Συνολικές προβολές σελίδας

Translate

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Το ΚΚΕ είναι γαμάτο






Αντικειμενικά μιλώντας. Σκέψου μόνο τι έχεις ακούσει κατά καιρούς γι' αυτό, πόσο αντιφατικά είναι όλα αυτά, ποια στοιχεία καταφέρνει να συγκεντρώνει ένας μόνο φορέας...
Έχουμε και λέμε.

Το ΚΚΕ είναι εθνοπροδοτικό, υποχείριο της Μόσχας, αλλά ταυτόχρονα και εθνοπατριωτικό, που υποτάσσει το ταξικό στις εθνικές επιδιώξεις της αστικής τάξης, γι' αυτό κι έχει στην κοινοβουλευτική του ομάδα τη Λιάνα Κανέλλη, ενώ παλιότερα είχε συνεργαστεί και με τον πυρίκαυστο Ζουράρι, που τώρα είναι στους Ανελ.
Το ΚΚΕ ήταν με το δικτάτορα Μιλόσεβιτς, στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, στο όνομα ενός αντινατοϊκού, αντιιμπεριαλιστικού μετώπου. Σήμερα όμως αθωώνει τον ευρωνατοϊκό και βασικά τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τηρώντας εγκληματική στάση των ίσων αποστάσεων στη Συρία, την Ουκρανία, κτλ.



Το ΚΚΕ είναι ρωσόδουλο, στην κλίκα του ιμπεριαλιστή Πούτιν, αλλά θεωρεί τελείως λανθασμένα τη σημερινή Ρωσία ιμπεριαλιστική δύναμη.

Το ΚΚΕ παραλύει τη χώρα με απεργίες και πορείες, αλλά δεν κάνει τίποτα πέρα από κάποιους εθιμοτυπικούς, υγιεινούς περιπάτους, για να οργανώσει τη λαϊκή πάλη.
Το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα στη Δευτέρα Παρουσία του σοσιαλισμού, αλλά έχει μόνο οικονομίστικα αιτήματα και στόχους πάλης, που δε ριζοσπαστικοποιούν τις συνειδήσεις.

Το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει και δεν μπήκε σε μια κυβέρνηση της αριστεράς να βάλει πέντε όρους για να συνεργαστεί (ιστορική χαμένη ευκαιρία). Αλλά δεν ξεχνάμε το 89' και τη συνεργασία με τη Δεξιά.

Το ΚΚΕ είναι κόμμα ολοκληρωτικό και αντικοινοβουλευτικό, αλλά περιφρουρεί το αστικό κοινοβούλιο.
Το ΚΚΕ είναι στα όρια του συνταγματικού τόξου και της νομιμότητας, αλλά έχει υπογράψει ότι θα σεβαστεί και θα τηρήσει το αστικό σύνταγμα, συνεπώς...

Η ιδεολογία του ΚΚΕ είναι η μήτρα (ούτε καν μαμή) της βίας, που είναι η μαμή της ιστορίας (κι όχι ποντικομαμή, σαν τις στρακαστρούκες των μπαχαλάκηδων και τον κλεφτοπόλεμο με τους μπάτσους) αλλά είναι με το ειρηνικό πέρασμα, το λεγκαλισμό και λέει ότι στην επανάσταση δε θα σπάσει ούτε ένα τζάμι. Ενώ ως γνωστόν δε θα μείνει τζάμι για τζάμι, να σου δώσω μια να σπάσεις, αχ βρε κόσμε γυάλινε...

Οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τις γυναίκες και θα διαλύσουν την οικογένεια, αλλά είναι συντηρητικοί πολέμιοι της σεξουαλικής επανάστασης, των ομοφυλόφφιλων κι υπέρμαχοι της πυρηνικής οικογένειας.
Το ΚΚΕ είναι σεχταριστικό, με απογειωμένους στόχους, αλλά κι οπορτουνιστικό, ενσωματωμένο στα όρια του συστήματος. Αυτό το περιβόητο δίπολο σεχταρισμού-οπορτουνισμού νομίζω πως το 'γραψε πρώτος ο ευρωκομμουνιστής Ελεφάντης στην επαγγελία της αδύνατης επανάστασης (που γιατί να το παλεύουμε, άμα είναι εξ αρχής αδύνατη;) για το ΚΚΕ στην περίοδο του μεσοπολέμου. Κι από εκεί το αντέγραψαν όλοι (πχ Μπιτσάκης) για να βγαίνουν πάντα από πάνω, είτε έτσι είτε αλλιώς. Αν το ΚΚΕ είναι πολύ αριστερό για τα γούστα τους, τότε είναι σεχταριστικό, αλλιώς είναι οπορτουνιστικό, μία ή η άλλη, φράγκο δύο, κορώνα χάνεις, γράμματα κερδίζω. Ενώ αυτοί έχουν πάντα δίκιο, καλή ώρα ο Μπιτσάκης, και το 89' που καταγγέλλει τον αριστερό κυβερνητισμό και τώρα που τον υποστήριζε αναφανδόν (κράτα Αλέξη γερά).

Το τελευταίο που μάθαμε και προστέθηκε σαν κρίκος στην αλυσίδα είναι πως το ΚΚΕ θέλει να γεμίσει η χώρα "λαθρομετανάστες", για να μας αφελληνίσουν, αλλά είναι ενάντια στους αλληλέγγυους μη σου πω και στους μετανάστες γενικότερα (θυμήσου πχ σφε αναγνώστη πώς πήγαν να πλασάρουν την περίπτωση στη Λέσβου, με το κτίριο του Εργατικού Κέντρου). Και να πεις ότι καταφερόταν ενάντια σε αυτούς. Στις ΜΚΟ αναφερόταν, που βαφτίζονται αλληλέγγυοι για να κάνουν μπίζνες.

Έλα τώρα που δεν το είπε ο Κουτσούμπας, αφού όλοι το ακούσαμε...
Δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα και από την ασύδοτη και ύποπτη δράση των δεκάδων ΜΚΟ που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια έξω και μέσα στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, αλλά και εκεί που κατασκηνώνουν χωρίς άλλες δομές οι πρόσφυγες όπως στην Ειδομένη, στον Πειραιά κ.α.
Από την πρώτη στιγμή έχουμε θέσει το ζήτημα.
Αυτό όντως δημιουργεί σειρά ζητημάτων. Είναι και αυτό μέγιστο θέμα και ασφάλειας. Παίζουν επικίνδυνο ρόλο.
Μπορεί να βρεθεί ανάμεσά τους κάθε καρυδιάς καρύδι. Από καλοστημένες επιχειρήσεις, από πράκτορες μυστικών υπηρεσιών όλων των ηπείρων, μέχρι λαθρέμποροι, διακινητές ναρκωτικών, όπλων, εμπορίου οργάνων, λευκής σαρκός και δεν συμμαζεύεται.
Φοράνε τη μάσκα πότε του αναρχοαυτόνομου αλληλέγγυου, πότε του καλυμμένου φασίστα ναζιστή. Και τέτοιοι βρίσκονται ανάμεσά τους από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης και από όλον τον κόσμο
.


Α δεν το είπε. Έλα μωρέ, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.



Εκτιμήσεις - Απορίες

Σχεδόν κανείς δε θα δει τι πραγματικά είπε ο ΓΓ. Θα πάρουν όμως έτοιμο το συμπέρασμα (το ΚΚΕ είναι ενάντια στους αλληλέγγυους) να το αναμασήσουν και να το πετάξουν θριαμβευτικά σε κάποια συζήτηση. Πόσο αισιόδοξος μπορεί να είναι κανείς άραγε για την κριτική ικανότητα του μέσου καταναλωτή ειδήσεων, στην "εποχή της πληροφορίας", σε μια "κοινωνία της γνώσης";
Ποιος ένιωσε να θίγεται από την επίθεση στις ΜΚΟ και ενορχήστρωσε την οργανωμένη ηλιθιότητα;

Το ωραίο της υπόθεσης δεν είναι ότι υπάρχουν αντιφατικές εκτιμήσεις για το ίδιο πράγμα (αυτό είναι ως ένα βαθμό φυσιολογικό). Το πραγματικά γαμάτο είναι να ακούς το ίδιο ακριβώς πρόσωπο να λέει πότε το ένα και πότε το άλλο ως καταναλωτής και φορέας κλισέ, που αποδεικνύει πως το μυαλό του έχει χτυπηθεί στο μίξερ των ΜΜΕ (δε λέω τηλεόρασης, γιατί υπάρχουν κι αυτοί που απέχουν περήφανα από την τηλεθέαση, και πιστεύουν πως για αυτό ακριβώς δεν τρώνε σανό).

Κι ας επιστρέψουμε στο αρχικό ερώτημα: πόσο γαμάτο είναι ένα κόμμα που καταφέρνει να είναι τα πάντα και τα αντίθετά τους;
Αντικειμενικά μιλώντας...










3 σχόλια:

  1. Το ΚΚΕ είναι πραγματικα γαματο συντροφε μου. Στην 98 χρονη πορεια του χτυπηθηκε λυσσασμενα απο τον Ταξικο αντιπαλο με ολα τα οπλα του. Με διωξεις και παρανομια μεχρι το 1974 αλλα και απο τον Οπορτουνισμό καθε αποχρωσεις που ειναι το καλυτερο οπλο του Καπιταλισμού. 3 φορες προσπαθησε η 5η Φαλαγγα να το διαλυση απο τα μεσα. Και τις 3 φορες εσπασε τα μουτρα της παρα το οτι φτασαμε στο χειλος της καταστροφης. ΟΙ Αγώνες και το αιμα που χυθηκε μαζι με την παρουσια του σ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ αφησε γερες παρακαταθηκες για τις κρισιμες ωρες. Και πραγματικα το 1991 σε ολα αυτα που αναφερω κριθηκε η διαφορα. Η Καταστροφη του 1991 ητανε τοσο συγκλονιστικη που φωτισε παρα πολα πραγματα σε ολους μας και δεν μπορουσε να κρυφτει τιποτα. Ολα αυτα ητανε και η ταφοπλακα για τα ταξικα ναυαγια Πετροπουλο Αραβανη Καλαματιανο και σια. Παρα την λυσσασμενη προσπαθειά τους πραγματικα τους πηραμε τα βρακια. Το να τους βλεπω να Σκουζουνε με απογνωση για εμενα ειναι γλεντι Στραταρχα. Απόλαυση.........ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα δεν εχω καταλαβει. Ειμαστε με τον Ιμπεριαλιστή Πουτιν η ειμαστε λαθος που λεμε την Ρωσια Ιμπεριαλιστικη δυναμη. χοχοχοχοχοχοχοχοχοχο Θα ρωτησω Μεντιουμ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε όλα και τίποτα.
    Είμαστε το 5% που πασχίζει για βα ζήσει ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια το 100%.
    Είμαστε συνειδητά αυτό που είμαστε και δεν μας νοιάζει να πονέσουμε και να ματώσουμε.
    Είμαστε 98 ετών αλλά είμαστε παιδιά..Στις πορείες μας περπατάμε φωνάζουμε και τραγουδάμε σαν παιδιά.
    Διαβάζουμε(όχι μόνο τα κομματικά όρφαβα),ενημερωνόμαστε..μας αρέσουν οι τέχνες,η σωστή τροφή του μυαλού..κυρίως συζητάμε..
    Ε..αυτά όλα θέλουν να χτυπήσουν.
    Μα σπάνε τα μούτρα τους.
    Γιατί δεν ξέρω μωρέ πως γίνεται και όσα λέμε κοιτάζοντας τους άλλους στα μάτια βγαίνουν αλήθεια.
    Η λέτε να σπάνε τη μούρη τους γιατί οι κομμουνιστές έχουμε..ξύλινη γλώσσα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή