Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

«Ο μοναδικός αντίπαλος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι ο κομμουνισμός»


Για τις πραγματικές πτυχές του καπιταλισμού και το πόσο αναγκαίος είναι σήμερα ο κομμουνισμός, 100 χρόνια μετά την μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, μίλησε ο Γρηγόρης Λιονής μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στο ραδιόφωνο του «NEWS 247». 

Όπως είπε «πραγματικά έχουμε ακούσει σημεία και τέρατα για την Οκτωβριανή Επανάσταση. Εμάς μας χαροποιεί όλη αυτή η λύσσα, η αντικομμουνιστική υστερία στην πραγματικότητα που υπάρχει είτε η ανοικτή είτε η πιο συγκεκαλυμμένη που ίσως είναι πιο επικίνδυνη  ακριβώς γιατί αποδεικνύει ότι ο μοναδικός αντίπαλος που έχει αυτή τη στιγμή η καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι ο ριζικά διαφορετικός δρόμος της σοσιαλιστικής οργάνωσης της κοινωνίας, είναι ο κομμουνισμός ακριβώς επειδή οι ισχυροί του πλανήτη, η άρχουσα τάξη, το μόνο πράγμα που φοβάται σήμερα, 150 χρόνια μετά τη συγγραφή του κομμουνιστικού μανιφέστου είναι πραγματικά το ότι οι εξαθλιωμένοι με όλες τις έννοιες, άνθρωποι, η συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων του πλανήτη, μπορούν να σηκώσουν κεφάλι και να κατακτήσουν μία ριζικά διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας». 
Στάθηκε στη φιλολογία που υπήρχε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και αρχές δεκαετίας '90 ότι η ιστορία τελείωσε και ότι ο καπιταλισμός είναι το καλύτερο δυνατό σύστημα. Οι εκδοχές της κρίσης, της πείνας, της εξαθλίωσης, της φτώχειας, των άθλιων εργασιακών σχέσεων, των ενδεχόμενων πολέμων,  «όχι απλά δεν συμφωνούν με την αντίληψη που έλεγε ότι ο καπιταλισμός, φέρνει καλά για τους εργαζόμενους αλλά αντίθετα, επιβεβαιώνουν αυτό που επιμένουμε να λέμε τα τελευταία 100 χρόνια ότι στη φάση που βρίσκεται ο καπιταλισμός δεν μπορεί να δώσει τίποτα θετικό, σαπίζει και πεθαίνει, είναι αντιδραστικός σε όλη τη γραμμή του και η μεγάλη ιστορική παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο και καθοδηγεί τη δράση μας σήμερα». 
Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση δείχνει πως πρέπει να κινηθούμε σήμερα, ότι αν έχουμε μία ελπίδα για να μπορέσουμε να λύσουμε τα τεράστια προβλήματα έχουμε μπροστά μας ως εργαζόμενοι είναι ακριβώς να κινηθούμε σε αυτό το δρόμο. Στο δρόμο της σύγκρουσης με τον πραγματικό αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους».
Τέλος, αναφερόμενος στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης, που θα γίνει την Κυριακή 26 Νοέμβρη στο ΣΕΦ, στις 6.30 μμ, είπε ότι «τιμούμε το σημαντικό γεγονός του 20ου αιώνα που έχει σημαδέψει όλη την ιστορία από την τέλεσή του και πέρα και είναι αν θέλετε εξαιρετικά σημαντικό γεγονός η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική επανάσταση γιατί κατάφερε να δείξει ότι υπάρχει άλλος δρόμος, Ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι ο εργάτης μπορεί να ζήσει χωρίς αφεντικά και με καλύτερο τρόπο, ότι υπάρχει μία ποιοτικά ανώτερη μορφή της ίδιας της κοινωνίας. Αυτό δεν είναι μία ουτοπία, είναι μία πραγματικότητα. Μπορεί να γίνει. Σε τελευταία ανάλυση μπορούμε να κερδίσουμε ολόκληρο τον κόσμο».

απο 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου