Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Η "kolotumba" του Τσίπρα γίνεται διεθνής πολιτικός όρος…




Αν ο Καταλανός πρόεδρος Πουτζντεμόντ περίμενε πως το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία θα την καθιστούσε διεθνές ζήτημα – και όχι απλά εσωτερικό ζήτημα της Ισπανίας – συγκινώντας την ΕΕ και τα όργανα της «ευρωπαϊκής κοινότητας», έρχονται οι αντίθετες δηλώσεις των ιθυνόντων της Κομισιόν να προσγειώσουν απότομα στην πραγματικότητα, τον ίδιο και όσους άλλους έτρεφαν αυταπάτες για τις δημοκρατικές ευαισθησίες της ΕΕ.

Αυτό καταγράφει και μια ανάλυση της ισπανικής εφημερίδας «El Pais» για τις αντιδράσεις των Βρυξελλών, όπου το ποιο σημαντικό ωστόσο είναι ένα άλλο σημείο με άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον που μεταφέρουμε σε ελεύθερη απόδοση.
Η κωλοτούμπα (kolotumba) είναι ένας ελληνικός πολιτικός όρος που σημαίνει κυβίστηση ή στροφή 180 μοιρών. Ο πρωθυμπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, τον έκανε παγκοσμίως γνωστό, αφού συγκάλεσε ένα δημοψήφισμα για την σωτηρία της πατρίδας του, για να καταλήξει κάνοντας το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ζητούσε ο κόσμος: Ο Τσίπρας ζήτησε ένα τρίτο πακέτο σωτηρίας, παρά την απόρριψη των Ελλήνων.
Στις Βρυξέλλες μιλούσαν αυτή την Τρίτη για μια Καταλανική κωλοτούμπα: μια διακήρυξη ανεξαρτησίας σε αναστολή
Η φήμη του Τσίπρα ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και γίνεται διεθνής, καθιερώνοντας πλέον ακόμα και νέους όρους στο ευρωπαϊκό πολιτικό λεξιλόγιο. Άλλη μια νίκη της αριστερής κυβέρνησης. Κερδάμε αδέρφια…
Θα ευχόμασταν και εις ανώτερα αν δεν ήταν να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.


Σημειωση ιστολογίου : Ιστορικά πάντως 3 Δημοψηφίσματα κατέληξαν σε φάρσα .Εκείνο της Σοβιετικής Ενωσης για την διατήρησή της ,το Ελληνικό του Τσίπρα και το της Καταλωνίας ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου