Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Σαν παραμύθι ...

Μια φορα κι ενα καιρο, ηταν μια χωρα μαγικη λουσμενη στο φως και στον ηλιο, με μπολικο χρυσο κι αλλα καλουδια. Την εβρεχε η πιο ομορφη θαλασσα και γεννουσε κοπελιες και παλληκαρια που στιβανε τις πετρες και τις κανανε αγαλματα, αλλα και σοφους που μοιραζανε γνωση. Πολλοι κακοι την λιμπιστηκανε τουτη τη χωρα, γυμνοι βασιλαδες με καινουργια ρουχα, κολοκυθες που γινοντουσαν μαγισσες, ψευτες Πινοκιοι και καμποσοι αυλικοι.
Μια νυχτα με Κοκκινο φεγγαρι γεννηθηκε ενα κοριτσακι με Κοκκινο σκουφι, που το βαφτισανε Κοινωνικη συμμαχια! Η Κοινωνικη συμμαχια,μαζευε στην αυλη του σπιτιου της ολα τα παιδια και παιζανε "διωχνουμε τους κακους"! Κι οταν μεγαλωσανε τα παιδια και η Κοινωνικη συμμαχια εγινε μια πανεμορφη κοπελα με μακρυα μαλλια, παιζανε 'διωχνουμε τους κακους' σε βουνα, δαση και λιμανια!
Κι οταν πεταξανε τους κακους στη θαλασσα, η Κοινωνικη συμμαχια φορεσε κατακοκκινο φορεμα, χαμογελασε και ειπε: "Λεω να με φωναζετε πια Λαικη εξουσια και να βοηθησουμε κι αλλα παιδια να διωξουν τους κακους απ τις χωρες τους! "
Και ζησανε αυτοι καλα, κι εμεις με την Κοινωνικη μας συμμαχια, παλευουμε να την πουμε Λαικη εξουσια! Καλη αγωνιστικη χρονια !


Ρόζα Θαλασσινού 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου