Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Τι είναι το " shell shock" αμόρφωτα ανθρωπάκια ??


Με την ορολογία shell shock εννοούμε τα μόνιμα ψυχικά τραύματα τα οποίο δημιούργησε στους στρατιώτες του πρώτου παγκοσμίου πολέμου ο τρόμος της οβίδας, των χαρακωμάτων, του θανάτου, του πολέμου γενικότερα. Ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά ήταν η δυσλειτουργία στο βάδισμα. Όταν οι Monty Python έκαναν το περίφημο Ministry of Silly Walks, η αναφορά στο shell shock ήταν προφανέστατη. Προχθές τα κορίτσια στη Νέα Φιλαδέλφεια, άσχετο εάν ήταν μαθήτριες ή όχι και επίσης άσχετο εάν γνώριζαν τον συμβολισμό του Silly Walk ή όχι, εκτέλεσαν ίσως την κορυφαία αντιμιλιταριστική περφόρμανς που έχει γίνει ποτέ σε αυτόν τον τόπο. Και τις ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της ψυχής μου.

Γιώργος Δομιανός



Σημείωση ιστολόγιου

1) Σε κανενα μερος του κοσμου παιδια δεν υποχρεωνονται να παρελαυνουν στς Εθνικες επετειους μονο εδω στο Ιραν της Ν.Ευρωπης
2) Τους monty python τους φανταστηκε καποιοι δημοσιογραφοι και σωστα ,τα παιδια θελαν απλα να εξευτελισουν τους επισημους τυπου Πατουλαινας και υιου
3) Ουτε σημαια ουτε πατριδα ευτελισαν τα παιδια μονο τους επισημους ,αποδειξη οι ξεκινησαν το σκετσακι μολις φτασαν στην εξεδρα
4) Το αν επρεπε να διαδηλωσουν με πανο και συνθηματα ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ οι γονεις μεθαυριο (25 Μαρτιου )που πατε και ψηφιζετε αυτα τα τσιρκα και μη ζητατε απο παιδια να καλυψουν τις δικες σας ανεπαρκειες
5) Θα ναι νταλα μεσημερι που τα παιδια θα καταργησουν τις μαθητικες μαλακιες (παρελασεις ) οταν αυριο το κανουν ΟΛΑ μαζι αυτο που καναν οι μαθητριες προχτες


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 


Στρατιωτάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα;
Στρατιωτάκια ακούρδιστα, μέρα ή νύχτα;
Πώς στα παιδικά παιχνίδια εμπλέκονται οι αρχηγοί, οι στρατοί και τα στρατιωτάκια τους;
Στρατοί που κάνουν πολέμους, βομβαρδισμούς, επεμβάσεις.
Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας. 
Καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι.
Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά.
Τι κοινό μπορεί να'χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να'χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού.
Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια.
Γι' αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι... Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python.  Με το δικό μας silly walk και ρυθμό. 
Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για "προβληματικά παιδιά". Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων.
Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.
Υ.Γ.  
Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες,  τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα.


10 "στρατιωτάκια" της υπο-κριτικής τέχνης



«Τα υπέροχα έξυπνα κορίτσια»:
Της Ελένης Γερασιμίδου, Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
«Σε μια εποχή που το χιούμορ εξαντλείται σε αντιπαράθεση και συναγωνισμό μέσω των διαδικτυακών ευκολιών και κυρίως της υβριστικής ανωνυμίας ή της εξυπνάκικης αλαζονείας, δέκα νέα πανέξυπνα και πάνω απ’ όλα με γνώση κορίτσια – γνώση καλλιτεχνική και του άμεσου της απήχησής της – βγαίνουν και «παρελαύνουν», σπάζοντας το βαριεστημένο πρωτόκολλο και την στημένη «φιλοπατρία» των επισήμων και του πολιτικού σουσουδισμού τους. Μακάρι έτσι, με βαθιά γνώση και της ιστορίας αλλά και της τέχνης που δεν υποτάσσεται στις φόρμες της εξουσίας, να εκφράζονταν κι άλλοι.


Και του χρόνου με υγεία αλλά και σε κάθε ευκαιρία κορίτσια μου.
Όσο για τον μπάτσο, τον οποιοδήποτε μπάτσο, αφήστε τον να πάρει τα εύσημα που δεν καταδέχεστε εσείς.
Χαιρετώ με θαυμασμό».





135 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Οσα (αντιφασισμός+πατριωτισμός+αλληλεγγύη των Λαών) δε φτάνουν οι "επίσημες" δοσιλογικές αλεπούδες, τα κάνουν εθνικιστικά κρεμαστάρια!

      Διαγραφή
  2. καλα ... αυτοι της ςξουσιας που αντιδρουν, εχουν τους λογους τους.... φοβουνται το ξυπνημα των συνειδησεων που εχουν εξαγορασει με καλοπιασματα, πιεσεις, εκβιασμους και "συστημα εκπαιδευσης" ...... Αλλα οι διαφοροι "γονεις" και πατριδολατρες που σκυβουν το ηεφαλι σε καθε "καρπαζια", σε καθε μνημονιο , σε καθε εξευτελισμο (ατομικο και εθνικο) σκεφτηκαν ποτε την κληρονομια που αφησαν στις επομενες γενιες???/ χρεη , δουλοπρεπεια, φαρισαισμο και φοβο για το μελλον..... προσωπικα θαυμαζω τα ατομα που εκαναν αυτο που αλλοι σκεφτονταν αλλα δεν τολμουσαν... καιρος να "ξυπνησει" ο κοσμος ..... ας μου επιτραπει να προσθεσω ενα ποιημα μου σαν επιλογο....
    https://www.youtube.com/watch?v=aba1mpk_nDw

    ευχαριστω για την φιλοξενια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφωνώ κάθετα με τον χαρακτηρισμό " για "Ιράν της νότιας ευρώπης".
    Είναι λανθασμένος και γνώμη πως πρέπει να διορθωθεί.
    Ο λόγος
    Το Ιράν δέχεται διαρκώς πιέσεις από ΗΠΑ - Ισραήλ και λοιπούς πρόθυμους "συμμάχους" ας μην το ξεχνάμε και παρά την παράταση λόγω καραμπόλας της αστικής τάξης της Τουρκίας που πήρε από τις τελευταίες εξελίξεις στην Συρία

    Ευχαριστώ προκαταβολικά για την φιλοξενία

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ομως 17-57 δες τις χωρες που βαζουν παιδια να παρελαυνουν σαν στρατιωτακια και θα με δικαιωσεις (Ινδια Μπαγκλαντες Μαλαισια Κοστα Ρικα κ.α.)

      Διαγραφή
    2. Η λογική "Ιράν της νότιας ευρώπης" είναι λανθασμένη και καλό θα είναι να το αποσυρθεί.

      Δεν είναι όλοι στον κόσμο Σύριζα για να "τα κατεβάζουν" μόλις δουν τις ΗΠΑ.
      Το Ιράν είναι ένα υπερήφανο κράτος που δεν σκύβει το κεφάλι. Διαθέτει μία από τις πιο δυνατές διπλωματίες στον κόσμο επιθυμώντας να κάνει δική του εξωτερική πολιτική χωρίς να πάρει πρώτα το "πράσινο φως" από τον Πρέσβη σαν κάποιους εδώ που μας παρουσιάστηκαν ως "αριστεροί". Αποτελεί ένα από τα πιο κοινωνικά φιλελεύθερα μουσουλμανικά κράτη σε σχέση και τα σουνιτικά κράτη (π.χ. Εμιράτα Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο κ.α.). Έχει την δαμόκλειο σπάθη των ΗΠΑ, Γαλλία και του Πυρηνικά Εξοπλισμένου Ισραήλ πάνω από το κεφάλι του και παρόλα αυτά αντέχει
      Ο ΓΓ είχε κάνει συναντήσεις με τον πρέσβη του Ιράν τις οποίες κάλυψε ο Ριζοσπάστης.

      Νομίζω πως η Κόστα Ρίκα ίσως είναι από τα λίγα κράτη στον κόσμο που δεν έχουν στρατό. Άρα άλλο ατυχές παράδειγμα.

      Ευχαριστώ προκαταβολικά για την φιλοξενία

      17-57

      Διαγραφή
    3. 17-57, «υπερήφανο κράτος» με ταπεινωμένο Λαό;
      Είναι αλήθεια, ότι η ιμπεριαλιστική αστική τάξη του Ιράν δέχεται διαρκώς πιέσεις από ΗΠΑ - Ισραήλ και λοιπούς πρόθυμους "συμμάχους", αλλά οι πιέσεις …μεταβιβάζονται στον Ιρανικό Λαό!
      Η ίδια η Ιρανική αστική τάξη, απλώς στερείται τη δυνατότητα να επεκτείνει την εκμετάλλευσή της μέχρι εκεί, που θα ήθελε.
      Ιμπεριαλιστικά σκυλλοφαγώματα είναι αυτά, που βέβαια, δεν είναι χωρίς αντίχτυπο και στην ταξική πάλη, που οφείλει να συνεκτιμά το (κάθε) κκ και ιδίως το (ακόμη διαλυμένο) παγκόσμιο Κομμ. Κίνημα.
      Αλλά, προς θεού, μην εξιδανικεύουμε την στάση του κάθε ιμπεριαλιστή, επειδή τυχαίνει νάναι υποδεέστερος.
      Μήπως να δούμε θετικά και τον …Ερντοκάν, που αγωνίζεται κι αυτός να μεγαλώσει την ιμπεριαλιστική του πίττα, κόντρα σε Αμερικάνους Ευρωπαίους, Ρώσσους, Ιρανούς, Κινέζους, και τους συν αυτοίς υπομείονες;
      Το καθεστώς του Ιραν είναι φριχτό, απλά λίγο πιο κάτω από τα …Εμιράτα: Θεοκρατία-παπαδοκρατία στο εποικοδόμημα, καταπίεση γυναικών, εθνικών μειονοτήτων, μεσαιωνικό ποινικό σύστημα Σαρίας, υποκρισία (=Το Κοράνι απαγορεύει τον τόκο, αλλά ….λύση βρέθηκε: τον λένε …»μέρισμα», και …όλα καλά!), μεγάλες κοινωνικές αντιθέσεις κλπ.
      Μετά τον Μωσαντέκ, στην Περσία πάμε κάθε πέρσι και καλύτερα. Ακόμη κι ο Σάχης, στο εσωτερικό καλύτερος ήτανε από αυτούς τους ανεκδιήγητους Αγιατολλάχ.
      Ηταν μεγάλο λάθος του Τουντέχ, που υποστήριξε άνευ όρων την «εθνική» αστική του τάξη ενάντια στον Σάχη. Και «πληρώθηκε» καλά γι αυτό. Επρεπε να οργανώσει εξαρχής, και μάλιστα από τα χρόνια του Μωσαντέκ, τον αυτόνομο αγώνα της εργατικής τάξης του Ιράν, έχοντας υπόψιν ότι δεν έχει «συμμάχους» αλλά εχθρούς, που απλά διαβαθμίζουν την εχθρότητά τους προς τους κομμουνιστές και τον Ιρανικό Λαό.
      Η αποτυχία της μεταπολεμικής Ιρανικής Επανάστασης ήταν από τα πρώτα πρώιμα δείγματα της αποτυχίας του «αταξικού αντιϊμπεριαλισμού», που έπρεπε να μας ξυπνήσει.

      Διαγραφή
    4. Σεχτάρ εντάξει δεν είναι όλοι οι καπιταλιστές Τσίπρες σε αυτό τον κόσμο. Ξέρουμε τι είναι το Ιράν. Έχει γίνει οικονομικά νεοφιλελεύθερο ήδη από τα 2009 μετά από τις πιέσεις που όπως λες έχουν μεταφέρει στον λαό του.

      Όμως σε μία Ιμπεραλιστική Επέμβαση "προθύμων" κατά Ιράν ποια θέση παίρνουμε; Ο ΓΓ πάντως έχει συναντηθεί με τον Πρέσβη του Ιράν. Πόλεμος "πρόθυμων" κατά Ιράν θα είναι η αρχή του 3ου παγκοσμίου πολέμου.

      Νέτα Σκέτα

      "Ηταν μεγάλο λάθος του Τουντέχ, που υποστήριξε άνευ όρων την «εθνική» αστική του τάξη ενάντια στον Σάχη"

      ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ και το Τουντέχ το πλήρωσε

      17-57

      Διαγραφή
    5. Δε διαφωνώ, 17-57, στην ανάγκη να παρακολουθούμε την κατάσταση στο Ιράν, και νομίζω αυτό τον ενημερωτικό χαρακτήρα είχε η συνάντηση του ΓΓ με τον πρέσβη.
      Κι αν και δε μου πέφτει λόγος σε θέματα, που μπορεί να έχουν παραμέτρους, που δε γνωρίζω, γενικά μιλώντας, ασφαλώς σε μια σύγκρουση ενός μεγάλου (...του μέγιστου!) ιμπεριαλιστή με έναν μικρότερο ασφαλώς δε θα σηκώσουμε τους ώμους σε στυλ "δε μας αφορά"!
      Μας αφορά και μας παρα-αφορά.
      Οπως μας αφορούν και τα γεγονότα στη Συρία, όπου δε βγήκαμε να φωνάξουμε "κάτω ο Ασαντ" και "έξω οι Ρώσοι" (σαν μερικούς-μερικούς, ...λέγε με ΚΕΕΡΦΑ), παρόλο, που δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για τις ..."ευγενείς"(!) προθέσεις αμφοτέρων απέναντι στους Λαούς της περιοχής, και πρώτα από όλους στον Συριακό. Δεν είναι της ώρας αυτά. Αντίθετα καταγγείλαμε ανοιχτά την επέμβαση των δυτικών/ΗΠΑ και εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον Συριακό ΛΑΟ και όχι στους "προστάτες" του, με τους οποίους τηρούμε επιφυλακτική στάση.
      Κάπως έτσι το βλέπω και με το Ιράν.
      Για το οποίο, μπορώ να σου πω, λόγω προσωπικής εμπειρίας (είχα βρεθεί επαγγελματικά στην Τεχεράνη, προ Αγιατολλάχ, επί Σάχη) ότι ήδη από τότε είχε μια πανίσχυρη αστική τάξη, μονοπωλιακή και ιμπεριαλιστική, που αυτή ανέτρεψε τον Σάχη προσεταιριζόμενη τους παπάδες, με τους οποίους είχε έρθει σε κόντρα ο Σάχης στην προσπάθειά του να "εκσυγχρονίσει" την Περσία συνεργαζόμενος με τους μείζονες Ιμπεριαλιστές, αυτούς, που τον είχαν άλλωστε διορίσει και ...Σάχη!
      To Τουντέχ την πάτησε απολυτοποιώντας την ορθή αντίθεσή του με τον Σάχη/Ιμπεριαλισμό, και την προσήλωσή του στον "σταδιακό" αντιϊμπεριαλισμό, μη βλέποντας ότι οι Πέρσες αστοί δεν ήταν πια αντιϊμπεριαλιστές, όπως επί Μωσαντέκ. Είχαν αναπτυχθεί από την δεκαετία του '60.
      Επεσε, δηλαδή κι αυτό θύμα του εκτός εποχής πλέον "ενιαίου επαναστατικού προτσές με δύο στάδια κλπ." Ασφαλώς δε βοηθήθηκε ιδεολογικά ούτε από το Διεθνές Κομ. Κίνημα, κύρια το ΚΚΣΕ, που όμως του συμπαραστάθηκε πολύ στον αγώνα του περιθάλποντας αγωνιστές, οικονομικά, ασκώντας διπλωματικές πιέσεις, πολεμώντας την savac κλπ.
      Γι αυτό είμαι της γνώμης, πως η αφοριστική έκφραση για το σημερινό καθεστώς του Ιράν δεν ήταν και λάθος.
      Με δύναμη!

      Διαγραφή
    6. Τα αυτονόητα Σεχτάρ. Δεν παίρνουμε το μέρος του α ή β καπιταλιστή αλά υπερασπισόμαστε τους λαούς απέναντι σε ιμπεριαλιστική επέμβαση

      17-57

      Διαγραφή
  4. 17-57 φρόντισε να ενημερώσεις και την γυναίκα αυτή γιατί μάλλον δεν έχει καταλάβει τον "κοινωνικό φιλελευθερισμό" της χώρας της:

    https://www.tovima.gr/2019/10/13/vimatv/apokleistiko-one-channel-kraygi-agonias-gia-tin-37xroni-irani-pou-krateitai-ston-korydallo/

    Όπως μάλλον δεν το κατάλαβαν και οι σύντροφοι που είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ από το καθεστώς και διώκονται. Μάλλον και οι συνδικαλιστές, οι ακτιβιστές που διώκονται και φυλακίζονται δεν καταλαβαίνουν ότι ζούνε σε...δημοκρατία. Και οι γυναίκες που βασανίζονται και εκτελούνται μάλλον δεν καταλαβαίνουν ότι πεθαίνουν για την...δημοκρατία.

    https://parapoda.wordpress.com/2013/08/11/%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1/

    http://anasintaxi.blogspot.com/search/label/%CE%99%CF%81%CE%AC%CE%BD

    Εσύ κάνεις την σύγκριση με άλλα κράτη αλλά το πιο δεν σημαίνει ότι είναι δηλαδή το ότι ενδεχομένως να είναι το Ιράν λιγότερο καταπιεστικό σε σύγκριση με την Σ.Αραβία δεν σημαίνει ότι δεν είναι καταπιεστικό ή φασιστικό-θεοκρατικό κράτος. Εκτός και αν διαχωρίζεις τα φασιστικά κράτη σε καταπιεστικά και λιγότερο καταπιεστικά πάντως εγώ ξέρω ότι οι κομμουνιστές πολεμάνε τον φασισμό και δεν τον διαχωρίζουν ούτε υποστηρίζουν τον...λιγότερο κακό γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Οι κομμουνιστές υποστηρίζουν ότι ο φασισμός είναι ΈΝΑΣ και είναι ΕΧΘΡΟΣ των λαών και της εργατικής τάξης με όποια μάσκα και αν εμφανίζεται και πρέπει να ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ τελεία και παύλα. Λιγότερο περισσότερο σε αυτά δεν υπάρχει αυτός ο αντιιμπεριαλισμός-αντιφασισμός των ποσοστών και του αλά καρτ είναι ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ και εξυπηρετεί ακριβώς τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό.

    Επίσης η ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στο κράτος αυτό δεν το καθιστά αυτόματα και φιλελεύθερο. Γιατί με αυτό το σκεπτικό και το Μεταξικό καθεστώς ήταν...φιλελεύθερο αφού η Ελλάδα δεχόταν επίθεση από τους Ιταλούς όμως εγώ ξέρω ότι ο Ζαχαριάδης κάλεσε το λαό να αντισταθεί στους Ιταλούς χωρίς να χαρακτηρίζει τον Μεταξά...δημοκράτη. Δεν μπορεί με πρόσχημα τον ιμπεριαλισμό να γίνουμε υποστηρικτές του φασισμού αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Άλλο οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις εναντίον μίας χώρας και η αντίσταση αυτής και άλλο το καθεστώς αυτής της χώρας και η πολιτική που ασκεί το εσωτερικό. Ή δεν μπορείς να διακρίνεις αυτή τη διαφορά ανάμεσα στα δύο ή τα συγχέεις σκοπίμως.

    Αυτού του είδους οι αντιλήψεις ξεκάθαρα αποτελούν ΞΕΠΛΥΜΑ του φασισμού και αντικειμενικά είναι ΦΙΛΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ γι'αυτό άλλωστε και καλλιεργούνται όχι μόνο από τα οπορτουνιστικά αλλά και από τα ναζιφασιστικά κόμματα.

    Να στο πω αλλιώς;

    ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

    ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

    Συμφωνείς; Ξεκάθαρη απάντηση

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε την Εργατική τάξη και τον λαό του ΙΡΑΝ στον αγώνα του μέσα απο την Λαική Συμμαχία για Εργατική Λαική Εξουσία με Κοινωνικοποιημένα τα βασικά συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. ΕΙΣΑΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Σου το έχω γράψει χιλιάδες φορές VIVA. Μην αναπαράγεις syrizo-indymedia.
      Ναι από τις μουσουλμανικές χώρες όντως ισχύει πως το Ιράν είναι από τις πιο κοινωνικά φιλελεύθερες μετά την Τουρκία, Συρία και παλαιότερα Λιβύη

      Ε αφού την υπερασπίζονται αστέρες της διανόησης σαν κάποιους ΠΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΎΝ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ αν δεν κάνω λάθος ε τότε να την υπερασπιστούμαι. Βέβαια κάποια πράγματα που περιγράφει η κυρία δεν νομίζω να γίνονται ούτε στην Σαουδική Αραβία που είναι από τα πιο καταπιεστικά καθεστώτα για τις γυναίκες αλλά δεν έχει καμία σημασία. Αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.
      Πάντως η Σαουδική Αραβία είναι φίλη σύμμαχός των ΗΠΑ βομβαρδίζει ανενόχλητη στην Υεμένη και έκανε και ένα deal 200 δις δολαρίων σε στρατιωτικό υλικό από τις ΗΠΑ.

      17-57

      Διαγραφή
  5. Η λογική "Ιράν της νότιας ευρώπης" είναι λανθασμένη και καλό θα είναι να αποσυρθεί το σωστό
    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mη διαστρεβλώνεις τον Ζαχαριάδη ο οποίος μίλησε στα γράμματα του για Ιμπεριαλιστικό πόλεμο απο την Απομόνωση της Φυλακής. Μη γίνεσαι Μανιαδάκης. Γιατί με κόψανε στο Μπλογκ που είχαμε τον διάλογο. Σε σώσανε απο το αδιέξοδο με το Ψαλίδι..... ΝΤΡΟΠΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ποια διαστρέβλωση Ζαχαριάδη βλέπεις ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ;
      Έγραψα για Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο:

      Η ορολογία "Ιράν της νότιας ευρώπης" είναι λανθασμένη. Για αυτό καλό θα είναι να αποσυρθεί. Και είμαι κάθετος σε αυτό.

      Γιατί δεν γράφουν για "Σαουδική Αραβία της Νότιας Ευρώπης" αν ντε και καλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάποια παρομοίωση; Ή Αίγυπτο της Νότιας Ευρώπης μιας και στο Ιράν τουλάχιστον γίνονται κάποιου τύπου αστικές εκλογές. Σε αντίθεση με την Αίγυπτο

      17-57

      Διαγραφή
  6. ....αντιιμπεριαλιστική....... συνάντηση στην Αβάνα χωρίς Ταξικά χαρακτηριστικά. Η Απόλυτη ξεφτίλα. ...οι κουβανοί σύντροφοι.... φτύνουν στους τάφους των ηρώων της Σοσιαλιστικής επανάστασης. Στο τιμόνι του ...Κ.Κ....οι ιδεολογικοί απόγονοι αυτών που κατηγόρησαν τον Φιντέλ και τους συντρόφους του για την επίθεση στην Μονκάδα 26 Ιούλη του 1956 σαν ....τυχοδιώκτες..... ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε Παναγιώτη πόσο να αντέξουν οι άνθρωποι; Αφού εδώ που τα λέμε διάλογος με copy paste δεν υπάρχει δεν είναι διάλογος. Στο κάτω κάτω είχαμε φτάσει τα εξηντα τόσα σχόλια στην τελευταία ανάρτηση εντάξει νομίζω συμπεράσματα μπόρεσαν να βγουν. Θα μπορούσαν να σε κόψουν από την αρχή άμα ήταν έτσι όπως το λες δεν μπορείς να πεις ότι δεν δημοσιεύτηκαν οι απόψεις σου για μια σειρά ζητήματα. Άσε τώρα γιατί σε μπλογκς δικών σου πέφτει πραγματικό όχι ψαλίδι ΤΣΕΚΟΥΡΙ μη μιλήσουμε τώρα για το ποιος εφαρμόζει πραγματική λογοκρισία.

    Εντάξει μην κοιτάς εγώ έχω και μία λόξα και μ'αρέσει όλο αυτό να πω την "αμαρτία" μου γι'αυτό και με βλέπεις και συνεχίζω αυτές τις συζητήσεις κάτι για το οποίο δέχτηκα και κριτική αν διαβάσεις τα τελευταία σχόλια. Από την άλλη όμως και οι διαχειριστές ενός μπλογκ θέλουνε οι συζητήσεις και οι διάλογοι να έχουν δομή, περιεχόμενο και σοβαρότητα με σωστή αντιπαράθεση και επιχειρήματα. Και δεν είναι κακό αυτό το αντίθετο ορθώς πράττουν. Έτσι όπως το κάνουμε εμείς η αλήθεια να λέγεται μετά από ένα σημείο δεν έχει νόημα. Σου ξαναλέω μην κοιτάς που τις πιο πολλές το συνεχίζω και δεν σταματάω ε έχω και μία "τρέλα" δεν είμαι τέλειος.

    Και δεν με σώσανε πίστεψέ με όσο περίεργο και αν σου φαίνεται εσένα έσωσαν τελικά. Αφού σε πολλά που σε ρωτάμε δεν απαντάς ή απαντάς με copy paste που και αυτά που παραθέτεις με αυτό τον τρόπο πάλι δεν απαντάνε στα ερωτήματα που σου θέτουμε. Ε τι διάλογος είναι αυτός με συνεχείς επαναλήψεις με τα ίδια και τα ίδια και χωρίς να δίνονται απαντήσεις, χωρίς να γίνεται διάλογος με επιχειρήματα, τεκμηριωμένες απαντήσεις και ορθή διατύπωση απόψεων; Μετά από ένα σημείο και ο άλλος σου λέει ΤΕΛΟΣ δεν προχωράει άλλο αυτό και δεν έχει νόημα. Και δεν έχει άδικο εδώ που τα λέμε.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλα είχες πάρει απαντήσεις και μπροστά στο αδιέξοδο σε σώσανε. ΝΤΡΟΠΗ. Ψαλίδι και Τσεκούρι αλλού δεν βλέπω. Πες μας λοιπόν καταδικάζεις τον Οπορτουνισμό στο σύνολό του σε Κ.Δ 1935 και ΕΣΣΔ 1956 ΝΑΙ Η ΟΧΙ. Τι θα εμπόδιζε την Οπορτουνιστική αντεπανάσταση το 1944 45 να πνίξει τα πάντα στο αίμα αν δεν ήταν εκει ο Κόκκινος Στρατός όπως έκανε το 1918 20. Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στέρησε την Εξουσία απο τον λαό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944..... Γιατί δεν έπεσε όλο το βάρος στον ΔΣΕ απο τα τέλη 45 όπως πίεζε απο την 1η μέρα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ. Γιατί η 2η ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΟΛΟΜΈΛΕΙΑ ΈΧΟΥΝ ΑΠΌΣΤΑΣΗ 17 ΜΉΝΕΣ..... οΥΤΕ ΝΕΡΌ ΟΎΤΕ ΦΑΙ στον Αρη και τους ....ληστές.... Απάντα πρώτα σε αυτά εδω που δεν υπάρχει Τσεκούρι και συνεχίζουμε. ΕΛΑ ....ΙΜΡΕ ΝΑΓΚΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Η Λογοκρισία έπεσε με την δικαιολογία πως έβριζα. Περιμένω να πεις σε ποιό σχόλιο έβριζα. Οτι θα είχες ανάγκη την βοήθεια τις λογοκρισίας ...δεν το περίμενα.... ΝΤΡΟΠΗ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  8. Επίσης σε ποιά φυλακή θα ήταν ο ΙΜΡΕ ΝΑΓΚΙ μέχρι το 1953 χωρίς τον Κόκκινο Στρατό εκει. Τι θα τον εμπόδιζε να είναι έξω απο το 44 45 και να πνίξει τα πάντα στο αίμα. ΕΛΑ ΚΑΝΤΑΡ ΠΕΡΙΜΕΝΩ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχει νόμος του 2010 που βάζει πρόστιμα για τις προεκλογικές δαπάνες. Και επειδή βάλανε πρόστιμο στην ανταρσία υπογράφουν 20 γκροπούσκουλα μια καταγγελία μας ενημερώνει η χαφιεδοσελίδα του Αραβανή και σια.... και βλέπει κανείς μαζί τις υπογραφές των ...σταλινικών.... αραβανής πετρόπουλος και των ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΩΝ των ΔΕΑ ΣΕΚ. Γεράσιμε και Γιωργάκη δεν είναι τίποτα απλά ...βρέχει... ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Η Λογοκρισία έπεσε με την δικαιολογία πως έβριζα. Περιμένω να πεις σε ποιό σχόλιο έβριζα"

    Κανένας δεν ισχυρίστηκε ότι έβριζες. Ορίστε διάβασε το τελευταίο σχόλιο του διαχειριστή:

    https://antigeitonies3.blogspot.com/2019/10/blog-post_960.html

    Να ορίστε και η τελευταία μας συζήτηση. Βλέπεις κανέναν να ισχυρίζεται ότι βρίζεις; Διάβασε:

    https://antigeitonies3.blogspot.com/2019/10/blog-post_13.html

    Είδες αυτό εννοώ πάλι το ίδιο κάνεις Πάνο. Πάλι τα ίδια. Αλλά ξέρεις κάτι; Αν και έχω απαντήσει σε ΟΛΑ αυτά που ρωτάς ΠΑΜΠΟΛΕΣ φορές θα το ξανακάνω δεν έχω κανένα πρόβλημα. Θες να κάνουμε μία συμφωνία; Δες το σαν παιχνίδι αυτό που θα προτείνω. Λοιπόν εγώ θα απαντήσω σε όλα σου τα ερωτήματα ένα προς ένα για ακόμα μία φόρα. Για κάθε όμως απάντηση που θα δίνω σε ένα ερώτημά σου θα σου κάνω εγώ μία ερώτηση στα καπάκια. Απάντηση ερώτηση, απάντηση ερώτηση. Και θα περιμένω τις απαντήσεις σου αλλά όμως ξεκάθαρες απαντήσεις έτσι; Όχι γενικόλογα απάντηση στην ερώτηση που σου κάνω. Όπως ακριβώς θα κάνω και εγώ με τις δικές σου απορίες. Είσαι;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντικομμουνιστικής παραζάλης συνέχεια ενάντια στην ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ στο δήμο Ιωαννίνων στην χαφιεδοσελίδα του Μανιαδάκη απο τρια Ναυάγια της Ταξικής πάλης Μεντής Γαλατάς και Μπενέκου. Με την Συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΣΕ προσπαθούν να χτυπήσουν τους Κομμουνιστές και τις Ταξικές δυνάμεις υπηρετώντας τους Καπιταλιστές σαν γνήσια τσιράκια τους ελπίζοντας σε κάποια κόκαλα για να γλείψουν. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ. Χειρότεροι και απο τους Φασίστες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ασφαλώς και είμαι και πάντα δίνω ξεκάθαρες απαντήσεις ασχετα αν διαφωνεί κάποιος. Κάτω απο τα σχόλια γράφει για βρισιές. Εγω δεν έβρισα. Πάμε λοιπόν και θα μας κρίνουν όσοι διαβάζουν. Κανένα πρόβλημα. Είμαι 42 χρόνια δίπλα στο ΚΚΕ και δεν φοβάμαι να απαντήσω σε οτιδήποτε. Σημασία έχει οτι η μπάλα το 1991... έκατσε εκει που έπρεπε. Μετά ξεκίνησε το Γλέντι.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάμε λοιπόν. Θα απαντήσω τώρα σε τρία ερωτήματα που έθεσες και επειδή είναι αργά αλλά και επειδή έχω να παραθέσω κάποια αποσπάσματα και θέλω χρόνο θα αφήσω τα ερωτήματα σου σχετικά με το ΔΣΕ για αργότερα εντάξει;

    “Πες μας λοιπόν καταδικάζεις τον Οπορτουνισμό στο σύνολό του σε Κ.Δ 1935 και ΕΣΣΔ 1956 ΝΑΙ Η ΟΧΙ.”

    ΚΑΝΕΝΑΣ οπορτουνισμός δεν είχε επικρατήσει το 1935 στην ΚΔ. Η Κομιντέρν ακολουθούσε ΣΥΝΠΕΠΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ γραμμή. Επικεφαλής ο Μ-Λ και όχι οπορτουνιστής Δημητρόφ ο αρχιτέκτονας των Λαϊκών-Αντιφασιστικών Μετώπων. Τα έχουμε πει αυτά. Συνεπώς δεν έχω να καταδικάσω τίποτα εδώ η ΚΔ το 1935 ήταν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ. Όσο αφορά το ΄56 εννοείται ότι ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ τους χρουτσοφικούς λεχρίτες και τον οπορτουνισμό-ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ που επικράτησε στο ΚΚΣΕ.

    Σειρά μου. Υπάρχει σοσιαλισμός ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ; Και αν όχι τότε γιατί το κόμμα σου αναγνωρίζει την ΕΣΣΔ μετά ‘56 ως σοσιαλιστική αφού η δικτατορία του προλεταριάτου ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ και αντικαταστάθηκε με το “παλλαϊκό” κράτος;

    “Τι θα εμπόδιζε την Οπορτουνιστική αντεπανάσταση το 1944 45 να πνίξει τα πάντα στο αίμα αν δεν ήταν εκει ο Κόκκινος Στρατός όπως έκανε το 1918 20.”

    Να υποθέσω ότι αναφέρεσαι στις χώρες που απελευθέρωσε ο Κόκκινος Στρατός Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ουγγαρία κλπ. Απάντηση: ΟΙ ΛΑΟΙ. Απόδειξη: Στη Τσεχοσλοβακία ο Κόκκινος Στρατός ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ μετά την απελευθέρωση το Δεκέμβριο του 1945 και όμως αιματοκύλισμα δεν υπήρξε. Στη Βουλγαρία ο Κόκκινος Στρατός αποχώρησε το 1947. Πάλι αιματοκύλισμα δεν υπήρξε. Οι λαοί εκεί οικοδόμησαν το σοσιαλισμό και αυτός δεν ανατράπηκε με την αποχώρηση των σοβιετικών. Ο Κόκκινος Στρατός αποχώρησε και από την Γιουγκοσλαβία και θα μπορούσε να οικοδομηθεί σοσιαλισμός και εκεί αλλά ήταν ο Τίτο και η κλίκα του που δεν ήθελαν. Πάντως αιματοκύλισμα ούτε εκεί έγινε έστω και έτσι. Οι σοβιετικοί ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ τις χώρες αυτές και βεβαίως παρέμειναν εκεί όπου ήταν αναγκαίο για να βοηθήσουν στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Αλλού δεν ήταν απαραίτητο και αποχώρησαν είτε άμεσα είτε μετά από ένα χρονικό διάστημα. Η οικοδόμηση του σοσιαλισμού ήταν αποκλειστικά στα χέρια των λαών και των ΚΚ.

    Τι έγινε όμως τελικά; Ο οπορτουνισμός κατάφερε να επικρατήσει μέσα στα ΚΚ με την ΠΑΡΟΥΣΙΑ του Κόκκινου Στρατού και τελικά νίκησε. Μάλλον ήταν θέμα των ΚΚ και των λαών όχι του Κόκκινου Στρατού. Και φυσικά του ΚΚΣΕ που μετά τον Στάλιν μετατράπηκε σε μία μαφία που επέβαλε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ τους υποτακτικούς της σε όλα τα ΚΚ (και του ΚΚΕ μεταξύ άλλων).

    Εγώ τώρα. Ποιος είναι ο ταξικός εχθρός στο σοσιαλισμό; Είναι οι εργάτες, ο λαός και οι κομμουνιστές; Γιατί αυτούς αντιμετώπισε με ΆΓΡΙΑ καταστολή το σοβιετικό κράτος από το ‘56 (διώξεις-εξορίες -φυλακίσεις κομμουνιστών, αιματοκύλισμα εργατικών-λαϊκών διαδηλώσεων κλπ). Στο σοσιαλισμό λοιπόν ο ταξικός εχθρός είναι οι εργάτες, ο λαός και οι κομμουνιστές; Και αν όχι γιατί χαρακτηρίζετε όλοι σας την ΕΣΣΔ ως σοσιαλιστική μετά το ‘56 αφού άλλαξε πλέον ο ταξικός αντίπαλος;

    “Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στέρησε την Εξουσία απο τον λαό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944.....”

    Καταρχήν δεν ήταν πολιτικό αλλά όπως λένε και τα αρχικά του ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ, πολιτικό έγινε αργότερα μετά τη Βάρκιζα τον Ιούλιο του 1945. Πολιτικός συνασπισμός για την ακρίβεια. Γιατί την στέρησε; Απλό γιατί η ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ, ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ηγεσία του ΚΚΕ (και ειδικά η τριπλέτα Σιάντος, Ιωαννίδης, Παρτσαλίδης) υπέγραψαν Λίβανο-Καζέρτα-Βάρκιζα μην εφαρμόζοντας την ΣΥΝΕΠΗ γραμμή της ΚΔ και μαζί με τους Σβωλοτσιριμώκους μας παρέδωσαν στους Άγγλους. Κύριοι και ΜΟΝΟΙ υπεύθυνοι λοιπόν αυτοί οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ούτε η ΚΔ ούτε η γραμμή των Μετώπων.

    My turn. Είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ το καθεστώς Άσαντ τελικά ΝΑΙ Ή ΌΧΙ; Το ΚΚ που το υποστηρίζει είναι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΝΑΙ Ή ΌΧΙ; Γιατί δεν υπήρξε ΠΟΤΕ καταδίκη ανοιχτή των εγκλημάτων Άσαντ και Ρωσία στη Συρία από το χώρο σας; Γιατί σε αυτά δεν έκανες τον κόπο να απαντήσεις και σε προηγούμενες συζητήσεις μας.

    Αυτά για τώρα.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ταξικος εχθρος δεν αλλαζει στον Σοσιαλισμο (ΔτΠ) παραμενει παντα η αστικη ταξη (εστω και ξεδοντιασμενη ) απλα μετα το 56 υπηρξαν εκπτωσεις στην αντιμετωπιση της στην ΕΣΣΔ και λαθος πορεια .Η ΔτΠ αδρανησε και παραδερναν στον οπορτουνισμο ,σε καμμια περιπτωση ομως δεν μπορεις να χαρακτηρισεις το συστημα οτι μεταλλαχτηκε σε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ !!!Πως θα το ονομασεις ? Γιαλαντζι σοσιαλιστικο ?
      ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ειναι επικοδομητικος ουτως ή αλλως

      Διαγραφή
    2. Πάμε λοιπόν το γλέντι. Αρα λοιπόν ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπολσεβίκους είχαν ...ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ... γραμμή κατα την γνώμη σου όταν με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Εργατών Αγροτών ΔΕΝ ΈΦΤΙΑΞΕ πΟΛΙΤΙΚΌ ΜΈΤΩΠΟ αντιμετώπισαν τον ΚΟΡΝΙΛΟΦ χωρίς ποτέ να μπούνε στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανέτρεψαν. Για εμένα αυτή η γραμμή του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ ήταν σωστή και το 1935 που καταργήθηκε επικράτησε ο Οπορτουνισμός στην Κ.Δ που κατέστρεψε τα πάντα. Μπορείς να διαφωνείς θεμιτό σχέση όμως με Κομμουνισμό δεν έχει. Οι Κομμουνιστές σαν τον Δημητρόφ κ.α Μειοψηφία μέσα στην Κ.Δ παρέμειναν και πάλευαν για την Διόρθωση αυτής της γραμμής εφαρμόζοντας τον Δ.Σ. Αυτό δεν τους κάνει Οπορτουνιστές ούτε τον ΣΤΑΛΙΝ απο το 1945 μέχρι το 1953. Αρα έρχεσαι στα λόγια μου σχετικά με την ...λαοκρατία και το παλαικο κράτος.... Μόνο που στην πρώτη περίπτωση δεν ξεκινάει καθόλου η οικοδόμηση του Σοσιαλισμού ενω στην δεύτερη εχουν οικοδομήσει 36 χρόνια Σοσιαλισμό και το 1956 ξεκινάει το ξήλωμα το οποίο χρειάστηκε 36 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Για την Αν.Ευρώπη ισχύει οτι είπα. Το 1918 20 όλα πνίγηκαν στο αίμα απο την Οπορτουνιστική αντεπανάσταση. Θα είχε κάνει και το 1944 45 χωρίς τον Κόκκινο στρατό εκει. ..Κ.Κ δεν υπήρχαν ΄είχαν γίνει ένα με την Σοσιαλδημοκρατία λούφαξαν και περίμεναν το 1956. Διαφωνεις ξανά δικαίωμα σου Κομμουνιστικό δεν είναι. Ο Ταξικός εχθρός στον Σοσιαλισμό είναι η Αστική Τάξη που συνεχίζει να υπάρχει σαν άτομα έχει την βοήθεια απο το εξωτερικό και με την προβιά του οπορτουνισμού προσπαθεί να επικρατήσει μέσα στα Κ.Κ. αυτό έκανε και η αστική τάξη της Ρωσίας. Μετά το 1956 δεν τελείωσαν όλα σε μια μέρα. Χρειάστηκε ΣΤΑΔΙΑΚΑ 36 χρόνια. Το ΕΑΜ ήταν πολιτικό μέτωπο απο την αρχή μέχρι το τέλος. Μετά την ΒΑΡΚΙΖΑ μετατράπηκε σε ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ και ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και τους τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. δεν τα λεω εγω. Η Τριπλέτα Σιάντος Ιωαννίδης Παρτσαλίδης ήταν Οπορτουνιστές γιατί εφάρμοσαν με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ την Καταστροφική γραμμή πολιτικών μετώπων και σταδίων σε κόντρα με τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. Μπορείς να διαφωνεις γιατι δεν είσαι με τον Κομμουνισμό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Στο Δ.Κ.Κ έχει σχέσεις με Κ.Κ και με ...Κ.Κ.... προσπαθώντας να βοηθήσουμε παντού. Αλλες σχέσεις έχουμε με το Κ.Κ ΜΕΞΙΚΟΥ άλλες της Συρίας και το ΑΚΕΛ. Ετσι κάνουν οι Κομμουνιστές. Συμπέρασμα για τους Κομμουνιστές. Ο Οπορτουνισμός επικράτησε το 1956 στην ΕΣΣΔ και πουθενά αλλού. Στα υπόλοιπα ...Κ.Κ... στο Μπλέντερ με την Σοσιαλδημοκρατία επικράτησε το 1935 Απλά στην Αν.Ευρώπη λούφαξαν και περίμεναν. Είδες που σου απαντάω σε όλα. Συνεχίζουμε το Γλέντι. Θα μας κρίνουν άλλοι. Οπως και εκει που με έκοψαν. ..ΛΟΓΙΚΟ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Και βέβαια κατά την γνώμη σου ήθελαν ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ τα Κόμματα των Αντικομμουνιστών ....ΣΒΩΛΟΣ.....Μ.ΚΥΡΚΟΣ Και του Μενσεβίκου ΥΠΕΞ Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗ που το 1921 πολέμησε ενάντια στους Μπολσεβίκους. Αν ξέχασα κάτι πάντα στην διάθεση σου. ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. ...Ξεχασες πάλι να μας πεις. Σε ποιά φυλακή θα ήταν ο ...ΝΑΓΚΙ... απο το 1946 μέχρι το 1953... χωρίς τον Κόκκινο στρατό εκεί.... Τι θα τον εμπόδιδε να πνίξει τα πάντα στο αίμα απο το 1945 όπως κάνανε το 1918 20.... ΕΓΩ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ.... ΕΣΥ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Στην 2η ΚΟΜΕΠ του 1942 υπάρχει το 3ο Γράμμα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ απο την Φυλακή που μιλάει για Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Υπάρχει άρθρο του ...σιάντου.... που βγάζει το γράμμα ...σεκταριστικό.... και εξηγεί πως για αυτό φτιάξαμε το ΕΑΜ σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΈΤΩΠΟ ΜΈ ΒΆΣΗ το 1ο διαστρεβλώνοντάς βέβαια. Αντίθετα με ΕΑΜ Κοινωνική Συμμαχία με βάση τα γράμματα ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ το ΚΚΕ θα είχε Στρατηγικό Στόχο τον Σοσιαλισμό θα είχε διατηρήσει την ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ του κάνοντας ιδεολογική ζύμωση και θα είχε ενώσει τον λαό μέσα στο ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. θα είχαν πολεμήσει την Αστική Τάξη και τον Σύμμαχο της Γερμανικό ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ με τους απαραίτητους ΕΛΙΓΜΟΥΣ όπου χρειαζόταν. Δεν θα είχανε μπει κάτω απο ξένη Σημαία και χωρίς ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ και κυβέρνηση ....παπατζή... σε Επαναστατικές συνθήκες θα έπαιρναν την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 μετατρέποντας τον πόλεμο σε ΤΑΞΙΚΟ. Με ΠΟΛΟΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν παίρνεις την εξουσία ούτε την 2α παρουσία. Ακόμα και να υπήρχε ένας ...μαγικός.... τρόπος που να έφερνε τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ στην Αθήνα το 1944 η υπόθεση ήταν χαμένη λόγο της καταστροφικής αυτής γραμμής της Κ.Δ απο το 1935. Το 2008 ο Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του προδοτικού ....εσωτερικού.... Λέει ο Τρίκκας με αναφορές στον ...παρτσαλίδη..... Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ απο το 1944 ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. Η ...ΕΔΑ.... ήταν η Συνέχεια του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ με τον ΔΣΕ. Τα είπε όλα. Είχαν διαλύσει ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ την ΟΚΝΕ το 1943.... και στην 11η Ολομέλεια τον ΑΠΡΙΛΗ του 1945 μετέτρεψαν το ΕΑΜ σε ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ διαγράφοντας τον ΑΡΗ αλλα μη μπορώντας να δημοσιεύσουν αυτό το ΑΙΣΧΟΣ το κράτησαν για αργότερα. Και το δημοσίευσαν με τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ στην Ελλάδα 10 μέρες μετά την 9η χρονη απουσία για να του το χρεώσουν χωρίς να αφήσουν ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΡΗ να φτάσει στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και χωρίς να τον ενημερώσουν για την ΠΑΓΙΔΑ του Τυρίμου στην Κέρκυρα. ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΟΥΤΕ ΦΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ...ΛΗΣΤΕΣ... Απόλυτα λογικό απο το ...ομόσπονδο.... ΚΚΕ και το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Είπαμε ....λαοκρατία.... ευρωκομμουνισμός..... Αν νιώθεις τίποτα ζαλάδες να σταματήσουμε δεν έχω καμμία ...διαφωνία.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. ...Τι έγινε όμως τελικά Ο Οπορτουνισμός κατάφερε να επικρατήσει στα Κ.Κ με την παρουσία του Κόκκινου Στρατού και τελικά νίκησε. Μάλλον ήταν θέμα των Κ.Κ και των λαών και όχι του Κόκκινου Στρατού..... Συμφωνούμε λοιπόν. Επικράτησε ο Οπορτουνισμός χάρη στην Καταστροφική γραμμή της Κ.Δ για τα πολιτικά μέτωπα και τα Στάδια και λούφαξαν απο το 1945 μέχρι το 1953 λόγο του Κόκκινου Στρατού. Οταν επικράτησαν και στην ΕΣΣΔ οι οπορτουνιστές το 1956 σήκωσαν κεφάλι. ..ΚΚ. βέβαια δεν υπήρχαν είχαν μπει στο Μπλέντερ του Οπορτουνισμού λόγο Κ.Δ. Οπως εδω με την ΟΚΝΕ 1943. Είδες που συμφωνείς. Συνεχίζουμε...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  14. “Γιατί δεν έπεσε όλο το βάρος στον ΔΣΕ απο τα τέλη 45 όπως πίεζε απο την 1η μέρα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ.”

    Το ΚΚΕ με την επιστροφή του Νίκου έπρεπε να προετοιμάσει τους όρους για την νέα ένοπλη σύγκρουση. Και αυτό έκανε. ΔΣΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ στα τέλη του 1945 ο ΔΣΕ συγκροτήθηκε το 1946 συνεπώς πως να έπεφτε το βάρος στο ΔΣΕ από τα τέλη ‘45 αφού αυτός...δεν υπήρχε καν; Και αντικειμενικά δεν μπορούσε να υπάρχει. Στην 2η ολομέλεια το κόμμα αποφάσισε ένοπλη αντίσταση. Έκρινε ότι τότε ήταν η κατάλληλη στιγμή. Πιστεύω ότι το κόμμα, ο Νίκος και οι κομμουνιστές ήξεραν καλύτερα από εμάς. Δεν θεωρώ ότι υπήρξε καθυστέρηση. Τις ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ και ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ (όπως αποδείχθηκε αντικειμενικά) ανοησίες του Άρη ο Νίκος ευτυχώς δεν τις έκανε. Ένοπλη εξέγερση δεν γίνεται με γιούρια και με μερικούς εκαντοντάδες, χωρίς επαναστατικό κόμμα έτοιμο και συγκροτημένο και με λαό απογοητευμένο αλλά θέλει οργάνωση, σχεδιασμό και πάνω από όλα ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ με ένα λαό έτοιμο να ξαναδώσει μάχες με θάρρος, δύναμη, πίστη και ΨΥΧΗ. Ο Νίκος συνέβαλε λοιπόν προς αυτή την κατεύθυνση να δημιουργηθούν δηλαδή οι όροι για κάτι τέτοιο γνωρίζοντας ότι αυτό ΜΟΝΟ σταδιακά μπορούσε να γίνει και όχι άμεσα ειδικά μετά από μία ήττα σαν την Βάρκιζα και με δεδομένο ότι η χώρα βρισκόταν υπό αγγλική κατοχή.

    Δεν συνεχίζω άλλο δίνω το λόγο στον ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ τα λέει πολύ καλύτερα από εμένα

    Συνεχίζεται...

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΗΣ: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ – ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ του Νίκου Ζαχαριάδη:

    “Αυτό είναι το βασικό νόημα της πολιτικής γραμμής του ΚΚΕ στη μεταβαρκιζιανή περίοδο, όπως εκφράστηκε και διατυπώθηκε στη 12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ και στο 7ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Βασικό συστατικό μέρος της πολιτικής αυτής ήταν:

    α) Το ξεσκέπασμα της ιμπεριαλιστικής, αποικιακής, υποδουλωτικής ουσίας της αγγλικής και αμερικάνικης, κατοπινά, πολιτικής στην Ελλάδα, που ήθελε τη χώρα μας και την οργάνωνε σα στρατηγικό πολεμικο-στρατιωτικό προγεφύρωμα του ιμπεριαλισμού ενάντια στις χώρες της Λαϊκής Δημοκρατίας και τη Σοβιετική Ένωση. Το ξεσκέπασμα της αγγλικής πολιτικής στην Ελλάδα τοπικά και διεθνώς απόβλεπε και στο να παρεμποδίσει μια νέα άμεση, όπως το Δεκέμβρη του 1944, ένοπλη επέμβαση υπέρ του μοναρχοφασισμού όταν ο λαός θα τον αντιμετώπιζε αποφασιστικά, προχωρώντας προοδευτικά, για να πείθεται με την ίδια του πείρα απ’ τους μαζικούς οικονομικούς και πολιτικούς αγώνες, σε συνδυασμό με τη μαζική λαϊκή αυτοάμυνα και διαμέσου της ένοπλης αντίστασης των καταδιωκόμενων αγωνιστών που τους σκότωναν όπου τους βρίσκαν, ως την ανοιχτή, οργανωμένη πάλη με τα όπλα.

    β) Ξεσκεπάζοντας την αγγλική πολιτική και αντιμετωπίζοντας, με τη λαϊκή αυτοάμυνα, τη μοναρχοφασιστική δολοφονική τρομοκρατία, συγκεντρώναμε τα πυρά της πολιτικής μας δράσης και της διαφώτισης του λαού ενάντια στις παρατάξεις και τα κόμματα του ψευτοδημοκρατικού Κέντρου που με την απατηλή δημαγωγία του απόβλεπε στο να υποσκάφτει τη λαϊκή αγωνιστική ενότητα και ενίσχυε την αγγλική κατοχή και το μοναρχοφασισμό. Και όταν δίναμε προσωρινή ανοχή στον Σοφούλη και όταν καλούσαμε τον Πλαστήρα να ηγηθεί της λαϊκής πάλης ενάντια στο μοναρχοφασισμό και σ’ όλες τις άλλες ανάλογες περιπτώσεις, ξεσκεπάζαμε το «Κέντρο» πάνω στην ίδια του τη δημαγωγία και το απομονώναμε απ’ τις μάζες. Η ίδια ταχτική περιλάβαινε και το διασπαστικό ΣΚΕΛΔ.

    Ταυτόχρονα, από τη 12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ άρχισε και με το 7ο Συνέδριο συνεχίστηκε η προσπάθεια για την εξυγίανση του ΚΚΕ, για την επάνοδο στις γερές μπολσεβίκικες οργανωτικές αρχές που είχαν ξεχαστεί ή παραμεληθεί απ’ την πρώτη Κατοχή κι εδώ, πράγμα που παρεξέκλινε το Κόμμα απ’ το σωστό δρόμο, το εμπόδιζε ν’ ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην επαναστατική αποστολή του. Το Κόμμα άρχισε ν’ ανασυγκροτείται και να οικοδομείται πάνω στις αρχές του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Ξεδιπλώθηκε η εσωκομματική δημοκρατία, καλλιεργήθηκε η κριτική και αυτοκριτική, χτυπήθηκε η κομματική γραφειοκρατία και η απόσπαση των καθοδηγήσεων απ’ τη βάση.

    Προσέχτηκε η κοινωνική σύνθεση του Κόμματος. Καλλιεργήθηκε η μπολσεβίκικη κομματικότητα και η ευθύνη του μέλους του ΚΚΕ σαν υπευθύνου για το Κόμμα, σαν αφεντικού μέσα στο Κόμμα.

    Όλη αυτή η συστηματική οργανωτική, πολιτική, ιδεολογική εντατική δουλειά απόβλεπε στο ν’ αποκαταστήσει τη μαρξιστική-λενινιστική καθαρότητα στον ιδεολογικό τομέα, το επαναστατικό πνεύμα και νόημα στην πολιτική μας, την μπολσεβίκικη οργανωτική ενότητα και μονολιθικότητα. Το ΚΚΕ πήγαινε να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των μαζών όχι μόνο στην ορθότητα της πολιτικής του γραμμής, μα και στη συνέπεια της επαναστατικής του πράξης, πήγαινε να εξαλείψει τις συνέπειες αποθάρρυνσης και απογοήτευσης που είχε δημιουργήσει μέσα σε πλατιά στρώματα η ήττα της επανάστασης και η συνθηκολόγηση της Βάρκιζας.”

    Συνεχίζεται...

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. “Το ΚΚΕ σ’ όλη τη μεταβαρκιζιανή περίοδο, ενόψει της πολιτικής του μονόπλευρου εμφύλιου πολέμου που οι Άγγλοι κατακτητές και οι μοναρχοφασίστες εφάρμοζαν στην Ελλάδα, έπαιρνε σειρά από μέτρα για την οργανωτικοτεχνική προετοιμασία του για την επερχόμενη νέα ένοπλη αντιπαράθεση.”

    “Ποια ήταν η κατάσταση το 1946; Πρώτ’ απ’ όλα, εσωτερικά. Σ’ αυτό διαφωνία δεν εκδηλώθηκε. Συμφωνούμε όλοι ότι αντικειμενικά ήταν ώριμη, ότι εμείς έπρεπε να πάρουμε τα όπλα να πολεμήσουμε. Ένα αυτό. Έπρεπε, όμως, σύντροφοι, να εξετάσουμε και τους εξωτερικούς παράγοντες. Τι είχαμε εδώ; Λαϊκές Δημοκρατίες στις πλάτες μας. Όμως θ’ αρχίζαμε τον αγώνα υπό αγγλική κατοχή. Κατά συνέπεια, έπρεπε να υπολογίσουμε τον παράγοντα ότι δε θα πρέπει να προκαλέσουμε τους Εγγλέζους να επέμβουν αμέσως. Θα ’πρεπε η πολιτική μας να ’ναι τέτοια, ώστε φαινομενικά να είναι αμυντική με ξεσκέπασμα της Αντίδρασης, της επίθεσης της πλουτοκρατίας, των δολοφονιών, των εχθρών του λαού, με ξεσκέπασμα της αγγλικής πολιτικής που ήταν η κύρια αιτία για την τότε κακοδαιμονία μας.

    Η προσπάθεια εδώ στρεφότανε στην όσο το μπορετό απομόνωση του αγγλικού παράγοντα από τα ελληνικά προβλήματα για τη δημιουργία δυνατοτήτων άμεσης ένοπλης παρεμβολής του, και προσεχτικό στήριγμα στις Λαϊκές Δημοκρατίες για ν’ αρχίσουμε χτύπημα της εσωτερικής Αντίδρασης. Αυτό είχε το εξής μειονέκτημα, ότι εμείς δε θα ’πρεπε ν’ αρχίσουμε με γενική εξέγερση στην Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη κλπ., γιατί αυτό αμέσως θα προκαλούσε την ένοπλη επέμβαση των Άγγλων, μα να προχωρήσουμε προσεχτικά με επιδιώξεις απομόνωσης αυτού του παράγοντα.”

    “Έτσι στη μεταβαρκιζιανή περίοδο, ενώ το ΚΚΕ και η καθοδήγησή του βασικά χάραξαν και ακολουθούσαν ΣΩΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΡΑΣΗ, όμως παρουσίασαν και σειρά από σοβαρά λάθη και ελλείψεις που επέδρασαν αρνητικά στην κατοπινή εξέλιξη των γεγονότων.”

    Συνεχίζεται...

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Πού στηρίχθηκε η 2η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ όταν ουσιαστικά αποφάσιζε να αρχίσει ο καινούργιος ένοπλος αγώνας; Η Ολομέλεια έδωσε μια αντικειμενική ανάλυση για την κατάσταση εσωτερικά και σε διεθνή κλίμακα. Η μελέτη και εξέταση για το συσχετισμό των ταξικών δυνάμεων στη χώρα, με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία που είχε η Ολομέλεια στη διάθεσή της, έδειχνε ότι στα εργατικά και υπαλληλικά συνδικάτα ο ΕΡΓΑΣ συγκέντρωσε πάνω από τα 90% των ψήφων. Όλες οι εργατικές και υπαλληλικές οικονομικές και πολιτικές απεργίες, όλες οι μαζικές εργατικές και υπαλληλικές κινητοποιήσεις οργανώνονταν και καθοδηγούνταν απ’ τους κομμουνιστές. Ο ρεφορμισμός σα λίγο-λίγο μαζικό φαινόμενο είχε εκμηδενιστεί απ’ το εργατικό κίνημα. Στους δημόσιους υπαλλήλους η επιρροή μας ήταν επίσης αποφασιστική. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι οργανώσεις τους βρίσκονταν κάτω απ’ τη δική μας επιρροή. Στους επαγγελματίες και βιοτέχνες κατακτούσαμε τη μια οργάνωση ύστερα από την άλλη. Οι μικροαστικές μάζες στις πόλεις βρίσκονταν στην πλειοψηφία τους κάτω απ’ τη δική μας επιρροή και αυτό βρήκε την έκφρασή του και στο γεγονός ότι στο Πανελλαδικό Συνέδριό τους πέτυχε την πλειοψηφία το ψηφοδέλτιο που υποστηρίζαμε εμείς. Το γεγονός αυτό, μέσα στις συνθήκες που είχαμε αγγλική κατοχή και ξεφάντωνε η μεταβαρκιζιανή μοναρχοφασιστική τρομοκρατία, είναι αδιάψευστος δείχτης που έδειχνε προς τα πού κλίνει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

    Στο χωριό, οι εκλογές που γινόντουσαν τότε στους αγροτικούς συνεταιρισμούς, μέσα σε συνθήκες τρομοκρατικής κυριαρχίας των συμμοριών, του μοναρχοφασισμού, της εθνοφυλακής κλπ., έδειχναν ότι σαρώνουμε την Αντίδραση. Χαρακτηριστικό κι αυτό, γιατί στους συνεταιρισμούς η βασική μάζα ήταν η μεσαία αγροτιά και τα κλειδιά τα κρατούσαν αυτού πάντα οι πλουσιοχωριάτες που οργάνωναν και τις μοναρχοφασιστικές συμμορίες.

    Στους πρόσφυγες είχαμε εκτοπίσει αποφασιστικά το βενιζελισμό. Οι πρόσφυγες είχαν προωθηθεί σαν ένα απ’ τα πιο πρωτοπόρα και προοδευτικά στρώματα του πληθυσμού.
    Στους Σλαβομακεδόνες, παρά τη χαφιέδικη δράση των τιτικών και τότε όπως και πριν, κατείχαμε αναμφισβήτητα την πλειοψηφία.

    Στο μοναρχοφασιστικό στρατό, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές από τους κληρωτούς και των χωριών ακόμα απόκλειαν σαν ανεπιθύμητους και άρρωστους μέχρι 80%, είχαμε μεγάλη επιρροή.

    Η ΕΠΟΝ ήταν η οργάνωση που επηρέαζε αναμφισβήτητα τη μεγάλη πλειοψηφία τόσο της εργαζόμενης νεολαίας στη χώρα μας όσο και τους μαθητές και φοιτητές.

    Στο ΣΕΓΑΣ, το ανώτατο όργανο των αθλητικών και γυμναστικών οργανώσεων της χώρας, είχαμε κατακτήσει την ηγεσία.

    Στέριες θέσεις είχαμε στις οργανώσεις διανοουμένων, ελεύθερων επαγγελμάτων και στους μικροεμπόρους και τους εμπόρους ακόμα.

    Αυτήν την εικόνα για το συσχετισμό των δυνάμεων μέσα στη χώρα μάς έδινε η αντικειμενική, η επιστημονική μελέτη των συγκεκριμένων στοιχείων.

    Διαθέταμε ακόμα τη Μαζική Λαϊκή Αυτοάμυνα, τις οργανώσεις των αγωνιστών του ΕΛΑΣ, το Σώμα των αξιωματικών του ΕΛΑΣ. Εκατόν είκοσι χιλιάδες μαχητές του ΕΛΑΣ, που φυσικά με τη Βάρκιζα είχε αφοπλιστεί και διαλυθεί, παρέμειναν αναμφισβήτητα μια πολύ υπολογίσιμη δύναμη."

    Συνεχίζεται...

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Εσωτερικά ο μοναρχοφασισμός βρισκότανε σε κατάσταση φαγωμάρας και βαθιάς κρίσης και για να κρατηθεί στηριζότανε στις αγγλικές λόγχες και στο μονόπλευρο εμφύλιο πόλεμο που εφάρμοζε σε βάρος μας. Στην Ελλάδα είχαμε αγγλική στρατιωτική κατοχή και αυτόν τον αρνητικό για την επανάστασή μας παράγοντα η πολιτική ηγεσία έπρεπε να τον μελετά και να τον σταθμίζει σωστά, αποβλέποντας διαρκώς στην πολιτική απομόνωση του παράγοντα αυτού.

    Διεθνώς η κατάσταση εξελισσότανε πολύ πιο ευνοϊκά για μας απ’ ό,τι το Δεκέμβρη του 1944, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια όπου στεριωνόταν και αναπτυσσόταν σταθερό το λαϊκο-δημοκρατικό καθεστώς.

    Σ’ αυτά τα δοσμένα στηρίχθηκε η 2η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ καταλήγοντας στην απόφασή της για το νέο ένοπλο αγώνα.

    Η απόφαση αυτή ήταν αναμφισβήτητα σωστή. Η κατάσταση στην Ελλάδα ήταν άμεσα επαναστατική. Και η μοναδική σωστή απόφαση ήταν αυτή που κατέληξε η 2η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ. Η καθοδήγηση του ΚΚΕ, με βάση την απόφαση της 2ης Ολομέλειας και παίρνοντας υπόψη την παρουσία των αγγλικών στρατευμάτων κατοχής στην Ελλάδα, αποφάσισε την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ έναρξη και ανάπτυξη του ένοπλου αγώνα, σε συνδυασμό πάντα με την πολιτική δουλειά και τη μαζική πάλη για τη συμφιλίωση και για την ειρηνική εσωτερική δημοκρατική εξέλιξη."

    https://21aristera.wordpress.com/2019/08/27/%CE%BD-%CE%B6%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%AD%CE%BA%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81/

    Σταματάω εδώ νομίζω είναι αρκετά. Έτσι προχωράς σε ένοπλη πάλη με τον εχθρό. Ο Νίκος δεν πίεζε λοιπόν για να...φάμε τα μούτρα μας όπως πήγε να κάνει ο Άρης αλλά συνέβαλε, δούλεψε υπομονετικά ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι όροι για την ένοπλη αναμέτρηση με τις δυνάμεις του μοναρχοφασισμού. Νομίζω είναι σαφής εξηγεί τα πάντα.

    Η σειρά μου. Στην Κριμαία το 2014 τι γύρευε το κόμμα σου μαζί με τα φασισταριά προς όφελος του ρωσικού ιμπεριαλισμού σε ένα ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ; Γιατί ούτε σε αυτό απάντησες την προηγούμενη φορά.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. “Γιατί η 2η ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΟΛΟΜΈΛΕΙΑ ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 17 ΜΉΝΕΣ.....”

    Στην ουσία η απόφαση για γενίκευση του ένοπλου αγώνα είχε ήδη παρθεί από πολύ πιο πριν, η 3η ολομέλεια επικύρωσε μία κατάσταση που ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη. Αυτό προκύπτει και από υπόμνημά του Νίκου προς τον Στάλιν στις 13 Μάη 1947:

    «Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας σε συνεδρίασή του στα μέσα του Φλεβάρη 1947, αφού εξέτασε την κατάσταση κατάληξε ότι το δημοκρατικό κίνημα, συνεχίζοντας την πλήρη εκμετάλλευση όλων των νομίμων δυνατοτήτων, πρέπει να θεωρεί ότι η ένοπλη πάλη γίνεται κυρίαρχη και πήρε σε σχέση μ' αυτά μια σειρά πρακτικών μέτρων» (Αρχείο του ΚΚΕ - Εγγραφο 542287, Εκθεση Νίκου Ζαχαριάδη προς την ΚΕ του ΚΚΣΕ με τίτλο «Για την κατάσταση στην Ελλάδα», 13-5-1947)

    Η χρονική αυτή καθυστέρηση ανάμεσα στις δύο ολομέλειες δεν ήταν τόσο σημαντική. Αντίθετα το πρόβλημα ήταν στους λόγους για τους οποίους καθυστερούσε η μαζικοποίηση του αντάρτικου και η κλιμάκωση της ένοπλης δράσης και πολύ πιθανόν αυτοί να σχετίζονται και με την χρονική αυτή καθυστέρηση. Εξάλλου στην 3η ολομέλεια διαπιστώνονται οπορτουνιστικές ταλαντεύσεις και δισταγμοί σχετικά με την ένοπλη πάλη καθώς και καθυστερήσεις σοβαρές όσο αφορά την ανάπτυξη της Λαϊκής Αντίστασης πχ σε μεγάλες πόλεις όπως αναφέρεται και μπορεί να έπαιξε και αυτό ρόλο.

    Συνεχίζεται...

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για να δούμε όμως μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά:

    Λέει ο Κολιγιάννης στην 3η Συνδιάσκεψη:

    «Ο Μ. Βαφειάδης για ν’ απαλλαγεί από τις ευθύνες λέει ότι το Κόμμα δεν ξεκίνησε με πίστη κι’ απόφαση να επικρατήσει στον ένοπλο αγώνα, ότι είχε αυταπάτες και ταλαντεύσεις και γι’ αυτό δεν νικήσαμε. Εκτός που είναι γνωστό σε όλους με τι απόφαση ξεκίνησε το Κόμμα, εγώ έχω τούτο που ανατρέπει τον ισχυρισμό του Μ. Βαφειάδη. Τον Ιούλη του 1946 ο ίδιος ο σ. Ζαχαριάδης μου είπε, όταν, τότε, πήγαινα για την Ήπειρο, να φτιάσουμε μαζικό ένοπλο κίνημα. Μίλησε μάλιστα συγκεκριμένα να ξεκινήσουμε από την περιοχή Κόνιτσας και Ζαγόρι με ορμητήριο την Β. Πίνδο-Γράμμο και πλάτες τη Δυτική Μακεδονία και από τα Τζουμέρκα με πλάτες τη Θεσσαλία και βάση τα δυο αυτά ορμητήρια να προχωρήσουμε πιο πέρα. Αν ήταν να φτιάσουμε μικροομάδες να τις χρησιμοποιήσουμε σα μέσο εκβιασμού για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως λέει ο Μ. Βαφειάδης, τότε τι χρειάζονταν το μαζικό αντάρτικο, που το Κόμμα από τον Ιούνη του 1946 ζητούσε να φτιάσουμε; Εγώ πήγαινα εκεί με υπεύθυνη γνώμη του ΠΓ γιατί πήγαινα Γραμματέας της ΚΟ. Και γιατί το Κόμμα θα έδινε σε μένα τέτοια εντολή-γραμμή και άλλη σε άλλες Οργανώσεις;

    Νομίζω, σύντροφοι, ότι όσα λέει ο Μ.Βαφειάδης είναι προσπάθεια να απαλλαγεί από σοβαρότατες ευθύνες που έχει που χάσαμε την ευκαιρία που υπήρχε προς τα τέλη του 1946 και το 1947 και δε λύσαμε το πρόβλημα των εφεδρειών που είχε οπωσδήποτε αποφασιστική, καθοριστική επίδραση στην εξέλιξη του ένοπλου αγώνα».

    3η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΚΕ 10-14.10.1950, σελ. 166-167, εκδ. «Γλάρος», Αθήνα 1988

    Ο Γιώργης Μπλάνας (Κίσαβος) αναφέρει:

    «Ο Ζαχαριάδης τον Ιούλη του 1946 έδωσε εντολή σε μένα για οργάνωση μεγάλων μονάδων (μέσω Μάρκου) αλλά ως το Νοέμβρη 1946 ακόμα, στις πολιτικές οργανώσεις είχαν αντίθετη γραμμή» 

    (Γιώργη Μπλάνα (Κίσαβος): «Εμφύλιος Πόλεμος 1946-49, όπως τα έζησα», σελ. 77, Αθήνα)

    Έλα όμως που δεν ήταν το πρόβλημα στις πολιτικές οργανώσεις έτσι γενικά αλλά στους ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ που σαμποτάρανε τις οδηγίες του κόμματος μέσα στις οργανώσεις αυτές. Ο Γούσιας απαντάει στον Μπλάνα:

    «Είναι καθαρό ότι όλοι οι καθοδηγητές των Γραφείων περιοχής του ΚΚΕ (Ηπείρου ο Κολιγιάννης, Στ. Ελλάδας Γούσιας, Θεσσαλίας Μπαρτζώτας – Κίσσαβος, Μακεδονίας Μ. Βαφειάδης, ο τελευταίος σαν επικεφαλής του ένοπλου αγώνα) είχαν εντολή για γρήγορη μαζικοποίηση του ΔΣΕ και δημιουργία μεγάλων μονάδων, τότε πως μπορεί να μιλάει ότι οι πολιτικές οργανώσεις είχαν αντίθετη γραμμή; Αν δεν προχώρησαν να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές συνθήκες του 1946 χρωστιέται στην αδυναμία των Οργανώσεων και στο σαμποτάρισμα από μέρους μερικών στελεχών. Όπως από τον Κ. Κολιγιάννη στην Ήπειρο και από τον Μ. Βαφειάδη».

    (Γιώργης Βοντίσιος – Γούσιας «Οι αιτίες για τις ήττες, τη διάσπαση του ΚΚΕ και της Ελληνικής Αριστεράς», τόμος Β’, σελ. 288, εκδ. «Να υπηρετούμε το λαό», Αθήνα)

    Ο Γεράσιμος Μαλτέζος στο «Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας», σελ. 48, Αθήνα 1984 αναφέρει τα εξής:

    «Η ΒΑΣΙΚΗ μέθοδος πάλης των επαναστατικών δυνάμεων στην περίοδο του 1946 ήταν ο ένοπλος αγώνας» (σελ. 48).

    «Σωστά ο Ζαχαριάδης αμέσως μετά το Γ’ ψήφισμα έδωκε εντολή στο Μάρκο Βαφειάδη να μαζικοποιήσει το αντάρτικο ως το τέλος του 1946 ως το ύψος του ΕΛΑΣ, δηλ. στους 50.000 - 60.000 άνδρες» (σελ. 82). 

    «Ο αρχηγός του ΔΣΕ διέπραξε ασυγχώρητο λάθος στρατηγικής σημασίας σαμποτάροντας την εντολή του Ζαχαριάδη για μαζικοποίηση του αντάρτικου ως τα τέλη του 1946 κι αυτό το λάθος στάθηκε ένα απ’ τα κύρια λάθη στρατηγικής σημασίας, που συντέλεσε αποφασιστικά στην ήττα του ΔΣΕ» (σελ. 83). 

    «Αυτό που έκανε ο Μάρκος το χειμώνα 1946-47 ήταν η χαριστική βολή ενάντια στο ΔΣΕ και η ιστορία δεν θα του το συγχωρέσει... Η αδυναμία του και το συνειδητό σαμποτάρισμα του ΔΣΕ προδίκασαν την ήττα του ΔΣΕ» (σελ. 62).

    Συνεχίζεται...

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εάν προσθέσουμε εδώ και την δημιουργία του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ του 1946 τότε αποδεικνύεται ότι το κόμμα πραγματικά προσανατολιζόταν στην ένοπλη δράση ως βασική και κύρια μορφή πάλης πολύ πιο πριν την 3η ολομέλεια. Ποιο ήταν λοιπόν το πραγματικό πρόβλημα; Το ότι κάποιοι ΣΑΜΠΟΤΑΡΑΝΕ όλη αυτή την προσπάθεια του κόμματος για γενίκευση του ένοπλου αγώνα και δημιουργούσαν προβλήματα όσο αφορά τις εφεδρείες, τον ανεφοδιασμό, την μαζικοποίηση και ενίσχυση του ΔΣΕ, την μετατροπή του σε τακτικό στρατό κλπ μερικές δηλαδή από τις κύριες αιτίες της ήττας του ΔΣΕ. Κάτι που με φέρνει στην ερώτηση που θέλω να σου κάνω:

    Γιατί κάθε φορά που συζητάμε για το ΔΣΕ δεν λες κουβέντα για τον σαμποταριστικό ρόλο του Βαφειάδη καθώς και των Κολιγιάννη, Παρτσαλίδη, Καραγιώργη και όλων αυτών των οπορτουνιστών που ακριβώς αυτοί ήταν που καθυστερούσαν και σαμποτάρανε την γραμμή της ένοπλης πάλης; Γιατί το κόμμα σου δεν λέει τίποτα για όλους αυτούς τους πράκτορες, τους δεξιούς οπορτουνιστές και δεν τονίζει τον βρώμικο ρόλο που διαδραμάτισαν σε όλα αυτά τα γεγονότα;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τέλος για το Νάγκι δε μου λες ο τύπος αυτός δεν βγήκε από τη φυλακή εξαιτίας των χρουτσοφικών ρεβιζιονιστών; Αυτοί δεν τον υποστήριξαν; Αυτοί δεν τον τοποθέτησαν στην εξουσία; Και όλα αυτά με τον Κόκκινο Στρατό μέσα. Ο Κόκκινος Στρατός δεν ήταν μέσα όταν καθαίρεσαν τον Ράκοσι οι χρουτσοφικοί; Τι εννοείς που θα ήταν ο Νάγκι αν δεν ήταν ο Κόκκινος Στρατός; Από τη στιγμή που ήταν αντεπαναστάτης στη φυλακή φαντάζομαι γιατί τι θα άλλαζε; Σε ποια σοσιαλιστική χώρα είτε με Κόκκινο Στρατό είτε χωρίς αντεπαναστάτες είναι έξω ελεύθεροι και ωραίοι;

    Το θέμα λοιπόν δεν ήταν ο Κόκκινος Στρατός αλλά η δουλειά η ιδεολογική που γινόταν μέσα στα ΚΚ. Και φυσικά μέσα στις σοσιαλιστικές κοινωνίες και στους λαούς. Ε εκεί κάπου το χάσανε και δυστυχώς πάτησαν εκεί πάνω οι σοβιετικοί ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ, ανέτρεψαν μέσω των πρακτόρων τους την επαναστατική γραμμή των κομμάτων αυτών και τα εκφύλισαν ώστε να τα μετατρέψουν σε δεξιά οπορτουνιστικά, ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΑ κόμματα. Και φυσικά αυτοί βγάλανε από τη φυλακή προδότες και αντεπαναστάτες όπως τον Νάγκι και τον Κάνταρ γιατί αυτοί τους εξυπηρετούσαν ενώ τους επαναστάτες τους στέλνανε εξορία ή τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μιλάμε για πραγματικό γλέντι και συνεχίζουμε απο το τέλος. Σε ποια φυλακή θα ήταν ο Αντικομμουνιστής ΝΑΓΚΙ απο το 1946 μέχρι το 1953... χωρίς την παρουσία του Κόκκινου Στρατού εκει απο την στιγμή που ο Οπορτουνισμός στην Αν.Ευρώπη το 1945 ήταν κυρίαρχος λόγο του Οπορτουνισμού τις 3ης Κ.Δ απο το 1935. Τι θα τον εμπόδιζε να πνίξει τα πάντα στο αίμα απο το 1945 χωρίς να περιμένει το 1953..... Απάντησες Οπορτουνιστικά Απάντησα Μπολσεβίκικα. Δεν ήταν ..κάποιοι... που Σαμποτάρανε τον ΔΣΕ. Ηταν το ότι το ΚΚΕ δεν είχε Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό και το ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σαμποτάριζε να πέσει όλο το βάρος στον ΔΣΕ απο τα τέλη 45 όπως πίεζε απο την 1η μέρα ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ Ο ΟΠΟΊΟς ΉΤΑΝ μπολσεβικος αταλάντευτος στον αγώνα. Προτάθηκε για Γ.Γ απο την 3Η Κ.Δ ΤΩΝ ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ το 1931 με γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ για να διορθώση την πορεία του ΚΚΕ που βολόδερνε στον Οπορτουνισμό με πρόγραμμα που το 1929 έγραφε για ...αστικοδημοκρατική επανάσταση.... σε μια ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ απο το 1911... όπως μας εξηγεί και ο Μπελογιάννης στο βιβλίο του για το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα απο το 1830..... Ξεκίνησε λοιπόν το 1931 η πορεία αλλαγής προγράμματος με Δικτατορία του προλεταριάτου. Δυστυχώς το 1935 η Κ.Δ των ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ έπεσε στα χέρια των ΚΑΟΥΤΣΚΙ ΜΠΕΡΣΤΑΙΝ άλλαξε την Νικηφόρα γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ το καλύτερο εργαλείο του Καπιταλισμού. Καλύτερο και απο τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ με αποτέλεσμα να καταστρέψει τα πάντα. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ έλειπε 9 χρόνια μέχρι τον ΜΑΗ ΤΟΥ 1945. Οταν γύρισε βρήκε τα πάντα Τσιμενταρισμένα στον Οπορτουνισμό. Χωρίς αυτόν η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ δεν θα υπήρχε. Ολα ήταν έτοιμα ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ. Βέβαια ένας άνθρωπος δεν μπορούσε να αλλάξει τα πάντα σε μια μέρα ωστε να μπορέσουμε να νικήσουμε τέλη 45. Η Καταστροφική καθυστέρηση βαραίνει τις Συλλογικές Οπορτουνιστικές αποφάσεις του ΚΚΕ και το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ πάντα εφάρμοζε τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ και δεν τον παραβίασε ποτέ που σημαίνει πως δημόσια ποτέ δεν έλεγε την προσωπική του άποψη. Στην 5η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ τον Γενάρη του 1949 στο κλείσιμο μίλησε για Σοσιαλισμό με Δικτατορία του προλεταριάτου. Το πρόγραμμα άλλαξε το 1953.... Το 1955 τους υποχρέωσαν να το πάρουν πίσω απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΟΦ.... Ηταν το αυγό του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΦΙΔΙΟΥ που μετά την καταστροφή της Κ.Δ το 1935 ήρθε και στην ΕΣΣΔ ΤΟ 1956 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η 6η Ολομέλεια λοιπόν το 1956 καθαίρεσε τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ απο Γ.Γ όχι επειδή ήταν άσχημος και έτρωγε πολύ τζατζίκι αλλά για την αλλαγή πορείας που ξεκίνησε να φέρει στο ΚΚΕ για δεύτερη φορά με την κατάργηση των Πολιτικών μετώπων και Σταδίων. Για αυτό έγιναν όλα και 17 χρονη εξορία του σε Μποροβίτσι και Σοργκούτ. Αν ήταν Οπορτουνιστής Σταδιάκιας δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι πεισματάρα. Και όλη η καταστροφή για τους ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ που το παίζουν Μουσαντένιοι ...σταλινικοί... είναι η 29χρονη πορεία του ΚΚΕ μετά το 1991... Μιλάμε Για Γλέντι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και κάτι ακόμα. Οι φίλοι σου έχουν ανάρτηση για την επίσκεψη της Αγγελοπούλου της επιτροπής 2021 στον Περισσό και την συνάντηση με τον Γ.Γ. Μπαίνω να βάλω σχόλιο και δεν το βάζει. Θέλεις να μου πεις τον λόγο. ΠΕΡΙΜΕΝΩ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατί το ΕΑΜ Ενιαίο κόμμα και το Ευρωκομμουνιστικό ΚΚΕ έλεγαν ούτε νερό ούτε φαί στον ΑΡΗ και στους ...ληστές.... Γιατί στην 11η ολομέλεια τον Απρίλη του 1945 διαγράψανε τον ΑΡΗ και το κράτησαν μυστικό..... Γιατί έστησαν την προβοκάτσια στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ με τον ΑΡΗ χωρίς να τον ενημερώσουν για τίποτα..... Γιατί μετά την Βάρκιζα με την σφαγή του λαού να έχει ξεκινήσει δώσανε την δυνατότητα στο Αστικό κράτος να οργανωθεί να σταθεί στα πόδια του και να Εγκλωβίσει τον λαό στις Πόλεις στις φυλακές και στις εξορίες...... Τέτοια βοήθεια στον Καπιταλισμό μόνο τα Πολιτικά μέτωπα και τα στάδια μπορούσαν να δώσουν. ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ. ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ολο το βάρος λοιπόν έπεσε στον ΔΣΕ τον Σεπτέμβρη του 1947 με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ να έχει οργανωθεί για την τελική σύγκρουση. Ευγενική προσφορά του Ευρωκομμουνισμού και του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που του έδωσε τον απαραίτητο χρόνο. Πατώντας λοιπόν γερά στα πόδια του το 1948 άδειασε με την βια τα χωριά απο τους κατοίκους τους. Συνεχίζοντας λοιπόν οι Οπορτουνιστές την δουλειά τους απο το 1948 αφου ξεβρακώθηκε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ προσπαθούσαν για την δημιουργία νέου κόμματος για να διαλύσουν το ΚΚΕ με την βοήθεια της ...Γιουγκοσλαβικής πρεσβείας.... και την ανοχή του Αστικού κράτους. Και τα κατάφεραν με το ...οπορτουνιστικό μπάχαλο της ...ΕΔΑ... που κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την Αρχή μέχρι το τέλος. Αρχηγός της ..ΕΔΑ.... Ο Αντικομμουνιστής Μενσεβίκος Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ...σύμμαχος με κόμμα στο ΕΑΜ.... ανέλαβε να συνεχίσει την καταστροφή. ....Να συνεχίσω η νιώθεις ζαλάδες.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και δε μου λες ρε συ γιατί ο Νίκος στην μπροσούρα του υπερασπίζεται το ΕΑΜ, την ΕΠΟΝ, την ΕΔΑ; Αφού δεν ήταν υποχρεωμένος να εκφράζει την γραμμή του κόμματος λόγω ΔΣ εφόσον δεν ήταν πλέον ΓΓ. Φυσικά και είχε προσωπική άποψη και ήταν αυτή που εκφράζει και στην 3η συνδιάσκεψη και μετά το 1950 και στην μπροσούρα του φυσικά. Σιγά μη μας πεις ότι ήταν άβουλο ον χωρίς δική του άποψη, άνθρωπος ήταν και αυτός εννοείται ότι είχε άποψη δική του. Και ήταν αυτή που εκφράζεται σε όλα αυτά που σου παρέθεσα γιατί ήταν ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.

    Πραγματικά ξεπλένεις τους οπορτουνιστές έτσι; Κουβέντα για το βρώμικο ρόλο του Βαφειάδη, του Κολιγιάννη ακόμα και του Παρτσαλίδη το κατάπιες και γι'αυτόν καλά για Σιάντο και το ρόλο του στο α΄ αντάρτικο άστο. Εδώ υπάρχουν στοιχεία ότι αυτοί οι άνθρωποι μας κατέστρεψαν και εσύ ρίχνεις το φταίξιμο στα...πολιτικά μέτωπα, την ΚΔ και τρίχες κατσαρές. Για να δούμε το ρόλο αυτού του τύπου που...αποκαταστάθηκε από τον Περισσό:

    Μαρτυρία του Θόδωρου Καλλίνου-Αμάρμπεη (καπετάνιος του ΕΛΑΣ της 16ης μεραρχίας Θεσσαλίας και της 13ης μεραρχίας Ρούμελης):

    «πήγα στη Μάνδρα να υποδεχθώ το 52 Σύνταγμα και τη Μοίρα Πυροβολικού. Έφτασε στη Μάνδρα το βρετανικό Σύνταγμα από τη Θεσσαλονίκη. Το σταματήσαμε και πήραμε διάταξη να το αφοπλίσουμε. Τηλεφώνησα στο Σιάντο: «έφτασε στη Μάνδρα βρετανικό Σύνταγμα από τη Θεσσαλονίκη. Θα το αφοπλίσουμε». Απάντησε: «να το αφήσετε να περάσει»(υπογρ. «Α»). Ξανατηλεφωνώ: «Αύριο αυτό το Σύνταγμα θα μας πολεμάει στην Αθήνα». Απάντησε: «να το αφήσετε να περάσει»(υπογρ. «Α»). («ΕΛΛΑΔΑ», Νο 150, Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2008, σελ. 1).

    "το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέχθηκε κατά τρόπο απαράδεχτο και ακατανόητο τη μονοπωλιακή διαχείριση του Δεκέμβρη από το Γ.Σιάντο. Ο Γ.Σιάντος κατάργησε αυθαίρετα χωρίς να ρωτήσει κανέναν, το γενικό αρχηγείο του ΕΛΑΣ και ίδρυσε την ΚΕ του ΕΛΑΣ, όπου έκανε αυτό που ήθελε. Χαραχτηριστικό είναι ότι ο Γ.Σιάντος με προσωπική διαταγή του στις 17 του Δεκέμβρη 1944, άφησε και μπήκε περνώντας μέσα από τη διάταξή μας στη Γκάζα, έξω από την Αθήνα, ανενόχλητο, ένα σύνταγμα άγγλων, που μπήκε έτσι στην Αθήνα και πήρε μέρος στις μάχες ενάντια στα τμήματά μας που πάλαιβαν ηρωικά. Στο ίδιο διάστημα και απ’ τη Θεσσαλονίκη φεύγαν ανενόχλητα αγγλικά στρατεύματα για την Αθήνα, ενώ οι κύριες δυνάμεις του ΕΛΑΣ δεν παίρναν μέρος στη μάχη κατά των άγγλων. Αυτά όλα μόνο σαν προδοσία (υπογρ. «Α») μπορούν να χαραχτηριστούν. Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έμενε ξένο και αμέτοχο απ’ όλα αυτά, που ούτε κατοπινά τα συζήτησε, ούτε τα καταδίκασε, όπως δεν συζήτησε ούτε καταδίκασε την άλλη προδοσία (υπογρ. «Α»), τη συμφωνία της Γκαζέρτας"

    (Ν.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: «ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΗΣ» (προς τη Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ), σελ. 16-17, εκδ. της ΚΕ του ΚΚΕ, 1950)

    Και αυτόν τον ΠΡΑΚΤΟΡΑ, ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ τον...ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ!!!

    Και εσύ τον ξεπλένεις κανονικά με τις ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ανοησίες περί δήθεν οπορτουνισμού στην ΚΔ και πράσινα άλογα. Και φυσικά ΚΟΥΒΕΝΤΑ για Βαφειάδη ο οποίος ήταν ο βασικός σαμποτέρ της προσπάθειας του ΔΣΕ και αυτό αποδεικνύεται μόνο από αυτά που σου παρέθεσα. Ούτε ένα σχόλια γι'αυτά. Ξέπλυμα και γι'αυτόν τον ΠΡΟΔΟΤΗ.

    ΕΥΓΕ!!!

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όσο αφορά τα ερωτήματα μου πάλι δεν παίρνω απαντήσεις. Σε ρώτησα για την Κριμαία. ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Σε ρώτησα για Συρία. Μου λες το φοβερό:

    "Στο Δ.Κ.Κ έχει σχέσεις με Κ.Κ και με ...Κ.Κ.... προσπαθώντας να βοηθήσουμε παντού. Αλλες σχέσεις έχουμε με το Κ.Κ ΜΕΞΙΚΟΥ άλλες της Συρίας και το ΑΚΕΛ."

    Μα δεν σε ρώτησα αν έχετε σχέσεις με το ΚΚ Συρίας χαίρω πολύ το ξέρω αλλά πως το χαρακτηρίζεις. Όπως ΚΟΥΒΕΝΤΑ και για τα εγκλήματα Άσαντ και Ρώσων. Όπως κουβέντα ακόμα και για το τι είναι ο Άσαντ τελικά. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Απλά πραγματάκια και όμως ΖΟΡΙΣΕΣΑΙ.

    Εδώ μου χρεώνεις και πράγματα που δεν είπα ποτέ. Άκου σοσιαλισμό ο Σβώλος και ο Κύρκος ή ο Πασαλίδης. Πότε το ισχυρίστηκα αυτό; Εννοείται πως ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. Εγώ στο κόμμα αναφέρομαι και σε αυτούς που ήταν στην ηγεσία του και έκαναν αυτά που έκαναν γιατί αυτοί υποτίθεται ήταν κομμουνιστές. Μάλλον εσύ ζαλίζεσαι τελικά...

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εγώ πάντως βλέπω τα σχόλιά σου δημοσιευμένα. Άλλος Παναγιώτης είναι αυτός;

    https://antigeitonies3.blogspot.com/2019/11/blog-post_9.html?howComment=1573423916837

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙ μιλάμε για μεγάλες πλάκες. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ήταν Μπολσεβίκος ηγέτης και εφάρμοζε πάντα τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ. ΜΑ ΠΑΝΤΑ μέχρι τον ....θάνατο του. Το οτι δεν σε βολεύει εγω δεν φταίω. Ολοι αυτοί που αναφέρεις είναι Οπορτουνιστές γιατί εφάρμοσαν με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ την καταστροφική γραμμή της Κ.Δ απο το 1935. Ολα έπρεπε να είχαν τελειώσει τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 μετατρέποντας τον πόλεμο σε ΤΑΞΙΚΟ. Αυτό απαιτούσε ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Η Ευθύνη στο να πέσει όλο το βάρος στον ΔΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΈΛΗ 45 και όχι ΣΕΠΤΕΜΡΗ ΤΟΥ 1947 βαραίνει της Οπορτουνιστικές θέσεις του ΚΚΕ για πολιτικά μέτωπα και Στάδια και το ΕΑΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το ...Κ.Κ Συρίας είναι ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ και όχι μόνο σήμερα. Συριακή Αστική Τάξη και Ρωσική στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ. Μόνος σου χρεώνεσαι τα κόμματα των Αντικομμουνιστών ΣΒΩΛΟΣ ΚΥΡΚΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ την στιγμή που στηρίζεις την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΔ μετά το 1935. Αφου το κατάλαβες και καταδικάζεις την Κ.Δ μετά το 1935 κανένα πρόβλημα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είδα και εγω τώρα. Ευχαριστώ για την βοήθεια σου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Θα συνεχίσουμε και με το Οπορτουνιστικό Μπάχαλο της ...ΕΔΑ.... εκει να δεις γλέντι..... Υπομονή... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  33. "Ολοι αυτοί που αναφέρεις είναι Οπορτουνιστές γιατί εφάρμοσαν με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ την καταστροφική γραμμή της Κ.Δ απο το 1935."

    Τότε πρέπει με αυτό το σκεπτικό να μας εξηγήσεις γιατί στην Τσεχοσλοβακία που ακολούθησαν την ίδια ακριβώς πολιτική ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Την γραμμή της ΚΔ εφάρμοσαν 100%. Και δεν παρέδωσαν την εξουσία ούτε μετά την αποχώρηση του Κόκκινου Στρατού παρότι συνέχισαν να συγκυβερνούν με σοσιαλδημοκρατικά και αστικά κόμματα. Γιατί σε Βουλγαρία, Ουγγαρία, Αλβανία (και εκεί χωρίς Κόκκινο Στρατό και να σε ενημερώσω ότι ο Ενβέρ ήταν ΥΠΕΡ των Μετώπων από την αρχή και ακριβώς αυτήν την γραμμή εφάρμοσε απλώς δεν υπήρχαν άλλα κόμματα εκεί πχ σοσιαλδημοκρατικά για να συμβάλλουν στο Μέτωπο οπότε και το ΚΚ σήκωσε μόνο του αυτό το βάρος), Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία, Πολωνία, Κίνα η γραμμή πέτυχε και απέτυχε στην Ελλάδα;

    Και για να σε προλάβω επειδή το πιο πιθανό είναι να απαντήσεις ότι λόγω Κόκκινου Στρατού πήραν την εξουσία (λες και οι λαοί δεν ήθελαν, η κλασσική τροτσκιστική-σοσιαλιμπεριαλιστική-σοσιαλφασιστική θεωρία της "εξαγωγής"-επιβολής επανάστασης την είδαμε αργότερα σε Τσεχοσλοβακία και Αφγανιστάν) να σου πω ότι τα Μέτωπα αυτά σχηματίστηκαν ΠΡΙΝ την είσοδο των σοβιετικών στις χώρες αυτές (ακολουθώντας με ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ τις οδηγίες της ΚΔ τα ΚΚ) συνεπώς οι λαοί είχαν ΠΕΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ για το αναγκαίο της οικοδόμησης του σοσιαλισμού γι’αυτό και υποστήριξαν τόσο τα Μέτωπα όσο και τα ΚΚ ξαναλέω ακριβώς ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ και την ΟΛΟΣΩΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ. Δεν περίμεναν την είσοδο του Κόκκινου Στρατού γι’αυτό. Φαίνεται ότι καταρρέει η επιχειρηματολογία σου περί δήθεν επιβολής του σοσιαλισμού από την ΕΣΣΔ.

    Οι λαοί είχαν αποφασίσει καθώς και τα ΚΚ (μέσω της εφαρμογής της πολιτικής της ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ) να πάρουν τη εξουσία δεν τους το επέβαλε αυτό ο Κόκκινος Στρατός το είχαν ήδη αποφασίσει ΠΡΙΝ μπουν οι σοβιετικοί και απελευθερώσουν τις χώρες τους. Οπότε και με την απελευθέρωση των χωρών τους αυτοί οικοδόμησαν το σοσιαλισμό.

    Περιμένω να μου εξηγήσεις πως οικοδομήθηκε τελικά σοσιαλισμός ΜΕΤΑ την αποχώρηση του Κόκκινου Στρατού με ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στην Τσεχοσλοβακία και συνεργασία ΚΚ με αστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην εξουσία. Με άλλα λόγια ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΕ ΕΚΕΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ η κατά τα άλλα για εσένα οπορτουνιστική γραμμή. ΠΕΡΙΜΕΝΩ....

    V For Viva La Revolucion





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γλέντι λοιπόν συνεχίζεται μιλάμε για μεγάλες πλάκες. Στην Τσεχοσλοβακία λοιπόν και σε ολόκληρη την Αν.Ευρώπη ήταν ο Κόκκινος Στρατός που απέτρεψε την Οπορτουνιστική αντεπανάσταση απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. Με τα Κ.Κ διαλυμένα λούφαξαν και περίμεναν την επικράτησή τους και στην ΕΣΣΔ. Οπως και έγινε μετά το 1953..... Για την Αλβανία το παραδέχτηκες πως ήταν Κοινωνική Συμμαχία. Συμφωνούμε. Κοινωνική συμμαχία ήταν και στην Κίνα για αυτό και συνέχισαν μετά της 2 Αυγούστου του 1945. Με πολιτικό μέτωπο όλα θα είχαν τελειώσει το 45. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. 50 Ευρώ θα δώσεις για το 1ο Δοκίμιο της Ιστορίας του ΚΚΕ 1919 1949 που κυκλοφόρησε το 2018. Είναι 4ις τόμοι που θα σου λύσουν όλες τις απορίες που είναι λογικό να έχεις. Φυσιολογικό είναι. Στην συνέχεια υπάρχει το 2ο Δοκίμιο που κυκλοφόρησε το 2011 για 1949 1968. Με αυτά τα εφόδια θα είσαι πραγματικά εντάξει. Και στην συνέχεια οταν θα κυκλοφορήσουν οι άλλοι δυο απο 1968 μέχρι 1991 θα πάρεις και αυτά. Καλό διάβασμα σιγά σιγά.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Δεν μιλάμε με ακροδεξιούς V For Viva La Revolucion
      Παπαγάλισε τις αμερικανιές σου σε κάποιο άλλο blog.


      17-57

      Διαγραφή
    4. Τελικά αυτός ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπολσεβίκους πρέπει να ήταν ...άσχετοι... Θεώρησαν την Σοσιαλδημοκρατία και τον Οπορτουνισμό Αντεπαναστατική δύναμη διαχωρίστηκαν με αυτούς το 1903 με τις Θέσεις του ΑΠΡΙΛΗ είπαν τελειώσαμε με την Φεουδαρχία έχουμε Καπιταλισμό δεν μπήκαν ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανέτρεψαν οι ...άχρηστοι.... ενω μπορούσαν να οικοδομήσουν Σοσιαλισμό.... μαζί με τον Κερένσκι. Το ότι ο ΚΕΡΕΝΣΚΙ έδωσε εντολή να εκτελεστεί ο ΛΕΝΙΝ και η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΠΛΑΝ τον πυροβόλησε ....είναι άθλιο ψέμα...... όπως ..ψέμα... είναι οτι η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ έπνιξε την Γερμανική επανάσταση στο αίμα φτιάχνοντας τα Φασιστικά τάγματα εφόδου. Ποιό Οπορτουνιστής πεθαίνεις...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Στην 5η Ολομέλεια τον Γενάρη του 1949 μέσα στην φωτιά του πολέμου στο κλείσιμο ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ χαρακτήρισε την Επανάσταση Σοσιαλιστική με Δικτατορία του προλεταριάτου. Ξεκίνησε η αλλαγή προγράμματος με το μισό κόμμα στην πολιτική προσφυγιά και το άλλο μισό μέσα στην χώρα παράνομο σε φυλακές και εξορίες. Σε αυτές τις συνθήκες ολοκληρώθηκε η αλλαγή του προγράμματος το 1953. Ξεκίνησε η κομματική δουλειά με τις παράνομες Κ.Ο και την Εκμετάλευση κάθε χαραμάδας αστικής νομιμότητας όχι σαν αυτοσκοπός. Ο Ευρωκομμουνισμός του ΕΑΜ εκμεταλεύτηκε αυτές τις συνθήκες φτιάχνοντας το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ...ΕΔΑ.... με μοναδικό στόχο την καταστροφή του ΚΚΕ. Η Αντικομμουνιστική της δράση ξεκίνησε με την άρνηση των υποψηφιοτήτων Μπελογιάννη Πλουμπίδη για να έχουν την Ασυλία. Το πολέμησαν με λύσσα. Οκτωβρη του 1952 λίγους μήνες μετά την εκτέλεση Μπελογιάννη ο ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ πρότεινε εκλογική συνεργασία στον ΠΛΑΣΤΗΡΑ. Οταν έπιασαν τον ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ ο ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ήταν στο γραφείο του Παπάγου και πήρε την υπόσχεση οτι το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ δεν θα βγάλει την ....ΕΔΑ.... Παράνομη. .....ΤΟΜΠΟΛΑ..... Φτάνει μωρέ όχι άλλο αριστερά.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  34. Πάλι αποφεύγεις για Κριμαία. Πραγματικά το ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ που δεν μπορείς με ΤΙΠΟΤΑ να απαντήσεις. Μόνο και μόνο γι'αυτό αξίζει να το συνεχίσω. Για το κόμμα σου που ΔΕΝ καταδίκασε ΠΟΤΕ τα εγκλήματα Ρώσων και Άσαντ θα πεις τίποτα; Ούτε και εδώ; ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΕΙΣΑΙ.

    Ώστε "Συριακή αστική τάξη στο ιμπεριαλιστικό στάδιο". Μάλιστα. ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ; Ή μήπως φοβάσαι ότι αν παραδεχτείς την αλήθεια θα πρέπει να χαρακτηρίσεις και το ΚΚ κάπως αλλιώς εκτός από οπορτουνιστικό που είναι και...ΑΔΕΛΦΟ κόμμα.

    Ιδρώνεις; Θες να σταματήσουμε; Πέστο μου θα το καταλάβω μην φοβάσαι....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "Το είδα και εγω τώρα. Ευχαριστώ για την βοήθεια σου"

    ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!

    Εμ είδες που βιάζεσαι;

    Πάντως η ΕΔΑ για να το ξεκινήσω ήταν δημιούργημα του ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΥ ΚΚΕ. Αλήθεια θεωρείς ότι ο Ζαχαριάδης εφάρμοζε λόγω ΔΣ την οπορτουνιστική γραμμή; Μα τότε πως ακριβώς αποκαταστάθηκαν τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του κόμματος με την επιστροφή του Νίκου αφού κουμάντο συνέχιζε να κάνει ο οπορτουνισμός; Και μιλάμε τώρα για το 1951. Ρε συ Παναγιώτη δεν κολλάνε αυτά. Σκέψου το λίγο από το 1951 που ιδρύθηκε η ΕΔΑ μέχρι το 1953 της 4ης ολομέλειας και του Προγράμματος του ΚΚΕ η απόσταση είναι...2 χρόνια. Δηλαδή με συγχωρείς μέσα σε δύο χρόνια εκεί που ήταν το κόμμα οπορτουνιστικό και συνέβαλε στην ΕΔΑ έγινε ξαφνικά επαναστατικό και απαλλάχτηκε μονομιάς από τον...κυρίαρχο, μέσα στο κόμμα, οπορτουνισμό σε χρόνο ντε τε;

    Δεν κολλάνε αυτά. Πέφτεις σε αντιφάσεις συνέχεια. Άσε που άμα ήταν οπορτουνιστικό το κόμμα ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΣΕ και ένοπλη πάλη. Το ότι υπήρχαν οπορτουνιστές μέσα στο κόμμα δεν σημαίνει ότι αυτοί κυριαρχούσαν. Και με τον Ζαχαριάδη κιόλας ΓΓ; Μα η επιστροφή του Νίκου ακριβώς σε συνδυασμό με τον ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ αποδεικνύει ακριβώς ότι ΔΕΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ.

    "Χωρίς αυτόν η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ δεν θα υπήρχε. Ολα ήταν έτοιμα ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ. Βέβαια ένας άνθρωπος δεν μπορούσε να αλλάξει τα πάντα σε μια μέρα ωστε να μπορέσουμε να νικήσουμε τέλη 45. Η Καταστροφική καθυστέρηση βαραίνει τις Συλλογικές Οπορτουνιστικές αποφάσεις του ΚΚΕ και το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ πάντα εφάρμοζε τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ και δεν τον παραβίασε ποτέ που σημαίνει πως δημόσια ποτέ δεν έλεγε την προσωπική του άποψη. Στην 5η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ τον Γενάρη του 1949 στο κλείσιμο μίλησε για Σοσιαλισμό με Δικτατορία του προλεταριάτου. Το πρόγραμμα άλλαξε το 1953...."

    Δηλαδή με συγχωρείς τώρα, το 1949 μιλούσε για Σοσιαλισμό με Δικτατορία του προλεταριάτου. Άρα υποθέτω ήταν επαναστατικό το ΚΚΕ έτσι; Και μου λες ότι το 1951 που αποφάσισε για την ΕΔΑ...επικράτησε ο οπορτουνισμός; Σε 2 χρόνια; Και μετά πάλι από 2 χρόνια επαναστατικό με το πρόγραμμα του 1953;

    Συγγνώμη αλλά δεν έχουν ΚΑΜΙΑ λογική όλα αυτά.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ασφαλώς και είναι στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο ΚΑΙ η Συριακή Αστική Τάξη. Και το ...Κ.Κ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΌ ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ Ολόκληρες. Και ποιός σου είπε οτι πρόλαβαν να αποκατασταθούν ΠΛΗΡΩΣ τα επαναστατικά χαρακτηριστικά. Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ ασφαλώς είναι δημιούργημα ΖΧΑΡΙΑΔΗ χωρίς να μπορέσει ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ να ρίξει όλο το βάρος εκεί απο τα τέλη 45. Η Διαδικασία διόρθωσης του προγράμματος ξεκίνησε το 1949. Αλλαξε το 1953 και καταργήθηκε ξανά το 1955. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η Οπορτουνιστική 5η φάλαγγα της ....λαοκρατίας ευρωκομμουνισμός συνέχισε τις υπηρεσίες στον καπιταλισμό απο το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ...ΕΔΑ.... Καμια Αντίφαση. Ολα είναι πεντακάθαρα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ....Συγνώμη αλλά δεν έχουν καμία λογική όλα αυτά... χοχοχοχοχο Αρα μια χαρά τα λέω. Ασε που θα το κρίνουνε αυτό όσοι μας διαβάζουν. Πάντως σε καταλαβαίνω. Σας βόλευε πολύ η κατάσταση στο ΚΚΕ μέχρι το 1991.... Απο την ώρα που έκατσε στην σωστή θέση η μπάλα στο 13ο συνέδριο ξεκίνησε η καταστροφή για σας. ...κουράγιο. χαχαχαχαχαχαχα ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ...Δηλαδή με συγχωρείς τώρα το 1949 μιλούσε για Σοσιαλισμό με Δικτατορία του προλεταριάτου. Αρα υποθέτω ήταν επαναστατικό το ΚΚΕ έτσι..... Μίλησε στην Ολομέλεια για αυτό γιατί ήταν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ. Το ΚΚΕ ασφαλώς και ήταν ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ λόγο ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και μιλούσε για την διόρθωση του προγράμματος. χαχαχαχαχαχαχαχα ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΥΝΕΖΙΖΕΤΑΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Και το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Η 3η Κ.Δ ΤΩΝ ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ το 1931 με γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ γιατί πρότεινε για Γ.Γ τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ σε ένα ΚΚΕ που βρισκόταν στο Μπλέντερ του Οπορτουνισμού με το πρόγραμμα του το 1928 να μιλάει για ....αστικοδημοκρατική επανάσταση.... σε μια Ελλάδα στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ απο το 1911.... όπως μας εξηγεί ο ....σεχταριστής.... ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ. ελα ντε.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για άλλη μία φορά ΤΙΠΟΤΑ για Κριμαία και Συρία. Πάλι καλά δηλαδή που δεν αναφέρθηκα και σε Κίνα, Χονγκ-Κονγκ, Ιράν και είχα και άλλα βέβαια. Εντάξει το καταλαβαίνω είναι δύσκολη η θέση σου και σταματάω εδώ δεν θέλω να σε ΖΟΡΙΣΩ άλλο.

    Στην Τσεχοσλοβακία ΜΕΤΑ την αποχώρηση του Κόκκινου Στρατού ΚΑΝΕΝΑΣ οπορτουνισμός δεν έπνιξε στο αίμα το λαό παρόλο που συμμετείχαν σε ΑΣΤΙΚΗ κυβέρνηση με το ΚΚ. Ακόμα περιμένω απάντηση γιατί...

    "Δεν μιλάμε με ακροδεξιούς V For Viva La Revolucion. Παπαγάλισε τις αμερικανιές σου σε κάποιο άλλο blog."

    Με άλλους ακροδεξιούς και ΝΑΖΙ 17-57 μια χαρά πηγαίνετε και βόλτα μέχρι την Κριμαία δεν έχετε πρόβλημα. Θα μου πεις είναι για τον καγκεμπίτη Τσάρο. Με τους Κινέζους ακροδεξιούς 17-57 πάλι δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Να υποθέσω μούγκα για το ότι πυροβολούν κόσμο στο Χονγκ-Κονγκ εν ψυχρώ. Βέβαια όταν γίνονται αυτά σε Τουρκία, Ελλάδα, Γαλλία, ΗΠΑ κλπ ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και καταδίκες, καταγγελίες και πορείες, αλληλεγγύη στους λαούς κλπ αλλά όταν γίνονται στην Κίνα, στη Ρωσία και σε σφαίρες επιρροής τους...ΒΟΥΒΑΜΑΡΑ.

    Είναι και τα "αδέλφια" σας από την άλλη πως να τους καταγγείλετε όταν αποφασίζετε μαζί στις διεθνείς συναντήσεις σας...κοινές δράσεις με στόχο το "σοσιαλισμό";

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπάντηση πήρες άσχετα οτι δεν σε συμφέρει. Πάμε ξανά. Στην Αν.Ευρώπη ήταν ο Κόκκινος Στρατός που έδωσε την δυνατότητα στους λαούς να ξεκινήσουν την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού. Η Οπορτουνιστική αντεπανάσταση δεν μπορούσε να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. Λούφαξε και περίμενε την επικράτηση της και στην ΕΣΣΔ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΈΓΙΝΕ ΜΕΤΆ ΤΟ 1953.... Η Πραγματικότητα είναι πεισματάρα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  41. "Και το ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Η 3η Κ.Δ ΤΩΝ ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ το 1931 με γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ γιατί πρότεινε για Γ.Γ τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ σε ένα ΚΚΕ που βρισκόταν στο Μπλέντερ του Οπορτουνισμού με το πρόγραμμα του το 1928 να μιλάει για ....αστικοδημοκρατική επανάσταση...."

    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΟΒΕ!!!

    Η δε γραμμή του σοσιαλφασισμού ευτυχώς τελείωσε με το 7ο. Άλλαξαν τα δεδομένα οπότε αντικειμενικά θα άλλαζε. Και καλώς έγινε. Οι κομμουνιστές δεν ήταν ηλίθιοι καταλάβανε την καινούρια κατάσταση με το φασισμό και έτσι άλλαξε και η γραμμή της ΚΔ. Πάντως και η 6η ολομέλεια το 1934 με τον Νίκο ΓΓ πάλι για αστικοδημοκρατική επανάσταση μιλούσε. Και μετά σοσιαλιστική. Να υποθέσω πάλι οπορτουνιστικό το ΚΚΕ τότε ε; Ρε Παναγιώτη πες μας πότε ήταν το κόμμα επαναστατικό;

    "Μίλησε στην Ολομέλεια για αυτό γιατί ήταν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ. Το ΚΚΕ ασφαλώς και ήταν ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ λόγο ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και μιλούσε για την διόρθωση του προγράμματος."

    Κάτσε κάτσε γιατί εδώ μπαίνουμε στη ζώνη του λυκόφωτος. Εάν λοιπόν το 1949 το ΚΚΕ ήταν οπορτουνιστικό όπως λες τότε πως πέρασε η γραμμή του Νίκου για δικτατορία του προλεταριάτου και διόρθωση του προγράμματος; Δηλαδή και οι ευρωκομμουνιστές ήταν υπέρ της...δικτατορίας του προλεταριάτου και του σοσιαλισμού;

    Μα αυτό σημαίνει ότι στο κόμμα πλέον είχαν επικρατήσει οι επαναστατικές δυνάμεις αφού μιλούσαμε πλέον για σοσιαλισμό. Ε τότε πως ρε Πάνο μετά από..ΔΥΟ χρόνια επικράτησαν πάλι οι οπορτουνιστές και πήγαμε στην ΕΔΑ; Και ποια διαδικασία διόρθωσης του προγράμματος ξεκίνησε εφόσον επικρατούσαν οι οπορτουνιστές; Αν όντως επικρατούσαν τότε πολύ απλά ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΠΟΤΕ.

    Και πάλι βέβαια δεν κατανοώ πως ήταν το ΚΚΕ οπορτουνιστικό εφόσον με τον Ζαχαριάδη είχαμε την αθάνατη εποποιία του ΔΣΕ; Μα αν ήταν οπορτουνιστικό ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ. Ε μη μου πεις ότι οι οπορτουνιστές που δήθεν επικρατούσαν στο κόμμα ήθελαν ένοπλο αγώνα γιατί ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Μα αν επικρατούσαν όπως λες ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΠΟΤΕ. Δηλαδή μας λες ότι ο Ζαχαριάδης μόνος του επέβαλε τον ένοπλο αγώνα και νίκησε την κυρίαρχη οπορτουνιστική γραμμή; Αφού εσύ μας λες ότι...εφάρμοζε τον ΔΣ άρα δεν θα έπρεπε να περάσει η δική του πολιτική αλλά των οπορτουνιστών.

    Άρα ο Νίκος που εφάρμοζε τον ΔΣ άρα λογικά έπρεπε να εφαρμόζει την οπορτουνιστική αντίληψη εφόσον αυτήν ήταν επικρατούσα...επέβαλε μόνος του την επαναστατική πολιτική του απέναντι στον κυρίαρχο κατ'εσένα οπορτουνισμό μέσα στο κόμμα;

    Συγγνώμη αλλά εδώ θα ζητήσω και τη βοήθεια του κοινού. Όλοι όσοι παρακολουθείτε αυτή τη συζήτηση καταλαβαίνει κανείς τι θέλει να πει ο ποιητής με όλα αυτά ρε παιδιά;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αρα λοιπόν η 3η Κ.Δ των ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ το 1931 με γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ πρότεινε τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για να διορθώση το πρόγραμμα που μίλαγε για Στάδια. Η Νικηφόρα γραμμή του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ άλλαξε το 1935 γιατί επικράτησε ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ με καταστροφικά αποτελέσματα παντου. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το 1949 στην Ολομέλεια του Γενάρη ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΟΝΌΜΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΌΜΕΝΗ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΉ ΜΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΆΤΟΥ. Ξεκίνησε η διόρθωση του προγράμματος που έγινε το 1953. Το 1955 τους υποχρέωσαν να το αποσύρουν. Η ίδια διαδικασία έγινε μετά το 1991. Στο 15ο Συνέδριο το 1996 καταργήθηκαν τα Πολιτικά μέτωπα και τα στάδια με την Κοινωνική συμμαχία. Τα επόμενα συνέδρια εμπλούτισαν το πρόγραμμα και στο 19ο συνέδριο το 2013 ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Χρειάστηκαν 22 χρόνια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Χωρίς αυτόν όλα ήταν στρωμένα έτοιμα Ευρωκομμουνιστικά απο το 1944. Βέβαια ένας άνθρωπος δεν μπορούσε να αντιστρέψει τα πάντα σε μια μέρα για να πέσει ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΣΕ απο τα τέλη 45. Εγινε δυνατόν τέλη 47 με καταστροφικά αποτελέσματα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Το οτι εφάρμοζε πάντα τον Δ.Σ δεν σημαίνει οτι δεν θα πίεζε για ΔΣΕ ούτε σημαίνει πως δεν θα ξεκίναγε κάποια στιγμή η διόρθωση του προγράμματος μετά την καταστροφή που έφερε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ... Πάντως και η 6η Ολομέλεια του 1934 με Ζαχαριάδη για αστικοδημοκρατική μιλούσε Και μετά Σοσιαλιστική..... Η Αλλαγή είχε ξεκινήσει ...τρία χρόνια πριν... και μιλούσε για γρήγορο πέρασμα. Για να καθαρίσεις με το καρκίνωμα του οπορτουνισμού σε ένα Κ.Κ χρειάζεσαι 20 χρόνια. ΚΚΕ 1991 2013.... ΟΒΕΡ..... ΠΑΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Στην 3η Κ.Δ των ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ με γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ το ΣΕΚΕ μπήκε το 1920 με τον σ.Λιγδόπουλο οταν διόρθωσαν το πρόγραμμα του σε ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Το 1922 άλλαξε το Επαναστατικό πρόγραμμα σε ...αστικοδημοκρατικό.. Οπως ακριβώς το βρήκε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ όταν ανέλαβε το 1931. Και μέσα σε τρια χρόνια έγινε το πρώτο βήμα με ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ. 20 Χρόνια χρόνος δεν υπήρχε ποτέ. Ούτε τότε ούτε το 1953. Ο Χρόνος βρέθηκε μετά το 1991.. οπότε και σπάσαμε τα κόκαλα του Οπορτουνισμού μέσα στο κόμμα τα τελευταία 29 χρόνια. Οποιος πονάει Κουράγιο. ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Φασισμός είναι το μακρύ ΑΝΟΙΧΤΆ Δολοφονικό χέρι του Καπιταλισμού δίδυμο αδερφάκι της Σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού. Η Εργατική τάξη και ο λαός για να μπορέσουν να τσακίσουν οριστικά τον Φασισμό Καπιταλισμό πρέπει πρώτα να τσακίσουν τους φορείς των οπορτουνιστικών απόψεων Είναι πάντα χειρότεροι απο τους φασίστες. ΠΑΝΤΑ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  48. Δηλαδή έγινε το πρώτο βήμα με την αστικοδημοκρατική επανάσταση το 1934 (έστω με γρήγορο πέρασμα στην σοσιαλιστική) και τη δημιουργία του Παλλαϊκού Μετώπου το 1936 ενώ το 1951 που το κόμμα μιλούσε για δικτατορία του προλεταριάτου και σοσιαλισμό χωρίς προηγουμένως αστικοδημοκρατική επανάσταση (εφόσον δεν μιλούσε το κόμμα πλέον για δύο ξεχωριστά στάδια και σωστά γιατί άλλαξαν τα δεδομένα σε σχέση με το 1934) ήταν...οπορτουνιστικό λόγω της ΕΔΑ.

    Και ο Ζαχαριάδης που ήταν ένας και εφάρμοζε τον ΔΣ κατάφερε με την πίεση του και έσυρε σε ένοπλο αγώνα τον...οπορτουνισμό που ήταν κυρίαρχος μέσα στο κόμμα, ξεκίνησε η διόρθωση του προγράμματος το 1949 πάλι χάρη στον Νίκο που κατά τα άλλα εφάρμοζε τον ΔΣ σε ένα κόμμα που επικρατούσαν οι....οπορτουνιστές και ενώ όλα αυτά για σένα είναι βήματα προς τα εμπρός ΑΊΦΝΗΣ το 1951 ο Νίκος ηττάται ύστερα από τόσες νίκες με την...πίεσή του και ο οπορτουνισμός επιβάλλεται ξανά με την ΕΔΑ. Για να ξαναρχίσει το 1953 η αποκατάσταση του επαναστατικού χαρακτήρα του κόμματος πάλι με το Νίκο...μειοψηφία και τους οπορτουνιστές να κάνουν κουμάντο.

    Τέλος πάντων δεν το συνεχίζω το σταματάω εδώ άλλωστε όλα αυτά είναι τόσο μα τόσο ΠΑΡΑΛΟΓΑ, δεν βγάζουν ΚΑΝΕΝΑ νόημα γι'αυτό και δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε άλλο.

    Για να συνοψίσω τις δικές μου απόψεις πιστεύω ότι η ΚΔ ήταν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ και μετά το 7ο, η γραμμή των Μετώπων για εκείνη την εποχή ήταν ΟΛΟΣΩΣΤΗ, η δημιουργία του ΕΑΜ ήταν ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΣΩΣΤΗ έτσι όπως επιλέχτηκε από το κόμμα (αυτό ήταν και αντικειμενικό δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς διότι υπήρχε ΚΑΤΟΧΗ στην χώρα) δηλαδή σαν ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αλλά υπήρχαν στην ηγεσία του κόμματος ΠΡΟΔΟΤΕΣ που δεν εφάρμοσαν την γραμμή της ΚΔ όπως θα έπρεπε και δεν υλοποίησαν τον τελικό στόχο του ΕΑΜ που ήταν η...ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ δηλαδή η κατάκτηση της εξουσίας από το λαό, ο ΔΣΕ δεν καθυστέρησε να γίνει όμως εξαιτίας οπορτουνιστών μέσα στο κόμμα έγιναν λάθη σοβαρά που μας ζημίωσαν και τελικά συνέβαλαν στην ήττα μας (μαζί και με άλλα φυσικά) και τέλος η ΕΔΑ ήταν ΟΛΟΣΩΣΤΗ κίνηση την χρονική εκείνη στιγμή.

    Με άλλα λόγια το κόμμα μας σε όλη αυτήν την περίοδο ήταν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ και Μ-Λ αλλά δυστυχώς είχε πράκτορες και οπορτουνιστές μέσα του που σε κρίσιμες στιγμές (πχ 1943-1945, περίοδος ΔΣΕ) μας ζημίωσαν με τις πράξεις τους. Για το ότι το κόμμα δεν κατάλαβε το ρόλο αυτών των ανθρώπων και δεν μπόρεσε να τους αντιμετωπίσει δεν έφταιγε ΚΑΜΙΑ ΚΔ, ΚΑΝΕΝΑ ΕΑΜ και ΚΑΜΙΑ ΕΔΑ.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τελικά δεν μας απάντησες ακόμα. Τι έπαθε η Σοσιαλδημοκρατία και ο Οπορτουνισμός απο Αντεπαναστατική δύναμη το 1917 20 ξαφνικά το 1935 γίνανε ...επαναστάτες.. και μετά ξανά αντεπαναστάτες. ...παράξενο.... μάλλον θα είναι ..χριστιανικό θαύμα.... Επίσης πως γίνεται να εμπιστευτείς για Συμμάχους στην Κ.Δ το 1935... Αντεπαναστάτες που την ίδια χρονιά 1935... δολοφόνησαν τον Κίροφ και συνωμότησαν ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΤΡΟΤΣΚΙ ΖΙΝΟΒΙΕΦ για την ανατροπή των Μπολσεβίκων σε συνεργασία με ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑ. ...ΠΑΡΆΞΕΝΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δεν είχαν αλλάξει τα δεδομένα το 1953 σε σχέση με το 1934. Ηταν ακριβώς τα ίδια και τα Κ.Κ πάντα πρέπει να έχουν στόχο τον Σοσιαλισμό με Δικτατορία του Προλεταριάτου. ΠΑΝΤΑ. ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΩ ΠΩς ΌΛΑ ΌΣΑ ΛΕς ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΆΛΟΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΊΝΕΙ ΝΌΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Ετσι είναι πάντα ο οπορτουνισμός. Η Κ.Δ ασφαλώς και μπορούσε να κάνει αλλιώς αν δεν είχε περάσει στον Οπορτουνισμό το 1935. Με γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ να πολεμήσουν τον Γερμανικό Ιμπεριαλισμό μέσα απο το ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ και μετατροπή του πολέμου σε ΤΑΞΙΚΟ την στιγμη που αποχωρούν απο την κάθε χώρα. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Επίσης η ...ΕΔΑ... ήταν Οπορτουνιστικό Μπάχαλο απο την Αρχή μέχρι το τέλος και κατέστρεψε το ΚΚΕ. Για όλα έφταιγε η Γραμμή των Πολιτικών Μετώπων και Σταδίων ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ...ΕΔΑ... που κατέστρεψαν τα πάντα και καθυστέρησαν να πέσει όλο το βάρος στον ΔΣΕ απο τα τέλη 45. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ποιο δολοφόνησαν τον Κίροφ; Ο Δημητρόφ; Ο Τέλμαν; Ο Γκότβαλντ; Ο Ράκοσι; Ο Ντίαζ; Γιατί αυτοί ήταν στην ΚΔ το 1935.

    "Τελικά δεν μας απάντησες ακόμα. Τι έπαθε η Σοσιαλδημοκρατία και ο Οπορτουνισμός απο Αντεπαναστατική δύναμη το 1917 20 ξαφνικά το 1935 γίνανε ...επαναστάτες.. και μετά ξανά αντεπαναστάτες. ...παράξενο.... μάλλον θα είναι ..χριστιανικό θαύμα...."

    Εκεί είναι που διαφωνούμε. Εσύ έβγαλες οπορτουνιστές και τους...Μ-Λ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ. Γιατί αυτοί έκαναν κουμάντο στην ΚΔ το 1935 και όχι οι οπορτουνιστές. Εσύ λες ότι οπορτουνιστές κάνανε κουμάντο εγώ λέω ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ άρα και η ΚΔ ήταν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ.

    Και δε μου λες αν η γραμμή των Μετώπων της Κομιντέρν ήταν οπορτουνιστική όπως υποστηρίζεις τότε γιατί το τροτσκιστικό κέντρο την πολέμησε με λύσσα; Γιατί μετά τους φασίστες αυτοί που πολέμησαν περισσότερο τα Μέτωπα με μανία ήταν αυτοί. Γιατί άραγε εφόσον ήταν οπορτουνιστική γραμμή αυτή;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί ήταν στην Κ.Δ το 1935 Μειοψηφία. Για την Οπορτουνιστική πλειοψηφία λέω που δολοφόνησε τον Κίροφ και κατέστρεψε την Κ.Δ με τα πολιτικά μέτωπα και στάδια. Η Ερώτηση σου για τους Τροτσκιστές είναι πανεύκολη. Βάλε καμία δύσκολη. Τι διάολο..... Πάμε λοιπόν. Η Γραμμή των Πολιτικών μετώπων είναι καραμπινάτα Οπορτουνιστικός. Ο Ρόλος του Τροτσκιστικού οπορτουνισμού όταν έχει επικρατήσει ο δεξιός οπορτουνισμός είναι αυτός. Να προσπαθούν να χρεώσουν αυτή την εγκληματική γραμμή στους Κομμουνιστές που παραμένουν και εφαρμόζουν τον Δ.Σ. Είναι Συγκοινωνούντα δοχεία απο τάχα μου διαφορετικούς δρόμους. Το ζήσαμε το 1989 1991 στο ΚΚΕ. Η Κατάληξη τους μετά 30 χρόνια είναι ΖΗΤΩ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  52. ....Δεν υλοποίησαν τον τελικό στόχο του ..ΕΑΜ.. που ήταν ...λαοκρατία.... Ακριβώς το αντίθετο. Εφάρμοσαν αυτή την καταστροφική γραμμή με εκπληκτική ακρίβεια δίνοντας 50 ημέρες περιθώριο στο Αστικό κράτος και στους Αγγλους συμμάχους τους να αλλάξουν τον συσχετισμό και να σφάξουν τον λαό σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ώστε να φαίνεται πως ο ΕΛΑΣ δεν μπόρεσε σώζοντας τον καπιταλισμό. Το ίδιο συνέβη και με τον ΔΣΕ που ενω έπρεπε απο τα τέλη 45 να πέσει όλο το βάρος εκεί αυτό έγινε τέλη 47 λόγο ...λαοκρατίας ευρωκομμουνισμός.... ...ΑΞΙΟΙ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Το πως φτιάχτηκε το Οπορτουνιστικό Μπάχαλο της ...ΕΔΑ.... το εξηγεί αναλυτικά στα τηλεγραφήματα του απο τον ασύρματο στην Καλλιθέα ο σ. Βαβούδης. Πάντως ο Ζαχαριάδης δεν συμφωνούσε με αυτό το έγκλημα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Το 2008 ο Συνασπισμός γιόρτασε τα 40 χρόνια του προδοτικού ....εσωτερικού.... λέει ο Τρίκκας με αναφορές στον ....παρτσαλίδη. Είχαμε έτοιμη την μετατροπή του ΚΚΕ σε ...ομόσπονδο.... απο το 1944... αλλα ήρθε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ και μας τα χάλασε όλα με τον ΔΣΕ. ...ΤΟΜΠΟΛΑ... Η ..ΕΔΑ... ήταν η σύνδεση με το ...ΕΑΜ.... που μας καθυστέρησε ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ. ....ΜΠΙΓΚΟ.... Τα είπε όλα. Εγκληματική διάλυση Κ.Δ και ΟΚΝΕ 1943 ΚΚΕ ...ομόσπονδο.... Ούτε φαί ούτε νερό στον ΑΡΗ και στους ...λήστες..... ΓΙΑΤΊ Ο ΛΑΌΣ ΔΕΝ ΜΠΌΡΕΣΕ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944.... ελα ντε..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, όπως τα λες, Πάνο!
      Το κομμουνιστικό κίνημα, δεν "απο-ιδεολογικοποιήθηκε" απλά.
      Απο-ταξικοποιήθηκε!
      Η συνδυασμένη με την θεωρητική ανεπάρκεια πανίσχυρη ολοκληρωτική πίεση του ταξικού εχθρού έφερε την ήττα, που έγινε ορατή το '89 με την κατεδάφιση του τείχους, το '91-'93 με την διαρπαγή της Σοβιετικής Οικονομίας, και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας.
      Η πίεση ήταν ολοκληρωτική, σε κάθε επίπεδο: Στρατιωτική, πολιτική, διπλωματική, οικονομική και θεωρητική/προπαγανδιστική.
      Συνδυάστηκε με την δική μας υστέρηση κύρια στο θεωρητικό επίπεδο. Γιατί στα άλλα, τα είχαμε κουτσοκαταφέρει να τα ισορροπήσουμε, κόντρα στους συντριπτικούς συσχετισμούς όταν ξεκινήσαμε. Εκεί γύρω στα '50 με '60, τα είχαμε "φέρει σε λογαριασμό".
      Δυστυχώς το σαράκι της αταξικότητας δούλευε ύπουλα από κάτω.
      Τα πρώϊμα συμπτώματα ήταν αυτά, που λές, με κορωνίδα την ήττα του ελληνικού κομμ. κινήματος, την υποχώρηση του ευρωπαϊκού και αμερικανικού, τις ήττες στον "τρίτο" κόσμο, που εκφράστηκαν με την "παράδοση των κλειδιών" στους αστούς και μικρο-αστούς συνεταίρους μας (ο θεός να τους έκανε...) των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων: Χο-Τσι-Μινχ, Τίτο, Μάο, Νεχρού, Μωσαντέκ, αργότερα Σοεκάρνο, Νασέρ, κ.ο.κ.
      Κάναμε την πολιτική συμμαχιών ...Στρατηγική.
      H αστική τάξη είχε δυό ειδών συμμάχους στον ιδεολογικό της πόλεμο εναντίον μας:
      Ο ένας, ο δεξιός οπορτουνισμός, υπονόμευε την Στρατηγική του κομμουνιστικού κινήματος, την ανάγκη της άμεσης μετεξέλιξης της λαϊκής πάλης, οποιασδήποτε μορφής, σε πάλη για την εξουσία, αμέσως όταν διαμορφώνονταν ευνοϊκοί συσχετισμοί.
      Ο άλλος ο "αριστερός" οπορτουνισμός, λειτουργούσε προβοκατόρικα, υπονομεύοντας την ανάπτυξη της σωστής ταχτικής του κομμουνιστικού κινήματος, τις ταχτικές συμμαχίες του, την δημιουργία των ευνοϊκών υλικών και γενικά πολιτικών συνθηκών για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης και την δυνατότητά της να περάσει στο ζητούμενο ανώτερο επίπεδο.
      Ετσι φτάσαμε μέχρι τις μέρες μας, να σαρώνει η αυθεντική "δεξιά" με 40 και 50% στις εκλογές (προχτές στους Μηχανικούς έσπασε κάθε ρεκόρ πιάνοντας 40% ...) ο οπορτουνισμός, παρόλη την ξευτίλα του, να σέρνεται από πίσω σαν η μόνη ..."εναλλακτική" και τα κομμ. κόμματα, να παραπαίουν μεταξύ καχεκτικότητας και ανυπαρξίας.
      Την ώρα, που κατεδαφίζονται τα τελευταία κοινωνικά δικαιώματα, δουλειά, οχτάωρα, συμβάσεις, ασφάλιση, οι λαοί σφάζονται στους δρόμους από νεο-χούντες ..."αυτο-ανακηρυγμένες"(!) κι αλλού βομβαρδίζονται και στέλνονται κατά μάζες στην προσφυγιά, για να αλληλοφαγωθούνε με τους ..."βολεμμένους" εμάς!
      Είναι παρήγορο, που το ΚΚΕ "επέζησε" τον Ιούλιο, είχε μιαν, μικρή έστω αλλά όχι αμελητέα, (~7,5%) άνοδο στο ΤΕΕ (μηχανικοί) και ακόμη πιο παρήγορο, που επιτέλους βάζει τα προβλήματα σε ταξική πλέον βάση και σε ολική αντιπαράθεση με τις αστικές, νεοφιλελεύθερες και ψευτο-φιλολαϊκές πολιτικές. Τέρμα τα μισόλογα.
      Τούτο τον καιρό βλέπω εξελίσσεται μια καμπάνια για το ασφαλιστικό, να ενημερωθεί ο κόσμος γι αυτά, που του φτειάξανε και τα άλλα, που του ετοιμάζουνε, μπας και περισώσουμε τίποτε, και κυρίως μπας και ανοίξουμε ακόμη μερικά ματια.
      Με ορόσημο την πανσυνταξιουχική στις 30/11. Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να γίνει η ίδια, η να ακολουθήσει μια επόμενη, πανεργατική για το ίδιο ζήτημα. Ο κόσμος και ιδίως η νεολαία δεν έχει συνειδητοποιήσει σε τι Καιάδα τη ρίχνουνε.

      Διαγραφή
  55. "Πάντως ο Ζαχαριάδης δεν συμφωνούσε με αυτό το έγκλημα."

    Βρες μου ένα απόσπασμα ΈΝΑ μόνο είτε από κείμενο του Νίκου, είτε από ομιλία του, από λόγο του και δεν ξέρω τι άλλο που να καταδικάζει την ΕΔΑ ή να λέει ότι ήταν λάθος η δημιουργία της ή...έγκλημα. Ακόμα και στην παράνομη μπροσούρα του (1962) την ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ.

    Άλλο τι επιδιώκει ο αντίπαλος και άλλο τι κάνεις εσύ. Και ο Λένιν έκανε ένα σωρό συμβιβασμούς με αντίπαλα κόμματα αλλά παρέμεινε ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ. Αυτήν την πολιτική έκανε πράξη και το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΚΕ με την ΕΔΑ. Το κόμμα δεν απορροφήθηκε από τον οπορτουνισμό αλλά διατήρησε την αυτοτέλειά του (μέχρι το '56) ανεξάρτητα από το τι επεδίωκε η αστική τάξη και ο οπορτουνισμός εδώ είναι η μαγκιά των επαναστατών όταν χρειαστεί να κάνουν συμβιβασμούς με τον εχθρό για το καλό του λαού και του προλεταριάτου ΧΩΡΙΣ όμως να εγκαταλείψουν τις αρχές τους και την ιδεολογία τους.

    Αργότερα βέβαια όταν επικράτησαν οι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ το '56 το κόμμα έγινε ουρά της αστικής τάξης και του οπορτουνισμού. Αλήθεια για σένα ο Κολιγιάννης, ο Τσολάκης, ο Λουλές, ο Στρίγκος, ο Γκρόζος όλοι αυτοί ήταν κομμουνιστές; Για μένα ήταν ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ. Εσύ τι τους θεωρείς; Ξέρεις αυτούς τους ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ από τους σοβιετικούς που με ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ πήραν την εξουσία μέσα στο κόμμα. Γιατί το κόμμα τους θεωρεί...επαναστάτες κομμουνιστές. Εσύ τι λες; Για πες μας να γελάσουμε...

    V For Viva La Revolucion


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ζαχαριάδης γνήσιος ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ ηγέτης εφάρμοζε πάντα τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ. μα παντα. Η Αλλαγή προγράμματος ξεκίνησε τον Γενάρη του 1949 με πρωτοβουλία ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Το πως φτιάχτηκε το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ...ΕΔΑ... το περιγράφει ο σ. ΒΑΒΟΥΔΗΣ και τα Σκουπίδια του Συνασπισμού το 2008. 70 80 χρόνια Απομπολσεβικοποίηση σιγά που θα είχαν αφήσει τα Αρχεία απείραχτα. Δεν τσιμπάμε. Το να εγκλωβιστείς σε πολιτικό μέτωπο με τον Οπορτουνισμό δεν είναι ΕΛΙΓΜΟΣ είναι επικράτηση του Οπορτουνισμού Ο ΛΕΝΙΝ πάντως δεν έκανε τέτοιο πράγμα και την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ ανέτρεψε. Οι Κομμουνιστές καταδικάζουμε συνολικά τον Οπορτουνισμό σε Κ.Δ 1935 και ΕΣΣΔ 1956. ΕΣΥ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Για όλα τα υπόλοιπα καταλαβαίνω την απόγνωση σου αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Αυτή είναι η μοίρα του κάθε Οπορτουνιστή. Το 1968 το ΚΚΕ με τον Κολιγιάννη έδειξε αντανακλαστικά στις ακραίες εκφάνσεις του Οπορτουνισμού. Αυτό ήταν σωτήριο και τον τιμάμε ΓΙΑ ΤΟ 1968. Το σπουδαιότερο όμως είναι το 1991... με την μπάλα να πηγαίνει στην σωστή μεριά. Εκει ακριβώς είναι και ο θάνατος για εσας. ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 29 ΧΡΌΝΙΑ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ καθαιρέθηκε και διαγράφηκε στην 6η Ολομέλεια του 1956 γιατί ήταν με τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ. Για αυτό τον πρότεινε η 3η Κ.Δ ΤΩΝ ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ ΤΟ 1931.... Τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και για ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ήταν η νικηφόρα γραμμή για τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944. Και η αλλαγή του προγράμματος το 1953. Για όλα αυτά τον διέγραψαν και τον Εξόρισαν σε Μποροβίτσι Σοργκούτ οι Οπορτουνιστές 1935 στην Κ.Δ και 1956 στην ΕΣΣΔ. Τα φιλαράκια σου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  56. ...Το κόμμα δεν απορροφήθηκε απο τον οπορτουνισμό αλλα διατήρησε την αυτοτέλεια του μέχρι το 1956..... χαχαχαχαχαχαχοχοχοχο.... Σε διαψεύδει η πραγματικότητα και ο Τρίκκας το 2008. 11η Ολομέλεια ΑΠΡΙΛΗΣ 1945 μετατροπή του ΕΑΜ σε ενιαίο κόμμα χαχαχαχα Ουτε νερό ούτε φαί στον ΑΡΗ και στους ...ληστές..... προβοκάτσια στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ με τον ΑΡΗ απο την ...λαοκρατία ευρωκομμουνισμός.... και στην συνέχεια η καταστροφική καθυστέρηση του ΔΣΕ μέχρι τα τέλη 47 τα τηλεγραφήματα του ΒΑΒΟΥΔΗ για την ....ΕΔΑ.... Αυτοτέλεια μόνο στην φαντασία σου. Συνέχισε είναι απολαυστικό το γλέντι..χαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ...Το κόμμα δεν απορροφήθηκε απο τον οπορτουνισμό αλλά διατήρησε την αυτοτέλεια του μέχρι το 1956.... Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά απο την ίδρυση της. χοχοχο. Αρνήθηκε την υποψηφιότητα Μπελογιάννη Πλουμπίδη στης Εκλογές του 1951... χαχα. ΟΚΤΩΒΡΗ του 1952... ο Αντικομμουνιστής πρόεδρος της πρότεινε εκλογική συνεργασία στον Πλαστήρα. Αυτός αρνήθηκε. Αυτό συνέβη 7 μήνες μετά την Δολοφονία του Μπελογιάννη απο τον Πλαστήρα. ....ΤΟΜΠΟΛΑ.... Την ημέρα που πιάσανε τον Πλουμπίδη 1954.... ο Αντικομμουνιστής Πασαλίδης ήταν στο γραφείο του ΠΑΠΑΓΟΥ και πήρε την υπόσχεση πως το Αστικό κράτος ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΆΛΕΙ ΤΗΝ ...ΕΔΑ... παράνομη. ....ΜΠΙΓΚΟ..... Δεν ήταν Μακάκες να το κάνουν. Δεν είχαν κανένα λόγο. Νομιμοποιούσε μια χαρά το Δολοφονικο αστικό κράτος με Παπάγους Πλαστήρες και Παπατζήδες περίφημα. Και όλα αυτά πριν το 1956.... χαχαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Πριν το '68 υπήρχε το '56. Εκεί λοιπόν η κλίκα του Κολιγιάννη ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ, μετά από ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ από τους σοβιετικούς ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ, ανατρέποντας την νόμιμη ηγεσία του ΚΚΕ. Και δεν τολμάς να πεις κουβέντα για το ΕΓΚΛΗΜΑ αυτό γιατί ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ-ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ.

    Η ΔΕΞΙΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ συμμορία αυτή των Κολιγιάννη, Λουλέ, Τσολάκη, Γκρόζο, Στρίγκο κλπ ΔΙΕΛΥΣΕ το 1958 τις παράνομες κομματικές οργανώσεις και έδωσε εντολή στα μέλη να μπουν στην ΕΔΑ. Με λίγα λόγια η συγχώνευση του ΚΚΕ με τους οπορτουνιστές στην ΕΔΑ έγινε από το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ και όχι από το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ-ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟ ΚΚΕ άρα και δεν έφταιγε η ΕΔΑ αλλά η επικράτηση των ΠΡΟΔΟΤΩΝ μέσα στο κόμμα.

    Όσο για την υποψηφιότητα Μπελογιάννη λες ΨΕΜΜΑΤΑ για να καλύψεις τα χοντρά, ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ λάθη του Πλουμπίδη και να συκοφαντήσεις το ηρωϊκό, επαναστατικό ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟ ΚΚΕ κατηγορώντας το για την ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΤΑΤΗ απόφασή του για την δημιουργία της ΕΔΑ κίνηση που σε εποχή διώξεων, εξοριών, παρανομίας και τρομοκρατίας ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για να προβάλει και να προπαγανδίζει το κόμμα μέσα στις λαϊκές-εργατικές μάζες την πάλη για ΨΩΜΙ-ΑΜΝΗΣΤΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Ο Πλουμπίδης λοιπόν υποχώρησε στους οπορτουνιστές της ΕΔΑ και τελικά αρνήθηκε και την υποψηφιότητα του Μπελογιάννη και του εαυτού του ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ την εντολή του κόμματος. Αν ήταν σωστός κομμουνιστής και επαναστάτης έπρεπε να επιμείνει και να εφαρμόσει την εντολή του κόμματος. Η ευθύνη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥ εδώ ξεχωρίζουν οι επαναστάτες από τους άλλους δεν υποχωρούν στις δυνάμεις του εχθρού ακόμα και όταν συνάπτουν συμβιβασμούς και συνασπισμούς μαζί τους. Πάρε λοιπόν και ΔΟΚΙΜΙΟ ΚΚΕ (2012), ΤΟΜΟΣ Β΄, 1949-1968:

    "...Ύστερα από πολλά, η επιτροπή της ΕΔΑ δέχτηκε το μίνιμουμ πρόγραμμα και τους φυλακισμένους και εξόριστους, αρνιόταν όμως κατηγορηματικά και με απειλή διάλυσης της ΕΔΑ τους Μπελογιάννη, Πλουμπίδη....ΑΝΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΞΑ ΜΠΡΟΣ"

    Το απόσπασμα είναι από επιστολή του Πλουμπίδη από το αρχείο του ΚΚΕ, έγγραφο 482099, επιστολές Πλουμπίδη 1953.

    Όλα όσα λέτε αποσκοπούν στο να χτυπήσετε και να συκοφαντήσετε το κομμουνιστικό κίνημα και το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΚΕ εξού και οι ανοησίες σου για τα Μέτωπα, το ΕΑΜ, το ΔΣΕ και την δήθεν καθυστέρηση, την ΕΔΑ κλπ και να δικαιώσετε τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι θα μας περάσει είναι σίγουρο να μην έχεις αμφιβολία καμία. Συστηματική Κομμουνιστική δουλειά 29 χρόνια με τα επαναστατικά χαρακτηριστικά αποκατεστημένα. Και συνεχίζουμε με το ίδιο πείσμα και αποφασιστικότητα. Οσοι μας διαβάζουν βγάζουν συμπεράσματα. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Τα κόλπα ψόφησαν το 1991. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Το Γλέντι συνεχίζεται. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  59. Μέσα στον πανικό σου γράφεις και το Δοκίμιο λάθος. Το 2011 βγήκε χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ...Δημιουργία της ...εδα... κίνηση που σε εποχές διώξεων εξοριών ήταν απαραίτητη... Ας έπαιρνε την εξουσία το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 να μην είχε συμβεί τίποτα. Τώρα θα μου πεις πως έπρεπε να σώσει τον Καπιταλισμό....μεγαλο το δίκιο σου.... το ίδιο και το οπορτουνιστικό μπάχαλο της ....εδα..... σε νιώθω απόλυτα χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Εσένα τι σε νοιάζει τι έγινε το 1956. Αυτό ενδιαφέρει τους Κομμουνιστές που καταργήθηκε το πρόγραμμα του 1953.... που καταργούσε τα πολιτικά μέτωπα και τα στάδια Έργο του Μπολσεβίκου ηγέτη ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ με γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ. Για αυτό και τον ξήλωσαν και όχι γιατί έτρωγε πολλές Μακαρονάδες και λουκούμια. Μη σε νοιάζει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά απο την ίδρυση της χαχα Οχι του Αντικομμουνιστή Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗ σε Μπελογιάννη Πλουμπίδη το 1951 χαχα πρόταση για εκλογική συνεργασία στον Πλαστήρα τον Οκτώβρη του 1952 7 μήνες μετά την δολοφονία Μπελογιάννη. Και την ημέρα που πιάσανε τον Πλουμπίδη ο Αντικομμουνιστής Πασαλίδης στο γραφείο του Παπάγου να παίρνει την υπόσχεση πως το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ δεν θα βγάλει την ΕΔΑ... παράνομη. Δεν ήταν μαλάκες να το κάνουν. Μια χαρά νομιμοποιούσε τον καπιταλισμό το Οπορτουνιστικό μπάχαλο της ...ΕΔΑ.... ΕΥΓΕ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. 11 Ιούλη 1962 η ΕΡΕ με Καραμανλή έφερε και ψήφισε νομοσχέδιο για την άρση εκτάκτων μέτρων του 1946 1949. Καταψήφισαν με λύσσα Ε.Κ του Δολοφόνου ...παπατζή... και η ...ΕΔΑ... του Αντικομμουνιστή Πασαλίδη γιατί στρεφόταν εναντίον τους....ΤΟΜΠΟΛΑ..... Το 1963 με εντολή από το παλάτι Φρειδερίκη δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης. Η ...ΕΔΑ... το ήξερε αλλά χρέωσε την δολοφονία στον Καραμανλή για να κάνει Αβάντα στον δολοφόνο ...παπατζή..... Τον Νοέμβρη του 1963 στις εκλογές 1ο κόμμα η Ε.Κ χωρίς αυτοδυναμία. Η ..ΕΔΑ... στηρίζει για πρωθυπουργό τον ...παπατζή.... ο οποίος παραιτήθηκε Στις εκλογές τον Φλεβάρη του 1964 η ..ΕΔΑ... δεν κατεβάζει συνδυασμούς σε 24 περιοχές για να μη ...διασπάσει τις ...δημοκρατικές δυνάμεις του δολοφόνου ..παπατζή... ΦΤΑΝΕΙ ΜΩΡΕ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ....ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. "Μέσα στον πανικό σου γράφεις και το Δοκίμιο λάθος. Το 2011 βγήκε χοχοχοχοχοχο"

    Εσύ είσαι σε πανικό αγαπητέ. Δεν απαντάς σε ΤΙΠΟΤΑ και βρήκες να σχολιάσεις ένα λάθος μου ασήμαντο. ΣΗΜΑΔΙ ΠΑΝΙΚΟΥ!!!

    Όπως και σημάδι πανικού είναι το σχόλιό σου:

    "Εσένα τι σε νοιάζει τι έγινε το 1956. Αυτό ενδιαφέρει τους Κομμουνιστές που καταργήθηκε το πρόγραμμα του 1953.... που καταργούσε τα πολιτικά μέτωπα και τα στάδια Έργο του Μπολσεβίκου ηγέτη ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ με γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ. Για αυτό και τον ξήλωσαν και όχι γιατί έτρωγε πολλές Μακαρονάδες και λουκούμια. Μη σε νοιάζει."

    Με άλλα λόγια ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ για τους προδότες σοβιετόδουλους. Αυτό σημαίνει ότι ξεκάθαρα ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ τους πραξικοπηματίες δεξιούς οπορτουνιστές. Όπως το ίδιο κάνει και το κόμμα σου. Και έτσι ξεσκεπάζεσαι ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΨΕΥΤΟΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΕ-ΨΕΥΤΟΣΤΑΛΙΝΙΚΕ.

    Και είσαι σε πανικό γιατί επισήμανες ένα λάθος μου για το Δοκίμιο ασήμαντο (που οκ το παραδέχομαι και καλώς με διορθώνεις) ενώ ΔΕΝ σχολίασες το απόσπασμα που σου παρέθεσα από αυτό. Όπως επίσης ακόμα δεν παρέθεσες ένα μόνο ένα απόσπασμα από κείμενο, λόγο, ομιλία του Νίκου που να εναντιώνεται στην ΕΔΑ. Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, η ΕΔΑ ήταν έργο του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ-ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΥ ΚΚΕ.

    Όλα αυτά βέβαια δεν είναι τυχαία ούτε απλά λάθη έχουν τον σκοπό τους. Και σκοπός του Περισσού είναι να συκοφαντήσει, να λοιδορήσει και να χτυπήσει ό,τι έχει να κάνει με αντιιμπεριαλιστικούς, αντιφασιστικούς και δημοκρατικούς αγώνες στους οποίους πρωταγωνίστησε το κομμουνιστικό κίνημα και το ΚΚΕ φυσικά γράφοντας λαμπρές σελίδες στην σύγχρονη ιστορία. Εκεί εντάσσονται και οι επιθέσεις στην ΚΔ και τα Λαϊκά Αντιφασιστικά Μέτωπα, το ΕΑΜ, τον ΔΣΕ και την ΕΔΑ ενώ την ίδια ώρα αποκαθιστούν ΠΡΟΔΟΤΕΣ (πχ Σιάντος) και δικαιολογούν-εξωραϊζουν ανθρώπους που διέπραξαν σοβαρά οπορτουνιστικά λάθη (πχ Πλουμπίδης) και που γι'αυτά ευθύνονται αυτοί και μόνο αυτοί. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Βαφειάδη και ο υπονομευτικός του ρόλος στον ένοπλο, αντάρτικο αγώνα του ΔΣΕ που ενώ είναι αποδεδειγμένος αυτός κάποιοι μιλάνε για δήθεν λάθη από το κόμμα, καθυστέρηση στην ανάπτυξη, ενίσχυση και μαζικοποίηση του ΔΣΕ κλπ ρίχνοντας εξολοκλήρου τις ευθύνες στη κομματική ηγεσία (η και στην Κομιντέρν λόγω...Μετώπων αν είναι δυνατόν) και τον Νίκο Ζαχαριάδη ξεπλένοντας αυτούς που ευθύνονται για όλα αυτά.

    Όλη αυτήν η προσπάθεια έχει σαν στρατηγικό στόχο να χτυπηθεί συνολικά ο αντιιμπεριαλιστικός-αντιφασιστικός-δημοκρατικός αγώνας διότι ξέρουν εκεί στον Περισσό ότι αυτός ο δρόμος μπορεί να συσπειρώσει επαναστατικά ένα λαό, ειδικά σε μία εξαρτημένη από τον ιμπεριαλισμό χώρα όπως η Ελλάδα, ανοίγοντας το δρόμο και για τη ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ επανάσταση αρκεί βεβαίως οι αγώνες αυτοί να καθοδηγούνται από Μ-Λ κόμματα. Ε αυτό δεν το θέλει ο Περισσός και κάνει ό,τι μπορεί για να το υπονομεύσει.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλα πήρες απαντήσεις και όσοι μας διαβάζουν καταλαβαίνουν. Πάμε απο το τέλος το γλέντι.Ο Καπιταλισμός στην χώρα είναι στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ απο το 1911... όταν Ελληνικός Σερβικός και Βουλγαρικός ιμπεριαλισμός όρμησαν στην Μακεδονία και έσφαξαν εθνότητες που ζούσαν για αιώνες εκει. Αυτά λέει ο ...σεχταριστής.... Μπελογιάννης. Ο ...σεχταριστής.... ΛΕΝΙΝ το 1903 διαχωρίστηκε απο τον οπορτουνισμό μετά το 1905 δεν έφτιαξε κανένα οπορτουνιστικό μπάχαλο ...ΕΔΑ.... με τις θέσεις του Απρίλη είπε τελειώσαμε με την Φεουδαρχία έχουμε Καπιταλισμό δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και τους ανέτρεψε με γραμμή ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ. Αντίθετα στην υπόλοιπη Ευρώπη οι Κομμουνιστές Εγκλωβισμένοι απο τον Οπορτουνισμό σφαγιάστηκαν. ΕΥΓΕ...... Το 1931 η Κ.Δ των ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ πρότεινε για Γ.Γ τον σ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για την διορθώσει του προγράμματος που το 1928 έγραφε ....αστικοδημοκρατική επανάσταση.... χοχοχοχοχοχο Το 1935 επικράτησε ο Οπορτουνισμός στην Κ.Δ με τους Μπολσεβίκους μειοψηφία. Καταργήθηκε η νικηφόρα γραμμή του Σοσιαλφασισμού με τα πολιτικά μέτωπα και στάδια που το 1944 45 κατέστρεψαν τα πάντα. Στην αν.Ευρώπη αν δεν υπήρχε ο Κοκκινος στρατός η Οπορτουνιστική αντεπανάσταση θα έπνιγε τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. Λούφαξαν και περίμεναν να επικρατήσουν και στην ΕΣΣΔ όπως και έγινε το 1956. Αν είχαν ακολουθήσει τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ με ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ θα είχαν κάνει Αντφασιστικό Αντιιμπεριαλιστικο αγώνα και τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 θα μετέτρεπαν το πόλεμο σε ταξικό και θα τελείωναν όλα. Με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και όχι στον ΕΥΡΒΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΑΜ που καθυστέρησε τον ΔΣΕ μέχρι τέλος 47 για να προλάβει να σωθεί ο Καπιταλισμός. ΕΥΓΕ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Το ποιός έφτιαξε το Οπορτουνιστικό μπάχαλο της ...ΕΔΑ.... του Αντικομμουνιστή Μενσεβίκου Πασαλίδη Δολοφόνου των Μπελογιάννη Πλουμπίδη το περιγράφει ο ΤΡΙΚΚΑΣ το 2008 με αναφορές στον ...παρτσαλίδη...χοχοχοχοχοχο και ο ....σεχταριστής.... ασυρματιστής σ.ΒΑΒΟΥΔΗΣ. Μετά απο 80 90 χρόνια απομπολσεβικοποίση σιγά μην υπήρχαν τα αρχεία στην θέση τους χοχοχοχοχοχο. Ο Ζαχαριάδης διαγράφηκε και καθαιρέθηκε το 1956 για το 1931 για τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ για τον ΔΣΕ και το πρόγραμμα του 1953.... και όχι γιατί ήταν άσχημος. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΑ. Κ.Δ 1935 ΕΣΣΔ 1956, Το γλέντι θα συνεχιστεί χωρίς ΕΛΕΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Σύντροφε νομίζω πως είναι η ώρα μετά απο 100 σχόλια να αφιερώσουμε στο ...παιδί.... το άρθρο του ΛΕΝΙΝ αρχές του 1917 που εξηγεί στον ΣΟΣΙΑΛΣΩΒΙΝΙΣΤΗ Ελβετό Γκρόιλιχ γιατί είναι Ιμπεριαλιστική χώρα η ΕΛΒΕΤΙΑ. Πρέπει να το είχες βάλει ανάρτηση περίπου πριν 4 χρόνια που το έστειλε ο συγχωρεμένος σ. μη απολιθωμένος. Αν θέλεις βάλε την παραπομπή ωστε να ανεβάσουμε το γλέντι σε άλλο επίπεδο. χαχαχαχαχαχαχα...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  65. Επαναστατικές συνθήκες εμφανίζονται στην διάρκεια του Ιμπεριαλιστικού πολέμου συνήθως προς το τέλος και σε ανοιχτή αστική στρατιωτική δικτατορία. Σε ... κοινοβουλευτική δημοκρατία... ΠΟΤΕ. Τα καθήκοντα λοιπόν των Κομμουνιστών είναι να υπάρχει ΚΚΕ να διατηρεί την αυτοτέλεια του σε όλες τις συνθήκες ..όπως και η ΚΝΕ.. να έχει πάντα Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό να συμμετέχει στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ απο θέσεις εργατικής λαικής αντιπολίτευσης για όσο οι καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους και ταυτόχρονα να παλεύουν για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ μέσα απο το ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εξοδο απο την Ε.Ε με ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και κατα την διάρκεια του ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ να μπούν επικεφαλής της εργατικής τάξης και του λαού μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για να υπερασπίσουν την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ αντιμετωπίζοντας ντόπια και ξένη αστική τάξη σαν εισβολέα με ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και νίκη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Είναι μονόδρομος Ολα τα άλλα είναι ΣΟΣΙΑΛΣΩΒΙΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ολα αυτά έχουν στρατηγικό στόχο να χτυπηθεί ο Αταξικός ...αντιιμπεριαλισμός... διότι ξέρουμε πολύ καλά οι Κομμουνιστές πως αυτός ο δρόμος βάζει την εργατική τάξη και τον λαό κάτω απο ξένη σημαία σε μια Ιμπεριαλιστική χώρα σαν την Ελλάδα απο το 1911.... σύμφωνα με τους ΛΕΝΙΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ κλείνοντας τον δρόμο στην Σοσιαλιστική Επανάσταση με σωτηρία του Καπιταλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. "11 Ιούλη 1962 η ΕΡΕ με Καραμανλή έφερε και ψήφισε νομοσχέδιο για την άρση εκτάκτων μέτρων του 1946 1949. Καταψήφισαν με λύσσα Ε.Κ του Δολοφόνου ...παπατζή... και η ...ΕΔΑ..."

    Καταρχήν καλό θα ήταν να διαβάσουμε όλο το νομοσχέδιο. Γιατί με την ΕΡΕ δεν είσαι σίγουρος. Εκτός και αν αναφέρεσαι σε άλλη ΕΡΕ και όχι την ΕΡΕ των ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ, των ΔΙΩΞΕΩΝ, των ΕΞΟΡΙΩΝ, των ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, της ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑΣ κλπ. Ε λίγο περίεργο και αλλόκοτο μου φαίνεται αυτή η ΕΡΕ η ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ να έφερνε νομοσχέδιο για άρση των έκτακτων μέτρων. Αφού στην πράξη άλλα γίνονταν.

    Δες όμως τι διαβάζουμε πάλι στο Δοκίμιο Τόμος Β΄:

    "Και μόνο το γεγονός ότι το 1952 όλα τα κόμματα της Βουλής ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΕΔΑ, ψήφισαν νόμο που διατηρούσε επ'αόριστον σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα του 1947"

    Το 1952 δεν ψήφισε νόμο για διατήρηση των έκτακτων μέτρων ενώ το 1962 καταψήφησε την...άρση τους; Δεν κολλάει. Γι'αυτό καλό θα ήταν να διαβάσουμε όλο το νομοσχέδιο. Κανά ΦΕΚ υπάρχει διαθέσιμο; Να δούμε τι ακριβώς περιείχε μέσα. Θέση δεν μπορώ να πάρω γι'αυτό το ζήτημα γιατί θέλει μελέτη και ψάξιμο. Μήπως δεν ήταν και τόσο άρση τελικά; Αν μελετήσεις απλά τι γινόταν τότε το καταλαβαίνεις. Και εδώ ερχόμαστε στο ζήτημα της δολοφονίας του Λαμπράκη.

    Συνεχίζεται...

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. "Το 1963 με εντολή από το παλάτι Φρειδερίκη δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης. Η ...ΕΔΑ... το ήξερε αλλά χρέωσε την δολοφονία στον Καραμανλή για να κάνει Αβάντα στον δολοφόνο ...παπατζή....."

    Ρε φίλε τόσο ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΣ πια; Δεν το κρύβεις έτσι; Φανατικός υποστηρικτής του ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΑ. Δε μου λες ρε συ ήταν ή δεν ήταν ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ; Οργίαζε ή δεν οργίαζε το παρακράτος επί κυβερνήσεώς του; Η δολοφονία Λαμπράκη έγινε ή δεν έγινε παρουσία ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ; Οι παρακρατικοί έδρασαν ή δεν έδρασαν ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ; Ε δε μου λες αγορίνα μου το κράτος, αυτό το κράτος της αμερικανοδουλείας και του Παλατιού, των φασιστών παρακρατικών δολοφόνων με συνεργούς αστυνομία και χωροφυλακή το διαχειριζόταν ή όχι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

    Να τι δήλωσε και ο Γλέζος:

    «το έγκλημα έγινε στα πλαίσια μιας αντισυγκεντρώσεως τραμπούκων και παρουσία της Χωροφυλακής σε όλη τη έκταση. Οι παρακρατικοί συγκεντρώνονται μόνον εάν το θελήση η τοπική διοίκηση Χωροφυλακής. Και αυτή θα ενεργήση μόνο κατόπιν κυβερνητικής εντολής. Γι’ αυτό εσχημάτισα την πεποίθηση ότι εδώ βρισκόμαστε ενώπιον ενός πολιτικού εγκλήματος με πολιτικές ευθύνες και πολιτικές συνέπειες. Την ευθύνη την ηθική, την ποινική και την πολιτική την έχει η κυβέρνησις Καραμανλή. Και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός Καραμανλής. Ευθύνες έχουν επίσης οι αρχηγοί των μυστικών υπηρεσιών, Νάτσινας και Γωγούσης, και άλλοι παράγοντες. Ένα τρίκυκλο χτύπησε τον Λαμπράκη. Ένα άλλο τρίκυκλο φέρει την ευθύνη του εγκλήματος: ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΥΛΗ και ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΠ. Ένα διευθυντήριο απεφάσισε, οργάνωσε και εξετέλεσε την παρούσα ανθρωποκτονία. Οι ποινικές ευθύνες εκπορεύονται εκ τον άνω και κλιμακώνονται προς τα κάτω»

    (Γ.Βούλτεψης: «Υπόθεση Λαμπράκη», τόμος Β σελ. 181, Αθήνα 1998

    Περισσότερα και εδώ:

    http://anasintaxi.blogspot.com/2013/07/blog-post_1592.html

    Για όλους λοιπόν αυτούς τους λόγους ο Καραμανλής είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τη δολοφονία Λαμπράκη. Ναι μπορεί άλλοι να έδωσαν την εντολή αλλά αυτός διαχειριζόταν την εξουσία τους, αυτός έστρωσε το έδαφος για να προχωρήσουν σε αυτό το έγκλημα, αυτός συνέβαλε στην πραγματοποίησή του. ΉΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΟΣ.

    Με λίγα λόγια οι δολοφόνοι του Λαμπράκη ήταν ΗΠΑ-ΠΑΛΑΤΙ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Λίγο με ενδιαφέρει ποιος έδωσε την εντολή τον δολοφόνησαν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Το να βγάζεις τον Καραμανλή έξω σημαίνει ότι ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ. Όπως το ίδιο κάνει και το κόμμα σου. Ντροπή σας να υπερασπίζεστε έναν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ, ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΑ. Ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει πόσο ΒΑΘΙΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ είναι η ηγεσία του Περισσού.

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ!!!

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπήρχε κανένα κράτος ...Αμερικανοδουλείας.... Κανονικό καπιταλιστικό κράτος ήταν και είναι και κάνανε αβάντα στον δολοφόνο ....παπατζή..... ΞΕΦΤΙΛΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  69. Αυτό με την άρση μέτρων το 1962 απο την ΕΡΕ ισχύει και υπάρχει στα πρακτικά της βουλής. Την εντολή την έδωσε το παλάτι Φρειδερίκη. Αυτό έπρεπε να καταγγείλει η ....ΕΔΑ.....και όχι να κάνει ΑΒΑΝΤΑ στον δολοφόνο ....παπατζή..... Για τον γυρολόγο σαλταδόρο του ...παπατζή.... κανένα σχόλιο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Οταν ιδρύθηκε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κόντρα στα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ προτάθηκε η προεδρία στον ...παπατζή.... που απλά αρνήθηκε γιατί πήγαινε για άλλη θέση. Ανέλαβε Πρωθυπουργός ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΖΕΡΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΑΜ εγκλώβισε τον λαό δίνοντας την δυνατότητα στον δολοφόνο ...παπατζή.... να σφάξει τον λαό σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΗΠΗΡΕΤΟΥΣΕ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ. Και έρχεται η ...ΕΔΑ.... 20 χρόνια μετά αντί να καταγγείλει το ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και την Φρειδερίκη για την δολοφονία Λαμπράκη να κάνει ΑΒΑΝΤΑ στον ...παπατζή.... κατηγορώντας άδικα τον Καραμανλή και απο δολοφόνο το 1944 να τον κάνει ...γέρο της δημοκρατίας το 1964... και να γίνει ουρά του στα λεγόμενα ιουλιανά και στην δήθεν ...αποστασία.... δηλαδή στην Αναδιάταξη του πολιτικού προσωπικού της Αστικής τάξης. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΤΖΗ ΧΙΤΗΣ ΗΣΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΣΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ το σχολιο για τον Γλεζο απλα δεν θα μπει λογω της υγειας του σημερα.....ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. Το καταλαβαίνω απόλυτα είμαστε σύμφωνοι Σύντροφε κανένα πρόβλημα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  71. Κυκλοφόρησε η 6η ΚΟΜΕΠ του 2019. Υπάρχει άρθρο της σ.Ελένης Μπέλλου με θέμα τα συμπεράσματα του δοκομίου ιστορίας του ΚΚΕ με έμφαση στην ΔΕΚΑΕΤΊΑ ΤΟΥ 1940 Πηγή έμπνευσης για τους Κομμουνιστές καλλιτέχνες. Αξίζει να το μελετήσουμε όλοι και να διαδώσουμε πλατιά αυτά τα ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ και στενός φίλος του Καραμανλή Σάββας Κωνσταντόπουλος (εκδότης της φασιστοφυλλάδας Ελεύθερος Κόσμος δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, στενός συνεργάτης της ΚΥΠ και της ΓΔΕΑ) που συμμετείχε σε μυστική σύσκεψη λίγες μέρες μετά την εκλογική επιτυχία της ΕΔΑ της 1958 με θέμα την αντιμετώπιση του "κομμουνιστικού κινδύνου" αποκάλυψε το 1968 ότι λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του 1958 ο Κ. Καραμανλής κάλεσε μερικούς φίλους (δημόσιους λειτουργούς, πολιτικούς και δημοσιογράφους) στην Κηφισιά. Τους ετέθη όπως είπε το θέμα του «εκτάκτως ανησυχητικού αποτελέσματος» και αποφασίστηκε η συγκρότηση «αφανούς επιτροπής» για την παρακολούθηση, θεωρητική και πολιτική, του κομμουνιστικού προβλήματος.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%AC%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%82_%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

    https://giorgos-romaios.gr/index.php/dimosieymata/118-apo-ti-dolofonia-tou-lampraki-sti-diktatoria-ton-syntagmatarxon

    Σχετικά με αυτό και το ακροδεξιό περιοδικό «Πολιτικά Θέματα» θα σχολιάσει το 1975:

    «ιδού, λοιπόν, ότι αυτός ούτος ο Κωνσταντόπουλος υπέβαλε, και ο πρωθυπουργός Καραμανλής απεδέχθη προς χάριν «της αντιμετωπίσεως του κομμουνιστικού κινδύνου» την εν γνώσει του πρωθυπουργού (και συνεπώς με την κάλυψίν του) συγκρότησιν ενός παρανόμου αοράτου επιτελείου (αφανούς επιτροπής), εις το οποίον «μετείχεν ως αξιωματικός», εξυμνούμενος απ’ τον γνωστόν φασιστήν Προκοπίου, και ο Παπαδόπουλος! Και ιδού πως ο Καραμανλής εξυπηρέτησε εις την πραγματικότητα, ήδη από του 1958, τα υπονομευτικά και ανατρεπτικά σχέδια των συνωμοτών…»

    (Κ.Παπαϊωάννου: «Πολιτική Δολοφονία, Θεσσαλονίκη ‘63», σελ. 22, εκδ. «Ποντίκι»)

    Αυτό μόνο ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ την στενή συνεργασία Καραμανλή και κατ'επέκταση κυβέρνησης και κράτους με το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ παρακράτος για να τσακίσουν κάθε προοδευτική και δημοκρατική φωνή. Συνεπώς ο Καραμανλής όχι μόνο ΓΝΩΡΙΖΕ αλλά ήταν και ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ όλης αυτής της πολιτικής άρα και αυτό τον καθιστά ΣΥΝΕΝΟΧΟ στη δολοφονία Λαμπράκη και ΔΟΛΟΦΟΝΟ του μαζί με ΗΠΑ και Παλάτι. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο μετά από όλα όσα είναι πλέον γνωστά είναι ή απλά άσχετος από ιστορία και δεν ασχολείται καθόλου ούτε διαβάζει και μελετάει ή είναι ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΑ.

    ΔΙΑΛΕΞΕ...

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Προοδευτική δημοκρατική φωνή... λοιπόν ο δολοφόνος του λαού της Αθήνας και του Πειραιά ...παπατζής τον Δεκέμβρη του 1944..... προοδευτική δημοκρατική φωνή ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ που έστειλε στον θάνατο Μπελογιάννη Πλουμπίδη. Και που λίγους μήνες μετά την εκτέλεση του 1ου ζητούσε εκλογική συνεργασία με τον Δολοφόνο Πλαστήρα. ΕΥΓΕ..... ...προοδευτική δύναμη το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ...εδα.... που ενω ήξερε οτι η εντολή για την δολοφονία του Λαμπράκη δόθηκε απο την ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ αντι να καταγγείλει το Καπιταλιστικό κράτος για την δολοφονία κατηγόρησε τον Καραμανλή για να κάνει αβάντα στον δολοφόνο ...παπατζή..... ΑΞΙΟΣ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  73. Σαν σήμερα το 1954 η Κ.Ε του ΚΚΕ υποχωρώντας και αποδεχόμενη τις οπορτουνιστικές θέσεις του ΚΚΣΕ αποφασίζει να αποσύρει το σχέδιο προγράμματος του κόμματος που είχε τεθεί σε δημόσια και εσωκομματική συζήτηση. ΜΑΛΙΣΤΑ.... Το θέμα είχε ανοίξει ο ίδιος ο Ζαχαριάδης στην 5η Ολομέλεια τον Γενάρη του 1949 μέσα στην φωτιά του πολέμου. Ποιός είπαμε έφτιαξε το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ...ΕΔΑ... το 1951..... Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και την περίοδο 1931 1935.... Ποιός έφτιαξε είπαμε το ΕΑΜ σαν Πολιτικό Μέτωπο. Μέσα στην φωτιά και στο σίδερο με το Μαστίγιο και το καρότο..... Την μια η Κ.Δ το 1935 στον Οπορτουνισμό και την δεύτερη η ΕΣΣΔ στον οπορτουνισμό μετά την 5η ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 1953.... ΕΠΙΣΗΜΑ. Με το κόμμα των Μπολσεβίκων χωρίς στελέχη απο το 1945..... ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦ........... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Σε δημόσια και εσωκομματική συζήτηση σε συνθήκες παρανομίας φυλακές εξορίες εκτελέσεις και ο καρκίνος του οπορτουνισμού με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ να δουλεύει υπόγεια υπονομευτικά διαβρωτικά μέσα στην Αθήνα με την βοήθεια της ...Γιουγκοσλαβικής πρεσβείας.... και την ανοχή του Αστικού κράτους για την δημιουργία της ...ΕΔΑ.... που κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την αρχή μέχρι το τέλος με επικεφαλής τον Μενσεβίκο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗ ΥΠΕΞ το 1921 στην Γεωργία που πολέμησε ενάντια στους Μπολσεβίκους. ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Κάτι τελευταίο που μου ξέφυγε όσο αφορά τον Λένιν και την ιμπεριαλιστική Ελβετία που πετάς συνέχεια. Καταρχήν μιλάει μόνο για την Ελβετία και όχι για ΟΛΑ τα έθνη κράτη.

    Διάβασε λοιπόν τι έλεγε ο Λένιν για την "ιμπεριαλιστική" σου Ελλάδα. Το γράφει στους δίκαιους και άδικους πολέμους σε απάντηση στον Π. Κιέβσκι (Γ. Πιατακόφ) το 1916 όταν σύμφωνα με εσένα η Ελλάδα ήδη ήτανε ιμπεριαλιστική από το 1911. Λέει:

    "Τι να μιλάμε τώρα εδώ για δικαιώματα των εθνών όταν βασιλεύει απλώς ο γενικός στραγγαλισμός! Για ποια αυτοδιάθεση, "ανεξαρτησία" των εθνών μπορεί να γίνει λόγος όταν κοιτάξτε τι έκαναν με την "ανεξάρτητη" Ελλάδα!"

    Και πιο κάτω: "Το παράδειγμα της Ελλάδας φαίνεται να ΑΝΑΙΡΕΙ κάθε αυτοδιάθεση των εθνών"

    Τώρα πες μου εσύ πως γίνεται μία ιμπεριαλιστική για εσένα χώρα να...αναιρεί κάθε αυτοδιάθεση των εθνών και ο Λένιν να την χαρακτηρίζει όχι ανεξάρτητη αλλά "ανεξάρτητη".

    Πως ο Λένιν που ανέλυσε πρώτος τον ιμπεριαλισμό και αφιέρωσε ολόκληρο έργο γι'αυτόν δεν καταλάβαινε το 1916 ότι η Ελλάδα ήταν...ιμπεριαλιστική από το 1911!!!

    ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟ ΜΑΣ...

    Kαι για να σε προλάβω επειδή έχεις αναφέρει τον Μπελογιάννη πολλές φορές και για το ότι έκανε λόγο για ελληνικό ιμπεριαλισμό στο ξένο κεφάλαιο να σου πω καταρχήν ότι αυτό έγινε ΜΙΑ μόνο φορά σε όλο το βιβλίο. ΜΙΑ ΜΟΝΟ. Αν όμως διαβάσεις όλο το βιβλίο από την αρχή μέχρι το τέλος θα διαπιστώσεις ότι ο Νίκος αποδεικνύει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Πάμε να δούμε μερικά αποσπάσματα:

    "Η πολιτική χειραφέτηση του ελληνικού λαού και η στάση του να απαλλαγεί από την ΞΕΝΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ...."

    "Όλες τούτες οι ξένες εταιρείες μεταχειρίζονται τη χώρα μας ΣΑΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ"

    "Παρόλα αυτά όμως οι ελληνικές κυβερνητικές κλίκες όταν έφταναν στο σταυροδρόμι που οδηγούσε ή στην υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας τους ή στην ΥΠΟΤΑΓΗ στις επιθυμίες και στους εκβιασμούς των ξένων προτίμησαν πάντοντε σχεδόν χωρίς εξαίρεση το δεύτερο δρόμο. Και αν στον ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ τους αυτό κατήφορο δεν συναντούσαν τη λαϊκή αντίσταση ποιος ξέρει αν και που θα σταματούσαν....Μα τώρα πια οι λαϊκές δυνάμεις θέριεψαν όσο ποτέ και την καινούρια τους απόπειρα θα τη στεφανώσει η νίκη με έπαθλο μια Ελλάδα ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΞΕΝΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ."

    Τώρα για πες μου σε παρακαλώ πως γίνεται μία ιμπεριαλιστική χώρα να την συμπεριφέρονται οι ξένες εταιρείες σαν...ΑΠΟΙΚΙΑ και χειρότερα; Πως γίνεται οι ελληνικές κυβερνητικές κλίκες να έχουν ΥΠΟΤΑΧΤΕΙ στους ξένους με αποτέλεσμα τον ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ κατήφορο; Υπάρχει ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΣ κατήφορος σε μία...ιμπεριαλιστική χώρα; Πόσα θες να μας τρελάνεις; Δεν καταλαβαίνεις ότι οι κομμουνιστές εκείνη την εποχή πολλές φορές ΛΑΘΕΜΕΝΑ χρησιμοποιούσαν την έννοια ιμπεριαλισμός γιατί την συνέδεαν με επεμβάσεις ή καταπίεση μειονοτήτων; Μα δεν είναι αυτός ο ορισμός του ιμπεριαλισμού που έδωσε ο Λένιν. Δεν σου έκανε ποτέ εντύπωση που ο Ζαχαριάδης ΠΟΤΕ δεν αναφέρθηκε σε ελληνικό ιμπεριαλισμό; ΜΑ ΠΟΤΕ. Βρες μου μία φορά που το είπε αυτό. Και μη μου πεις για το 2ο γράμμα γιατί εκεί χαρακτηρίζει τον πόλεμο ιμπεριαλιστικό και ΌΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ γιατί πολύ απλά αυτός υποτασσόταν στα σχέδια μιας ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ υπερδύναμης της Βρετανίας, η Ελλάδα ήταν απλά ΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΟΥΣ.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που αρχίζεις να καταλαβαίνεις το έργο του Μεγάλου δάσκαλου. Μιλάει για την Ελβετία και όλα τα έθνη κράτη ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Για τον υπόλοιπο κόσμο όχι. ΤΟΤΕ. Ετσι λοιπόν και η Ελλάδα Ιμπεριαλιστική χώρα απο το 1911... σύμφωνα με τον ΛΕΝΙΝ που μας το βεβαιώνει ο Μπελογιάννης και ο ίδιος ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ που προσπάθησε δύο φορές να διορθώσει το πρόγραμμα και έγραψε τρία γράμματα για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Εκτος και αν όλοι μαζί και ο ΛΕΝΙΝ ήταν ...τροτσκιστές.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Ο Ζαχαριάδης ήταν Μπολσεβίκος ηγέτης που εφάρμοζε πάντα τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟ. 80 90 ΧΡΌΝΙΑ ΑΠΟΣΤΑΛΙΝΟΠΟΊΗΣΗ ΝΑ ΜΑς ΛΈΕΙ ΚΆΠΟΙΟς ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙΡΑΧΤΕΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ απλά μας κάνει πλάκα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  76. ....Βρες μια φορά που το είπε αυτό. Και μη μου πεις για το 2ο γράμμα γιατί εκει χαρακτηρίζει τον πόλεμο ιμπεριαλιστικό και όχι την Ελλάδα γιατί πολύ απλά υποτασσόταν στα σχέδια μιας ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης και ήταν απλά σφαίρα επρροής..... Καταρχήν και τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ μιλάνε για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και απο την μεριά της Ελλάδας. Επίσης η απάντηση του ΛΕΝΙΝ στον Γκρόιλιχ για την Ιμπεριαλιστική Ελβετία σε όποια ιμπεριαλιστική συμμαχία και να έμπαινε απαντάει στην απορία σου που προφανώς είναι απο σύγχυση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Το 1916 υπήρχαν Ενδοιμπεριαλιστικές διαφορές μεταξύ των δύο τμημάτων της Αστικής Τάξης ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και ΠΑΛΑΤΙ σε ποιά Ιμπεριαλιστική Συμμαχία θα μπούνε. Επικράτησε ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ με την ΑΤΑΝΤ. Εσυ προφανώς είσαι με Γερμανία και Αυστροουγγαρία... ΕΥΓΕ.... ΠΑΛΑΤΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. .....Δεν καταλαβαίνεις οτι οι κομμουνιστές έκεινη την εποχή πολλές φορές λαθεμένα χρησιμοποιούσαν την έννοια ιμπεριαλισμός...... ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ... Είναι που δεν είχαν εμπεδώσει ακόμα πλατιά της Μακακίες της Αστικής τάξης στην διαστρέβλωση χαχαχαχαχαχαχοχοχοχοχοχοχο........................... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. 1911... Ελληνικός Βουλγαρικός Σλαβικός Ιμπεριαλισμός στην Μακεδονία. 1919 1922 Ελληνικός Ιμπεριαλισμός σε Ουκρανία Τουρκία. 1940 Ελληνικός Ιμπεριαλισμός στην Αλβανία. 1950 1955 Ελληνικός Ιμπεριαλισμός στην ΚΟΡΕΑ 1963 1974 Ελληνικός και Τούρκικος Ιμπεριαλισμός στην ΚΥΠΡΟ. Αυτή η ....αποικία..... είναι φουλ σκλαβωμένη χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ΣΟΣΙΑΛΣΩΒΙΝΙΣΜΟΣ ΟΒΕΡ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Είδα προχτές ...αλυσοδεμένους... ορισμένους Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανους και Ξενοδόχους να τους σέρνουν κάτι ΑγγλόΑμερικάνοι στρατιώτες. Ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω απο το κλάμα. Μιλάμε για μεγάλο δράμα. Πως την αντέχουν αυτή την ....σκλαβιά..... Πρέπει να τους ελευθερώσουμε χαχαχαχα........ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Μιας και αναφέρθηκες στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ το 1954 να τι λέει για το χαρακτήρα και τις κινητήριες δυνάμεις της επανάστασης:

    "Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ΑΠΟΙΚΙΑΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ από το ξένο τώρα κυρίως από το αμερικανικό κεφάλαιο....και ύστερα από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ του τόπου από το ξένο κεφάλαιο και η Ελλάδα έγινε ουσιαστικά ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ"

    Αυτό το 1954. Για πες μας μπορεί μία ιμπεριαλιστική χώρα να είναι αποικία; Γιατί αυτό γράφει το Πρόγραμμα του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ-ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΥ ΚΚΕ. Αυτή τη θέση υποστήριζε το ΚΚΕ, αυτήν υποστήριζε και ο Νίκος Ζαχαριάδης και όλοι οι συνεπείς κομμουνιστές γιατί αυτή ήταν και είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ήταν το ΚΚΕ μήπως οπορτουνιστικό το 1954 που υποστήριζε αυτή την θέση; Και αν όχι τότε πως δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι η Ελλάδα ήταν ιμπεριαλιστική και μάλιστα από το...1911 αφού υποτίθεται μπήκε ξανά στον επαναστατικό δρόμο με το Πρόγραμμα αυτό;

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω απόλυτα την σύγχυση σου αλλά δεν σε βοηθάει. Το 1996 στο 15ο Συνέδριο καταργήθηκαν πολιτικά μέτωπα και στάδια με την Κοινωνική Συμμαχία. Η Ολοκλήρωση των επεξεργασιών ολοκληρώθηκαν στο 19ο το 2013. Χρειάστηκαν 17 χρόνια. 23 απο το 1991. Τόσος χρόνος δεν δόθηκε ποτέ στο κόμμα. Ούτε το 1931 1935 ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΆΤΗΣΗ του οπορτουνισμού στην Κ.Δ το ούτε το 1949 1954 που επικράτησε ο Οπορτουνισμός στην ΕΣΣΔ. Οπως καταλαβαίνεις όλα μέσα στην φωτιά και το σίδερο. ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΡΟΤΟ. ΑΡΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. Είναι σαν να κλέβω ...εκκλησία..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Και βέβαια αν ήταν έτσι με το πρόγραμμα του 1953 δεν είχαν κανένα λόγο οι Οπορτουνιστές της ΕΣΣΔ να τον διαγράψουν το 1956 να τον καθαιρέσουν το 1957 και να τον εξορίσουν για 17 χρόνια σε ΜΠΟΡΟΒΙΤΣΙ ΣΟΡΓΚΟΥΤ. Αυτοί ήταν οι λόγοι και όχι επειδή έτρωγε πολλές πατάτες με κρέας. χοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  82. Το κόμμα των Μπολσεβίκων απο το 1945 ήταν χωρίς στελέχη λόγο των απωλειών του πολέμου. Επίσημα ο Οπορτουνισμός στην ΕΣΣΔ επικράτησε στο 20ο Συνέδριο το 1956 Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο ΣΤΑΛΙΝ και οι υπόλοιποι Μπολσεβίκοι που ήταν στο κόμμα ήταν Οπορτουνιστές όπως μας λες εσύ. ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΗΤΑΝ και είχαν ...ευαγγέλιο.... τον Δημοκρατικό Συγκεντρωτισμό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Τι περιμένεις ρε καημένε αφού ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν έχεις απαντήσει. Σου έβαλα απόσπασμα από τον Λένιν για την "ανεξάρτητη" Ελλάδα ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ. Για το Πρόγραμμα του ΚΚΕ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ. Σου παρέθεσα αποσπάσματα από το ξένο κεφάλαιο ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ.

    ΜΗΔΕΝ ΣΕ ΟΛΑ. Και περιμένεις και δύσκολα τρομάρα σου εδώ στα εύκολα δεν δίνεις απαντήσεις. Βέβαια αυτά τα εύκολα για σένα είναι δύσκολα και το καταλαβαίνω. Για το δε Λένιν και το ζήτημα της Ελβετίας αναφέρεται ΜΟΝΟ στην Ελβετία σαν ιμπεριαλιστική και σε ΚΑΜΙΑ άλλη χώρα. Ποια άλλη χώρα χαρακτηρίζει σαν ιμπεριαλιστική πέρα από την Ελβετία; Πάντα τα ιμπεριαλιστικά κράτη είναι ΛΙΓΑ, μετρημένα στα δάκτυλα. Ε σε αυτά ήταν μέσα τότε και η Ελβετία. Χαίρω πολύ. Και σήμερα είναι η Κίνα που την εποχή του Λένιν ούτε λόγος για κάτι τέτοιο.

    Είσαι και ψεύτης όσο αφορά το ΠΡΩΤΟ γράμμα του Νίκου αφού εκεί δεν κάνει λόγο για ΚΑΝΕΝΑ ιμπεριαλιστικό πόλεμο αλλά για ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ αφού σε εκείνη τη στιγμή η Ελλάδα τέτοιο πόλεμο έκανε εναντίον της Ιταλίας. Πάμε να δούμε τι γράφει:

    "Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ, ενάντια στο φασισμό του Μουσσολίνι."

    Εσύ σκοπίμως συγχέεις τους σκοπούς του Μεταξά που σαν πράκτορας και ΥΠΗΡΕΤΗΣ των Άγγλων ήθελε να μας εμπλέξει σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο (και που πολύ σωστά ο Νίκος είχε πει στα άλλα δύο του γράμματα) με το χαρακτήρα που είχε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ο πόλεμος σε ΕΚΕΙΝΗ τη χρονική στιγμή του Α΄γράμματος για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Την χρονική στιγμή λοιπόν που γράφτηκε το Α΄γράμμα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ο πόλεμος από μεριάς μας ήταν ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ και ΔΙΚΑΙΟΣ διότι ο στόχος ήταν η υπεράσπιση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ από μία ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. Γι'αυτό και ο Νίκος ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ τον πόλεμο αυτό λέγοντας:

    "Στον πόλεμο αυτό που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δόσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη."

    Συμπέρασμα: Είσαι ΨΕΥΤΗΣ, ΣΙΧΑΙΝΕΣΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ γι'αυτό και αραδιάζεις όλα αυτά τα ψέματα και τις συκοφαντίες. Σιχαίνεσαι την ΚΔ, σιχαίνεσαι τους κομμουνιστές, σιχαίνεσαι το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΚΕ συνεπώς είσαι ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑΣ. Και επειδή δεν απαντάς σε τίποτα ενώ εγώ αντιθέτως έχω δώσει ΣΕ ΟΛΑ απαντήσεις δεν έχω κανένα λόγο να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση τουλάχιστον μόνο με εσένα. Αν θέλει να σχολιάσει κάποιος άλλος και να συμμετέχει ναι μπορώ να συνεχίσω και η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις όσων παρακολουθούν αυτή τη συζήτηση σχετικά με τα λεγόμενά σου.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Σε όλα πήρες απαντήσεις Την απόγνωσή σου την καταλαβαίνω αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω. Ο Λένιν εξηγεί στον Γκρόιλιχ γιατί η ΕΛΒΕΤΙΑ είναι Ιμπεριαλιστική. Στην Ευρώπη ήταν όλες η χώρες την εποχή του ΛΕΝΙΝ και η Ελλάδα απο το 1911... 100 χρόνια μετά όλες η χώρες είναι στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αληλεξάρτησης και η κάθε χώρα έχει διαφορετική θέση στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ. Σύμφωνα πάντα με τον ΛΕΝΙΝ εκτός αν ήταν ...τροτσκιστής..... Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ έγραψε ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ απο την απομόνωση της φυλακής στο 2ο και 3ο ΑΝΟΙΧΤΑ με τον Μανιαδάκη να τα θάβει. ....τροτσκιστής και ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ για εσένα.... Για όλα τα υπόλοιπα τα λόγια σου είναι τίτλος τιμής για τους Κομμουνιστές. Αν συμφωνούσες θα 'εψαχνα που έχω λάθος. Οσοι μας διαβάζουν καταλαβαίνουν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Σαν σήμερα ο σ.Ν.ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ απο το ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΣ. Επίσης ίδια ημέρα ο Πρόεδρος του Οπορτουνιστικού μπάχαλου ....ΕΔΑ.... πήρε την υπόσχεση στο γραφείο του Παπάγου πως το Αστικό κράτος δεν θα βγάλει την ...εδα... παράνομη. ΜΑΚΑΚΕΣ ΗΤΑΝ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή