Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

"ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ" με μπινελίκι λιμανιώτικο








Το αιτημα του ΚΚΕ για ονομαστικη ψηφοφορια απετρεψε την καταθεση της τροπολογιας γιατι ηταν λειψοι οι βουλευτες τους στην βουλη .Αυτο σε συνδιασμο με τις αντιδρασεις των εργατων του ΠΑΜΕ μας γλυτωσε προς το παρον απο την απαισχυντη νομοθετικη απο-ρυθμιση της Απεργιας

Δείχνει όμως οτι ο λαος οταν θελει ολα τα καταφερνει και τιποτα δεν τον σταματα !!





«Αυτή τη στιγμή έξω από το υπουργείο Εργασίας, από το Μαξίμου, έξω από τη Βουλή, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε δεκάδες πόλεις το απόγευμα διαδηλώνουν μαχητικά χιλιάδες λαού. Θα ήθελα λοιπόν με τη παρέμβασή μου αυτή, σήμερα εδώ στο κοινοβούλιο, λιγάκι να σας προσγειώσω από το διάστημα και τους δορυφόρους σε κάπως πιο γήινα ζητήματα, σε ζητήματα που έχουν ξεσηκώσει αυτή τη θύελλα των αντιδράσεων από εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και που βέβαια δεν μπορεί να επιλύονται αυτά με μέτρα καταστολής.
Κύριοι της κυβέρνησης, συμπεριφέρεστε σαν τον κλέφτη, που τον πιάνουν στα πράσα και αφήνει κάτω τα κλοπιμαία για να επανέλθει. Έτσι και σεις. Σαν τον κλέφτη φέρατε νυχτιάτικα την τροπολογία για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο και νύχτα βέβαια την αποσύρατε πάλι, για να τη φέρετε βέβαια λίγες μέρες αργότερα.
Σας μάθαμε πια. Κι ο προηγούμενος υπουργός Εργασίας, όπως όλοι θυμόμαστε, Πάσχα έφερε και ψήφισε το νόμο που έβαλε την ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Και η "άπειρη" κατά τα άλλα, κυρία Αχτσιόγλου, όπως την αποκαλείτε εσείς οι ίδιοι, αρκετοί συνάδελφοί σας εδώ στους διαδρόμους της Βουλής, εδώ μέσα, αποδεικνύεται, λέμε εμείς, αρκετά έμπειρη στην κομπίνα και τη βρώμικη δουλειά.
Λογαριάζετε όμως χωρίς τον ξενοδόχο κύριοι της κυβέρνησης. Γιατί σ' αυτή τη χώρα σιγή νεκροταφείου δεν πρόκειται να υπάρξει. Γιατί σ' αυτή τη χώρα υπάρχει το ΚΚΕ, υπάρχει ταξικό κίνημα και δεν θα σας αφήσει σε χλωρό κλαρί.
Οι εργαζόμενοι σας έχουν πάρει χαμπάρι. Και αυτοί που δεν σας είχαν πάρει μέχρι τα τώρα, αρχίζουν σιγά-σιγά και συνειδητοποιούν πράγματα. Δεν σας σώζουν ούτε τα συνθήματα, ούτε τα διαφημιστικά σποτάκια, ούτε τα κοινωνικά μερίσματα από τα ματωμένα πλεονάσματα.
Βαφτίζετε "δίκαιο" ό,τι συμφέρει τα μονοπώλια και χωρίς καθυστέρηση το κάνετε πράξη.
Γι' αυτό και συμφωνήσατε άρον-άρον με το κουαρτέτο την επέκταση των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, μαζί μάλιστα με την ποινικοποίηση της δράσης ενάντιά τους, μαζί καταλήξατε τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, το τσεκούρι σε κοινωνικά επιδόματα.
Σε όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν όλα όσα έχετε ήδη ψηφίσει και θα ισχύουν από την αρχή του χρόνου, όπως για παράδειγμα το τσεκούρωμα του ΕΚΑΣ.
Αραδιάζετε ένα σωρό παραμύθια, ότι τα μνημόνια τελειώνουν, ότι βγαίνουμε στο ξέφωτο. Τώρα πώς γίνεται τα μνημόνια να τελειώνουν και να παραμένουν σε ισχύ όλοι οι νόμοι που ψηφίστηκαν με το 1ο, το 2ο, το 3ο, το 4ο μνημόνιο, μόνο εσείς το ξέρετε. Λες και τα μνημόνια είναι κάτι έξω από τους αντιλαϊκούς νόμους και τα μέτρα.
Πώς γίνεται τα μνημόνια να τελειώνουν και να έχουν ψηφιστεί μέτρα για μετά το 2019 και το 2020, μέτρα τσεκούρι για το αφορολόγητο, τις συντάξεις, ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060;
Και τέλος πάντων, τα μνημόνια είναι εδώ και παραμένουν, γιατί εδώ είναι η ιμπεριαλιστική ΕΕ με τα μνημόνια διαρκείας της, τα ευρωπαϊκά εξάμηνα, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς που ισχύουν για όλα τα κράτη - μέλη της.
Ποιο ακριβώς είναι το "δίκαιο που έγινε πράξη", που διαφημίζει μάλιστα και ο κ. Τσίπρας, με το νέο ρόλο του πλασιέ που έχει αναλάβει;
- Είναι δίκαιο να ζητάς, από αυτούς που πλήρωσαν και πληρώνουν χιλιάδες ευρώ παραπάνω φόρους, ασφάλιστρα και μειωμένες κοινωνικές παροχές, να ικανοποιηθούν με επιστροφές μερικών ευρώ, που δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε καν τα έξοδα κάποιων εβδομάδων;
- Είναι δίκαιο να χάνει ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος επαγγελματίας το σπίτι που έφτιαξε με τους κόπους μιας ζωής, γιατί δεν μπορεί πια να πληρώσει τις τράπεζες; Ξεκινήσατε τους πλειστηριασμούς βγάζοντας στο σφυρί την κατοικία χιλιάδων λαϊκών οικογενειών. Όλα τα άλλα, για τις βίλες και τα υπόλοιπα, είναι στάχτη στα μάτια. Αλλά και δω λογαριάζετε πάλι χωρίς τον ξενοδόχο...
- Είναι δίκαιη η φοροαφαίμαξη του ελληνικού λαού, πάνω κι από τους στόχους που θέτουν οι συμφωνίες για τα πρωτογενή πλεονάσματα;
- Είναι δίκαιες οι φοροαπαλλαγές και οι φοροελαφρύνσεις, οι οποίες μεγάλωσαν για τους ομίλους τη χρονιά που πέρασε;
- Είναι δίκαιες οι μειώσεις στις νέες συντάξεις, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20%, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται σήμερα πλεονασματικός ο ΕΦΚΑ και κατ' επέκταση μειωμένο το κρατικό κονδύλι για τις συντάξεις;
- Είναι δίκαιη η βαριά φορολογία σε μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγρότες που επιβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια με νόμους όλων των κυβερνήσεων, τα χαράτσια που διατήρησε και επέκτεινε η σημερινή κυβέρνηση;
- Είναι δίκαιες οι αυξήσεις στην έμμεση φορολογία, οι αυξήσεις στο ΦΠΑ, ακόμα και σε ακριτικά νησιά, που οδήγησαν σε αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας σχεδόν 1000 ευρώ ανά οικογένεια;
- Είναι δίκαιη η σταθερά μειωμένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, συνολικά της Υγείας, ενώ οι ανάγκες αυξάνουν κατακόρυφα; Το πετσόκομμα κατά 900 εκατομμύρια των κονδυλίων για την Πρόνοια, η σφαγή στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα;
- Είναι δίκαιη η περικοπή του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, το τσεκούρι στα προνοιακά επιδόματα;
Δίκαιο, στο άδικο αυτό εκμεταλλευτικό σύστημα είναι ό,τι συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο. Κι εσείς αποδειχτήκατε το πιο "γρήγορο πιστόλι" του κεφαλαίου και της ΕΕ.
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ακόμη και τότε που ένας κόσμος αγνός, προοδευτικός, αριστερός, επένδυε ελπίδες και προσδοκίες σε αυτή την κυβέρνηση, έστω και με κρύα καρδιά, ως ΚΚΕ είχαμε πει, ότι θα είστε εσείς, η κυβέρνηση της βρώμικης δουλειάς, που, όχι μόνο δεν θα καταργούσε τα μνημόνια, όχι μόνο δεν θα έφερνε ανακούφιση στο βασανισμένο λαό, αλλά θα συνέχιζε και την ίδια πολιτική.
Και μάλιστα θα έπαιρνε και εκείνα τα αντιλαϊκά μέτρα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες κουβαλούσαν και τη φθορά και τη ρετσινιά της αντιλαϊκής διακυβέρνησης δεκαετιών, δεν μπόρεσαν να πάρουν. Κάτω φυσικά και από την πίεση του εργατικού, του λαϊκού κινήματος.
Οι προβλέψεις μας αυτές, δεν είχαν να κάνουν με κάποια μαντική ικανότητα, αλλά με τη γνώση της ιστορικής πείρας που λέει ότι κάθε φορά που η κυρίαρχη τάξη τα βρίσκει σκούρα, αναλαμβάνουν διάφορα οπορτουνιστικά, τυχοδιωκτικά, σοσιαλδημοκρατικά κόμματα να την ξελασπώσουν. Αυτό το ρόλο έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εδώ και 3 χρόνια.
Βεβαίως, πρέπει να σας αναγνωρίσουμε ότι η προθυμία σας και η αποφασιστικότητά σας να υπηρετήσετε τα πιο βρώμικα σχέδια, θα μείνει παροιμιώδης.
Και, από αυτήν την άποψη, αξίζετε πέρα και για πέρα τα βραβεία, τα εύσημα που σας δίνουν οι εκπρόσωποι των διαφόρων ελίτ, του ιμπεριαλισμού, από τη Γαλλία και τη Γερμανία, μέχρι τις ΗΠΑ και τον Τραμπ.
Και όχι μόνο τα αξίζετε αυτά τα εύσημα, αλλά κάνετε και τα πάντα για να ξεπερνάτε και τον ίδιο σας τον εαυτό.
Κι εκεί που λες, ότι τα έχω όλα δει τέλος πάντων με αυτή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, κάνετε κάτι που ανεβάζει ακόμα περισσότερο το ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς κι αθλιότητας, στο οποίο είστε πρωταθλητές.
Τελευταίο σας κατόρθωμα η χτεσινοβραδινή τροπολογία. Που βάζει στο στόχαστρο το πιο ιερό, το πιο μεγάλο, το πιο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εργαζομένων: Το δικαίωμα στην απεργία.
Και μάλιστα το φέρατε σαν τον κλέφτη, σαν τον λωποδύτη, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον-άρον στη Βουλή. Το ότι το μαζέψατε πίσω, για λίγες μέρες, δεν σας ξεπλένει.
Αλήθεια τι νομίζατε; Ότι με τέτοιες κουτοπονηριές, με τέτοιες απατεωνιές, για να το πω ειλικρινέστατα, θα αποφεύγατε ή θα αποφύγετε την κατακραυγή, θα αποφύγετε την οργή των εργαζομένων;
Ή μήπως θα αποφύγετε και την ατίμωση και την ξεφτίλα που θα σας ακολουθεί για πάντα, αφού τολμήσατε να χλευάσετε, να ποδοπατήσετε τις θυσίες και το αίμα που έχυσε η εργατική τάξη σε αυτή εδώ τη χώρα γι' αυτό της το δικαίωμα.
Είστε πολύ μικροί πραγματικά, κύριοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και όποιων άλλων κομμάτων τολμήσουν να ψηφίσουν αυτό το χτύπημα στην απεργία, τολμήσουν δηλαδή να τα βάλουν με τους αγώνες που έδωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για να κατακτήσουν αυτά τα δικαιώματά τους.
Αργά ή γρήγορα θα μείνετε στην ιστορία, βέβαια ίσως ως μια γραφικότητα, ως μια παραφωνία, μια καρικατούρα αυτού που ονομαζόταν αριστερά, όπως μάλιστα εκπρόσωποι άλλων κομμάτων έμειναν έτσι, όπως εκείνος ο μακαρίτης ο Λάσκαρης που έλεγε ότι με νόμο θα καταργούσε την ταξική πάλη!
Η τροπολογία που φέρατε και αποσύρατε για να την επαναφέρετε αργότερα, αφού έτσι υποσχεθήκατε στα κοράκια - εταίρους σας, ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας.
Και μάλιστα το κάνετε αυτό για τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, δηλαδή για τους χώρους δουλειάς, εκεί που σπάει κόκαλα η εργοδοτική αυθαιρεσία, η τρομοκρατία, εκβιασμοί απόλυσης, που οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι και για να ενημερώνονται απλά ή και για να συζητάνε όλοι μαζί συλλογικά, ακόμη και να συμπεριφέρονται με συνωμοτικό τρόπο, λες και είναι σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας, είναι στη πραγματικότητα, για να κάνουν μια απλή συνέλευση ή μια κινητοποίηση, ή μια απεργία.
Λέτε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα το 50 συν 1 για την απαρτία. Και ρωτάμε το εξής: Εσείς κύριοι της κυβέρνησης κυβερνάτε με το 50 συν 1 του ελληνικού λαού; Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα εκλέγονται με το 50 συν 1 του συνόλου; Το 22% εκπροσωπείτε, αν υπολογιστεί ακριβώς στην πραγματικότητα, με βάση όσους έχουν δικαίωμα ψήφου.
Και με αυτό το σαθρό 22%, που είναι αυτό το πραγματικό σας ποσοστό, που σήμερα βέβαια έχει γίνει και κατά πολύ μικρότερο, φέρνετε ένα νόμο που απαιτεί από τους εργαζόμενους, από τους εργάτες μέσα στα γκέτο που δουλεύουν να έχουν το 50 συν 1 του συνόλου των μελών τους σε παρουσία στη συνέλευση και στην κάλπη, κάτω από τον εκβιασμό και μπροστά στη μεγάλη εργοδοσία, στις απειλές, για να αποφασίσουν μια απεργία, μια κινητοποίηση, δηλαδή, για να διεκδικήσουν το δίκιο τους.
Είστε μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Τα στελέχη σας φτάνουν στο σημείο να λένε ότι δήθεν έτσι ενισχύουν τη δημοκρατία στα Σωματεία! Σπάσατε κάθε ρεκόρ! Ο ΣΕΒ, πραγματικά είναι σίγουρο, ότι θα κλαίει από συγκίνηση αυτή τη στιγμή. Τέτοιον υπηρέτη, δεν φαντάζονταν ούτε στα πιο τρελά όνειρά τους!
Για αυτόν το λόγο, παίρνετε όλα αυτά τα εύσημα, που έλεγα πριν, των "εταίρων" της στην ΕΕ, γι' αυτόν το λόγο κλείνετε γρήγορα όλες τις αντεργατικές - αντιλαϊκές "αξιολογήσεις".
Και μη μας πείτε πάλι ότι σας πολεμούν τα μεγάλα συμφέροντα, τα μεγάλα ΜΜΕ κλπ., κλπ. Στα όπα-όπα σας έχουν, ειδικά για τέτοιες δουλειές. Από χθες, που ανακοινώθηκε η κατάθεση της τροπολογίας, δεν ακούστηκε κιχ, τσιμουδιά στην καλύτερη περίπτωση, στη χειρότερη εκθειασμός και μπράβο κάποιων. Ούτε τίτλοι, ούτε πρωτοσέλιδα -μόνο στον Ριζοσπάστη- ούτε τίποτα από όλα αυτά. Ούτε κανένα άλλο κόμμα έβγαλε κάποια ανακοίνωση.
Και για να μην αδικήσουμε τη ΝΔ, η αλήθεια είναι ότι στελέχη τους σας ζητούν να μην την πάρετε πίσω, αλλά να την ψηφίσετε εδώ και τώρα. Τους βγάζετε, βλέπετε, και από τη δύσκολη θέση. Σας σιγοντάρουν κανονικά. Και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε; Αφού κάνετε πράξη την πάγια επιδίωξη, το όνειρο του κεφαλαίου, που ήταν και είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς, να μην κουνιέται φύλλο, να μπορεί να επιβάλλεται ο εργασιακός μεσαίωνας που έχετε θεσμοθετήσει, εσείς και οι προηγούμενοι μαζί.
Στα αφεντικά δίνετε εξετάσεις για να μένετε στην κυβερνητική καρέκλα. Και τους λέτε ότι πέρα από το καρότο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξίσου καλά και το μαστίγιο. Μέχρι φυσικά να τους βγάλετε πέρα όλη αυτή τη βρωμοδουλιά, να σας πετάξουν μετά και εσάς σαν στημένες λεμονόκουπες, για να ποντάρουν μετά σε νέα άλογα, της κεντροδεξιάς, της κεντροαριστεράς και πάει λέγοντας, δεν έχει σημασία πώς θα λέγονται.
Για αυτό εδώ και μια βδομάδα δίνετε "μέρισμα ξύλου και αυταρχισμού" σε όλη την Ελλάδα. Πότε στα ειρηνοδικεία για τους πλειστηριασμούς, πότε στο υπουργείο Παιδείας ενάντια σε φοιτητές που διεκδικούν σίτιση και στέγαση, πότε ενάντια σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές, όπως στα σούπερ μάρκετ "πρώην Καρυπίδης" που διεκδικούν δεδουλεύμενα 18 μηνών και πάει λέγοντας.
Σας το ξαναλέμε. Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ' αγγίξει θα βρει απέναντί του συνολικά τους εργαζόμενους, το ταξικό κίνημά τους.
Και είστε βαθιά γελασμένοι αν νομίζετε ότι αυτό το έκτρωμα θα εφαρμοστεί στην πράξη. Θα το ακυρώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με την οργάνωση και τον αγώνα τους.
Όπως θα ακυρώσουν οι εργαζόμενοι κάθε προσπάθεια να μπουν εμπόδια στην πάλη τους, στην κοινωνική πρόοδο και θα στείλουν στον αγύριστο κάποια στιγμή, κάθε πολιτικό εκπρόσωπο αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι από σήμερα και κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.
Όσο για σας, έχετε εξασφαλισμένη θέση στα κατάστιχα των δήμιων του λαού. Και αυτός ο λαός θα σας τιμωρήσει και μάλιστα πιστεύουμε πολύ πιο σύντομα από ότι εσείς ελπίζετε.
Είναι προφανές, ότι όταν τολμήσετε να φέρετε ξανά αυτή ή άλλη αντίστοιχη τροπολογία, θα καταθέσουμε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. Και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του, αν του έχει μείνει έστω λίγη τσίπα».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου