Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ειναι ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ...μαλάκα






απο το Σφυροδρέπανο



Ας δούμε μερικές αξιωματικές φράσεις για το μαλάκα της εβδομάδας, το Νίκο Κοτζιά.

Το να είσαι Κοτζιάς, προϋποθέτει βασικά να είσαι μαλάκας, αλλά είναι χειρότερη βρισιά, μετεξέλιξη της συγκεκριμένης έννοιας και της ποιότητάς της.

Όποιος το λέει πρώτος είναι, ειδικά αν είναι ταυτόχρονα και Κοτζιάς. Αλλά έχει ανάγκη να αποδείξει στον εαυτό του ότι δεν είναι. Σαν το Σπύρο στους Απαράδεκτους που μπλόκαρε άσχημα και δεν μπορούσε να ξεκολλήσει μόλις τον έλεγαν έτσι.
Δεν είμαι μαλάκααααας...



Υπαρξιακή αγωνία, όχι αστεία..

Ο Κοτζιάς είναι ο μαλάκας από το ηλίθιο ανέκδοτο με τον τύπο που πηγαίνει στο τσίρκο ανυποψίαστος, πέφτει ο προβολέας πάνω του, τον παρουσιάζουν, "κυρίες και κύριοι, ο μαλάκας", θέλει να ανοίξει η γη να τον καταπιεί, δεν ξέρει τι να απαντήσει, αλλά πηγαίνει, σπουδάζει κάτι, για να είναι ετοιμόλογος, και μετά από όλα αυτά το βασικό του επιχείρημα είναι κάτι σαν:
-Μαλάκας είσαι και φαίνεσαι...
Η πλάκα είναι πως τον Κοτζιά δεν τον έβρισε κανείς για να κλειδώσει, οπότε είναι απλώς μαλάκας, χωρίς ελαφρυντικό, από άποψη. Κι εξίσου μαλακίες είναι ο πολιτικός του λόγος και τα επιχειρήματά του.

Ο χοντρομαλάκας. Ο σοφιστικέ μαλάκας. Πολλά κιλά μαλάκας
Ή αλλιώς Νίκος Κοτζιάς. Τρεις μαλάκες σε έναν.
Ο Κοτζιάς είναι τόσο μαλάκας που τραγουδάει επί σκηνής με τους υπουργούς του ΝΑΤΟ we are the world. Ναι αλλά ποιος κόσμος; Ο παλιός κόσμος της εκμετάλλευσης που σαπίζει.
Μάλλον όχι. Ο Κοτζιάς είναι τόσο μαλάκας που έφυγε το 89' από το κόμμα, ντεμέκ από τα αριστερά, για να πάει μέσω Ναρ στο ΠαΣοΚ, και την ίδια στιγμή εξυμνούσε το πνεύμα της Περεστρόικα ενάντια στις σταλινικές μεθόδους της ηγεσίας.
Ή μάλλον όχι. Είναι τόσο μαλάκας που ως μυστικοσύμβουλος του ΓΑΠ έγραφε πως το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας του ελληνικού καπιταλισμού μπορεί να λυθεί με άλλους τρόπους, πέρα από τη μείωση των μισθών και του εργατικού κόστους. Την ίδια μαλακία δηλ με την οποία μας πρήζει ακόμα και σήμερα το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, ανεξαρτήτως απόχρωσης, νεοφιλελέρες και σοσιαλδημοκράτες.

Ο Κοτζιάς παίρνει την πιο γνωστή ελληνική λέξη με τρία άλφα και την εξυψώνει για να γίνει μαλάκας πρώτης (ΑΑΑ) ποιότητας.
Ο Κοτζιάς είναι απλά και (κάθε άλλο παρά) ταπεινά μαλάκας. Κι αν είχε χιούμορ ο φοιτητής που τον αποστόμωσε, θα έπρεπε να του απαντήσει: είναι ο ιμπεριαλισμός ηλίθιε. Και να χωριστεί στα δύο το αμφιθέατρο και να φωνάζει η μία πτέρυγα στην άλλη.
-Είναι μαλάκας; -Ναι. -Είναι μαλάκας; -Ναι.
Είναι μαλάκας οέο είναι μαλάκας, είναι μαλάκας...

Ο Κοτζιάς είναι το είδος του μαλάκα, που αφού εξαργύρωσε το όποιο αγωνιστικό παρελθόν του, το επικαλείται για να βγει λάδι και μεγάλος αγωνιστής: η πορεία μου στο κίνημα ως αγωνιστής δε μου αφήνει περιθώρια παρά να σας πω: σκάσε μαλάκα...
Σώπα δάσκαλε, σώπα μαλάκα να ακούσουμε το παιδί.
(
Το μόνο πρόβλημα είναι πως ο Κοτζιάς δεν είναι απλός χειρώνακτας μαλάκας που αυτοϊκανοποιείται αλλά κυκλοφορεί με παλλόμενα πέη, αυτός κι οι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση, για να μας τα χώσουν σε ανύποπτο χρόνο. Κι είναι σαν την κρίση, που είναι ένα τεράστιο παλούκι που οι αστοί το έχουν χωμένο στα πισινά τους και θέλουν να το βάλουν στα δικά μας.
Το ερώτημα είναι αν θα τους αφήσουμε να το κάνουν, διεκδικώντας απλά λίγη βαζελίνη για πιο ήπια προσαρμογή, ή θα αντιδράσουμε και θα πάψουμε να κάνουμε το μαλάκα, και να κλειδώνουμε σαν το Σπύρο Παπαδόπουλο. Που ήταν παλιά στο Πολυτεχνείο αλλά μετά τα ξεπούλησε όλα κι έγινε πολλά κιλά μαλάκας κι αυτός. Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία



(εκλιπαρούμε την συγχώρεση απο την ΚΕ του "Σφυροδρέπανου" για την μικρη  αλλαγή τίτλου) 







3 σχόλια:

  1. Σε παραδεχομαι Σωστη αυτη η μικρη αλλαγη του τιτλου. Πραγματικα ειναι ο Ιμπεριαλισμος Μαλακα.....Ας θυμηθουμε λοιπον ποιος ειναι ο Μαλακας. Αυτος που εγραφε το 1982 υπερασπιζομενος την Πολωνια του Γιαρουζελσκι......Ιδεολογικος υπευθυνος του κόμματος που μεχρι το 1989 δεν τον ειχε πειραξει τιποτα απο το οτι γινοτανε......Ολα ητανε σωστα Συμμαχία με το Εσωτερικο το 1974 17% το 1981 δημοκρατικες δυναμεις Σαρτζετακης το 1985 Συνασπισμός το 1988 περεστροικα απο το 1985. Ολα ητανε ΟΚ μεχρι τοτε. Και ξαφνικα τον χαλασε η Δεξια στροφη με τις Κυβερνήσεις Τζανετακη Ζολώτα. ΜΑΛΙΣΤΑ. Ηρωικη εξοδος για την κατοπινη κατρακυλα του ....Μαλάκα......Συνεργάτης του ΓΑΠ και σημερα ΥΠΕΞ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σύριζα μαζί με τους Εθνικιστές ΑΝΕΛ. Κυβέρνηση Τζανετάκη δηλαδή ο Μαλάκας. Και χορό με τους Υπουργούς του ΝΑΤΟ στην Τουρκια. Και θα πει καποιος πως βρεθηκανε ολοι αυτοι σε Ηγετικές θέσεις στο ΚΚΕ τότε.... Είχε έρθει και τότε η ώρα της Αριστεράς.Παρανομία Πολιτική Προσφυγιά χωρίς ΚΝΕ απο το 1943 χωρίς Κ.Ο 1958 1974 ητανε η Αριστερά στα καλύτερα της. Να που βρέθηκε ο χώρος για τους Μαλάκες. Οπότε εδω και 25 χρόνια που δεν δείνουμε τέτοιο χωρο στους Μαλάκες πρόκειται για Σεχταρισμό........ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ.......Εχουμε γινει πολυ Σεχταριστες Στραταρχα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο για τον Ιμπεριαλισμο στρατάρχα μιλαμε για αδιόρθωτο Σεχταρισμο................ Ειναι δυνατό να μη βλεπουμε την Φουκαριαρα......την Εθνική αστική ταξη που ζει σιδεροδέσμια του Ιμπεριαλισμού και να λέμε οτι απο το 1912 είναι στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο για να πάρει λεια σφάζοντας τους λαούς οτι το ιδιο εκανε το 1919 στην Ουκρανία και στην Μικρά Ασία το 1940 στην Αλβανια στην Κορέα το 1950 55 στην Κύπρο και τα ιδια μεχρι σημερα απαπαπαπα Σεχταρισμος τεραστιος πρεπει να ωριμάσουμε χοχοχοχοχοχχοαχαχαχαχαχαχα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μολις ακουσα τον Τσιπρα με τον πορταγαλο πρωθυπουργο. Στρατάρχα συγκινήθηκα πολύ. Ειπε οτι στην Πορταγαλία ολη η Αριστερα μαζι και το Κ.Κ................... ειναι ενωμενοι εναντια στην κακια Δεξια. Και αναρωτηθηκε γιατι δεν μπορει να γινει και εδω το ιδιο με το ΚΚΕ. Μιλαμε για μεγαλη πικρα οι ανθρωποι. Δεν μπορουνε να το χωνεψουνε με τιποτα πως γινεται εδω να υπαρχει ΚΚΕ που αναγκασε με την παρουσια του Ρεταλια σαν τους Λαφαζανη Αλαβανο Χαγιο Καλαματιανο Αραβανη Πετροπουλο να τρεχουνε και να μη φτανουνε για το νεο Οπορτουνιστικο αναχωμα αντι να εχουμε μοιρασει παρεα τις καρεκλες σφαζοντας τον λαο στον δρομο για τον Σοσιαλισμό.......Βεβαίως Βεβαίως Αααααααααααααααα ΣΕχταρισμος..........................................................ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή