Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Ειναι ο .....Σοσιαλισμός βρε μπουμπούνα












Η έξοδος από την ΕΕ ή θα γίνει από τα κάτω και στο δρόμο από το κίνημα το οποίο βέβαια θα δρομολογήσει και διαδικασίες όσον αφορά την εξουσία και το οικονομικό μοντέλο που θα ακολουθηθεί προς όφελος των εργατικών μαζών που θα δρομολογήσουν από τα πριν τις εξελίξεις της εξόδου ή μπορεί να προωθηθεί κάποια στιγμή παράλληλα και από ένα κομμάτι της αστικής τάξης που κρίνει ότι έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντά του, όπως το τουριστικό ή εξαγωγικό κεφάλαιο μέσα από κοινοβουλευτικές- κυβερνητικές αποφάσεις ή γιατί όχι μέσα και από ένα δημοψήφισμα . Τέτοιο κομμάτι υπάρχει ισχυρό σε διάφορες χώρες της ΕΕ, Βρετανία, Γαλλία, υπάρχει και στην Ελλάδα αλλά λιγότερο ισχυρό και διακριτά διαμορφωμένο στην παρούσα φάση. Ένα λοιπόν σοβαρό αριστερό κόμμα και δη Κομμουνιστικό που δεν είναι αυτάρεσκη γκρούπα ή φιλολογικός όμιλος μαρξιστικών συζητήσεων ψυχοθεραπείας, έχει την υποχρέωση να προετοιμάζει για όλες τις πιθανότητες και να κάνει διακριτή και ξεκάθαρη την πρόταση εξόδου από την ΕΕ και τι πρέπει να την συνοδεύει για να είναι φιλολαϊκή και προς όφελος των εργατικών μαζών. Να την κάνει άμμεσα διακριτή και ξεκάθαρη από μία αστική ,διαχειριστική που μπορεί να προκύψει από μέρος του κεφαλαίου με σκοπό να διαχειριστεί την κρίση και να περάσει σε καπιταλιστική ανάκαμψη που κανένα όφελος δεν έχει για τον απλό λαό. Αποσυνδέοντας την έξοδο από την ΕΕ και αποκόβοντας την από το τι πρέπει να ακολουθήσει άμεσα για να ναι φιλολαϊκή εκκρεμεί ο σοβαρός κίνδυνος να βάλεις το λαϊκό κίνημα να παλεύει κάτω από ξένες σημαίες, να δημιουργηθούν συγχύσεις και συνάμα η έξοδος όταν γίνει να μείνει κενό γράμμα για τον λαό.



Κάτι παρόμοιο με διαφορετικά φυσικά δεδομένα συνέβη π.χ στην Αργεντινή, όπου άλλαξε ο Μανολιός το 2002 με τον Κιρσνερ και κατόπιν με την Κριστίνα την γυναίκα του. Ευνοήθηκε με τα μέτρα καπιταλιστικής ανάκαμψης που πήρε, το εξαγωγικό κεφάλαιο και κυρίως οι μεγάλοι αγροτοπαραγωγοι και βιομήχανοι σόγιας, βοοειδών μεταποίησης κ.α οι οποίοι θησαύρισαν. Εφαρμοσε και κατι σαν πρόγραμμα της θεσσαλονίκης(αυτός το εφάρμοσε) για να διαχειριστεί την εξαθλίωση στην οποία είχε περιέλθει το πόπολο με την κρίση του 01 το οποίο όμως συνέχισε να πεινάει και το οποίο πριν λίγο καιρό και απούσης σοβαρής Αριστεράς η οποία στην πλειοψηφία της είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τον Κιρσνερισμό, μη βλέποντας χαίρι, ψήφισε με τα τσαρούχια τον νεοφιλελεύθερο Μάκρι, ενώ οι εισαγγελείς αυτή τη στιγμή τρέχουν και δεν φτάνουν με τα τεράστια σκάνδαλα διαφθοράς που εδώ και τρία χρόνια συνταράσσουν την χώρα για να βρουν τους παράνομους δρόμους από τους οποίους έβγαζε τα δολάρια στο εξωτερικό η οικογένεια Κιρσνερ(el dinero K) οι επιχειρηματίες που τους στήριζαν Λαζαρο Μπαεζ κα και κρατικοί παράγοντες Χοσε Λοπεζ κα. 

Είμαστε στο 2016, έχει μεσολαβήσει το Μααστριχτ το ευρώ και μια σειρά συνθήκες, ντιρεκτίβες και μνημόνια που έχουν υπογραφεί και έχουν δέσει πιο σφιχτά την δομή της οικονομίας , τις λειτουργίες της και τις παραγωγικές δομές και κατευθύνσεις της χώρας στις επιταγές της ΕΕ. Δεν είμαστε ούτε στο 60 της Κοινότητας Ανθρακα και Χάλυβα, ούτε στο 80 της ΕΟΚ ούτε στο 93 χρονιά μετονομασίας σε ΕΕ, ούτε ακόμα και στο 2003 περιόδους όπου η έξοδος παρουσίαζε διαφορετικά δεδομένα, οι οικονομικές και πολιτικές δομές δεν ήταν τόσο σφιχτές, το κίνημα είχε άλλα χαρακτηριστικά και δυναμική οι κατακτήσεις υπήρχαν ακόμα και ο διεθνής συσχετισμός άλλος. Τότε δεν απαιτούνταν τόσες προϋποθέσεις όπως σήμερα, πόσο μάλλον μετά και από την κρίση υπερσυσσωρευσης την οποία διανύουμε και τον σφιχτότερο εναγκαλισμό που δημιουργήθηκε στις οικονομικές και πολιτικές δομές των κρατών μελών. Αυτοί λοιπόν οι μπουμπούνες που ρωτάνε, σαν να μην άλλαξε τίποτα, τι έλεγε το ΚΚΕ επί ΕΔΑ τι έλεγε το 80 ,τι έλεγε το 90 και τι λέει τώρα, είναι σαν να ρωτάνε κάποιον που παρουσίασε στο παρελθόν συμπτώματα μιας ανίατης ασθένειας η οποία με τον καιρό προχώρησε και κακοφόρμησε γιατί τότε ζητούσες μόνο εμβόλια και τώρα ζητάς εμβόλια εγχείρηση και παρακολούθηση. Επίσης πάει πολύ να κουνάνε το δάχτυλο στο ΚΚΕ για την έξοδο οπαδοί και συνοδοιπόροι του Λαφαζάνη που ακόμα και τώρα που γαμαν αρσενικούς αυτοί γυρεύουν νύφη μόνο στην έξοδο από το ευρώ. Μέχρι το 2008 αν τους έλεγες έξω απ την ΕΕ ήσουν ο γραφικός και ο απομονωμένος, τώρα τάχα σοχαδιάζονται γιατί μπήκε και το «με λαική εξουσία».
To KKE θεωρεί ότι οι ανατροπές και η έξοδος για να έχουν βάση και φιλολαικό πρόσημο θα πρέπει να επιβληθούν από το κίνημα και από τα κάτω το οποίο πρεπει να έχει ξεκάθαρο το τι θέλει και επιδιώκει για να πιάσουν τόπο οι θυσίες του και εκεί ζυμώνει πρωτίστως την πολιτική του. Οφείλει όμως και είναι καθήκον του να είναι ειλικρινές και ξεκάθαρο απέναντι στο λαό και να διασαφηνίζει κυρίως σήμερα ποια έξοδος είναι συμφέρουσα και φιλολαική και ποια μπορεί να προκύψει από τις αντιθέσεις του κεφαλαίου και να φέρει μια από τα ίδια άντε και με λίγες παραπάνω κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Τον μισοπνιγμένο δεν αρκεί μόνο να τον βγάλεις στην στεριά και να τον παρατήσεις εκεί περιμένοντας να δεις αν θα συνέλθει, πρέπει να του δώσεις τις πρώτες βοήθειες και να καλέσεις το ασθενοφόρο.


Έξοδο λοιπόν ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Πώς θα γίνει αυτό; Το ΚΚΕ λέει μέσα από την λαϊκή συμμαχία που θα χει σχεδόν ξεκάθαρο όχι μόνο την έξοδο αλλά και τι πρέπει να έχει προηγηθεί αυτής, το οργανωμένο κίνημα η λαϊκή συμμαχία δηλαδή που θα την προωθήσει, αλλά επειγόντως και τι θα πρέπει να ακολουθήσει για να μην πάμε πάλι σε νέα βάρκιζα.
΄Εχουμε λοιπόν και εσάς που μας λέτε έξοδο ΜΕ ΑΝΕΥ( λαική εξουσία) και βλέπουμε μετά. Μαζεύτηκαν μάλιστα τελευταία από ότι έμαθα και κάτι γκρούπες, κατι σεκτες δικαίων και αδικών με κατί οργανώσεις ιστοσελίδες, κάτι Αντάρσυους και Λαφαζαναίους πονεμένους και φκιάσανε μια πρωτοβουλία λέει για την έξοδο. Έτσι αυτό,τίποτα άλλο. Μας ενώνει η έξοδος λένε. Να συσπειρώσουμε σε αυτό και βλέπουμε. Έξοδο σκετο πατριώτες. Όλοι χωράνε, ολοι μαζί είναι αφου αυτό είναι το κοινό σύνθημα συσπείρωσης θα πεί ο καλοπροαίρετος που θα ακολουθήσει αλλά και ο τύπος (εν αφθονία) του Μαλάκα ( αυτός που ρωτούσε προχθες τον Κουτσούμπα αν θα καταργηθεί η αστική τάξη στον Σοσιαλισμό ή αν αντιπρόσωποι θα ναι μόνο εργάτες) αριστεροχώρι, κατσανέβες, τζουμάκηδες, καζάκηδες, χριαστοδημοκράτες, φασίστες, γιαννακοπουλοι, ξενοδόχοι, μυτιληναίοι άλλοι αστοι που θα εμφανιστούν στην πορεία. Άντε και την κάνατε την έξοδο όλοι οι συγκεκριμένοι αντάμα. Γιατί αντάμα θα σας λογαριάζουν. Μετά τι γίνεται;;;; Τι κάνουμε ρε παλικάρια στο βλέπουμε; Μια και την έξοδο την προπαγανδίζατε με ανευ;;;; Πες μου λίγο θα φοράτε ροζ περιβραχιόνια για να σας διακρίνει τον καθένα ο κόσμος που θα ακολουθήσει αυτόν τον αχταρμά έξοδος χωρίς προυποθέσεις, γιατί θέλω να δω κάτι. Κρίμα που δεν τα βάλατε και στις πλατείες και γεμίσαμε φασίστες. Θα καταφέρετε να τον πείσετε εκείνη την στιγμή για τον δρόμο που θέλετε εσείς; Και γιατί να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους που θα του προσφέρουν το δικό τους πακέτο και ξέρετε πόσο ελκυστικό και ευκολόπεπτο μπορούν να το φτιάξουν. Γι αυτό λοιπόν το ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είναι κομβικό από τα πρίν και για μετά. 


Επειδή πολύς λόγος γίνεται για την Βρεττανία. Ειπώθηκαν και κάποια πράγματα και παραπάνω από τους συνομιλητές. Για να δούμε όμως. Έφερε μήπως κάποιος την πρόταση μέσα ή έξω από την ΕΕ έστω και από αστική σκοπιά στο κοινοβούλιο και το ΚΚΕ την καταψήφισε; Έφερε μήπως κάποιος δημοψήφισμα με το ίδιο ερώτημα και το ΚΚΕ καταψήφισε; Το ΚΚΕ μάλιστα άλλαξε το δημοψήφισμα φιάσκο, βάζοντας το συγκεκριμένο ερώτημα και το ψήφισε στην πράξη όταν κάποια βοιδόγιδα που τώρα κουνάν το δάχτυλο ψηφίσαν ΝΑΙ με το όχι στα μέτρα του Τσίπρα ή καναν κοκοκο στην πρόταση του ΚΚΕ και τώρα τάχα μου θέλουν πρωτοβουλίες για την έξοδο.Τι παραπάνω είπε ο Μαρίνος στους συντρόφους στην Βρετανία από αυτό που έκανε το ΚΚΕ εδώ, δίνοντας φιλολαική χροιά στο δημοψήφισμα; Φάνηκε ο κώλος του Λαφαζάνη και ο δικός σας μαζί και τώρα πουλάτε τρέλα, χειρότερη από αυτή που πουλαν τα στελέχη του Σύριζα στα καναλια κάθε μέρα. Και ας πούμε ότι την έφερνε κάποιος έτσι αυτούσια την πρόταση, δεν πρέπει το ΚΚΕ να τονίζει και να υπερθεματίζει για το ποιες προυποθέσεις πρέπει να την συνοδεύουν για να ναι φιλολαική μεσα στον αστικό αχταρμα που για τους δικούς του λόγους και συμφέροντα θα επικαλείται την έξοδο, επηρεάζοντας συνειδήσεις με το σύνθημα αποκομμένο από προϋποθέσεις που το κάνουν φιλολαικό; 20 χρόνια Πασοκ εμείς βγάλαμε συμπεράσματα. Εσείς μείνατε Πασόκοι.

Πρέπει να μπαίνει ως αμεσος στόχος το έξω από την ΕΕ; Φυσικά και πρέπει και είναι άμεσος στόχος και αυτό είναι ξεκάθαρο για το ΚΚΕ. Αρκεί όμως σήμερα το σύνθημα ξεκομμένο, όπως προτείνουν μερικοι νεοκοποι φωστήρες, από το τι πρέπει να μεσολαβήσει και να ακολουθήσει στο καπάκι και κατευθείαν για να πιάσει πραγματικά τόπο; Σήμερα το 2016 όχι δεν αρκεί. Το ταξικά συγκροτημένο λαικο κινημα, πρέπει να το χει ξεκάθαρο από πριν ότι αφού πάρει απόφαση να περάσει το γεφύρι πρέπει να το περάσει με τις τσάπες(λαική εξουσία) για να καθαρίσει τον δρόμο από την άλλη μεριά γιατί ξέρει από τώρα ότι απέναντι ο δρόμος είναι γεμάτος σκίνα ,η κοσμοθεωρία τους και η συσσωρευμένη πείρα και εμπειρία τους επιτρέπει να το ξέρουν. Καθήκον των Κομμουνιστών είναι να υπερτονίζουν τόσο το πέρασμα όσο και τις τσάπες που θα χρειαστουν οπωσδήποτε μπροστά στις παρούσες συνθήκες, από αυτούς που μας λένε ας περάσουμε και τις τσάπες θα ψάξουμε να τις βρούμε απέναντι ή με λίγη τύχη θα περάσουμε πάνω από τα σκίνα ή από αυτούς που θα πουν καλά είμαστε εδώ στην άλλη άκρη, δεν το κουνάμε. Μην επαναλάβουμε οδυνηρά λάθη του παρελθόντος. Μπορεί να περάσουμε όλοι μαζί το γεφύρι; Μπορεί. Μόνο που κάποιοι πάνε για να σταθούν απέναντι, κάποιοι με την ψευδαίσθηση ότι θα βρούνε τις τσάπες απέναντι, ενώ τους τσιμπάν τα σκίνα , εμείς προετοιμάζουμε τον κόσμο από τα πριν ότι πάμε για να καθαρίσουμε τον δρόμο που θα περάσουμε. 
Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μένος με τον πρόφε Σαραντάκο;;; Αντάμα δεν ήσασταν πριν μερικούς μήνες βρίζοντας τους ΚΚέδες; Που σου είπε ψέματα ο Σαραντάκος; Μέσω σχεδόν όλων των στελεχών του Σύριζα την βδομάδα του δημοψηφίσματος δεν σου είπε ξεκάθαρα ότι το ΟΧΙ που θα ψηφίσεις είναι ΝΑΙ στην πρόταση Τσίπρα που διέφερε 10% από την πρόταση των δανειστών και που την Παρασκευή πριν το δημοψήφισμα με την νέα πρόταση Τσίπρα, δεν διέφερε καθόλου;;; Φταίει ο Σαραντάκος αν εσύ ήσουν μπουνταλάς και είχαν πρηστεί οι επαναστατικές σου ρώγες επειδή είχαν βγει οι μπάρες από το Σύνταγμα και δεν έβλεπες τίποτε άλλο. Μια χαρά ειλικρινής ήταν ο κάθε Σαραντάκος. Θυμίζετε γκόμενα που τα έμπλεξε με παντρεμένο( με την αστική τάξη) και μετά τσίριζε επειδή δεν την απεκατέστησε.





Dimitris Sentic 
(απο παρέμβαση του σε διάλογο με οπορτουνιστές στο ιστολόγιο Σφυροδρέπανο)

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικός. Επειδη καποτε.....βάζαμε μόνο την Εξοδο απο την Ε.Ε αποκομένη απο τον Στρατηγικό στόχο μας ζητάνε να το κάνουμε και τωρα. Τι μας λένε δηλαδή...Ελάτε να γυρισούμε στο παρελθον τότε με τα Στάδια να σας ξανακαβαλήσουμε Στρατάρχα πες τους χαιρετισμούς να αλάξουνε πλευρό και χέρι....πιαστήκανε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή