Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ






Πίσω από τις επιφανειακές διαπιστώσεις τέτοιου είδους για τα εκατοντάδες τρισεκατομμύρια παγκόσμιο χρέος, κρύβεται η σκληρή πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα που θέλουν να αποκρύψουν τα αστικά επιτελεία είναι ότι το παγκόσμιο χρέος είναι το σύνολο των χρεών των κρατών του πλανήτη προς τις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες του πλανήτη, δηλαδή προς τους καπιταλιστές μετόχους των τραπεζών όπου γης. Αυτό το παγκόσμιο χρέος δημιουργήθηκε σταδιακά από τον δανεισμό των κρατών μέσω έκδοσης ομολόγων επί σειρά ετών που έκαναν οι αστικές κυβερνήσεις για να χρηματοδοτούν, φοροαπαλλάσσουν και χαρίζουν χρέη στους καπιταλιστές της κάθε χώρας που βαράνε κανόνι, ενώ έχουν καταθέσει τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών τους ομίλων σε τράπεζες άλλων χωρών.

Επομένως το παγκόσμιο χρέος στα πλαίσια του εφαρμοσμένου καπιταλιστικού συστήματος στον πλανήτη είναι χρέος που δημιούργησαν οι καπιταλιστές του πλανήτη και όχι οι λαοί.
Επειδή λοιπόν βολεύει προπαγανδιστικά τις αστικές κυβερνήσεις να αποκρύπτουν γιατί δημιουργήθηκε και ποιος ωφελήθηκε από την δημιουργία του παγκόσμιου χρέους, παρουσιάζεται η χαζοχαρούμενη εκδοχή ότι το χρέος δημιουργήθηκε τάχα από το υπερπέραν και το χρωστάμε σε άλλον πλανήτη !!!
Η παρουσιαζόμενη με κουτοπόνηρο τρόπο εκδοχή περί παγκόσμιου χρέους στοχεύει στο να αποκρυφτεί ότι το σύνολο των καπιταλιστικών κρατών της γης είναι χρεωμένα, επειδή ακριβώς ακολουθούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Είναι ένα χρέος που αναγνωρίζουν οι αστικές κυβερνήσεις, γιατί δεν αμφισβητούν την εξουσία των καπιταλιστών στην οικονομία της χώρας τους. Αναγνωρίζουν το χρέος γιατί τα αφεντικά τους οι καπιταλιστές χρειάζονται την κρατική φερεγγυότητα για τις συναλλαγές τους με το εξωτερικό (ομόλογα, μετοχές, συναλλαγματικές, τραπεζικές εγγυήσεις και επιταγές). Έτσι λοιπόν αποφεύγουν όπως "ο διάολος το λιβάνι" την επίσημη κρατική χρεοκοπία, αλλά αδιαφορούν για την λαϊκή χρεοκοπία.
Είναι ένα μόνιμο χρέος που σκάει σαν απόστημα σε κάθε χώρα στις περιόδους της καπιταλιστικής κρίσης, φορτώνοντας τον κάθε λαό με επί πλέον κόστη εξυπηρέτησης λόγω των επί πλέον τόκων επαναδανεισμού για πληρωμή των προηγούμενων δανείων. Με τον επαναδανεισμό των κρατών φαίνεται καθαρά ότι έχει διαμορφωθεί ένας διεθνής μηχανισμός καταλήστευσης των λαών για ισοφάριση της χασούρας των καπιταλιστών από τη μείωση της παραγωγής λόγω των κρίσεων για τις οποίες οι ίδιοι ευθύνονται. Μηχανισμός που συντονίζεται από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα σε συνεργασία με την ΕΚΤ και τις τράπεζες των καπιταλιστικών μητροπόλεων.
Καθήκον του κάθε λαού είναι να αποφασίσει να πάρει τα κλειδιά της οικονομίας στη χώρα του και ασκώντας την εξουσία του να διαγράψει μονομερώς το χρέος μόνιμης αιμορραγίας και αιχμαλωσίας του...


Ευαγγελος Δανεζης 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου