Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Μήνυμα ελπίδας



Ο παλμός της "Ελλάδας των πολλών" χτύπησε στην καρδιά της Αθήνας! Η δική της φωνή αντήχησε στα συνθήματα, τους δικούς της καημούς εξέφρασαν τα τραγούδια που έντυσαν μελωδικά τη συγκέντρωση, τα δικά της αιτήματα και οι δικές της ανάγκες διατρανώθηκαν απ' τους ομιλητές, οι δικές της ελπίδες «έβαψαν» κόκκινο τον αττικό ουρανό όπου ανέμιζαν χιλιάδες σημαίες. Αυτές τις ελπίδες συμβόλισαν με τον πιο εύστοχο τρόπο τα μικρά παιδιά που ανέβηκαν στην εξέδρα στο τέλος των ομιλιών....


Χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, άντρες, γυναίκες και τα παιδιά τους, χιλιάδες νέα παιδιά, εργάτες του χεριού και του πνεύματος, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, ήταν εκεί, σε μια ανάπαυλα της εκλογικής μάχης, ανανεώνοντας τη δέσμευσή τους στο λαό ότι η ψήφος στο ΚΚΕ θα πιάσει τόπο, θα είναι κατάθεση στον κοινό λογαριασμό του αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για ανάκτηση απωλειών.


Ήταν εκεί αντλώντας καινούργια δύναμη για ακόμα πιο μαχητική συνέχεια τις μέρες και ώρες που απομένουν ως την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες το βράδυ της Κυριακής, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση των ψηφοδελτίων ελπίδας και προοπτικής, των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις κάλπες των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.


Τα συνθήματα που δονούσαν την ατμόσφαιρα και συχνά διέκοπταν τους ομιλητές: «Ισχυρό ΚΚΕ-Αντεπίθεση λαέ», «Ψηφίζω δυναμώνω το ΚΚΕ παντού, δύναμη και ελπίδα είναι του λαού», «Εμπρός λαέ άλλαξε σελίδα, με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπίδα», «Εμπρός λαέ, τώρα ΚΚΕ», «Εξω από της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, οργάνωση κι αγώνας για άλλη εξουσία», «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία».


Η εκδήλωση έκλεισε με τον Μάρκο Ρίτσο να δίνει το σήμα και τους συγκεντρωμένους να τον συνοδεύουν τραγουδώντας το «Bandiera Rossa» πλαισιωμένος από υποψηφίους με το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση που "κέρναγαν" κόκκινα γαρύφαλλα τον κόσμο!







2 σχόλια:

  1. @Λαϊκή Εξουσία

    Κάτι που δεν δόθηκε ακόμα μεγάλη προσοχή.

    Άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σύριζα Αχαΐας που εκθέτει τον Σύριζα και τον Τζίφρα.

    Να δούμε με τι μούτρα θα μιλάνε αύριο Παρασκευή στο Σύνταγμα για απολύσεις του Κούλη όταν οι ίδιοι σε επίσημο δελτίο τύπου είναι κατά των ανανεώσεων των 8μηνιτων με το επιχείρημα της ρητής συνταγματικής απαγόρευσης. Και αντί αυτού προτείνει δίμηνη ανανέωση κοροϊδεύοντας έμμεσα τους ανθρώπους και παίζοντας με τις αγωνίες τους.

    Αν είναι έτσι παλληκάρια του Σύριζα, να είναι συνταγματική απαγόρευση, γιατί ο Σύριζα στην πρόσφατη Συνταγματική Αναθεώρηση δεν φρόντισε να συμπεριλάβει το εν λόγω άρθρο;?

    Άλλη μία φορά ευχαριστούμε τον Σύριζα Αχαΐας που επιτίθεται κατά του Πελετίδη. Είναι σίγουρο πως οι ψηφοφόροι της Πάτρας θα το λάβουν υπόψη για να δώσουν ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό στον Πελετίδη.

    Τέλος άλλη μια φορά ευχαριστούμε τον Σύριζα Αχαΐας που αναπαράγει με πιο κομψό, πιο στρογγυλεμένο τρόπο ό,τι έλεγε ένας δήμαρχος της ΝΔ στα Νότια Προάστια με το ακλόνητο επιχείρημα "εσείς φάγατε ψωμάκι για κανένα 5μηνο - 8μηνο, να φάνε και άλλοι".

    Δεν υπάρχει καλύτερο αυτογκόλ του Σύριζα 3 μέρες πριν τις εκλογές. Και δεν υπάρχει ένα καλύτερο δώρο προς Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας / ΚΚΕ και ας μην το ήθελαν.

    άλλη μια φορά όλο το δελτίο τύπου του Σύριζα Αχαΐας.

    https://syriza-achaias.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%80%ce%af%ce%b1-%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bd%ce%b9%cf%84/

    https://www.thebest.gr/article/539019-proin-sumbasiouchoi-tou-dimou-patreon-kataskinosan-kuriolektika-exo-apo-ta-grafeia-tou-syriza-foto

    https://www.patratv.gr/index.php/features/2016-02-15-11-01-25/80137-πάτρα-σκηνές-έξω-από-τα-γραφεία-του-συριζα-έστησαν-οι-απολυόμενοι-συμβασιούχοι

    Γνώμη μου να αξιοποιηθεί από Λαϊκή Συσπείρωση / Κόμμα μιας και είναι Δελτίο Τύπου

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όλο δελτίο τύπου του Σύριζα Αχαϊας

      https://syriza-achaias.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%80%ce%af%ce%b1-%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b7%ce%bd%ce%b9%cf%84/

      "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      ΘΕΜΑ: Συνάντηση με αντιπροσωπία οκταμηνιτών συμβασιούχων Δήμου Πατρέων

      Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπία των συμβασιούχων του προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα του Δήμου Πατρέων. Στην συνάντηση διευκρινίστηκε στην αντιπροσωπία ότι:

      Σε σχέση με τα Προγράμματα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα από το 2016 δόθηκαν αναβαθμισμένα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα ενώ ταυτόχρονα έγινε επέκταση της απασχόλησης των ωφελουμένων από 5 σε 8 μήνες.

      Από το 2015, έχουν ολοκληρωθεί 8 Προγράμματα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα, με τους ωφελούμενους να φτάνουν τους 70.000.

      Μέχρι σήμερα, τα δύο προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, των οποίων η παράταση κατέστη δυνατή σε προηγούμενο χρόνο κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης, συγκεκριμένα το πρόγραμμα απασχόλησης σε προσφυγικές δομές και εκείνο για την αντιπυρική προστασία, αποτελούν εξαίρεση, καθώς άπτονται συγκεκριμένων άμεσων και ανειλημμένων αναγκών, όπως η συνέχιση της όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερης διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης αλλά και η έγκαιρη προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου.

      Ο δήμος Πατρέων γνωρίζει πολύ καλά ότι οι οκτάμηνες συμβάσεις δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου αφού υπάρχει ρητή συνταγματική απαγόρευση. Επίσης γνωρίζει ότι αναμένεται εντός των ημερών να αναλάβουν υπηρεσία 500 νέοι συμβασιούχοι του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

      Όσον αφορά τις μόνιμες προσλήψεις σε οποιοδήποτε τομέα του Δημοσίου ή των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, αυτές γίνονται μόνο μέσω προκηρύξεων ΑΣΕΠ. Οι ελλείψεις των δήμων αναγνωρίζουμε ότι είναι σοβαρές γιατί κατά τη διάρκεια των μνημονίων ίσχυε ο κανόνας 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις, πράγμα που η Κυβέρνηση κατάφερε να αλλάξει και να εφαρμοστεί ο κανόνας 1 πρόσληψη για 1 αποχώρηση από δω και στο εξής.

      Σημειώνουμε ότι η προσπάθεια αυτής της Κυβέρνησης καταγγέλθηκε από την ΝΔ, η οποία διακηρύττει ότι θα φροντίσει να γυρίσουμε πίσω στον κανόνα 1 προς 5.

      Σημειώνουμε επίσης ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη προκηρύξει μέσω ΑΣΕΠ 8.500 μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα και 4.500 θέσεις στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Επιπλέον προκηρύσσονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών 900 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων, πάλι μέσω ΑΣΕΠ, για κάλυψη άμεσων αναγκών των δήμων.

      Τέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την αντιπροσωπία των οκταμηνιτών συμβασιούχων διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα σοβαρό θέμα που αφορά έναν περιορισμένο αριθμό συμβασιούχων, οι οποίοι δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο χρόνο για να μπουν, μετά την λήξη της σύμβασής τους, στο ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ.

      Καλούμε τον Δήμαρχο Πατρέων να αποδείξει στην πράξη και όχι με λόγια και ανέξοδες αποφάσεις την αλληλεγγύη του και να καλύψει με δίμηνες συμβάσεις τους συγκεκριμένους συμβασιούχους, που αδικούνται, κάνοντας χρήση του δικαιώματος, που του παρέχεται με βάση το νομικό πλαίσιο, για δίμηνες συμβάσεις για κάλυψη έκτακτων αναγκών.

      Εμείς δηλώνουμε ότι παιχνίδια στις πλάτες ανθρώπων που έχουν πολλαπλά προβλήματα και αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας δεν θα παίξουμε για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

      Ελπίζουμε να μην συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την αγωνία αυτών των ανθρώπων ο Δήμαρχος Πατρέων και να δώσει λύση σε αυτά που μπορεί.

      Το Γραφείο Τύπου

      ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ

      20 Μαΐου 2019"

      Διαγραφή