Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό και τα μέτρα της κυβέρνησης


Αντί για καρικατούρες πατριωτισμού ή στρουθοκαμιλισμό ας διαβάσει κανείς και όλη την αλήθεια για το προσφυγικό. Φοβάται μη δει τον δράκο που κρύβεται πίσω από τον καπνό των αστών, μικροαστών και κάθε είδους πατριδοκάπηλο;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ




Οι τελευταίες εξελίξεις, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου και τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο, επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, πως η πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ακολούθησαν και ακολουθούν πιστά οι ελληνικές κυβερνήσεις, είναι αυτή που ευθύνεται αφενός για τη διάλυση χωρών και τον ξεριζωμό λαών και αφετέρου για τον εγκλωβισμό των ξεριζωμένων σε νησιά και σύνορα. Αυτή η πολιτική άνοιξε το δρόμο στον Ερντογάν να θέλει να επιβάλει τις δικές του επιδιώξεις με όχημα το Προσφυγικό.
Αν δεν υπάρξει τώρα αμφισβήτηση και σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, με τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τις συμφωνίες ΕΕ - Τουρκίας, κανένα μέτρο καταστολής, καμία υποκριτική φωνή ευαισθησίας και συμπαράστασης από αξιωματούχους της ΕΕ, αλλά και κανένα κυβερνητικό ευχολόγιο για δήθεν αλληλεγγύη από την ΕΕ, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την όξυνση του προβλήματος.
Αυτό που θα συμβαίνει, είναι να αυξάνεται η λίστα των νεκρών, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, να αναζητούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες πιο επικίνδυνους δρόμους διαφυγής και να γίνονται έρμαια διακινητών, αλλά και κυβερνήσεων, όπως η κυβέρνηση Ερντογάν, που τους αξιοποιεί για τα δικά της γεωπολιτικά παιχνίδια, αλλά και για να εκβιάζει περαιτέρω ανταλλάγματα από ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ, για τη στήριξη της εισβολής της στη Συρία.
Κατά τη σύνοδο των πρέσβεων του ΝΑΤΟ, στην οποία η Τουρκία ζήτησε τη ΝΑΤΟική συνδρομή για να διατηρήσει την κατοχή και επί της ουσίας να προσαρτήσει συριακά εδάφη, στα οποία παρανόμως έχει εισβάλει, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έθεσε ως μόνο θέμα το σεβασμό από μέρους της Τουρκίας της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό. Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, είναι πολύ επικίνδυνο, αφού ουσιαστικά κάνει αποδεκτή την επιθετική στάση της τουρκικής αστικής τάξης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών και την καταπάτηση των συμφωνιών που καθορίζουν τα σύνορα, όπως είναι η Συμφωνία της Λοζάνης. Τις συνέπειες όλων αυτών πληρώνουν οι λαοί.
Αντί, λοιπόν, την επίδειξη πυγμής απέναντι τόσο στους εξαθλιωμένους και θαλασσοπνιγμένους πρόσφυγες, όσο και στους νησιώτες, η κυβέρνηση της ΝΔ να δείξει τον «τσαμπουκά» της απέναντι σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, που θεωρούν «δίκαιη» την εισβολή της Τουρκίας στο Ιντλίμπ και που δίνουν άλλοθι στον Ερντογάν να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες για τις επιδιώξεις της τουρκικής άρχουσας τάξης. Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να αποχωρήσει από τον Κανονισμό του Δουβλίνου και να απαιτήσει την ακύρωση της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας, που μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών, για να μεταβούν οι πρόσφυγες στις χώρες προορισμού τους.
Στον Εβρο και το Αιγαίο εχθρός του ελληνικού λαού δεν είναι τα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, οι ξεριζωμένοι απ' τους πολέμους και τις επεμβάσεις που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, με τη στήριξη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου. Εχθρός είναι η πολιτική που, απ' τη μια, στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους αυξάνοντας τα κύματα των προσφύγων και, απ' την άλλη, μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα - φυλακή για να προστατεύεται το «φρούριο» της ΕΕ.
Η αναγκαία φύλαξη των συνόρων στον Εβρο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να νομιμοποιούνται ακροδεξιές φωνές και δράσεις, ανοιχτές και συγκαλυμμένες, για να προμοτάρονται από υπουργούς ρατσιστικές κραυγές, για να μένουν τελικά στο απυρόβλητο οι θύτες αυτής της πολιτικής. Οι αντιδραστικές, ξενοφοβικές φωνές, που επιδιώκουν να στρέψουν τον ελληνικό λαό κατά των θυμάτων, προσφύγων και μεταναστών, γίνονται τελικά ο καλύτερος σύμμαχος αυτών που δημιουργούν και συντηρούν το πρόβλημα, γίνονται ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης Ερντογάν, που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον κόσμο για τους δικούς του σκοπούς.
Απ' αυτή την άποψη εκφράζουμε την αντίθεσή μας και θεωρούμε αδιέξοδα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Ιδιαίτερα το αίτημα για την εφαρμογή του άρθρου 78 παρ. 3 της «Συνθήκης της Λισαβόνας» για εμπλοκή της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής - ακτοφυλακής (Frontex), δηλαδή ξένων στρατιωτικών ομάδων ταχείας επέμβασης, για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, κινείται σε επικίνδυνη κατεύθυνση και θα περιπλέξει την κατάσταση. Αλλωστε, μέχρι σήμερα καμία λύση δεν έδωσε η εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Frontex στο Αιγαίο. Το αντίθετο μάλιστα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα δεν βγάζουν άχνα για τον Κανονισμό του Δουβλίνου και τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που μετατρέπουν τα νησιά, τη χώρα σε κέντρο «ανοιχτού» και «κλειστού» εγκλωβισμού.
Καλούμε τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα τον πληθυσμό των νησιών και των παραμεθόριων περιοχών, να οργανώσει τον αγώνα του, στρέφοντας τα πυρά στους υπεύθυνους και τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα. Να απομονώσουν τόσο τον αντιδραστικό εθνικισμό και την καταστολή όσο και τον επικίνδυνο κοσμοπολιτισμό της θεωρίας των «ανοιχτών συνόρων». «Ομοψυχία» και συμμαχία να έχει ο λαός μέσα στους αγώνες του, κόντρα στις αστικές κυβερνήσεις και τους ιμπεριαλιστικούς εταίρους τους.
Τώρα απαιτείται:
·            Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας, η οποία έτσι κι αλλιώς είναι ατελέσφορη και έχει καταστεί ανενεργή.
·            Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά.
·            Αμεσος απεγκλωβισμός από τα νησιά και με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.
·            Τώρα η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Αυτό το μέτρο μπορεί να στηρίξει το δικαίωμα των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.
·            Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές.

ΑΘΗΝΑ 3/3/2020
ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ













16 σχόλια:

  1. (Για την περίπτωση, που παρέπεσαν τα παρακάτω δύο, τα επαναφέρω εδώ)
    ΠΡΟΣΦΥΓΟΦΑΓΟΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΑΤΕΡΕΣ; ΑΝΟΙΧΤΑ Η ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ;
    Στρατάρχη, σε σχέση και με το κείμενο του Aris Pitas, που ανάρτησες, και με αφορμή τα διαλαμβανόμενα στην Πατρίδα μας σχετικά με το λεγόμενο «Προσφυγικό» θέλω να καταθέσω κάποιες γενικότερες σκέψεις μου, που εν μέρει αχνοφαίνονται στα σχόλια, που έχω καταθέσει εδώ.
    Είναι γεγονός, πως ο Ιμπεριαλισμός, και στην Πατρίδα μας, επωφελείται 100% από την αποδιοργάνωση του κομμ. κινήματος, και μπορεί «να άγει και να φέρει» τον Λαό, περνώντας τελικά τις πολιτικές του και διορθώνοντας εύκολα τις όποιες αστοχίες του, όπως προχτές με τα ΜΑΤ στην Λέσβο. Ας παραθέσω κι εδώ απόσπασμα σχετικού σχολίου μου της 3/3 στο «Cogito ergo sum»:
    «Εκείνο, που με εντυπωσιάζει, παρακολουθώντας και τις εξελίξεις στη Χίο και στα αείποτε "κόκκινα" νησιά, είναι το πως ο Ιμπεριαλισμός χειρίζεται τα γίδια του.
    Εχει στήσει δύο "γραμμές", που δήθεν "συγκρούονται" επί παντός επιστητού, άρα και επί του "προσφυγικού":
    Η πρώτη, η φασαριόζικη, είναι τα "εθνίκια" η κλασσική στοκο-δεξιά, ακροδεξιοί, φασισταριό κλπ., με αρχηγό στο Β. Αιγαίο έναν ανεκδιήγητο "Μουντζούρη", όνομα και πράμα. Είναι οι "φάτε την προσφυγκιά", τους "εισβολείς", τους "Τούρκους" κλπ. Αυτούς τους βάζει μπροστά, για να δίνουν τον τόνο, να συσκοτίσουν τις αιτίες και τελικά ...να καούν! Ανοίγοντας βασικά τον δρόμο για τους "άλλους", τους ..."καλούς"!
    Ποιοί είναι οι "άλλοι";
    Είναι το θλιβερό συνονθύλευμα, που "περνάει" την δεύτερη γραμμή, την κοσμοπολίτικη. Αυτή, που τελικά θα επιβληθεί. Εδώ μέσα είναι η ξετσίπωτη Ντόρα και ο ντροπαλός αδερφός της "Γουαϊδό" (η "Κοκοβιός" η Κούλης), όλος ο τΣύριζας, και σχεδόν όλο το εξωκυνοβούλιο με εξαίρεση, ίσως, τα δύο μουλού. Αυτοί, είτε το παίζουν "προσφυγοπατέρες" (οι ..."αριστεροί", τρομάρα τους), είτε κλείνουν το μάτι στα "εθνίκια", τώρα ακούνε μπινελίκια, αλλά αυτοί είναι οι αυθεντικοί διεκπεραιωτές της "γραμμής", που θα επιβληθεί. Ο "Γουαϊδό" με τον Τζίφρα διαγκωνίζονται ποιός τελικά θάναι ο ευνοημένος. Οι πρώτοι, ο εθνικοφασιστικός συρφετός, θάχουν την τύχη του "μπούλη". Θα τους αδειάσουν, όταν θάχουν τελειώσει το κομμάτι τους. Δεν θα τους κυνηγήσουν. Θα τους έχουν στο "μούσκιο" για επόμενη χρήση. Αλλωστε το σύστημα, μοιραία θα μετατοπίζεται όλο και σε πιο φασιστικούς μεσημβρινούς, αλλα ο νέος φασισμός δε χρειάζεται νάναι παλαιοεθνικιστικός. μπορεί νάναι και σε μετα-μοντέρνα έκδοση.
    Ετσι βλέπω να παίζει μπάλα ο Ιμπεριαλισμός.»
    Την ίδια μέρα σημείωνε και το ΠΓ/ΚΚΕ: Καλούμε τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα κλπ., ….. Να απομονώσουν τόσο τον αντιδραστικό εθνικισμό και την καταστολή όσο και τον επικίνδυνο κοσμοπολιτισμό της θεωρίας των "ανοιχτών συνόρων".
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (συνέχεια του προηγουμένου)
    Εχουμε μπροστά μας δηλαδή μια γνωστή και αναμενόμενη ταχτική του Ιμπεριαλισμού, της δημιουργίας παραπλανητικών διλημμάτων και εικονικών διπόλων, για να εγκλωβίζονται και να χειραγωγούνται οι λαοί σε ελεγχόμενα μονοπάτια.
    Αυτή η ταχτική ήταν είτε άγνωστη, είτε περιθωριακή στα δικά μας χρόνια, τότε, που κυριαρχούσε η ταξική πάλη με την σύγκρουση των δύο συστημάτων, Καπιταλισμός – Σοσιαλισμός, ΝΑΤΟ – Βαρσοβία κλπ. Τότε εν χρήσει ήταν οι παραλλαγές με τον «Τρίτο Δρόμο», τους «δημοκρατικούς σοσιαλισμούς» κλπ., αλλά δεν μπορούσαν να υποσκελίσουν την βασική αντίθεση. Υπήρχε ο βράχος του «Υπαρκτού», ήταν εκεί, χειροπιαστός, οπλισμένος και δεν δεν μπορούσε να αγνοηθεί. Ηταν η «Αυτοκρατορία του Κακού» χωρίς ...φιοριτούρες!
    Μετά το ’89 –’91, όταν το εμπόδιο παραμερίστηκε, μπήκε σε εφαρμογή το plan B. Aρχισαν να εμφανίζονται παντού τα ψεύτικα δίπολα, που ό,τι κι αν διαλέξεις, από κάτω θα βρείς ...Ιμπεριαλισμό! «Πορτοκαλί επαναστάσεις», «Ανοίξεις» κλπ.
    Αυτά ζήσαμε και το ’15 με το «δημιοψήφισμα», αυτά ζούμε και σήμερα με το «προσφυγικό».
    Και δυστυχώς, ενώ το ΚΚΕ βρήκε σχετικά γρήγορα το δρόμο του στη νέα κατάσταση, η υπόλοιπη «αριστερά» δε λέει να ξυπνήσει, πάσχοντας και από την γνωστή σύμφυτη μικροαστική της αρρώστεια. Το αποτέλεσμα είναι να «τσιμπάνε» στα διλήμματα και να «αντιδρούν» αλείφοντας βούτυρο στο ψωμί του εχθρού, πριμοδοτώντας τις προβοκάτσιες του. Δείτε την ανάρτηση του Aris Pitas (σωστά όσα λέει, αλλα δε φτάνουν), το χθεσινό αρκετά μαζικό συλλαλητήριο των «εξωχωρικών», αλλά και το σχετικό "ουδέτερο" ρεπορτάζ της Katiousa. (Πολύ ενδιαφέρον ότι τα «ανοιχτά σύνορα» απουσιάζουν από την συνθηματολογία των δύο ΚΚΕ/μουλού).
    Το ερώτημα, που μπαίνει στις ταξικές δυνάμεις είναι πως μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα το ΚΚΕ και όσοι συμπαρατάσσονται με αυτό.
    Δεν αρκούν οι σωστές διατυπώσεις όπως η παραπάνω του ΠΓ. Πρέπει να γίνει παραπέρα επεξεργασία μιας ταχτικής για την εκλαϊκευση αυτών των εξελίξεων στην ταξική πάλη και των τρόπων αντιμετώπισής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποκαλυπτήρια ολέ... Οι Μανιαδάκηδες μας καλούν να καταδικάσουμε την ...επίθεση που δέχεται ο τΣύριζα και οι δύο Κολοφυλάδες του Αυγή και των ..συντακτών απο την ...κακιά δεξιά.... που τους λέει 5η Φάλαγγα της Τουρκίας γιατί έτσι παθαίνει ζημιά η αριστερά. Χεστήκαμε Γεράσιμε για εσένα και την αριστερά. Την είδαμε 4΄5 χρόνια να σφάζει τον λαό μαζί με την Ακροδεξιά. Οσο για το ότι η Αριστερά είναι 5η Φάλαγγα αυτό είναι αλήθεια. Του Καπιταλισμού όμως και κανενός άλλου. Και ας λέει ότι θέλει η ΝΔ για να δώσει στο τΣύριζα χαρακτηριστικά που δεν είχε ποτέ. Βασιλάκη Γιωργάκη και Γεράσιμε Ξυδάκι..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Έχει πλάκα όταν προσπαθείτε να διαφοροποιηθείτε από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΕΕΡΦΑ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ τους υποστηρικτές δηλαδή των ανοικτών συνόρων όταν επίσης βασική σας θέση είναι η κατάργηση του Δουβλίνο, προφανώς μονομερώς, εφόσον δεν μιλάτε για κατάργηση ΜΕΤΑ από συνεννόηση και συμφωνία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και τους λαούς πάνω σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ βάση δηλαδή να έχουν πειστεί πρώτα οι λαοί να δεχτούν ανθρώπους στη χώρα τους.

    Μα αυτό ακριβώς σημαίνει ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. Γιατί το Δουβλίνο δεν αφορά μόνο πρόσφυγες αλλά και μετανάστες νόμιμους και ΠΑΡΑΤΥΠΟΥΣ. Μήπως τους βαφτίζετε όλους πρόσφυγες; Και αν όχι τότε είστε υπέρ να περνάνε τα σύνορα της κάθε χώρας άνθρωποι παράνομα; Χωρίς έλεγχο, ταυτοποίηση τίποτα; Είστε υπέρ διακινητές και δουλέμποροι να μεταφέρουν ανθρώπους σε κάθε χώρα ελεύθερα; Είστε υπέρ να περνάνε από τη χώρα μας στις χώρες της ΕΕ τζιχαντιστές και κοινοί εγκληματίες; Είστε υπέρ της εισαγωγής μεταναστών (ειδικά παράνομα) από το κεφάλαιο κάθε χώρας για να σπάει μεροκάματα, να αυξάνει τον εφεδρικό στρατό των ανέργων, να επιβάλει την μαύρη εργασία, να εκμεταλλεύεται με τον πιο κτηνώδη τρόπο τους ξένους εργάτες χειροτερεύοντας ταυτόχρονα τις εργασιακές συνθήκες και για τους ντόπιους; Είστε υπέρ της ανόδου του φασισμού; Είστε υπέρ να νομιμοποιούνται ΟΛΟΙ οι μετανάστες που έρχονται σε μία χώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις; Παράτυποι, εγκληματίες, τρομοκράτες, κανένα όριο στο πόσοι θα έρχονται ανάλογα και με τις οικονομικές-κοινωνικές συνθήκες της κάθε χώρας, κανένας έλεγχος, όλοι μέσα, το αφεντικό τρελάθηκε; Και μετά αναρωτιέστε γιατί γιγαντώνεται ο φασισμός και τα εργατικά-λαϊκά στρώματα ψηφίζουν φασίστες και όχι τους “κομμουνιστές”; Ε αν οι ομογάλακτοί σας στην ΕΕ λένε τις ίδιες μπούρδες τότε εξηγείται σε ένα μεγάλο βαθμό η δυνάμωση του φασισμού (που είναι και ρωσόδουλος εντελώς συμπτωματικά).

    Συνεχίζεται...

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μου πείτε αυτά δεν συνέβαιναν μέχρι σήμερα; Ναι αλλά όταν έχεις σαν επίσημη θέση σου όλα αυτά, γιατί αυτά υποστηρίζεις όταν μιλάς για κατάργηση του Δουβλίνο μονομερώς και για χορήγηση εγγράφων σε όλους αυτούς τους ανθρώπους στέλνοντάς τους όλους με αυτό τον τρόπο στις χώρες της ΕΕ, τότε το μόνο που πετυχαίνεις είναι να ενισχύεις ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΠΑΝΤΟΥ καθώς και την αντίληψη των κλειστών συνόρων για όλους αφού στρέφεις τους λαούς και τους εργάτες προς αυτές τις πολιτικές κατευθύνσεις.

    Και όλα αυτά γιατί ουσιαστικά αυτό που απαιτείς είναι να ΑΝΟΙΞΟΥΝ όλοι τα σύνορά τους και το κάνεις εκβιαστικά, το κάνεις με τσαμπουκά χωρίς να το θέλουν οι άλλοι, χωρίς να ρωτάς του λαούς άρα ουσιαστικά τάσσεσαι ΚΑΤΑ της εθνικής κυριαρχίας της κάθε χώρας. Και τι νομίζετε ότι στην “Λαϊκή” σας Εξουσία που θα φύγουμε όπως λέτε από Δουβλίνο και Σένγκεν θα δίνετε σε όλους όσους έρχονται έγγραφα και θα τους στέλνετε στην ΕΕ; Έτσι είναι; Μήπως έχετε την εντύπωση ότι κάθε χώρα είναι υποχρεωμένη να δέχεται ανθρώπους επειδή το θέλετε εσείς;

    Όσο αφορά τις επεμβάσεις καλά εδώ μιλάμε για φουλ υποκρισία αφού κουβέντα δεν λέτε για τις σφαγές που έχουν διαπράξει όλα αυτά τα χρόνια Άσαντ και Πούτιν και που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το αιματοκύλισμα στη Συρία και τις προσφυγικές ροές από εκεί. Ούτε μία διαδήλωση στη ρωσική πρεσβεία τίποτα απολύτως. Στο πλευρό του ΣΦΑΓΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ και του ΦΑΣΙΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ. Ακόμα και τα ισλαμοφασισταριά της Νούσρα και κυρίως του ISIS δικό τους έργο είναι ειδικά ο ISIS.

    Τόσο αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες είστε...

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πληρης παραποιηση των θεσεων μας !! Αν δεν σε ξεραμε θα λεγαμε πως εισαι κοινος προβοκατορας

      Διαγραφή
    2. Σε απόγνωση βρίσκεται για αυτό Σκούζει. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μέσα απο την Λαική Συμμαχία. Οσο για τα υπόλοιπα τα είπαμε. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδη ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΤΖΗ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Πες μας κάτι για τον Ελληνικό ιμπεριαλισμό απο το 1912...... Ελα κουράγιο Τρότσκα χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. "...οι κύριοι υπεύθυνοι για το αιματοκύλισμα στη Συρία και τις προσφυγικές ροές από εκεί."!!!!
      Και ..."πριν αλέκτορα φωνήσαι", νάσου η ....Αριστερά της Αυτοκρατορίας "του Καλού", να επιβεβαιώνει πλήρως το γράμμα, εκτός από το πνεύμα, των απόψεων, που διατύπωσα!!
      Αυτοί είναι ..."οι καλοί"!
      Οπως τότε, που, μετά την περιποίηση του "κακού" μπάτσου, τότε π.χ. Καραπαναγιώτης, σήμερα αντίστοιχα οι ακροδεξιοφασίστες,
      ...ερχόταν ο "συμπονετικός"(!) ..."καλός" μπάτσος, π.χ. Νίκας τότε, σήμερα και αντίστοιχα οι "ελευθεριακοί", "αριστεροί", αναρχικοί, "αντιεξουσιαστές", "αντικαπιταλιστές", "αλληλέγγυοι", τΣυριζάνοι και όλο το εξωκυνοβούλιο, (εξαιρούνται οι δύο μουλού - ελπίζω να αντέξουν...), όλο αυτό το πολύμορφο καρναβάλι,.....
      ....να καταδικάσει τον προηγούμενο "κακό" μπάτσο....
      ....και να σου ζητήσει "μιαν υπογραφούλα - τόση δα - δε θα το μάθει κανένας"(!)...
      ....τότε να "να βγάλεις το σκουλήκι από μέσα σου - να αποκηρύξεις το εθνοπροδοτικό ΚΚΕ"
      ....σήμερα να γίνεις επιτέλους κι εσύ καλός "αριστερός" της Αυτοκρατορίας.

      Παληές-σάπιες πίτες σε νέα συσκευασία........

      Διαγραφή
  5. Εχθρός μας είναι ο ...Ιμπεριαλισμός σοβινισμός εθνικισμός η ακροδεξιά και ο φασισμός..... μας ενημερώνει ο Μανιαδάκης. Καπιταλισμός δεν υπάρχει.... Αλίμονο μη χαλάσουμε την συνταγή. Μια χαρά πάει το Φαρμακείο απέναντι απο τον Αγ.Μηνά/...... Σωστά Σεχτάρ χαχαχαχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε ποιες είναι η θέσεις σας Λαϊκή Εξουσία; Κάνε μια ανάλυση τις να τις καταλάβω. Εξήγησέ μου τι εννοεί το κόμμα όταν μιλάει για κατάργηση του Δουβλίνου; Πως το εννοεί πως θα γίνει; Ποια είναι η θέση σας για την παράτυπη μετανάστευση; Μπορεί να έρχεται σε μία χώρα ή ακόμα και σε μία ήπειρο ένας ανεξέλεγκτος αριθμός ανθρώπων και κυρίως ΠΑΡΑΝΟΜΑ;

    Απάντησέ μου σε όλα αυτά για να καταλάβω και εγώ.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοεις ΠΑΡΑΝΟΜΑ ???Σου βομβαρδιζουν το σπιτι, την γειτονια, την πολη και καθεσαι εκει ? Εσυ και τα παιδια σου ?Σου ριμαζουν τη ζωη ,σε κραταν αμορφωτο και ανεργο και καθεσαι εκει ???

      Διαγραφή
  7. Το ερώτημα παραμένει Τρότσκα... Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν πήρε την Εξουσία τον Οκτώβρη του 1944... με συντριπτικό συσχετισμό δυνάμεων στα Βαλκάνια.... Ουτε νερό ούτε φαί στον ΑΡΗ και τους Ληστές.... απο την ....λαοκρατία Ευρωκομουνισμός... Ελα κάνε κουράγιο περιμένω..... Επίσης τα φιλαράκια σου κόβουνε τα σχόλια ΓΙΑΤΙ..... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταρχήν αυτός που χάνει το σπίτι και ξεριζώνεται από τον πόλεμο και τις βόμβες είναι ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ. Θέλετε δεν θέλετε άλλο πρόσφυγας άλλο οικονομικός μετανάστης αν δεν μπορείτε να το κατανοήσετε αυτό δικό σας πρόβλημα. Εκτός και αν τους θεωρείς εσύ όλους πρόσφυγες. Μήπως και οι νέοι που φεύγουν από την Ελλάδα για να βρουν δουλειά έξω είναι και αυτοί...πρόσφυγες; Όχι γιατί σας έχω ικανούς να το πείτε και αυτό από εσάς όλα τα περιμένω. Ορίστε απλά μαθηματάκια:

    https://www.unhcr.org/gr/12771-prosfygas_i_metanastis.html

    Εγώ μιλάω λοιπόν για τους οικονομικούς μετανάστες και συγκεκριμένα αυτούς που έρχονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ σε μία χώρα. Τι εννοώ; Εννοώ αυτόν που μπαίνει παράνομα σε μία χώρα και όχι νόμιμα, που περνάει τα σύνορα ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ. Γιατί υπάρχει ο νόμιμος τρόπος και ο παράνομος, ο παράτυπος πέστο όπως θέλεις ο μη νόμιμος για να συνεννοηθούμε. Τι δεν καταλαβαίνεις;

    Πιστεύεις στα αλήθεια δηλαδή ότι όλοι όσοι χάνουν τη δουλειά τους ή είναι αμόρφωτοι όπως λες μπορούν να έρθουν σε μία χώρα έτσι χωρίς έλεγχο; Και ειδικά μία χώρα με προβλήματα οικονομικά, κοινωνικά που έχει και θέμα με το φασισμό που δυναμώνει; Και πόσοι θα έρχονται; Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα μεγάλο; Ειδικά με τον τρόπο που το χειρίζεται το κεφάλαιο της κάθε χώρας. Καλά δεν γνωρίζεις εσύ ότι το κεφάλαιο αξιοποιεί αυτούς που έρχονται παράτυπα σε μία χώρα με το χειρότερο δυνατό τρόπο; Ότι έτσι σπάνε μεροκάματα, ότι η μαύρη εργασία γιγαντώνεται, ότι αυξάνεται ο εφεδρικός στρατός της ανεργίας, ότι η εκμετάλλευση και της ντόπιας εργατικής τάξης εντείνεται, ότι δυναμώνει ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός;

    Τώρα τα ακούς όλα αυτά πρώτη φορά; Δεν κατάλαβες δηλαδή τόσα χρόνια ότι έτσι φάγαμε στη μάπα το ΛΑΟΣ, τους ακροδεξιούς που μεταμφιέστηκαν αργότερα σε κεντροδεξιούς και μπήκανε στη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή και τώρα το Βελόπουλο;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Αντικομουνιστική λύσσα συνεχίζεται απο του Μανιαδάκηδες προσπαθώντας να στηρίξουν τον Καπιταλισμό. Βρίσκονται σε απόγνωση και Σκούζουν επειδή το ΚΚΕ καθάρισε απο την σαπίλα που κουβαλούσαν. Αυτό το ποτήρι θα το πιούνε ολόκληρο. Αυτοί που μας καλούσαν το 2012 να σκίσουμε το πρόγραμμα μας και να πέσουμε στον Οπορτουνιστικό τους βόθρο παρέα με τον σύριζα συνεχίζουν την υπηρεσία τους στον καπιταλισμό. Κατηγορούν το ΚΚΕ οτι δεν κάνει κοινό ...αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και ...ενότητα.... με την αριστερά. Η Παλιά γνωστή χαλασμένη σούπα που βρώμισε και κατέστρεψε την ΕΣΣΔ και την 3η Κ.Δ φέρνοντας το ΚΚΕ ένα βήμα απο την καταστροφή του 1991.... Εκεί θέλουνε να μας γυρίσουν. Ας αλλάξουν πλευρό και χέρι γιατί πιάστηκαν.... Το 15ο Συνέδριο του 1996 είναι Σταθμός. Κατάργησε πολιτικά μέτωπα και στάδια το καλύτερο εργαλείο του Καπιταλισμού. Αντιιμπεριαλιστικός αγώνας λοιπόν μέσα απο την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που μπορεί να μετέχει όποιος θέλει χωρίς να είναι Κομμουνιστής για προσωρινά μέτρα ανακούφισης και αγώνας ενάντια στον πόλεμο. Ιδεολογική πάλη και ζύμωση βάζοντας την πρόταση εξουσίας για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Διαφορετικά με πολιτικό μέτωπο εγκλωβίζονται ο Λαός και οι Κομμουνιστές κάτω απο την Σημαία τμημάτων της Ιμπεριαλιστικής αστικής τάξης και των Ιμπεριαλιστών Ρωσίας Κίνας Ιραν. Και τότε ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ συμβαίνει οτι έγινε με το Ευρωκομουνιστικό ΕΑΜ που στέρησε απο τον λαό την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και τον οδήγησε στην καταστροφή. Απο αυτή την γραμμή δεν κάνουμε βήμα πίσω. Τα κόλπα ψοφήσανε το 1991..... Ας ΣΚΟΥΖΟΥΝ όσο θέλουν τα οπορτουνιστικά Σκυλιά του ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ. Είναι η πυξίδα μας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρα συμφωνείς με το ΚΚΕ. Για όλα φταίει ο Καπιταλισμός με τους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις καπιταλιστικές του κρίσεις που ξεριζώνει τους λαούς. Αγώνας λοιπόν μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να ανατρέψουμε τον Καπιταλισμό με Δικτατορία του προλεταριάτου οπότε καθαρίζουμε και με τον Φασισμό που είναι παιδί του. Δεν πιστεύω να σε στεναχωρεί που έτσι καταστρέφουμε και τον Οπορτουνισμό. Συμφωνείς η πονάς πουθενά.....χαχαχαχαχαχα..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Περιμένω απαντήσεις στα ερωτήματα.... Μη νομίζεις πως θα ξεφύγεις.... Τίποτα απο όλα αυτά που ζει η ανθρωπότητα στον Καπιταλισμό δεν θα υπήρχε σήμερα αν δεν είχε επικρατήσει η 5η Φάλαγγα του Οπορτουνισμού στην Κ.Δ το 1935.... και στην ΕΣΣΔ το 1956... Ελα λοιπόν κάνε κουράγιο περιμένω χοχοχο οπως και για την λογοκρισία απο τα φιλαράκια σου. Τι πάθανε Τσούζει Οπορτουνα χαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή