Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΕΞΩ οι φασίστες απο τον ΘΡΥΛΟ

Μια βδομάδα μετά την επέτειο της εκτέλεσης του κομμουνιστή ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Νίκου Γόδα, οι οπαδοί της ομάδας τον τίμησαν σηκώνοντας πανό στην εξέδρα του σταδίου της Κέρκυρας, κατά τη διάρκεια του αγώνα  της τοπικής ομάδας με τον Ολυμπιακό.


«Στην τελευταία του πνοή, κόκκινη άσπρη ριγωτή – Νίκος Γόδας»
Ο Νίκος Γόδας εκτελέστηκε φορώντας τη φανέλα του Ολυμιακού, στις 19 του Νοέμβρη 1948, στο Λαζαρέτο, ένα νησάκι απέναντι από την Κέρκυρα που χρησιμοποιήθηκε ως τόπος εκτέλεσης κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στην Αντίσταση ήταν λοχαγός του ΕΛΑΣ, και μετά την απελευθέρωση πολέμησε τους Άγγλους στη μάχη της Αθήνας,  τον Δεκέμβρη του 1944. Οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα από Έλληνες, επειδή ήταν κομμουνιστής και αρνήθηκε να προδώσει τις ιδέες και τους συντρόφους του και να υπογράψει «δήλωση». Την ώρα της εκτέλεσης φορούσε την αγαπημένη του ερυθρόλευκη φανέλα. Ήταν μόλις 27 χρονών.

Το πανό των οπαδών του Ολυμπιακού για τον Νίκο Γόδα
Τον Νίκο Γόδα δεν ξέχασαν χτες οι οπαδοί του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα, που τίμησαν τη μνήμη του σηκώνοντας στην εξέδρα ένα πανό που έγραφε: «Στην τελευταία του πνοή, κόκκινη άσπρη ριγωτή – Νίκος Γόδας».

Απο την "ΚΑΤΙΟΥΣΑ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου