Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Λευκορωσία




Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
Η μετασοβιετική Λευκορωσία δεν είναι σοσιαλιστική χώρα.
Ο εκεί πρόεδρος Λουκασένκο δεν είναι κομμουνιστής.
Η εκεί αντιπολίτευση, όντως, κυνηγιέται και έντονα.
Τι υποστηρίζει, όμως, και γιατί στο όνομα της "ελευθερίας έκφρασης και λόγου" θα πρέπει να την στηρίξουμε?
Από άποψη έτσι απλά αρχών και ηθικής?
Ή θα πρέπει να έχουμε κατά νου ποιους σκοπούς και συμφέροντα αντικειμενικά προωθεί και υπηρετεί?
Επαναλαμβάνω, λοιπόν.
Ο Λουκασένκο δεν είναι κομμουνιστής.
Καπηλεύεται τα σύμβολα και την κληρονομιά του σοβιετικού παρελθόντος της χώρας, παίζοντας με το αίσθημα νοσταλγίας του εκεί πληθυσμού.
Και αν το εκεί κράτος φαντάζει πανίσχυρο, ο εκεί ας πούμε "κρατισμός" δεν είναι όπως τον φαντάζονται οι ημιμαθείς καρικατούρες "φιλελεύθεροι" ως κάτι το σοσιαλιστικό, αλλά καθαρά ένας αυστηρά ελεγχόμενος από το κράτος καπιταλισμός. Και όχι "ανθρώπινος". Δεν υπάρχει, άλλωστε, "ανθρώπινος" καπιταλισμός. Καμία αυταπάτη και σε αυτό το ιδεολόγημα.
Σε καμία περίπτωση, η εξαγωγή "επαναστατών" από την Ουκρανία, τη Πολωνία και η φιλοδυτική "δημοκρατική αντιπολίτευση" που μπαινοβγαίνει στις Βαλτικές δημοκρατίες και τις πρεσβείες των Δυτικών χωρών, δεν αποτελούν σκηνικό μιας επαναστατικής κατάστασης, ούτε συνθέτουν ένα αυθεντικό λαϊκό κίνημα που πρέπει να το υποστηρίξει κανείς. Είναι μια επανάληψη του EuroMaidan στην Ουκρανία, με σκοπό να ανατραπεί η εκεί κυβέρνηση και μαζί της η σχεδιαζόμενη διακρατική πλήρης ένωση Ρωσίας - Λευκορωσίας, που με τη σειρά της θα γίνει το όχημα για την μελλοντική διακρατική ενοποίηση σε μια Ομοσπονδία των χωρών μελών της Ευρωασιατικής Ένωσης (που καλύπτει το μέγιστο της έκτασης της πρώην ΕΣΣΔ). Ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί είναι ο ένας και μοναδικός λόγος για την εκδήλωση αυτού του "αυθόρμητου κινήματος ελευθερίας και δημοκρατίας". Τα υπαρκτά, ωστόσο, χαρακτηριστικά της συγκεντρωτικής και αυταρχικής εξουσίας του Λουκασένκο αξιοποιούνται από τη Δύση και την υποτακτική σε αυτή αντιπολίτευση ως ο φερετζές που καλύπτει τους πραγματικούς λόγους και σχεδιασμούς σε σχέση με την ανατροπή της εκεί κυβέρνησης.
Και προφανώς ούτε το αίσθημα αντιαμερικανισμού και αντιΝΑΤΟισμού που αρκετοί εντός της αριστεράς φέρουν, πρέπει να το αφήνουν να τους παρασέρνει σε μια υποστήριξη άνευ όρων και κριτικής καθεστώτων που μόνο λεκτικά ή συμβολικά έχουν επιδερμική σχέση με ότι θυμίζει το σοσιαλιστικό ή σοβιετικό παρελθόν.
Σημείωση:
Ο θυρεός και η σημαία της Λευκορωσίας από το 1995 και μετά είναι τα αντίστοιχα της Σοβιετικής περιόδου. Με τη διαφορά ότι έχει αφαιρεθεί το σφυροδρέπανο. Στο θυρεό μάλιστα έχει αντικατασταθεί με ένα περίγραμμα των συνόρων της χώρας. Επίσης, η μελωδία του ύμνου της χώρας είναι η ίδια με της Σοβιετικής περιόδου, με διαφορετικούς φυσικά στίχους.
Περί καπήλευσης της ιστορίας και των συμβόλων ο λόγος...



Από την άλλη, η σημαία της αντιπολίτευσης είναι η προεπαναστατική σημαία της χώρας, την περίοδο της λεγόμενης "Λαϊκής Δημοκρατίας της Λευκορωσίας" του 1918-1919. Ενός κράτους - μαριονέτας των Κεντρικών Αυτοκρατοριών (της Γερμανίας και της Αυστροουγγαρίας) που προέκυψε από την απόσπαση Ρωσικών εδαφών με τη συνθήκη του Μπρεστ Λιτόφσκ. Ο θυρεός που προτείνουν οι της αντιπολίτευσης είναι επίσης ο αντίστοιχος προεπαναστατικός όπου συμβολίζει έναν Μεσαιωνικό ιππότη, και προέρχεται από τους θυρεούς του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας και της πάλαι ποτέ κραταίας και μόνιμης αντιπάλου της Ρωσίας, της Πολωνο-Λιθουανικής Κοινοπολιτείας. Ο "Pahonia", όπως λέγεται ο εν λόγω θυρεός, συνεχίζει να είναι ο θυρεός και της μετασοβιετικής Λιθουανίας. Μέχρι το 1995, ήταν θυρεός και της μετασοβιετικής Λευκορωσίας.
Ακόμη και σε επίπεδο συμβόλων μπορεί κανείς να βγάλει κάποια συμπεράσματα.


Αικατερίνης Μάνος






39 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ανάλυση: μεστή, ουσιαστική και ακριβής. Μακάρι να αναδημοσιευθεί και σε άλλα ιστολόγια.

    Άγρυπνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβαστε την συνεντευξη του μελους του πολιτ.γραφειου του ΚΚΛ επεισης παλιοτερα αρθρα στον Ριζοσπαστη πριν να παρουσιασετε ενα αρθρο ισαποστασεις για την Λευκορωσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επισήμανση πραγματικοτήτων χωρίς εξωραϊσμούς και αταξικές εξιδανικεύσεις δεν συνιστά "ισαποστάσεις". Την άνευ όρων υποστήριξη του Λουκασένκο θέλει να προλάβει.
      Πολύ καλό το άρθρο γιατί μαθαίνουμε πράγματα, που δεν ξέραμε.
      Και προσωπικά, χέστηκα για τις κόντρες "πασόκων" με ιμπεριαλιστές. Να τα σκέφτονταν αυτά τότε (και τώρα), που σαλιαρίζανε (και εξακολουθούν) με ΝΑΤΟ/ΕΕ.
      Δώκαμαν!
      Και ...πάπαλα! Δεν έχει άλλο.

      Διαγραφή
    2. Πόσο παλαιότερα για πες μας να γελάσουμε.... Περιμένω.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Εξαιρετικό/διαφωτιστικό και το χθεσινό του Βαγενά στον "Ρ":
      https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=22/8/2020&id=17986&pageNo=29
      O Λαός της Λευκορωσίας τρέχει πίσω από ξένες σημαίες, βυθισμένος (κι αυτός...) σε μια σύγχυση >60 ετών και μη έχοντας άλλην επιλογή. Η τραγωδία του Σοσιαλισμού συνεχίζεται και στην Λευκορωσία, όπως και στη Ρωσία. Αλλά αυτό, που επιχειρείται σήμερα εκεί, είναι μια ακόμη ξετσίπωτη φασιστική επέμβαση από ΝΑΤΟ/ΕΕ/ΗΠΑ, όπως ακριβώς με Ουκρανία, Γεωργία, Συρία, Λιβύη, Ιράκ κλπ. Είμαστε κάθετα αντίθετοι, χωρίς να αποσιωπούμε την συνενοχή των τοπικών ηγετών, στους οποιους δεν έχουμε ούτε δείχνουμε καμιά εμπιστοσύνη. Το ΚΚΛ ας ψαχτεί. Οσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα. Αλλιώς θα εισπράξει κι αυτό τα επίχειρα.

      Διαγραφή
  3. Γιατί δεν μας λες πως εκπροσωπείς τον Ρωσικό Ιμπεριαλισμό σαν το ...ΚΚΛ και παιδεύεις τον ευατό σου κρίμα είναι.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.efsyn.gr/politiki/2803_enas-mensebikos-poy-den-tin-prodose Αφιερωμένο εξαιρετικά στον 9.26 Περαστικά να είναι.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οπως ακριβώς πριν μερικά χρόνια με το ..Κ.Κ εγκλωβισμένο κάτω απο την σημαία τμημάτων της Αστικής τάξης και του Ρωσικού Ιμπεριαλισμού στήριζε κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού με τον Γιανουκοβιτς διαλέγοντας ιμπεριαλιστή για να σφάξει τον λαό. Με την Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας να θέτει το ζήτημα στην σωστή Μπολσεβίκικη βάση. Τις ίδιες οπορτουνιστικές παπάτζες και μπούρδες που θα ακούγαμε εδώ άν τον Φλεβάρη του 1991... είχε επικρατήσει η συμμορία του ΑΘΛΙΟΥ ...φαράκου.... Αντε στο καλό..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχει εδώ (https://gekoudi.blogspot.com/2020/08/08192020.html) ένα ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ΚΚΕ πάντως δεν κρατάει καθόλου "ίσες αποστάσεις".

    "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
    Καταδικάζει τις ξένες επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας"
    [...]
    "Το ΚΚΕ, καταδικάζοντας τις ξένες παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές και στον εργαζόμενο λαό της Λευκορωσίας"

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/233376/ta-gegonota-sti-leykorosia-syndeontai-me-epemvasi-ee-nato-kai-ipa

    Εδώ να σημειώσουμε κ το γεγονός πως το ΚΚ Λευκορωσίας συμμετέχει στην κυβέρνηση Λουκασένκο, όπως επίσης και στην Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που οργανώνεται από το 1998 με πρωτοβουλία του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάστε και θαυμάστε οπορτουνιστική ξεφτίλα.https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/ideodromio/2455-gia-ton-rizospasti-ton-xaritopoulo-kai-ti-lefkorosia Τροτσκιστές με Κεντριστές οπορτουνιστές αγκαλιασμένοι... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  8. "πως το ΚΚ Λευκορωσίας συμμετέχει στην κυβέρνηση Λουκασένκο..."

    Γιατί δεν μου κάνει εντύπωση; Εδώ ολόκληρο "Κ"Κ Κίνας έχει καταντήσει ο ΠΙΟ ΣΤΥΓΝΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ, ένας ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΗΣ της εργατικής τάξης στον Λουκασένκο θα κολλήσουν οι άλλοι; Τα ίδια και στην Συρία

    Το ότι είναι φασιστόμουτρο ο Λουκασένκο αποδεικνύεται μόνο από μία δήλωση που έκανε όταν απάντησε το 2012 στον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Βεστερβέλε (ο οποίος είχε δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλος):

    “Καλύτερα να είμαι δικτάτορας παρά γκέϊ”

    https://newpost.gr/kosmos/111087/loykasenko-pros-vestervele-kalytera-na-eimai-diktatoras-para-gay

    Αυτόν τον γελοίο τώρα τον υποστηρίζει το “Κ”Κ. ΤΟΣΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ...

    Όταν "Κ"Κ είναι οι ΦΑΝΑΤΙΚΟΤΕΡΟΙ υποστηρικτές δικτατόρων απορούμε μετά γιατί ο φασισμός δυναμώνει σε όλο τον κόσμο; Και έχεις δήθεν κομμουνιστές, δήθεν αντιφασίστες που εκφράζουν τις πιο ομοφοβικές, πιο αντισημιτικές, πιο εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις. Το χειρότερο είναι ότι σε αυτές τις χώρες αυτοί είναι που κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά είναι χειρότεροι και από τους ίδιους τους φασίστες διότι οι ψευτοκομμουνιστές, ψευτοαριστεροί κάνουν δουλειά, έχουν επιρροή μέσα στις εργατικές-λαϊκές μάζες και εγκλωβίζουν τους λαούς όχι μόνο στην αστική εξουσία αλλά στην ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ μορφή της τον ΦΑΣΙΣΜΟ και φυσικά στον ΡΩΣΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ.

    Συνεχίζεται...

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα το πόσο δυτικόδουλοι είναι οι ψευτοδημοκράτες της αντιπολίτευσης φαίνεται:

    https://www.capital.gr/diethni/3475148/na-kathisuxasei-ti-rosia-epixeirei-i-antipoliteusi-tis-leukorosias

    https://www.euronews.com/2020/07/29/prominent-belarusian-opposition-figure-valery-tsepkalo-flees-to-russia-amid-arrest-fears

    https://www.msn.com/en-us/news/world/belarus-opposition-seeks-to-reassure-russia-as-strikes-continue/ar-BB181vfR?li=BBnbcA1


    Όσο δυτικόδουλος είναι και ο Γκουαϊδό ή οι Ουκρανοί φασίστες. Να θυμίσω ότι ο Γκουαϊδό θέτει θέμα ανατροπής του Μαδούρο αλλά όχι συνολικά του καθεστώτος του. Επίσης θεωρεί συμμάχους Ρωσία και Κίνα οι οποίοι...στηρίζουν Μαδούρο. Τόσο αμερικανόδουλος και αυτός.

    Καταρχήν ένας γνήσιος αντιφασίστας δημοκράτης δεν βάζει ζήτημα ανατροπής ενός δικτάτορα μόνο αλλά ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ. Εγώ ξέρω ότι ο ελληνικός λαός δεν εξεγέρθηκε για να πέσει ο Παπαδόπουλος και να έρθει άλλος δικτάτορας αλλά φώναζε ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ. Αυτοί θέλουν ανατροπή του Λουκασένκο αλλά όχι όλου του φασιστικού καθεστώτος του. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Το δεύτερο είναι ότι αναγνωρίζουν σαν σύμμαχο και εταίρο της χώρας τους την Ρωσία. Ο λαός μας πάντως φώναζε ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ αν ήταν δυνατόν να θεωρεί σύμμαχό του αυτόν που....υποστήριζε τη χούντα.

    Προβοκάτορες και πράκτορες του Πούτιν αυτοί είναι οι “αγωνιστές”. Στόχος να υποταχτεί η Λευκορωσία στον ρωσικό ιμπεριαλισμό. Αυτό τώρα ή θα το πετύχουν με ανατροπή του Λουκασένκο αλλά διατηρώντας το φασιστικό κρατικό μηχανισμό ή αναγκάζοντάς τον σε πλήρη υποταγή του στον Πούτιν. Κάτι από τα δύο.

    Συνεχίζεται...

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο δε Περισσός όπως πάντα σαν καλός ρωσόδουλος βλέπει μόνο επεμβάσεις από ΗΠΑ και ΕΕ.

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/233376/ta-gegonota-sti-leykorosia-syndeontai-me-epemvasi-ee-nato-kai-ipa

    Αξιοσημείωτο πάντως για την ψευτοαριστερά μας είναι πως βλέπουν επεμβάσεις και πραξικοπήματα μόνο από τη μεριά των ΗΠΑ και ΕΕ ενώ για τη Ρωσία και την Κίνα μιλάνε απλά για “ανταγωνισμό στα πλαίσια ενδοαστικών και ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων”. Έτσι η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ στην Κριμαία, οι σφαγές στη Συρία, τα εγκλήματα των Κινέζων εναντίον του λαού του Χονγκ-Κονγκ δεν καταδικάζονται, δεν καταγγέλονται ανοιχτά αλλά απλά συντελούνται “στα πλαίσια του σφοδρού ανταγωνισμού με τη Δύση”. Η πλάκα εδώ είναι ότι συνελήφθησαν πράκτορες μισθοφόροι του Πούτιν. Κατά τα άλλα οι επεμβάσεις γίνονται από ΗΠΑ και ΕΕ.

    Τι ωραίος τρόπος να ξεπλένεις τα εγκλήματα και τις επεμβάσεις του ρωσικού ιμπεριαλισμού ε;

    Ο λευκορωσικός λαός πρέπει να δώσει στην εξέγερσή του χαρακτήρα ΤΑΞΙΚΟ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ενάντια στην δικτατορία και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία. Καμία εμπιστοσύνη και στους δυτικούς άλλωστε έχουν αποδείξει ότι δεν διστάζουν να συμμαχούν και με τους Ρώσους για να ξεφορτώνονται ηγέτες όπως ο Καντάφι, ο Σαντάμ, ο Μιλόσεβιτς ηγέτες δηλαδή που κινούνται αυτόνομα και δεν υποτάσσονται 100% σε κάποια ιμπεριαλιστική δύναμη και στο ξένο κεφάλαιο. Αυτό γίνεται και στην περίπτωση του Λουκασένκο. Προκειμένου μάλιστα να χώσουν τα νύχια τους τα δυτικά μονοπώλια μέσα στη Λευκορωσία ακόμη περισσότερο δεν θα διστάσουν να παραδώσουν τη χώρα εντελώς στη Ρωσία αρκεί να αρπάξουν ό,τι περισσότερο μπορούν.

    Ο λαός λοιπόν πρέπει να πετάξει έξω από τον αγώνα του τους απατεώνες ψευτοδημοκράτες, να αποτρέψει την ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ρωσική πολιτική που θέλει να μετατρέψει τη Λευκορωσία σε ρωσόδουλο προτεκτοράτο (όπως τη Συρία και την Βενεζουέλα), να πετάξει έξω ΟΛΟΥΣ τους ιμπεριαλιστές και να βαδίσει στο δρόμο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω γράφεις ότι θέλεις και δεν σε λογοκρίνει κανείς. Τα φιλαράκια σου τι φοβούνται και κόβουν τα σχόλια των κομμουνιστών. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  11. Οι ξεκάθαρες θέσεις του ΚΚΕ για τα γεγονότα στην Λευκορωσία χαρακτηρίζονται ...τροτσκιστικές... απο τους Οπορτουνιστές όλων των αποχρώσεων γιατί τους πονάει αφάνταστα. Εχουν την απαίτηση να σκίσουμε το πρόγραμμα μας και να διαλέξουμε το τμήμα της Αστικής τάξης με τον Λουκασένκο και τον Ρώσικο Ιμπεριαλισμό και να πούμε στον λαό κάτσε να σε σφάξει αυτός γιατί κακοί είναι μόνο οι άλλοι και αυτοί είναι ...καλοί.... Ο Λαός της Λευκορωσίας είναι χωρίς κομμουνιστική διέξοδο γιατί δεν υπάρχει Κ.Κ να του δείξει τον δρόμο. Δυστυχώς αυτό θα το πληρώσει με το αίμα του στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο που θα ακολουθήσει. Είμαστε στο πλευρό του λαού και των Κομμουνιστών που πρέπει να φτιάξουν Κ.Κ όσο γίνεται γρηγορότερα. Είναι Μονόδρομος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το 1ο δοκίμιο 1918 1949 του ΚΚΕ του 2018 εκδόσεις σύγχρονη εποχή αξίζει να μελετηθεί απο όλους μας. Είναι μία συλλογική επεξεργασία πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των Κομμουνιστών και του λαού που εξηγεί αναλυτικά τις τραγωδίες που έγιναν απο την στιγμή που η Κ.Δ το 1935... και η ΕΣΣΔ το 1956... πέσανε στα χέρια της Οπορτουνιστικής αντεπανάστασης. Με τα ...πολιτικά μέτωπα και στάδια... οι Λαοί και οι Κομμουνιστές εγκλωβίστηκαν κάτω απο την Σημαία τμημάτων της Αστικής τάξης και ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και καταστράφηκαν τα πάντα. Το παράδειγμα με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 τα λεει όλα. Η Απάντηση για το τι πρέπει να κάνουν οι Κομμουνιστές στην Λευκορωσία είναι απόλυτα ξεκάθαρο αφου πρώτα φτιάξουν Μπολσεβίκικο κόμμα. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. https://gkagkarin.blogspot.com/2020/08/blog-post_612.html ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οποιος δεν είναι με τον Ρώσικο Ιμπεριαλισμό δεν ζητάει απο τους κομμουνιστές και τον λαό να εγκλωβιστούν εκεί. Αυτό είναι παλιό οπορτουνιστικό έργο που κατέστρεψε το Δ.Κ.Κ παγκόσμια και στην χώρα μας όταν το ΚΚΕ την δεκαετία του 40 χωρίς στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό έφτιαξε το ΕΑΜ σαν πολιτικό μέτωπο που με τέτοια τσιτάτα... εγκλώβισε τα πάντα κάτω απο την Σημαία τμημάτων της Αστικής τάξης και του Συμμάχου της Αγγλικού ιμπεριαλισμού με αποτέλεσμα να μη πάρει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944... Με τέτοια τσιτάτα... η πραγματικότητα πάντα οδηγεί σε ...τοίχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Καπιταλισμός βρίσκεται στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο σχεδόν παγκόσμια στα πλαίσια της Ανισόμετρης Ανάπτυξης με σχέσεις αλληλεξάρτησης και η κάθε αστική τάξη έχει διαφορετική θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα σύμφωνα με το ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΡΓΟ του μεγάλου ΛΕΝΙΝ που δεν ...πάγωσε στον χρόνο... ο οποίος αρχές του 1917 εξηγεί στον Γκρόιλιχ γιατί είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ η ...ΕΛΒΕΤΙΑ.... Περαστικά.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε, οι "δυνάμεις του ΝΑΤΟ, που έχουν αναπτυχθεί σε Πολωνία-Λιθουανία" τι κάνουν; Θα κάνουν τη "γιούργια" η μας δουλεύουν;!
    Θα αφήσουν μόνη κι έρμη την "αντιπολίτευση" στα χέρια των "τραμπούκων του Λουκασένκο";
    Είμαι σε μεγάλη αγωνία περιμένοντας τα συνταρακτικά νέα!!!.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. https://www.902.gr/eidisi/kosmos/235154/endiaferon-tis-moshas-gia-tin-anasygkrotisi ΑΣΑΝΤ και Ρωσικός Ιμπεριαλισμός σε δράση με το ...Κ.Κ Εγκλωβισμένο κάτω απο την Σημαία τους ....αντιιμπεριαλιστικά.... βεβαίως βεβαίως.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα κάνουν καμιά "γιούργια", Πάνο!
      Το ηθικό της "αντιπολίτευσης" πάνε να τονώσουν με όλα αυτά τα θεατρικά.
      Είμαστε στη εποχή των "proxy-wars", γιατί οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές δε βρίσκουν εθελοντικά κορόϊδα, σε μαζική κλίμακα, να πάνε να σκοτωθούν.
      Οι "proxy-wars" γίνονται μόνο με μισθοφόρους, και, στη light-εκδοχή τους, με "κινήματα" ηλιθίων, τύπου πορτοκαλολαχανί "ανοίξεων" και "πλατειών", που όμως σκορπίζπουν στη πρώτη τουφεκιά.
      Ο βασιληάς είναι ξεβράκωτος.

      Διαγραφή
  18. Παναγιώτη όποιος δεν είναι με τον ρώσικο ιμπεριαλισμό τον ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ και τον ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ανοιχτά για τα εγκλήματα και την πολιτική του. Επίσης δεν αναγνωρίζει σαν συντρόφους του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ που υποστηρίζουν ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ. Επίσης όποιος είναι απέναντι στον ρωσικό ιμπεριαλισμό διαδηλώνει εναντίον του έξω από τη ρωσική πρεσβεία όταν αυτός ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ λαούς. Όποιος επίσης είναι εναντίον του ρωσικού ιμπεριαλισμού δεν στέλνει δικούς του σαν παρατηρητές και μάλιστα όταν οι άλλοι παρατηρητές είναι όλοι τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ και ΝΑΖΙ σε ένα δημοψήφισμα που προήλθε από ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και μία ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ για τον διαμελισμό μιας χώρας και την ΚΑΤΟΧΗ εδάφους της.

    Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η ηγεσία σας υπηρετεί ανοιχτά Κρεμλίνο και Πεκίνο. Ά και κάτι ακόμα. Αντιφασίστας που να ταυτίζεται με εθνίκια υιοθετώντας ένα προς ένα τα επιχειρήματα του σοβινισμού (σοσιαλσοβινιστής δηλαδή), που να χτυπάει με λύσσα την Κομιντέρν, την ΕΔΑ και τα Λαϊκά Αντιφασιστικά Μέτωπα, να τάσσεται εναντίον του συνθήματος ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ και να υπονομεύει τον αντιφασιστικό-δημοκρατικό αγώνα ενώ υποστηρίζει με ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ φασίστες, δικτάτορες και φυσικά τα αφεντικά του φασισμού Κρεμλίνο-Πεκίνο απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισης οποιος βαζει στις σημερινες συνθηκες ισα κι ομοια πολιτικα -οικονομικα ΡΩΣΙΚΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ με ΔΥΤΙΚΟ κινδυνευει να καταντησει γραφικος σαν την ΟΑΚΚΕ

      Διαγραφή
    2. τα κουτακια στην πολιτικη σκεψη ΠΑΝΤΑ οδηγουσαν σε πολιτικες "πατατες"

      Διαγραφή
  19. ......Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η ηγεσία σας υπηρετεί ανοιχτά Κρεμλίνο και Πεκίνο. Ά και κάτι ακόμα. Αντιφασίστας που να ταυτίζεται με εθνίκια υιοθετώντας ένα προς ένα τα επιχειρήματα του σοβινισμού (σοσιαλσοβινιστής δηλαδή), που να χτυπάει με λύσσα την Κομιντέρν, την ΕΔΑ και τα Λαϊκά Αντιφασιστικά Μέτωπα, να τάσσεται εναντίον του συνθήματος ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ και να υπονομεύει τον αντιφασιστικό-δημοκρατικό αγώνα ενώ υποστηρίζει με ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ φασίστες, δικτάτορες και φυσικά τα αφεντικά του φασισμού Κρεμλίνο-Πεκίνο απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ........Καταλαβαίνω απόλυτα τον πανικό και την απόγνωση σου αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Αυτή είναι η μοίρα του κάθε οπορτουνιστή. Το 1935 η Κ.Δ έπεσε στα χέρια του οπορτουνισμού ...ταυτόχρονα με την συνωμοσία στον κόκκινο στρατό ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΤΡΟΤΣΚΙ ΖΙΝΟΒΙΕΦ σε συνεργασία με ΧΙΤΛΕΡ ΙΑΠΩΝΙΑ για την ανατροπή των Μπολσεβίκων. ....Τυχαίο θα ήταν..... Με τα πολιτικά μέτωπα και τα στάδια το καλύτερο εργαλείο του καπιταλισμού φτιάχτηκε και το ..ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.... Σοσιαλσωβινισμος που στέρησαν την εξουσία στο λαό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 Το ίδιο έγινε παντού όπου δεν πέρασε ο κόκκινος στρατός. Οι Κομμουνιστές απο το 15ο συνέδριο το 1996 παλεύουμε μέσα στο ΠΑΜΕ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ταξική ενότητα του λαού με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αυτά κάνουμε οι Κομμουνιστές. Οπορτουνισμός στην Κ.Δ 1935.... ΕΣΣΔ 1956 ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στην 5η Ολομέλεια τον Γενάρη του 1949 ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ονόμασε την επανάσταση Σοσιαλιστική με Δικτατορία του προλεταριάτου. Ξεκίνησε η επίπονη προσπάθεια διόρθωσης του προγράμματος όπως και έγινε το 1953.. Το 1955 τους υποχρέωσαν απο το ...ΚΚΣΕ... πρώην Μπολσεβίκων να το αποσύρουν. Τα τηλεγραφήματα ΒΑΒΟΥΔΗ είναι καταπέλτης για τα οπορτουνιστικά εγκλήματα. Οπορτουνιστικές δυνάμεις με την βοήθεια της Γιουγκοσλαβικής πρεσβείας και την ανοχή του Αστικού κράτους προσπαθούσαν για την δημιουργία νέου κόμματος και την διάλυση του ΚΚΕ Και το κατάφεραν με το οπορτουνιστικό μπάχαλο της ...ΕΔΑ.... ΤΟΥ μΕΝΣΕΒΊΚΟΥ αΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΑΣΑΛΙΔΗ που έστειλε στο θάνατο τους ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το 2008 ο ...συνασπισμός....γιόρτασε τα 40 χρόνια του προδοτικού ...εσωτερικού.. Λέει ο Τρίκκας με αναφορές στον ...παρτσαλίδη.... Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ...ομόσπονδο.... το 1944 ήρθε και μας τα χάλασε όλα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. Η ...ΕΔΑ.... είναι η συνέχεια του ....ΕΑΜ... που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ...Τα είπε όλα..... Μη ξύνεσαι.... υπάρχουν πολλά άλλα.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιατί το ...ομόσπονδο...ΚΚΕ και το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ της ...λαοκρατίας ευρωκομουνισμός δεν πήρανε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 σε επαναστατικές συνθήκες και τον συσχετισμό στα Βαλκάνια συντριπτικό..... Γιατί με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ και κυβέρνηση παπατζή έδωσαν τον χρόνο στην Αστική τάξη και τους Αγγλους συμμάχους της να αλλάξουν τον συσχετισμό να διαλέξουν τον χρόνο της σύγκρουσης και να σφάξουν τον λαό σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ τον Δεκέμβρη του 1944 και κατόπιν το ΕΓΚΛΗΜΑ στην Βάρκιζα..... Γιατί διέγραψαν τον ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 1945 τον ΑΡΗ σαν ...ληστή... και τον δολοφόνησαν. Γιατί δεν έριξαν όλο το βάρος στον ΔΣΕ απο τα τέλη 45 όπως πίεζε απο την πρώτη ημέρα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και έδωσαν τον χρόνο στους καπιταλιστές μέχρι τέλη 47 με αποτέλεσμα να στείλουν το λαό στις εξορίες και να αδειάσουν τα χωριά απο 800000 λαού. Ελα να γλεντήσουμε Σοσιαλσωβινιστή.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παναγιώτη τα έχουμε πει τόσες και τόσες φορές δεν θα εξηγώ τα ίδια τις απόψεις μου τις ξέρεις. Γι'αυτό το Σοσιαλσωβινιστή κοίτα δεν έχω καμία ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μου το κόμμα σου είναι που έχει την γαλανόλευκη να κυματίζει δίπλα στο σφυροδρέπανο στον Περισσό. Αυτό από μόνο του αποτελεί απόδειξη ότι εσείς είστε οι σοσιαλσωβινιστές.

    Όπως και οι τοποθετήσεις σας για τα εθνικά θέματα.

    Α) Δεν αποδέχεστε την ύπαρξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ούτε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ενώ
    αποδεχτήκατε τον ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ μίας χώρας για αλλαγή συντάγματος δηλαδή ΩΜΕΣ
    παρεμβάσεις και εκβιασμούς τρίτων στα εσωτερικά άλλης χώρας πράγμα όχι απλά
    αντιδιεθνιστικό αλλά ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ

    Β) Δεν αναγνωρίζετε ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ όπως την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ και την ΤΟΥΡΚΙΚΗ

    Γ) Δεν αναγνωρίζετε ΑΠΛΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για την Τουρκία στο Αιγαίο και την
    Μεσόγειο ταυτιζόμενοι έτσι με όλο τον ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ συρφετό
    προπαγανδίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ότι το πρόβλημα είναι
    μόνο η τουρκική επιθετικότητα και όχι οι προβοκάτσιες της ελληνικής αστικής τάξης
    και η παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από μεριάς της.

    Δ) Φτάσατε μέχρι και να κρατήσουν βουλευτές σας ενός λεπτού σιγή για έναν ΦΑΣΙΣΤΑ
    που υποστήριζε την ένωση της Ν. Αλβανίας με την Ελλάδα.

    Ε) Το κόμμα σου έφτασε στο επαίσχυντο σημείο να θεωρεί ότι ο νόμος για την ιθαγένεια
    του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μέχρι και για...αλλαγή συνόρων ώστε να σας
    παραδέχονται μέχρι και οι φασίστες. Ορίστε ΞΕΦΤΙΛΑ:

    http://anti-metanasteush.blogspot.com/2010/02/blog-post_3041.html

    ΣΤ) Η φασίστρια Κανέλλη έφτασε στο σημείο να συμμετέχει σε παρουσίαση βιβλίου του
    ΦΑΣΙΣΤΑ Μπαλτάκου καθώς και του επίσης ΦΑΣΙΣΤΑ και "τουρκοφάγου" Φραγκούλη τον
    οποίο υμνούσε και από πάνω χαρακτηρίζοντάς τον...έντιμο και πατριώτη.

    Καλά θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα βέβαια αλλά το σταματάω εδώ γιατί δεν θα τελειώνω ούτε αύριο. Ποιος είναι λοιπόν ο σοσιαλσωβινιστής; Άσε ρε φίλε απάντησέ μας για ποιο λόγο αναγνωρίζετε σαν συντρόφους σας ΦΑΣΙΣΤΕΣ, απάντησέ μας γιατί υποστηρίζετε ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ, απάντησέ μας τι δουλειά είχατε στην Κριμαία χέρι χέρι με ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΕΣ αφού δεν είστε υπέρ των Ρώσων ιμπεριαλιστών.

    Άντε πια χτυπάτε τα Αντιφασιστικά Μέτωπα, την ΕΔΑ (η οποία ήταν έργο του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ Νίκου Ζαχαριάδη και του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΚΕ), το ΕΑΜ, τον Β Παγκόσμιο τον χαρακτηρίζετε...ιμπεριαλιστικό ακόμα και μετά την είσοδο της ΕΣΣΔ μιλάμε για ξεκάθαρα ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ και θες να μας πείσεις ότι είσαι και...αντιφασίστας.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν με το καλο το κομμα σας μπει στο κοινοβουλιο ευχομαι να μπορεσει και να μην βαλει ελληνικη σημαια εξω απ τα γραφεια σας .Και απανταω στην ΠΡΩΤΗ σου πατατα που δειχνει και τις γνωσεις σου και στα αλλα ερωτηματα

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια προς τους Κομμουνιστές. Είναι τίτλος τιμής και πυξίδα. Οποιος δεν είναι με την γραμμή του ΛΕΝΙΝ και των Μπολσεβίκων ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ είναι Σοσιαλσωβινιστής με εξαίρεση τους Μπολσεβίκους μέσα στην Κ.Δ μετά το 1935... που εφάρμοζαν τον Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Ετσι λοιπόν το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ήταν Σοσιαλσωβινιστικό κόντρα στα τρία γράμματα του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για αυτό τον λόγο δεν πήραν την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 είπαν τον ΑΡΗ ...ΛΗΣΤΗ.... και καθυστέρησαν στο να πέσει όλο το βάρος στο ΔΣΕ αντί για τέλη 45 τέλη 47. Μιλάμε για ΕΓΚΛΗΜΑ. Ο 2ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ήταν Ιμπεριαλιστικός και απο τις δύο μεριές των Καπιταλιστικών κρατών απο την αρχή μέχρι το τέλος. Οπορτουνισμός στην Κ.Δ 1935... ΕΣΣΔ 1956... ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Το 2008 ο ...συνασπισμός....γιόρτασε τα 40 χρόνια του προδοτικού ...εσωτερικού.. Λέει ο Τρίκκας με αναφορές στον ...παρτσαλίδη.... Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ...ομόσπονδο.... το 1944 ήρθε και μας τα χάλασε όλα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. Η ...ΕΔΑ.... είναι η συνέχεια του ....ΕΑΜ... που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. ...Τα είπε όλα..... Μη ξύνεσαι.... υπάρχουν πολλά άλλα.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Στην 5η Ολομέλεια τον Γενάρη του 1949 ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ονόμασε την επανάσταση Σοσιαλιστική με Δικτατορία του προλεταριάτου. Ξεκίνησε η επίπονη προσπάθεια διόρθωσης του προγράμματος όπως και έγινε το 1953.. Το 1955 τους υποχρέωσαν απο το ...ΚΚΣΕ... πρώην Μπολσεβίκων να το αποσύρουν. Τα τηλεγραφήματα ΒΑΒΟΥΔΗ είναι καταπέλτης για τα οπορτουνιστικά εγκλήματα. Οπορτουνιστικές δυνάμεις με την βοήθεια της Γιουγκοσλαβικής πρεσβείας και την ανοχή του Αστικού κράτους προσπαθούσαν για την δημιουργία νέου κόμματος και την διάλυση του ΚΚΕ Και το κατάφεραν με το οπορτουνιστικό μπάχαλο της ...ΕΔΑ.... ΤΟΥ μΕΝΣΕΒΊΚΟΥ αΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΑΣΑΛΙΔΗ που έστειλε στο θάνατο τους ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
    5. ......Στην πράξη αποδεικνύεται ότι η ηγεσία σας υπηρετεί ανοιχτά Κρεμλίνο και Πεκίνο. Ά και κάτι ακόμα. Αντιφασίστας που να ταυτίζεται με εθνίκια υιοθετώντας ένα προς ένα τα επιχειρήματα του σοβινισμού (σοσιαλσοβινιστής δηλαδή), που να χτυπάει με λύσσα την Κομιντέρν, την ΕΔΑ και τα Λαϊκά Αντιφασιστικά Μέτωπα, να τάσσεται εναντίον του συνθήματος ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ και να υπονομεύει τον αντιφασιστικό-δημοκρατικό αγώνα ενώ υποστηρίζει με ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ φασίστες, δικτάτορες και φυσικά τα αφεντικά του φασισμού Κρεμλίνο-Πεκίνο απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ........Καταλαβαίνω απόλυτα τον πανικό και την απόγνωση σου αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Αυτή είναι η μοίρα του κάθε οπορτουνιστή. Το 1935 η Κ.Δ έπεσε στα χέρια του οπορτουνισμού ...ταυτόχρονα με την συνωμοσία στον κόκκινο στρατό ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΤΡΟΤΣΚΙ ΖΙΝΟΒΙΕΦ σε συνεργασία με ΧΙΤΛΕΡ ΙΑΠΩΝΙΑ για την ανατροπή των Μπολσεβίκων. ....Τυχαίο θα ήταν..... Με τα πολιτικά μέτωπα και τα στάδια το καλύτερο εργαλείο του καπιταλισμού φτιάχτηκε και το ..ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.... Σοσιαλσωβινισμος που στέρησαν την εξουσία στο λαό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 Το ίδιο έγινε παντού όπου δεν πέρασε ο κόκκινος στρατός. Οι Κομμουνιστές απο το 15ο συνέδριο το 1996 παλεύουμε μέσα στο ΠΑΜΕ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ταξική ενότητα του λαού με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αυτά κάνουμε οι Κομμουνιστές. Οπορτουνισμός στην Κ.Δ 1935.... ΕΣΣΔ 1956 ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Το ..παιδί... το πείραξε η Σημαία. Ο Εθνικισμός του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που διεκδικούσε προσαρτήσεις εδαφών απο γειτονικές χώρες δεν τον πειράζει.. Υτε βέβαια τον πειράζουν τα κόμματα των Αντικομουνιστών ΣΒΩΛΟΣ....ΤΣΙΡΙΜΙΚΟΣ....Μ.ΚΥΡΚΟΣ....ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ Μενσεβίκος ΥΠΕΞ στην Γεωργία το 1921 που πολέμησε ενάντια στους Μπολσεβίκους και το 1951... σαν πρόεδρος του Οπορτουνιστικού Μπάχαλου της ...ΕΔΑ.... έσπρωξε στο θάνατο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ. Ουε τον πειράζει ότι την ημέρα που πιάσαν τον Πλουμπίδη ήταν στο γραφείο του Παπάγου και πήρε την υπόσχεση ότι το αστικό κράτος δεν θα βγάλει την ...ΕΔΑ... παράνομη. ...δεν είχαν λόγο..... Ξέπλυνε τον καπιταλισμό θαυμάσια.... ....ΑΞΙΟΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  24. .....τον Β Παγκόσμιο τον χαρακτηρίζετε...ιμπεριαλιστικό ακόμα και μετά την είσοδο της ΕΣΣΔ μιλάμε για ξεκάθαρα ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ..... Το κόμμα των Μπολσεβίκων με τον ΣΤΑΛΙΝ στην ΕΣΣΔ είχαν την εξουσία έκαναν ΔΥΟ ΕΛΙΓΜΟΥΣ ένα με κάθε ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ διέσπασαν τους Καπιταλιστές και νίκησαν και πολύ καλά έκαναν. Εσύ προσπαθείς να μας σερβίρεις τους Δυτικούς Ιμπεριαλιστές σαν ...αντιφασίστες.... που δεν ήταν σε καμία περίπτωση και ήταν Ιμπεριαλιστές όπως και οι Γερμανοί. Το είδαμε ΑΝΟΙΧΤΑ αμέσως μετά το τέλος του ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή