Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Παιχνίδια ιμπεριαλιστών




Η Τουρκία ματαίωσε την αγορά των S400 και κλείνει ξανά προς το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς. Ανατρέπει ξανά τις ισορροπίες.
Το πιο λογικό είναι να αλλάξει και πάλι προσανατολισμό. Και να επανέλθει σε αυτούς που στηρίζουν πάντα τη δικτατορία της αστικής τάξης της Τουρκίας σε βάρος του Τουρκικού και των γειτονικών λαών.

Στη σύγκρουση Ρώσων και Αμερικανών, ο μεσαίος ιμπεριαλιστής μάλλον δεν μπορεί να παραστήσει τον ισότιμο. Δεν μπόρεσε να σηκώσει τα βάρη της αντιπαράθεσης. Μπορεί όμως να διαπραγματευθεί και να κερδίσει σε βάρος των γειτόνων του. Δεν θα παρατήσει ένα ρόλο διπλού παιχνιδιού που του αποφέρει κέρδη.
Για όσους έτριβαν τα χέρια τους που ο Ερντογάν ήταν με τους Ρώσους υπολογίζοντας ότι θα έχουν τη στήριξη των αμερικανών κατά της Τουρκίας, ας αρχίσουν να σκέφτονται και το αντίθετο. Κανένας δεν ξέρει τι ανταλλάγματα εξασφάλισε η Τουρκία για να κάνει αυτή τη στροφή. Σταδιακά θα τα δούμε. Πάντως χαμένη απέραντη στην Ελλάδα, που τα δίνει όλα χωρίς αντάλλαγμα, δεν πρόκειται να βγει.
Για την ιστορία. Όταν οι δυτικοί ιμπεριαλιστές, που έβαλαν την Ελλάδα να κάνει τη Μικρασιατική εκστρατεία για να πάρουν τα πετρέλαια της Μοσούλης, τα βρήκαν με τον Αττατούρκ, κυριολεκτικά ανέτρεψαν τους όρους του πολέμου μέχρι και σε σημείο να κόβουν τα χέρια των προσφύγων που προσπαθούσαν να σωθούν ανεβαίνοντας στα πλοία τους.
Καμιά εμπιστοσύνη κανένας συμβιβασμός με τους ιμπεριαλιστές. Οι λαοί μόνο να χάσουν έχουν από αυτούς.
Στεργιος Βασιλειου





1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι Ακριβώς έτσι. Ιμπεριαλιστής είναι και η Αστική τάξη στην χώρα μας που πάντα κερδίζει κάτι στην Μοιρασιές Ποτέ δεν έφυγε χαμένη απο καμία απο το 1911... και μετά. ΠΟΤΕ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή