Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Η εξαχρείωση του καπιταλισμού




Έτσι είναι οι σωστές οι χώρες φίλε. Όχι σαν τη δικιά μας τη μπανανία.

Έναν ιδιοφυή και σχετικά πρωτότυπο τρόπο διάλεξε η Φρανκφούρτη για να καταπολεμήσει την κακή εικόνα που δημιουργούν οι άστεγοι, όταν αυτοί κοιμούνται σε κάποιο κεντρικό ή πολυσύχναστο μέρος.

Μπράβοι και άνθρωποι του υποκόσμου θα προσληφθούν για να τους κλέβουν όσα λεφτά έχουν πάνω τους και μετά θα τους διώχνουν από την περιοχή που μαγαρίζουν με την ύπαρξή τους.
 Αστειευόμαστε. Δε θα το κάνουν μπράβοι αυτό, αλλά η αστυνομία της πόλης. Όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 40 ευρώ σε όποιον άστεγο κοιμάται κάπου όπου μπορεί να αμαυρώσει την εικόνα της πόλης και αφού προηγουμένως έχει αγνοήσει τις υποδείξεις των αστυνομικών.
Δεδομένου πως ένας άστεγος, λίγες φορές θα έχει καταφέρει να μαζέψει μέσα σε μια μέρα 40 ευρώ με κάποιο τρόπο και αφού η επιβολή του προστίμου επαφίεται στο κατά πόσο το όργανο της τάξης εκτίμησε πως ο άστεγος ήταν συνεργάσιμος, μπορούμε με σχετική ασφάλεια να σχηματίσουμε στο μυαλό μας την εικόνα των μπράβων-αστυνομικών που τριγυρίζουν στην πόλη για να πάρουν απ’ τους άστεγους όσα χρήματα κουβαλάνε.
Η Γερμανία, το υγρό όνειρο κάθε αρχοντοχωριάτη εκεί έξω που τη μνημονεύει όποτε βλέπει κάποιο σκουπίδι στο δρόμο, έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διεθνούς κοινής γνώμης, με τα αρνητικά ρεκόρ που σπάει αργά και σταθερά στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Πρόσφατα μάλιστα μάθαμε, πως η ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας, δέχεται 1,5 περίπου εκατομμύρια ανθρώπους την ημέρα στα συσσίτιά της, γεμίζοντάς μας ελπίδα για την ημέρα που θα ‘ρθει η ανάπτυξη και θα μπορούμε και εμείς να λέμε πως ανήκουμε στον οικονομικά ακμαίο ευρωπαϊκό βορρά.
Μέχρι τότε, μπορούμε απλά να μαθαίνουμε από τους ευρωπαίους φίλους μας, για το πώς μπορείς να καταπολεμήσεις τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ας πούμε βάζοντας αστέγους να πληρώσουν πρόστιμο επειδή υπάρχουν.
Καλή σκέψη.

1 σχόλιο:

  1. Για να μην λένε πως τους παίρνουν τα σπίτια οι κομμουνιστές
    Κάτι αντίστοιχο(;) για τους ζητιάνους στην Αγγλία, πρώην χωρικούς που τους είχαν πάρει τα χωράφια τους οι άγγλοι αστοί, είχε γράψει ο Μαυριτανός στο Κεφάλαιο για την εποχή της Πρωτογενούς Συσσώρευσης του Κεφαλαίου.

    Σαν σήμερα
    https://twitter.com/christosaigaleo/status/945955426956431360

    Γελάσαμε
    https://twitter.com/michanik0s/status/944849284251422721

    17-57

    ΑπάντησηΔιαγραφή