Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

"Καταστροφικός Καπιταλισμός " λύση ανάγκης για το σύστημα


Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση, που, όπως συνήθως, περνάει στα ψιλά:
{Χρεοκόπησε (και για τρίτη φορά μέσα σε λίγα χρόνια!) ένα μεγαθήριο των "ΑΠΕ"!}(Πατήστε πάνω στη φράση )
και, σκεφτείτε, τι μπορεί να σημαίνει αυτό:
"The failure of Abengoa is a cautionary tale of what may unfold from a $40 trillion geen speculative bubble."

ΚΑΙ με τις λεγόμενες "ΑΠΕ" γίνεται μια τεράστια καταστροφή κεφαλαίων αλλά και παραγωγικών δυνάμεων! (Εκτός από την καταστροφή του Περιβάλλοντος, εν ονόματι του οποίου γίνονται).
Μετά τον Β'ΠΠ, ο Καπιταλισμός, βρήκε άλλους τρόπους, πιο "αποδοτικούς" για να καταστρέφει πλεονάζοντα κεφάλαια και έτσι να αναπαράγεται, χωρίς τους κινδύνους της αποσταθεροποίησης, που μπορούν πλέον να προκαλούν οι γενικευμένοι πόλεμοι. Που σήμερα, οι τελευταίοι, με τα υπάρχοντα βαρέα όπλα, θα ξέφευγαν εύκολα από κάθε έλεγχο.
Τον "κυκλικό" ρόλο των πολέμων, μετά το ~1950, ανέλαβαν και βελτίωσαν οι "καταστροφικές επενδύσεις".
Πόλεμοι έγιναν πολλοί αλλά ελεγχόμενοι, μικρής έκτασης, όσο χρειάζονταν για να επιλύουν ενδοϊμπεριαλιστικές διαφορές αλλά και για καταστολή λαϊκών/εργατικών κινημάτων. Αλλά ο "αντικυκλικός" ρόλος τους, συγκριτικά, και σε ποσοτική βάση, υπήρξε επικουρικός και συμπληρωματικός.
Το κύριο βάρος της οικονομικής σταθεροποίησης του Καπιταλισμού, στα πλαίσια μιας ενσωματωμένης-διαρκούς "αντικυκλικής" λειτουργίας και ελεγχόμενης εκτόνωσης οικονομικών "υφέσεων", πριν πάρουν ανεξέλεγκτα χαρακτηριστικά, έχουν πλέον πάρει οι καταστροφικές επενδύσεις. Που έγιναν εφικτές χάρη στην, αναπόφευκτη λόγω Καπιταλισμού, γιγάντωση του πλασματικού κεφαλαίου, που αυτονομήθηκε από την πραγματική οικονομία ακριβώς για να την καταστρέφει. Χωρίς τον παρασιτικό Χρηματοπιστωτικό Τομέα δε μπορούσε να γίνει όλο αυτό. Δείτε τι τεράστια κεφάλαια καταστρέφει, π.χ. αυτός ο απατεώνας ο Ελον Μάσκ, που ονειρεύεται ...Τουρισμό στην Σελήνη και τον ...Αρη!
Γι αυτό και η 70-χρονη μεταπολεμική "ειρήνη", χωρίς τον Τρίτο ΠΠ, που βασικά θα "τελείωνε" την Ανθρωπότητα.
Ξέφυγε από τον κίνδυνο η Ανθρωπότητα;
Ελυσε τις αντιφάσεις του ο Καπιταλισμός;
Κάθε άλλο!
Απλά βαθαίνει τις αντιφάσεις του και μεταθέτει την εκρηκτική λύση τους διαρκώς στο μέλλον, χωρίς να μειώνει αλλά, αντίθετα, αυξάνοντας το "πυροθερμικό", το εκρηκτικό, φορτίο τους.
Σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να δούμε και το Παγκόσμιο Χρέος, που πια το κύριο μέρος του είναι ιδιωτικό και όχι "δημοσιονομικό", παρόλο, που οι κυβερνήσεις ακατάπαυστα το μεταφέρουν στους κρατικούς προϋπολογισμούς με τα γνωστά μας "μνημόνια" και τις συνεπακόλουθες "ανακεφαλαιοποιήσεις" του ιδιωτικού τομέα.
Τις βλακείες και την ηλιθιότητα των "ιδιωτών" πληρώνουν οι Λαοί, με πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πανδημία. (Kαθόλου περίεργο, που ήδη από την ελληνική αρχαιότητα "ιδιώτης" σήμαινε βλάκας, κι έτσι έχει διασωθεί στις σαξωνικές γλώσσες!)
Το Παγκόσμιο Χρέος είναι το έκτρωμα των καταστροφικών επενδύσεων, ο ανεξόφλητος λογαριασμός τους. Που κάποια στιγμή θα μας πνίξει.

Η αποτυχία του Abengoa είναι ένα προειδοποιητικό αφήγημα για ό,τι μπορεί να ξεδιπλωθεί από μια κερδοσκοπική φούσκα 40 τρισ."
Να θυμήσω, πως το Παγκόσμιο ΑΕΠ εκτιμήθηκε το 2017 στα ~80 τρις$ και κάπου εκεί πρέπει να κυμαίνεται και σήμερα, λόγω της ύφεσης.
Να θυμήσω επίσης, πως μέσα στα 80 αυτά τρις περιλαμβάνονται και οι τρέχουσες "καταστροφικές επενδύσεις", γιατί το ΑΕΠ είναι το άθροισμα τιμολογίων/αποδείξεων, χωρίς διάκριση (ποιός να την κάνει;) τι από αυτά είναι παραγωγικό-κοινωνικά χρήσιμο και τι όχι.
Να θυμήσω ακόμη, πως για τον Μαρξ "παραγωγικό-για-τον-Καπιταλισμό" είναι ό,τι φέρνει κέρδος και όχι ό,τι είναι χρήσιμο για την αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης και για την επιβίωση-πρόοδο της ανθρώπινης κοινωνίας σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.
Να θυμήσω, τέλος, πως το Παγκόσμιο Χρέος, αυτός ο αποτρόπαιος Λογαριασμός της Ιδιωτικής Κλεψιάς+Ηλιθιότητας συμποσούται για το 2020 σε ~258 τρις$ η στο 331% του εκτιμωμένου αντιστοίχου ΑΕΠ!
Και θα το πληρώσουμε όλο εμείς, γιατί μεγάλο μέρος του αντιστοιχεί σε ήδη κατεστραμμένα κεφάλαια ενώ και τα πλασματικά χρέη θα απομειώσουν δικές μας πραγματικές αξίες, ανθρωποώρες, σπίτια, κορμιά, ό,τι έχουμε να πουλήσουμε τέλος πάντων για να "ξεχρεώσουμε"...

" ΣΕΧΤΑΡ ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ "






44 σχόλια:

  1. Αψογος πάντα Στρατάρχη όπως και ο Σεχτάρ. Η Ανθρωπότητα πέρασε δύο Ιμπεριαλιστικούς πολέμους γίνανε Προλεταριακές επαναστάσεις η έφοδος στον ουρανό έγινε το 1917 στη Ρωσία και πέτυχε. Ο Καπιταλισμός θα είχε ανατραπεί σχεδόν παγκόσμια αν είχαμε τσακίσει τον Οπορτουνισμό όλων των αποχρώσεων. Αυτή ήταν η αιτία της καταστροφής της 3ης Κ.Δ των ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ μετά το 1935 και της ΕΣΣΔ μετά την 5η Μάρτη του 1953... Ο Εχθρός έχει όνομα και λέγεται δολοφόνος οπορτουνισμός. Η ...πασοκάρα... με ότι όνομα και να εμφανίζεται πρέπει να τσακιστεί. Ενα μεγάλο μπράβο και στους δύο σας σύντροφοι. ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....Ρίχνει, μέσω του λαϊκισμού της προπαγάνδας του, νερό στο μύλο του συντηρητισμού και του κοινωνικού αυτοματισμού, προσπαθώντας να αποκομίσει οφέλη και κοινωνικά ερείσματα.

    Περιστατικά σαν αυτό της Νέας Σμύρνης θα δείχνουν πολύ... μικρά σε περίπτωση που ο Κουφοντίνας πεθάνει.

    Και τότε κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πού θα πάει η κατάσταση στους δρόμους που θα φλέγονται από επεισόδια και ο μόνος υπεύθυνος που τα δημιούργησε, θα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την πολιτική πυγμής που έχει.

    Γιατί, δε θέλει και πολύ, να δούμε μετά από όλα αυτά τα ενδεχόμενα κάποιον συνάνθρωπό μας να πέφτει νεκρός.

    Τότε ποιος θα φταίει αλήθεια;https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/kendrismata/2628-ponao-re......Οι σταλινικοί.... του Μανιαδάκη σε ρόλο προβοκάτορα τυχοδιώκτη. Ολα για την υπεράσπιση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής Μιλάμε για Φίδια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ygeia/2629-neo-esy-me-pio-deksio-syriza-den-ginetai Κακιά η ΝΔ κακός και ο σύριζα για το ξεκάρφωμα. Και μας σερβίρει την λύση.... Επιστροφή στον εθνικό καπιταλισμό και αλλαγή Ιμπεριαλιστικής συμμαχίας με Ρωσία Κίνα Ιραν κ.α που εξυπηρετεί τμήματα της αστικής τάξης Φαρμακοβιομήχανους Ξενοδόχους Εφοπλιστές που τα συμφέροντα τους θίγονται στην Ε.Ε μαζί και Εθνικιστές φασίστες. Και αυτή την οπορτουνιστική παπάτζα την σερβίρουν δήθεν πως συμφέρει τον λαό για να μπορέσουν να φτιάξουν το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα που θα κάνει αβάντα σε σύριζα ΠΑΣΟΚ για να ξεπλύνουν τον καπιταλισμό. Θα βρούνε Κομμουνιστές και ταξικές δυνάμεις απέναντι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ....Πρόκειται για την κλασική μέθοδο συγκέντρωσης και αξιοποίησης πληροφοριών που συναντάμε στους Ατομικούς Φακέλους Πολιτικών και Κοινωνικών Φρονημάτων που έφτιαχνε η Ασφάλεια από το 1937 έως και το 1981. Γνωρίζω αυτή τη μέθοδο από την μακροχρόνια έρευνα που έχω κάνει εγώ και οι συνεργάτες μου σε αυτούς τους φακέλους.

    Δεν χωράει η παραμικρή αμφιβολία πως ο Μητσοτάκης και ο Χρυσοχοΐδης αναβίωσαν το φακέλωμα των πολιτών. Κι είναι απολύτως βέβαιο πως δεν φακελώνονται μόνο πολίτες αλλά και οργανώσεις. Όπως γινόταν και παλιά.

    Ο Κυρανάκης αποκάλυψε όλη αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα. Προσέφερε ανεκτίμητη υπηρεσία στο λαϊκό κίνημα, την Αριστερά και τις δημοκρατικές οργανώσεις καθώς, με πλήρη τεκμηρίωση, αποκάλυψε αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν.

    Μην τα βάζετε με τον Κυρανάκη. Αυτός μέσα στη βλακεία του καλό έκανε. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το κράτος Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη........ Ο ..Ιστορικός... της Αυγής των ...συντακτών έτρεξε να ξεπλύνει τον Καπιταλισμό και την ...πασοκάρα..... Φακέλους η ασφάλεια είχε μέχρι το 1981... μας ενημερώνει.... Μη καρφώνεσαι τόσο φανερά υπέρ των ..παπατζήδων... πιό διακριτικά σε παίρνουν χαμπάρι και άλλοι. Συγκρατήσου. Το καπιταλιστικό κράτους διατηρεί τέτοιους φακέλους απο το 1830 μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει μέχρι ο λαός να ανατρέψει τον καπιταλισμό με την Κοινωνική συμμαχία. Δεν τσιμπάμε... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/epikairotita/2630-ston-kyranaki-ofeiloume-ena-megalo-efxaristo ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/253181/perifroyrisi-tis-apergias-stin-viomihania-tubacex-video Επίθεση σε απεργιακή περιφρούρηση απο τα ΜΑΤ της Αριστερής κυβέρνησης στην Ισπανία για να περάσουν απεργοσπάστες ενάντια σε εργάτες που διεκδικούν το ψωμί τους. Αφιερωμένο σε όλους τους μεταβατικούς σταδιολόγους που κατηγορούν την κακιά ...δεξιά... κυβέρνηση για την άγρια καταστολή. https://www.imerodromos.gr/kyrioi-tis-kyvernisis-thelete-nekro-apergo-peinas/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.902.gr/eidisi/politiki/253205/apantitiki-epistoli-stin-prosklisi-toy-mera25-gia-koini-drasi-gia-tin ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.imerodromos.gr/nea-smyrni-epeisodia-metaxy-astynomias-kai-koykoyloforon/ Στην Νέα Σμύρνη έγινε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που καταγγείλαμε την βία και καταστολή του καπιταλιστικού κράτους. Ταυτόχρονα ομάδες προβοκατόρων του οπορτουνιστικού συρφετού ξεκίνησε να καίει την πόλη προσφέροντας στις δυνάμεις καταστολής την δικαιολογία να χτυπήσουν την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Η Συγκέντρωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην βία και την καταστολή χωρίς όμως να εγκλωβιζόμαστε στην εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων με όχημα τον οπορτουνιστικό συρφετό με τους προβοκάτορες. Δεν τσιμπάμε...https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/253181/perifroyrisi-tis-apergias-stin-viomihania-tubacex-video Αφιερωμένο εξαιρετικά απο την Ισπανία με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Off-Topic: Επειδή έχω γνωστούς, πολύ κολλητούς, στη Ν. Σμύρνη διαπιστώνω ότι την σημερινή πατάτα θα την πληρώσει το ..ΚΚΕ!
    Mε τις ανακοινώσεις δε διορθώνεται η πραγματικότητα. Οι ανακοινώσεις πρέπει να πατάνε στην πραγματικότητα, ιδίως τότε, που είναι δυσάρεστη. Δεν εξωραϊζεται με αβάσιμες θριαμβολογίες.
    Σήμερα η Αντίδραση, που μέχρι το πρωϊ "ήταν πίσω στο σκορ", κατάφερε και "το γύρισε" το παιχνίδι.
    Και το γύρισε με ένα πολύ γνωστό και δοκιμασμένο τρόπο. Δεν υπάρχει δηλαδή, ούτε καν η δικαιολογία του αιφνιδιασμού!
    Kι αν για τον ρόλο των "λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων" δεν πρέπει να έχει κανείς ούτε αμφιβολία ούτε ...έκπληξη(!), το ερώτημα είναι γιατί έπεσε στην παγίδα το Κόμμα. Γιατί, θυμηθείτε με, η αποψινή πατάτα μόνο το Κόμμα και την πάλη του, την λαϊκή πάλη, θα βλάψει. Ολοι οι υπόλοιποι ταξικά ωφελήθηκαν, άσχετα τι λένε η τι θα πουν. Ωφέλησαν τις τάξεις, που υπηρετούν. Εσπρωξαν τον "κυρ-Παντελή", αλλά και όσους εργαζομένους επηρεάζει ο "Κυρ-Παντελής", ακόμη πιο μακρυά από ...τις κακές παρέες με το ΚΚΕ! Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν κάποιοι "αριστεροί" με επαναστατική συνείδηση, μπορούν να προβληματιστούν από τα σημερινά και να προσεγγίσουν το Κόμμα. Να πεις, έστω, πως κάναμε κάποιον εμβολισμό σε (θεωρούμενους) παρακειμένους χώρους. Χλωμό μου φαίνεται, ιδίως όταν και το ίδιο το κόμμα μου δίνει την εντύπωση, εδώ και κάμποσο καιρό, πως "διορθώνει", για να το πω κομψά, την Κοινωνική Συμμαχία. Κι όχι πως είναι κακό να βελτιώνεις πράγματα, η ακαμψία δεν είναι δείγμα ευφυϊας. Αρκεί να μην πηγαίνεις προς τα πίσω.
    Μακάρι να είναι υποκειμενικές αυτές οι εντυπώσεις. Αλλά βλέπω, απάνω που πάμε να πούμε "δόξα τω Θεώ" ξαναγυρνάμε στο "βόηθα Παναγιά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επαγρύπνηση ένταση της επίθεσης ενάντια στον σύριζα και όλο τον οπορτουνιστικό συρφετό με την κοινωνική συμμαχία πάντα μπροστά με ευέλικτο χειρισμό πότε και που κάνει συγκεντρώσεις και όποτε το απαιτούν οι συνθήκες ακύρωση τους εκείνη την στιγμή αφήνοντας τους προβοκάτορες μόνους στο δρόμο που επίτηδες κολλάνε κοντά όπου υπάρχει συγκέντρωση της κοινωνικής συμμαχίας. Και πάνω απο όλα να θυμόμαστε πως δεν ήταν δεδομένο πως θα καταφέρουμε να έχουμε αυτή την γραμμή σήμερα όταν ξεκινούσαμε εκείνο τον Φλεβάρη του 1991... ΟΒΕΡ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  10. ΑΝ, ΑΝ, ΑΝ.... ΘΑΧΑΜΕ, ΘΑΧΑΜΕ, ΘΑΧΑΜΕ... ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΑΝ ΕΙΧΕ Η ΜΑΚΑΡΙΤΙΣΣΑ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΡΟΥΛΙΑ ΘΑΤΑΝΕ ΚΑΡΟ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ... ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΦΛΩΡΑΚΗ ΟΤΑΝ Ο ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΤΟΥΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕ ΣΚΟΠΕΥΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕ: "ΚΑΤΣΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ!" ΗΤΑΝΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΗ... ΚΑΘΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟ...

    ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ...



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πείρα διδάσκει

      Η συμμετοχή του ΚΚΕ και του ΕΑΜ στην αστική κυβέρνηση του 1944 αποτελεί απτό παράδειγμα για το πόσο ουτοπικός είναι ο ισχυρισμός ότι χάρη στη μαχητικότητα και τη συνέπεια του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι δυνατό μία τέτοια κυβέρνηση να ακολουθήσει φιλολαϊκό δρόμο ή - σε κάθε περίπτωση - να πάρει τουλάχιστον κάποια μέτρα υπέρ του λαού και ν' ανοίξει σιγά - σιγά τον δρόμο για έναν ευνοϊκότερο συσχετισμό στην πάλη για το σοσιαλισμό. Αντίθετα με αυτήν την ανεδαφική προσμονή, η πείρα και εκείνης της περιόδου διδάσκει ότι η συμμετοχή στις αστικές κυβερνήσεις - σε πείσμα των πιο καλών προθέσεων - γίνεται φραγμός στη λαϊκή πάλη και οδηγεί σε πισωγύρισμα με αρνητικές επιπτώσεις και για πολλά χρόνια.

      Στο πλαίσιο της συμμετοχής σε αστική κυβέρνηση, δεν είναι δυνατό να υπάρξουν επωφελείς για το λαό συμβιβασμοί, από τη στιγμή που το ΚΚ έχει κάνει ήδη την πρώτη και θεμελιώδη υποχώρηση, προκειμένου να συμμετάσχει σε αυτήν την κυβέρνηση: Εχει παραιτηθεί από την πάλη για την εργατική εξουσία και συνεπώς από τον στόχο της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής.

      Το ΚΚΕ και το ΕΑΜ χρεώθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα μη φιλολαϊκά μέτρα που πάρθηκαν αυτήν την περίοδο, χάριν των αναγκών της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης, όπως επίσης και την αποτυχία άλλων μέτρων, για παράδειγμα στο μέτωπο της καταπολέμησης της ανεργίας, του πληθωρισμού. Ταυτόχρονα, εφόσον οι ΕΑΜικοί υπουργοί αντιμετώπιζαν τα ζητήματα «από τα πάνω», ο λαϊκός παράγοντας υποτιμήθηκε ή ακόμα και τέθηκε στο περιθώριο.

      Στις 15 Οκτώβρη 1944, η ΚΕ του Εργατικού ΕΑΜ ανέλαβε καθήκοντα προσωρινής διοίκησης της ΓΣΕΕ, με σκοπό την αποκατάσταση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη διενέργεια αρχαιρεσιών στα συνδικάτα και τη σύγκληση ενός πραγματικού συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Σημειώνεται ότι στις 18 Αυγούστου 1944 η ΚΕ του ΕΕΑΜ αποφάσισε το ΕΕΑΜ να χρησιμοποιεί «από δω και στο εξής τον τίτλο Γενική Συνομοσπονδία των Εργατών της Ελλάδας» με 16μελή Διοίκηση («Κείμενα της Εθνικής Αντίστασης», τόμ. Α', εκδ. «Σύγχρονη Εποχή», Αθήνα, 1981, σελ. 200).

      Αυτήν την περίοδο η ΓΣΕΕ διακήρυττε πως «η εργατοϋπαλληλική τάξη θα υποστηρίξει την Κυβέρνηση στην πραγματοποίηση των σκοπών της» («Ριζοσπάστης», 5-11-1944 ).

      Από τη μεριά του, ο Παπανδρέου διαβεβαίωνε τους εκπροσώπους των εργαζομένων «ότι η κυβέρνηση πιστεύει σταθερά στη λαοκρατία και αποβλέπει στη δημιουργία του λαϊκού σοσιαλιστικού κράτους» («Ριζοσπάστης», 7-11-1944).

      Οπως ήταν επόμενο, το γενικότερο πρόβλημα της στρατηγικής του ΚΚΕ είχε άμεσο αντίκτυπο στην κατεύθυνση της πάλης του συνδικαλιστικού κινήματος. Σε σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, των βιομηχάνων και των αρμόδιων υπουργών, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου (7 Νοέμβρη 1944), με αντικείμενο τη λειτουργία των εργοστασίων, ο Κ. Θέος, μιλώντας εξ ονόματος της ΓΣΕΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

      «Ο αγώνας των εργατών που έφερε εθνική ένωση δεν είχε σαν επιδίωξη να κάμει προνομιούχο τάξη την εργατική. Ο εργατικός κόσμος είναι έτοιμος με αυταπάρνηση να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια της ανασυγκρότησης».

      Διαβεβαίωσε ακόμη «ότι και οι εργάτες αναγνωρίζουν ότι και μεγάλο μέρος των βιομηχάνων έδειξε κατά το διάστημα της σκλαβιάς πατριωτική στάση». Ο υπουργός Εργασίας Μ. Πορφυρογένης, με τη σειρά του, τόνισε ότι «πρέπει να μην έχουμε προκαταλήψεις (...) και πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλοι αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να μπούμε από την ανωμαλία στην ομαλότητα» («Ριζοσπάστης», 8-11-1944).

      Το συμπέρασμα είναι ότι ο λαός, ακόμα και ένοπλος, θα παραμένει εγκλωβισμένος στο αστικό πλαίσιο, από τη στιγμή που το Κομμουνιστικό Κόμμα συμμετέχει σε αστική κυβέρνηση και δεν οργανώνει την αυτοτελή δράση της εργατικής τάξης για την ανατροπή της αστικής εξουσίας.
      Με πληροφορίες απο "Ρ" Θ. Λ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  11. Αν ο "αντισταλινισμός" του μικροαστού είναι ο "δειλός" αντικομμουνισμός, έτσι κι ο "αντι-κυρ-Παντελής-ισμός" του Σεχτάρ είναι ο "χλωμός" αντιΚΚΕδισμός. Μην έχοντας τη δυνατότητα να κάνει συγκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης αμολάει τα σεχταριστικά του φούμαρα που καταλήγουν στη συνθηκολόγηση και παραδοχή της ήττας που μόνο στους λαβύρινθους του πελαγωμένου μικροαστικού του μυαλού υπάρχει. Ρίχνει, βέβαια, και σκόνη στα μάτια μιλώντας για την "κοινωνική συμμαχία" που, επειδή δεν την καταλαβαίνει, τη στριμώχνει στο κρεβάτι του Προκρούστη ακρωτηριάζοντάς την. Ο Σεχτάρ είναι η τυπική ενσάρκωση (από τα "αριστερά" όμως) του αιώνιου "Κυρ-Παντελή" που υποτίθεται πως πολεμάει: Μόλις σκληρύνουν τα πράγματα, καταθέτει τα όπλα και προτού δοθεί η μάχη φωνάζει: Δεν είμαστε αρκετά "επαναστάτες", νικηθήκαμε, νικηθήκαμε! Αλλά δε θα του περάσει, δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα του, δεν παραδέχονται όλοι την ανύπαρκτη ήττα! Οι αγώνες είναι μπροστά χωρίς και παρά τα κλαψουρίσματα "Κυρ-Παντελήδων", δεξιών κι "αριστερών"!

    Φ. Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κοινωνικη Συμμαχια δεν εχει καμμια σχεση με την κομματικη που εχουν στο μυαλο τους ορισμενοι

      Διαγραφή
    2. Καλό το παραμύθι σου αλλά δεν τσιμπάμε κεντρίστικο οπορτουνιστικό βαρίδι του Μανιαδακη. Κουράγιο.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ 14 Μαρτίου 2021 - 2:24 μ.μ. Πολιτικά μέτωπα και στάδια θέλει αλλά ντρέπεται να το πει.... Ας αλλάξει πλευρό και χέρι γιατί πιάστηκε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Α, ναι; Και ποια είναι η "κοινωνική συμμαχία" που μπορεί να χτιστεί με "αριστερό" ακρωτηριασμό της, δλδ με "αριστερή" κριτική στο ΚΚΕ που δήθεν δεν είναι αρκετά "αριστερό" για να την πραγματοποιήσει; Έχουμε να κάνουμε με "αριστερή" επιχειρηματολογία που πάντα προεξοφλεί την "αδυναμία" του ΚΚΕ να "αρθεί στο ύψος των περιστάσεων" καταλήγοντας (η επιχειρηματολογία, όχι το ΚΚΕ) στη συνθηκολόγηση προτού καν δοθεί η μάχη. Κυκεώνας ασυναρτησίας πελαγωμένων "αριστερών" μικροαστών ή μ' άλλα λόγια, η αντεπαναστατική κατάντια του σεχταρισμού!

      Φ. Χ.

      Διαγραφή
  12. Σεχτάρ, καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι σε ποια πράξη του ΚΚΕ εστιάζεται η κριτική σου. Πιστεύεις ότι δεν έπρεπε να στηρίξει - συμμετάσχει στην συγκέντρωση, ή ότι δεν την περιφρούρησε σωστά;

    Μικροαστική σαπίλα (Ένας χαρακτηρισμός με τον οποίο μου επιτέθηκε ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ σε παλιότερο ανώνυμο σχόλιο σε άλλο μπλογκ, χωρίς να καταλάβω γιατί, και τον οποίο υιοθετώ ως ψευδώνυμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχε καμία συγκέντρωση το ΚΚΕ η συγκέντρωση ήταν της Κοινωνικής συμμαχίας που συμμετέχει όποιος θέλει με μοναδικό κριτήριο το ταξικό μακριά απο τα διασπαστικά παιχνίδια δεξιός αριστερός. Δεν τσιμπάμε.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @ "μικροαστική σαπίλα" (10 Μαρτίου 2021 - 10:51 π.μ.) Δεν έχω καμιά πρόθεση να κάνω τον "προπονητή της εξέδρας", ιδίως για ζητήματα τακτικής, όπου συνήθως οι μεμονωμένοι "κριτές" δεν έχουμε την σφαιρική αντίληψη της συγκεκριμένης κατάστασης, που έχουν τα κεντρικά καθοδηγητικά όργανα. Αλλά καθένας μας έχει χρέος να κοινοποιεί τις προσωπικές του εμπειρίες και τις κρίσεις του, που καλά είναι να μην τις γενικεύει επιπόλαια, ούτε ο ίδιος, ούτε και "καλοθελητές". Σε κοινωνία ζούμε, ο δημόσιος διάλογος, όταν γίνεται σωστά, και στα πλαίσια της ταξικής πάλης, για όσους την αποδέχονται, είναι χρήσιμος.
      Παρόλα αυτά, θα αποτολμήσω να πω πως η περιφρούρηση χρειάζεται και θα χρειάζεται όλο και περισσότερο στο ταξικό κίνημα. Και περιφρούρηση δε σημαίνει υποχρεωτικά "ροπαλάκια" και σίγουρα δεν είναι μόνο τα ροπαλάκια. Πρέπει νάναι πολύμορφη, και πριν από όλα ιδεολογική. Πρέπει να βρεθούν τρόποι να απευθύνεται η πρόταση της Κοινωνικής Συμμαχίας απευθείας στον Λαό, και όχι μέσω «διαμεσολαβητών», ιδίως των συγκεκριμένων. Αυτό, νομίζω είναι και η πεμπτουσία της.
      Οσο για την συγκεκριμένη κινητοποίηση, δεν ξεχνώ, πως ήταν οι ταξικές δυνάμεις (ομοσπονδία οικοδόμων κ.α.), που πήραν, και καταρχήν ορθώς, την πρωτοβουλία να την καλέσουν, το απόγευμα της Δευτέρας, αν καλά θυμάμαι. Οι υπόλοιποι οπορτουνιστές νομίζω μετά από ένα 24-ωρο "συντονίστηκαν", και από την ίδια την εξέλιξη νομίζω πως από "κάπου" κινητοποιήθηκαν ξέροντας ότι μπορούν να την ακυρώσουν. Με τον τρόπο, που είδαμε, και που, όπως είπα, καθόλου πρωτότυπος δεν ήταν. Αρκετά περίεργο, γιατί αυτοί δεν υπάρχει περίπτωση να συμπαραταχτούν με το ΚΚΕ αν δεν είναι σίγουροι ότι, το λιγότερο, θα το "σέρνουν" σε ρόλο ουραγού σε αντιλαϊκούς και αταξικούς δρόμους. Μόνο σιδηροδέσμιο το θέλουν. Ο,τι ακριβώς έκανε και το μΠατσόκ στις δόξες του. Και, βέβαια, δεν παραγνωρίζω, πως το ίδιο το αντικείμενο του συγκεκριμένου αγώνα «ενάντια στην καταστολή», τους πάει γάντι, καθόσον εύκολα εκτρέπεται σε αταξικούς «αντιεξουσιαστικούς» δρόμους.
      Επίσης να προσέχουμε, γιατί η πραγματικότητα δεν είναι αυτή, που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη για την ε.τ. και το Κόμμα, και να μας παραπλανούν. Στη Ν. Σμύρνη, όπως άφησα να εννοηθεί, η τροπή, που πήρε η συγκέντρωση πιθανόν να μην έχει βρεί ανταπόκριση στον τοπικό πληθυσμό, άσχετα από τους πανηγυρισμούς του αστικού προπαγανδιστικού μηχανισμού, που υπαγορεύεται πάντα από τις δικές του σκοπιμότητες, και που όχι σπάνια έχει «προμοτάρει» τις "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" για τους ευνοήτους λόγους. Αλλά σε αυτό, τον λόγο έχουν οι τοπικές οργανωμένες ταξικές δυνάμεις, δεν είναι δουλειά μου να γενικεύσω προσωπικές υπαρκτές εμπειρίες.
      Αυτά σε επίπεδο τρέχουσας ταχτικής και με τις επιφυλάξεις, που αρχικά υπογράμμισα.
      Αλλά πολύ περισσότερα θα είχα να προσθέσω σε γενικότερο επίπεδο, ας πούμε «στρατηγικής». Πως το κόμμα εξοπλίζεται ιδεολογικοπολιτικά για την υλοποίηση του Προγράμματός του στη συγκεκριμένη κατάσταση του χάσματος αντικειμενικών συνθηκών – υποκειμενικού παράγοντα. Για να μην είναι αναγκασμένο κάθε φορά σε «φορσέ» κινήσεις, με την πλάτη στον τοίχο.
      Αυτά, χρόνου επιτρέποντος.

      Διαγραφή
  13. …. «κάτι έτρεχε», λέγαμε στις 28/2!
    Να, λοιπόν, τι έτρεχε!
    Το σύστημα προετοιμαζόταν από μήνες, και εντατικά από ~δέκα, και βάλε, μέρες για την κρίσιμη μάχη, που την έφερε στα μέτρα του, και όπως ήθελε. Χρησιμοποιώντας το λεγόμενο «μπάχαλο» «φόρτωνε» όλο το αστυνομικό σώμα με μίσος και ανασφάλεια, εξουδετερώνοντας έτσι ανάμεσά τους τους λιγότερο έξαλλους αστυνομικούς, που δεν είναι χρυσαυγίτες (περίπου τους μισούς δηλαδή), και δικαιώνοντας τους λεγόμενους «μπάτσους». Και τους έκανε έτσι όλους πειθήνια όργανα, και με υπερβάλλοντα ζήλο στο έργο της εντατικοποίησης της καταστολής, την οποία θα χρειαστεί εν όψει όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων.
    Στα πλαίσια αυτά ανακάλεσε από την εφεδρεία η Νικολάου και τον κουφοντίνα (πάλι με προβοκάτσια, με τις νομοθετικές «μανούβρες»…), που ενεργοποιήθηκε για άλλη μια φορά για το σύστημα και όχι για ..τον εαυτό του(;!), όπως νόμισαν (και νομίζουν) τα χαϊβάνια, που τρέχουν από πίσω του. Ετσι φτάσαμε και στα γεγονότα της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και στην Ν. Σμύρνη της Κυριακής, που τώρα λειτουργούσαν ανάποδα φανατίζοντας τα γίδια του «μπάχαλου» αλλά και τους αλαφροϊσκιωτους «αριστερούς», που ψάχνουν την «αριστερή» ταυτότητά τους σε «κουφοντίνες» και συνθήματα τύπου «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι», και δυστυχώς απλώνονται και στον χώρο του ΚΚΕ.
    Χτες το «σύστημα», η αντίδραση, πήρε τη ρεβάνς από το άτυπο «προοδευτικό λαϊκό κίνημα», που φαίνεται, για άλλη μια φορά, διαμορφώνεται σαν φυσικό φαινόμενο και παρά τις διακηρύξεις η και φιλότιμες, πλην ανεπαρκείς, προσπάθειες ταξικών δυνάμεων.
    Όπως βλέπουμε το «σύστημα» έχει βρεί ένα καλό αντίδοτο στο μοναδικό, σε μη επαναστατικές συνθήκες, επιθετικό όπλο του ταξικού λαϊκού κινήματος. Το «φάρμακο» για τις διαδηλώσεις είναι το λεγόμενο «μπάχαλο».
    Το «μπάχαλο» είναι ένα πλήθος από γίδια, μικροαστικής νοοτροπίας – άρα έντονου αντικομμουνισμού, που φαντασιώνονται ότι γίνονται «επαναστάτες» όταν «συγκρούονται» (έτσι νομίζουν) με τους «μπάτσους», πετάνε μολότωφ, σπάνε τζάμια και καίνε κανά κάδο η και αυτοκίνητα άσχετων ανθρώπων. Σε αυτό το σκόρπιο και ασύνταχτο κοπάδι δεν είναι δύσκολο να παρεισφρύσει ένας «εντεταλμένος» και να δώσει το σύνθημα της κάθε φορά χρήσιμης … «επίθεσης».
    Ετσι έγινε χτες, έτσι είχε γίνει και τον «Μαύρο Δεκέμβρη ‘08», έτσι και με την Μαρφίν, έτσι γίνεται κάθε φορά, που το λαϊκό κίνημα δείχνει να κάνει κάποιο βήμα.
    Το λεγόμενο «μπάχαλο» δεν είναι δημιούργημα της Ασφάλειας. Βασικά είναι η κληρονομιά της ασύμμετρης ανάπτυξης των μικροαστικών, των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης στην μεταπολεμική Ελλάδα. Η Ασφάλεια, και γενικά οι αστικοί μηχανισμοί, το εργαλειοποιούν με άνεση, ακριβώς γιατί εκ φύσεως είναι αντικομμουνιστικό φυτώριο και ξέφραγο αμπέλι.
    Και όπως φαίνεται αποτελεί το βαρύ όπλο του συστήματος από την Μεταπολίτευση και δώθε.
    Αν δεν αντιμετωπιστεί σοβαρά από το ταξικό κίνημα, είναι καλύτερα να ξεχάσουμε τις διαδηλώσεις, τουλάχιστον τις μείζονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νίκος Μπογιόπουλος: Τα ΜΑΤ δεν είναι δεξιά ή “αριστερά”. Είναι ταξικά. Τα “διακριτικά” και τα στοιχεία της αστυνομικής καταστολής και της ατιμωρησίας είναι πασίγνωστα: Είναι τα διακριτικά του αστικού κράτους και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου. https://www.imerodromos.gr/nikos-mpogiopoylos-ta-mat-i-katastoli-i-atimorisia-den-einai-dexia-i-quot-aristera-quot-einai-taxika-vinteo/ Είναι του Καπιταλισμού με αριστερές και δεξιές κυβερνήσεις και ανατρέπεται με τον αγώνα του λαού μέσα απο την κοινωνική συμμαχία. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ....Καταλήγοντας , θέλω να τονίσω ότι πράγματι και το έχω αναφέρει πολλές φορές , ο τόπος χρειάζεται επειγόντως ένα νέο σύγχρονο και φωτισμένο ΕΑΜ , χωρίς Τσιριμώκους και χωρίς Βάρκιζες . ΄Ένα νέο ΕΑΜ που δεν θα καταργήσει φυσικά τα ιδεολογικοπολιτικά σύνορα αλλά θα μπορέσει να ενώσει πέρα απ΄ αυτά όλο τον ανιδιοτελή πατριωτικό και δημοκρατικό κόσμο κάτω απ΄ τις σημαίες της Εθνικής , της οικονομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης με πολύ συγκεκριμένους στόχους που θα αμφισβητούν το ολιγαρχικό καθεστώς , το αναξιοκρατικό , πελατειακό , διαπλεκόμενο και αντιπαραγωγικό κράτος , τον ευρωατλαντισμό και τις στρατηγικές της υποτέλειας στην Γερμανοαμερικανοκρατία και του κατευνασμού https://iskra.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bc-%ce%bb%ce%b9%ce%b2%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af-%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82/ Αποκαλυπτικότατο το Λαφαζαναίικο τσίρκο. Ολα ξεκάθαρα.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ......Το κυβερνητικό επιτελείο δεν πρόκειται βέβαια να οδηγηθεί σε οπισθοχώρηση έτσι εύκολα. Αν αυτή τη στιγμή επέλεξε τη τακτική του «κατευνασμού», το έκανε για να εκτονώσει μεγάλο τμήμα των «νοικοκυραίων» που έχουν βγει στα κεραμίδια μετά την άγρια καταστολή. Θα ακολουθήσει γρήγορα η τακτική «του καρότου και του μαστίγιου» και πάλι μετά η μετωπική επίθεση με την αλαζονική λουδοβίκεια ρητορική. Τα μέτωπα, όμως, που έχει ανοίξει στην Παιδεία, στα εργασιακά, στο ζήτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, στην περιστολή του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και βέβαια στην ίδια την ταξική διαχείριση της πανδημίας, όταν οι κατεξοχήν χώροι συνωστισμού και πηγής υπερμετάδοσης συνεχίζουν να δουλεύουν ρολόι, είναι πολλά. Και μια κοινωνία που «βράζει» και ξεσηκώνεται δεν καταστέλλεται εύκολαhttps://eksegersi.gr/politiki/n%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CE%BC%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CE%B5/..... Ο Λαός που διαδήλωσε στην Νέα Σμύρνη ενάντια στην Βία του Καπιταλιστικού κράτους και της αστυνομίας κάτω απο τις σημαίες εργατικών σωματείων και του ΠΑΜΕ με το στανιό να τους παρουσιάσουν σαν υποστηρικτές του δολοφόνου Κουφοντίνα και όσων έκαναν την δολοφονική ενέργεια σε βάρος του αστυνομικού. Μιλάμε για προβοκάτορες στην υπηρεσία του καπιταλισμού χωρίς καμία αμφιβολία. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. https://iskra.gr/%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%bf%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%ce%ad%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%8c%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bb/ Η Ε.Ε της εξίσωσης Κομμουνισμού με Φασισμό με Κ.Κ παράνομα με την θεωρία του ...σιδηρούν παραπετάσματος... τιμάει τον Γλέζο για τους αγώνες του. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. .....Το κυριότερο είναι ότι και στα τρία κείμενα, όπως και στις κεντρικές πρωτοβουλίες του ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα, διακρίνεται μια πρόθεση για ανάληψη πρωτοβουλιών και συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις σε συνεργασία με άλλους πολιτικούς παίκτες. Το τελευταίο, χωρίς να σημαίνει κατ’ ανάγκην πολιτική σύμπλευση όμως, δεδομένης της τεταμένης οικονομικοπολιτικής περιόδου που διανύουμε, μπορεί να παραγάγει ενδιαφέρουσες διαδικασίεςhttps://www.avgi.gr/politiki/381340_studieren-propagadieren-organisieren-i-poreia-pros-21o-synedrio-toy-kke...... Ο Πεινασμένος προβοκάτορας καρβέλια ονειρεύεται. Τα καλύτερα πλυντήρια του καπιταλισμού προσπαθούν να θολώσουν τα νερά. Και δεν είμαστε αριστερό κόμμα. Είμαστε ΚΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ....Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της εξαγγελίας του «Δόγματος Τρούμαν », το κατήγγειλε και κάλεσε το λαό να ενωθεί για να υπερασπίσει την εθνική του ανεξαρτησία. Τα κόμματα της άρχουσας τάξης, όχι μόνο της Δεξιάς, αλλά και του Κέντρου, αποδέχθηκαν την ωμή επέμβαση. Μετά την εξαγγελία του «Δόγματος Τρούμαν », που χάραξε τις ψυχροπολεμικές κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και την ετοιμασία του κυβερνητικού σκηνικού, όλα ήταν πλέον έτοιμα για την επίσημη έναρξη της αμερικανικής επέμβασης.https://www.imerodromos.gr/dogma-trouman/........ Δεν υπήρχε κανένα θέμα εθνικής ανεξαρτησίας. Οι ΗΠΑ ήρθαν σαν σύμμαχοι της Αστικής τάξης να την βοηθήσουν να στερεώσει την εξουσία της που είχε κλονιστεί. Το ΚΚΕ έπρεπε να έχει στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό να φτιάξει ΕΑΜ και ΕΠΟΝ σαν Κοινωνική συμμαχία να μη διαλύσει την ΟΚΝΕ και τον Οκτώβρη του 1944 να διεκδικήσει την εξουσία σε επαναστατικές συνθήκες και με τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό. https://gkagkarin.blogspot.com/2021/03/blog-post_617.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χτες 11/3, έγινε μια καλούτσικη από πλευράς μαζικότητας συγκέντρωση/πορεία του ενιαίου "χώρου" τΣύριζα + "πασοκότητες".
    [Παρένθεση για αμύητους: Οι "πασοκότητες" αυτοπροσδιορίζονται σαν "συλλογικότητες" μη έχοντας προφανώς άλλο πλάγιο τρόπο να το κάνουν. Ειδικά για χτες, καλούσαν οι εξής οκτώ "πασοκότητες", όπου εντυπωσιάζει η απουσία των υπολοίπων ~δέκα, που συνυπέγραφαν ανάλογες προσκλήσεις τις προηγούμενες μέρες. Απουσιάζουν εξαρχής επίσης το "μου/λου-μπροστά" (Μ/Λ/ ΚΚΕ) και το ΣΕΚ, σα νάχουν "μουλαρώσει", αν και δε βλέπω να επηρέασε αυτό την πρόσφατη μαζικότητα του "κινήματος", που προφανώς δεν καταγράφει την λυμφατική άμεση πολιτική επιρροή αυτών των γκρουπούσκολων, αλλά μιαν αριστερίζουσα απήχηση στον ευρύτερο αριστερίζοντα πολιτικό χώρο του "όλου Πασοκ", που έχει μείνει "πολιτικά" (=συνθηματολογικά) ορφανός λόγω της πλήρους συντηρητικοποίησης της ηγεσίας τους, Κινάλ, τΣύριζα.
    Κλείνει η παρένθεση.]
    Το χαρακτηριστικό και χτες ήταν η πλήρης απουσία των "παιδιών" της Ασφάλειας με τις μολότωφ κλπ. Οπως συνέβη και στην αντίστοιχης μαζικότητας κινητοποίηση της προηγουμένης Τετάρτης για τον κουφοντίνα.
    Ενώ προχτές, στη Ν. Σμύρνη, τα "παιδιά" οργίασαν!
    Eχει επαναληφθεί και παληότερα, με κορυφαίο παράδειγμα τα γεγονότα στην "Μ. Βρετάνια" της 20/10/11.
    Tο μήνυμα είναι σαφές:
    "Πλατειές συγκεντρώσεις με την παρουσία του ΚΚΕ δεν επιτρέπονται"!
    Βέβαια, προϊόντος του χρόνου δεν θα επιτρέπονται γενικά συγκεντρώσεις του ΚΚΕ (όπως πρόσφατα στις 17/11 στο Πολυτεχνείο), αλλά, προς το παρόν, τηρούμε αυτόν τον κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. https://www.902.gr/eidisi/kosmos/253528/syneheis-dolofonies-laikon-agoniston Αναμενόμενη και φυσιολογική εξέλιξη. ....ΕΥΓΕ.... σε όσους έσπρωξαν την κατάσταση μέχρι εδώ. ...ΑΞΙΟΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. https://www.efsyn.gr/politiki/synenteyxeis/285306_oi-heirismoi-ton-ypoyrgon-itan-kai-einai-se-gnosi-toy-prothypoyrgoy ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σεχτάρ ο Τρομερός 10 Μαρτίου 2021 - 4:06 μ.μ. Είναι απολύτως εύστοχες οι παρατηρήσεις και είμαι σίγουρος πως το πρόβλημα έχει εντοπιστεί απο αυτούς που πρέπει έτσι ώστε οι δράσεις της κοινωνικής συμμαχίας να γίνονται με τέτοιο τρόπο που να αφήνει τους φορείς των οπορτουνιστικών απόψεων ξεβράκωτους στους δρόμους δίνοντας πάντα το χέρι σε απλούς ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στην οπορτουνιστική χολέρα όταν αποφασίσουν να σηκωθούν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνο, "καπάκι" σε αυτά ήρθε σήμερα ο "Ρίζος" με το πολύ ενδιαφέρον άρθρο/στήλη "Αποκαλυπτικά" της τελευταίας σελίδας:
      "Οι δράκοι και τα ... παραμύθια"
      Υποθέτω πως θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα η συνέχεια, που υπαινίσσεται ο Κ.Πασ. στο κλείσιμο: "Θα επανέλθουμε όμως σύντομα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι...".
      Αρκεί να μη μείνει στα χαρτιά.
      Και το κυριότερο: Καλές οι αποκαλύψεις αλλά είναι μόνο η (απαραίτητη!) μισή δουλειά. Η άλλη μισή είναι τι μέτρα θα πάρει το Κόμμα για να αντιμετωπίσει αυτό το "υπερόπλο" της Αντίδρασης.
      Και, είμαι της γνώμης, μέτρα κυρίως σε ιδεολογικό/πολιτικό επίπεδο. Γιατί οι "αντιεξουσιαστές" χαίρουν καλής φήμης(!) ακόμα και στις παρυφές του Κόμματος. Δείγμα, του πόσο έχει υποτιμηθεί το θέμα.

      Διαγραφή
    2. Οπως τα λες είναι Σεχτάρ συμφωνούμε. Χρειάζεται συνεχώς προσπάθεια πάντως είμαστε στο σωστό δρόμο. ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  24. https://ergatiki.gr/article.php?id=23635&issue=1459 Ονειρα θερινής νύχτας ότι η γραμμή είναι λάθος και θα την αλλάξουμε στο συνέδριο. Η Γραμμή είναι σωστή και δικαιωμένη απο την ζωή απόλυτα. Πάνω σε αυτή περιθώρια βελτίωσης της δράσης μας πολλά για να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι με δεδομένο πως ο αντίπαλος είναι κυρίαρχος και παίζουμε σε εχθρικό γήπεδο. Απευθυνόμαστε στον λαό αποκλειστικά σε ταξική βάση και τον καλούμε να ενωθεί στην κοινωνική συμμαχία χωρίς να χρειάζεται να είναι κομμουνιστής. Ολα τα άλλα θα τα ξεκαθαρίσει η ιδεολογική πάλη και ζύμωση την οποία επιδιώκουμε και οξύνουμε. Τον λαό θα αποσπάσουμε απο τα δόκανα του οπορτουνισμού. Οποιος νομίζει πως θα εγκλωβίσει τους κομμουνιστές στον καπιταλισμό με όχημα το καλύτερο εργαλείο του τα ...πολιτικά μέτωπα και στάδια.... να αλλάξει πλευρό γιατί πιάστηκε..... Δεν τσιμπάμε... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. https://prin.gr/2021/03/%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%b6%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82/ Πονάνε και τσούζουν αφάνταστα τους Τροτσκιστές αριστεριστές του ΝΑΡ οι σύγχρονες επεξεργασίες του ΚΚΕ και η επιστροφή στον Μπολσεβικισμό. Περαστικά τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. H «ἐν πολλαῖς ἁμαρτίαις περιπεσοῦσα» διεθνής κι ελλαδική τροτσκισταρία, είτε αυτή εμφανίζεται υπό τον μανδύα του ΣΕΚ είτε κρύβεται μέσα στο ΝΑΡ, είναι, σαν τις παλιές εκδιδόμενες, πολύπειρη στις «πονηρές» ταχυδακτυλουργίες και αμίμητη στους «τσιρκολάνικους» ακροβατισμούς. Μολαταύτα η αρλουμπολογία της αγγίζει το άκρο άωτο της βλακείας. Σταχυολογώ δυο μόνο παραδείγματα. Κατά τον αρθρογράφο του «Πριν» το ΚΚΕ κι οι «δεξιοί οπορτουνιστές» στην ηγεσία του έφταιγαν για τον άνευ προηγουμένου «τυχοδιωκτισμό» της στήριξης της κυβέρνησης Τζαννετάκη το 1989, που δεν πρέπει με κανένα τρόπο (γιατί ήταν «τυχοδιωκτισμός» χωρίς… «ιστορικές αναλογίες») να συγκρίνεται με την ουσιαστική παράδοση της εξουσίας από το ΕΑΜ τον Οκτώβριο του 1944 στην αστική τάξη που ήταν… αποκλειστικό λάθος του ΕΑΜ: το 1989 δηλαδή ήταν χειρότερο από το 1944 και το να παραδίδεις την εξουσία που ουσιαστικά έχεις είναι σχεδόν τίποτα ή, εν πάση περιπτώσει, κάτι λιγότερο βλαβερό από το να την διεκδικείς έστω και με ριζικά λανθασμένη στρατηγική και τακτική! Κατά τον αρθρογράφο της «Εργατικής» μαίνεται ανά την υφήλιο ο «αντικαπιταλιστικός αγώνας» που οδηγεί πού; Στον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό, στον σεξισμό, στην παραμονή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, στην αστυνομική βία, στην φασιστική ΧΑ κλπ., κλπ., αλλά όχι ενάντια στον καπιταλισμό! Ωραίος «αντικαπιταλισμός»! Τρικυμία εν κρανίω και στις δυο περιπτώσεις θα ’λεγε κανείς (ανεπανάληπτο εκείνο για τις σημαίες του ΠΑΜΕ που κυματίζουν… δίπλα στα λάβαρα της «αντικαπιταλιστικής αριστεράς» ή «βάζει κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες»), μόνο που οι τύποι της τροτσκισταρίας δεν κάνουν και σήμερα τίποτα περισσότερο απ’ ό,τι έκαναν έναν αιώνα σχεδόν τώρα: πρακτόρευαν και πρακτορεύουν μέσα στο εργατικό κίνημα τα συμφέροντα της αστικής τάξης…

    Ο ασθενών Άγρυπνος https://teddygr.blogspot.com/2021/03/334.html Το σχόλιο είναι του Αγρυπνου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ...Το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια πελαγοδρομεί μέσα σε μια μεγάλη αντίφαση. Από τη μια η πολιτική -στρατηγική και τακτική- που χάραξε στα τελευταία συνέδρια και ολοκλήρωσε στο 19ο συνέδριο. Η πολιτική αυτή χαρακτηρίζεται πέραν των άλλων από την αποσύνδεση της δράσης του κόμματος από τη πραγματικότητα που βιώνει ο λαόςhttps://iskra.gr/%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%BA%CE%B5/..... Το 2017 παραδέχεται πως αυτά που λέγανε το 2013 πως παραβιάσαμε το πρόγραμμα του 15ου συνεδρίου του 1996 ήταν οπορτουνιστικές παπάτζες. Για εργατική εξουσία και Σοσιαλισμό με όχημα την κοινωνική συμμαχία μίλαγε που εμπλουτίστηκε στα επόμενα συνέδρια και ολοκληρώθηκε το 2013 στο 19ο. Το παραδέχεται μόνος του και τον ευχαριστούμε. Οσο για την ...αγωνία του....για τον λαό και τα προβλήματά του όποτε θέλει τον περιμένουμε στην Κοινωνική συμμαχία με μοναδικό κριτήριο το Ταξικό. Οτι δεν ήταν ποτέ κομμουνιστής δεν έχει σημασία. Οι Κομμουνιστές πάντα βοηθάμε όποιον έχει πέσει κάτω μόλις αποφασίσει να σηκωθεί. Κουράγιο και καλορίζικος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. https://www.efsyn.gr/node/269879 Το μεγάλο Τσίρκο σε δράση. Ο σύριζα θέλει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και η αυγή των ...συντακτών... φωνάζει ενάντια στην κακιά ...δεξιά... που δεν το κάνει. Οι Αριστερές κυβερνήσεις σε Ισπανία Πορτογαλία Τσεχία Βενεζουέλα που οι λαοί ζούνε την ίδια τραγωδία γιατί δεν κάνουν επίταξη αλλά μπουκώνουν και εκεί τους ιδιώτες με χρήμα. Είναι σαν την αντίστοιχη παπάτζα με την πατέντα που πρέπει να την αγοράσει το κράτος με λεφτά των φορολογουμένων για να ευνοηθούν τμήματα φαρμακοβιομηχάνων που θίγονται τα συμφέροντα τους. Και όλα αυτά σερβίρονται σαν λύση υπέρ του λαού απο όλο τον οπορτουνιστικό συρφετό. Είπαμε ...ανθρώπινος... καπιταλισμός. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ygeia/2635-enisxysi-ton-idiotikon-klinikon-me-giatroys-apo-to-esy Η Οπορτουνιστική παπάτζα πάει σύννεφο. Ολα για την υπεράσπιση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Ολα για να μη γίνει ποτέ Σοσιαλισμός με Δικτατορία του προλεταριάτου που είναι η μοναδική λύση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χωρίς επιστροφή στις κυβερνητικές «αριστερές» αυταπάτες και στη «συντήρηση δυνάμεων»

    Με άλλα λόγια αν σήμερα η αριστερά δεν συγκροτήσει και δεν παλέψει ένα συνολικό, συνεκτικό πρόγραμμα αντικαπιταλιστικών στόχων πάλης, αν δεν ορίσει, περιγράψει, εξηγήσει τον «δρόμο της ρήξης» πλατιά στον λαό συνδεδεμένο με την προοπτική της εργατικής εξουσίας, τότε θα διατηρείται η κυριαρχία του συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό είτε η κυβέρνηση της ΝΔ θα παραμένει, ως κύριος εκφραστής του σήμερα, πολιτικά αλώβητη, είτε για μια ακόμα φορά η προοπτική της «δημοκρατικής διακυβέρνησης», του «μικρότερου κακού», η αναπαραγωγή σε μια χειρότερη εκδοχή των «παλιών» κυβερνητικών αυταπατών θα νικήσει. Και μάλιστα αυτή την φορά όχι σαν «δημιουργική αυταπάτη» ότι θα αλλάξουν τα πράγματα, αλλά σα συνειδητή και μίζερη προσαρμογή στην μοναδική «ορατή», «εναλλακτική πολιτική λύση», την «δημοκρατική κυβέρνηση».

    Από αυτή την σκοπιά απαντήσεις που περιορίζονται στην (αναγκαία) πάλη για τα κοινωνικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και την ζύμωση του σοσιαλισμού σαν κάτι «που αφορά το αύριο», το (μάλλον μακρινό) «μέλλον», και θα προκύψει όταν «ωριμάσουν οι επαναστατικές συνθήκες» χωρίς να συνδέονται μέσα από ένα συγκεκριμένο πολιτικό στόχο και ένα πολιτικό πρόγραμμα αντικαπιταλιστικής ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, δεν βοηθάνε στην ανάπτυξη της πολιτικοποίησης του εργατικού κινήματος και την κλιμάκωση της πάλης έως την συνολική αναμέτρηση με την κυβέρνηση και πολύ περισσότερο δεν βοηθάνε στην ωρίμανση μέσα στον λαό του προγράμματος, των σκοπών και των μέσων, που περιγράφουν τον πραγματικά «άλλο δρόμου» που θα έδινε «σάρκα και οστά» στην πάλη για την προσέγγιση της επαναστατικής κατάστασης και της «εργατικής εξουσίας». Η συντεταγμένη «συντήρηση δυνάμεων», μέσα σε ένα κλίμα «διαρκούς άμυνας» και αναπαραγωγής της αντίληψης ότι «είμαστε σε ιστορική υποχώρηση», σε μια μονοσήμαντη και γραμμική ανάγνωση των κοινωνικών εξελίξεων από το 90 μέχρι σήμερα, δεν αποτελεί στρατηγική απάντηση.https://prin.gr/2021/03/%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%ac%cf%87%cf%85%ce%bd%cf%83%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%86%ce%b8%ce%bf%cf%81%ce%ac%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%b3/........ Οι Τροτσκιστές του ΝΑΡ τάχα διαφωνούν με τις αυταπάτες του σύριζα. Κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και συνεχίζουν το παραμύθι τους. Λάθος και η θέση των Κομμουνιστών για συμμετοχή στο αστικό κοινοβούλιο με θέσεις εργατικής λαικής αντιπολίτευσης και συγκέντρωση δυνάμεων στην κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή του καπιταλισμού. Και φτάνουμε στην ουσία. Κακός τάχα μου ο σύριζα αλλά πρέπει να φτιάξουμε τον νέο σύριζα για να σώσουν μαζί τον καπιταλισμό. ...αντικαπιταλιστικά.... βεβαίως βεβαίως... Κακός ο Τζαννετάκης... αλλά αν είναι αριστερός δεν πειράζει. ...Κακός δεξιός.... να μην είναι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τα «σχέδια για τη δημιουργία νέου οργανωτικού “κομμουνιστικού” μορφώματος» έχουν στόχο να λειτουργήσουν «ως ανάχωμα στη συμπόρευση λαϊκών δυνάμεων με το ΚΚΕ» και η «ενότητα δράσης στο κίνημα» χαρακτηρίζεται «φιλική επίθεση». Όλα αυτά τη στιγμή που το ΚΚΕ διατηρεί σχέσεις στο πλαίσιο του «Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος» (παρά τις διαφωνίες) με κόμματα όχι μόνο κυβερνητικά, τώρα ή στο παρελθόν, αλλά και με εμπεδωμένη λογική αστικής διαχείρισης (π.χ. ΑΚΕΛ). Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύριhttps://prin.gr/2021/02/%ce%b8%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b5-%ce%ba%ce%ba%ce%b5-%ce%bd%ce%b1%cf%81-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%81%cf%83%cf%85%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf/.......... Δεν υπάρχει καμία αντίφαση. Σε διεθνές επίπεδο έχουμε σχέσεις και με ..Κ.Κ τα οποία διαφωνούμε αλλά μέσα υπάρχουν κομμουνιστές σαν μειοψηφία. Προσφέρουμε στην ιδεολογική πάλη ενισχύοντας τους συντρόφους μας να αλλάξουνε τον συσχετισμό και να επικρατήσουν απέναντι στον οπορτουνισμό. Μέσα στην χώρα δεν έχουμε κανένα λόγο να αφήσουμε χώρο στους φορείς των οπορτουνιστικών απόψεων ώστε να κάνουν ξανά την ζημιά που έκαναν για δεκαετίες πριν το 1991.... Στόχος μας να βοηθήσουμε στον απεγκλωβισμό απλών ανθρώπων απο εκεί και όχι να εγκλωβιστούμε εμείς. Απλά πράγματα που τα καταλαβαίνει κάθε άνθρωπος. Οσο για το παραμύθι πως το ΚΚΕ ταυτίζεται με την αστική τάξη για την ΑΟΖ και τα υπόλοιπα είναι απόλυτα λογικό να λένε τέτοιες παπάτζες την στιγμή που έχουν διαλέξει στρατόπεδο και είναι μέχρι τα μπούνια με τους καπιταλιστές. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. https://www.efsyn.gr/nisides/267509_patriotiko-kke Ο Εθνικισμός του ΤΙΤΟ στο ίδιο τσουβάλι με την 3η Κ.Δ πριν το 1935... και την θέση της για την Μακεδονία. Ολα ένας αχταρμάς. Και το αμίμητο πως το ΚΚΕ με τον ...Σιάντο δεν είχε καμία επαφή με την Κ.Δ μέχρι το 1943 την στιγμή που εφαρμόσανε την οπορτουνιστική γραμμή πολιτικών μετώπων και σταδίων με εκπληκτική ακρίβεια. Και βέβαια η Εθνικιστική κληρονομιά του ..ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που ο Ζαχαριάδης λέει οτι πρέπει να ξεπεράσουμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κάπου χάθηκε, φαίνεται και το επαναφέρω:
    Χεσμένο το "κυρ-Παντελιδιστάν" η "μικροαστικαριάτο" η "πασοκιστάν" από το "φούντωμα" του λαϊκού κινήματος!
    Πάλι οι γνωστές "επινίκειες" θριαμβολογίες, οι πομπώδεις μεγαλοστομίες οι μεγαλοπρεπείς αρλούμπες, ...και κάπου ανάμεσα δεν τους ξεφεύγει και η ..έκπληξη για κάτι, που προφανώς καθόλου δεν οφείλεται σε αυτούς, όπως οι ιδιοι ομολογούν εν τη αφελεία τους. "Κινηματικοί νομάδες", άβουλα νευρόσπαστα του συστήματος...
    Μέσα στην παραφορά αυτού του μικροαστικού ενθουσιασμού αξίζει να σταμπάρουμε κάποια απίθανα μαργαριτάρια, γιατί είναι πολύ χαρακτηριστικά και δεν πρέπει να πάνε χαμένα!
    Απολαύστε:
    ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ!

    1. Για τη λήξη της απεργίας πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα – Δήλωση των δικηγόρων Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστα Παπαδάκη.
    https://www.dikastiko.gr/eidhsh/dilosi-ton-dikigoron-th-kampagianni-kai-k-papadaki-gia-ti-lixi-tis-apergias-peinas-toy-kratoymenoy-dimitri-koyfontina.

    2. Μα πως γέμισαν έτσι ξαφνικά οι πλατείες; Μαρ 14, 2021
    http://pandiera.gr/μα-πως-γέμισαν-έτσι-ξαφνικά-οι-πλατείε


    …και έκσταση για τα «λαϊκά ποτάμια»:

    3. Λαϊκό ποτάμι στους δρόμους και σήμερα φωνάζει Ως Εδώ! Μαρ 14, 2021
    http://pandiera.gr/λαϊκό-ποτάμι-στους-δρόμους-και-σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή