Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Μιλήστε μας και για τους "κομμουνιστοσυμμορίτες" κ.Τσίπρα


Μόνο ανατριχίλα προκαλεί η διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που υπέγραψαν σήμερα οι ηγέτες της ΕΕ, ανάμεσά τους και ο Αλέξης Τσίπρας, στο Σιμπίου της Ρουμανίας, κατά την Άτυπη Σύνοδο Κορυφής, όπου συζήτησαν τη στρατηγική ατζέντα της λυκοσυμμαχίας έως το 2024.
«Φιλελεύθεροι» και «σοσιαλδημοκράτες», «συντηρητικοί» και «προοδευτικοί» επιβεβαίωσαν για μια ακόμα φορά τη σαπίλα των «θεμελιακών αξιών», των υλικών από τα οποία είναι φτιαγμένη η ΕΕ των μονοπωλίων.

Η διακήρυξή τους, που υπογράφτηκε ανήμερα της 74ης επετείου της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, αποτελεί ένα ακόμα μνημείο αντικομμουνισμού. Από την πρώτη της γραμμή αποκαλύπτει πόσο υποκριτική είναι η ανησυχία κυβερνήσεων όπως του ΣΥΡΙΖΑ για την «άνοδο της ακροδεξιάς» και «δικαιώνοντας» όλο το αντικομμουνιστικό αφήγημα που ταΐζει το φασισμό, γράφει: «Τριάντα χρόνια πριν, εκατομμύρια άνθρωποι πολέμησαν για την ελευθερία τους και για την ενότητα και γκρέμισαν το Σιδηρούν Παραπέτασμα»!
Σε αυτό το κείμενο έβαλε την υπογραφή της η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που καμώνεται ότι αποτελεί το «ανάχωμα» στην ακροδεξιά και το φασισμό. Επιβεβαίωσε έτσι ξανά ότι η «επιστροφή στις ιδρυτικές αρχές της ΕΕ», που διεκδικεί, σημαίνει μεγαλύτερη βουτιά στην αντίδραση, ότι αποτελεί προειδοποίηση για το λαό για τα χειρότερα που είναι μπροστά.
Στην ίδια διακήρυξη αποτυπώνονται οι βασικές στοχεύσεις της ΕΕ και επιβεβαιώνοντας ότι ο αντικομμουνισμός πάει χέρι - χέρι με την επίθεση στους λαούς, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα «επενδύσουν» στην «ήπια και σκληρή δύναμή» τους στο όνομα της ασφάλειας και της διεθνούς συνεργασίας. Και δίνοντας το πλαίσιο για τις επεμβάσεις της «επόμενης» μέρας λένε ότι η ΕΕ θα γίνει «παγκόσμιος ηγέτης», θα «αναπτύξει τη διεθνή τάξη βάσει κανόνων» κ.ο.κ.
Τη Σύνοδο Κορυφής απασχόλησαν, εκτός από τον παγκόσμιο ρόλο της ΕΕ, η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα, η εσωτερική ασφάλεια και οι εξωτερικές σχέσεις, το Μεταναστευτικό, η Ενέργεια και η κλιματική αλλαγή, η μετα-Brexit εποχή κ.ά. Οι ηγέτες της ΕΕ, επιβεβαιώνοντας την προσήλωσή τους στο στόχο της παραπέρα ενίσχυσης των μονοπωλίων της ΕΕ στο διεθνή ανταγωνισμό, δήλωσαν ότι θα φροντίσουν να αποκτήσει η ΕΕ «τα απαραίτητα μέσα» για την επίτευξη των αντιλαϊκών στόχων της.
Τη συνέχιση της αντιλαϊκής πορείας της ιμπεριαλιστικής ένωσης με «φιλολαϊκό» φερετζέ υπερασπίστηκε στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, επαναφέροντας τα περί «σύγκλισης», «ευρωπαϊκής συλλογικής λύσης απέναντι στην ευρωπαϊκή πρόκληση του μεταναστευτικού/ προσφυγικού ζητήματος», «εμβάθυνσης» της Ευρωζώνης «με θεσμούς που θα υπόκεινται σε δημοκρατική λογοδοσία» καθώς και ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης, η οποία θα περιλαμβάνει ένα ευρωπαϊκό ταμείο καταθέσεων.

απο 902





1 σχόλιο:

  1. Τίποτα παράξενο. Τέτοια ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΑ ήταν πάντα οι Φορείς των Οπορτουνιστικών απόψεων. Το χτύπημα των λαών και των Κ.Κ ώστε πάντα να καθαρίζει ο Καπιταλισμός την δύσκολη ώρα. Ολη η Ιστορία του Οπορτουνισμού είναι βουτηγμένη στο Αίμα. Αφιερωμένα σε όλους όσους το 2012 καλούσαν το ΚΚΕ να μπει σε κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού με τον Σύριζα και σήμερα που ξεφτιλήστηκε συνεχίζουν το παραμύθι οτι ο σύριζα δεν είναι τάχα ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Αυτή ακριβώς είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ο ρόλος της μαζί με τους υπόλοιπους του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΟΘΡΟΥ που ...γιορτάζουν.... την 9η Μάη στην πρεσβεία του ΡΩΣΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ....ΑΑΔΜ.....του 1973 αμα λάχει να ούμε...... ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή