Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ




 Τελικά ο Κουφοντίνας δέχτηκε την πρόταση των οικογενειακών του γιατρών και  θα πάρει υγρά .Τώρα λοιπόν που σαν κοινωνία αποφύγαμε ενα θάνατο ,εναν θάνατο άσκοπο εντελώς ,καιρός να δούμε με ψυχραιμία το αίτημα του και το νομικό κενό που γέννησε η απόρριψη του .Εξ άλλου το αίτημα του δε ηταν δα και τοσο παράλογο ,απόλυτα κατανοητό .Η κυβέρνηση οφείλει να πάψει την αναλγησία και να δώσει τη θέση της στην ψύχραιμη λογική .Εξ άλλου αυτοί διατυμπανίζουν τις φιλελεύθερες αξίες και τα αθρώπινα Δικαστικά τους συστήματα ,,,οχι εμείς .Ευκαιρία  να τα αποδείξουν και να εκτονώσουν ετσι την λαική αγανάκτηση .ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ για εκτόνωση απο τα πραγματικά προβλήματα που γεννά η συνολική αυτή πολιτική τους.Γιατι κάτι μας λέει πως προτιμούν λαικές εντάσεις για ένα θέμα άσχετο με τα λαικά προβλήματα ,παρα μια συνολική ριξη με το λαό !!Επίσης οσμιζόμαστε οτι  και κάποιοι "υποστηρικτές" του απεργού  τον  ήθελαν και τον προτιμούσαν νεκρό για να στηρίξουν  στο θάνατο του τις δικές τους πολιτικές και μοίχιες επιδιώξεις ....Σφάξε με Αγά  μ να αγιάσω !!! Οταν έχεις τετοιους "φιλους" τι τους θες τους εχθρους δηλαδή ....Θα προτιμούσαμε αυτές τις κινητοποιήσεις να τις βλέπαμε για το θέμα του κορωναιου και την πανικόβλητη πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα ,για την διάλυση του ΕΣΥ ,ακομα για το θέμα της Αστυνόμευσης των ναών του Ελευθερου Πνεύματος τα Πανεπιστήμια ,για την άσκηση του ΝΑΤΟ στην Βορεια Ελλάδα αλλά ο "αγαπητός Δημητρης " πρόσφερε μια θαυμάσια ευκαιρία σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να τυρβάζει περί άλλα ο λαός ....και κατ επέκταση και οι ίδιοι .Ευκαιρία και ο λαός να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα απο αυτή την εξέλιξη, να πάψει να πιστεύει πια στην φαντασία του και να βάλει την κρίση του (και μάλιστα την πολιτική) να δουλεψει .....που λεγε κι ο Βάρναλης  .Γιατί αν κάθε φορά παλεύει για άλλα πράγματα ,άσχετα με τη ζωή του, αυτή θα περνά παντα δίπλα του περιγελώντας τον και τα αφεντικά θα κάνουν πάρτυ "εις υγεία των κορόιδων...".


ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 






12 σχόλια:

  1. Εχει δίκηο ο Εγκέλαδος.
    Η κυβέρνηση των αχρίστων μπουρδουκλώθηκε στην (μικρο)αστική της εμπάθεια και τον ρεβανσισμό της, μάλλον γι αυτό έκανε και νομικές ατζαμοσύνες από την φούρια της να "εκδικηθεί" σε προσωπική βάση, μπετονάροντας και το ακροδεξιό της ακροατήριο για τον μικρο-θατσεράκο "σιδηρό" ...κούλη! Και βέβαια προβοκάριζε και τους αιώνιους "αριστερούς" μικροαστούς ηλιθίους, που όταν δεν τους προβοκάρει άλλος, προβοκάρονται μεταξύ τους και από μόνοι τους! Εστησε έτσι σκηνικό εικονικής διχόνοιας για να έχει να "φορτώνεται" το πόπολο και να είναι απερίσπαστη στις "μεταρρυθμίσεις" και στις "υπηρεσίες μεντεσέ" στον Ιμπεριαλισμό. Η πραγματική Εξουσία κέρδισε τρεις ακόμη μήνες....
    Αλλη μια φορά ο παληός αγαπημένος μας δικομματισμός, "σε νέες περιπέτειες"!
    Τη συμπάθειά μου στους "αλληλέγγυους", που, παθιασμένοι από τον αντικουκουεδισμό τους, δεν αφήνουν ευκαιρία για ευκαιρία να "την βγούν" από τα αριστερά στο ΚΚΕ, με αποτέλεσμα να συναγωνίζονται την "δεξιά" σε "πατάτες" και να τρώνε συνεχώς τα μούτρα τους!
    Τη συμπάθειά μου και σε όσους ελάχιστους άλλους δεν κατάλαβαν τι παιχνίδι παιζόταν μπροστά στα μάτια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....https://iskra.gr/%cf%84%ce%b9-%ce%be%ce%ad%cf%87%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%b1%ce%bb-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%cf%81/Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Ή με την δημόσια υγεία και την υπεράσπιση του λαού ή με τα συμφέροντα των υπερεθνικών οργανισμών και των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Και το γεγονός ότι απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση που μισεί το δημόσιο σύστημα, δεν μας κάνει να ξεχνάμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης στην απαξίωση της δημόσιας υγείας.

      *Ο Δημήτρης Ζιαζιάς είναι γιατρός στο ΠΓΝΠ, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας......Το δίλημμα είναι παραπλανητικό και πλαστό. Το πραγματικό δίλημμα για τον λαό έίναι με την Καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και την ζούγκλα που ζούμε η τον Σοσιαλισμό που θα Κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής με ξήλωμα του Καπιταλιστικού κέρδους και δικτατορία του προλεταριάτου. Οι Κομμουνιστές είμαστε ξεκάθαρα με το δεύτερο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. ...και, δε μπορώ, αν δεν το πω θα σκάσω:
    "Συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης», δήλωσε η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ,... "!
    Το ...ίματζιγκ, του μεγάλου ηγέτη! ...."Συναίνεσε" ο μεγάλος και ασυμβίβαστος αγωνιστής! Είχαμε πέσει όλοι στα πόδια του και τον παρακαλάγαμε "μη μας αφήνεις μόνους Αρχηγέ"!
    Τι τους πείραζε να πουν το απλό: "Ζήτησε να ενυδατωθεί";
    Μην πάει το μυαλό μας στο κακό;! Πως όλο αυτό ήταν μια μπλόφα και θέατρο;
    Ορθώς διαμαρτυρήθηκε - δεν του είπαμε εμείς ούτε να κάνει απεργία πείνας, ούτε και μέχρι θανάτου!
    H πασοκίλα του μικροαστικαριάτου...
    ...που να τα σκεφτούν αυτά ο Μπελογιάννης, ο Πλουμπίδης, η Αποστόλου, ο Νικηφορίδης...
    και οι χιλιάδες ανώνυμοι άγιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....Κι όλα αυτά δεν τα κάνουν από ανικανότητα ή ερασιτεχνισμό, χωρίς να λέει κανείς πως δεν εμπεριέχεται στις αποφάσεις τους και κάτι τέτοιο, τα κάνουν για να μην αναγκάσουν τους επιχειρηματίες να βάλουν το χέρι στην τσέπη, και το κάνουν για να εθίσουν τον κόσμο στις απαγορεύσεις και σε έναν νέο τρόπο ζωής που θα έρθει μοιραία με το τέλος της πανδημίας και θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα στον κοινωνικό ιστό από κάθε άποψη.https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2625-afti-einai-i-politiki-mas-skaste-kai-kolympate..... Η Διαφορά του Κομμουνιστή στο βίντεο της ανάρτησης με το Βαρίδι του Κάουτσκι στην σελίδα του Μανιαδάκη. Ο κομμουνιστής λέει πως στον καπιταλισμό δεν υπάρχει λύση σε αντίθεση με τον οπορτουνιστή με τις παπάτζες του που λέει πως μπορεί μία κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού να αναγκάσει τους επιχειρηματίες να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Μιλάμε για αθλιότητα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://iskra.gr/2021-%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%cf%86%ce%ac%cf%83%ce%b7-3-%ce%84%ce%ad%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%87%cf%84%cf%85%cf%80%ce%ae%cf%83%ce%bf/ ...ΖΗΤΩ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΚΚΕ, πήρε μία πρωτοβουλία που συζητήθηκε αρκετά: Με αφορμή την απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, ζήτησε την κοινή στάση των κομμάτων που προσδιορίζονται στον χώρο του κέντρου και της αριστεράς. Είναι ένα στοιχείο που θα συνεχίσει να ενσωματώνει στην πολιτική τακτική του;

    Το ΚΚΕ επεδίωξε και πέτυχε να εκφραστεί από πλατιά τμήματα του λαού και των εργαζομένων η καταδίκη της απόφασης της κυβέρνησης για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων. Ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες που υπέγραψαν το κείμενο καταδίκης ήταν νομικοί, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές από όλα τα κόμματα, αλλά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αρνήθηκε, κόντρα ακόμα και στην επιθυμία ψηφοφόρων και μελών του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν να εκφράσουν -πολλοί από αυτούς βέβαια το έκαναν - την καταδίκη τους.

    Αυτές οι πρωτοβουλίες και κυρίως η «οργανωμένη απειθαρχία», που εκφράστηκε όλο αυτό το διάστημα από εργατικά σωματεία, Φοιτητικούς Συλλόγους κ.ά γύρω από την πολιτική της κυβέρνησης, ακύρωσε τον σχεδιασμό για πιο γενικευμένη απαγόρευση των διαδηλώσεων, με άλλοθι την πανδημία. Φυσικά δεν εφησυχάζουμε.

    Γι' αυτό το ΚΚΕ, ιεραρχώντας τα ζητήματα των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, δεν θα σταματήσει να παίρνει πρωτοβουλίες, ώστε ο λαός και η νεολαία με μαζικούς όρους να παλεύουν για το δίκιο τους, αψηφώντας άδικες απαγορεύσεις. Οτιδήποτε άλλο, όπως συνεργασία με άλλα κόμματα -που δεν είναι μάλιστα άμοιρα της απαράδεκτης κατάστασης στον τομέα της καταστολής και των λαϊκών ελευθεριών- δεν έχει σχέση με την αντίληψη του ΚΚΕ για τις αναγκαίες συμμαχίες σε κοινωνικό επίπεδο σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.https://www.902.gr/eidisi/politiki/252919/i-pandimia-antimetopizetai-me-metra-prostasias-stoys-horoys-doyleias-enishysi ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλές φορές στην Ιστορία του εργατικού και του κομμουνιστικού κινήματος η ανάδειξη προσωπικοτήτων ή ομάδων που πρωτοστάτησαν σε προηγούμενες επαναστάσεις (ιδιαίτερα τις αστικές, αλλά όχι μόνο) αξιοποιήθηκε προκειμένου να αναδειχθεί ο ρόλος των επαναστάσεων ως ατμομηχανών της κοινωνικής εξέλιξης, αλλά και ως πηγής έμπνευσης και εμψύχωσης των αγωνιζόμενων εργατικών - λαϊκών μαζών. Ο Β. Ι. Λένιν π.χ. θα αναφερθεί στους μπολσεβίκους ως Ιακωβίνους του εργατικού κινήματος, θέλοντας να αναδείξει πως, όπως οι Ιακωβίνοι στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης αποτελούσαν την πιο ριζοσπαστική έκφραση των αστικών συμφερόντων, έτσι στέκονταν και οι μπολσεβίκοι από την πλευρά των εργατικών συμφερόντων στην πορεία προς τη σοσιαλιστική επανάσταση, κόντρα στις οπορτουνιστικές ταλαντεύσεις των μενσεβίκων. Αντίστοιχα οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία (Ρ. Λούξεμπουργκ, Κ. Λίμπκνεχτ κ.ά.), διαχωρίζοντας τη θέση τους από την ηγεσία του κόμματός τους (που συστρατεύτηκε με την αστική τάξη στον Α' Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό Πόλεμο), έδωσαν στην ομάδα τους το όνομα του Θρακιώτη επαναστάτη δούλου Σπάρτακου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να σηματοδοτήσουν την επαναστατική εναντίωσή τους στη σύγχρονη σκλαβιά των καιρών τους, τη μισθωτή εργασία.

    Υπό αυτό το πρίσμα, η αναφορά στους ενόπλους μαχητές του 1821 στον Υμνο του ΕΛΑΣ δεν αποτελεί έκπληξη. Ωστόσο, είναι άλλο η αντικειμενική τάση κάθε εργατικού και λαϊκού κινήματος να αναζητά έμπνευση και εμψύχωση σε επαναστατικά κινήματα του παρελθόντος και άλλο να θεωρεί ότι το σύγχρονο εργατικό και το κομμουνιστικό κίνημα μπορεί να αποτελέσει μια ολοκλήρωσή τους ή πολύ περισσότερο ένα ανάτυπό τους.

    Στην κομματική ιστοριογραφία του παρελθόντος, οι κλεφταρματολοί αναδείχτηκαν ως ενσάρκωση της αδούλωτης επαναστατικής ψυχής του λαού. Και αυτό ήταν προπαγανδιστικά εξηγήσιμο. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, οι αδυναμίες στην ανάλυση της γέννησης και ανάπτυξης του ελληνικού καπιταλισμού (που συνδέονταν με γενικότερες αδυναμίες του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος), δημιούργησαν παρερμηνείες και συγχύσεις, οι οποίες είχαν στον πυρήνα τους την αντίληψη ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα έπρεπε να ολοκληρώσει την αστικοδημοκρατική επανάσταση, που η αστική τάξη πρόδωσε και άφησε στη μέση. Το γεγονός αυτό αντικειμενικά μετέθετε το πραγματικό καθήκον της σύγχρονης επανάστασης, δηλαδή την πάλη για σοσιαλιστική εξουσία σε επαναστατικές συνθήκες, όπως κατά την περίοδο απελευθέρωσης από τις κατοχικές δυνάμεις (Οκτώβρης 1944). Οι γενικότερες ιδεολογικές και πολιτικές συγχύσεις αξιοποιούνται ακόμα και σήμερα από οπορτουνιστικές και άλλες δυνάμεις, προκειμένου να επιτύχουν την παρέκκλιση του ΚΚΕ από την επαναστατική του στρατηγική.

    Με αυτή την έννοια, η ανάδειξη του κοινωνικού - ταξικού ρόλου των κλεφτών και των αρματολών στον ιστορικό τους χρόνο είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για την προσέγγιση της ιστορικής αλήθειας, αλλά και για τη σύγχρονη ιδεολογική - πολιτική διαπάλη.https://gkagkarin.blogspot.com/2021/03/blog-post_21.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.imerodromos.gr/poioi-einai-megalyteroi-alites-aytoi-poy-chtypane-i-aytoi-poy-dinoyn-tis-entoles/ Τα ίδια ακριβώς γινόντουσαν και τα 4.5 χρόνια της Αριστερής Κυβέρνησης του σύριζα. Με τον ίδιο τρόπο χτυπήθηκε η συγκέντρωση στο άγαλμα του ΤΡΟΥΜΑΝ. Περιμένω να σχολιάσει ο Ημερόδρομος την αυριανή απαγόρευση των συγκεντρώσεων στην Ισπανία απο την Αριστερή κυβέρνηση και αν θα έχει την ίδια φρασεολογία.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμείς οι κομμουνιστές του Εργατικού Αγώνα γνωρίζουμε καλά ότι η οριστική λύση του γυναικείου ζητήματος, η ολοκληρωτική χειραφέτηση της γυναίκας, θα συντελεστεί μέσα στα πλαίσια του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, όταν θα έχει καταλυθεί η υλική βάση της καθυπόταξής της. Σήμερα όμως η γυναίκα μπορεί και πρέπει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί ακόμα και με αίμα και να παλέψει για να διευρύνει τις κατακτήσεις της. Κι αυτό θα γίνει με τη συλλογική δράση και με την ενσωμάτωση των αγώνων του φύλου στους αγώνες της εργατικής τάξης, για τη μεγάλη ανατροπή.https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/koinonia/2627-gia-tis-8-tou-marti..... Η Κυρία Μόσχου του Αντικομουνιστικού αγώνα μας ενημερώνει πως το γυναικείο ζήτημα θα λυθεί στον ...σοσιαλισμό κομμουνισμό.... που στην πραγματικότητα θα είναι καραμπινάτος καπιταλισμός. Εκτός αν ξέρει η κυρία και η παρέα της μία περίπτωση χώρας που να έγινε Σοσιαλισμός με την εγκληματική θεωρία των ..σταδίων... που ακολουθούν. Δεν υπάρχει καμία Αντίθετα παντού καταστροφή. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εν τω μεταξύ οι ψευτοκουκουέδες (απ' όλα έχει το σύστημα...) συνεχίζουν το παραλήρημα τους για τον ...κουφοντίνα και την "17Ν", που έκανε το σύστημα να ...τρέμει!!!
    Κρατηθείτε, γιατί έχει και ...παρακάτω!
    Aν δεν ήταν κι εκείνη η άτιμη η ..."τυχαία" έκρηξη (..."τυχαίο περιστατικό"!!!) ...("τυχαίες" και οι θεατρικές ...αυτοπαραδόσεις, που ο Χρυσοχουντάκος κατσικωνόταν για ..."συλλήψεις"!!) ..."το κράτος θα ήταν ανίκανο να εξαρθρώσει την Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη!"....
    ....έχει κι άλλο:
    ...η μεθοδικότητα και προσοχή που έδειξε η οργάνωση ήταν εκπληκτική!!!
    Αν καταλάβατε, μιλάει για τους αδελφούς ξηρούς, τους τζωρτζάτους κι όλο αυτό σμάρι, με το εκπληκτικό IQ, που αλληλοκαρφώνονταν μέσα στο δικαστήριο!
    Kαι για να μας προλάβει, μην πάει ο νούς μας στο ...κακό:
    Η αδυναμία του κράτους να ανακαλύψει τους δράστες δημιούργησε το θρύλο πως τάχα είχαν υποστήριξη από κόμματα κλπ, (παρένθεση: Ποιός μίλησε για .."κόμματα", κουτοπόνηρά μου; Για CIA-KYΠ μιλάει ο κόσμος... )πράγμα εντελώς αναληθές. Δηλαδή ..."εντελώς αναληθές"..."αφού σας το λέμε εμείς"!
    Από το σανό, που ταϊζουν το μικροαστικό κυρ-Παντελίδικο ακροατήριό τους γίνεται κατανοητός και ο ρόλος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει, οι ευαίσθητοι δέκτες του Αρχηγού ("Βασιλεύ, Ουράνιε, παράκλητε κλπ..."), έπιασαν τα μηνύματα του Λαού και ...ανταποκρίθηκε!
    Οπως όλοι περiμέναμε, ένας ακόμη αγώνας στέφθηκε από νίκη!
    Η κοινωνία κατάλαβε πως "Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι ...κλπ."!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή