Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Η άθλια παλλινόρθωση






Σαν έτοιμοι από καιρό οι πρωτοαστοι το 91 πέσαν πάνω στο κοινωνικό σώμα της πατρίδας με οτι κομπόδεμα είχαν αποκτήσει επι σοσιαλισμού και με βοήθεια των τραπεζών με ενέσεις από ξένες τράπεζες .Αγόρασαν πάμφθηνα εργοστάσια ,βιομηχανίες ,επιχειρήσεις ,εκτάσεις των Κολχόζ τα πάντα και γίνανε αυτά η ιδιωτική μαγιά της εξουσίας τους πάνω στην κοινωνία .Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία ,υπήρχε το μικροαστικό πρωτόπλασμα που είχαν δημιουργήσει οι "αποσταλινοποιητες" ήδη από το 55-60 .Με την αλλαγή του κοινωνικού ρόλου των Σοβιέτ ,με τα τοπικά κέρδη ,τα μπόνους των  στελεχών και εργατών με την διάλυση του Κεντρικού Σχεδιασμού και το ξεκωμα τους από αυτόν ..Με την δημιουργία της μαύρης αγοράς (το πρόπλασμα της μικροαστικής  ιδεολογίας ) ..Με την κατάτμηση της γης των Κολχόζ σε μικρές ιδιοκτησίες και κλήρους .Από το 55 έγινε αργά και σταθερά η μεθοδευμένη εκπαίδευση ολόκληρης της κοινωνίας σε μικροαστικές αξίες και διδάγματα .Ήταν φυσικό να περιμένουν αυτά τα εκατομμύρια των μικροαστών την ώρα που θα δρεπαν καρπούς και της "Αγίας" αστικής μας τάξης .Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν με την περεστρόικα των Γκορμπατσόφ -Γιέλτσιν και ξεχύθηκαν τα σκυλιά των αστών πάνω στην σοβιετική κοινωνία ,την κοινωνία των μπολσεβίκων που επι 70 χρονια αντεχε στην ταξικη παλη που ποτε δεν ανεσταλλει και ποτε δεν υποχώρησε .Μια ταξικη παλη που ήταν σε καταστολη με την Δικτατορια του Προλεταριατου που ως κορη οφθαλμού κρατιόταν επι Στάλιν και υποχωρησε κατα κρατος μετα τον θάνατο του .Αρχισε τοτε να κερδιζει το "Εγω" του καπιταλισμού το "Εμεις" του σοσιαλισμού .Το ιδιωτικο ,το κοινωνικό κερδος .

Βρατισλαφ Τσβερικ 
μελος του ΚΕΚΡ 





3 σχόλια:

  1. Δυο απο τους Εκπροσώπους της Αστικής Τάξης της Ρωσίας και των άλλων Δημοκρατιών που ανέλαβαν να ολοκληρώσουν την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ έχοντας αναρριχηθεί σε όλη την Κλίμακα της ηγεσίας του Κ.Κ. Και σωστά αναφέρει ο Σύντροφος ότι όλα ξεκίνησαν επίσημα στο 20ο Συνέδριο του 1956 που επικράτησαν. Βρήκαν τον χώρο μετά το 1945 που το κόμμα των Μπολσεβίκων έμεινε απο Στελέχη λόγω του πολέμου για τους λόγους που αναφέρει στην Οικονομία και τις Συνεχείς υποχωρήσεις στην πολιτική όλα οδηγήθηκαν στην καταστροφή. ....αταξική....κοινωνία ....παλαικό κράτος.....ειρηνική συνύπαρξη δηλαδή μονομερής αφοπλισμός θεωρία σταδίων ήταν οι αιτίες της Καταστροφής. 1955 παράδοση της Αυστρίας στον Καπιταλισμό 1961 απόσυρση υποβρυχίων απο τον Αυλώνα Αλβανία 1962 απόσυρση Πυραύλων απο την Κούβα 1975 Ελσίνκι παράδοση της Λ.Δ Γερμανίας στον Καπιταλισμό. Ολο αυτό το πάνθεον κατέστρεψε τα πάντα. Βαλε και τον Σεβαρνάτζε Σύντροφε και δέσανε τα ΣΚΑΤΑ ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς αυτόν ακριβώς τον δρόμο σήμερα ακολουθούν οι Κουβανοί με τον Οπορτουνισμό να έχει επικρατήση στο Κ.Κ και βαδίζουν προς την κόλαση. Αλλαγή Συντάγματος που στην διαμορφωσή του θα πάρουν μέρος και όσοι ΑΣΤΟΙ βρίσκονται στο ΜΑΙΑΜΙ. Ηδη ο Καπιταλισμός είναι στοην Κούβα ότι και να λέει ο σ.ΡΑΟΥΛ οτι ο Σοσιαλισμός είναι δεδομένος. ΟΙ Νόμοι του Καπιταλισμού είναι ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΙ και η Εμπειρία απο την ΕΣΣΔ Καταπέλτης. Μπροστά σε όλα αυτά η 27χρονη πορεία μας είναι πραγματικός θρίαμβος μέσα στα χάλια και στον ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΒΟΥΡΚΟ που βρισκόμασταν το 1991....... ΑΛΕΚΑ ΑΛΕΚΑ ΑΛΕΚΑ ΟΒΕΡ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ".. Σαν έτοιμοι από καιρό οι πρωτοαστοι το 91 πέσαν πάνω στο κοινωνικό σώμα της πατρίδας με οτι κομπόδεμα είχαν αποκτήσει επι σοσιαλισμού και με βοήθεια των τραπεζών με ενέσεις από ξένες τράπεζες .
    Αγόρασαν πάμφθηνα εργοστάσια ,βιομηχανίες ,επιχειρήσεις ,εκτάσεις των Κολχόζ τα πάντα και γίνανε αυτά η ιδιωτική μαγιά της εξουσίας τους πάνω στην κοινωνία .Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία ,υπήρχε το μικροαστικό πρωτόπλασμα που είχαν δημιουργήσει οι "αποσταλινοποιητες" ήδη από το 55-60 .Με την αλλαγή του κοινωνικού ρόλου των Σοβιέτ ,με τα τοπικά κέρδη ,τα μπόνους των στελεχών και εργατών με την διάλυση του Κεντρικού Σχεδιασμού και το ξεκωμα τους από αυτόν ..Με την δημιουργία της μαύρης αγοράς (το πρόπλασμα της μικροαστικής ιδεολογίας ) ..Με την κατάτμηση της γης των Κολχόζ σε μικρές ιδιοκτησίες και κλήρους .Από το 55 έγινε αργά και σταθερά η μεθοδευμένη εκπαίδευση ολόκληρης της κοινωνίας σε μικροαστικές αξίες και διδάγματα .Ήταν φυσικό να περιμένουν αυτά τα εκατομμύρια των μικροαστών την ώρα που θα δρεπαν καρπούς και της "Αγίας" αστικής μας τάξης . .."

    Αρκετά καλό. Συμπλέει με αρκετά που είχα διαβάσει για τις αιτίες της ανατροπής στην ΕΣΣΔ

    17-57

    υ.γ.
    Ο Μάο είχε κάνει 10 πλάσιες μεταρρυθμίσεις άλλα Κοσσίγκιν, πάνω-κάτω την ίδια εποχή αλλά θεωρούνταν "αντιγραφειοκράτης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή