Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ο "ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ" , Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ.




Ο "σουλτάνος" της γείτονος κάνει πως δεν γνωρίζει ότι το χρηματιστήριο, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες όπως και οι οίκοι αξιολόγησης (moody's, fitch κ.λπ) είναι εργαλεία διαχείρισης της παρασιτικής οικονομίας των καπιταλιστών την οποία αποδέχεται και διαχειρίζεται σε βάρος του τουρκικού λαού.
Μην κάνει λοιπόν πως εκπλήσσεται ούτε αυτός, ούτε οι όμοιοι του ξένοι και ντόπιοι διαχειριστές των καπιταλιστών, όταν τα εργαλεία αυτά στα πλαίσια του καπιταλιστικού ανταγωνισμού χρησιμοποιούνται ως εργαλεία εκβιασμού και πίεσης από τους λεγόμενους "συμμάχους" ή "εταίρους".


Όποιος συμμετέχει σε λυκοσυμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. για να διευκολύνει την κερδοφορία των καπιταλιστών του και για να καλύπτει την τυχοδιωκτική πολιτική του, είναι αναπόφευκτα εκτεθειμένος σε τέτοιους κινδύνους όταν ο εμπορικός πόλεμος για τα κέρδη των καπιταλιστών παίρνει την μορφή ανοικτού οικονομικού πολέμου.
Το κυρίαρχο όμως ζήτημα είναι ότι τα θύματα του οικονομικού πολέμου μεταξύ καπιταλιστών όπως και των καπιταλιστικών κρίσεων είναι δυστυχώς πάντα οι λαοί που πληρώνουν τα σπασμένα αναλαμβάνοντας τα χρέη των καπιταλιστών που γίνονται κρατικά μέσω των τραπεζών. Οι λαοί πάντα πληρώνουν με ένταση της λιτότητας σε μισθούς και συντάξεις καθώς και με κατάργηση στοιχειωδών λαϊκών δικαιωμάτων, ενώ οι καπιταλιστές συνεχίζουν να είναι στο σβέρκο τους σαν βδέλλες επωφελούμενοι από την κουρτίνα του εθνικισμού και θρησκευτικού φανατισμού που απλώνουν τα αστικά κόμματα για να κρύβουν την ληστεία των καπιταλιστών. 

Αυτή την τακτική υποκρισίας και απόκρυψης της ευθύνης των καπιταλιστών ακολουθεί ο κάθε "σουλτάνος" ή "πλανητάρχης¨ή "τσάρος" ή όποια μάσκα "σωτήρα" χρησιμοποιεί, μέχρι οι λαοί να συνειδητοποιήσουν ότι αυτοί παράγουν τον πλούτο στη χώρα τους και ότι πρέπει να πάρουν την εξουσία για να σταματήσουν την ληστεία από ντόπιους και ξένους καπιταλιστές. Το πρώτο βήμα είναι να σταματήσουν να μπαίνουν κάτω από την σημαία συμφερόντων των καπιταλιστών τους και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται και τους ανήκουν μέσα από το οργανωμένο ταξικό κίνημα που τα αστικά κόμματα προσπαθούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν, αποδυναμώσουν και υποτάξουν...

Ευάγγελος Δανέζης 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου