Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν





Προγραμματίζεται συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες των προθέσεων.
Αυτή η (προγραμματιζόμενη) συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν σε κάτι δεν μου πάει. Όχι, δεν έχω πρόβλημα με συναντήσεις ηγετών αντιπάλων κρατών και συστημάτων, η ιστορία έχει να δείξει πληθώρα. Άλλο με ανησυχεί. Και αυτό το άλλο εντάσσεται στις «θεωρίες συνομωσίας» που έλεγαν ότι η αντιπαράθεση ως τώρα ήταν κάλπική. Και όσοι επένδυσαν σε μια ηρωική και κομμουνιστική στάση του Κιμ Γιονγκ Ουν, καλά θα κάνουν να κρατούν μικρό καλάθι.

Δεν θέλω να συνεχίσω αυτές τις σκέψεις, άλλωστε είναι νωρίς ακόμη. Όμως θα θυμηθώ κάτι άλλες παρόμοιες συναντήσεις που τελικά αποδείχτηκαν το άνοιγμα του δρόμου προς την διολίσθηση…
Ας πούμε για τη Συνάντηση Κορυφής μεταξύ του Τζον Κένεντι και του Νικίτα Χρουτσόφ στις 3 και 4 Ιουνίου του 1961 που επιτάχυνε το δρόμο προς την «αποσταλινοποίηση» ή αλλιώς προς τον οπορτουνισμό και τον ρεβιζιονισμό.
Ας πούμε για τη συνάντηση Μαο Τσε Τουνγκ – Νίξον (21/2/1972) που άνοιξε τις πύλες στον αναθεωρητισμό για τον πούρο «σταλινικό και σκληρό αριστεριστή - μαρξιστή» Μάο, πράγμα που οι διάδοχοί του το ερμήνευσαν ως εντολή να τραβήξουν στον καπιταλισμό!
Ας θυμηθούμε την «ομαλοποίηση» των σχέσεων Κούβας – ΗΠΑ και τη συνάντηση Μπαράκ Ομπάμα - Ραούλ Κάστρο που επικύρωσαν την «χαμηλή πτήση» της Κούβας σε έναν δήθεν ελεγχόμενο καπιταλισμό.
Τώρα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν τι; Θα έχουμε μια νέα τούμπα μεγάλων διαστάσεων; Θα παίξει δήθεν το παιχνίδι των ίσων αποστάσεων με Κίνα- Ρωσία – ΗΠΑ, σαν φύλλο συκής για μελλοντική διολίσθηση;
Όλα είναι πιθανά.
Άλλωστε δεν υποτίμησα ποτέ και καθόλου την πολιτική εκτίμηση του 20ου συνεδρίου του ΚΚΕ για το καθεστώς της Λ.Δ. Κορέας:
«Σε βήματα ενίσχυσης των λεγόμενων ελεύθερων οικονομικών ζωνών, της "αγοράς" έχει προχωρήσει και η Βόρεια Κορέα, όπου το Κόμμα Εργατών Κορέας εδώ και αρκετά χρόνια έχει απεμπολήσει το μαρξισμό - λενινισμό, προβάλλει την ιδεαλιστική θεωρία "τσου τσε", μιλάει για "κιμιλσουγκισμό - ιμγιονγκιλισμό", παραβιάζοντας κάθε έννοια σοσιαλιστικής δημοκρατίας, εργατικού - λαϊκού ελέγχου, μέσα σ’ ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας.»


Στεργιος Βασιλειου 



1 σχόλιο:

  1. @Στεργιος Βασιλειου
    Άλλη μία φορά που επαληθεύεται το ΚΚΕ
    Δεν νομίζω πως ήταν σικέ η όλη αναμέτρηση, αλλά οι κυρώσεις με σφραγίδα και από τις Ρωσία και Κίνα, ειδικά στο πετρέλαιο, τους έκαναν να υποχωρήσουν.

    Άρχισε με την σημαία της Ενωμένης Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. ΟΚ ενωμένη η Κορέα σε ποιο όμως οικονομικοπολιτικό σύστημα;

    Τι Χρουτσώφ, Μάο; Αν παρακάνουν υποχωρήσεις, θα τη "πατήσουν" σαν τον Καντάφι.Ήδη to γιούσα πήρε "πίσω" ένα μέρος της συμφωνίας της με την Κούβα .

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή