Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ








Από αναρτήσεις προσκείμενων στην Ανταρσυα διαπιστώνω ότι πολλοί απ' αυτούς ψηφίζουν τον Σύριζα 1 και άλλοι τον Σύριζα 2.  
Αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη κατάληξη γι' αυτό το "αριστερό" πολιτικό μόρφωμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι από γεννησιμιού του ακολουθούσε ανέκαθεν την τακτική προσκολλήσεως με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μέσα στο εργατικό κίνημα. 
Η Ανταρσυα ανέκαθεν έπαιζε το ρόλο πρόθυμης συνδικαλιστικής «ουράς» και δορυφόρου των πρωτοβουλιών του Σύριζα στο εργατικό κίνημα σε μια σειρά κλάδους αλλά και στην τοπική διοίκηση. Ανέκαθεν αναλάμβαναν εργολαβικά την προώθηση της γραμμής του Σύριζα ακόμα και με κοινά σχήματα σε αρχαιρεσίες, σταθερά ταγμένοι σε μια αντι-ΠΑΜΕ γραμμή. 
Η αντικαπιταλιστική τους ορμή είναι μόνο στον τίτλο τους αφού στηρίζουν τον Σύριζα 1 και 2 οι οποίοι δεν αμφισβητούν την εξουσία των καπιταλιστών στην οικονομία, σέβονται τους καπιταλιστικούς κανόνες και δεσμεύσεις της Ε.Ε. και αναγνωρίζουν το χρέος των καπιταλιστών. Δεν μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν αυτή την ανακολουθία, είναι ψιλά γράμματα γι΄αυτούς... 



Ειδικά μάλιστα για όσους από αυτούς σκέφτονται να ψηφίσουν Σύριζα 2, φαίνεται ότι πίστεψαν την ψευτοαντιμνημονιακή ρητορεία του Λαφαζάνη που δεν συγκρούεται με τις αιτίες των μνημονίων. Φαίνεται ότι τους θάμπωσε το θέατρο που έπαιξε την τελευταία στιγμή όταν έμαθε την προκήρυξη εκλογών και τον αποκλεισμό του από τις λίστες. Tους παρέσυρε το κερασάκι που πρόσθεσε στην τούρτα για μια "σκληρότερη" διαπραγμάτευση και εθνικό νόμισμα. Δεν πήραν το μάθημα τους ότι φιλολαϊκή πολιτική στα σιδερένια καλούπια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να εφαρμοστεί είτε εντός, είτε εκτός Ευρωζώνης. 

Με την ψετομαρξιστική της εκτίμηση η Ανταρσυα πιστεύει ότι η καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής είναι προτιμότερη από την καπιταλιστική Ελλάδα του ευρώ, γι' αυτό σε αναρτήσεις τους τολμούν να κάνουν και κριτική στο ΚΚΕ για το θέμα αυτό !!!
Δεν έχουν την στοιχειώδη ικανότητα να κάνουν την πιο απλή ταξική ανάλυση και να καταλάβουν ότι το εθνικό νόμισμα με απείραχτη την εξουσία των καπιταλιστών στην οικονομία, με αναγνωρισμένο το καπιταλιστικό χρέος και με τους αντιλαϊκούς κανόνες της Ε.Ε., θα σημάνει μεγαλύτερη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Δεν είναι ικανοί να καταλάβουν ότι η παραπέρα φτωχοποίηση θα συμβεί επειδή ακριβώς θα αυξηθεί η ληστεία του λαού από τους καπιταλιστές για τους εξής λόγους : 





α) Με το υποτιμημένο εθνικό νόμισμα το χρέος θα διογκωθεί γιατί θα παραμείνει σε ευρώ, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη φορολεηλασία των λαϊκών οικογενειών για την πληρωμή του.

β) Θα υπάρξει μια άνευ προηγούμενου κερδοσκοπία από τους καπιταλιστές σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων γιατί μια σειρά εισαγόμενα προϊόντα πρώτης ανάγκης θα αγοράζονται σε σκληρό νόμισμα. Αυτό θα συμβεί γιατί δεν συμφέρει τους καπιταλιστές να τα παράγουν αφού με την παραγωγή τους έχουν χαμηλό ποσοστό κέρδους ενώ με την εισαγωγή και εμπορία τους κερδίζουν περισσότερο και ευκολότερα.
γ) Η ακρίβεια θα εκτιναχθεί και θα κατατρώει περισσότερο το λαϊκό εισόδημα επειδή η παραγωγή εγχώριων προϊόντων από τους καπιταλιστές θα έχει μεγαλύτερο κόστος. Αυτό θα συμβεί γιατί οι καπιταλιστές δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ, ούτε ενδιαφέρονται για καθετοποίηση της παραγωγής και απεξάρτηση από ξένες πρώτες ύλες που θα είναι ακριβότερες σε ευρώ. Το αποτέλεσμα θα είναι το αυξημένο κόστος να μετακυλίεται από τους καπιταλιστές στην τιμή πώλησης των παραγόμενων προϊόντων. 
δ) Με τις αλλεπάλληλες υποτιμήσεις του εθνικού νομίσματος θα δοθεί η δυνατότητα στους καπιταλιστές που έχουν εξάγει τον ιδρώτα του λαού στο εξωτερικό να εξαγοράσουν τα πάντα αντί πινακίου φακής. Ιδιαίτερα οι πολυεθνικοί μονοπωλιακοί όμιλοι θα εξαγοράσουν ντόπιες επιχειρήσεις για να τις μετατρέψουν σε εμπορικά παραρτήματα ή για να τις κλείσουν προκειμένου να πουλούν τα δικά τους εισαγόμενα προϊόντα, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη οικονομική εξάρτηση και εξαθλίωση των εργαζόμενων από την αύξηση της ανεργίας. 

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι το σινάφι των οππορτουνιστών δεν έχει καμιά σχέση με την Μαρξιστική-Λενινιστική θεωρία. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορούν δήθεν να επιτευχθούν κάποιοι επιμέρους αντικαπιταλιστικοί στόχοι από κυβερνήσεις που ακολουθούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης !!! Εμποδίζουν την ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων και την συγκέντρωση κοινωνικών δυνάμεων στην πάλη για τα καθημερινά προβλήματα με αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό. Καθυστερούν την απαραίτητη προοπτική της Λαϊκής Εξουσίας που θα ανατρέψει το σύστημα εκμετάλλευσης. Λειτουργούν ως ανάχωμα στηρίζοντας εναλλαγές κυβερνήσεων καπιταλιστικής διαχείρισης. Είναι πολύτιμοι στυλοβάτες της αστικής εξουσίας. 

Βαγγέλης Δανέζης













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου