Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Προσκυνημένος μεγαλοϊδεατισμός και το όνομα





Η ανακοίνωση της συμφωνίας για το όνομα της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» αποκάλυψε σε όλο του το μεγαλείο, ότι πίσω από το όνομα κρύβονταν εντελώς άλλα σχέδια, ξένα και εχθρικά προς τους λαούς.
Τι αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός; Ότι η συμφωνία έγινε «προκειμένου η Ελλάδα να πρωτοστατήσει στην ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων μας», και ότι «η πατρίδα μας εδραιώνεται ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και ως πραγματικός πυλώνας σταθερότητας σε μια βαθιά πληγωμένη περιοχή».


Η μετάφραση είναι απλή: με εντολή των ξένων οδηγούμε τη γειτονική χώρα στον πλέον πολεμοχαρή και επιθετικό ιμπεριαλιστικό πολεμικό οργανισμό, το ΝΑΤΟ, και στον «λάκκο των λεόντων» όπου κατασπαράσσονται χώρες και λαοί, την ΕΕ. Και όλα αυτά με υπερηφάνεια μεγαλοϊδεατισμού που εδραιώνει την Ελλάδα σε πραγματικό τσιράκι των ιμπεριαλιστών αφού «εδραιώνεται ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια»!
Για το όνομα λέγατε; Ποιο όνομα, το «ψητό» είναι η ενδυνάμωση των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών πολέμου και η στρούγκα της άγριας εκμετάλλευσης των λαών.
Για ειρήνη μιλάνε; Ποια ειρήνη αφού οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την μετέτρεψαν σε μια «βαθιά πληγωμένη περιοχή» με τη διάλυση κρατών και τους απάνθρωπους βομβαρδισμούς;
Πανηγυρίζουν όλες οι αστικές τάξεις και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί ΕΕ και ΗΠΑ!
Και η εδώ αστική τάξη πανηγυρίζει δια της κυβέρνησης γιατί γινόμαστε «ηγέτιδα δύναμη» στα Βαλκάνια! Προσκυνημένη στον ιμπεριαλισμό αλλά ηγέτιδα δύναμη! Εντελώς τυφλή για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που όλο και παίρνει πόντους.
Κάτι σαν μέρες προετοιμασίας της Μικρασιατικής Εκστρατείας να είναι, τηρουμένων των αναλογιών.Για την εδραίωση της ειρήνης πήγαμε κι εκεί...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου