Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Το facebook μπλοκάρει αντιφασιστικά άρθρα



Ο «ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ» έχει λάβει δεκάδες καταγγελίες αναγνωστών πως το facebook λογοκρίνει και κατεβάζει αυθαίρετα από τους λογαριασμούς τους το άρθρο με τίτλο «Προς δημότη Αθήνας: Πατριώτη, αυτός είναι ναζί» του Νίκου Μπογιόπουλου. Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε στον «Ημεροδρόμο».


Σε αναγνώστες που κοινοποίησαν το κείμενο από τον «Ημεροδρόμο» στο προφίλ τους στο facebook έρχονται οι παρακάτω ειδοποιήσεις και το άρθρο «εξαφανίζεται»: 



Δεν γνωρίζουμε εάν κάποιος «αλγόριθμος» του facebook  δεν μπορεί – πάλι – να… κατανοήσει ότι πρόκειται για αντιναζιστικό άρθρο ή εάν οι φασίστες έσπευσαν οργανωμένα να επιτεθούν στις αναρτήσεις με ομαδικές αναφορές και το facebook τους έκανε το… χατίρι.
Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η πρώτη φορά που τα αντιναζιστικά άρθρα του «Ημεροδρόμου» ενοχλούν. Υπενθυμίζουμε την επίθεση που δέχθηκε η ιστοσελίδα μας λίγο πριν την παραμονή της πρωτοχρονιάς (διαβάστε εδώ), αλλά και το μπλοκάρισμα του προφίλ του Νίκου Μπογιόπουλου στο facebook, πάλι μετά από αναφορές για αντιναζιστικό άρθρο (διαβάστε εδώ κι εδώ). 

Με αφορμή τις νέες καταγγελίες των αναγνωστών που κοινοποίησαν το άρθρο και το facebook το κατέβασε από τα προφίλ τους: 
Πρώτο: Επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα πάψουμε να καταγγέλλουμε και να κοινοποιούμε κάθε φαινόμενο λογοκρισίας, πόσο μάλλον την φιλοναζιστική λογοκρισία, που προκύπτει είτε από την «τεχνητή νοημοσύνη» του facebook, είτε από οργανωμένες αναφορές και επιθέσεις φασιστών (αλήθεια η εταιρεία ellinika hoaxes που ανακοίνωσε ότι έχει αναλάβει την… εύρυθμη λειτουργία των του facebook  στην Ελλάδα, τι έχει να πει;)… 
Δεύτερο: Καλούμε τους αναγνώστες μας να συνεχίσουν να κοινοποιούν το άρθρο ώστε να φτάσει παντού ότι «Αυτός είναι ναζί». 
Το αντιναζιστικό άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε και να το κοινοποιήσετε πατώντας εδώ.  

«ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου