Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Το ΚΚΕ για τον Κορονοιο





Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την επιδημία του κορονοϊού και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν:
«Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες το ΚΚΕ τοποθετείται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ήδη το ΚΚΕ, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης της δημόσιας υγείας, ανακοίνωσε την αναβολή όλων των εκδηλώσεών του μέχρι το Πάσχα.
Οι πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, επιχειρούν να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει έναν αντικειμενικό κίνδυνο, που έχει ορατές συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού και στην οικονομία της χώρας.
Η αλήθεια είναι ότι ο πραγματικός κίνδυνος προέρχεται από τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας, που ήταν γνωστές πριν την εμφάνιση του κορονοϊού. Αυτές οι ελλείψεις δεν προέκυψαν τυχαία, δεν είναι αντικειμενικές. Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της υγείας, για τη στήριξη της κερδοφορίας των ομίλων, για τη διασφάλιση των ματωμένων πλεονασμάτων. Αυτή η πολιτική ακυρώνει στην πράξη τις μεγάλες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, που υπάρχουν σήμερα, για την κάλυψη όλων των αναγκών πρόληψης και περίθαλψης του λαού. Έτσι, για παράδειγμα, φτάσαμε να λειτουργούν σήμερα μόνο 550 κλίνες ΜΕΘ, ενώ χρειάζονταν 3.500 πριν την εμφάνιση της επιδημίας του κορονοϊού.
Η επιβράδυνση της οικονομίας στην Ευρωζώνη και διεθνώς που προϋπήρχε, τώρα ενισχύεται παραπέρα από την εξάπλωση των κρουσμάτων του κορονοϊού και αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης μιας νέας κρίσης το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη.
Η προπαγανδιστική κυβερνητική εκστρατεία, που εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη και ζητά εθνική ομοψυχία για τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, συσκοτίζει το πραγματικό πρόβλημα. Η λήψη των αναγκαίων μέτρων απαιτεί εναντίωση στις δεσμεύσεις της ΕΕ και την πολιτική στήριξης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων, που θυσιάζουν την ικανοποίηση των αναγκών του λαού στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ο λαός δεν μπορεί ούτε πρέπει να πληρώσει ξανά!
Οι υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας επιβάλλουν την ανάγκη άμεσης λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων από την κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικότητα η συγκεκριμένη πανδημία και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν όλες οι πάγιες ανάγκες περίθαλψης που δεν σχετίζονται με αυτή.
1. Απαιτούνται εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας, όπως:
- Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.
- Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
- Να ξανανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία που έκλεισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2013 (πολυκλινική Πατησίων, Δυτικής Αττικής, Μπόμπολα κλπ). Να στελεχωθούν άμεσα, με μόνιμο προσωπικό και όχι με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία.
-Οι πρόσθετες ανάγκες νοσηλείας και κάθε ιατρικής πράξης να ικανοποιηθούν και με την επίταξη υποδομών υγείας στον ιδιωτικό τομέα.
2. Τα αναγκαία μέτρα περιορισμού και πρόληψης στον πληθυσμό για να εφαρμοστούν υποχρεωτικά, πρέπει να συνοδεύονται και με αντίστοιχα μέτρα προστασίας των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των ίδιων των εργαζομένων. Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί στηρίζουν μόνο τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ενώ επιφυλάσσουν καθεστώς “καραντίνας” για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, δεν εξασφαλίζεται κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας του οικογενειακού εισοδήματος για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες σε περίπτωση που νοσήσουν οι ίδιοι ή λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων σταματήσουν την εργασία τους.
Η ενιαία ''οριζόντια'' αντιμετώπιση της κυβέρνησης, σχετικά με τις ρυθμίσεις για τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρηματικών ομίλων, του μεγάλου κεφαλαίου, των αυτοαπασχολούμενων και των μισθωτών, θα μεταφραστεί τελικά σε νέα βάρη στις πλάτες του λαού.
Οι εργαζόμενοι, μέσω των εισφορών τους προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, έχουν πληρώσει διπλά και τριπλά προκειμένου μπροστά σε τέτοιες έκτακτες καταστάσεις να μπορούν να έχουν στοιχειώδη κάλυψη και παροχές. Έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν μέσω του ΕΟΠΥΥ για την Υγεία τους, μέσω του ΟΑΕΔ και άλλων εισφορών στον ΕΦΚΑ για την κάλυψη εισοδήματος στις περιπτώσεις ανεργίας, προσωρινής αδυναμίας για εργασία (ασθένεια, ατύχημα).
Να εξασφαλιστεί πρόσθετη άδεια, επιπλέον της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές








5 σχόλια:

  1. Στις Ταξικές κοινωνίες δεν μπορεί να υπάρχει καμία προστασία της ζωής των ανθρώπων με κανένα τρόπο. Μοναδικό κριτήριο είναι το καπιταλιστικό κέρδος και τίποτα άλλο. Η Εργατική τάξη και ο λαός πρέπει να παλέψει μέσα απο την Λαική Συμμαχία για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων του έχοντας καθαρό πως όλα είναι προσωρινά και πρέπει να έχει τελικό στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με Εργατική λαική εξουσία και Δικτατορία του προλεταριάτου. Είναι μονόδρομος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύσσωμη η ψευτοαριστερά από το "Κ"ΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τους μαοϊκούς, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους τροτσκιστές δουλεύει, με την στάση της, για την κυβέρνηση (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Αντί να χτυπάνε την κυβέρνηση για το ότι δεν εφαρμόζει τα μέτρα αποτροπής της διασποράς του ιού σωστά, ολοκληρωμένα ή ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τα εφαρμόζει καν δεν ασχολούνται με την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ διαχείριση της κυβέρνησης συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια βουλευτών, πολιτικών, κομμάτων, καναλιών και δημοσιογράφων να παρουσιάζουν την κυβέρνηση σαν..υπεύθυνη δύναμη και το κυβερνητικό έργο σαν...σωστό.

    Κανένας δεν μιλάει για παράδειγμα για το γεγονός ότι την ίδια ώρα που περιορίζονται οι μετακινήσεις και η κυκλοφορία των πολιτών και απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των 10 εργαζόμενοι πρέπει να μετακινούνται και πρέπει να συναθροίζονται σε ΜΜΜ, γραφεία, αποθήκες, εργοστάσια και επιχειρήσεις που έπρεπε ή πολλές να είναι ΚΛΕΙΣΤΕΣ και να έχει ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ η λειτουργία τους (αυτές που δεν είναι απαραίτητες για αυτές τις συνθήκες) ή να λειτουργούν τουλάχιστον με το ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για τα βασικά (πχ επιχειρήσεις κοινής ωφελείας). Αιτήματα για τα οποία στην Ιταλία εργάτες και εργαζόμενοι προχωράνε σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

    ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΛΗΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΩΦΕΛΕΙΑ

    Και αυτό το απλό που συμβάλλει ακριβώς στην αποτροπή της διασποράς του ιού η ψευτοαριστερά το έχει κάνει γαργάρα.

    Συνεχίζεται....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλο ζήτημα είναι η εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης όσο αφορά τους ελέγχους και την καραντίνα. Έχουμε παραδείγματα όπως τον 25χρονο γιο εφοπλιστή που ήρθε από το Λονδίνο και δεν υποβλήθηκε σε ΚΑΝΕΝΑΝ έλεγχο ενώ ήταν θετικός και έβαλε σε κίνδυνο τους Ικαριώτες και κανένας δεν λέει κουβέντα ούτε μία κριτική. Είχαμε στα τέλη του Φλεβάρη τους γουναράδες που ταξίδεψαν στο Μιλάνο από την Καστοριά ενώ ήταν ήδη γνωστό το πρόβλημα και εκεί και όταν επέστρεψαν δεν υποβλήθηκαν καν σε έλεγχο. Τα αποτελέσματα για την Καστοριά γνωστά. Άλλοι πήγανε εκδρομή στην Τουρκία μέσω πανδημίας και αφού επιβλήθηκαν τα πρώτα μέτρα και κανείς δεν τους σταμάτησε. Αντί λοιπόν να τα ψέλνουν στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται την όλη κατάσταση ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Και πρέπει να λέμε και ευχαριστώ στην κυβέρνηση που έχουμε μόνο 55 νεκρούς και τόσα κρούσματα (λες και είναι αριθμητικό το πρόβλημα) ενώ αν εφαρμόζανε σωστά τα μέτρα ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ και λιγότερα θύματα θα είχαμε, λιγότερα κρούσματα και η διασπορά του ιού θα περιοριζόταν και αυτό πάει πακέτο με το επόμενο.

    Κρίσιμο ζήτημα λοιπόν που η “αριστερά” δεν προβάλει και δεν διεκδικεί στο βαθμό που πρέπει είναι τα ΜΑΖΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ. Τα μέτρα περιορισμού και όλα αυτά που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν αρκούν είναι καθαρά “αμυντικά” μέτρα. Πρέπει να “παίξει πιο επιθετικα” η κυβέρνηση. ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ και ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΔΩΡΕΑΝ τουλάχιστον σε όλους όσους παρουσιάζουν συμπτωματολογία ήπια ή βαριά. Μόνο έτσι γίνεται ο εντοπισμός, η καταγραφή και η απομόνωση των κρουσμάτων και των θετικών στον ιό οπότε και διευκολύνεται έτσι και η αποτροπή της διασποράς, γίνεται πιο αποτελεσματική. Αυτό άλλωστε προτείνει και ο ΠΟΥ σαν το πιο αναγκαίο μέτρο. Έτσι επίσης ενημερώνονται οι πολίτες ειδικά αυτοί που έχουν συμπτώματα ώστε να ξέρουν πως να ενεργήσουν.

    Ένα άλλο επίσης σοβαρό ζήτημα που έκανε γαργάρα η “αριστερά” μας είναι το ζήτημα της ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΑΣΚΕΣ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ, ΓΑΝΤΙΑ κλπ ακριβώς για να υπάρχει πλήρης εφοδιασμός του λαού μας και των εργαζομένων στην Υγεία ώστε να μην έχουμε τραγικές ελλείψεις και να περιμένουμε από τα διάφορα ιδρύματα “δωρεές” καθώς και από τους κινέζους ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΙ να μας φέρνουν τα απαραίτητα. ΤΩΡΑ λοιπόν να μπουν μπροστά παραγωγικές δυνάμεις (βιοτεχνίες, βιομηχανίες εργοστάσια και επιχειρήσεις) γι'αυτό το σκοπό.

    Συνεχίζεται....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλος ένα άλλο το οποίο αποτελεί κοινό παρονομαστή για όλους είναι η στάση απέναντι σε όσους συμπεριφέρονται ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ και ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ αυτοί δηλαδή που παραβιάζουν τα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού. Ενώ πρέπει να ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ανοιχτά τέτοιου είδους συμπεριφορές (πχ όταν ένας άρρωστος σπάει την καραντίνα, όταν πολλοί κυκλοφορούνε και μετακινούνται άσκοπα και λένε και ψέματα για τους λόγους που το κάνουν, όταν καταστηματάρχες και επιχειρηματίες ανοίγουν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους κλπ ) και η αριστερά πρέπει να προσπαθεί να νουθετεί τους πολίτες και να καλεί τους πάντες να επιδεικνύουν αλληλεγγύη καθώς και να συμβάλλουν στην ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, η αριστερά μας σιωπά και δεν λέει κουβέντα, δεν ασκεί σε αυτούς τους ανθρώπους ΚΑΜΙΑ κριτική και δεν ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ανοιχτά τέτοιες συμπεριφορές. Όχι δεν μετακυλίεις καμία ευθύνη του συστήματος πάνω στους ανθρώπους αυτούς ούτε παίζεις το χαρτί της “ατομικής ευθύνης” για να κρύψεις τις ευθύνες του συστήματος απλά τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές και πρέπει να τις καταγγέλεις γιατί στρέφονται ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Είναι πραγματικά τραγικό που ο Πελετίδης δεν είπε κουβέντα για τους ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ καρνάβαλους όπως και ο πολιτικός του χώρος το “Κ”ΚΕ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλη η “αριστερά”.

    Αποδεικνύεται λοιπόν ακόμη και σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα αυτό της πανδημίας πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είναι όλοι τους δυστυχώς οι μεν κοινοβουλευτικοί αφήνουν την κυβέρνηση να κάνει παιχνίδι χωρίς να ασκούν κριτική για τη διαχείριση της αποτροπής του ιού ούτε παρουσιάζουν συγκεκριμένες προτάσεις οι δε εξωκοινοβουλευτικοί φωνάζουν για...τρομοκρατία και καταστολή χωρίς προτάσεις συγκεκριμένες και κριτική σωστή και ολοκληρωμένη επίσης για την αποτροπή της διασποράς του ιού. Δεν αρκούν τα αιτήματα για την υγεία ή τα εργασιακά δικαιώματα εδώ χρειάζεται ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντί λοιπόν όλοι να πιέζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στα διαγνωστικά τεστ, αντί να πιέζουν όλοι να εφαρμόζονται τουλάχιστον σωστά και αυτά τα μέτρα αποτροπής αυτοί κάνουν μάγκες τον Τσιόδρα και τον Μητσοτάκη. Για τον δε ανεκδιήγητο Τσιόδρα ο οποίος αρνείται επίμονα τα μαζικά διαγνωστικά τεστ (κόντρα στον ΠΟΥ) Περισσός και Κουμουνδούρου ΚΟΥΒΕΝΤΑ μάλιστα ο Μπογιόπουλος τον υπερασπίστηκε κιόλας αυτόν τον τύπο που θα μας λέει στο τέλος ότι πρέπει να τους ευχαριστούμε κιόλας που δεν γίναμε Ιταλία (λες και αυτό είναι το ζητούμενο και δεν ντρέπεται και αυτός αλλά και η κυβέρνηση που αντιμετωπίζουν την πανδημία με...αριθμητικούς όρους σαν να είμαστε σε τηλεπαιχνίδι). Και σε αυτό ΣΥΡΙΖΑ και "Κ"ΚΕ κάνουν την πάπια αντί να τους κατακεραυνώνουν.

    Και φυσικά κουβέντα για τον κύριο υπεύθυνο τον κινέζικο ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ-ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και το ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΙΣΤΙΚΟ "Κ"Κ. Τόσο "αντικαπιταλιστές" και "αντιιμπεριαλιστές". Βέβαια αν η πανδημία άρχιζε από τις ΗΠΑ ή κάποια χώρα της ΕΕ θα βλέπαμε ανακοινώσεις, καταγγελίες, καταδίκες ενώ τώρα δεν τολμάει ΚΑΝΕΝΑΣ να μιλήσει για τον βασικό υπαίτιο. Ούτε μία ανακοίνωση βρε παιδί μου τίποτα ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή