Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ









Το πολιτικό σύστημα του κράτους των αστών έχει μεγάλες δυνατότητες (όχι ανεξάντλητες) να αναπαράγει πολιτικές προσωπικότητες και κόμματα εξυπηρέτησης των καπιταλιστών.


Η ταχύτητα της γραμμής παραγωγής του εξαρτάται από το επίπεδο ταξικής συνείδησης των λαϊκών στρωμάτων και των κοινωνικών αγώνων. Οι πολιτικές μαριονέτες προσαρμόζονται εύκολα ή δύσκολα, ανάλογα με την ποιότητα και σαφήνεια των διεκδικήσεων του λαϊκού κινήματος.


Οι μηχανισμοί ενημέρωσης και χειραγώγησης υποβαθμίζουν τις λαϊκές διεκδικήσεις στα όρια του "εφικτού", τις διαστρεβλώνουν και τις ταυτίζουν με τις επιδιώξεις των ντόπιων και ξένων εκμεταλλευτών του λαού, για να μην συνειδητοποιείται η ανάγκη της Λαϊκής Εξουσίας.
Οι μάσκες ποικίλουν στα πλαίσια της πολιτικής "γεωγραφίας", της πιο παραπλανητικής αυταπάτης κάθε φορά, της ψευδαίσθησης δυνατότητας επιλογής και του κάλπικου πλουραλισμού της αστικής δημοκρατίας που σε όλες τις μορφές της (κοινοβουλευτική ή μη) εμπεριέχει την δικτατορία του κεφαλαίου σε βάρος της Εργατικής Τάξης και των Συμμάχων της...

Evangelos Danezis










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου