Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Το κτήνος ηταν ενας εκ των "Αρίστων "







Γιώργος Σγούρδας, το κτήνος που μαζί με τον γιο του βασάνισαν φριχτά τον Ουαλίντ Ταλίμπ στη Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 2012. Φούρναρης το επάγγελμα, αντιδήμαρχοςτου νησιού με την Νέα Δημοκρατία. 


"Για τη δίκη των βασανιστών του Ουαλίντ: Μετά από 4 αναβολές, μια σημερινή εκκένωση κτιρίου, μια διακοπή για προσωπικούς λόγους της εισαγγελέως και το χτύπημα ενός κουδουνιού για φωτιά ξεκίνησε η δίκη των 4 βασανιστών του Ουαλίντ Ταλέμπ. Οι 4 βασανιστές (Γ. Σγούρδας, ο γιος του Στ. Σγούρδας, ο F.Zoto και ο Γ. Ζαχαριάδης) κάθισαν μπροστά από την έδρα, ο ένας δίπλα από τον άλλο σε μια αίθουσα που αρχικά είχε μόνο ελάχιστους αλληλέγγυους μιας και μια διμοιρία έξω από την αίθουσα εμπόδιζε τους υπόλοιπους να μπουν. Κατά τη διάρκεια της δίκης η αίθουσα γέμισε από αλληλέγγυους. Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του Ουαλίντ. Την συγκλονιστική κατάθεση του Ουαλίντ. Τα μάτια μας υγρά και ο θυμός πάνω από το όριο όταν ακούγαμε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του ξυλοδαρμού του. Όλο τον καιρό που ο Ουαλίντ δούλευε στο φούρνο στη Σαλαμίνα, ο Σγούρδας τον φώναζε υποτιμητικά με γυναικεία ονόματα ή με ονόματα όπως Μωάμεθ προκειμένου να κοροϊδέψει τη θρησκεία του. Τον κορόιδευαν όταν νήστευε στο Ραμαζάνι και το να κοροϊδεύουν τη θρησκεία ήταν σύμφωνα με τον Ουαλίντ το λιγότερο που έκαναν. 


Ο βασανισμός εκείνη τη μέρα κράτησε για παραπάνω από 24 ώρες. Ξεκίνησε μέσα στο παρασκευαστήριο και μετά τον μετέφεραν σε έναν στάβλο όπου τον αλυσόδεσαν σε ένα ξύλο από το ταβάνι. Του είχαν από πριν φορέσει μια μεταλλική αλυσίδα στο λαιμό και γελούσαν. Τον χτυπούσαν ανελέητα με μια βέργα στο κεφάλι και στο σώμα, του έχυναν μπύρα πάνω του και του έσβηναν τσιγάρα στο σώμα του. Τον έγδυσαν για να του βγάλουν το πορτοφόλι (που περιείχε λεφτά δικά του, του αδελφού του και 2 φίλων του). Ανάμεσα στα λεφτά είχε και φωτογραφίες των παιδιών και της γυναίκας του , τις οποίες έσκισαν μπροστά του, ενώ τα κέρματα που είχε στο πορτοφόλι του, του τα πέταγαν στο κεφάλι. Οι βασανισμοί κορυφώνονται με τον βιασμό του Ουαλίντ με μια μεταλλική βέργα. Την ώρα που το περιέγραφε η φωνή του έσπασε και είπε «Τι να πάρω να πω στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου; Ότι με χτύπησαν; Ότι με βίασαν;». Στο τέλος ο Ουαλίντ απάντησε στις ερωτήσεις της έδρας και των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής που αφορούσαν το μέγεθος των βασανισμών αλλά και της ψυχικής και σωματικής κατάστασης του Ουαλίντ μετά από το βασανισμό του. Ό ίδιος μετέφερε το φόβο του για όλους τους ανθρώπους γιατί όπως είπε «φοβάμαι όλους τους ανθρώπους, γιατί δε ξέρω τι θα μου κάνουν».

Η στάση των βασανιστών από τότε που έκαναν όλα αυτά μέχρι και σήμερα μέσα στο δικαστήριο ήταν τουλάχιστον προκλητική. Όπου πετύχαιναν τον Ουαλίντ, όπως και σήμερα ο Γ. Σγούρδας, του έκαναν χειρονομίες από μακριά απειλώντας πως θα τον σκοτώσουν. Ο Σγούρδας σήμερα μπήκε στο δικαστήριο χαζογελώντας. Βγήκε με συνοδεία μιας διμοιρίας και καμιά δεκαριάς μπάτσων και ελπίζω να έπιασε το νόημα. Μετά το τέλος της κατάθεσης του Ουαλίντ η έδρα ζήτησε από το συνήγορο υπεράσπισης να κάνει κι αυτός τις ερωτήσεις του αλλά ο ίδιος προτίμησε να ξεκινήσει την επόμενη φορά. (που θα είναι στις 31 Μαρτίου στην αίθουσα 310). Ο αλληλέγγυος κόσμος που ήταν μέσα στην αίθουσα ζήτησε να βγει πρώτα ο Ουαλίντ από την αίθουσα, προκειμένου να διαφυλαχτεί η ασφάλεια του. Όπως και τελικά έγινε. Έξω πια από το δικαστικό μέγαρο και ενώ ο Ουαλίντ ήταν φανερά ταραγμένος αλλά υπό την προστασία του συγκεντρωμένου κόσμου, ζήτησε να πούμε ευχαριστώ σε όλους όσους ήρθαν."








4 σχόλια:

  1. Αν ήμουν στη θέση του θα τους καθάρισα όλους χωρίς να περιμένω την σκάτο Ελληνική Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν από χρόνια, ένας ξυλουργός είχε τη φαεινή ιδέα να βάλει το πιστολέτο του συμπιεσμένου αέρα (κάτι σαν αυτό, που φουσκώνει τα λάστιχα τον αυτοκινήτων) στον πρωκτό του αιγυπτίου "βοηθού" του, χάριν ..."αστεϊσμού", όπως απολογήθηκε. Ρατσιστικός "αστεϊσμός", ενός κομπλεξικού κτήνους σε βάρος ενός προλεταρίου, που πάλευε για επιβίωση...
    Ο άμοιρος πέθανε με φριχτούς πόνους στο νοσοκομείο - του είχε φουσκώσει το έντερο μέχρι διάρρηξης.
    Τι είναι αυτό, που κάνει τους ανθρώπους τόσο απανθρώπους;
    Ακριβώς, αυτό, που υπαινίσσεσαι: Ο ανταγωνισμός της "αγοράς", που προσπαθεί να περιβληθεί με την "ηθική" αίγλη των θεωριών περί "αρίστων", ακριβώς για να νομιμοποηθεί στις λαϊκές συνειδήσεις. Αυτό τον ρόλο παίζουν οι "φιλελεύθεροι" (!- όταν αντιστρέφονται οι έννοιες...) μητσοτάκηδες, οι φασίστες αμβρόσιοι και όλες οι συναφείς "δημοκρατικές δυνάμεις", βάλε μέσα και τους ποικίλους "εκσυγχρονιστές", που κάποτε τους κάναμε κι εμείς παρέα.....
    Δυστυχώς αυτές οι διεστραμμένες αντιλήψεις έμειναν για πολλά χρόνια στο απυρόβλητο και ρίζωσαν εύκολα πάνω στο εύφορο έδαφος του παραδοσιακού εντοπίου ραγιαδισμού/δοσιλογισμού/λουμπενισμού.
    Θα χρειαστούν πολλές Πηγάδες για να ξεπλυθεί αυτή η κόπρος του Αυγείου, δυστυχώς.
    Είναι αυτές οι φορές, που πρέπει να αποφασίσεις πως θα γίνεις και συ απάνθρωπος: Πολεμώντας την απανθρωπιά, η ανεχόμενος την απανθρωπιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στρατάρχα και Σεχτάρ και λίγα είπατε. Τα Σέβη μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

      Διαγραφή