, η Κουβανική Κυβέρνηση είχε προσφέρει 500 πλήρης ιατρικές υποτροφίες ετησίως για την επόμενη δεκαετία σε φοιτητές από τέσσερις χώρες - Δομινικανή Δημοκρατία, Αϊτή, Ονδούρα και Νικαράγουα - που είχαν πληγεί σοβαρά από αυτούς τους τυφώνες.
Παράλληλα, κατά την άφιξη των Κουβανών γιατρών σε διάφορες περιοχές και κυρίως σε αγροτικές, είχε διαπιστωθεί ότι πολλοί άνθρωποι πέρα από τους τραυματισμούς τους, υπέφεραν και από χρόνιες ασθένειες. Αντί για παράδειγμα να περιθάλπουν σπασμένα οστά, είχαν καταλήξει να θεραπεύουν ακόμα και τύφλωση ή περιπτώσεις καχεκτικής ανάπτυξης.
Σε διάφορα μέρη, οι Κουβανοί ήταν οι πρώτοι γιατροί που οι ασθενείς είχαν δει ποτέ στη ζωή τους. Προς υποστήριξη αυτού του σχεδίου λοιπόν, η σχολή άνοιξε τον Μάρτιο του 1999 και ξεκίνησε το πλήρες ιατρικό πρόγραμμα της το Σεπτέμβριο του 1999 με περίπου 1.929 φοιτητές από 18 χώρες στις αρχικές τάξεις της.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Λατινοαμερικανικής Σχολής Ιατρικής, υπάρχουν 52.000 άτομα Κουβανικού ιατρικού προσωπικού που προσφέρουν σήμερα τις υπηρεσίες τους σε 92 χώρες. Αυτό σημαίνει ότι η Κούβα έχει πιο πολλούς γιατρούς στο εξωτερικό και από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ή ακόμα και από τις συνδυασμένες προσπάθειες των G8 εθνών.
Έτσι, μέχρι το 2008 μόνο, η Κούβα έχει φροντίσει πάνω
από 70 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Το έργο που οι απόφοιτοι της Σχολής προσφέρουν σήμερα παγκοσμίως, αποτελεί παράδειγμα διεθνισμού και ανθρώπινης αλληλεγγύης. Είναι ένα σύμβολο αγάπης για την ίδια τη ζωή, την αξιοπρέπεια, τους ανθρώπους. Για την κοινωνική δικαιοσύνη, τα δικαιώματα και την ισότητα όλων.
Επιπλέον, η ύπαρξη και λειτουργία μόνο της Σχολής όλα αυτά τα χρόνια που το νησί βρίσκεται υπό καθεστώς εμπορικού και οικονομικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ, αποστέλλει ένα σημαντικό μήνυμα ότι η ακριβή τεχνολογία δεν είναι απαραίτητη για την εκπαίδευση αλλά ούτε και ο ακριβός ιατρικός εξοπλισμός είναι απαραίτητος για την αποτελεσματική προληπτική φροντίδα ανά τον κόσμο.
Η Κούβα λοιπόν, μαζί με όλους τους άλλους αγώνες της, δίνει και τον αγώνα για μια νέα ιατρική συνείδηση μέσω της εκπαίδευσης φοιτητών από όλο τον κόσμο σε αυτή την Λατινοαμερικανική Ιατρική Σχολή για τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας και την καλυτέρευση του επιπέδου της καθημερινής ζωής αμέτρητων ασθενών ανά τον κόσμο, απ' ότι κι αν αυτοί υποφέρουν
Πηγή: tvxs - Sierra Maestra



ΚΟΥΒΑ Νομπελ ειρηνης στους γιατρους της ΚΟΥΒΑΣ 2021
Nobel Peace Prize for the Doctors of Cuba 2021
Premio Nobel de la Paz a doctores cubanos 2021






21 σχόλια:

  1. Τι είναι αυτά που κάνεις ρε ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και βάζεις αναρτήσεις για την καπιταλιστική Κούβα; Θα σε μαλώσει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1945 τα ..Κ.Κ σε Χιλή και Κούβα μπήκαν σε κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού και τον ξέπλυναν σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κ.Δ μετά το 1935 που επικράτησε η οπορτουνιστική αντεπανάσταση. Το 1952 στην Κούβα έγινε ανοιχτή αστική στρατιωτική δικτατορία με τον Φ.Μπατίστα. Οταν ο Φιντέλ με τους συντρόφους του χτύπησαν την 26η Ιούλη του 1953 στην Μονκάδα τους καταδίκασε για ...τυχοδιώκτες... έχοντας ήδη μπει στον οπορτουνιστικό χυλό και αλλάξει όνομα.... Στην Χιλή το 1970 επανέλαβαν το Εγκλημα μπαίνοντας σε κυβέρνηση με τους Αλιέντε Κορβαλάν και αφού ξέπλυναν τον Καπιταλισμό διόρισαν τον Πινοσέτ που τους έσφαξε την ώρα που βλέπανε όνειρα για ...ανθρώπινο καπιταλισμό... Ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ το 1961 βλέποντας το οπορτουνιστικό έγκλημα στην ...Μόσχα διαφώνησε κάθετα και το 1962 όταν ό ΑΘΛΙΟΣ ...χρουτσόφ... απέσυρε τους πυραύλος χωρίς να ενημερωθεί η κουβανική ηγεσία και χωρίς έστω να διαπραγματευτεί το Γκουαντάναμο φώναξε προδοσία. Καλό λοιπόν θα είναι να μη μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου οι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. Τα χέρια τους είναι βαμμένα με το αίμα των λαών με εργαλείο τα ...πολιτικά μέτωπα και στάδια.... Αντε στο καλό.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Ολα αυτά είναι τα θετικά αποτελέσματα του Σοσιαλισμού με δικτατορία του προλεταριάτου που ξήλωσε το καπιταλιστικό κέρδος μετά την νίκη της Επανάστασης το 1959 που ανέτρεψε την φεουδαρχία καπιταλισμό. Ανέβασε το βιοτικό επίπεδο του λαού σε ύψη που καμία χώρα στην Λατινική Αμερική δεν πέτυχε ποτέ. Και τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν δεν είχε δολοφονηθεί ο Σοσιαλισμός σε ΕΣΣΔ και ανατολική Ευρώπη απο τον οπορτουνισμό με αφετηρία το 1956 Επίσης θα ήταν καλύτερα αν υπήρχαν και άλλες χώρες με Σοσιαλισμό π.χ Χιλή Βενεζουέλα που και εκεί πρόκειται για οπορτουνιστικό έγκλημα. Το ίδιο ακριβώς έγκλημα γίνεται και στην Κούβα τα τελευταία 12 χρόνια με την επικράτηση του οπορτουνισμού και την σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού.Ηδη έχουν εμφανιστεί τα πρώτα παρασιτικά φαινόμενα που θα γίνονται περισσότερα όσο θα προχωράνε προς την ολοκλήρωση της ανατροπής του σοσιαλισμού με την καπιταλιστική ζούγκλα μπροστά στον Κουβανικό λαό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.902.gr/eidisi/politiki/258040/ehei-anevei-i-apaititikotita-gia-mia-nea-anodiki-poreia-toy-kke-gia-na ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννης Ελαφρός

    ▸ Μεγάλος σταθμός η απεργία στις 6 Μάη

    Η διαδήλωση της Πέμπτης πρωτοβάθμιων σωματείων και εργατικών κινήσεων κατά των κυβερνητικών σχεδίων για πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας αποτέλεσε μια προειδοποιητική βολή γι’ αυτό που έρχεται. Δεν εντυπωσίαζε ο κόσμος που κατέβηκε, μερικές εκατοντάδες ήταν. Το μήνυμα όμως ήταν σαφές: Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Μητσοτάκη για κατάργηση του 8ωρου, απλήρωτες υπερωρίες, ατομικές συμβάσεις, υποτίμηση της εργασίας και εξορισμό της απεργίας στη σφαίρα του αδυνάτου, δεν θα αντιμετωπιστεί από το μαχόμενο εργατικό κίνημα με μία από τα ίδια. Δηλαδή μια-δυο ξέπνοες συγκεντρώσεις, μια απεργία για την τιμή των όπλων και… άντε γεια. Απεναντίας, ξεκινά αγώνας για να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το κατεβάσει! Κι αν προχωρήσει, όπως είναι σε μεγάλο βαθμό υποχρεωμένη από τις δεσμεύσεις της στο κεφάλαιο και στον ΣΕΒ και από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υπάρξει τέτοια αντίδραση που να οδηγήσει στην ήττα του νομοσχεδίου και στην πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ, από τα κάτω και από τα… εργατικά. Στο θέμα αυτό δεν χωρούν μισόλογα: Ή εμείς ή αυτοί. Ή ο κόσμος της εργασίας ή η βαρβαρότητα χωρίς τέλος των αφεντικών!https://prin.gr/2021/04/%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c/...... Να πέσει η κυβέρνηση της κακιάς ...δεξιάς.. φωνάζει ο Τροτσκιστής του ΝΑΡ. Και φυσικά να έρθει η ...πασοκάρα.... να συνεχίσει την σφαγή του λαού όπως έκανε 23 απο τα 46 χρόνια που πέρασαν απο το 1974.. Οπως γίνεται σήμερα σε Τσεχία Ισπανία Πορτογαλία Βενεζουέλα με την συμμετοχή ...Κ.Κ. Ευχαριστούμε τον Τρότσκα αλλά δεν θα πάρουμε... Δώσαμε δώσαμε και τέλος δεν έχει άλλο... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαιτείται:

    Να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο της εργαζόμενης πλειοψηφίας των ανέργων και της νεολαίας με τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους για την έξοδο από την ΕΕ και τη σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου για να μην πεινάσει ο λαός με πρόγραμμα πάλης που περιλαμβάνει:

    1) τη δημιουργία μεγάλων περιφερειακών δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών αγροτοκτηνοτρόφων–αλιέων-ιχθυοκαλλιεργητών. Συνεταιρισμών ενταγμένων σε μια σχεδιοποιημένη οικονομία με κριτήριο ότι θέλουμε να γίνουμε οι «ελεύθεροι συνεταιρισμένοι παραγωγοί», με κοινωνικοποιημένη τη γη και με εργατικό έλεγχο.

    2) την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και όλων των αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

    3) τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα τροφίμων, ερευνητικών κέντρων, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και τα δημόσια πανεπιστήμια, που θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού με κεντρικό σχεδιασμό και με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες. Με δημόσια πανεπιστήμια υποταγμένα στις κοινωνικές ανάγκες και όχι στη καπιταλιστική μηχανή. Με συνεχή δωρεάν επιμόρφωση των επιστημόνων του κλάδου.

    4) ένα δημόσιο φορέα τροφίμων που θα ελέγχει πλήρως τα σημεία πώλησης με δημοκρατικό εργατικό έλεγχο στην επάρκεια, στη διάθεση και στον έλεγχο των τιμών.

    5) την ικανοποίηση των άμεσων αναγκών επιβίωσης που προβάλλουν τα συλλογικά όργανα αυτών που παράγουν τον πλούτο για να υπάρχουν όροι παραμονής στην ύπαιθρο και στη θάλασσα.

    6) την περιβαλλοντική προστασία, τη δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία. Την ανάπτυξη και ανάδειξη των τοπικών πολιτισμών μέσω των παραγόμενων προϊόντων.

    Προτείνουμε ένα πρόγραμμα πάλης, το οποίο αποτελεί κομμάτι ενός συνολικού αντικαπιταλιστικού μας προγράμματος που έρχεται σε ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική και ανοίγει ένα άλλο δρόμο παραγωγής με τους παραγωγούς του πλούτου στο τιμόνι.

    Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
    γραφείο περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας
    https://prin.gr/2021/04/%ce%bd%ce%b1%cf%81-%ce%b7%cf%80%ce%b5%ce%af%cf%81%ce%bf%cf%85-%ce%b4%cf%89%ce%b4%cf%8e%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%80%cf%8e%ce%bb%ce%b9%ce%b1/Τροτσκιστές του ΝΑΡ Μανιαδάκηδες του Κεντρίστικου οπορτουνισμού και γενικά όλη η ...πασοκάρα.... στην υπηρεσία του καπιταλισμού. ΣΑΠΙΛΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 26/04/1986

    Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης, ο αντιδραστήρας νούμερο 4 του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας του Τσερνομπίλ αντιμετωπίζει μια διακύμανση ηλεκτρικού ρεύματος που έχει ως αποτέλεσμα σειρά εκρήξεων ατμού και την καταστροφή τμήματος του καλύμματος του αντιδραστήρα.

    Τριάντα ένα άτομα πέθαναν απευθείας από τη μόλυνση. 29 από ακατάστατη δηλητηρίαση και 2 από την έκρηξη. Το ραδιενεργό νέφος μεταφέρθηκε πάνω από τις περιοχές της Δυτικής Σοβιετικής Ένωσης και την Ευρώπη μολύνοντας τες.

    Πάνω από 135.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν άμεσα από το Πριπιάτ και τις γύρω περιοχές, ενώ δημιουργήθηκε απαγορευμένη ζώνη 30 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο. Το επόμενο διάστημα, πάνω από 350.400 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις ζώνες υψηλής συγκέντρωσης ραδιενεργών σωματιδίων.

    Ώρες μετά την έκρηξη, στήνεται ένας γιγαντιαίος μηχανισμός για το σβήσιμο της πυρκαγιάς και την κάλυψη του αντιδραστήρα. Από γη και αέρα, με οχήματα, ρομπότ και ελικόπτερα, πέφτουν χιλιάδες τόνοι τσιμέντου, άμμου και υλικών για την απορρόφηση των ραδιενεργών σωματιδίων, με αποτέλεσμα η φωτιά να σβήσει εντελώς στις 18.35. .... Πυρηνικό ατύχημα που δημιουργήθηκε απο την εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού το αδυνάτισμα του κεντρικού σχεδιασμού και την εμφάνιση όλων των παρασιτικών φαινομένων. Ημασταν λίγο πριν την ολοκλήρωση της ανατροπής του σοσιαλισμού απο την οπορτουνιστική αντεπανάσταση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι και το Σαμποτάζ στην εξέλιξη της τεχνολογίας και των υπολογιστών στην ΕΣΣΔ μετά το 1956 που στέρησε τεράστιες δυνατότητες απο τον Κεντρικό σχεδιασμό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/kendrismata/2671-to-parasimo Αυτά τα μέτρα δεν ισχύουν μόνο στην χώρα μας που κυβερνάει η κακιά ...δεξιά... Ακριβώς τα ίδια ισχύουν σε Ισπανία Πορτογαλία Τσεχία Βενεζουέλα με αριστερές κυβερνήσεις και συμμετοχή Κ.Κ. Γιατί είναι μέτρα που τα χρειάζεται ο καπιταλισμός. Ο Λαός θα τελειώσει με όλα αυτά όταν χτίσει την δική του εξουσία με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και δικτατορία του προλεταριάτου με όχημα την κοινωνική συμμαχία. Ολα τα άλλα είναι οπορτουνιστικά παραμύθια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποια στιγμή θα ιδιωτικοποιηθεί κι αυτό, ως "μη ανταγωνιστικό"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο σ.ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ στην Βολιβία το 1967 κατηγορήθηκε απο το ...Κ.Κ με τον Μάριο Μόνχε σαν ...τυχοδιώκτης.... Οταν μετά απο χρόνια ρωτήθηκε αν θα το έκανε ξανά απάντησε αδίστακτα ναι ο ΑΘΛΙΟΣ. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. https://www.imerodromos.gr/kalyva-me-kalyva-spiti-me-spiti/ Η Αστική τάξη ...συνθηκολόγησε... με τους Γερμανούς συμμάχους της στα πλαίσια του Αντικομουνιστικού αγώνα στον 2ο Παγκόσμιο Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ενα τμήμα της άφησε ένα ...αντιφασιστικό... παράθυρο ανοιχτό που τις χρειάστηκε μετά το 1943... Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ δεν ήταν σε καμία περίπτωση ...ΣΟΣΙΑΛΣΩΒΙΝΙΣΤΉΣ.... Απο την απομόνωση της φυλακής έγραψε τρία γράμματα για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο 2ο και 3ο ΑΝΟΙΧΤΑ με τον Μανιαδάκη να τα θάβει. Θα το έκανε για να σώσει το ΚΚΕ απο τον ...σεχταρισμό.... Με ΕΑΜ Κοινωνική συμμαχία σύμφωνα με τον Ζαχαριάδη θα είχαν πολεμήσει την Αστική τάξη και τους Γερμανούς Συμμάχους της θα είχαν κάνει όσους ΕΛΙΓΜΟΥΣ χρειαζόταν και τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα είχαν διεκδικήσει την εξουσία σε Επαναστατικές συνθήκες και με τον Συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό. Και σε καμία περίπτωση δεν θα είχαμε αυτή την καταστροφή που έγινε. Επίσης έχουμε καπιταλισμό απο το 1830 που πέρασε στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο το 1882. Η Πραγματικότητα είναι πεισματάρα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. – Καλούμε σε διάλογο και συστράτευση αγωνιστών/τριων και δυνάμεων για ένα αντικαπιταλιστικό πολιτικό μέτωπο που θα συμβάλλει στο αναγκαίο μαζικό πολιτικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, και μια δυνατή αντικαπιταλιστική ανατρεπτική Αριστερά. Σε αυτή τη μάχη επιδιώκουμε να παίξει προωθητικό ρόλο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με στόχους την αντίσταση, τον κλονισμό και την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ και της πολιτικής της και συνολικά της καπιταλιστικής επίθεσης. Τη σύγκρουση με τις πολιτικές της συναίνεσης, των αστικών εναλλακτικών λύσεων τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και της λογικής της εθνικής ενότητας «για να ξεπεράσουμε την κρίση».https://prin.gr/2021/04/%ce%bd%ce%b1%cf%81-1%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%ce%b7-2021/....... Αβάντα στον σύριζα απο τους Τροτσκιστές του ΝΑΡ που το 1989 τους πείραξε η δεξιά στροφή του ΚΚΕ. Η Αβάντα στην ...πασοκάρα.... μέχρι το 1986 δεν τους πείραξε καθόλου. Οπως δεν τους πείραξε ο Ριζοσπάστης 19 Οκτώβρη του 1981.. που πανηγύριζε για την νίκη των ...δημοκρατικών δυνάμεων.... του παπατζή. Ολα αυτά ήταν εντάξει. Ας αλλάξουν πλευρό πιάστηκαν.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ......Ο νέος πρόεδρος της Κούβας ανέφερε πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν σχετικά με τον συντονισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Εξέφρασα την εκτίμησή μας για τη δουλειά του Λόπες Ομπραδόρ με σκοπό την ολοκλήρωση της δικής μας Αμερικής», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Αβάνα ενδιαφέρεται να επεκταθεί η συνεργασία στον τομέα της Υγείαςhttps://www.902.gr/eidisi/kosmos/258249/o-proedros-omprador-eyharistei-tin-koyva-gia-ti-voitheia-tis-stin-antimetopisi...... Την ....δική τους Αμερική.... ανέφερε στον πρόεδρο του Μεξικού. Μάλλον έχει ...σοσιαλισμό.... στο Μεξικό και δεν το γνωρίζουμε. Η Τραγωδία για τον Κουβανικό λαό σε όλο της το μεγαλείο. Η 5η Φάλαγγα του οπορτουνισμού σε δράση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. https://www.kordatos.org/freskos-aeras-syllogos-kordatos/..... Μιλάμε για μεγάλη πίκρα..... Μιλάμε για πολύ κάρβουνο...χαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε καθηγητά, σας καλωσορίζουμε και πάλι στα “Υπ’ Όψιν” και ευχαριστούμε για την ευκαιρία συζητήσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κούβα. Με την πολύχρονη ενασχόλησή σας με την πολιτική στην Λατινική Αμερική, πώς βλέπετε τον ρόλο του Ραούλ Κάστρο και κυρίως πώς θα έπρεπε να τον αντιληφθούμε: σαν ρεφορμιστή ή σαν «διεκπεραιωτή»;

    «Ο Ραούλ Κάστρο υπήρξε από τους πρωτεργάτες της επανάστασης. Ήταν μαζί με τον Φιδέλ ήδη από τα πρώτα πρώιμα βήματα. Τα τελευταία χρόνια -εννοώ μετά το 1990 και την απώλεια των βασικών οικονομικών της εταίρων- η κουβανική ηγεσία έπρεπε να διαχειριστεί τα πολύ δύσκολα προβλήματα που προκαλούσε το γεγονός αυτό (πτώση του ΑΕΠ κατά 35%) σε συνδυασμό με τον οικονομικό αποκλεισμό (πόλεμο θα τον ονόμαζα) που αντιμετωπίζει από τις ΗΠΑ 60 και πλέον χρόνια (με κόστος περίπου 4,5 δις δολάρια ετησίως). Στο πλαίσιο αυτό ο Ραούλ Κάστρο εισηγήθηκε μεταρρυθμίσεις που συνιστούν μια περιορισμένη, αναγκαστική προσαρμογή στο διεθνές καπιταλιστικό περιβάλλον αλλά που όμως δεν θίγουν την ουσία του κοινωνικο-οικονομικού συστήματος και των πολύ σημαντικών κοινωνικών κατακτήσεων της επανάστασης.»Κύριε καθηγητά, σας καλωσορίζουμε και πάλι στα “Υπ’ Όψιν” και ευχαριστούμε για την ευκαιρία συζητήσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κούβα. Με την πολύχρονη ενασχόλησή σας με την πολιτική στην Λατινική Αμερική, πώς βλέπετε τον ρόλο του Ραούλ Κάστρο και κυρίως πώς θα έπρεπε να τον αντιληφθούμε: σαν ρεφορμιστή ή σαν «διεκπεραιωτή»;

    «Ο Ραούλ Κάστρο υπήρξε από τους πρωτεργάτες της επανάστασης. Ήταν μαζί με τον Φιδέλ ήδη από τα πρώτα πρώιμα βήματα. Τα τελευταία χρόνια -εννοώ μετά το 1990 και την απώλεια των βασικών οικονομικών της εταίρων- η κουβανική ηγεσία έπρεπε να διαχειριστεί τα πολύ δύσκολα προβλήματα που προκαλούσε το γεγονός αυτό (πτώση του ΑΕΠ κατά 35%) σε συνδυασμό με τον οικονομικό αποκλεισμό (πόλεμο θα τον ονόμαζα) που αντιμετωπίζει από τις ΗΠΑ 60 και πλέον χρόνια (με κόστος περίπου 4,5 δις δολάρια ετησίως). Στο πλαίσιο αυτό ο Ραούλ Κάστρο εισηγήθηκε μεταρρυθμίσεις που συνιστούν μια περιορισμένη, αναγκαστική προσαρμογή στο διεθνές καπιταλιστικό περιβάλλον αλλά που όμως δεν θίγουν την ουσία του κοινωνικο-οικονομικού συστήματος και των πολύ σημαντικών κοινωνικών κατακτήσεων της επανάστασης.»https://www.kordatos.org/meta-ton-teleutaio-kastro/...... Η Προσπάθεια σπίλωσης του σ.ΡΑΟΥΛ απο τους ...σταλινικούς.... του Μανιαδάκη. Την Επικράτηση του οπορτουνισμού στην Κούβα προσπαθεί να την χρεώσει στον σύντροφο ενω πρόκειται για αλλαγή συσχετισμού. Και στην συνέχεια μας λέει πως θα εφαρμόζουν νόμους του καπιταλισμού και θα συνεχίσουν να έχουν ....σοσιαλισμό. Τα ζήσαμε στην περίπτωση της ΕΣΣΔ 1953 1991... Μιλάμε ...σπάει καρύδια.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...Ένας τρόπος είναι μια ξέψυχη επαναφορά της υπεράσπισης του «κράτους πρόνοιας». Αυτή η λογική σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υπεράσπιση ενός ελάχιστου επιπέδου υποβαθμισμένων, ανταποδοτικών δημόσιων υπηρεσιών, μέσα σε μια θάλασσα ιδιωτικοποίησης και υποταγής των πάντων στην αγορά. Αυτός είναι ο σημερινός αστικός «κοινωνικός φιλελευθερισμός» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25. Ένας δεύτερος τρόπος είναι η υπεράσπισή τους χωρίς να μπαίνει ζήτημα διαρκούς διεύρυνσής τους (πχ μέσα από εθνικοποιήσεις), του περιορισμού της ιδιοκτησίας και της αγοράς, σε σύνδεση με την πάλη για την κατάργησή τους, παραπέμποντάς τα όλα στην λαϊκή εξουσία. Αυτός είναι ο οικονομισμός του ΚΚΕ. Και ένας τρίτος τρόπος είναι η πάλη για «αποκλειστικά δημόσια αγαθά» στους κρίσιμους τομείς της κοινωνίας, για εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο των τομέων αυτών και συνολικά των μεγάλων επιχειρήσεων, για «περιορισμό της ιδιοκτησίας και των νόμων της αγοράς με στόχο την κατάργησή τους».https://prin.gr/2021/04/%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%bd%ce%b1%cf%81-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7/...... Η ...πασοκάρα τρέχει και δεν φτάνει για το καινούργιο ανάχωμα σωτηρίας του καπιταλισμού. Τα καμένα χαρτιά του 1969.... χαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα καμένα χαρτιά του 1989 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ygeia/2673-girokomeio-xanion-o-koinonikos-kanivalismos-anotero-stadio-tou-eleytherou-antagonismoy Ο Οπορτουνιστικός Στάβλος σε αναβρασμό.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ....Θα είναι επίσης μια κατάλληλη στιγμή για το οργανωμένο εργατικό κίνημα, τις οργανώσεις που προάγουν την αλληλεγγύη καθώς και τα κοινωνικά και λαϊκά κινήματα να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την κατάσταση στον κόσμο μέσα στην πολυδιάστατη κρίση – που βαθαίνει λόγω της πανδημίας του Covid-19 και μέσα από νεοφιλελεύθερες πολιτικές που τοποθετούν τα συμφέροντα της αγοράς πάνω από τη ζωή των ανθρώπων, αντί να προωθούν τη συνεργασία και την αλληλεγγύη.https://prin.gr/2021/04/cubalibre/..... Ο Κακός ....νεοφιλελευθερισμός.... φταίει για την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση σύμφωνα με τους οπορτουνιστές στην Κούβα. Αρα υπάρχει και ...ανθρώπινος καπιταλισμός που μπορεί να συνυπάρχει άνθρωπος και το κέρδος. Το κατάντημα συνεχίζεται για την ανατροπή του Σοσιαλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ...«Είναι επιτακτικό οι κομμουνιστές να διεκδικήσουν την εθνικοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών υγείας χωρίς αποζημίωση και τον κοινωνικό έλεγχο στην παραγωγή», στα ιδιωτικά νοσοκομεία, τις φαρμακοβιομηχανίες και τις βιομηχανίες μέσων ατομικής προστασίας, τονίζει ο Μηνάς Καραγιάννης, ειδικευόμενος γιατρός στο Αττικό και μέλος της Πρωτοβουλίας Διαλόγου για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα. Αναδεικνύοντας την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία, τονίζει πως είναι «στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου» η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα.https://prin.gr/2021/04/%ce%bc%ce%b7%ce%bd%ce%ac%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%82/....... Οπορτουνιστικές παπάτζες της ....πασοκάρας.... για ...ανθρώπινο καπιταλισμό.... στην 2α παρουσία. Ολα αυτά τα παραμύθια οι λαοί τα πλήρωσαν με πολύ αίμα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή