Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η Αμερική πάει «πλατεία».



Χωρίς παρεξήγηση φοβάμαι ότι η Αμερική πάει «πλατεία».
Έτσι «ακαθοδήγητα» ανεξάρτητα, αυτόνομα, χωρίς κόμματα… γνωστά ,πολύ γνωστά σε εμάς.

Οι αμερικανοί που για να κινητοποιηθούν πρέπει να τους το πουν τα κανάλια, ή να πάθει κάτι ο σταρ τους, πλην ελαχίστων συνειδητοποιημένων οι οποίοι παίζουν και το κεφάλι τους…
Είναι προφανές ότι τεράστια συμφέροντα συγκρούονται σήμερα στις ΗΠΑ. Έτσι η μια πλευρά προσπαθεί να χρησιμοποιείσαι τον κόσμο για να αμυνθεί έναντι άλλων επιθετικών κεφαλαίων που εκπροσωπεί ο Τραμπ και να πει ότι δήθεν υπερασπίζει την Αμερική από τον λαϊκιστή και νεοφιλελεύθερο νέο πρόεδρο!
Ας προσέχουμε την εξέλιξη και ας μη ξεχνάμε ποτέ τις πλατείες στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Αίγυπτο...
Αναγκαία διευκρίνιση
Για να ξεχωρίσω τα πράγματα, πέρα από τις αντιθέσεις μεταξύ των ομάδων τεραστίων κεφαλαίων και τη χρήση διαδηλώσεων σε αυτή τη σύγκρουση, υπάρχουν πραγματικές ταξικές, πολιτικές και ιδεολογικές αντιθέσεις μέσα στις ΗΠΑ. Με βάση αυτές κινητοποιείται ο κόσμος για να υπερασπίσει δικαιώματα, όσα έχει τέλος πάντων, και να αποκρούσει τη χειροτέρευση της θέσης του. Αυτές τις αντιθέσεις είναι προφανές ότι κάποιοι τις αξιοποιούν για να κάνουν τον δικό τους ενδοκαπιταλιστικό πόλεμο.
Ωστόσο, όταν κινήματα δημιουργούνται πάνω σε πραγματικές αντιθέσεις, μπορούν να ξεφύγουν από αυτούς που επιχειρούν να τα καθοδηγήσουν, να τα εκτρέψουν, να τα υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των δικών τους ιδιωτικών συμφερόντων.
Τότε αρχίζει η πραγματική μάχη.
Δεν είναι γνωστό αν η εργατική τάξη των ΗΠΑ και ο λαός είναι σε τέτοια κατάσταση ώστε να δώσουν μάχες για αυτοτελή, δικά τους αιτήματα. Αν όμως δεν μπορούν τότε απλώς θα βρεθούν, έτσι ή αλλιώς, πάλι από κάτω. Αυτό λέει η λογική και η πρόσφατη και απώτερη ιστορία.
Είναι ενδιαφέρον να δούμε τις εξελίξεις.


Στέργιος Βασιλείου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου