Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ με τα μάτια της αλήθειας




Όπως «ενημερώνει» ο Σύμβουλος Ασφαλείας του προέδρου Τραμπ, Τζων Μπόλτον, «ο Μαδούρο χρησιμοποιεί ομάδες εφόδου που εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν στην Κούβα ώστε να απαγάγουν, να φυλακίζουν να βασανίζουν και να σκοτώνουν... την ίδια ώρα που οι άνθρωποι ψάχνουν μέσα στα σκουπίδια να βρουν κάτι να φάνε και να ταΐσουν τα παιδιά τους...»!!!

Προφανώς για το λόγο αυτό, «οι μέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες...», πιστοποιεί ο Μπόλτον.
Με άλλα λόγια, παιδιά προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε να κάνετε τα μπάνια σας, μέχρι να γυρίσετε πίσω, Μαδούρο...παπαλα!
Άφησα και γω «τα μπάνια μου» και ήρθα στο Καράκας να είμαι εδώ όταν θα...πέφτει! 
Αμ δε...
Η Βενεζουέλα δεν καλοπαιρνάει, σε πολλά πράγματα υποφέρει, στην αγορά υπάρχουν ελλείψεις.
Η Βενεζουέλα ζει φτωχικά, στερημένα όμως δεν πεινάει...
Στα μάτια του κόσμου δεν βλέπω απόγνωση ούτε «ελπίδα» ότι θα έρθει ο...Χουάιντο να μας «σώσει». 
Αν χαρακτηρίζει κάτι αυτό τον κόσμο είναι η ζωντάνια, το τραγούδι, ο ρυθμός, η...φασαρία γενικά...
Το Σάββατο στο Καράκας έγινε διαδήλωση 200-250 χιλ. υπέρ του νόμιμου προέδρου της χώρας. Κανείς δε βγάζει τέτοιες ειδήσεις, όμως η Υπ. Τουρισμού, ας πούμε με την οποία συναντηθήκαμε, έδειξε φωτό όπου μετείχε η ίδια σε διαδήλωση σε άλλη πόλη, όπου πήραν μέρος καμμία 50ριά χιλιάδες...ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν σε 10 και πλέον πόλεις.
- Γίνονται συνεχώς, οι άνθρωποι μαζεύονται μόνοι τους, ειδικά όταν ακούνε...μπρουτάλ(!) δηλώσεις σαν αυτές του Μπόλτον, λέει.
- Ναι, αλλά συγκεντρώσεις κάνει και ο...Γκουαϊντό...
- Ναι, έκανε παλιότερα...τώρα μάλλον τα παρατάει, δε μαζεύει κόσμο...το Σάββατο επιχείρησε να το κάνει, είχαν μαζευτεί δεκάδες κάμερες αλλά εικόνα δεν...έβγαινε, οι συγκεντρωμένοι ήταν μερικές εκατοντάδες!
Οι ρυθμοί ζωής στη χώρα(κινούμαι συνεχώς και πέρα της πρωτεύουσας μέχρι το...μαργαριτάρι της Καραιβικής, το νησί Μαργαρίτα με 600 χιλ. κατοίκους κ.α.) κανονικοί, υπαίθρια παζάρια με φρούτα και κάθε τοπική παραγωγή δουλεύουν όπως συνήθως.
Για όσους δεν γνωρίζουν το κλίμα της τεράστιας αυτής λεκάνης στην Καραιβική, θυμιζω ότι τώρα ο...χειμώνας είναι στην...κορύφωση του(!), η θερμοκρασία κινείται μονίμως στα πλαίσια 25-32ο Κελσίου! Το ίδιο, με δυο τρεις βαθμούς διαφορά είναι και το...καλοκαίρι, δηλ. από Νοέμβρη και μετά!
Έτσι οι άνθρωποι σχεδόν σε ετήσια βάση μπορούν να κυκλοφορούν με ένα κοντοπαντέλονο, μια μπλούζα, απλά σανδάλια...
Την Κυριακή το βράδυ, στην επιστροφή στην πόλη πέσαμε σε...μποτιλιάρισμα αυτοκινήτων μερικών χιλιομέτρων! Οι άνθρωποι γύριζαν από τη θάλασσα όπως γίνεται και στον...καθωσπρέπει δημοκρατικό κοσμο!
Κάτι προσπάθησα να ρωτήσω «που τα βρίσκουν τα λεφτά για βενζίνη...», ο αργεντινέζος συνοδοιπόρος τα κουβέντιαζε με τον οδηγό, γυρίζει και μου λέει: και γω δεν τοξερα αλλά είναι πολύ φθηνή, σχεδόν τζάμπα, γύρω στα 10 λεπτά(ευρώ λεπτά)! 
Α, τόσο φθηνή η τιμή του λίτρου;
Όχι, όχι, φωνάζει. Με αυτά τα λεφτά...γέμισε το ρεζερβουάρ!!!!
Κάπου θεώρησα ότι με...δουλεύει, όμως έτσι είναι.
Έμαθα και κάτι άλλο, καθαρά οικονομικό θέμα που μου το «σφύριξε» άνθρωπος της αγοράς!
- Ο Μαδούρο τόπαιξε έξυπνα... άφησε ελεύθερη την κυκλοφορία του δολαρίου, εμφανίστηκαν μαγαζιά που πουλάνε τα πάντα με δολάρια και σε αρκετές περιπτώσεις σχηματίζονται ουρές αγοραστών εκείνων των προϊόντων που λείπουν!
Οι «άθλιοι», κατά τον Βίκτωρα Ουγκό, συγνώμη κατά τον...Μπόλτον, είναι δύσκολο να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια μέσα στα σκοτάδια, από τις 7 το απόγευμα και μετά, που τους έχει καταδικάσει όχι ο Μαδούρο, αλλά ο...Μπόλτον! Πράγματι, στην πόλη υπάρχουν συχνές διακοπές ρεύματος που επανέρχεται γρήγορα, αλλά υπάρχουν. Είναι απόρροια εκείνης της απίθανης και απάνθρωπης προβοκάτσιας που έγινε από «αγνώστους» τον περασμένο Μάρτιο και έπληξε το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό σταθμό της χώρας. Το πρόβλημα λύθηκε με υπεράνθρωπες προσπάθειες των τοπικών ειδικών και τη συνδρομή της Ρωσίας, υπολείμματα όμως συνεχίζουν να εμφανίζονται ως σήμερα! Η πόλη, αν πω ότι φωταγωγείται πλημμελώς τη νύχτα, δεν θα έδινα πλήρη εικόνα. Η πόλη βυθίζεται στο σκοτάδι. 
Και όμως, χιλιάδες άνθρωποι κινούνται έξω, μεγάλο μέρος της νεολαίας περπατά στους δρόμους, οι μηχανόβιοι αλωνίζουν! 
Τροχονόμοι σε καίρια σημεία της πόλης υπάρχουν, ωστόσο δε μου έτυχε να διαπιστώσω ότι πάνε για βραβείο...αυστηρότητας(!), όταν ζευγάρια νεαρών πάνω σε μηχανές σταματάνε στο κόκκινο και μόλις περάσει ο άλλος από τον κάθετο δρόμο, φεύγουν αν και πίσω τους το κόκκινο συνεχίζει να υπάρχει...
Για τις φαβέλες, τις παραγκογειτονιές ελπιζω να βρω χρόνο να γράψω κάτι ξεχωριστά. Μια πρώτη μάτια σε κάνει να ανατριχιάζεις, υπάρχει όμως μεγάλο βάθος από πίσω, μια πρόχειρη εξήγηση λίγων γραμμών δε βοηθά στην αναδειξη της πραγματικής εικόνας.
Αστυνομοκρατία και πόσο δε στρατοκρατία μέσα στην πόλη δεν διαπιστώσαμε...(ίσως να ήταν σε εκπαίδευση στην...Κούβα!).
Σε πολλά σημεία κυριαρχούν δυο πορτραίτα, το μεγάλου οραματιστή Σιμόν Μπολιβάρ και του χαρισματικού ηγέτη που τόσο...περίεργα έφυγε από τη ζωή το 2014, Ούγκο Τσάβες.
Ενα πρώτο, πολύ προκαταρκτικό συμπέρασμα: ο Μαδούρο δε μετράει μέρες. Δεν πέφτει. Παρά τα κτυπήματα απ´ έξω!!!
Θα τον ρίξουν; Αυτό χωράει συζήτηση...Είναι έτοιμοι να επέμβουν στρατιωτικά; Να κάνουν θαλάσσιο αποκλεισμό; Και αν εκεί, τριγύρω εμφανιστούν καράβια με άλλες σημαίες; Ας πούμε, ρωσικές;



Ο Δημήτρης Λιάτσος (απ το Καράκας )











30 σχόλια:

  1. Τον Βορειοαμερικάνικο Καπιταλισμό Ιμπεριαλισμό τον γνωρίζουμε πολύ καλά μαζί με τα Εγκλήματα του. Οπως και της Ε.Ε μαζί και της χώρας μας. Ο Λαός της Βενεζουέλας πεινάει όπως και σε όλες τις Καπιταλιστικές Ιμπεριαλιστικές χώρες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως ο λαός πρέπει να στηρίξει το τμήμα της Αστικής του Τάξης που τα συμφέροντά του εξυπηρετούνται καλύτερα σε Συμμαχία με Ρώσους Κινέζους και Ιρανούς Ιμπεριαλιστές. Και στις δυο περιπτώσεις θα είναι χαμένος. Μια λύση έχει. Με επικεφαλής τους Κομμουνιστές να παλέψει κάτω απο την δική του ΤΑΞΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εργατική Λαική Εξουσία με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και Δικτατορία του Προλεταριάτου. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βέβαια η 20χρονη κυβέρνηση των Τσάβεζ Μαδούρο συκοφάντησε κάθε έννοια Σοσιαλισμού στην χώρα και σε ολόκληρη την Λατινική Αμερική. Κατέστρεψε το Αντάρτικο στην Κολομβία τράβηξε στον Καπιταλισμό την Κούβα και έκανε τον Καπιταλισμό να μοιάζει δικαιωμένος. Ευθύνες βαρύτατες έχει και το Κ.Κ που εγκλωβισμένο στην Οπορτουνιστική Θεωρία των Σταδίων στήριξε και στηρίζει αυτή την καπιταλιστική κυβέρνηση με τον λαό στην Απόγνωση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ εσείς και το κόμμα σας δεν υποστηρίζετε τους σοσιαλφασίστες που καταδίκασαν τον λαό σε πείνα και εξαθλίωση ε; Δείξτε μου μία ΜΟΝΟ ΜΙΑ ανακοίνωση στην οποία το "Κ"ΚΕ τάσσεται υπέρ του αγωνιζόμενου βενεζουελάνικου λαού απέναντι στο σοσιαλφασιστικό καθεστώς Μαδούρο και εγώ σταματάω εδώ. Όχι αυτά τα γενικόλογα περί ενδοιμπεριαλιστικών-ενδοαστικών αντιθέσεων και περί κοινωνικοποίησης και Λαϊκής Εξουσίας και πράσινα άλογα αλλά θέλω να μου παραθέσεις μία δήλωση, μία ανακοίνωση που να λέει καθαρά και ξάστερα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ. Εσύ το λες; Γιατί δεν θυμάμαι να εξέφρασες ποτέ την αλληλεγγύη σου στο λαό αυτό και την υποστήριξή σου στους αγώνες του ενάντια στην τσαβική εξουσία παρά μόνο να μας μιλάς για κοινωνικοποίηση και δικτατορία του προλεταριάτου (που και αυτό ψέμα είναι γιατί εσύ και το κόμμα σου αγωνίζεστε για δικτατορία της αστικής τάξης).

    Όσο αφορά το "Κ"Κ εκεί Πανάγο εσείς το αναγνωρίζετε ως αδελφό σας κόμμα. Δηλαδή από τη μία λες ότι "...το Κ.Κ που εγκλωβισμένο στην Οπορτουνιστική Θεωρία των Σταδίων στήριξε και στηρίζει αυτή την καπιταλιστική κυβέρνηση με τον λαό στην Απόγνωση" και από την άλλη το κόμμα σου το αναγνωρίζει ως Μ-Λ αδελφό του κόμμα όπως και το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ της Κίνας ενώ εδώ έχουμε ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ, πράκτορες του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Δείξε μου ΜΙΑ ανακοίνωση όπου το κόμμα σου καταδικάζει ΑΝΟΙΧΤΑ την υποστήριξη που έδωσαν οι εκεί προδότες στον Μαδούρο στις εκλογές. Αφού τους αναγνωρίζεις και εσύ και το κόμμα σου ως επαναστάτες τι μας λες τώρα παραμύθια; Διαφορετικά βγες και πες ανοιχτά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ. Αλλά εδώ αναγνωρίζεις το ΑΚΕΛ ως Μ-Λ τι να λέμε τώρα;

    Όσο για το κείμενο εντάξει είναι φανερό ότι κάποιοι θέλουν να μας γεμίζουν με ψέματα ότι δήθεν δεν πεινάει ο λαός γιατί υπερασπίζονται τον Μαδούρο και γενικά αυτή την αντιδραστική ανοησία περί "σοσιαλισμού" του 21ου αιώνα αλλά η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Τουλάχιστον Πανάγο παραδέχεσαι ότι πεινάει ο λαός εκεί. Είπες και μία αλήθεια για να είμαι και δίκαιος....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμα καταλαβετε ποτε με τι ορους και προυποθεσεις διεξαγεται η ταξικη παλη και οι διεθνεις συσχετισμοι θα πεσει ο τροτσκικισκος σας ουρανος απανω σας να σας πλακωσει

      Διαγραφή
    2. Χα, χα!
      Τελευταία φορά, που πείνασε ο Λαός στην ΕΣΣΔ ήταν γύρω στο '32-'33, και εξαιτίας των κουλάκων και των τροτσκιστών πολιτικών εκπροσώπων τους.
      Οταν εξοντώθηκαν αυτά τα μικροαστικά σκουλήκια τέλειωσε και η πείνα.
      Για να επανέλθει μετά το '91, όταν τα σκουλήκια ...."δικαιώθηκαν"!
      Τίποτε καινούργιο στην Βενεζουέλα - τα ξέρουμε πια όλα!
      Οπως τα συνειδητοποιεί πια κι ο Λαός στην πρώην ΕΣΣΔ, παρά την 70-χρονη πλύση εγκεφάλου, από καιροσκόπους ψευδοκομμουνιστές "αγοραίους" και γνήσιους κεφαλαιοκράτες.
      Περαστικά, κυρ-Σταύρο!

      Διαγραφή
    3. Bρε τον Μουσαντένιο ....σταλινικό.... θα έχουμε πραγματικό γλέντι. Πάμε λοιπόν απο την αρχή. Στην Βενεζουέλα στην Ελλάδα και παγκόσμια ο Καπιταλισμός είναι στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο με σχέσεις ΑΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗΣ στα πλαίσια της ανισόμετρης ανάπτυξης και η κάθε χώρα έχει διαφορετική θέση στην Ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα σύμφωνα με τον ΛΕΝΙΝ και είναι πεισματάρα. Ο Οπορτουνισμός με την Θεωρία των Σταδίων επικράτησε στην 3η Κ.Δ το 1935 κατάργησε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ Και στέρησε την εξουσία απο τους λαούς το 1944 45. Μόνο στην Αν.Ευρώπη ο Κόκκινος Στρατός έδωσε την δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουν Σοσιαλισμό αποτρέποντας την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20 στην Ευρώπη. Λούφαξαν και περίμεναν την επικράτησή τους και στην ΕΣΣΔ. Οπως και έγινε λόγω των απωλειών του πολέμου στα 1953.... και επίσημα το 1956. 3η Κ.Δ 1935 ΚΑΙ ΕΣΣΔ 1956 στα Οπορτουνιστικά χέρια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το 1941 1944 στην χώρα μας. Το ΚΚΕ χωρίς Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό αλλά την ....λαοκρατία ευρωκομμουνισμός... εφτιαξε το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κόντρα στα ΤΡΙΑ γράμματα του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ απο την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ της φυλακής που μίλαγε για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ στο 2ο και 3ο ΑΝΟΙΧΤΑ. ο ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ τα έθαψε χοχοχοχοχο Αποτέλεσμα καταστροφή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ κυβέρνηση ΠΑΠΑΤΖΗ μη διεκδίκηση της εξουσίας τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και το Εγκλημα της ΒΑΡΚΙΖΑΣ Και στην συνέχεια ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ στον ΑΡΗ και στους ...ληστές.... απο το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και το ....ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ... ΚΚΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή
    5. Στην βενεζουέλα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Καπιταλισμός στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο με το ένα τμήμα της Αστικής Τάξης με τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΗΠΑ και Ε.Ε και το άλλο με τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ Ρωσίας Κίνας Ιραν. Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρες θέσεις μετά το 1991.... Παλεύουμε μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού με Στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Στο διεθνες επίπεδο έχουμε σχέσεις μέ όσα κόμματα εκτιμάμαι οτι μέσα υπάρχουν Εγκλωβισμένοι Κομμουνιστές και πολύ κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε Μουσαντένιε ...σταλινικέ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Γέρασες κυρ-Σταύρο, και μυαλό δεν έβαλες!
      1. .....Το ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία, που μάχονται για τα λαϊκά συμφέροντα.
      2. https://www.902.gr/eidisi/politiki/189530/allileggyi-sto-lao-tis-venezoyelas
      3. https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/182035/allileggyi-sto-lao-tis-venezoyelas-ston-imperialismo-kamia-ypotagi-i

      Το ΚΚΕ δεν είναι γκρούπα, να "αγωνίζεται" για να ψωνίσει "επαναστατικά" εύσημα, να τα επενδύσει σαν assets στο αντι-κομμουνιστικό αγώνα της!
      Μάθε επαναστατική μπαλίτσα από το ΚΚΕ, πρόσεχε, ακόμη και τα σημεία στίξεως....
      ...αντί να σκούζεις σαν κολωνακιώτης νεοσσός, γέρος (κοντά) άνθρωπος....

      Διαγραφή
    7. Γράψτε κάτι για δικτάτορα Μαδούρο και Τσάβες για να γελάσουμε. Ούτε καν τροτσκιστής. Η νέα πατέντα των Troll είναι Σταλινικότερος τους Στάλιν

      Ακροδεξιός και με βούλα ο κύριος. Μη δει έστω και κάποια χώρα που οι ΗΠΑ δεν περνάει το 100% της πολιτικής της αμέσως να παρέμβει ο κύριος. Και ναι φταίει το ΚΚΕ και στην Βενεζουέλα που έχει κάνει δυναμική κριτική και τον Σοσιαλδημοκράτη Μαδούρο/Τσάβες και συντροφική στο ΚΚΒενεζουέλας για την "ουρά".

      Που μία Κρατική εταιρεία της Ρωσίας σταμάτησε συνεργασία με την Πετρελαϊκή της Βενεζουέλας για να μην υποστεί και η Ρώσικη Εταιρεία τις κυρώσεις Τραμπ. Μας "τα έχουν ζαλίσει" με τον καρπαζοεισπράκτορα σε διεθνή επίπεδο Πούτιν.

      17-57

      Διαγραφή
  4. ...Δηλαδή απο την μια λες πως το Κ.Κ που εγκλωβισμένο στην θεωρία των Σταδίων στήριξε και στηρίζει αυτήν την καπιταλιστική κυβερνηση.... Ακριβως. Μόνο που εσυ συμφωνείς με όλα αυτά και με την θεωρία των Σταδίων. Δεν βλέπω που διαφωνείς με την ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ της Βενεζουέλας. Αρε Μουσαντένιε Μάτσο έγινες χαχαχαχαχαχοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποια ιμπεριαλιστική; Εδώ το ακριβώς αντίθετο αποδεικνύεται. Η αστική τάξη της Βενεζουέλας είναι όχι απλά εξαρτημένη αλλά ΞΕΝΟΔΟΥΛΗ και η απόδειξη είναι το σαμποτάρισμα της παραγωγικής διαδικασίας και της καταστροφής του παραγωγικού ιστού της ώστε να παραδοθεί πλήρως στις ορέξεις του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου. Γι'αυτό και στήθηκε ένα ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ, αντιπαραγωγικό, κομπραδόρικο και παρασιτικό κράτος-εισοδηματίας που στηριζόταν μονομερώς από το πετρέλαιο ενώ την ίδια ώρα κατέστρεφε τη βιομηχανία της χώρας άλλωστε και οι ψευτοαπαλλοτριώσεις, οι δήθεν κοινωνικοποιήσεις των μέσων παραγωγής (σε στυλ Ανδρέα) αυτό το σκοπό είχαν να τα καταστρέψουν δηλαδή να τα καταστήσουν μη παραγωγικά, μη λειτουργικά και να στηθεί και ένα πελατειακό κράτος ώστε δημόσιοι υπάλληλοι, προλεταριάτο, εργαζόμενοι να υποτάσσονται στο καθεστώς και στο κυβερνών κόμμα (το ίδιο που έγινε και εδώ με το "δημόσιο" μας). Αυτό Πανάγο δεν είναι ιμπεριαλιστική αστική τάξη αλλά το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

    Μη κουράζεσαι να λες ψέματα είμαι ενάντια στην αστική τάξη και ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ. Εσείς είστε ΥΠΕΡ της αστικής τάξης και υπέρ του ρώσικου και κινέζικου ιμπεριαλισμού είναι απλά τα πράγματα. Γι'αυτό άλλωστε δεν καταδικάζετε ποτέ την κυβέρνηση ανοιχτά ούτε λέτε κουβέντα για τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ εγκλήματά της.

    Αλήθεια καταδικάσατε ποτέ την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ δράση των παρακρατικών colectivos εναντίον πολιτών που εναντιώνονται στον Μαδούρο; Δεν θυμάμαι το κόμμα σας όχι να τους καταγγείλει αλλά ούτε καν να αναφέρεται σε αυτούς. Ο Ριζοσπάστης έχει αναφέρει τίποτα για την δράση αυτών των παρακρατικών συμμοριών; Έστω σαν είδηση. Δε νομίζω. Η δημοσιογραφάρα ο Μπογιόπουλος αυτό το "κόκκινο" λαγωνικό της δημοσιογραφίας; Δε μου λέτε την προσπάθεια ελέγχου της Βουλής από το Ανώτατο Δικαστήριο το 2017 (η οποία δεν πέρασε) την καταδικάσατε ανοιχτά; Ή απλά ο Ρίζος το ανέφερε σαν είδηση; Την άγρια κρατική καταστολή, τις δολοφονίες πολιτών από κράτος και παρακράτος; Τις απαγορεύσεις διαδηλώσεων; Αλήθεια γιατί ο Μαδούρο καρατόμησε την γενική εισαγγελέα το 2017 όταν ξεκίνησε έρευνες για νοθεία και παρατυπίες στις εκλογές για την Συντακτική Συνέλευση (που και η ίδια η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη παραδέχτηκε); Φοβόταν μήπως κάτι; Όλα αυτά δεν συμβαίνουν τώρα τελευταία με τον Γκουαϊδό (θα έρθω και σε αυτόν) αλλά συμβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια. Ποια η δικαιολογία σας ώστε να μην τα καταδικάσετε; Που είναι το πρόβλημα; Αστική κυβέρνηση δεν είναι; Εσείς το λέτε οι ίδιοι ιμπεριαλιστική λέει ο άλλος. Δεν κατανοώ λοιπόν γιατί εσείς και το κόμμα σας δεν είπατε ποτέ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΔΟΥΡΟ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ Γιατί δεν είπατε ποτέ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ, ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ; Γιατί ποτέ δεν τοποθετηθήκατε υπέρ της ανατροπής αυτού του καθεστώτος; Γιατί ακόμα και τώρα δεν καταδικάζετε ανοιχτά τον ρώσικο και κινέζικο ιμπεριαλισμό;

    Συνεχίζεται....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σεχτάρ το Σταύρος που κολλάει; Καμία σχέση εκτός αν το λες για άλλον ή με μπερδεύεις με κάποιον άλλον. Πάμε τώρα στα τελευταία.

    Αρχικά δεν σας κάνει εντύπωση που ένας πραξικοπηματιστής που καλεί σε στρατιωτικό πραξικόπημα και επεμβατιστής (εφόσον επιθυμεί επέμβαση ξένων κρατών στη χώρα του), φασίστας και υποστηρικτής του Μπολσονάρο δεν έχει ακόμα συλληφθεί; Δεύτερη ερώτηση στα καπάκια. Δεν είναι αξιοπερίεργο που όταν ασφαλίτες τον συνέλαβαν όχι μόνο αφέθηκε ελεύθερος αλλά και αυτοί που τον συνέλαβαν ΚΑΡΑΤΟΜΗΘΗΚΑΝ; Ένα το κρατούμενο

    https://noticias.caracoltv.com/mundo/gobierno-maduro-destituyo-agentes-que-detuvieron-juan-guaido-en-un-procedimiento-irregular

    Υποστηρίζετε όλοι ότι ο Γκουαϊδό είναι αμερικανόδουλος και το "πραξικόπημα" είναι αμερικανόπνευστο. Πάντως για αμερικανοτσολιάς σαν πολύ να συμπαθεί Ρωσία και Κίνα αφού ο ίδιος υποστηρίζει ότι για την Κίνα πχ είναι προς το συμφέρον της να ανατραπεί ο Μαδούρο. Οι δε Κινέζοι θα πρέπει να είναι πολύ ανόητοι για να υποστηρίζουν σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείο εξωτερικών τους "Ανεξάρτητα από την πορεία των πραγμάτων, η συνεργασία Κίνας – Βενεζουέλας, δεν θα πρέπει να υποτιμάται" δηλαδή να αναγνωρίζουν έμμεσα ένα κατά τα άλλα "αμερικανόδουλο" καθεστώς που θα είχε εγκαθιδρυθεί μετά από "πραξικόπημα" και ότι δεν θα είχαν πρόβλημα συνεργασίας με αυτό:

    http://athina984.gr/wp-site/2019/02/04/venezoyela-klimakonetai-i-antiparathesi-madoyro-gkoyaido-emploki-ee-ipa-kinas/

    Άλλωστε τον ακούσατε να λέει τίποτα για Ρωσία και Κίνα που υποστηρίζουν έναν τύραννο; Αφού είναι μαριονέτα των ΗΠΑ και εφόσον υποτίθεται ότι αγωνίζεται εναντίον μίας δικτατορίας που υποστηρίζεται από Ρωσία και Κίνα δεν θα έπρεπε να λέει ΕΞΩ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ; Ή έστω να τους καταγγέλει και να τους καταδικάζει; Αντ'αυτού δείτε τι λέει:

    "Η Ρωσία και η Κίνα δεν υποστηρίζουν το καθεστώς Μαδούρο. Στην πραγματικότητα τα τελυταία τέσσερα χρόνια δεν έδωσαν ούτε ένα δάνειο στην κυβέρνηση Μαδούρο. Φυσικά έχουν συμφέροντα στην Βενεζουέλα, επειδή έχουν επενδύσει πολλά στον πετρελαϊκό τομέα και στις υποδομές… Γι’ αυτόν τον λόγο θα έλεγα ότι δεν υποστηρίζουν τον Μαδούρο, αλλά τις επενδύσεις τους στην χώρα μας"

    https://www.circogreco.gr/2019/02/20/guaido-kina-rwsia-sthrizoun-ependuseis/

    Όσο αφορά τη στάση Ρωσίας και Κίνας καλά αφού αυτός επιδιώκει πραξικόπημα μίας κυβέρνησης που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους και αυτός υποστηρίζεται από την και καλά ανταγωνιστική τους υπερδύναμη γιατί τον....αναγνωρίζουν άραγε σαν μέρος της λύσης του προβλήματος; Είπαμε η Κίνα δεν θα είχε θέμα ακόμα και αν συνεργαζόνταν με αυτούς. Ποιους; Τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ δηλαδή με ένα "αμερικανόδουλο" καθεστώς. Η δε Ρωσία καλεί τους...ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ σε διάλογο με στόχο την...ειρηνική διευθέτηση του ζητήματος και των διαφωνιών. Ποιους; Αυτούς που θέλουν να ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ:

    https://tass.com/world/1041678

    Εάν είναι αμερικανόδουλος όπως λέτε τότε ή είναι πολύ κακός σε αυτό ή δεν είναι τελικά και τόσο αμερικανοτσολιάς όπως τον πλασάρετε όλοι. Επιλέγω το δεύτερο και θα το εξηγήσω.

    ΥΓ: Αλήθεια όλα αυτά τα αναφέρει σαν ειδήσεις ο Ριζοσπάστης; Και αν ναι πως τα σχολιάζει; Μία απορία....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε ο καπιταλισμός είναι στο ιμπεριαλιστικό στάδιο παγκόσμια και στην Βενεζουέλα. Η Λύση για τον λαό είναι μια Αγώνας μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εργατική Λαική Εξουσία με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και Δικτατορία του Προλεταριάτου. Είναι μονόδρομος. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. Εγκαλεις τους Ελληνες κομμουνιστες οτι δεν συντασσονται με ολο το ιμπεριαλιστικο σκυλολοι στην ανατροπη του Μαδουρο !!! Πατε καλα ρε ? Η ειστε το μακρυ χερι του ιμπεριαλισμου στον αριστεροχωρι και το λετε ανοικτα και με τετοιο θρασος .Δεν εχουν αναγκη βρε οι ΗΠΑ για κολαουζους απο "αριστερα".Μια χαρα και τα μεσα διαθετουν και τις βοηθειες διεθνως '
      ΜΗΝ ΚΑΡΦΩΝΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΤΕΓΝΑ

      Διαγραφή
    3. Ελα, ρε!
      Δεν είσαι ο κυρ-Σταύρος Σ., ο κοντρίτης (;!-υποθετικά όλα αυτά με σας...) που μας διασκέδαζε στο "Σφυροδρέπανο" κάτι χρονάκια;
      Πέφτω από τα σύννεφα!
      "Σταυράκο" (σε εισαγωγικά, αφού, έτσι κι αλλιώς μικρή σημασία έχει), περαστικά με τον αναπαλαιωμένο μαργκζιζμό του Μεσοπολέμου!

      Διαγραφή
    4. Ο ακροδεξιός σε νέο φιλοαμερικανικό παραλήρημα άλλα ΟΑΚΚΕ.

      Άμα η κυβέρνηση Τσάβες ήταν όντως αντιαμερικάνικη θα είχε "καθαρίσει" την "κατάσταση" στο τηλε-πραξικόπημα του 2002. Αλλά ο Τσάβες δεν ήταν Τσε-Φιντέλ.

      Πηγαίνετε στον σύριζα που μαζί με το όλο το Ιμπεριαλιστικό Μπλοκ της ΕΕ ζητάει ανατροπή του Μαδούρο με άλλους τρόπους ΛΙΓΌΤΕΡΟ επεμβατικούς μέσω "εκλογών"(με πολλά εισαγωγικά οι εκλογές) με πολλές "προϋποθέσεις" που ΦΥΣΙΚΆ θα τις ελέγχει η ΕΕ. άλλη δουλειά δεν θα κάνουν στη Βενεζουέλα θα κάνουν εκλογές και δημοψηφίσματα κάθε δύο χρόνια κυρίως όταν τις ζητά ο "διεθνής παράγοντας"


      17-57

      Διαγραφή
  7. Όχι Λαϊκή Εξουσία. Εγκαλώ τους (ψευτο)κομμουνιστές γιατί δεν συντάσσονται με το λαό στον ΔΙΚΑΙΟ αγώνα του ενάντια σε ένα σοσιαλφασιστικό, διεφθαρμένο καθεστώς και αντ'
    αυτού συντάσσονται με την αστική τάξη της χώρας και τον ανατολικό ιμπεριαλισμό.

    Πάμε τώρα σε ένα άλλο:

    https://www.protothema.gr/world/article/870029/lavrof-i-rosia-einai-anoihti-se-dimeri-sumfonia-me-tis-ipa-gia-ti-venezouela/AMP/

    Να λοιπόν ο ξετσίπωτος ρόλος των Ρώσων. Τον βενεζουελάνικο λαό τον γράφουν στα @@@ τους. Προκύπτει όμως ένα ερώτημα. Τι είδους συμφωνία επιδιώκουν οι Ρώσοι με τις ΗΠΑ; Και γιατί εφόσον αναγνωρίζουν όπως λένε και οι ίδιοι την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας ενώ καταγγέλουν την ίδια ώρα τις ΗΠΑ ότι θέλουν να την ανατρέψουν; Εδώ είναι και η ουσία του όλου θέματος.

    Στην πραγματικότητα πραξικόπημα δεν συντελείται. Όχι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον. Μελλοντικά μπορεί και αυτό θα είναι με τη σύμφωνη γνώμη ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ (ειδικά των δεύτερων) γι'αυτό και ο Γκουαϊδό προετοιμάζει το έδαφος και για ένα τέτοιο ενδεχόμενο αν χρειαστεί. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Βενεζουέλα είναι πρώτο και κύριο να διαλυθεί το μαζικό, λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα που ξεκίνησε το 2014 ενάντια στο Μαδούρο. Αυτό το ρόλο ανέλαβε ο φασίστας προβοκάτορας Γκουαϊδό. Και το πετυχαίνει ήδη η συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις δεν είναι τόσο μεγάλη όσο ήταν και μειώνεται. Αυτό συμβαίνει γιατί ο λαός βλέπει ότι και ο Γκουαϊδό δεν είναι αξιόπιστος, δεν είναι δημοκράτης αλλά ένας πραξικοπηματιστής-επεμβατιστής και αυτό η πλειοψηφία του λαού το σιχαίνεται. Ναι αλλά τότε οι ΗΠΑ γιατί να υποστηρίξουν έναν τέτοιο τύπο που διαλύει ένα υποτίθεται δικό τους κίνημα; Γιατί να επιδιώκουν την αποδυνάμωση ενός κινήματος απέναντι στο Μαδούρο και όχι την ισχυροποίησή του εφόσον θέλουν να ρίξουν τον Μαδούρο; Αυτό αντικειμενικά δεν δυναμώνει το Μαδούρο καθώς και τους ανατολικούς ιμπεριαλιστές;

    Στην πραγματικότητα το ζήτημα για τις ΗΠΑ δεν είναι η πτώση Μαδούρο αλλά το να διεισδύσουν τα μονοπώλια τους στην βενεζουελάνικη οικονομία ακόμα και με τη ρωσική και κινέζικη κυριαρχία αυτό δεν τους πειράζει. Βασικά οι ΗΠΑ γνωρίζουν (όπως γνώριζαν και στην περίπτωση της Ουκρανίας) ότι δεν μπορούν να διώξουν τους άλλους δύο από την περιοχή οπότε και θέλουν να συμβιβαστούν μαζί τους για να "φάνε" και αυτοί από την πίτα. Αν αυτό μπορούν να το πετύχουν και με το Μαδούρο θα το κάνουν. Από την άλλη Ρώσοι και Κινέζοι θέλουν να διατηρήσουν την εξουσία τους στην περιοχή ακόμα και αν αυτό σημαίνει αλλαγή διαχειριστή αν χρειαστεί τον ρίχνουν τον Μαδούρο και ανεβάζουν πάνω ένα άλλο ανδρείκελο για να κατευνάσουν την οργή του λαού και ας είναι αυτός αμερικανόφιλος δεν τους ενοχλεί αυτό όπως αποδεικνύει και η περίπτωση Σίσι (αλήθεια το κόμμα σας σας ενημέρωσε ότι ο δυτικόφιλος δικτάτορας είναι ταυτόχρονα και...ρωσόφιλος που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο;). Θα έκαναν και παραχωρήσεις στους δυτικούς (φυσικά με τους όρους τους δικούς τους) διατηρώντας την εξουσία τους στην περιοχή. Αυτό που δεν θέλουν πάντως όλοι τους είναι ένα μαζικό, λαϊκό και δημοκρατικό κίνημα το οποίο θα αγωνίζεται για δημοκρατία και ανεξαρτησία, για ουσιαστικό εκδημοκρατισμό. Αυτά τα σιχαίνονται τόσο οι μεν όσο και οι δε γιατί αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά τους για απόλυτο έλεγχο και μοίρασμα των εξαρτημένων εθνών-κρατών.

    Απλά αυτή τη στιγμή δεν έχει βρεθεί αυτή η φόρμουλα συμβιβασμού και έτσι γίνονται παζάρια και διαπραγματεύσεις μεταξύ τους στο παρασκήνιο. Άλλωστε ΗΠΑ και Ρωσία τώρα με τον Τραμπ στα πράγματα είναι κολλητάρια και τη λύση θα τη βρούνε μαζί ο Τραμπ δούλεψε πολύ για τον Πούτιν το προηγούμενο διάστημα (Ιράν, Τουρκία, Συρία) άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η Citgo Petroleum η θυγατρική της PDVSA στις ΗΠΑ χρηματοδότησε τις τελετές ορκωμοσίας του Τραμπ. Πως το εξηγείτε αυτό; Σας τα είπαν όλα αυτά εκεί στον Περισσό; ο Ριζοσπάστης και ο Μπογιόπουλος σας ενημέρωσαν;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε ο λαός της Βενεζουέλας δεν έχει κανένα συμφέρον να διαλέξει Ιμπεριαλιστικό Στρατόπεδο για να τον σφάξει. Πρέπει να παλέψει κάτω απο την δική του ΤΑΞΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εργατική Λαική Εξουσία με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και Δικτατορια του Προλεταριάτου. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  8. Να λοιπόν γιατί ο Γκουαϊδό είναι μαριονέτα ΟΛΩΝ των ιμπεριαλιστών και κυρίως των Ρώσων και των Κινέζων ενισχύοντας με τη δράση του ως τώρα το Μαδούρο. Γιατί στόχος σε αυτή τη φάση για τους ιμπεριαλιστές και κυρίως για Ρωσία και Κίνα είναι η καταστροφή, η διάλυση και ο εκφυλισμός του μαζικού, λαϊκού και δημοκρατικού κινήματος το οποίο ζητάει ουσιαστικό εκδημοκρατισμό. Άλλωστε το γεγονός ότι ο Γκουαϊδό έταξε ατιμωρησία και αμνηστία σε κρατικούς αξιωματούχους, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων μέχρι και στον ίδιο το Μαδούρο αποδεικνύει ότι ο τύπος αυτός στην ουσία θέλει να διαχειριστεί τον ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ κρατικό μηχανισμό αλλά με ένα άλλο είδος μείγματος (λίγο πιο νεοφιλελέ με ανοίγματα στη Δύση αλλά πάντα με Ρωσία και Κίνα να είναι τα αφεντικά)

    Γι'αυτό και ο αγώνας του λαού είναι εμπόδιο γιατί ο βενεζουελάνικος λαός δεν διεκδικεί άλλου είδους διαχείριση του φασιστικού κράτους (αλλαγή του σοσιαλφασισμού σε νεοφιλελεύθερη version) αλλά ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΟΥ. Γι'αυτό και ο αγώνας του είναι ΔΙΚΑΙΟΣ και πρέπει να υποστηριχθεί. Πάντως ρε Λαϊκή Εξουσία είναι περίεργο. Όταν ξεσηκώνονται οι λαοί στις ΗΠΑ, στην Τουρκία, στη Γαλλία, στην Ισπανία κλπ εκεί βλέπετε μόνο ταξικούς και λαϊκούς αγώνες. Όταν όμως ξεσηκώνονται οι λαοί στο Ιράν, στη Συρία, στη Βενεζουέλα, στην Κίνα κλπ εκεί βλέπετε στην καλύτερη ενδοαστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς και στη χειρότερη υποκινούμενες από ΗΠΑ-ΕΕ αντιδράσεις. Δηλαδή στη μία περίπτωση ισχύουν οι νόμοι του καπιταλισμού (φτώχεια, φασισμός, ταξική και ιμπεριαλιστική καταπίεση, ανισότητες, εκμετάλλευση κλπ) στην άλλη όχι. Κοίτα αντικαπιταλισμός, αντιιμπεριαλισμός και αντιφασισμός αλά καρτ δεν υπάρχει ή είσαι ή δεν είσαι.

    ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΨΕΥΤΙΑ ΣΑΣ!!!

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιπου οσα γραφεις απειχουν καποιες αποψεις κατα καιρους και για τον Λενιν που τα "βρηκε" με τον Γερμανικο Ιμπεριαλισμο και σταματησε τον Πολεμο .Οσα γαρφεις μας ενυσχιουν την αρχικη αποψη "αμα καταλαβετε ποτε με τι ορους και προυποθεσεις διεξαγεται η ταξικη παλη και οι διεθνεις συσχετισμοι θα πεσει ο τροτσκικισκος σας ουρανος απανω σας να σας πλακωσει "

      Διαγραφή
    2. Λαϊκή Εξουσία δεν χρειάζεται να μιλάς με τον κύριο

      "σοσιαλφασιστικό, διεφθαρμένο καθεστώς". "Πατέντα" και για να δικαιολογηθεί η ιμπεριαλιστική επέμβαση "κινημάτων" "ελευθερίας" ενάντια στον "δικτάτορα" έτσι τον λένε) Άσαντ που ήταν έτοιμος να προκηρύξει κανονικές εκλογές μετά την αλλαγή συντάγματος αλλά οι "ελεύθεροι" που έκαναν φαντάζομαι και εκεί"δίκαιο αγώνα" αποφάσισαν "διαφορετικά". Οι εκλογές όπως φαίνεται ήταν το πρόσχημα

      Τώρα τι είδους σοσιαλισμό είχε μία αστική δημοκρατία σαν της Βενεζουέλας ένας θεός ξέρει. Τι μία η Βενεζουέλα είναι "ξενόδουλη"(γράψτο "Ρωσόδουλη" να είσαι μέσα σαν την ΟΑΚΚΕ) την άλλη την πουλούν οι Ρώσοι. Αποφασίστε τελικά τι συμβαίνει. Δεν θα συνδράμομε στον νταλκά που έχετε με τον καρπαζοεισπράκτορα Πούτιν. Μία χαρά απόσυρε την συνεργασία της η Ρώσικη Εταιρεία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου με τους Αμερικάνους από μία κατά το φαντασιακό τους "ρωσόδουλη χώρα".

      Έρχεται και το Ιράν. Θα ξαναδούμε "νέες επιτυχίες" στην ίδια Πατεντα(ότι αποκλίνει έστω και ελάχιστα από την πολιτική των ΗΠΑ είναι "κακό") από ακροδεξιούς. Που ντρέπονται να πουν πως είναι φιλελεύθεροι και ακροδεξιοί και κάνουν και "λενινιστική" κριτική και δανείζονται "στοιχεία" την μία από τον Μάο, την άλλη από τον Τρότσκι αλλά (αυτο)προβάλλονται και ως "Σταλινικοί"

      17-57

      Διαγραφή
  9. Σεχτάρ μπας και εννοείς τον el quinto; ΚΑΜΙΑ σχέση. Πως σου ήρθε;

    Λαϊκή Εξουσία μην ανακατεύεις τον Λένιν γιατί πολύ απλά ο Λένιν δεν παρέδωσε τη χώρα και το λαό του σε ΚΑΝΕΝΑΝ ιμπεριαλιστή. Αντίθετα με τους πολυαγαπημένους σας τσαβίστες που μετέτρεψαν τη δική τους χώρα σε ΑΠΟΙΚΙΑ και καθημερινά ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ σε βάρος του λαού τους.

    17-57 όχι δεν υποστηρίζω τις "λύσεις" καμίας ΕΕ και ΚΑΝΕΝΟΣ ιμπεριαλιστή γιατί βλέπεις είμαι απέναντι ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Είμαι υπέρ του βενεζουελάνικου λαού που μάχεται για την ελευθερία του, για ανεξαρτησία και πραγματική δημοκρατία και θα αποφασίσει αυτός τι θέλει. Και αυτό που θέλει είναι αληθινή, πραγματική δημοκρατία έξω από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά. ΑΠΟ ΟΛΑ!!!

    Εν αντιθέσει με εσένα και το κόμμα σου που προσκυνάτε την ανατολή εξού και το ότι δεν αρθρώνετε λέξη για το βρώμικο ρόλο τους σε βάρος των λαών σε Βενεζουέλα, Ιράν, Συρία, Ουκρανία, Λιβύη, Υεμένη κλπ. By the way για την τελευταία το ότι έδωσε το πράσινο φως η Ρωσία στην Σ.Αραβία να επέμβει στην Υεμένη μέσω της αποχής της στο Σ.Α του ΟΗΕ σας το είπανε εκεί στον Περισσό; Ή σας είπανε να βλέπετε ως εχθρούς μόνο ΗΠΑ-ΕΕ-Σ.Αραβία και και να μην πιάνετε στο στόμα σας Ρωσία και Ιράν; Για το ότι οι Ρώσοι το παίζουν σε διπλό ταμπλό (Χάντι και αυτονομιστές) επενδύοντας και αυτοί πάνω στο ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ του λαού σας είπανε τίποτα; Γιατί δεν σας βλέπω να φωνάζετε εναντίον των Ρώσων ούτε οι ανακοινώσεις σας εμπεριέχουν δηλώσεις καταγγελίας και καταδίκης του ρώσικου ιμπεριαλισμού. Πανάγο εσύ που θεωρείς και το Ιράν ιμπεριαλιστικό κράτος έχεις να πεις τίποτα για την ύποπτη σιωπή του κόμματός σου για τη στάση Ρώσων και Ιρανών στην Υεμένη;

    Πάντως 17-57 δυσκολεύεστε πολύ αφού δεν απαντάτε ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που σας λέει και παραθέτει ένας "οακκίτης" (όπως με χαρακτηρίζεις). Τόσο χαμηλά έπεσε πια το επίπεδο στον Περισσό να μην μπορείτε ούτε σε "οακκίτη" να απαντήσετε;

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και το ΙΡΑΝ Ιμπεριαλιστικό. Δεν υπάρχουν αποικίες πλέον. Στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο παγκόσμια. Δημοκρατία για τον κάθε λαό σημαίνει Εργατική Λαική Εξουσία με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και Δικτατορία του προλεταριάτου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  10. 17-57 έχεις μία τάση να εκτίθεσαι πάρα πολύ. Και μόνο το ότι βάζεις το δικτάτορας σε εισαγωγικά για τον Άσαντ αποδεικνύει πόσο ΦΙΛΟΦΑΣΙΣΤΑΣ είσαι. Μας λες ότι ο Άσαντ ήθελε να κάνει κανονικές εκλογές. Ναι τόσο κανονικές όσο κανονική ήταν η "φιλελευθεροποίηση" της χούντας. Τόσο κανονικές όσο είναι οι εκλογές στην Τουρκία. Αποκλείεται να μην καταλαβαίνεις ότι με ένα ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ καθεστώς εκλογές κανονικές ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ και ότι αυτά είναι μανούβρες των δικτατόρων για να εξαπατούν τους λαούς όταν αυτοί μάχονται ενάντια στο φασισμό. Άρα υπερασπίζεσαι ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ (α ναι αρκεί να είναι ρωσόφιλος το ξέχασα με συγχωρείς)

    Όσο αφορά τη Βενεζουέλα η εταιρεία που αναφέρεις είναι η Lukoil αν δεν κάνω λάθος. Μα ακριβώς αυτό λέω. Είναι ολοφάνερο η Ρωσία έτσι πιέζει την Βενεζουέλα ώστε να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις για να αλυσοδέσει ολοκληρωτικά τη χώρα, να βαθύνει η εξάρτησή της αλλά και να βγει κερδισμένο και το ρώσικο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο συνολικά. Για διάβασε εδώ να δεις ποιος ευνοείται από τις κυρώσεις και τα εμπάργκο των ΗΠΑ:

    https://energypress.gr/news/i-venezoyela-parahorei-sti-rosia-dyo-ypothalassia-pedia-fysikoy-aerioy

    https://sputniknews.gr/kosmos/201908164269277-rosia-petrelaio-kuroseis-ameriki/

    https://www.tanea.gr/2019/03/16/economy/diethni/xrysoryxeio-gia-ti-rosia-oi-kyroseis-ton-ipa-sti-venezouela/

    https://www.capital.gr/diethni/3349069/i-rosia-auxise-tis-poliseis-petrelaiou-stis-ipa

    https://www.kathimerini.gr/1020464/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/e3agwges-petrelaioy-mesw-rosneft-apo-th-venezoyela

    https://www.efsyn.gr/kosmos/latiniki-ameriki-karaibiki/185516_sti-mosha-i-eyropaiki-edra-tis-petrelaikis-etaireias-tis

    https://energypress.gr/news/sanida-sotirias-gia-ton-maduro-oi-petrelaikes-symfonies-me-rosia

    Είναι νομίζω ολοφάνερο ότι αυτός που ευνοείται τελικά είναι ο...σύμμαχος του Μαδούρο. Άσε λοιπόν τις ανοησίες περί καρπαζοεισπράκτορα. Και μην μπερδεύεσαι. Αν τους Ρώσους τους ευνοεί να πετάξουν το Μαδούρο ώστε να βαθύνει η ιμπεριαλιστική εξάρτηση της Βενεζουέλας θα το κάνουν. Αυτή είναι η πολιτική των ιμπεριαλιστών ανεβάζουν κατεβάζουν πρόσωπα και καθεστώτα, ακόμα και δικά τους, αρκεί να βγαίνουν κερδισμένοι. Νόμιζα ότι αυτά τα ήξερες σαν "Μ-Λ" που είσαι....

    V For Viva La Revolucion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα, ....τα ίδια λέτε!
    Δε μου τη βγάζεις την ιδέα, ....δε μ' πα να λες ό,τι θέλεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε δεν υπάρχει καμμία Ιμπεριαλιστική ...εξάρτηση στην Βενεζουέλα. Ο Καπιταλισμός είναι στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο παγκόσμια στα Πλαίσια της ΑΝΙΣΟΜΕΤΡΗΣ ανάπτυξης με Σχέσεις ΑΛΗΛΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και η κάθε χώρα έχει διαφορετική θέση στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @Ζουκωφ
      Στρατάρχη, του τουίτ σου για "καμμένα" μυαλά με αφορμή τουιτ της νεολαίας Σύριζα για προεκλογική συγκέντρωση(!!) μάλλον διαδόθηκε αρκετά μιας και το διάβασα ΚΑΙ σε ειδησιογραφικά portals

      17-57

      Διαγραφή
  12. ο Ασαντ από αυτά που δεν άλλαζε στο Συριακό Σύνταγμα ήταν πως το Ισραήλ είναι Εχθρική Χώρα. Και εκλογές θα επέτρεπε αλλά οι "αυθόρμητοι διαδηλωτές" του 2011-2012 δεν φαίνεται πολυγούσταραν εκλογές ειδικά με ψήφους γυναικών.

    To Σύνταγμα της Συρίας
    Συρία: μια άλλη ματιά σε έναν εμφύλιο
    [Stephen Gowans, «What the Syrian Constitution says about Assad and the Rebels», 21/5/2013
    http://teddygr.blogspot.gr/2018/03/blog-post_21.html


    Ακροδεξιέ τα έχουμε ξαναπεί
    https://antivaro-for-marx-and-lenin.blogspot.com/2018/04/blog-post.html

    μάθε μην εκτίθεσαι όταν μηρυκάζεις αμερικανιές και πήγαινε να προσκυνήσεις κανένα δικτάτορα στην Αίγυπτο, καμία Σαουδική Αραβία και κανένα Ισραήλ κανένα Γκουαϊδό και γενικά με όποιον συνεργάζονται οι ΗΠΑ.

    Ναι και στον Σύριζα κάποιος παραλίγο υποψήφιος (αυτό)παρουσιάζονταν ως Επιθετικός Λενινιστής και τελικά έγινε δημοσίως γνωστό πως είχε διαγραφεί ως ακροδεξιός από το ΔΗΚΚΙ. Αριστερά της Αριστεράς βρίσκεται η Δεξιά έλεγε ο Χαρίλαος

    @Λαϊκή Εξουσία.
    Μάθε την νεογλώσσα και μετά να απαντάς στοκ κύριο γιατί θα χάνεις στάμπα τον χρόνο σου.

    "καθεστώς" = Στη νεογλώσσα σημαίνει χώρα που τη συγκεκριμένη στιγμή είναι αντίθετη έστω και λίγο με τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Αντίθετα ποτέ χώρα που είναι φουλ υπέρ τους και ας μην έχουν γίνει εκλογές π.χ Σαουδική Αραβία, Σίσι στην Αίγυπτο δεν χαρακτηρίζονται ως καθεστώς

    "δικτάτορας": Ισχύει ότι και για καθεστώς. Πρόεδρος χώρας η οποία σήμερα δεν υποτάσσεται 100% στα σχέδια των ΗΠΑ

    "Σφαγέας": Το ίδιο με το Δικτάτορας. Πάνε "πακέτο"

    "Πρόεδρος-Δημοκρατία": Το αντίθετο του "καθεστώς - δικτάτορας": Χώρα - επικεφαλής που είναι φιλική/φιλικός-βλέπε και ελεγχόμενη/ος ή μαριονέτα- στα σχέδια της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ

    Παρατήρηση: Μπορεί μία φιλική χώρα/Πρόεδρος να εκπέσει στην κατηγορία του καθεστώτος. Βλέπε Σαντάμ/Μιλόσεβιτς. προηγείται πόλεμος όπου ο "δικτάτορας" ή δικτάτορας εκπίπτει και δικάζεται άλλα Χάγη η εκτελείται. Γιατί πολύ απλά γιατί η χρησιμότητα τους από τις ΗΠΑ έχει παρέλθει. Τους έχουν στύψει σαν λεμονόκουπες και τους "πετάνε"

    Μπορεί ο "δικτάτορας" της προηγούμενης χώρας, να εκπέσει η να εκτελεστεί και μετά έρθει ένας νέος πλέον "Πρόεδρος" δηλαδή φιλικά προσκείμενος 100% στα σχέδια των ΗΠΑ. Αλλά μπορεί η χώρα να είναι ακόμα σε γκαραντίνα να μην θεωρείται τελείως "φιλική χώρα" γιατί οι λαοί θυμούνται τις επεμβάσεις, τόσο τις άμεσες όσο και δια "αντιπροσώπων"

    Και μετά λένε τον Κιμ τρελό

    "Ψώνισες από σβέρκο" με τον κύριο. Σου ήρθε για "υπερωρίες" 100+ σχολίων.

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή