Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

"Ελαφρώς".... περισσότεροι










Κάποιος που θα δει τις δυο αυτές Πρωτομαγιάτικες Συγκεντρώσεις ισως πει οτι το ζ'ητημα του εργατικού κινήματος κρίθηκε ,οτι το παραμύθι τέλειωσε .Βεβιασμένη σκέψη γιατι το ζήτημα κρίνεται καθημερινά στους μικρους και μεγάλους τόπους δουλειάς στα μικρομάγαζα και στα εργοστάσια ,στα συνεργεία και τις οικοδομές ,στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και στα συνεργεία καθαρισμού ,εκει που η εργατική τάξη ερχεται αντιμέτωπη με τους φοβους της και τους εκβιασμούς των αφεντικών .
Ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις του Δημοσίου που οι δεσμοί των εργαζομένων με τους μηχανισμούς των κομμάτων που κυβέρνησαν ειναι ακόμα πανίσχυροι  και εύκολα μετατρέπονται σε κομματικούς μισθοφόρους .
Το ταξικό κίνημα πρέπει να βρει τρόπους να προσεγγίσει τέτοιους χώρους ,να γίνει θελκτικό σε εναν κόσμο που εχει μάθει να θέλει "ανταλλάγματα" και παροχές για να μπει σε μια μάχη .Ταυτόχρονα το Τ.Κ. δεν πρεπει να το κάνει αυτό με εκπτώσεις σε αρχές και αξίες .Αυτο είναι ενα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες .Κι οπως τα βρήκε κάποτε (ΒΠΠ) με τους Ταχυδρομικούς και τους Τραπεζουπάλληλους ειναι βέβαιο θα το βρει και τώρα 


2 σχόλια:

  1. Η ξεφτίλα του παραρτήματος της συνδικαλιστικής μαφία στην Θεσσαλονίκη

    Τόσα έξοδα, αφίσες, προκήρυξη, πανό για 80 άτομα* που η πλειοψηφία τους ήταν οι υποψήφιοι, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.


    Μερικές εικόνες που ισοδυναμούν με χίλιες λέξεις
    .....
    https://gkagkarin.blogspot.com/2019/05/blog-post_95.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλιο, της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την γύμνια των εργατοπατέρων στην ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, όπως αυτή αναδείχθηκε και μέσα από τη συγκέντρωσή τους.

    Εκεί, όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, μαζεύτηκαν καμιά εκατοσταριά τάχα «ακομμάτιστοι», δηλαδή όλη η αφρόκρεμα της αντιλαϊκής πολιτικής (Νοτοπούλου, Καϊλή κ.ά.) με τους παρατρεχάμενούς τους, αλλά απουσίαζαν οι εργάτες.

    «Και ποιον περίμεναν άραγε να έρθει στις συγκεντρώσεις τους; Τους εργαζόμενους από τις Τράπεζες και τους εργολαβικούς από τα Πετρέλαια που τους αρνήθηκαν την προκήρυξη απεργίας για να συνεχίσουν τον αγώνα τους; Τους εργαζόμενους από τον Ιματισμό που τους απολύουν τα ίδια τα συνδικαλιστικά στελέχη τους αν μιλήσουν για διεκδικήσεις; Τους 90 απολυμένους από την ΕΥΑΘ που τους είπαν "μακριά από το ΠΑΜΕ, δικαστικά θα βρείτε το δίκιο σας"; Τους εκατοντάδες στο Εμπόριο που τους έσερνε η εργοδοσία να ψηφίζουν τον εκλεκτό της (ΣΥΡΙΖΑ); Τους εκατοντάδες που έσερναν (ΠΑΣΚΕ) να ψηφίσουν σε σωματείο μαϊμού, εκβιάζοντάς τους ότι αλλιώς δεν θα πάρουν την κάρτα του ΟΑΣΘ; Τους εργαζόμενους σε εργοστάσιο του Μετάλλου που στέλεχός τους (ΔΑΚΕ) κάλεσε μπράβους και αστυνομία να διώξουν μέλη του ΠΑΜΕ που προπαγάνδιζαν πανελλαδική πανεργατική απεργία;
    ....
    https://gkagkarin.blogspot.com/2019/05/blog-post_0.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή