Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Οι έμποροι της είδησης






Η διπλή δολοφονία της νεαρής Ελένης στην Ρόδο,έχει συγκλονίσει μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης. Η δολοφονία είναι διπλή, γιατί και ο βιασμός αποτελεί μια μορφή δολοφονίας, αλλά δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν να βιάζουν την κοπέλα και μετά θάνατον. Με τα γνωστά κλισέ :"Τα ήθελε ο..και καλά να πάθει "."Ήταν μια π... και ας πρόσεχε ".Σε αυτά τα άθλια, είχαμε και την κατηγορία των από φασιστικα ανθρωποειδη, ότι της άξιζε αυτό που έπαθε  γιατί τα είχε με αλλοδαπό.
Δυστυχώς  όλα τα παραπάνω καθρεφτίζουν ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και των αξιών της.
Τα ΜΜΕ πήραν την σκυτάλη και παίζουν κι αυτά έμμεσα το παιχνίδι των φασιστών, μιλώντας όχι για Βορειοηπειρώτη, αλλά για Αλβανό, που παρέσυρε όχι τον Έλληνα, αλλά τον Ροδίτη. Για τέτοια δημοσιογραφία μιλάμε.
Λες και η εθνικότητα των δραστών έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με το έγκλημα, αποκρυπτωντας τα πραγματικά αίτια αυτών των φαινομένων, που είναι κυρίως κοινωνικά.
Σε μια κοινωνία σε σηψη και ζόφου, όπου τα πρότυπα είναι του άνδρα "γαμώ και δέρνω " και όποια δεν μας κάθεται, μπορεί να φάει και μερικά χαστούκια, είναι συνηθισμένες συμπεριφορές, τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν.Συν την νοοτροπία του ό,τι "όλες οι γυναίκες είναι πουτανες", η οποία αντιστοιχεί σε απόψεις που ακούστηκαν από τα γνωστά "δικαιωματικά " παρτάλια, ότι όλοι οι άνδρες είναι εν δυνάμει βιαστές. Και οι δύο θέσεις, όψεις του ίδιου νομίσματος.
Αν δεν αλλάξουν τα πρότυπα, οι ρόλοι, οι συμπεριφορές, που το σύστημα αξιών προτάσει στα δύο φύλα, τέτοια γεγονότα θα αυξάνουν συνεχώς. Συνεπώς παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία, για ένα άλλο σύστημα προτύπων, κωδικών κοινωνικής συμπεριφοράς, αξιών και κυρίως ισότητα των δύο φύλων, όχι μόνο στο νομικό πλαίσιο, αλλά πραγματικά μέσα στην κοινωνία και σε όλες τις εκφάνσεις της.



Σ.Τ.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου