Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

ΝΑΤΟEUROVISION

 Τον Ιανουάριο 2015, αποχαρακτηρίστηκαν 23.000 έγγραφα του ΝΑΤΟ. Μεταξύ αυτών υπήρχαν και κάποια που αφορούν την Eurovision. Τι δείχνουν αυτά;
Στις 28 Ιανουαρίου 1955, στο Palais de Chaillot στο Παρίσι, συναντήθηκαν τα μέλη της Culture and Public Information Committee του ΝΑΤΟ με τον διευθυντή της Γαλλικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης για να του παραδώσουν την έκθεση ενός project στο οποίο είχε ήδη εμπλακεί το BBC: την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού φεστιβάλ που θα ονομάζεται Eurovision..
Στις 30 Νοεμβρίου 1955 έγινε μία συνάντηση στον ίδιο χώρο, μόνο που το σχέδιο είχε αλλάξει: η δημιουργία ενός μουσικού φεστιβάλ του ΝΑΤΟ που θα ξεκινούσε τον Απρίλιο του 1956.
Στις 12 Φεβρουαρίου σε μία τρίτη συνάντηση, αποφασίστηκε η χρησιμοποίηση της European Broadcasting Union ως φορέα για την υλοποίηση του σχεδίου και ο διαγωνισμός ξεκίνησε τον Μάιο του 1956.
Σημαντική λεπτομέρεια: επικεφαλής της European Broadcasting Union, ήταν ο Ian Jacob του BBC που είχε εξαρχής εμπλακεί στην δημιουργία της Eurovision. https://en.wikipedia.org/wiki/Ian_Jacob
Και η Eurovision λοιπόν, είναι άλλος ένας θεσμός από τους πολλούς που δημιούργησαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για να ενοποιήσουν την Δυτική Ευρώπη.
Και για όσους ενδιαφέρονται, τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα: https://archives.nato.int/.../1/6/16291/AC_52-D_159_ENG.pdf
Η παγίδα στα κάθε είδους ιδεολογήματα του ιμπεριαλισμού της κουλτούρας, βρίσκεται στο ποιος θέτει την ημερήσια διάταξη!
Tα νατοϊκής κατασκευής προϊόντα-ιδεολογήματα, έχουν ενα βασικό κοινό χαρακτηριστικό: το να δημιουργούν δίπολα.
Απο την μια ο ακραίος συντηρητισμός κι απο την άλλη το μεταμοντέρνο. Κάθε άλλη επιστημονική προσέγγιση, εξανεμίζεται διωκόμενη από την δυναμική που προβάλει το προκατ δίπολο.
Εχουν κατασκευαστεί για να αναπαραχθούν αγελαία στα σοσιαλ, να συζητηθούν, να δημιουργήσουν αντιδράσεις, αρνητικές ή μη, μαζί και η κάθε “θεωρία” που τα συνοδεύει και τα αντιπροσωπεύει.
Θέτουν την ημερήσια διάταξη και στη συνέχεια αναλαμβάνει ο συμπαρασυρμός του αλγόριθμου των σοσιαλ. Οποιαδήποτε αναφορά σε κάποιους απο του όρους του, τα κρατάει στο επικοινωνιακό προσκήνιο - αυτός είναι ο πρωταρχικός σκοπός κατασκευής τους.
Δίχως την συμμετοχή των χρηστών - κατα τα άλλα ψηφιακών πολιτών- σε αυτό το προκατ δίπολο, με όποιες αντιδράσεις, αυτό, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.
Ετσι λοιπόν οι admins της σελιδας για την Παλαιστίνη, εσύ, εγώ, οι φίλοι μας κι οι ακόλουθοι, όσο και καλή πρόθεση να έχουμε, γινόμαστε φερέφωνα του σιωνιστικού μηχανισμού κι αυτό γιατί απλά εμπλεκόμαστε στο προκατ δίπολο που αυτος ο μηχανισμός έθεσε a priori ως ημερήσια διάταξη.
Ο δικός μας ρόλος εδώ μέσα, πρέπει να είναι επιδεικτικά αδιάφορος απέναντι σε οτι προμοτάρει ο μηχανισμός της κυρίαρχης τάξης και να προωθούμε την δική μας ιδεολογία, που τεράστιο μέρος της είναι και η πολιτιστική κουλτούρα που πρεσβεύει.


ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ 1945 ....ΤΕΛΙΚΟΣ3 σχόλια:

 1. Πράγματι, σε τούτη την φετινή Αηδια-vision πάλι είχαμε ...."επιλογές":
  Οσοι δε γουστάραμε Ισραήλ/Γενοκτονία μπορούσαμε να επιλέξουμε ....ΛΟΑΤΚΙ!
  Η Φασίστες θα είστε η ...."non-binary"-Woke!!!!!
  Kι έτσι έγινε!
  ..................................................
  Πάντως, και παρά τον σιδερένιο έλεγχο ("σιδερένια φτέρνα"...) το σύστημα ρετάρησε. Δεν μπόρεσε να κρύψει τις αδυναμίες του. Πολύς κόσμος αντέδρασε αυθόρμητα.
  Και θέλει κουβέντα μια πιο ενεργητική/οργανωμένη υπονόμευση αυτής της Αηδίας.
  Σεβαστή η άποψη του φίλου (λινκ-υπογραφή;), αλλά κατά τη γνώμη μου χρειάζεται ψάξιμο ο τρόπος πιο αποτελεσματικής/μαχητικής πάλης κι εδώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. A, και κάτι ακόμη Στρατάρχη: Το link, που δίνει ο ανώνυμος φίλος δε δουλεύει. Υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο;

   Διαγραφή
  2. Αν πατησεις "Μετάβαση στην αρχική σελίδα ?

   Διαγραφή