Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΙΡΑΚ: Σημεία ζωής μετά απο 15 χρόνια


¨Όλα τα κτήρια μας, τα έγγραφά μας και οι επικοινωνίες μας έχουν καταστραφεί ή κλαπεί σαν αποτέλεσμα του πολέμου. Θα συνεχίσουμε τώρα τις δραστηριότητές μας, αρχίζοντας από το μηδέν! Χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη σας.
GFTU BAGHDAD IRAQ¨.
Ήταν το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε στον έξω κόσμο στις 10 Ιούλη 2003 για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου και της αμερικανικής κατοχής στο Ιράκ.

Η μοναδική τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση του Ιρακ, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ιράκ, με 3 εκ. μέλη, ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, περιγράφει σε 36 λέξεις από τα βάθη της παρανομίας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υπό αμερικάνική κατοχή Ιράκ.
Επί τρεις μήνες, από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ η ΠΣΟ προσπαθούσε να έρθει σε επικοινωνία με την GFTU και δεν τα κατάφερε. Δεν υπήρχε κανένα σημείο ζωής. Τελικά ξημερώματα της 10ης Ιούλη ο Κ.Α. ΧΑΜΖΑ από την ηγεσία των Ιρακινών εργατών κατάφερε να επικοινωνήσει με τον Γ. Μαυρίκο από το Ευρωπαικό Περιφερειακό Γραφείο της ΠΣΟ. Η ανακούφιση και η χαρά της επικοινωνίας έδωσε τη θέση της στο συναγερμό για την τραγική κατάσταση που επικρατούσε.
Ο Χamza ενημέρωσε την ηγεσία της ΠΣΟ ότι βασικά στελέχη της Ιρακινής Συνομοσπονδίας σκοτώθηκαν. Ζει ο πρόεδρος της Jamil Al Joboory και μερικοί ακόμη. Κάθε προσπάθεια επικοινωνίας που έγινε με τον έξω κόσμο μπλοκαρίστηκε από τις αμερικάνικες δυνάμεις κατοχής.
Σφραγίστηκαν λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ακόμη και όσοι δημιουργήθηκαν μετά την εισβολή.
Το παραπάνω μήνυμα εστάλη από το μοναδικό email που κατάφερε να έχει τρεις μήνες μετά η GFTU.
Σε αυτό το email απάντησε ο Γ. Μαυρίκος, συντονιστής του Ευρ. Περφ. Γρ. της ΠΣΟ, διαβεβαιώνοντας τους Ιρακινούς συναδέλφους ότι το μήνυμά τους θα μεταφραστεί και θα μοιραστεί σε όλα τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.
¨Είμαστε μαζί σας! Σας νιώθουμε αδέλφια σε κοινό αγώνα! Είμαστε ικανοποιημένοι που επικοινωνήσαμε σήμερα τα ξημερώματα με τη νόμιμα εκλεγμένη ηγεσία της Γενικής Συνομοσπονδίας των εργατών του Ιράκ που βρίσκεται υπό διωγμό, στην παρανομία (...). Η αμερικάνικη κατοχική εξουσία που επιχειρεί να τοποθετήσει εγκάθετους στην ηγεσία των συνδικάτων θα αποτύχει. Όπως η εργατική τάξη της Ελλάδας δε θα αφήσει μόνη της την Κούβα, έτσι όχι μόνο δε θα εγκαταλείψει τους Ιρακινούς, αλλά από το υστέρημά της θα τους στηρίξει. Γιατί η νίκη θα είναι νίκη όλων μας! ¨
(Από το Ριζοσπάστη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου