Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

TO AΛΛΟ ΜΙΣΟ του ΟΥΡΑΝΟΥ

 


3 σχόλια:

  1. Αύριο ΟΛΟΙ/-ΕΣ στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 5:30, και αντίστοιχα στις άλλες πόλεις.
    Το ένα μισό του ουρανού, μαζί με το άλλο μισό του ουρανού, πρέπει να βάλουμε φραγμό και στον αυταρχισμό του Καπιταλισμού, την φασιστικοποίηση Κυβέρνησης/Κράτους και ειδικότερα της Αστυνομίας, που εξελίσσεται σε κανονική Μπατσονομία!
    Ο Φασισμός δε θα περάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και δεν θα περάσει ο φασισμός Σεχτάρ. Θα τσακιστεί μαζί με το δίδυμο αδερφάκι του τον οπορτουνισμό όπως έγινε το 1917 στην Ρωσία που οι Μπολσεβίκοι με τον ΛΕΝΙΝ τσάκισαν το φασιστικό κίνημα Κορνίλοφ χωρίς να μπούνε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ που την τσάκισαν και αυτή... Κοινωνική συμμαχία λοιπόν ΟΒΕΡ... ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Οff-topic. Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση, που, όπως συνήθως, περνάει στα ψιλά:
    Χρεοκόπησε (και για τρίτη φορά μέσα σε λίγα χρόνια!) ένα μεγαθήριο των "ΑΠΕ"!
    και, σκεφτείτε, τι μπορεί να σημαίνει αυτό:
    "The failure of Abengoa is a cautionary tale of what may unfold from a $40 trillion geen speculative bubble."

    ΚΑΙ με τις λεγόμενες "ΑΠΕ" γίνεται μια τεράστια καταστροφή κεφαλαίων αλλά και παραγωγικών δυνάμεων! (Εκτός από την καταστροφή του Περιβάλλοντος, εν ονόματι του οποίου γίνονται).
    Μετά τον Β'ΠΠ, ο Καπιταλισμός, βρήκε άλλους τρόπους, πιο "αποδοτικούς" για να καταστρέφει πλεονάζοντα κεφάλαια και έτσι να αναπαράγεται, χωρίς τους κινδύνους της αποσταθεροποίησης, που μπορούν πλέον να προκαλούν οι γενικευμένοι πόλεμοι. Που σήμερα, οι τελευταίοι, με τα υπάρχοντα βαρέα όπλα, θα ξέφευγαν εύκολα από κάθε έλεγχο.
    Τον "κυκλικό" ρόλο των πολέμων, μετά το ~1950, ανέλαβαν και βελτίωσαν οι "καταστροφικές επενδύσεις".
    Πόλεμοι έγιναν πολλοί αλλά ελεγχόμενοι, μικρής έκτασης, όσο χρειάζονταν για να επιλύουν ενδοϊμπεριαλιστικές διαφορές αλλά και για καταστολή λαϊκών/εργατικών κινημάτων. Αλλά ο "αντικυκλικός" ρόλος τους, συγκριτικά, και σε ποσοτική βάση, υπήρξε επικουρικός και συμπληρωματικός.
    Το κύριο βάρος της οικονομικής σταθεροποίησης του Καπιταλισμού, στα πλαίσια μιας ενσωματωμένης-διαρκούς "αντικυκλικής" λειτουργίας και ελεγχόμενης εκτόνωσης οικονομικών "υφέσεων", πριν πάρουν ανεξέλεγκτα χαρακτηριστικά, έχουν πλέον πάρει οι καταστροφικές επενδύσεις. Που έγιναν εφικτές χάρη στην, αναπόφευκτη λόγω Καπιταλισμού, γιγάντωση του πλασματικού κεφαλαίου, που αυτονομήθηκε από την πραγματική οικονομία ακριβώς για να την καταστρέφει. Χωρίς τον παρασιτικό Χρηματοπιστωτικό Τομέα δε μπορούσε να γίνει όλο αυτό. Δείτε τι τεράστια κεφάλαια καταστρέφει, π.χ. αυτός ο απατεώνας ο Ελον Μάσκ, που ονειρεύεται ...Τουρισμό στην Σελήνη και τον ...Αρη!
    Γι αυτό και η 70-χρονη μεταπολεμική "ειρήνη", χωρίς τον Τρίτο ΠΠ, που βασικά θα "τελείωνε" την Ανθρωπότητα.
    Ξέφυγε από τον κίνδυνο η Ανθρωπότητα;
    Ελυσε τις αντιφάσεις του ο Καπιταλισμός;
    Κάθε άλλο!
    Απλά βαθαίνει τις αντιφάσεις του και μεταθέτει την εκρηκτική λύση τους διαρκώς στο μέλλον, χωρίς να μειώνει αλλά, αντίθετα, αυξάνοντας το "πυροθερμικό", το εκρηκτικό, φορτίο τους.
    Σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να δούμε και το Παγκόσμιο Χρέος, που πια το κύριο μέρος του είναι ιδιωτικό και όχι "δημοσιονομικό", παρόλο, που οι κυβερνήσεις ακατάπαυστα το μεταφέρουν στους κρατικούς προϋπολογισμούς με τα γνωστά μας "μνημόνια" και τις συνεπακόλουθες "ανακεφαλαιοποιήσεις" του ιδιωτικού τομέα.
    Τις βλακείες και την ηλιθιότητα των "ιδιωτών" πληρώνουν οι Λαοί, με πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πανδημία. (Kαθόλου περίεργο, που ήδη από την ελληνική αρχαιότητα "ιδιώτης" σήμαινε βλάκας, κι έτσι έχει διασωθεί στις σαξωνικές γλώσσες!)
    Το Παγκόσμιο Χρέος είναι το έκτρωμα των καταστροφικών επενδύσεων, ο ανεξόφλητος λογαριασμός τους. Που κάποια στιγμή θα μας πνίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή