Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

«Κι ας μην νικήσουμε ποτέ… Θα πολεμάμε πάντα»!



Ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος που πέθανε σήμερα, είχε καταγγείλει δημοσίως ότι είχε ξυλοκοπηθεί άγρια πριν από ένα μήνα από την αστυνομία στον Βόλο, κατά το συλλαλητήριο ενάντια στη καύση σκουπιδιών από την Lafarge. Σήμερα ο νεαρός αγωνιστής πέθανε κι αύριο θα γίνει νεκροψία- νεκροτομή παρουσία του Εισαγγελέα ώστε ν'αποδειχθεί εάν υπέκυψε στα τραύματα που του είχαν προκαλέσει οι αστυνομικοί . Ο νεαρός είχε νοσηλευτεί με σπασμένα 6 πλευρά, με τραυματισμένα δυο εσωτερικά όργανα, της σπλήνας και του συκωτιού για 4 μέρες ενώ είχαν υποβληθεί βίντεο που συνόδευε την καταγγελία περί βίας των αστυνομικών, φωτογραφίες, ιατρικές γνωματεύσεις, και καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες.

Εν αναμονή των πορισμάτων της νεκροψίας, και ανεξάρτητα απ'αυτά γιατί η δολοφονική βία της αστυνομίας δεν μπορεί ν'αμφισβητηθεί, το ελάχιστα δημοκρατικό που περιμένω από πολλούς, πάρα πολλούς απ'όσους έχουν αποφύγει να καταδικάσουν μέχρι σήμερα το όργιο της αστυνομικής βίας από τον περσινό Ιούλιο και μετά, εάν δεν το επιδοκιμάζουν κιόλας τόσο καιρό, είναι να πάρουν επιτέλους πια θέση και να ψελλίσουν έστω κάτι για την τρομοκρατία της αστυνομίας, σαν υπεύθυνοι και στοιχειωδώς ευαίσθητοι πολίτες που όσο κι αν υποστηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση με μεγάλη πίστη, θα έπρεπε να έχουν ήδη καταλάβει το ποτήρι έχει ήδη ξεχειλίσει εδώ και καιρό κι ότι φοράνε παρωπίδες.



Γιατί είναι απίστευτο να μένει κάποιος απαθής στις δηλώσεις του Βορίδη, "Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας- το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας". Γιατί είναι εξωφρενικό κάποιος να μένει απαθής στις χυδαιότητες του Άδωνι Γεωργιάδη που είπε τις προάλλες για τον πατέρα του νεαρού που είχε συλληφθεί με ανυπόστατες κατηγορίες, ότι "Πήγε ο άλλος (:ο πατέρας, δηλαδή) και έλεγε στο παιδί του ότι πέρασε στη Νομική αντί να του πει ντρόπιασες το σπίτι μου". Γιατί είναι αδιανόητο κάποιος να μένει απαθής στις σημερινές χυδαιότητες του Χρυσοχοϊδη, "Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή, ακόμη χειρότερα, συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία. Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι". Γιατί δεν μπορεί κάποιος να μένει απαθής στα λόγια του Μητσοτάκη "Οι αστυνομικοί είναι κρατικοί λειτουργοί που φορούν το εθνόσημο και είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Και είναι άνανδρο να τους χτυπούν -και μάλιστα ενώ κοιμούνται", μετά τους τραμπουκισμούς της αστυνομίας στα νησιά του Αιγαίου στα τέλη του Φεβρουαρίου, τους οποίους ο πρωθυπουργός ξέπλυνε με το χαρακτηρισμό "χρήση υπερβολικής βίας".
Πολλή απάθεια αδέρφια, πολύς φανατισμός, πολλή αντιδημοκρατική προσωπολατρεία, πολλή πολιτική ανωριμότητα, πολλή επιλεκτική και μεροληπτική μνήμη και κρίση- κι όλα αυτά, μόνο και μόνο γιατί ο γόνος της αγίας οικογενείας σας έταξε προεκλογικά κάνα 20άρι ευρώ παραπάνω σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ (φυσικά, είναι δικαίωμά σας να πιστεύετε στην οικονομική πολιτική της ΝΔ), χωρίς όμως να σας ενδιαφέρει καθόλου η ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική οπισθοδρόμηση που βιώνουμε καθημερινά μετά τον περσινό Ιούλιο. Για το αίμα που δυστυχώς θα χυθεί απευθείας από τις αυταρχικές ενέργειες της αστυνομίας, θα είστε κι εσείς ηθικοί αυτουργοί. Κι αυτή η στάση σας αρχίζει να γίνεται ξεδιαντροπιά πιά...

Β.Μ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου