Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Αλλοίωση Πολιτι(ζ)μού



Όλοι εσείς που ανησυχείτε ότι θα έρθουν οι "λαθροεισβολείς" και θα σας αλλοιώσουν τον πολιτισμό, σε τι ακριβώς έγκειται ο πολιτισμός σας;
Στην αγάπη για τις τέχνες - που έκανε 80.000 εισιτήρια ο Σεφερλής;
Στην πρόοδο των επιστημών - που έχουμε περισσότερους παπάδες και μπάτσους από γιατρούς;
Στη μελέτη και διατήρηση της γλώσσας - που οι μισοί δεν την μιλάτε/γράφετε καν;
Στον ορθό λόγο - που πάτε και γλείφετε κουτάλια στις εκκλησίες εν μέσω κρουσμάτων κορονοϊού;
Στο περί δικαίου αίσθημα - που άμα είσαι καθαρίστρια με πλαστό απολυτήριο Δημοτικού τρως 10 χρόνια, κι αν είσαι δολοφόνος με Corvette πας σπίτι σου;
Στο κριτικό πνεύμα - που είστε καθηλωμένοι μπροστά στα κανάλια των ιδιοκτητών σας και μασάτε σανό;
Στην ενσυναίσθηση προς τον αδύναμο, τον κατατρεγμένο, τον ταλαίπωρο - που θέλετε να βυθίσετε εγγύους και μωρά παιδιά;
Στην ηθική σας - που πηγάζει από την εποχή του σιδήρου όπως κι η θρησκεία σας;
Στον αναστοχασμό υπαρξιακών και φιλοσοφικών πανανθρώπινων ερωτημάτων - που πιστεύετε σε παραδείσους, κολάσεις και φανταστικούς μπαμπάδες στον ουρανό;
Στο δίκαιο καταμερισμό του πλούτου - που το Μητσοτακέικο (και το κάθε Μητσοτακέικο) έχει διορίσει και τον τελευταίο συγκούμπαρο κι απλά στενοχωριέστε που δεν ήσασταν εσείς;
Στην προοδευτική σκέψη - που είστε ακόμα στο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, ματσίλα, πατριαρχία, βία;
Στη διαλλακτικότητα σας - που γαμωσταυρίζετε και εύχεστε καρκίνους σε όποι@ διαφωνεί με σας;
Στο θάρρος απέναντι στους τυράννους - που ο Μαρινάκης έχει φάει τόσο κόσμο για την πρέζα του και τον έχετε και ευεργέτη;
Στη δημοκρατία σας - που βάλατε ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ στη Βουλή;
Στην αξιοκρατία - που κυβερνάνε τρεις οικογένειες την αποικία μας εδώ και έναν αιώνα;
Στην κοινωνική ευθύνη - που παρκάρετε σε πεζοδιαβάσεις, διαβάσεις τυφλών κι ΑΜΕΑ, μέχρι και καβάλα σε παγκάκι το σαράβαλό σας;
Ή τέλος τέλος σε αυτό το γαμημένο το φιλότιμο - που το 'χετε πάρει εργολαβία, αλλά θα κλέψετε τη σειρά μέχρι και στην επιβίβαση στο αεροπλάνο με τη θέση σας αριθμημένη και δικιά σας;
Εκτός αν θεωρείτε πολιτισμό τα κωλοφτιαγμένα σας, τα κοκορέτσια, τη μπάλα, το κίνο, τα σκυλάδικα, το "ήμουνα στους καταδρομείς", το βαράω τη γυναίκα ΜΟΥ και τα παιδιά ΜΟΥ, το μισώ τη δουλειά μου και περιμένω τη σύνταξη για να "ζήσω", τα γονατίσματα στο παπαδαριό και το γλείψιμο στους Λάτσηδες, Βαρδινογιάννηδες και λοιπά παράσιτα.
Όχι πείτε ρε τραχανοπλαγιάδες, τι πολιτισμό νομίζετε ότι έχετε που κινδυνεύει κιόλας;

By Aris Pitas











4 σχόλια:

  1. Νάσου και η κο(ζ)μοπολίτική "Αριστερά", η "αριστερή" πτέρυγα της σοσιαλδημοκρατίας, που πρώτα θα της βγεί η μικροαστική ψυχή και μετά το διμετωπικό ("ούτε ΝΑΤΟ - ούτε Βαρσοβία») χούϊ:
    Οι πρόσφυγες και τα σύνορα. Για τη στάση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
    Αυτοί θαρρούνε, πως βρήκανε πάλι την ευκαιρία να την βγούνε από τα "αριστερά" στο ΚΚΕ, (το υπαρξιακό τους άγχος) επωφελούμενοι από μια συνηθισμένη κωλοτούμπα ρουτίνας του τΣύπριζα, μεταξύ κοσμοπολιτισμού και εθνικισμού. Σηκώνοντας πιο ψηλά τη σημαία ....των "ανοιχτών συνόρων"!
    Τώρα υιοθετούν χωρίς επιφύλαξη φήμες, που διασπείρει το γνωστό και μη εξαιρετέο "Forensic Architecture" γνωστό και από την φιλοϊμπεριαλιστική φιλο"δυτική" στάση του (μαζί με το ΣΕΚ, του κ. Π. Κωνσταντίνου) στον πόλεμο της Συρίας! Που και αλήθεια νάναι (διόλου απίθανο) το τι σχέση έχει με τις θέσεις και την στάση του ΚΚΕ, μόνο η αντικουκουέδικη/αντικομμουνιστική ψυχούλα τους ξέρει! Το χώσανε κι αυτό σε ένα κείμενο, που αναφέρεται τσουβαλιαστά και στο ΚΚΕ, και σου λένε, ....κάπου θα κολλήσει λίγη λάσπη!
    Η μοναδική ευθεία αναφορά τους στο ΚΚΕ σχετίζεται με την πρότασή του να διευκολυνθούν οι πρόσφυγες να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους! Πρόταση, που ξεβρακώνει τα βρώμικα παιχνίδια τόσο του Ερντοκάν, όσο και των Ευρωπαίων, συμπεριλαμβανομένων και των ελλήνων αστών! Και η "κριτική" τους είναι πως αυτό είναι ..."μαγικό"(!), μάλλον κι αυτό ανήκει στην "Δευτέρα Παρουσία"!
    Για τους ντροπαλούς δεξιορεφορμιστές κοσμοπολίτες μας, το σωστό είναι ...."να περνάνε και από την Ελλάδα", να παίξει κι ο καϋμένος ο (κυνηγημένος από την ελληνική αστική τάξη) Ερντοκάν λίγη μπάλα, να βγάλουνε και οι διακινητές/ΜΚΟ κανά φράγκο, τα σύνορα να είναι ανοιχτά γενικώς, no war - make love, ....και τα σαλεμένα μυαλά στα κάγκελα!
    Κι όλος αυτός ο καρνάβαλος "κριτικής" για να μπορέσουμε να χωρέσουμε σε μια κόλλα χαρτί τον (προσφιλή μας, αλλά ...ας πάει και το παληάμπελο) τΣύπριζα με το ...ΚΚΕ(!), και τον φάντη με το ρετσινόλαδο!
    Δοξάστε την ασταμάτητη κατρακύλα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O τΣύ(π)ριζας τους έχει κάνει μεγάλη ζημιά, και τώρα πασχίζουν με κάθε μέσο και τρόπο να τον φορτώσουν στο ...ΚΚΕ! (Που τον πολεμάει, σε κάθε έκφανσή του, από το 1968.)
    Γιατί αλλιώς καταρρέει ο αναχωματικός τους ρόλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣΦΥΓΟΦΑΓΟΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΑΤΕΡΕΣ; ΑΝΟΙΧΤΑ Η ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ;

    Στρατάρχη, σε σχέση και με το κείμενο του Aris Pitas, που ανάρτησες, και με αφορμή τα διαλαμβανόμενα στην Πατρίδα μας σχετικά με το λεγόμενο «Προσφυγικό» θέλω να καταθέσω κάποιες γενικότερες σκέψεις μου, που εν μέρει αχνοφαίνονται στα σχόλια, που έχω καταθέσει εδώ.
    Είναι γεγονός, πως ο Ιμπεριαλισμός, και στην Πατρίδα μας, επωφελείται 100% από την αποδιοργάνωση του κομμ. κινήματος, και μπορεί «να άγει και να φέρει» τον Λαό, περνώντας τελικά τις πολιτικές του και διορθώνοντας εύκολα τις όποιες αστοχίες του, όπως προχτές με τα ΜΑΤ στην Λέσβο. Ας παραθέσω κι εδώ απόσπασμα σχετικού σχολίου μου της 3/3 στο «Cogito ergo sum»:
    «Εκείνο, που με εντυπωσιάζει, παρακολουθώντας και τις εξελίξεις στη Χίο και στα αείποτε "κόκκινα" νησιά, είναι το πως ο Ιμπεριαλισμός χειρίζεται τα γίδια του.
    Εχει στήσει δύο "γραμμές", που δήθεν "συγκρούονται" επί παντός επιστητού, άρα και επί του "προσφυγικού":
    Η πρώτη, η φασαριόζικη, είναι τα "εθνίκια" η κλασσική στοκο-δεξιά, ακροδεξιοί, φασισταριό κλπ., με αρχηγό στο Β. Αιγαίο έναν ανεκδιήγητο "Μουντζούρη", όνομα και πράμα. Είναι οι "φάτε την προσφυγκιά", τους "εισβολείς", τους "Τούρκους" κλπ. Αυτούς τους βάζει μπροστά, για να δίνουν τον τόνο, να συσκοτίσουν τις αιτίες και τελικά ...να καούν! Ανοίγοντας βασικά τον δρόμο για τους "άλλους", τους ..."καλούς"!
    Ποιοί είναι οι "άλλοι";
    Είναι το θλιβερό συνονθύλευμα, που "περνάει" την δεύτερη γραμμή, την κοσμοπολίτικη. Αυτή, που τελικά θα επιβληθεί. Εδώ μέσα είναι η ξετσίπωτη Ντόρα και ο ντροπαλός αδερφός της "Γουαϊδό" (η "Κοκοβιός" η Κούλης), όλος ο τΣύριζας, και σχεδόν όλο το εξωκυνοβούλιο με εξαίρεση, ίσως, τα δύο μουλού. Αυτοί, είτε το παίζουν "προσφυγοπατέρες" (οι ..."αριστεροί", τρομάρα τους), είτε κλείνουν το μάτι στα "εθνίκια", τώρα ακούνε μπινελίκια, αλλά αυτοί είναι οι αυθεντικοί διεκπεραιωτές της "γραμμής", που θα επιβληθεί. Ο "Γουαϊδό" με τον Τζίφρα διαγκωνίζονται ποιός τελικά θάναι ο ευνοημένος. Οι πρώτοι, ο εθνικοφασιστικός συρφετός, θάχουν την τύχη του "μπούλη". Θα τους αδειάσουν, όταν θάχουν τελειώσει το κομμάτι τους. Δεν θα τους κυνηγήσουν. Θα τους έχουν στο "μούσκιο" για επόμενη χρήση. Αλλωστε το σύστημα, μοιραία θα μετατοπίζεται όλο και σε πιο φασιστικούς μεσημβρινούς, αλλα ο νέος φασισμός δε χρειάζεται νάναι παλαιοεθνικιστικός. μπορεί νάναι και σε μετα-μοντέρνα έκδοση.
    Ετσι βλέπω να παίζει μπάλα ο Ιμπεριαλισμός.»
    Την ίδια μέρα σημείωνε και το ΠΓ/ΚΚΕ: Καλούμε τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα κλπ., ... Να απομονώσουν τόσο τον αντιδραστικό εθνικισμό και την καταστολή όσο και τον επικίνδυνο κοσμοπολιτισμό της θεωρίας των "ανοιχτών συνόρων".
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (συνέχεια)
    Εχουμε μπροστά μας δηλαδή μια γνωστή και αναμενόμενη ταχτική του Ιμπεριαλισμού, της δημιουργίας παραπλανητικών διλημμάτων και εικονικών διπόλων, για να εγκλωβίζονται και να χειραγωγούνται οι λαοί σε ελεγχόμενα μονοπάτια.
    Αυτή η ταχτική ήταν είτε άγνωστη, είτε περιθωριακή στα δικά μας χρόνια, τότε, που κυριαρχούσε η ταξική πάλη με την σύγκρουση των δύο συστημάτων, Καπιταλισμός – Σοσιαλισμός, ΝΑΤΟ – Βαρσοβία κλπ. Τότε εν χρήσει ήταν οι παραλλαγές με τον «Τρίτο Δρόμο», τους «δημοκρατικούς σοσιαλισμούς» κλπ.,αλλά δεν μπορούσαν να υποσκελίσουν την βασική αντίθεση. Υπήρχε ο βράχος του «Υπαρκτού», ήταν εκεί, χειροπιαστός, οπλισμένος και δεν δεν μπορούσε να αγνοηθεί. Ηταν η «Αυτοκρατορία του Κακού» χωρίς ….φιοριτούρες!
    Μετά το ’89 –’91, όταν το εμπόδιο παραμερίστηκε, μπήκε σε εφαρμογή το plan B. Aρχισαν να εμφανίζονται παντού τα ψεύτικα δίπολα, που ό,τι κι αν διαλέξεις, από κάτω θα βρείς ….Ιμπεριαλισμό! «Πορτοκαλί επαναστάσεις», «Ανοίξεις» κλπ.
    Αυτά ζήσαμε και το ’15 με το «δημιοψήφισμα», αυτά ζούμε και σήμερα με το «προσφυγικό».
    Και δυστυχώς, ενώ το ΚΚΕ βρήκε σχετικά γρήγορα το δρόμο του στη νέα κατάσταση, η υπόλοιπη «αριστερά» δε λέει να ξυπνήσει, πάσχοντας και από την γνωστή μικροαστική της φύση. Το αποτέλεσμα είναι να «τσιμπάνε» στα διλήμματα και να «αντιδρούν» αλείφοντας βούτυρο στο ψωμί του εχθρού, πριμοδοτώντας τις προβοκάτσιες του. Δείτε την ανάρτηση του Aris Pitas (σωστά όσα λέει, αλλά ...δε φτάνουν!), το χθεσινό αρκετά μαζικό συλλαλητήριο των «εξωχωρικών» με το αμφιλεγόμενο πολιτικό του πλαίσιο, αλλά και το σχετικό ρεπορτάζ της Katiousa. (Πολύ ενδιαφέρον ότι τα «ανοιχτά σύνορα» απουσιάζουν από την συνθηματολογία των δύο ΚΚΕ/μουλού).
    Το ερώτημα, που μπαίνει στις ταξικές δυνάμεις είναι πως μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα το ΚΚΕ και όσοι συμπαρατάσσονται με αυτό.
    Δεν αρκούν οι σωστές διατυπώσεις όπως η παραπάνω του ΠΓ. Πρέπει να γίνει παραπέρα επεξεργασία μιας ταχτικής για την εκλαϊκευση αυτών των εξελίξεων στην ταξική πάλη και των τρόπων αντιμετώπισής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή