Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

"Στης Χούντας το αλισβερίσι... Λεύτερο ήταν το χασίσι "




Προϊόντα κάνναβης στα καταστήματα «Lidl» της Ελβετίας. Η μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στηρίχτηκε σε παράμετρο του νόμου που είχε ψηφιστεί το 2011.
Αν το επιτρέψουμε δεν απέχει πολύ η εποχή που οι αγοραστές, και στη χώρα μας, θα πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ -όχι μόνο στο «Lidl»- και θα προμηθεύονται μαριχουάνα από τα ράφια με κάθε νομιμότητα.
Η αστική τάξη προσπαθεί σε κάθε εποχή, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και πολέμων, να πλασάρει τα ναρκωτικά για να δημιουργήσει υποταγμένη συνείδηση και στάση ζωής στους εργαζόμενους και κυρίως στη νεολαία.

Η συνταγή δοκιμασμένη! Από τους ναζί ακόμη, στο πώς η χρήση ναρκωτικών (χάπι D-XI) στο Γ' Ράιχ καθόρισε την πορεία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (σύμφωνα με τις αποκαλύψεις Γερμανού συγγραφέα). Στην Αργεντινή της κρίσης, διαδόθηκε το «πάκο» (ναρκωτικό που διαδόθηκε στις φτωχογειτονιές), στην Ολλανδία η αποποινικοποίηση της κάνναβης άρχισε να εφαρμόζεται όταν στη χώρα φούντωνε το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, στην Πορτογαλία η αποποινικοποίηση της κάνναβης ξεκίνησε όταν άρχισαν να γίνονται αισθητά τα σημάδια της καπιταλιστικής κρίσης, στις ΗΠΑ το κίνημα κατά του πολέμου του Βιετνάμ μετατράπηκε σε κίνημα των «χίπις» με τη διάδοση της μαριχουάνας.
Στη χώρα μας, εδώ και δεκαετίες προσπαθούν με όλα τα μέσα τα κόμματα εξουσίας, οι λεγόμενοι «προοδευτικοί» φωστήρες και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου να νομιμοποιήσουν την χρήση των ναρκωτικών, το διαχωρισμό τους σε «μαλακά - σκληρά », ιδιαίτερα του χασίς, κάτι που δεν πέρασε έως τώρα, μπροστά στην αγωνιστική αντίσταση του λαϊκού κινήματος.
Από το 1992 γινόμαστε δέκτες ενός «βομβαρδισμού» από προτάσεις, νόμους, εκθέσεις και δηλώσεις και ναρκω-φεστιβάλ (υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας). Όλα εντάσσονται σε ένα πλαίσιο δημιουργίας κλίματος αποπροσανατολισμού και σύγχυσης που γίνεται από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου με απώτερο στόχο την υλοποίηση της «αντιναρκωτικής» πολιτικής της ΕΕ της οποίας ο κεντρικός άξονας είναι «να μάθουμε να ζούμε με τα ναρκωτικά» τα οποία έχουν γίνει εφιάλτης για τους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά.
Διαχρονική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να παλεύει για τον διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά και μαλακά» και για την απελευθέρωσή τους, χωρίς να ξεχνάμε ότι το 1992, 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Παπανδρέου, Λαλιώτης, Κατσανέβας, Λιάνης, Μπένος) και 2 του ΣΥΝ (Κωνσταντόπουλος και Κουβέλης), Αδρακτάς και Τατούλης της ΝΔ ότι κατέθεσαν κοινή πρόταση νόμου στη Βουλή για τον διαχωρισμό των ναρκωτικών.
Προηγήθηκαν οι 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν τη φαρμακευτική κάνναβη από τον Σεπτέμβρη του 2017 με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, με το επιχείρημα ότι η καλλιέργεια της ινδικής κάνναβης για ιατρική χρήση μπορεί να συμβάλει θετικά στην αναζωογόνηση της αγροτικής οικονομίας και μεταποίησης, στην ενίσχυση των εξαγωγών και την ανακούφιση των ασφαλιστικών ταμείων που υφίστανται επιβάρυνση από τα ακριβά φάρμακα.
Και να σήμερα που η «αριστερή» κυβέρνηση βρήκε τον «Δούρειο Ίππο» με τον οποίο θα προωθήσει τον διαχρονικό της στόχο, να νομιμοποιήσει τη χρήση των ναρκωτικών (όχι με το διαχωρισμό σε «μαλακά - σκληρά»), αλλά μέσω της «φαρμακευτικής» κάνναβης, βάζοντας μπροστά τους ασθενείς με σοβαρά, χρόνια νοσήματα οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις στο σύστημα Υγείας, αφού προηγήθηκαν η κλωστική κάνναβηοι μπλούζες και τα παντελονάκια.
Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη «φαρμακευτική κάνναβη», που στρώνει το δρόμο στους «επενδυτές» για την παραγωγή κάνναβης. Το σχέδιο νόμου έχει τον τίτλο «Διατάξεις για την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης», ενώ η συζήτησή του πλαισιώθηκε από διάφορες «φωνές» και «λαγούς» που τάχθηκαν υπέρ της απελευθέρωσης της κάνναβης για όλες τις χρήσεις.
Δεν έλειψε και ο «λαγός» Γ. Παπανδρέου στην ακρόαση των φορέων, ο οποίος εμφανίστηκε ως ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων.
Προκλητικά επικαλούνται την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, την ανακούφιση των ασφαλιστικών ταμείων όταν η πολιτική τους είναι εκείνη που αβαντάρει με όλα τα μέσα την ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων του αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος ξεκληρίζοντας στρατιές αγροτών, ξεπαστρεύει τα ασφαλιστικά ταμεία, πριμοδοτεί την άνευ όρων εμπορευματοποίηση του φαρμάκου.
Κρύβουν τα μεγαθήρια, από την Κίνα και το Ισραήλ, μέχρι τη Δανία και βάλε, που περιμένουν στη γωνία προσδοκώντας να επενδύσουν στην Ελλάδα για την παραγωγή κάνναβης, εξαιτίας των άριστων κλιματολογικών συνθηκών, του φτηνού εργατικού δυναμικού και των εργασιακών σχέσεων - ζούγκλα που διαθέτει η χώρα. 
Γιατί, άραγε, δεν προχωρούν σε κρατικές επενδύσεις, αφού θέλουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των ασθενών, που με προϋποθέσεις μπορούν να συζητηθούν; Απλά γιατί η πολιτική τους, υπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, από τη μια, δίνει διέξοδο και μεγάλο κέρδος σε λιμνάζοντα κεφάλαια και, από την άλλη, με ιατρικοφανές περιτύλιγμα στρώνει το έδαφος για τη συνολική αποποινικοποίηση της κάνναβης, διαχρονική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και των προγόνων του.
Σήμερα, μέσα στη λαίλαπα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης οι επίδοξοι «σωτήρες» του ΣΥΡΙΖΑ που μας έβγαλαν από τα μνημόνια και θα μας χαντακώσουν στη «μεταμνημονιακή» εποχή και τη «δίκαιη ανάπτυξη» βρήκαν και το θαυματουργό φάρμακο, το τσιγαριλίκι, σαν αντίδοτο της φτώχειας και απαραίτητο συστατικό της «κοινωνικής συνοχής και της μαστουρωμένης νεολαίας, δηλαδή τη σιγή νεκροταφείου που τόσο θα την έχουν ανάγκη όσο θα δυναμώνει το ταξικό εργατικό κίνημα και θα αυγατίζει η Κοινωνική Συμμαχία, με δυνατό ΚΚΕ.

Της Κάλι Καρά απο το 902





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου