Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

ΤΑ FAKE NEWS ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥ



Αδίστακτος προπαγανδιστικός μηχανισμός για το ξέπλυμα της κατοχής και της γενοκτονίας

Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα, από τα πολλά που αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης»


Πρωτοσέλιδα ξένων εφημερίδων αναπαράγουν την ιστορία για τα «40 αποκεφαλισμένα βρέφη»
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη των βάρβαρων στρατιωτικών επιχειρήσεων του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ στη Γάζα, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 42.000 Παλαιστίνιους, στην πλειοψηφία τους αμάχους, γυναίκες και παιδιά.

Η προετοιμασία αυτών των επιχειρήσεων περιελάμβανε από τις πρώτες ώρες μια σαρωτική εκστρατεία του μηχανισμού προπαγάνδας από τον στρατό και το κράτος του Ισραήλ, που στόχο είχε να πλημμυρίσει τη «σφαίρα της πληροφόρησης» με κατασκευασμένες και ψευδείς ειδήσεις.

Από τα «παραδοσιακά» Μέσα Ενημέρωσης μέχρι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τα fake news «ξεχείλισαν», για να δικαιολογήσουν τη σφαγή που ακολούθησε, να συκοφαντήσουν την πάλη του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή, αλλά και την αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε με πρωτόγνωρες λαϊκές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Πολλά Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό αναπαρήγαγαν «αμάσητη» την προπαγάνδα που κατασκεύαζε ο μηχανισμός του Ισραήλ και των συμμάχων του. Με ανταποκρίσεις χιλιόμετρα μακριά από τα πραγματικά γεγονότα, δημοσιογράφοι μεγάλων «δυτικών» Μέσων, αλλά και της ελληνικής ΕΡΤ, μετέδιδαν τα δελτία προπαγάνδας του ισραηλινού στρατού και έδιναν υπόσταση στα ψεύδη, ακόμα κι όταν αυτά κατέρρεαν σαν χάρτινοι πύργοι!



Οχημα του ισραηλινού στρατού στην πύλη του rave party την ώρα των μαχών
Ο «Ριζοσπάστης» βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για την απόκρουση αυτής της βρώμικης προπαγάνδας: Ξεσκέπασε τα fake news που αναπαρήγαγαν και ελληνικά Μέσα ενημέρωσης και έριξε φως στη λειτουργία του προπαγανδιστικού μηχανισμού του Ισραήλ, καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αντιδρούν.

Ακόμα και σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες «ιστορίες φρίκης» που διέδωσε αυτός ο μηχανισμός έχουν διαψευστεί, πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να αναπαράγουν τα ίδια ψέματα. Ιδίως αυτές τις μέρες, οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί επανήλθαν δυναμικά: Βιασμοί, ακρωτηριασμοί, «στυγνές εκτελέσεις» αμάχων, όλα στο μπλέντερ της προπαγάνδας για να ξεπλυθεί η γενοκτονία και η κλιμάκωση του πολέμου με ευθύνη του Ισραήλ και των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Μάταιος όμως ο κόπος τους...

Ο «Ριζοσπάστης» επαναφέρει σήμερα ορισμένα από τα πιο κραυγαλέα ψέματα που κυκλοφόρησαν το πρώτο διάστημα του πολέμου, στην αποκάλυψη των οποίων συνέβαλε με πολλά δημοσιεύματα και η εφημερίδα μας.

Τα «αποκεφαλισμένα βρέφη»

Η ομοβροντία των fake news ξεκίνησε με την ιστορία ότι στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, δίπλα στο τείχος του Ισραήλ γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας είχαν εντοπιστεί 40 αποκεφαλισμένα βρέφη. Η «είδηση» ξεπήδησε από το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο «i24news» και έκανε τον γύρο του κόσμου.


Ισραηλινός αξιωματικός στην ελληνική τηλεόραση
«Ποτέ δεν πίστευα πραγματικά ότι θα έβλεπα ...επιβεβαιωμένες εικόνες τρομοκρατών να αποκεφαλίζουν παιδιά», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ενώ τους ίδιους ισχυρισμούς είχε κάνει νωρίτερα και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν. Ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε αργότερα να παραδεχτεί ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είχαν δει καμία απόδειξη.

Ακόμα και η δημοσιογράφος του ισραηλινού Μέσου αναδιπλώθηκε, «διευκρινίζοντας» σε ανάρτησή της ότι η πληροφορία δεν είχε προέλθει από δική της έρευνα - αυτοψία, αλλά από «Ισραηλινούς στρατιώτες». Αντίστοιχους ισχυρισμούς είχαν κάνει και άλλοι αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού, αλλά και μέλη της ισραηλινής εθελοντικής οργάνωσης έρευνας και διάσωσης ΖΑΚΑ.

Τελευταίος και καταϊδρωμένος μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο ισραηλινός στρατός ομολόγησε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την ιστορία, παρά το γεγονός ότι ο επίσημος λογαριασμός του Ισραήλ στο «Χ» είχε συμβάλει καθοριστικά στην αναπαραγωγή της. Κι ενώ επίσημα το Ισραήλ αναδιπλώθηκε, τα «αποκεφαλισμένα βρέφη» άρχισαν να εντοπίζονται σε άλλα κιμπούτς!

Ενας εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) δήλωσε σε ΜΜΕ ότι είχαν βρεθεί αποκεφαλισμένα βρέφη και στο κιμπούτς «Μπε'ερί»: «Λάβαμε πολύ, πολύ ανησυχητικές αναφορές που ήρθαν από το έδαφος ότι υπήρχαν μωρά που είχαν αποκεφαλιστεί... Νομίζω ότι μπορούμε τώρα να πούμε με σχετική σιγουριά ότι δυστυχώς αυτό συνέβη στο Μπε'ερί», είπε.



«- Υπάρχουν πολίτες εκεί; - Δεν ξέρω, απλά πυροβόλα»
Η ΕΡΤ συμμετείχε πρωταγωνιστικά στην αναπαραγωγή της κατασκευασμένης ιστορίας και στις 11/10 έφτασε να «ενημερώνει» τους τηλεθεατές της: «Η ΕΡΤ μέσα σε μαρτυρικά κιμπούτς - Χάος και θάνατος - "Βρήκαμε διαμελισμένα πτώματα μωρών"».

Τις ίδιες ακριβώς μέρες, ένας εθελοντής σε ισραηλινή οργάνωση διάσωσης ισχυριζόταν δημόσια ότι είχε εντοπίσει ένα μωρό το οποίο τα μέλη της Χαμάς είχαν βάλει σε έναν φούρνο και το έψησαν...Είναι φανερό δηλαδή από τη συχνότητα και τις ...παραλλαγές με τις οποίες εμφανίζονταν, ότι το θέμα «σκοτωμένα και κακοποιημένα μωρά» διοχετευόταν από ενιαίο κέντρο κατασκευής «ειδήσεων».

Η διάψευση προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία του Ισραήλ για τους νεκρούς της 7ης Οκτώβρη, αν και αναθεωρήθηκαν αρκετές φορές προς τα κάτω, καθώς αρχικά συμπεριλήφθηκαν και περιπτώσεις Παλαιστίνιων μαχητών, που συμμετείχαν στις συγκρούσεις.

Ο τελικός απολογισμός των νεκρών κατέληξε στους 1.189 νεκρούς. Από αυτούς οι 796 καταγράφονται ως άμαχοι και 379 ως μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως και 14 όμηροι. Να σημειωθεί πως τα ένοπλα μέλη της ασφάλειας των κιμπούτς στις περισσότερες περιπτώσεις καταγράφονται στους «αμάχους». Υπάρχουν επίσης πολλές μαρτυρίες πρώην μελών του ισραηλινού στρατού ότι κατά τη διάρκεια των μαχών εξοπλίστηκαν και έλαβαν μέρος σε αυτές. Σε κάθε περίπτωση, στους καταγεγραμμένους νεκρούς εντοπίζεται μόλις ένα παιδί κάτω του ενός έτους, το οποίο έχασε τη ζωή του από σφαίρα.

Ακρωτηριασμοί και βιασμοί



Το ένα όπλο στο βίντεο των IDF...
Ο ρόλος της ZAKA, ως μίας από τις βασικές πηγές διάδοσης ψευδών ειδήσεων του πολέμου, βρέθηκε στο επίκεντρο ακόμα και από ισραηλινά Μέσα.

Τα μέλη της ανέλαβαν τη συλλογή των πτωμάτων της 7ης Οκτώβρη και από την πρώτη στιγμή άρχισαν να δίνουν μαρτυρίες στα Μέσα Ενημέρωσης, με τις πιο χοντροκομμένες από αυτές να καταρρέουν εν ριπή οφθαλμού.

Το ίδιο το «Associated Press» είχε καταγγείλει ότι ο διοικητής της «εθελοντικής οργάνωσης» και άλλα μέλη έκαναν ψευδείς δηλώσεις για σεξουαλική βία, βιασμούς και ακρωτηριασμούς.

Ενα μέλος της ZAKA ισχυρίστηκε ότι βρήκε μια έγκυο γυναίκα σκοτωμένη με έμβρυο που είχε αφαιρεθεί από τη μήτρα της, πράγμα που αποδείχθηκε ψευδές στη συνέχεια, με τον ίδιο μάλιστα να παραδέχεται δημόσια ότι δεν είχε στοιχεία.

Μέλη της ZAKA ισχυρίστηκαν ότι έχουν φωτογραφίες που απεικονίζουν ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων, τις οποίες δήλωσαν ότι κατέθεσαν στην αποστολή διερεύνησης στοιχείων της ειδικής αντιπροσώπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία στις συγκρούσεις της 7ης Οκτώβρη, όπως και στο NBC News. Τόσο ο ΟΗΕ όσο και το NBC κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί δεν μπορούσαν να επαληθευτούν.

Ο ίδιος ο διοικητής της οργάνωσης είχε ισχυριστεί στο «Associated Press» ότι βρήκε μια βιασμένη γυναίκα σε ένα σπίτι, κρίνοντας από το παντελόνι της, που ήταν κατεβασμένο μέχρι κάτω από τη μέση. Σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, η ZAKA αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η ερμηνεία του ήταν λανθασμένη, καθώς διαπιστώθηκε ότι ομάδα στρατιωτών είχε σύρει το πτώμα της γυναίκας στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια ελέγχου για βόμβες, και το παντελόνι της κατέβηκε κατά τη διαδικασία αυτή.



...γίνονται δύο στα πλάνα του BBC
Οσον αφορά το ζήτημα των βιασμών, «ναυαρχίδα» της δήθεν τεκμηρίωσης αποτέλεσε το άρθρο της «New York Times» «Κραυγές χωρίς λόγια: Πώς η Χαμάς οπλοποίησε τη σεξουαλική βία στις 7 Οκτώβρη». Αξίζει να σημειωθεί ότι πολυάριθμα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και ορισμένοι από το προσωπικό της ίδιας της εφημερίδας έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με την έρευνα, ενώ ομάδα περισσότερων από 60 καθηγητών δημοσιογραφίας στις ΗΠΑ απευθύνθηκε εγγράφως στους «New York Times», ζητώντας από την εφημερίδα να αναθέσει ανεξάρτητη επανεξέταση του θέματος, καθώς σημειώνει σοβαρές ελλείψεις τεκμηρίωσης.

Η προσπάθεια νομιμοποίησης των επιθέσεων σε νοσοκομεία

Τα νοσοκομεία της Γάζας βρέθηκαν στο επίκεντρο της προπαγανδιστικής εκστρατείας του Ισραήλ. Προκειμένου να «νομιμοποιήσει» τις επιθέσεις σε αυτά, που είχαν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες θανάτους, τα παρουσίασε ως «κάλυψη» για τα αρχηγεία της Χαμάς, τα οποία υποτίθεται πως λειτουργούσαν στα υπόγεια.

Μία πρόγευση δόθηκε με το μακελειό στο νοσοκομείο Αλ Αχλί, στις 17 Οκτώβρη. Αρχικά το κράτος του Ισραήλ επικαλέστηκε άγνοια και στη συνέχεια έριξε το φταίξιμο στη Χαμάς και έπειτα στην «Ισλαμική Τζιχάντ». Την ίδια ώρα, ένας από τους συμβούλους του Μπ. Νετανιάχου πανηγύριζε δημόσια για το χτύπημα του Ισραήλ στο νοσοκομείο και αναγκάστηκε να τα μαζέψει άρον άρον όταν κατάλαβε ότι δεν είχε «ευθυγραμμιστεί» με το αφήγημα της κυβέρνησής του.



«Χωρίς περικοπές, χωρίς μοντάζ» το βίντεο που «κατέβηκε» και αναρτήθηκε ξανά μονταρισμένο από τον ισραηλινό στρατό
Ακόμα και το βίντεο που ανέβασε ο ισραηλινός στρατός στο «Χ», με εικόνες που «αποδείκνυαν» ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την παλαιστινιακή πλευρά, αφαιρέθηκε από την ανάρτηση όταν και οι πιο αδαείς κατάλαβαν ότι ήταν «πέτσινο» πέρα για πέρα.

Παρ' όλα αυτά, η ισραηλινή προπαγάνδα κλιμακωνόταν, εστιάζοντας στα νοσοκομεία, με τους πρόθυμους ντελάληδες να την ακολουθούν κατά πόδας. «Πώς η Χαμάς μετέτρεψε τα νοσοκομεία σε κέντρα τρομοκρατίας». Αυτός ήταν ένας από τους τίτλους που κυκλοφόρησαν σε ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, όταν είχαν πλέον ξεκινήσει οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Θυμίζουμε ότι τότε οι IDF κυκλοφορούσαν διάφορα βίντεο, στα οποία παρουσιάζονταν ως «τούνελ της Χαμάς» από φρεάτια ανελκυστήρων μέχρι υπόγειες δεξαμενές. Οταν οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο στο παιδιατρικό νοσοκομείο Rantisi στην πόλη της Γάζας, παρουσίασαν «ενδείξεις» «ότι εκεί κρατούνταν όμηροι» και «στοιχεία» ότι «οι τρομοκράτες της Χαμάς επέστρεψαν από τη σφαγή». Κατηγορηματικά δε ο εκπρόσωπος του κατοχικού στρατού πρόσθεσε ότι «η Χαμάς κρύβεται στα νοσοκομεία. Σήμερα, θα το αποκαλύψουμε αυτό στον κόσμο».

Στα στοιχεία της ...μεγάλης αποκάλυψης περιλαμβάνεται ένας χειρόγραφος πίνακας στα Αραβικά, τον οποίο ο εκπρόσωπος του κατοχικού στρατού εμφανίζει ως λίστα με ονόματα «τρομοκρατών», οι οποίοι εναλλάσσονταν σε βάρδιες φύλαξης των Ισραηλινών ομήρων. Ωστόσο ο πίνακας δεν περιλάμβανε τίποτα άλλο από τις μέρες της βδομάδας! Ηταν δηλαδή απλά ένα χειρόγραφο ημερολόγιο.

Τα μονταρισμένα - αμοντάριστα βίντεο

Οταν ολοκληρώθηκε η πρώτη πολιορκία του ισραηλινού στρατού στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, το «Αλ Σίφα», ο εκπρόσωπός του δήλωνε στο CNN ότι το νοσοκομείο και το συγκρότημα ήταν για τη Χαμάς «ένας κεντρικός κόμβος των επιχειρήσεών της».

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριζε πως θα δημοσίευε το πρώτο αμοντάριστο βίντεο με τα «ευρήματα» από το «Αλ Σίφα» (διότι τα προηγούμενα, βαριά μονταρισμένα βίντεο είχαν αμφισβητηθεί από πολλά Μέσα Ενημέρωσης), αλλά η ανάρτηση διαγράφηκε λίγες ώρες μετά. Στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε ένα σχεδόν πανομοιότυπο βίντεο, με μερικές τροποποιήσεις, προκαλώντας περισσότερα ερωτήματα για τα ...«αμοντάριστα» αποδεικτικά στοιχεία.

Το βίντεο (στη δεύτερη εκδοχή του) προβλήθηκε και από τα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία υιοθέτησαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό τους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού. Τα «αδιάσειστα στοιχεία» για το υποτιθέμενο «αρχηγείο» της Χαμάς περιελάμβαναν ένα λάπτοπ, έναν ασύρματο και μερικά CD, ενώ η «ολάκερη αποθήκη» περιελάμβανε μερικά καλάσνικοφ, άδειους γεμιστήρες, ορισμένες χειροβομβίδες, μερικά ζευγάρια παπούτσια και δύο εξαρτήσεις.

Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι ο ισραηλινός στρατός επέτρεψε μόνο στο βρετανικό ΒΒC και το αμερικανικό «FOX News» να μπουν τότε στο νοσοκομείο. Στο βίντεο των IDF εμφανίζεται ένα καλάσνικοφ που βρέθηκε πίσω από έναν αξονικό τομογράφο. Στα πλάνα των δύο καναλιών, που μπήκαν αργότερα στον χώρο, αποτυπώνονται πλέον δύο καλάσνικοφ. «Δεν είναι σαφές από πού προήλθε το δεύτερο τουφέκι», έγραφε τότε το CNN...

Βέβαια, όπως έγραφε τότε ο «Ριζοσπάστης», ο ισραηλινός στρατός κινούνταν σε γνώριμα μέρη, καθώς οι υπόγειες υποδομές και το κύριο τμήμα του νοσοκομείου «Αλ Σίφα» έχουν χτιστεί από τους ίδιους (!) την περίοδο που το κατοχικό κράτος είχε τον πλήρη έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας. Οι Ισραηλινοί διέθεταν όλα τα σχεδιαγράμματα και επομένως την άνεση και την ευχέρεια να σκηνοθετήσουν ό,τι ήθελαν στο εσωτερικό του.

Τα φίλια πυρά και οι νεκροί του rave party

Τεράστια προβολή έχει λάβει και η ιστορία γύρω από τους νεκρούς στο περίφημο rave party που βρισκόταν σε εξέλιξη δίπλα στο τείχος του Ισραήλ στη Γάζα, το οποίο παρουσιάστηκε ως περίπτωση σχεδιασμένης σφαγής εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου και αφύλακτου πλήθους.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός μάνατζερ καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο πάρτι, η τοποθεσία του είχε καθοριστεί μόλις δύο μέρες πριν. Ο ίδιος είπε πως «στο πάρτι υπήρχε ήδη μια αστυνομική δύναμη, όπως κάθε αδειοδοτημένο μέρος και ήταν οι πρώτοι που προσπάθησαν να βοηθήσουν πολεμώντας... Είμαστε Ισραηλινοί κι επομένως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στρατιωτική εμπειρία. Ορισμένοι από την παραγωγή (του πάρτι) κατάφεραν να σκοτώσουν κάποιους τρομοκράτες με γυμνά χέρια και τα όπλα τους».

Ο αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει ότι ένα άτομο από το φεστιβάλ σκότωσε δύο από τους μαχητές της Χαμάς, αφού τους πήρε τα όπλα. Και σ' αυτήν την περίπτωση δηλαδή δόθηκε ένοπλη μάχη σώμα με σώμα, καταρρίπτοντας το αρχικό αφήγημα της ισραηλινής προπαγάνδας.

Παράλληλα, το σημείο του πάρτι ήταν πολύ κοντά στην έδρα της Μεραρχίας Γάζας των IDF. Στη στρατιωτική αυτή βάση, που αποτέλεσε έναν από τους πρώτους στόχους της επίθεσης, σημειώθηκαν σφοδρές μάχες, όπως επίσης και στα κοντινά κιμπούτς.

Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν τις επόμενες μέρες, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εμφανίζονται να ανοίγουν πυρ μέσα στο πλήθος, καθώς εμπλέκονται σε κανονική μάχη με τους μαχητές της Χαμάς. Μάλιστα, όπως καταγράφηκε σε μαρτυρία μιας γυναίκας που συμμετείχε στο πάρτι και πιάστηκε αιχμάλωτη σε ένα από τα κοντινά κιμπούτς, υπήρξαν περιπτώσεις που οι όμηροι σκοτώθηκαν «αναμφίβολα από διασταυρούμενα πυρά».

Μαρτυρίες σαν τις παραπάνω άνοιξαν τη συζήτηση για την εφαρμογή εκείνες τις ώρες της δολοφονικής οδηγίας «Αννίβας», η οποία έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τους στρατιώτες από το να συλλαμβάνονται ζωντανοί ως αιχμάλωτοι πολέμου.

Βολές από ισραηλινά τανκς σε κατοικίες με ομήρους

Η «Haaretz» έχει γράφει επίσης για το κιμπούτς Μπε'ερί, που βρίσκεται δίπλα στο σημείο του πάρτι και είχαν σπεύσει επιζήσαντες, πως «το βράδυ της Δευτέρας 9 Οκτώβρη και μόνο αφού οι διοικητές στο πεδίο έλαβαν δύσκολες αποφάσεις - συμπεριλαμβανομένων βομβαρδισμών σπιτιών, με όλους τους ενοίκους τους μέσα, για να εξοντώσουν τους τρομοκράτες μαζί με τους ομήρους - ολοκλήρωσε ο ισραηλινός στρατός την ανακατάληψη του κιμπούτς». Το τίμημα ήταν τουλάχιστον 112 κάτοικοι σκοτωμένοι.

Αντίστοιχη μαρτυρία έχει καταγραφεί και από μια Ισραηλινή στρατιώτη, μέλος πληρώματος ισραηλινού τανκ, η οποία όταν έφτασε με το τανκ της σε κιμπούτς όπου κρατούνταν όμηροι, περιγράφει τον εξής διάλογο με τον ανώτερό της: «- Υπάρχουν πολίτες εκεί μέσα; - Δεν ξέρω, απλά πυροβόλα»...

Λεπτομερή ευρήματα για θανάτους από φίλια πυρά κατά την 7η Οκτώβρη αποτυπώνονται και στην έκθεση που δημοσίευσε τον περασμένο Ιούνη η Ανεξάρτητη Διεθνής Επιτροπή Ερευνας για τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Σε μαρτυρία του, για παράδειγμα, ένας οδηγός άρματος του ισραηλινού στρατού επιβεβαιώνει ότι τουλάχιστον μια μεμονωμένη ομάδα αρμάτων εφάρμοσε εν γνώσει της την οδηγία «Αννίβας» εκείνη τη μέρα.

Σε δήλωση που έκαναν σε ισραηλινό ειδησεογραφικό κανάλι, ένας άλλος οδηγός άρματος και ο διοικητής του είπαν ότι στόχευσαν δύο οχήματα με μαχητές και Ισραηλινούς, επιβεβαιώνοντας πως εφάρμοσαν εν γνώσει τους την οδηγία «Αννίβας». Αυτό συνέβη κοντά στο κιμπούτς Νιρ Οζ.

Σημείωσαν ότι υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που στέκονταν στο πίσω μέρος των φορτηγών και κάτι που φαινόταν να είναι ένας «σωρός άλλων ανθρώπων» δίπλα τους. Στην ερώτηση γιατί αποφάσισαν να πλήξουν με πυρά τα οχήματα, ο διοικητής είπε ότι έκρινε πως η σωστή απόφαση ήταν να σταματήσει την απαγωγή ακόμα και αν έπεφταν νεκροί οι Ισραηλινοί.

Οπλίζοντας τους υποστηρικτές μιας γενοκτονίας

Το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ γνώριζε εξαρχής πως οι γενοκτονικές επιχειρήσεις του στρατού του θα προκαλούσαν θύελλα αντιδράσεων από τους λαούς όλου του κόσμου. Η προπαγανδιστική του μηχανή δεν ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από έναν χρόνο, εξελίσσεται διαρκώς εδώ και δεκαετίες.

Η ομοβροντία των ψευδών ειδήσεων «όπλισε» κυβερνητικά στελέχη των ευρωατλαντικών συμμάχων του Ισραήλ, όπως και διάφορους «αναλυτές» και δημοσιογράφους, που αξιοποιώντας κατασκευασμένες ιστορίες φρίκης από την 7η Οκτώβρη, κήρυτταν το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και τη μάχη ενάντια στην «τρομοκρατία», δικαιολογώντας παράλληλα την καταστολή απέναντι σε όποιον διαδήλωνε ενάντια στη νέα σφαγή που μόλις ξεκινούσε.

Η αποκάλυψη αυτών των fake news δεν είναι μόνο υπεράσπιση της αλήθειας, αλλά κυρίως συμβολή στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού να αποκρούσει τη συκοφαντία και την προσπάθεια αντιστροφής των ρόλων θύτη και θύματος στην περιοχή. Σε τελική ανάλυση, είναι υποχρέωση και καθήκον απέναντι σε κάθε λαό που μάχεται για το δίκιο και την ελευθερία του και εκτός από τα όπλα του κατακτητή, έχει να αντιμετωπίσει και τη βρώμικη προπαγάνδα του.


Δ. Μ.

2 σχόλια:

  1. Οργιο παραπληροφορησης απο Μοσσαντ και Δυτικα ΜΜΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γκαιμπελς μπροστα τους ηταν σχολιαρουδι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή