Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Αλλαξοκ@@@ές




Θα φύγουν, λένε, οι Αμερικανοί από τα κουρδικά εδάφη της Συρίας!
Και ποιος θα καλύψει το κενό; ρωτάνε οι δημοσιογράφοι.
Για να δούμε….

Οι Αμερικανοί ως γνωστό είναι… εχθροί των Τούρκων και μέχρι πριν λίγες μέρες απειλούσαν τους Τούρκους ότι θα τους βρουν αντιμέτωπους με τα υπερσύγχρονα όπλα τους, αν προχωρούσαν από την Αφρίν στα εδάφη που έλεγχαν. Κι όλοι εδώ μαθαίναμε από αστούς και μικροαστούς αναλυτές, πόσο εχθροί είναι οι Αμερικανοί με τους Τούρκους και γι αυτό θα τους κτυπήσουν στη Συρία «αν τολμήσουν», και αυτό είναι πολύ καλό για την Ελλάδα που τα έχει καλά με την Αμερική… Και άλλα όνειρα θερινής νυχτός!
Και τώρα να που οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές άπλωσαν το «τυρί» σε ξένα εδάφη κάνοντας πως δεν ξέρουν ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να καλύψει το κενό… και δήθεν η ειρηνική Γαλλία ζήτησε να υπερασπίσει τους Κούρδους από Τούρκους αλλά κυρίως από τον Άσσαντ… όμως οι Αμερικανοί κάνουν τον ουδέτερο!
Και τους βάζουν όλους να τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα…
Όμως εμένα μου μυρίζει άτυπη μυστική συμφωνία με Ερντογάν δήθεν στο ουδέτερο για να τα βρουν κάπου κατά του Άσσαντ και των Ρώσων.
Γιατί ξεχνάμε τόσο εύκολα τα παιχνίδια των ιμπεριαλιστών και πόσο γρήγορα οι ισχυροί πουλάνε τα πιόνια τους, όπως η Ελλάδα; Πότε θα καταλάβουν οι εδώ αστοί αναλυτές ότι τα αγκιστρωμένα ψάρια ποτέ δεν τα ρωτούν πώς θα τα τηγανίσουν;
ΥΓ. Παρατηρεί ένας φίλος: «Οι Κούρδοι της Συρίας όμως; Τι λένε;»
Και του απαντώ: «Ισχύει το ίδιο. Από τη στιγμή που πιάστηκαν στο Αγκίστρι των Αμερικανών για να αποκτήσουν δοτή ελευθερία, η τύχη τους είναι όπως κάθε αγκιστρωμένου ψαριού. Ρωτούν ποτέ τα αγκιστρωμένα ψάρια, που θα τα πουλήσουν και πώς θα τα τηγανίσουν;»


Στεργιος Βασιλειου 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου