Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΩΝ








Αντιγραφή από το βιβλίο ΒΠΠ έκδοση 1960 : 

Η νίκη των συμμάχων στον πόλεμο κατάτης χιτλερικής Γερμανίας αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της εποχής μας. Η Ρωσία εσήκωνε ένα μεγάλο βάρος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο για την συντριβή του Άξονος.Οι ένοπλες δυνάμεις της απελευθέρωσαν το έδαφος της πατρίδος των, και υπερασπίστηκαν μαζί με όλο τον λαό την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, τις Κατακτήσεις και το Καθεστώς της χώρας των. Επί πλέον, με την εξασθένιση που επέφεραν στον χιτλερικό στρατό, εβοήθησαν στην απελευθέρωση όλης της Ευρώπης και με την προέλασί τους απελευθέρωσαν οι ίδιες τους την ανατολική, βόρειο και κεντρική Ευρώπη.
Η Γερμανία, μία από τις πιο προχωρημένες χώρες του κόσμου στην οικονομία, την τεχνική πρόοδο και την καλλιέργεια των γραμμάτων, κατάντησε στα χέρια του φασισμού να απειλήση με αφανισμό ολόκληρη την Ευρώπη, να εξολοθρεύση εκατομμύρια ανθρώπους, να καταστρέψη τον πολιτισμό πολλών αιώνων και τον μόχθο πολλών γενεών. Αντιθέτως οι σύμμαχοι, και στην προκειμένη περίπτωση η Ρωσία, μια χώρα που παληότερα ήταν καθυστερημένη, ανίσχυρη και σκοτεινή, εγλύτωσε τον κόσμο από τον μεγαλύτερο κίνδυνο που διέτρεξε ποτέ.
Πώς όμως μπόρεσε η Σοβ. Ένωσις να νικήση σ΄αυτόν τον τόσο σκληρό πόλεμο, πώς μπόρεσε να καταβάλη την χιτλερική Γερμανια, που χρησιμοποιησε τα μέσα και τις δυνάμεις σχεδόν όλης της Ευρώπης; Στο ερώτημα αυτό δίνονται διάφορες απαντήσεις, που διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους, αναλόγως της τοποθετήσεως του κρίνοντος. Ας αρκεστούμε εδώ ν΄αναφέρουμε πως εξηγούν οι ίδιοι οι Ρώσοι την Νίκη της Πατρίδος των, πράγμα που εκτίθεται περιληπτικά σε μία επίσημη έκδοσι του σοβιετικού Υπουργείου Εξωτερικών (έκδοσις του Ιουλίου 1953).







 1)Οι αιτίες της σοβιετικής νίκης πρέπει να αναζητηθούν πρώτα από όλα στα πλεονεκτήματα του κοινωνικού και κρατικού καθεστώτος. Αυτό έδωσε στο λαό και τον στρατό την μεγάλη και ακαταμάχητη δύναμι.
Πολλοί ξένοι επίσημοι είχαν την γνώμη, ότι το καθεστώς μας δεν θ΄αντέξει στον πόλεμο και θα διαλυθή. Αλλά το σοβ.καθεστώς πέρασε με επιτυχία τη δοκιμασία στη φωτιά του πολέμου, απέδειξε τη ζωτικότητα του, την ισχυρή δύναμη και τα αδιαφιλονίκητα πλεονεκτήματα του.
Στην κοινωνία μας δεν υπάρχουν άπληστα συμφέροντα, έτοιμα να πουλήσουν την πατρίδα τους στους ξένους. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες της Γαλλίας, παρέδωσαν την χώρα τους στον Χίτλερ. Στη σοβιετική χώρα, οι χιτλερικοί δεν βρήκαν κανένα στήριγμα. Παρουσιάσανε μια πρωτοφανή στην ιστορία στερεότητα των μετόπισθεν και είχαμε τη δυνατότητα να επιστρατεύσουμε όλα τα μέσα για τις ανάγκες του μετώπου. Όλος ο λαός-εργάτες, αγρότες, διανοούμενοι-ρίχθηκε ενωμένος στον αγώνα για την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής πατρίδας του.
Στα χρόνια του πατριωτικού πολέμου, επιβεβαιώθηκε η ορθότητα της πολιτικής για τη σοσιαλιστική εκβιομηχάνισι της χώρας. Η βιομηχανία έδοσε τις υλικές δυνατότητες για την διεξαγωγή του πολέμου και έσωσε τη χώρα από την υποδούλωση στον εχθρό.
Η Σοβ. Ένωσις, δεν δυσκολεύτηκε στη μετατροπή της εθνικής οικονομίας της, όσο οι Ην. Πολιτείες και η Αγγλία. Στις χώρες αυτές, οι επιχειρηματίες, που έπαιρναν στρατιωτικές παραγγελίες, καθυστερούσαν την μετατροπή των επιχειρήσεων τους για να πετύχουν περισσότερα κέρδη. Το σοβιετικό Κράτος, στηριζόμενο στην κοινωνική ιδιοκτησία και στην σχεδιασμένη οικονομία, ωργάνωσε πολύ γρήγορα τη μετατροπή της βιομηχανίας σε πολεμική και επεστράτευσε όλη την οικονομία της χώρας για τη συντριβή του εχθρού.
Η σοβιετική βιομηχανία, στα τελευταία τρία έτη του πολέμου, παρήγαγε κατά μέσο όρο ετησίως πάνω από 30.000 τάνκς και θωρακισμένα αυτοκίνητα, 40.000 αεροπλάνα, 120.000 πυροβόλα διαφόρων διαμετρημάτων, 450.000 ελαφρά και βαρέα πολυβόλα. Πάνω απο 3.000.000 τυφέκια. Περί τα 2.000.000 αυτόματα και 100.000 ολμοβόλα. Η ποσοτική και τεχνική άνοδος της πολεμικής παραγωγής, που ήταν συνεχής, εκάλυψε τις τεράστιες ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων της Σοβ. Ενώσεως στην εκπλήρωσι της υψηλής αποστολής τους.

Τεράστια προβλήματα αντιμετώπισε η σοβιετική αγροτική οικονομία. Παρ΄όλο που εχθρός κατέλαβε τις σοβαρώτερες αγροτικές περιοχές -Ουκρανία,Ντόν,Κουμπάν- ο στρατός δεν επείνασε, ο πληθυσμός ήταν εφωδιασμένος με τρόφιμα και η βιομηχανία με πρώτες ύλες. Στα χρόνια του πολέμου, απεδείχθη ότι ήταν σωστή η αρχή της συλλογικότητας στην αγροτική οικονομία. Χωρίς τα κολχόζ, χωρίς την αυτοθυσία των κολχοζνικών, χωρίς την πολιτική τους συνειδητότητα και οργάνωση, η σοβιετική χώρα δεν θα ημπορούσε να λύσει αυτό το δύσκολο πρόβλημα. Έτσι, η Σοβιετική Ένωσις απεδείχθη δυνατώτερη από τον αντίπαλο της, όχι μόνο στην πολεμική τεχνική και το μαχητικό πνεύμα των στρατιωτών της, αλλά και στην οργάνωσι και την ανάπτυξι της οικονομίας της.
Όπως είναι γνωστό, το Σοβιετικό κράτος είναι πολυεθνικό. Οι χιτλερικοί υπελόγιζαν, ότι ύστερα από το πρώτο σοβαρό κτύπημα και τις πρώτες αποτυχίες του Σοβιετικού στρατου, θα άρχιζαν οι φιλονικίες μεταξύ των λαων της Σοβιετικής Ενώσεως και το πολυεθνικό κράτος θα διελύετο. Όχι μόνον οι φασισταί, αλλά και πολλοί άλλοι, πίστευαν, ότι το Σοβιετικό πολυεθνικό κράτος είναι ετοιμόρροπο και προφήτευσαν την συντριβή της Σοβιετικής Ενώσεως. Όλοι αυτοί, γελάστηκαν στους υπολογισμούς τους. Ο πόλεμος απέδειξε, ότι το σοβιετικό κρατικό σύστημα είναι όχι μόνο βιώσιμο, αλλά και πολύ ισχυρό. Εκτός αυτού, το σοβιετικό κρατικό σύστημα απεδείχθη ότι είναι το πρότυπον πολυεθνικού κράτους, γιατί σ΄αυτό το εθνικό ζήτημα ελύθη καλύτερα από κάθε άλλο κράτος, γιατί το σύστημα αυτό βασίζεται στη φιλία και την αδελφική συνεργασία των σοσιαλιστικών εθνών. Η φιλία των λαών δέθηκε σφιχτότερα και δυνάμωσε περισσότερο στη διάρκεια του πολέμου. Όλοι οι λαοί του πολυεθνικού σοβιετικού κράτους, σαν μία ενιαία οικογένεια πολέμησαν τον εχθρό.
Ο σοβιετικός λαός έδειξε απεριόριστη εμπιστοσύνη στην κυβέρνησί του, πίστευε στην ορθότητα της πολιτικής και βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις την σοβιετική κυβέρνηση και το κομμουνιστικό κόμμα.Όλα αυτά συνθέτουν την αποφασιστική δύναμι, που εξασφάλισε τη νίκη εναντίον του εχθρού. 




2) Στις μέρες του μεγάλου πατριωτικού πολέμου, ο σοβιετικός λαός υπεβλήθη εθελουσίως σε σοβαρές θυσίες και στερήσεις για να στείλει περισσότερα εφόδια στο μέτωπο. Οι απροσμέτρητες δυσκολίες του πολέμου δεν απεθάρρυναν, αλλ΄αντίθετα εσφυρηλάτησαν την σιδερένια θέλησι και το ηρωικό πνεύμα του σοβιετικού λαού. Χιλιάδες σοβιετικών ανθρώπων, με τα ηρωικά κατορθώματα τους στο όνομα της πατρίδος, περιεβλήθησαν αθάνατη δόξα. Οι αεροπόροι: Γκαστέλο, Ταλαλίχιν, Μαρέσεβ, Κοζεντούμ, οι παρτιζάνες: Ζόγια Κοσμοντεμιάνσκαγια, Λίζα Τσάικινα, οι ηρωικοί νεολαίοι του Κρασνοντάρ, ο μαχητής Αλέξανδρος Ματρόσωφ και χιλιαδες όμοιοί τους ήρωες έγραψαν τα ονοματά τους στα χρονικά του μεγάλου πατριωτικού πολέμου. Ο μεγάλος σοβιετικός πατριωτισμός και η απεριόριστη αφοσίωση στην σοσιαλιστική πατρίδα, είναι οι πηγές των ηρωικών κατορθωμάτων του σοβιετικού λαού στο μέτωπο και στα μετόπισθεν.
Οι εργάτες, οι αγρότες και οι διανοούμενοι έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους για τη νίκη εναντίον του εχθρού. Ιστορικές είναι οι υπηρεσίες που πρόσφεραν οι γυναίκες και τα κορίτσια. Σήκωναν στους ώμους τους το μεγαλύτερο βάρος της εργασίας στις φάμπρικες και στα εργαστήρια, στα κολχόζ και στα σοβχόζ. Μ΄αυτά και με τη συμμετοχή τους στο μέτωπο, φάνηκαν αντάξιοι των πατέρων και των γιών, των συζύγων και των αδελφών υπερασπιστών της πατρίδος.




3) Ο σοβιετικός στρατός συνέτριψε την φασιστική στρατιωτική μηχανή, που λίγο πριν, είχε διαλύσει τόσους άλλους. Το ηθικό του σοβιετικού στρατού ήταν ασυγκρίτως ανώτερο από το ηθικό των χιτλερικών στρατευμάτων, διότι οι σοβιετικοί μαχηταί αγωνίζονταν για την υπεράσπιση της πατρίδος τους, ενώ οι Γερμανοί για την καταλήστευσι και την αρπαγή ξένων εδαφών.
Σφυρηλατημένος στις μάχες με τους εχθρούς, ο σοβιετικός στρατός μετεβλήθη σε στρατού ομαδικού ηρωισμού. Πάνω από 7.000.000 στρατιώτες, ναύτες, αξιωματικοί και στρατηγοί παρασημοφορήθηκαν στη διάρκεια του μεγάλου πατριωτικού πολέμου με παράσημα και μετάλλια της Ε.Σ.Σ.Δ. και 11.000 σοβιετικοί μαχηταί τιμήθηκαν με τον ανώτατο τίτλο του ήρωος της Σοβιετ. Ενώσεως.
Τα σοβιετικά στρατεύματα έμαθαν και χρησιμοποίησαν την ισχυρή και υψηλή τεχνική που τους πρόσφερε ο λαός. Έγιναν τεχνίτες στην χρησιμοποίηση των όπλων τους και οι αξιωματικοί_ τεχνίτες στην διοίκησι των στρατευμάτων. Ο σοβιετικός στρατός έγινε ο πιο έμπειρος σύγχρονος στρατός.
Οι παρτιζάνοι πρόσφεραν ανεκτίμητη βοήθεια στον σοβιετικό στρατό. Δεν άφησαν ήσυχο τον εχθρό, ούτε μέρα, ούτε νύκτα και τον υποχρέωναν να αποσύρη δεκάδες μεραρχίες από το μέτωπο για την περιφρούρησι των μετόπισθεν. Εκατοντάδες χιλιάδες επιδρομέων εξολοθρεύτηκαν από τους ηρωικούς παρτιζάνους.





4)Τέλος, η σοβιετική έκθεσις των αιτιών της Νίκης, αποδίδει στον πολιτικό οργανισμό (Σοβ.Κομ.Κόμμα) τον ρόλο του οργανωτού και εμπνευστού της Νίκης>>.





(Η δουλειά ειναι απο αντιγραφή του σχολιαστή "Νταν Αϊ "στο "¨Σφυροδρέπανο" απο ένα βιβλιο για τον ΒΠΠ που βρηκε παραπεταμενο στην υπο εγκαταλειψη βιβλιοθηκη του χωριού του, περιέχεται η σύντομη έκθεση του Σοβιετικού Υπουργείου Εξωτερικών (Ιούλιος 1953) σχετικά με τα αίτια της νίκης.)



Κι εδω ενα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο με τον ιδιο τον Χίτλερ να παραδέχεται οτι τα βρήκε σκούρα με τα Σοβιετ ..




1942 O AΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟΝ ΦΙΝΛΑΝΔΟ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ ΜΑΝΕΡΧΑΙΜ ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ..ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΝΛΑΝΔΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου