Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

"NOVARTIS" GATE

Οσο ενα κράτος εγκαταλειπει την πολιτική του φάρμακου στα χέρια πολυεθνικών ομιλων και φαρμακοεταιρειών τοτε τα φαινόμενα σαν αυτό θα ειναι στην ημερίσια διάταξη παντα 


Συνεχίζεται ο αποπροσανατολιστικός κουρνιαχτός της σκανδαλολογίας ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη ΝΔ, με αφορμή την υπόθεση «Novartis», με τη μεταξύ τους αντιπαράθεση, ωστόσο, να μην ακουμπά σε καμία περίπτωση τον πόλεμο των πολυεθνικών του κλάδου και το πραγματικό σκάνδαλο, που είναι η πολιτική στήριξης της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και της μετατροπής του φαρμάκου σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε δημοσίευμα εφημερίδας, που επικαλούμενο ένα έγγραφο από την υπόθεση «Novartis», τον εμπλέκει, μεταξύ άλλων, σε προωθητικές ενέργειες της «Novartis» ύψους 20.000 ευρώ την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «το έντυπο αυτό είναι του Μαΐου 2012, όπως γράφει με μεγάλα γράμματα στην πρώτη σελίδα του, ενώ εγώ αποχώρησα από το υπουργείο Οικονομικών το Μάρτιο του 2012 εκλεγόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ». Και συνεχίζοντας ο Ευ. Βενιζέλος προσθέτει ότι «πριν δε αποχωρήσω, κούρεψα με το PSI τα ομόλογα που είχαν λάβει οι φαρμακευτικές εταιρείες από το Δημόσιο έναντι οφειλών του, κατά 2,3 δισ. ευρώ. Το Δημόσιο κέρδισε έτσι όσο μια ετήσια δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, με δεδομένα 2014. Με αυτό το "στοιχείο" θέλησαν να βάλουν στη δικογραφία "Νοβάρτις" το όνομα του πολιτικού που έκανε τη μεγαλύτερη εφάπαξ περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης στα χρονικά». Μπορεί, βέβαια, ο πρώην υπουργός να εμφανίζεται ικανοποιημένος με τη σχετική περικοπή, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι μπορεί με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώνουν κατά 57,7% λιγότερα, ωστόσο οι ασφαλισμένοι πληρώνουν συμμετοχή κατά 43,1% περισσότερα σε σχέση με το 2009.
«Με την πολιτική τους και τη στάση τους οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, κυρίως από το 2000 και μετά, επέτρεψαν να διαπραχθεί μια τεράστια αρπαγή πόρων εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, του Δημοσίου, των πολιτών, που, αν οι αναφερόμενοι στη δικογραφία αριθμοί επιβεβαιωθούν, συνέτεινε σημαντικά στα ελλείμματα των Ταμείων και τη χρεωκοπία της χώρας», αναφέρει σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
Η αφετηριακή αντίληψη της αναφοράς του κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους κινείται στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, που αξιοποιώντας σήμερα την υπόθεση «Novartis» στον ανταγωνισμό του με τη ΝΔ, επιχειρεί να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι τα κρατικά ελλείμματα, η διόγκωση του δημόσιου χρέους, είναι αποτέλεσμα της διαφθοράς και της οικονομικής ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο και γι' αυτό οδηγήθηκε η χώρα σε μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα. Πρόκειται, βέβαια, για θεωρίες που συσκοτίζουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και των μέτρων σε βάρος του λαού, μέσα και έξω από τα μνημόνια, που στόχο έχουν τη θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, αφήνοντας στο απυρόβλητο ότι και το κόμμα του, με τις πολιτικές του και ως κυβέρνηση, έχει συμβάλλει στη μετατροπή του φαρμάκου σε πανάκριβο εμπόρευμα, σε συνέντευξή του υποστηρίζει ότι, «δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία πλέον πως κύριος στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά η "λάσπη στον ανεμιστήρα" και η σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της».
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι την Τετάρτη 21 Φλεβάρη, σε μία συνεδρίαση, θα συζητηθεί η πρόταση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση «Novartis».\

απο 902



2 σχόλια:

  1. Ένα καλό από τον Poe πριν γίνει το μεγάλο σούσουρο με τα φάρμακα

    Ιανουαρίου 5, 2018 από poexania
    Ποιός τυφλός δεν θέλει το φώς του; Αυτός που δεν διαθέτει 850 χιλιάδες ευρώ.
    https://poexania.wordpress.com/2018/01/05/ποιός-τυφλός-δεν-θέλει-το-φώς-του-αυτός

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελευταία οι συριζαίοι πάνε να «καθαγιάσουν» τις ΗΠΑ χωρίς να μιλάνε για το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που παράγει την διαφθορά

    ΒΙΒΛΙΟ: «ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΌΣ ΗΛΙΘΙΕ» του Μπογιόπουλου

    Έχει και κεφάλαιο με σκάνδαλα που έγιναν στις ΗΠΑ

    https://www.scribd.com/document/71623484/Είναι-Ο-Καπιταλισμός-Ηλίθιε-του-Νίκου-Μπογιόπουλου

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή