Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Η ΝΑΤΟική "αριστερά¨" ξαναχτυπά



Όταν θέλεις να κρυφτείς αλλά το μίσος δεν σε αφήνει  
(πατήστε  πάνω στην φράση)
Το πρώτο που καταλαβαίνει κανείς είναι ότι στόχος του άρθρου είναι το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα με το να του φορτώνει πράξεις που δεν κάνει. Κανένα αντιιμπεριαλιστικό κίνημα δεν ευλόγησε κανέναν μικρό ή μεγάλο ιμπεριαλισμό, καμιά δικτατορία, κανέναν βασανιστή λαών. Το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα γνωρίζει καλά τη μήτρα του ιμπεριαλισμού που είναι η ταξική εξουσία των καπιταλιστών, όποια πολιτική μορφή και αν παίρνει, αστική δημοκρατική, δυτική, ανατολική, ανατολίτικη, ισλαμική, χριστιανική κλπ, κλπ,


Αταξικές κριτικές με αναγωγή ενός μισητού ατόμου σε βάση επίθεσης κατά του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, μόνο υποψίες μπορεί να δημιουργήσει. Έχουμε γνωρίσει άπειρους «αριστερούς» ρόλους από αυτούς που παράγει κατά εκατοντάδες η ΣΙΑ με τις… «επαναστατικές» οργανώσεις που χρηματοδοτεί για να προβοκάρουν τα πραγματικά λαϊκά κινήματα.




Η θέση των αντιιμπεριαλιστών είναι ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, όποιοι και αν είναι. Θ θέση τους είναι κατά των ιμπεριαλιστικών, εθνικιστικών, επεκτατικών, εκμεταλλευτικών, αντιδημοκρατικών, καταπιεστικών κλπ επιθέσεων σε βάρος οποιουδήποτε λαού. Η καταδίκη των ΗΠΑ που είναι ο πρωτομάστορας της προβοκάτσιας αλλά και των επιθέσεων κατά λαών δεν υπάρχει κανένας λόγος να μείνει στο απυρόβλητο με τη δολοφονία του Σουλεϊμανί. Να μη ξεχνάμε ποτέ ότι εκατοντάδες χιλιάδες είναι τα θύματα από την επίθεση των ΗΠΑ δήθεν κατά του Σαντάμ Χουσεΐν. Όλοι ήξεραν ποιος ήταν ο δολοφόνος Σαντάμ. Όταν όμως οι αντιιμπεριαλιστές διαδήλωναν κατά του πολέμου εναντίον του Ιράκ και κατά των άλλων χωρών μη εξαιρουμένων της Λιβύης, Συρίας, Γιουγκοσλαβίας, δεν υπεράσπιζαν κανέναν δικτάτορα βασανιστή, εγκληματία. Τους λαούς υπεράσπιζαν αυτούς δηλαδή που σκότωναν οι αμερικανοί. Και τώρα κανένα Σουλεϊμανί δεν υπερασπίζουν. Τις συνέπειες από ετοιμαζόμενους πολέμους καταγγέλλουν και φυσικά υπερασπίζουν τα νέα υποψήφια θύματα από κάθε μικρό ή μεγάλο ιμπεριαλιστή πολέμαρχο και δικτάτορα. Ποτέ κανένας λαός δεν είδε προκοπή με όποια καπιταλιστική εξουσία και αν τάχθηκε.
Όταν όμως παριστάνεις τον ουδέτερο κριτή και επιτίθεσαι με αταξικό αναρχικό μοτίβο κατά των αντιιμπεριαλιστών, κάποιον σκοπό που κρύβεις υπηρετείς.
Άκου «Οι ΗΠΑ είναι ένα πολύ κακό καθεστώς με μία δυστυχώς κοντή μνήμη ….»!!! Ναι, μόνο κακός είναι να τους… διορθώσετε να μη ξεχνούν…. δεν είναι ο πλέον εγκληματίας ιμπεριαλιστής, τον έφαγε σε εγκληματικότητα ο… Σουλεϊμανί! Σε ποιόν τα πουλάτε;
Αυτά παθαίνει κάθε οπορτουνιστής και αναρχικός της συμφοράς.
Και θέλετε να πιστέψουμε ότι αθώα κάνετε την προπαγάνδα αυτή!

Στέργιος Βασιλείου 




16 σχόλια:

  1. http://avantgarde2009.wordpress.com/2020/01/10/ypekfyges-ypokrisia-aristeros-pacifismos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα ιδια πλαισια με το "αυτολεξει" ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ παισατε στην παγιδα ,την πατησατε κι εσεις

      Διαγραφή
    2. Ασφαλώς και διάλέξανε Ιμπεριαλιστή. Ρώσους Κινέζους Ιρανούς κ.α. Σφάζουνε τον Συριακό λαό εδώ και 8 χρόνια ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΙΑ ΙΡΑΝ και τα αντίστοιχα τμήματα της Συριακής αστικής τάξης. Με το ...Κ.Κ σε θλιβερό κατάντημα να έχει διαλέξει ΑΣΑΝΤ ΡΩΣΙΑ ΙΡΑΝ. Το ίδια ισχύουν και για τον Ιρανό Ιμπεριαλιστή Σουλειμανί που δολοφόνησαν οι Αμερικάνοι. Εχει τα χέρια του λερωμένα με το αίμα των Συντρόφων μας του Τουντέχ του Κ.Κ Λιβάνου των λαών τους όπως και της Υεμένης. Το ΚΚΕ Σοσιαλφασίστες δεν μπορούν να το πιάνουν στο στόμα τους. Τα τελευταία 29 χρόνια... έχουμε βγάλςι πολύτιμα συμπεράσματα απο την ιστορία τα οποία χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας δράση. Με κανένα Ιμπεριαλιστή ντόπιο η ξένο. Σε περίπτωση Ιμπεριαλιστικού πολέμου οι Κομμουνιστές θα μπούμε επικεφαλής της Εργατικής τάξης και του λαού για την υπεράσπιση της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ αντιμετωπίζοντας ντόπια και ξένη αστική τάξη σαν εισβολέα με έξοδο απο τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και νίκη της εργατικής λαικής εξουσίας. Αυτό πρέπει να κάνουν Συριακός και ιρανικός λαός για να απαλλαγούν απο την Καπιταλιστική ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΛΗΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. "Η θέση των αντιιμπεριαλιστών είναι ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, όποιοι και αν είναι."

    Όποιοι και αν είναι; Έτσι ε; Τότε γιατί δεν έγινε μία πορεία έξω από την κινέζικη πρεσβεία για τα εγκλήματα του κινέζικου καθεστώτος εναντίον του λαού του Χονγκ-Κονγκ; Γιατί δεν έγινε μία πορεία για τις σφαγές των Ρώσων ιμπεριαλιστών στη Συρία; Γιατί δεν υπήρξε έστω μία ανακοίνωση καταδίκης των παραπάνω εγκλημάτων; Γιατί ο Αγγουράκης πήγε ως παρατηρητής στο ψευτοδημοψήφισμα ΚΑΤΟΧΗΣ της Κριμαίας μαζί με...ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ; Από που και ως που "Κ"Κ υποστηρίζει τα συμφέροντα μίας ιμπεριαλιστικής και μάλιστα στην περίπτωση της Ουκρανίας επιθετικής υπερδύναμης; Γιατί το κόμμα σας αναγνωρίζει ως αδελφά κόμματα πράκτορες του ιμπεριαλισμού και ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ όπως το "Κ"Κ Ιράκ (που υποστήριξε την ΚΑΤΟΧΙΚΗ μετά το 2003 και την ανατροπή του Σαντάμ κυβέρνηση με άλλα λόγια ένα ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ και ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΟ κόμμα), Συρίας, Βενεζουέλας, ΑΚΕΛ, Ρωσίας, Ουκρανίας και φυσικά τους νούμερο ένα ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΗΔΕΣ της Κίνας; Δεν ήξερα ότι οι κομμουνιστές αγωνίζονται για το σοσιαλισμό μαζί με...ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Μάλλον είναι νέα μόδα που την λανσάρετε συνέχεια.

    Είναι παράξενο που μόνο οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι επιθετικές δυνάμεις που κάνουν πραξικοπήματα, επεμβάσεις, υποκινούν εμφυλίους κλπ και βγάζουμε συγκεκριμένα γι'αυτούς ανακοινώσεις καταδίκης, κάνουμε και πορείες ενώ Ρωσία και Κίνα απλά "ανταγωνίζονται" τους πρώτους στα πλαίσια ενδοαστικών και ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, δεν τους καταδικάζουμε συγκεκριμένα ενώ κάνουν ακριβώς τα ίδια και φυσικά ούτε μία πορεία δεν γίνεται για τα εγκλήματά τους. Μάλιστα τις πράξεις τους δεν τις χαρακτηρίζουμε καν εγκληματικές γιατί όταν βομβαρδίζουν οι ΗΠΑ τους καταγγέλουμε σαν εγκληματίες ενώ όταν οι Ρώσοι βομβαρδίζουν καταγγέλουμε τον "ανταγωνισμό" στα πλαίσια των αντιθέσεων μεταξύ τους. Αυτοί είναι οι "αντιιμπεριαλιστές" όπως τους εννοείτε εσείς.

    Οι αναρχικοί είναι αντιδραστικοί γιατί δεν αναγνωρίζουν δημοκρατικούς και αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες παρά μόνο "ταξικούς" και "αντικρατικούς". Έτσι παίζουν το παιχνίδι του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Οι "αντιιμπεριαλιστές" από την άλλη αναγνωρίζουν αυτούς τους αγώνες αλλά για κάποιο περίεργο λόγο μόνο όταν αυτοί ξεσπούν σε ΗΠΑ-ΕΕ και σε χώρες φίλα προσκείμενες σε αυτούς. Αν όμως ξεσπούν σε Ρωσία, Κίνα, Συρία, Ιράν, Βενεζουέλα κλπ στην καλύτερη βλέπουν ενδοκαπιταλιστικές και ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ως αποτέλεσμα κρατάνε ίσες αποστάσεις χωρίς να υποστηρίζουν τους λαϊκούς αγώνες ενώ στην χειρότερη χαρακτηρίζουν τους αγώνες αυτούς υποκινούμενους, πραξικοπήματα κλπ παίρνοντας ανοιχτά το μέρος των αντιδραστικών καθεστώτων και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Εχθροί των λαών τόσο οι μεν όσο και οι δε. Λες και στις χώρες αυτές δεν υπάρχει φτώχεια, πείνα, ανεργία, αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές, ιμπεριαλιστική εξάρτηση, φασισμός κλπ. Πως γίνεται όμως ενώ όλες είναι καπιταλιστικές χώρες αυτά τα προβλήματα να υπάρχουν μόνο στις μεν και όχι στις δε για τους "αντιιμπεριαλιστές" μας;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαπιστώνει κανείς όμως από την άλλη ότι ακόμα και σε αυτό που πρεσβεύουν οι δήθεν αντιιμπεριαλιστές πάλι δεν είναι συνεπείς. Ένα παράδειγμα. Γιατί πχ η Παπαρήγα όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε την Λιβύη το 2011 έλεγε στη Θεσσαλονίκη:

    "Ο πόλεμος, λοιπόν, και από την πλευρά των επιτιθεμένων και από την πλευρά του Καντάφι, είναι ένας πόλεμος ιμπεριαλιστικός....Δεν πρόκειται εμείς να παρασυρθούμε σε αυτήν τη λογική που λέει, όποιος είναι εναντίον του πολέμου είναι υπέρ του Καντάφι. Είμαστε εναντίον και των δύο."

    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=6171254

    Δηλαδή ενώ το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε τη Λιβύη ο Καντάφι δεν διεξήγαγε πόλεμο ΔΙΚΑΙΟ αλλά...ΆΔΙΚΟ και ιμπεριαλιστικό. Και να που οι αντινατοϊκοί μας βγαίνουν με την...αστερόεσσα κασκόλ και καταρρέουν τα ψέματά τους ότι δήθεν παλεύουν κατά του ΝΑΤΟ και των επεμβάσεων. Αλλά γιατί όμως χαρακτήρισαν το πόλεμο αυτό άδικο ενώ του Μιλόσεβιτς το 1999 δίκαιο; Που ήταν βέβαια δίκαιος 100% αλλά γιατί αφού έχουμε ίδιες περιπτώσεις στη μία είμαστε απέναντι στην άλλη είμαστε δίπλα; Μήπως γιατί στην περίπτωση της Λιβύης η Ρωσία ήθελε την πτώση του καθεστώτος Καντάφι κάτι που αποδείχτηκε και το 2011 όταν μαζί με την Κίνα ΑΠΕΙΧΑΝ από το ΣΑ του ΟΗΕ μη θέτοντας βέτο στην Νατοϊκή επέμβαση οπότε και ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ την επέμβαση.

    Βλέπετε λοιπόν ότι ακόμα και αυτά που δήθεν πρεσβεύουν πάλι τα υποτάσσουν στη λογική της εξυπηρέτησης των ρωσοκινέζικων συμφερόντων και πόσο εύκολα γίνονται κωλοτούμπες "αντιμπεριαλιστές"; Άλλα λέμε στη μία περίπτωση άλλα στην άλλη γιατί προφανώς άλλα πράγματα επιδιώκουν οι αγαπημένοι τους ιμπεριαλιστές.

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω τον πονοκέφαλο σου αλλα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Ο Καπιταλισμός είναι στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο παγκόσμια στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις αληλεξάρτησης και η κάθε αστική τάξη έχει διαφορετική θέση στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα σύμφωνα πάντα με τον ΛΕΝΙΝ που αρχές του 1917 εξηγεί στον Γκρόιλιχ γιατί είναι Ιμπεριαλιστική χώρα η ...ΕΛΒΕΤΙΑ..... Οτι ισχύει για τον Καντάφι το 2011 ισχύει και για τον Μιλόσεβιτς το 1999. Με την διαφορά οτι το πρόγραμμα του ΚΚΕ άλλαξε στο 15ο συνέδριο το 1996 και ολοκληρώθηκε ο εμπλουτισμός στο 19ο το 2013. Το οτι κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Στο θέμα μας τώρα... Γιατί το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν πήρε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ του 1944..... ΕΛΑ ΝΤΕ..... Γιατί καθυστέρησε να πέσει όλο το βάρος στον ΔΣΕ μέχρι τέλος του 1847 δίνοντας τον χρόνο στο Αστικό κράτος να οργανωθεί. Ουτε φαί ούτε νερό στον ΑΡΗ και στους ...ΛΗΣΤΕΣ.... απο την ....λαοκρατία ευρωκομουνισμό...... Ελα να γλεντήσουμε χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  4. Κυκλοφόρησε η 18η Ολομέλεια του 1973 σε εκδόσεις Σύγχρονη εποχή. Ενα πολύ σημαντικό ντοκουμέντο στα πλαίσια του 3ου δοκιμιου της ιστορίας 1968 1974. Την παρουσίαση θα κάνει η σ. ΑΛΕΚΑ. Πετάχτηκε να απαντήσει ο Μανιαδάκης Πετρόπουλος τιμώντας τάχα τον Χαρίλαο και κατηγόρεί τον Κολιγιάννη για το ξεκάρφωμα. Μας ...ενημερώνει πως το 1968 η διάσπαση δεν είχε ιδεολογικά χαρακτηριστικά γιατί ο ευρωκομουνισμός δεν υπήρχε τότε... ΤΟΜΠΟΛΑ..... έγινε λέει το 1975... Η Μαλακία σπάει καρύδια την στιγμή που ο Ευρωκομουνισμός ξεκίνησε το 1935 στην Κ.Δ. Τιμάει τάχα τους πεθαμένους για να θάψει τους Ζωντανους. Τίποτα παράξενο. Ολα στην πίστα για να χτυπήσει τις Σύγχρονες επεξεργασίες του ΚΚΕ. Αυτό το ποτήρι θα το ρουφήξει ολόκληρο. Το ότι η Αστική τάξη του έβαλε Νεύτη και Σκούζει ούτε μας νοιάζει χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και το Τσούξιμο του Μανιαδάκη Πετρόπουλου συνεχίζεται αυτή την φορά με το άρθρο του Μαίλη στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη για την 6η ολομέλεια του 1956 και την λανθασμένμη στρατηγική του ΚΚΕ. Φαίνεται ξεκάθαρα ο Μαίλης για άλλη μια φορά να του σκίζει τα σώβρακα και να Σκούζει. Γειά σου Γιωργάκη τΣυριζόπουλο.... χαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρα λοιπόν σύμφωνα με τον Μανιαδάκη Πετρόπουλο ο Ζαχαριάδης ήταν με τα πολιτικά μέτωπα και τα ενδιάμεσα στάδια. Οπότε αν είναι όπως τα λέει ο Γιωργάκης οι οπορτουνιστές δεν έπρεπε να το καθαιρέσουν και διαγράψουν το 1956 και να τον κρατήσουν εξόριστο σε Σοργκούτ και Μποροβίτσι μέχρι το 1973... Γιατί το έκαναν... Μάλλον θα έτρωγε πολλά Σουβλάκια με τζατζίκι και δεν τους άρεσε... χαχαχαχαχαχαχαχα. Εδω μέσα στο παραμιλητό του πάει να βγάλει λάθος τους Οπορτουνιστές που τον κατηγόρησαν για την αλλαγή προγράμματος το 1949 1953. Γιωργάκη την πρωινή να την κόψεις.......χαχαχαχαχα τυφλώνει........ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παναγιωτη εισαι τα αγρυπνα ματια των κομμουνιστων πανω στο σκυλολοι του οπορτουνισμου !!Παρακολουθεις απο κοντα την δραστηριοτητα τους ,τις παρεμβασεις τους ,τον πολεμο τους στο κομμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Μιλάμε για κατάντημα. Εδω γράφει πως σωστά το ΕΑΜ εξάντλησε κάθε δυνατότητα λύσης μέχρι τα τέλη 47. Δηλαδή σωστά καθυστερήσαμε ωστε το Αστικό κράτος να οργανωθεί να μαζέψει τον λαό στις Εξορίες και να ερημώσει τα χωριά. ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  9. Καλώς τον Τρότσκι. Τα σχόλια σου μπαίνουν κανονικά. Πες στα φιλαράκια σου να μη κόβουν τα σχόλια των Κομμουνιστών. Τόσο πολύ φοβούνται..... ΝΤΡΟΠΗ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Μανιαδάκης Πετρόπουλος προσπαθεί να χρεώσει στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ την Οπορτουνιστική γραμμή της Κ.Δ μετά το 1935.... και την οπορτουνιστική γραμμή του ΚΚΕ με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και μάλιστα την στιγμή που 9 χρόνια έλειπε. Οπως και την Θεωρία των δύο πόλων. Γράφει ο σ.Μαίλης σωστά πως ήταν λάθος η συμβουλή της ΕΣΣΔ για σταδιακό πέρασμα στον ΔΣΕ. Απαντάει ο Μανιαδάκης πως το έκανε επειδή δεν είχε υπογραφεί ακόμα με τους Δυτικούς συμφωνία Ειρήνης για να φανεί δήθεν ...σταλινικός.... Ας είχανε πάρει την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 για να μην υπάρχει ζήτημα. Επίσης ...ξεχνάει.... να μας πει πως η Κ.Δ είχε διαλυθεί απο τον οπορτουνισμό το 1943.... και το κόμμα των Μπολσεβίκων στα 1946 πλέον χωρίς στελέχη λόγω του πολέμου βάδιζε προς την τυπική επικράτηση του οπορτουνισμού τον Μάρτη του 1953. Δηλαδή στο μηχανισμό είχαν το πάνω χέρι. Αρα Παπάρια Γιωργάκη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμφανίστηκε το ναυάγιο Καλαματιανός. Φωνάζει ενάντια στον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό κάτω απο την Σημαία του Ιρανικού Ιμπεριαλισμού. Συνεχίζει με διάφορες ασυναρτησίες και φτάνουμε στο ζουμί.... Πρέπει να κάνουμε ....αντιμπεριαλιστικό.... αγώνα με Ρώσους Ιρανούς και Κινέζους Ιμπεριαλιστές. Και ενω μέχρι χτες μας έλεγε να πάμε με τον τΣύριζα τώρα που ξεβρακώθηκε δεν του αρέσει.... Θέλει να γίνει το ΚΚΕ σαν τα μούτρα του και να σώσει αυτό τον Καπιταλισμό. Βασιλάκη μη πηγαίνεις στα βαθιά. Τα έσκισες όλα τα Καλσόν ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή