Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Η πιο όμορφη θάλασσα...






Οταν οι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ορκίζονταν στην Πατρίδα, στην Δημοκρατία, στην τιμή και στην εργασία του Λαού, οι άλλοι - αυτοί που αργότερα αποτέλεσαν τον "εθνικό κορμό" - ορκίζονταν στον Χίτλερ.
Εκείνος ο αγώνας, ο πιο ωραίος,ο πιο ηρωικός, ο πιο ανιδιοτελής, ηττήθηκε στρατιωτικά και έληξε στις 29 Αυγούστου 1949. 
Αλλά δεν ηττήθηκε ποτέ πολιτικά, ιδεολογικά και ηθικά.
Το ξέρουν πρώτοι απ' όλους οι πλουτοκράτες και οι πολιτικοί απόγονοι των προσκυνημένων στους Βαν Φλιτ και τους Σκόμπυ, οι κατσαπλιάδες της άρχουσας τάξης και τα αποβράσμα των χιτών και των δοσιλογων.
Φέτος,η συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ, είναι μόνο η αφορμή να το επαναλάβουμε - με απόλυτη πεποίθηση ότι οι συντάκτες του "Τέλους της Ιστορίας" ματαιοπονούν:
Η τιμή και η δόξα που στεφανώνει τους συντρόφους μας είναι ταυτόχρονα και η πυξίδα για να φτάσουμε εκει: "Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει".


Ν.Μπογιοπουλος




2 σχόλια:

  1. H Koυφαία στιγμή της Ταξικής Πάλης στην Ελλάδα η Αθάνατη Εποποιια του ΔΣΕ απο τις λαμπρότερες σελίδες της Ιστορίας του ΚΚΕ. Ενας τιτάνιος αγώνας μοναδικός στην ...Δ Ευρωπη που τα πάντα εγκλωβίστηκαν στην καταστροφική λογική των Πολιτικών μετώπων που στέρησε τα Κ.Κ απο το να έχουνε στρατηγικό στόχο των Σοσιαλισμό με την .....λαοκρατία...... Ο ΔΣΕ μπορούσε να είχε νικήσει αν έπεφτε όλο το βάρος εκει απο το 1945 1946 και δεν χρονοτριβούσανε με τις αυταπάτες για ....ομαλότητα....και εθνική ενότητα εγκλωβισμένοι στο ΕΑΜ με αποτέλεσμα να το εκμεταλευτεί απόλυτα το αστικό κράτος ωστε να προλάβει να οργανωθεί. Παρόλά αυτά η Αστική τάξη είδε τον χάρο με τα μάτια της και η εξέλιξει θα ήτανε διαφορετική αν το 1948 ο ΤΙΤΟ ΔΕΝ ΈΚΛΕΙΝΕ ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι οτι το Κ.Κ πρέπει να έχει πάντα αυτοτελή δράση να μην είναι ποτέ εγκλωβισμένο με την Σοσιαλδημοκρατία και τον Οπορτουνισμό και να παλεύει για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού μέσα απο ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Μόνο έτσι μπορεί να είναι νικηφόρα μια Επανάσταση. Σε κάθε περίπτωση την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στον σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Χωρίς αυτόν θα είχαμε ακολουθήση τον Ευρωκομμουνιστικό δρόμο απο το 1945 και σήξμερα δεν θα υπήρχε ΚΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα βάλω μια διάσταση του θέματος και αν θέλεις μου λες την γνώμη σου. Εχω διαβάσει οτι το Κόμμα παραμονές Δεκεμβριανών είχε Βολιδοσκοπήση τον Σοβιετικό πρέσβη αν θα μπορούσανε να βοηθήσουνε σε περίπτωση σύγκρουσης και οτι πήρανε αρνητική απάντηση όπως και για το να συνεχίσουνε εκτός Αθήνας και Πειραιά. Και αναρωτιέμαι Σύντροφε βοήθεια ζητάγανε η τρέλα πουλάγανε και το εξηγώ αμέσως. Βοήθεια κατα την γνώμη μου ζητάς την ώρα που αποχωρούνε οι Γερμανοί χωρίς να έχεις υπογράψει ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ και χωρίς να έχεις μπει σε κυβέρνηση με τον Παπατζή. Εκεί είμαι 100% σίγουρος οτι θα την είχανε την βοήθεια. Οταν τα έχεις υπογράψει όλα έχεις μπεί κάτω απο την Σημαία της Αστικής Τάξης και των Άγγλων τους έχεις δώσει 52 μέρες προθεσμία να αλλάξουνε τους Συσχετισμούς τι ακριβώς βοήθεια ζητάς απο την ΕΣΣΔ. Αν θέλεις με βοηθάς. Τα Σέβη μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή