Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Αν ήμουν καπιτάλας ...




Αν ήμουν καπιτάλας ... που έβλεπε λίγο μπροστά, εδώ και είκοσι - εικοσιπέντε χρόνια θα είχα επενδύσει σε τεχνολογίες αναπαραγωγής. Κάθε είδους ... ακόμα και της ανθρώπινης αναπαραγωγής. Θα είχα ξεκινήσει με την διάσημη κλώνο-Dolly (1996) όσο αφορά την αναπαραγωγή πολυκύτταρων οργανισμών αλλά δεν θα με χάλαγε για αρχή και η αναπαραγωγή απλών κυτταρικών σειρών και συνεπώς αναπαραγωγής ανθρώπινων αλλά και ζωικών οργάνων. Αλλά δεν πρέπει να σας πολυζαλίζω με βιολογίες, βιοσυνθέσεις και ιατρικές.
   Ταυτόχρονα τρομερό επιστημονικό αλλά και κολοσσιαίο οικονομικό ενδιαφέρον θα είχε η χαρτογράφηση κάθε DNA (φυτικού, ζωικού και βεβαίως του ανθρώπινου) και ταυτόχρονα οι τεχνολογίες παρέμβασης και γενετικής μετάλλαξης. Άμεσο χρήμα επίσης θα έβγαζα τότε με τις τράπεζες σπέρματος και ομφαλοπλακουντιανού αίματος και βλαστικών κυττάρων. 
Φανταστείτε τι παιχνίδι θα μπορούσα να κάνω συνδυάζοντας τεχνικές γενετικής παρέμβασης στο DNA σε συνδυασμό με τις τεχνολογίες αναπαραγωγής. Ήδη απο το 2008 η Food and Drug Administration (FDA) των ΗΠΑ επέτρεψε την εμπορευματοποίηση των προϊόντων που προέρχονταν από κλωνοποιημένα ζώα. Ταυτόχρονα η Αργεντινή, η Βραζιλία, ο Καναδάς και η Αυστραλία άρχισαν την κλωνοποίηση ζώων. Η Κίνα άρχισε το 2015. Η Ευρώπη επιμένει στην απαγόρευση της εμπορικής κλωνοποίησης ζώων ... αλλά δεν απαγορεύει την εισαγωγή τέτοιων προϊόντων. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τις τεχνολογίες γενετικής τροποποίησης. Ειναι φανερό πως η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, ο έλεγχος πιθανών αρνητικών επιδράσεων αλλά και η «διανομή» των ωφελημάτων ... δεν θα έχουν καμμία σχέση με κανέναν πραγματικά κοινωνικό μηχανισμό ... αλλά μόνο με τον ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό για την εξαγωγή των κερδών. 

   Η τεχνολογική εξέλιξη είχε εγκαινιάσει ένα πρωτόγνωρο πεδίο καπιταλιστικού κέρδους που μπορούσε να ξεκινάει απο σπόρους για πιό χοντρά και πιό γλυκά καρότα ... και να φτάνει μέχρι υπερφίαλους σχεδιασμούς αθανασίας διαφόρων μεγαλόσχημων. Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια τεχνολογική έκρηξη ... ακόμα και μέσω της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ... ακόμα και πέρα απο τις βέβαιες, τις πιθανολογούμενες και τις άγνωστες αρνητικές βιολογικές συνέπειες ... προφανώς θα είχε και σοβαρότατες πτυχές πολλαπλού οφέλους σε όλα σχεδόν τα πεδία της κοινωνικής ζωής. Αλλά όλα αυτά κάτω απο τον «δρακόντειο» νόμο του καπιταλιστικού κέρδους. Αυτό και μόνο το γεγονός θα μετέτρεπε κάθε προσπάθεια ελέγχου των αρνητικών συνεπειών των νέων τεχνολογιών σε έναν σισύφειο και άνισο αγώνα εκ μέρους της οργανωμένης κοινωνίας ... και τα κοινωνικά οφέλη της τεχνολογικής έκρηξης σε οφέλη αποδιδόμενα στην κοινωνία μόνο αφού «βγάλουν» το κέρδος τους. Διαφορετικά θα τα τρώει το αβυσσαλέο βάθος των κρατικομονοπωλιακων θυρίδων. 

   Με λίγα λόγια η τεχνολογική εξέλιξη στην υπηρεσία και κάτω απο τον έλεγχο του καπιταλιστικού κέρδους ... σημαίνει μεν πρόοδος, αλλά αγοραία πρόοδος. Σε καμμία περίπτωση δεν θα σημαίνει κοινωνική πρόοδος ... αντίθετα θα είναι «αντικοινωνική» πρόοδος όλο και εντεινόμενη όσο οι κρατικομονοπωλιακοί σχηματισμοί εξουσίας θα μειώνουν συνεχώς τα κονδύλια του λεγόμενου «κοινωνικού κράτους». Η τεχνολογική πρόοδος θα τείνει σε μία πρόοδο που τους καρπούς της θα «γεύεται» μια όλο και μικρότερη κλειστή κάστα ... την ίδια στιγμή που τεράστιες εξαθλιωμένες μάζες θα εργάζονται για την παραγωγή της τεχνολογίας που θα καταναλώνουν οι εκλεκτοί. Τα παλιά όνειρα των καπιταλιστών που κάποτε ξεζούμισαν τον εργάτη μέχρι τα φυσικά όρια της υπαρξής του ... τα όνειρα εκείνα που είχαν εγκαταλείψει οι πρώτοι καπιταλιστές επειδή δεν είχαν τρόπους να αναπαράγουν την κατακρεουργημένη εργατική δύναμη ... τώρα ξανανέβηκαν στον αφρό. Να πως περιγράφει ο Κάρολος εκείνες τις απάνθρωπες και κτηνώδεις καπιταλιστικές σκέψεις ... «Η αξία της εργατικής δύναμης αποτελείται απο δυό στοιχεία - το ένα καθαρά φυσικό, και το άλλο ιστορικό ή κοινωνικό. Το ακρότατο όριο καθορίζεται απο το φυσικό στοιχείο. Αυτό σημαίνει οτι η εργατική τάξη για να διατηρείται και να αναπαράγεται, για να διαιωνίζει τη φυσική της ύπαρξη, πρέπει να παίρνει τα απολύτως απαραίτητα για τη ζωή και τον πολλαπλασιασμό μέσα συντήρησης. Η αξία αυτών των απαραίτητων μέσων συντήρησης αποτελεί λοιπόν το ακρότατο όριο της αξίας της εργασίας. Απο την άλλη μεριά, η διάρκεια της εργάσιμης μέρας περιορίζεται επίσης απο ακρότατα, αν και πολύ ελαστικά όρια. Το ακρότατο όριο της το δίνει η σωματική δύναμη του εργάτη. Αν η καθημερινή εξάντληση της ζωτικής του δύναμης ξεπερνά ένα ορισμένο βαθμό, δεν μπορεί να την απασχολεί κανείς ξανά και ξανά κάθε μέρα με την ίδια ένταση. Ωστόσο, όπως είπα, το όριο αυτο είναι πολύ ελαστικό. Μια γρήγορη αλληλουχία απο ασθενικές και βραχύβιες γενεές θα εφοδίαζε την αγορά εργασίας εξίσου καλά όσο και μία σειρά απο ρωμαλέες και μακρόβιες γενεές.» 

   Ειναι προφανές πως πλησιάζει «τεχνολογικά» η ώρα ... για τις βραχύβιες φτηνές γενιές εργατών που θα υπόσχονται τρελλά κέρδη με λιγότερα εξοδα. Αρκεί εν τω μεταξύ να λυθούν κάποια «παράλληλα» ζητηματάκια. Την συνακόλουθη με την καπιταλιστική τάση συγκέντρωσης, ποσοτική συρρίκνωση της τάξης των εκμεταλλευτών ... ονειρεύονται να την αντιρροπούν κάνοντας χρήση των πανάκριβων μελλοντικών τεχνικών αναπαραγωγής ισχυρών γενεών των εκμεταλλευτών ... σε σύγκριση με τις βραχύβιες γενιές των εργατών που έτσι και αλλοιώς δεν θα έχουν πρόσβαση στις τεχνολογίες αναπαραγωγής που θα έχουν τελικά τον χαρακτήρα ειδών πολυτελείας. Στις κάστες των εκμεταλλευτών η οικογένεια θα τείνει να ξαναπάρει τον μεσαιωνικό της ρόλο, το ανώτερο αίμα ... το γαλάζιο ... που θα κλείνεται όλο και περισσότερο στα σύγχρονα κάστρα του ... ολοκληρώνοντας την μαρξιστική ... πλήρη απόσπαση του εκμεταλλευτή απο την παραγωγή. Ο εκμεταλλευτής θα διατηρεί μονό το «δικαίωμα» της ιδιοποίησης του πλούτου. Αντίθετα στις τάξεις των εργατών, σε αυτό το συγκεκριμένο κοινωνικό μέλλον, η οικογένεια θα πάψει να αποτελεί την μονάδα αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης. Οι εργάτες θα αναπαράγονται με άλλες,φτωχές προδιαγραφές κοπαδιών εργατικής δύναμης ... σε συμφέρουσα τιμή για τους καπιτάλες. Ή μήπως και αυτά τα έξοδα της εργατικής αναπαραγωγής θα τα αναλάβει η «κοινωνία» σε πολύ πιό συμφέρουσες τιμές για τους καλούς μας καπιταλιστές ?? Η νέα κατάσταση θα απαιτεί όμως και κάτι άλλο πολύ σπουδαίο. Τα μεσαία στρώματα. Τα εξαγορασμένα στρώματα που θα διεκπεραιώνουν τις ευαίσθητες φάσεις της παραγωγής, της ασφάλειας των εκμεταλλευτών και της καταστολής των εργατών. Βέβαια θα ειναι ταυτόχρονα οι βασικές τάξεις των καταναλωτών με ενδιάμεση οικονομική δυνατότητα και πρόσβαση στα μοντέρνα καλούδια της τεχνολογίας. Θα ειναι οι μοντέρνοι «σταυροφόροι», οι μπιστικοί που θα επιβλέπουν την παραγωγή και θα φυλάνε τα κάστρα απο τις εξαθλιωμένες μάζες. 

   Αν ήμουν καπιτάλας εδώ και είκοσι – τριάντα χρόνια ... θα είχα αρχίσει να ζητάω απο το πολιτικό υπηρετικό μου προσωπικό να μου ετοιμάζει εκείνο το ευνοικό νομικό πλαίσιο για τις μελλοντικές επενδύσεις. Ολα τα νέα πεδία που θα μπορούν να εισέλθουν οι νέες τεχνολογίες πρέπει να μετατραπούν σε πεδία ακραίας εμπορευματοποίησης, αγοραπωλησιών και κέρδους. Τα πάντα ... απο την παραγωγή σπόρων και φαρμάκων μέχρι την αναπαραγωγή ανθρώπων. Οι δεσμοί συγγένειας άρχισαν δειλά-δειλά να οργανώνονται μέσω νομικών συμβολαίων. Σαν μια "τεχνική" παρέμβαση (παραβίαση) στην διαλεκτική κίνηση της κοινωνίας, που αυτή και μόνο αυτή, μπορει να αποδίδει ιστορικούς ρόλους στους κοινωνικούς σχηματισμούς ... νομοθετούν νέα είδη οικογένειας με συγκεχυμένες τις έννοιες της πατρότητας και μητρότητας. Το πρόβλημα είναι η στόχευση αυτού του εγχειρήματος. Και δεν θα ήταν πρόβλημα οτι ο ίδιος ο καπιταλισμός προσπαθεί μια ώρα αρχύτερα να αποδομήσει έναν ιστορικό κοινωνικό σχηματισμό που ούτως ή αλλοιώς κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί, λύνοντας ταυτόχρονα κάποια ζητήματα ισότητας κοινωνικών ομάδων. Το πρόβλημα αρχίζει οταν η στόχευση ενός ακόμα για την ώρα αντι-ιστορικου εγχειρήματος δεν είναι τιποτα άλλο παρά η επιβίωση του καπιταλισμού στις νεοδιαμορφωμένες συνθήκες. Η επιβίωση μάλιστα του πιο αντιδραστικού καπιταλισμού, οπως είδαμε παραπάνω. Το εγχείρημα, όσα επιμέρους υπαρκτά ζητήματα και να λύνει προσωρινά, δεν μπορει να απογυμνωθεί απο τον συνολικά αντιδραστικό του ρόλο και στόχευση. Διάσπαση της οικογένειας πριν την ώρα της, αντικαταστασή της με βολικές και εύπλαστες φόρμουλες, ταυτόχρονα με την ακραία προώθηση του ατομισμού. Για την ώρα η μέχρις εδώ εφαρμογή των σχεδίων ... συντείνει στο να αρχίζει να διαμορφώνεται ένας ατομικός τρόπος ζωής που ευνοεί την επαγγελματική κινητικότητα και την άνευ όρων διαθεσιμότητα εργαζομένων στις εφήμερες ανάγκες του κεφαλαιοκράτη. Και στο κάτω κάτω της γραφής τι διάολο ιστορικό ρόλο θα έχει να επιτελέσει η μελλοντική εργατική οικογένεια των γνωστών γονεϊκών φυσικών ρόλων ?? Για τον εργάτη δεν θα υπάρχει το ιστορικό περιεχομενο της γνωστής οικογένειας. Ο εργάτης του μέλλοντος δεν θα χρειάζεται να αναπαράγει με τους παλιούς τρόπους την εργατική δύναμη και ταυτόχρονα δεν θα κατέχει ιδιοκτησία για να την μεταβιβάσει. 

   Το πράγμα βγάζει μάτια. Στο δίλημμα ... κομμουνισμός ή βαρβαρότητα ... δεν υπάρχει μεσοβέζικη θέση.


απο το ΑΝΤΙΒΑΡΟ










21 σχόλια:

  1. Και κλάμα στο Λαφαζαναίικο για το ...κακό..... ΚΚΕ με την ....αντιενωτική..... πολιτική που δεν στηρίζει τον Λαφαζάνη στις ....διώξεις.... απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που στήριξε για δεκαετίες και ....εφυγε.... μόλις ξεκίνησε το ξεβράκωμα για να φτιάξει το ΝΕΟ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ στην υπηρεσία του Καπιταλισμου. Ας Σκούζει όσο θέλει μέσα απο τον βόθρο του. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ Τα κόλπα ψόφησαν το 1991..... 4η Ευκαιρία για ΡΕΒΑΝΣ δεν υπάρχει.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στεναχωρημένος.... πολύ σήμερα στην Χαφιεδοσελίδα ο θεωρητικός του Κάουτσκι Αραβανης με τα γεγονότα στην Αλβανία. Μας ενημερώνει οτι φουντώνει ο Εθνικισμός Φασισμός απο τους Ιμπεριαλιστές. Για τον Καπιταλισμό πλήρης Μουγκαμαρα. Είναι αυτή η Ρημάδα η ....εξάρτηση..... και η ....χούφτα..... και μας σερβίρει ξανα την Σαπισμένη σούπα ο Σοσιαλσωβινιστής. Πρέπει λέει η λαοί μαζί με την ....σκλαβωμένη αστική τους τάξη..... εθνικιστές φασίστες... Ρώσους κινέζους κ.α ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ να κάνουμε .....αντιιμπεριαλιστικό..... αγώνα γιατί υπάρχουν 10 ΣΤΑΔΙΑ.... Συνέχισε Γεράσιμε ΣΠΑΕΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 100 χρόνια ΚΚΕ σύντροφε. Ενας αιώνας αγώνας γεμάτος θυσίες πάντα στην υπηρεσία της Εργατικής τάξης και του λαού μέσα στην φωτιά και το σίδερο πιεζόμενο απο Εχθρούς και .....φίλους..... Η Καλύτερη τιμή για όλους τους νεκρούς είναι να συνέχισουμε του αγώνα σύμφωνα με τις Σύγχρονες επεξεργασίες και την μελέτη της ιστορίας. Και ας αφήσουμε τα ....παιδιά..... να σκούζουν ....οτι χάσαμε τον δρόμο μας..... Οταν βλέπουμε αυτή την Σαπίλα του Καπιταλισμού να Σκούζει πρέπει να τους έχουμε για πυξίδα οτι βαδίζουμε σωστά. Η 28 χρονη πορεία μας μετά το 1991..... και το πέταγμα έξω και των Βαριδίων του ΚΑΟΥΤΣΚΙ και σια.....ειναι ένας θρίαμβος για τους Κομμουνιστές. Τα Σέβη μου Στρατάρχα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αφορμή την επέτειο της Αντεπίθεσης του Κόκκινου Στρατού στο Στάλιγκραντ βγήκε απο την τρύπα του το Ταξικό Ναυάγιο. Αφου περιγράφει τη έγινε εκει έρχεται στο ...ψητό..... Πρώτα ξεχνάει να μας πεί πως ανατράπηκε ο Σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ δολοφονημένος απο μέσα απο τον Οπορτουνισμό Στην συνέχεια περιορίζει τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ στο ΝΑΤΟ Ε.Ε ΗΠΑ. ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ ΕΛΛΑΔΑ και το σύνολο των χωρών δεν υπάρχουν σαν Ιμπεριαλιστικές για τον Συγκεκριμένο ....εγκέφαλο..... Προφανώς είναι Σκλαβωμένες.... η Αστικές Τάξεις και στο τέλος καλει σε .... ενότητα των ...κομμουνιστικών δυνάμεων. Να ενημερώσουμε λοιπόν τον Συγκεκριμένο ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ. Οι Κομμουνιστές βρίσκονται στο ΚΚΕ και ταυτόχρονα παλεύουμε μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για να αποσπάσει ο λαός προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο όχι τον ...ανθρώπινο καπιταλισμό..... όπως θέλει το συγκεκριμένο ρετάλι αλλά την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΧΟ την ΕΞΟΔΟ απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Περαστικά Βασιλάκη Σοσιαλφασίστα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ένα καταπληκτικό άρθρο του σ.Κουτσούμπα στην εφημερίδα των συντακτών για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Μιλάει αναλυτικά για τον Προδοτικό ρόλο του Οπορτουνισμού όλων των αποχρώσεων απο το 1918 μέχρι και σήμερα. Αφιερωμένο στα Σοσιαλφασιστικά βαρίδια του Κάουτσκι Αραβανή Καλαματιανό Πετρόπουλο και σια.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κλάμα ο Πετρόπουλος για την επανέκδοση των πρακτικών του 1ου Συνεδρίου του ΣΕΚΕ που μιλάει για την πάλη των Τάξεων και οτι το κόμμα δεν πρέπει να συμμετέχει σε κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού. Και τι έπρεπε να δημοσιεύση κατα την γνώμη του. Μα την έκδοση των Πρακτικών του ....1982.... που είχανε βγει με βάσει τα λεηλατημένα αρχεία το 1968 στο ΣΙΜΠΙΟΥ και διαστρεβλωμένα στο έπακρο. Μιλάμε για τρομερό Τσούξιμο. Οσοι τα έζησαν καταλαβαίνουν το χάος που επικρατούσε την Συμμορία του ....ΑΘΛΙΟΥ... ΦΑΡΑΚΟΥ που φραξιόνιζε με τελικό στόχο την διάλυση του ΚΚΕ το 1989 1991..... Ο Γιωργάκης νομίζει πως γεννηθήκαμε χτες. Πικρα μεγάλη που στο ΚΚΕ πλέον δεν ευδοκιμούν Ανδρουλάκηδες Δαμανάκηδες λαφαζάνηδες Αλαβάνοι Χάγιοι Κοτζιάδες Αραβανήδες Καλαματιανοί κ.α. Αυτό το ποτήρι θα το Ρουφήξετε όλο μέχρι τελευταία γουλιά. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιός φταίει για την Τραγική κατάσταση του Συνδικαλιστικού κινήματος. Μα ασφαλώς το ΠΑΜΕ..... μας ενημερώνει κάποιος Μπελίδης απο την ΧΑΦΙΕΔΟΣΕΛΙΔΑ. Και γιατί φταίει σύμφωνα με τον μεγάλο αυτόν ....εγκέφαλο..... Εχει λέει ....αδιέξοδη.... πολιτική διώχνει τους εργαζόμενους με την ...περριχαράκωση..... που έχει. Ευκαιρία να ενημερώσουμε τον Συγκεκριμένο ΧΑΦΙΕ. Το ΠΑΜΕ είναι ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ τμήμα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Συμμετέχουμε οι Κομμουνιστές και όποιος άλλος θέλει χωρίς κανένα περιορισμό με μοναδικό κριτήριο το ΤΑΞΙΚΟ. Μεσα στον καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης γίνεται και η Ιδεολογική πάλη και ζύμωση και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δική μας για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ετσι παλεύουμε οι Κομμουνιστές για να τραβήξουμε τον λαό απο τον Καπιταλισμό. Οποιος βλέπει όνειρα σαν τον συγκεκριμένο ....κύριο.... ότι το ΚΚΕ θα γυρίσει σε καταστάσεις πριν το 1991..... με την ΕΣΑΚ χύμα στο κύμα ουρά της Σοσιαλδημοκρατίας και του Οπορτουνισμού που θα συνεργάζεται μαζί τους και θα συμμετέχει σε κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού είναι μακριά νυχτωμένος. Καλό θα είναι να αλλάξει πλευρό και .... χέρι.... γιατί πιάστηκε το Συριζόπουλο....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Σύντροφε. Χτύπημα αλύπητα θέλουν τα Συγκεκριμένα Σκουπίδια. ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Καινούργια - παλαιά δείγματα και η απάντηση από τον Ριζοσπάστη

      Ντοκουμέντα από τη δράση του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των πολύμορφων μηχανισμών της αστικής τάξης
      https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10097986

      Διαγραφή
    3. Το τσούξιμο συνεχίζεται μέσα σε παραλήρημα στην Χαφιεδοσελίδα. Το ΚΚΕ ... αναθεωρεί.... την ιστορία του μας ενημερώνει ο .... μέγας θεωρητικός..... του Αντικομμουνισμού Πετρόπουλος. ....Λογική.... ερμηνεία οταν έχει ξηλωθεί κάθε στήριγμα του Οπορτουνισμού μέσα στο ΚΚΕ και το πρόγραμα δεν θρέφει πλέον αυτόν τον Καρκίνο. Αρα με τον Πετρόπουλο να ΣΚΟΥΖΕΙ το συμπέρασμα είναι είναι οτι βαδίζουμε απόλυτα σωστά Το ΚΚΕ ΣΤΑ 100 ΧΡΌΝΙΑ της ιστορίας του τα 56 ήταν στην παρανομία με φυλακές διώξεις εκτελέσεις εξορίες. Αυτός ήταν ο Ανοιχτός τρόπος χτυπήματος απο την Αστική Τάξη. Ταυτόχρονα η Αστική Τάξη με την ΠΡΟΒΙΑ του Οπορτουνισμού όλων των αποχρώσεων προσπαθούσε να ενσωματώση το Κόμμα στο καπιταλισμό με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και την Συμμετοχή σε ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ που είναι το καλύτερο εργαλείο της. Αυτή την ταχτική ακολούθησε πάντα. Εχουμε λοιπόν το 1ο Συνέδριο του ΣΕΚΕ που μιλάει για προλεταριακή Επανάσταση με Δικτακτορία του Προλεταριάτου και μη συμμετοχή σε Ατικές Κυβερνήσεις. Με αυτό το πρόγραμμα πήγε ο σ. ΛΙΓΔΟΠΟΥΛΟΣ στην Μόσχα και έβαλε το κόμμα στην 3η Διεθνή του ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ. Επιστρέφοντας δολοφονήθηκε στην Μαύρη θάλασσα μαζί με τον σ.ΑΛΕΞΑΚΗ της 3ης Διεθνής. Απο το 1922 άλλαξε το πρόγραμα θεωρόντας την χώρα ....εξαρτημένη..... μίλαγε για Στάδια και Αστικοδημοκρατική Επανάσταση...... Ετσι βάδιζε απο κρίση σε κρίση με ....Πουλιόπουλους.....Σταυρίδηδες...... και σια.. Το 1931 με πρόταση της Διεθνούς ανέλαβε Γ.Γ ο σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ για την Αλλαγή προγράμματος και την Αποκατάσταση των Επαναστατικών του χαραχτηριστικών. Απο ....αστικοδημοκρατική επανάσταση..... συμπληρώθηκε με ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ. Ηταν το 1ο βήμα. Δεν λύνονται αυτά σε μια μέρα. Δυστυχώς το 1935.... η 3η Κ.Δ ΤΩΝ ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ έπαψε να είναι τέτοια και έπεσε στα χέρια του Οπορτουνισμου. Αλλαξε η νικηφορα γραμμη του ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΥ που στην Ρωσσία το 1917 ο ΛΕΝΙΝ με τους Μπολσεβίκους ανέτρεψε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ. Εβαλαν τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και την Συνεργασία με την Αστικη Τάξη. Στην Δικτακτορια του Μεταξά το ΚΚΕ δέχτηκε συντριπτικά χτυπήματα απο τα οποία δεν συνήλθε ΠΟΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ. Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ απο την απομόνωση της φυλακής με τα ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ για τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ προσπάθησε να δώσει την σωστή γραμμή κόντρα στην Καταστροφική πορεία της Κ.Δ που οδηγούσε τα πάντα στην καταστροφή και την διάλυση. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    4. Τα Γράμματα αγνοήθηκαν και χαρακτηρίστηκαν ....σεχταριστικά..... απο τον ....ΣΙΑΝΤΟ.....στην 2η ΚΟΜΕΠ του 1942 αποτέλεσμα το ΕΑΜ να φτιαχτεί σαν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ να προταθεί η θέση του προέδρου στον ΠΑΠΑΤΖΗ. Στο ΕΑΜ ΣΥΜΜΕΤΕΊΧΑΝ ΤΑ ...Κόμματα των Αντικομμουνιστών ...ΣΒΩΛΟΣ.... ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ... Μ.ΚΥΡΚΟΣ.... και του Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗ..... ΜΕΝΣΕΒΊΚΟΥ ΥΠΕΞ στην Γεωργία το 1921 που πολέμησε τους Μπολσεβίκους είναι πεντακάθαρο στον καθένα οτι το ΚΚΕ δεν είχε στόχο τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Η Συνέχεια ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ η καταστροφή. Με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ και κυβέρνηση ΠΑΠΑΤΖΗ σε Επαναστατικές συνθήκες τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 δεν διεκδικήσαμε την εξουσία με τον Συσχετισμό δυνάμεων Συντριπτικό στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ Δώσανε 50 μέρες χρόνο στην ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και τους Αγγλους Συμμάχους τους να αλλάξουν τον Συσχετισμό και να Σφάξουνε τον λαό σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και κατόπιν να συνθηκολογήσουν στην ΒΑΡΚΙΖΑ. Ητα ο ....ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ.... δρόμος έτοιμος απο το 1944..... όπως παραδέχονται οι ίδιοι στην εκδήλωση το 2008 στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ....ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ..... ....ομοσπονδο..... λοιπόν το ΚΚΕ αρχές του 1945 το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έχει μετατρπεί σε .....ενιαίο κόμμα...... Ουτε νερό Ούτε φαί στον ΑΡΗ και στους ....ληστές διαγραφή του στην 11η Ολομέλεια τον Απρίλη του 1945 που την κράτησαν μυστική. Αδυνατούσαν να δημοσιεύσουν αυτό το Εγκλημα. Το έκαναν με τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ 12 μέρες στην Ελλάδα μετά απ 9 χρόνια απουσίας και την Προβοκάτσια του Τυρίμου στον ΑΡΗ για να υπογράψει δήλωση στην Κέρκυρα τάχα με εντολή του ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Την ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ την χρωστάμε στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και στον λαό. ΟΙ Ομάδες των ...ληστών..... μπήκαν υπο την καθοδήγηση του Π.Γ στην 12η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ με τον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ εδώ. Πίεζε απο την 1η μέρα για ΔΣΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΚΕΙ. Τους καθυστερούσε η υπαρξη του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δηλαδή οτι το ΚΚΕ δεν είχε στόχο τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Αλλωστε η στάση του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ τα λέει όλα. Ενω η σφαγή του λαού είχε αρχίσει αμέσως μετά την ΒΑΡΚΙΖΑ διατηρούσε την τυπική νομιμότητα του ΚΚΕ και του ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ εκμεταλευόμενο της Αυταπάτες και τα ΦΟΥΜΑΡΑ Για ....ανθρώπινο Καπιταλισμό μεχρι να προλάβει να οργανωθεί όπως και έγινε τέλη του 1947. Το τι θα είχε συμβει αν είχε πέσει τέλη 45 αρχές 46 όλο το βάρος στον ΔΣΕ το αποκαλύπτουν στα γραπτά τους ΑΒΕΡΩΦ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΒΕΝΤΗΡΗΣ κ.α. Αυτό όμως απαιτούσε ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Και όλα θα είχαν τελειώσει για την ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 Στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ Γεναρη του 1949 στο κλείσιμο ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ονόμασε την Επανάσταση Σοσιαλιστική με Δικτατορια του Προλεταριάτου. Ξεκίνησε η επίπονη προσπάθεια αλλαγής προγράμματος που Ψηφίστηκε το 1953..... Δυστυχώς το 1954..... αποσύρθκε μετά απο πίεση απο το ΚΚΣΕ ΧΡΟΥΤΣΟΦ..... Σελ.318 2ος τόμος ο διάλογος με τους δυο ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ του .....ΧΡΟΥΤΣΟΦ...... Η Τυχη που επιφυλαξαν στον ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ απο το 1956 μέχρι το 1973 αυτοιί που Σταδιακά σε μια πορεία δολοφόνησαν τον Σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ με την εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού τα λέει όλα. Αυτή την ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ του Καρκίνου πετάει απο επάνω του το ΚΚΕ και τα ....παιδιά..... Παρεξηγήθηκαν ......Ξυδάκι με Μπόλικη Χολή. Το Γλέντι μόλις άρχισε χοχοχοχοχοχοχο. Σε ακούω Σύντροφε Στρατάρχα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Μιλάμε για θρίαμβο με το Γλέντι να συνεχίζεται. ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ με σκισμένα τα βρακιά αυτοεξεφτελίζονται μόνοι τους Σημερινό κατόρθωμα Τα πρακτικά λέει του 2ου Συνεδρίου του ΣΕΚΕ το 1920 δημοσιευμένα στον Ριζοσπάστη του 1947.....δημοσιευμένα στον 1ο τόμο που εκδόθηκε το 1994.... Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα. Το 1947 ....τα παιδιά.... αντι να ρίχνουν το βάρος στον ΔΣΕ ασχολιόντουσαν μέσα στην σφαγή με το μοντάρισμα των αρχείων στα μέτρα τους. χοχοχοχοχοχο και είναι λέει στον τόμο που ακυρώθηκε πλέον και είναι το 1994..... Μιλάμε για τρομερή πίκρα. Πήγανε ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ μετά τις ανατροπές του 1991 δημοσιεύσανε τόμο με τις επεξεργασίες να έχουν γίνει πριν το 1991..... απο το διαστρεβλωμένο και λεηλατημένο αρχείο το 1968 στο ΣΙΜΠΙΟΥ και ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΑΘΛΙΟΥ ....ΦΑΡΑΚΟΥ ΝΑ έχει οργιάσει μέχρι το 1991.... και το αρχείο μέσα στο νερό τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1994 χωρίς καμμία μελέτη και συμπλήρωση. πήγανε στην ΛΕΥΚΑΔΑ..... για ύπνο και τους κατέληξε σε εφιάλτη. ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ. Γιωργάκη και Γεράσιμε τα αφεντικά σας θα σας βάλουνε ΠΙΠΕΡΙ. Κακά παδιά........ ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    7. Και το τσούξιμο συνεχίζεται. Δεν τους βοηθάει πλέον ούτε η Βαζελίνη. Τα ....παιδιά..... σφαδάζουν.....χαχαχαχαχα. Σημερινή εμφάνιση Καλαματιανού. Προσπαθεί να σπιλώσει όλους όσους πολέμησαν το 1941 44 μέσα απο το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και το ΕΛΑΣ οτι πολεμούσαν για ένα ...ανθρώπινο καπιταλισμό Μιλάμε για μεγάλο Γκεμπελίσκο. Ο Λαός πολέμησε ενάντια στην Αστική Τάξη τον Καπιταλισμό που συνέχιζε να υπάρχει και τον Συμμαχό τους Γερμανικό Ιμπεριαλισμό με στόχο τον Σοσιαλισμό με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Για αυτές τις Μακακίες του Καλαματιανού προσπαθούσαν οι Φορείς των Σοσιαλφασιστικών απόψεων στο ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που μοναδικό στόχο είχαν την προσφορά ......πλατύσκαλου..... στον Ελληνικό Καπιταλισμό Ιμπεριαλισμό. Και αυτό κάνανε συνειδητά με το να μη διεκδικήσουνε την εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 και να καθυστερήσουν τον ΔΣΕ όσο χρειαζόταν ώστε το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ να προλάβει να οργανωθει τέλη του 1947.... Συνέχισε Βασιλάκη Ρετάλι. χοχοχοχοχοχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
  8. Αρνηθήκαμε τον ....αντιιμπεριαλιστικό..... αγώνα και την σύνδεσή του με τον αντικαπιταλιστικό αγώνα μας ....ενημερώνει ο Ζαφείρης απο το Λαφαζαναίικο και μας θυμίζει οτι για το Κυπριακό η ΕΔΑ... μαζί με το ΚΚΕ απο το 1950 δεν αφήνανε χώρο στον εθνικισμό να οργιάζει γιατί ήταν στους δρόμους και οτι παρά την ήττα του ΔΣΕ δεν υπήρχε ....στρατηγική ήττα και η ΕΔΑ.... Συνήλθε πολύ γρήγορα Περσινά ξυνά σταφύλια μεταφ΄ρει ο γνωστός Σοσιαλφασίστας. Καταρχήν αυτό το 1950 δεν ήταν αντιιμπεριαλιστικός αγώνας ήταν ουρά της ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΔΑ το ΚΚΕ που το κατέστρεψε χωρίς Κ.Ο απο το 1958 και χωρίς ΟΚΝΕ απο το 1943 και όλα οδηγούσαν σε ουρά του ΠΑΠΑΤΖΗ και του Καπιταλιστικού συστήματος. Αντιιμπεριαλιστικός αγώνας σε Ιμπεριαλιστική χώρα δεν είναι η Παπαριές τις Δεκαετίας του 50 ουτε να διαλεγουμε Ιμπεριαλιστή την Ρωσσία και την Κινα. Είναι ο αγώνας μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για προσωρινά μέτρα ανακούφισης στο σήμερα με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Για τα υπόλοιπα η απάντηση είναι μια ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ Τα κόλπα ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΤΟ 1991 Κύριε Ζαφείρη. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μιλάμε για πολύ ....κλάμα..... στην Χαφιεδοσελίδα για τους μαθητές που τους παρασύρει ο Εθνικισμός και οι Φασίστες της χρυσής αυγής. Ταυτόχρονα φταίει και ο Γεωργιάδης με την ΝΔ που υποθάλπτουν τον Φασισμό. ...ΜΑΛΙΣΤΑ..... Τι επιλεκτική αμνησία στον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΒΛΟ Ολων των αποχρώσεων. Για τους βουλευτές της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ παρέα με τον Κασιδιάρη στο Καστελόριζο ΜΟΥΓΚΑ. Για τα ψηφαλάκια της Χρυσής αυγής στον Εκλογικό νόμο που τα ήθελε ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Βούτσης ξανά ΜΟΥΓΚΑ. Για την δίκη που σέρνεται με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να μη δίνει μια αίθουσα πάλι ΜΟΥΓΚΑ και του φταίει ΜΟΝΟ η ΝΔ που το 2014 είπε οτι δεν θέλει πρόεδρο της Δημοκρατίας με τις ψήφους της χρυσής Αυγής. Και τι μας προτείνουν. Μα ....αντιφασιστικό..... αντιφασιστικό.... αγώνα μαζί με Εθνικιστές Φασίστες τμήματα της Αστικής Τάξης και τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ Ρωσσίας Κίνας. Και μετά απο την τεράστια 100χρονη εμπειρία των Κομμουνιστών μας καλούν να πέσουμε και εμείς στο βόθρο με τα ΣΚΑΤΑ που βρίσκονται χωμένοι. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ... Οποιος θέλει ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ και ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ αγώνα μια διέξοδο έχει για να μη μπει κ΄άτω απο την Σημαία τμημάτων της Αστικής Τάξης. Αγώνας σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής Εκεί γίνεται η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ και ζύμωση και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. Αυτή είναι η μοναδική διέξοδος. Ολα τα υπόλοιπα είναι Κουραφέξαλα ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στρατάρχα μου μπερδεμένα μας τα λέει και σήμερα ο Μπογιόπουλος όπως πάντα για τον Δεκέμβρη του 1944. Ολα πάντως κάποια στιγμή πρέπει να έχουν ένα ....οριο.... ΟΒΕΡ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μιλάμε για πανικό και απόγνωση μέσα στον Οπορτουνιστικό βόθρο. Βγαίνει σήμερα η Χαφιεδοσελίδα να απαντήση στον Κατσορίδα που άρθρο του υπάρχει στην Εφημερίδα των Συντακτών που σιτίζεται ο Πετρόπουλος. Τροτσκιστής ο άνθρωπος τάχα διαφωνεί με την θεωρία των Σταδίων και στο τέλος συμφωνεί λέγοντας οτι δεν είναι κατά των Κυβερνήσεων στο έδαφος του Καπιταλισμού και οτι μπορεί υπο προυποθέσεις να υπάρξουν. Πουθενά δεν μιλάει για άρνηση συμμετοχής απο θέση αρχών και για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ οπως το ΚΚΕ απο το 15ο Συνέδριο το 1996. Ψιλά γράμματα για τους Χαφιέδες. Κανένα θέμα για αυτούς οτι η Κ.Δ έπεσε στα χέρια του Οπορτουνισμού το 1935 1943 και κατέστρεψε τα πάντα το 1944 45 Π.Χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Και μας φέρνει για παράδειγμα την Αν.Ευρώπη για το οτι τα Στάδια πέτυχαν. Την παρουσία του Κόκκινου Στρατού την ξέχασε. ....ΛΟΓΙΚΟ..... Και η αποθέωση. Ο ΛΕΝΙΝ που με τις ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ είπε τελειώσαμε με την ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ έχουμε Καπιταλισμο δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ και την ανέτρεψε σύμφωνα με τους ....ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ.... Του Γιωργάκη και του Γεράσιμου εφάρμοσε .....θεωρία σταδίων...... ΑΡΕ ΛΕΝΙΝ ΤΑ ΕΚΑΨΕΣ ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. .....Θρίαμβος..... Ανακοινώθηκε στα Ιωαννινα κοινό ψηφοδέλτιο για


    Δημοτικές απο τους ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΕ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ και τους ....σταλινικούς.... ΑΡΑΒΑΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ και σια.....χοχοχοχοχοχοχο Καλά αφού κατηγορούν το ΚΚΕ για ..τροτσκιστικό..... και τάχα είναι ενάντια στον Σύριζα πως έγινε αυτό το .....θαυμα........χαχαχαχαχαχα οταν πέσεις στον βόθρο δεν υπάρχει τέλος ....ΑΞΙΟΙ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ετσουξε αφάνταστα η παρουσίαση του Δοκιμίου της Ιστορίας του ΚΚΕ απο τους Συντρόφους Κουτσούμπα Μπέλλου και Παπαρήγα πριν λίγες μέρες στον Περισσό. Μέσα απο τα γνωστά φληναφλήματα πάντα στην υπηρεσία της Αστικής τάξης προσπαθεί να μας πείσει οτι όλα καλά πήγαιναν στο ΚΚΕ μέχρι το 1991..... και δεν έπρεπε να αλλάξει τίποτα. Οτι το ΚΚΕ ήταν ουρά της Σοσιαλδημοκρατίας και του Οπορτουνισμού μέσα στο ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και οδήγησε τον λαό στην καταστροφή λόγω ....λαοκρατίας ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ αυτό είναι ψιλά γράμματα για τον μεγάλο ....εγκέφαλο...... Το ότι το Οπορτουνιστικό Μπάχαλο της .....ΕΔΑ..... διέλυσε το ΚΚΕ καταστρέφοντας τα πάντα είναι και πάλι ψιλά γράμματα για τον ....εγκέφαλο...... Η Κατασταση με ενα ΚΚΕ ουρα της Σοσιαλδημοκρατίας και του Οπορτουνισμού μετά το 1974 που το έφερε ενα βήμα απο το γκρεμό και πάλι ψιλά γράμματα..... Και ανακαλύπτοντας την Αμερική νομίζει οτι έπιασε τον Παπα απο τα αρχίδια που η σ. ΑΛΕΚΑ είπε οτι μελεταμε την Ιστορία για να βγάλουμε Πολιτικά συμπεράσματα για το σήμερα. Ολα Πολιτική είναι όπως και η δικιά του λύσσα να μην άλλαζε το ΚΚΕ τίποτα απο ότι το κατέστρεψε μέχρι το 1991.... ωστε στην επόμενη στροφή το 2012 να γίνουν πάλι όλα σαν τα μούτρα τους. Δυστυχώς για αυτα τα Σκουπίδια και ευτυχώς για τους Κομμουνιστές το 15ο Συνέδριο του 1996 είναι Σταθμός στην Ιστορία του Κόμματος καταργήσαμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΤΑΔΙΑ και συμμετοχή σε κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού βημα το βήμα ανασυγκροτήθηκε το ΚΚΕ ολα τα επόμενα Συνέδρια βάλανε το λιθαράκι τους να είμαστε σήμερα εδω με σύγχρονο πρόγραμμα. Είναι Τίτλος τιμής για την σ.ΑΛΕΚΑ και για ολόκληρη την ηγεσία του Κόμματος να έχουν πεταχτεί έξω όλα τα ΚΕΝΤΡΙΣΤΙΚΑ Σκουπίδια τύπυ Πετρόπουλου Αραβανή Καλαματιανού και σια......Το που θα είχαμε καταντήσει το δείχνει η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΣ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ. Καλή χρονιά σ.ΣΤΡΑΤΑΡΧΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΛΕΝΤΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή